KAHVIPIRTTI 114 / 2016

Huomenta tuntuu kuin ikuisuuden takaa, vaikka muutama päivä tässä meni korjailun merkeissä ja taitaa vieläkin vaan olla ongelmia.
Sähköposti ei toimi ja kaikki on muuttunut, lataa ja korjaa, saapa nähdä miten käy pitemmän päälle ja syyttävä sormi Windows 10 osoittaa.
Hienosti on pirtti elänyt, tuskin minua tarvitaan lainkaan, mutta aloitusta, pirtin uusimista ei kukaan rohkene tehdä;)
Ei tämä sen kummosempaa ole ja nyt laitan vaan uudet kukat pöytiin ja sitten lähempänä pääsiäistä verhoja ja muuta suurempaa yritän.
Keltaisia tulppaaneja isot kimput maljakoihin, aurinkoista ilmettä näihin pilvisiin päiviin.
Plussan puolella mittari näkyy olevan ja lumet hupenee, liukasta varmaan sivuteillä, minun kulkemat kadut hyvin hiekoitettu.
On tämä oikukas tämä suomen talvi, miten eteneekään kevään ja kesän tulo.
En tykkää yhtään näistä kenkkuilevista koneista, kärsivällisyyteni näiden suhteen on tiukilla, Soneraankin olen kyllästynyt, kirjautuminen ei meinaa onnistua, ei kelpaa salasanat, vaikka uusikin vaihtaisi.
Onko niin että nämä operaattorit tekevät kiusaa toisilleen ja kaikki sitten tämän mummon päälle tulee?
Kirjoittaminen nyt kuitenkin hyvin sujuu, kuinka kauan.
Jätänkin tähän ja toivotan kirjoittajat ja lukijat tervetulleeksi uuteen pirttiin, puhdas päiväkirja odottaa.
Kahvin tuoksuinen pirtti on, kissat ja kaulin kiltin oloisina vastaanottaa, ei siis mitään syytä ohi kulkea, tervetulleita olette uuteen pirttiin;)

216

614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aamujen aamua rantäsateen kera ! Tervetulleeksi toivotellaan pirtin emäntä ! On kuin "perheen äiti"olisi ollut poissa....
      Itsensä sai märäksi kun kauppareissulla pistäydyin. Nyt vaatteet roikkuu kylppärissä vettä valuvana. Kiva talvi kaikenkaikkiaan.
      Hiljattain oli ohjelma tuosta Windous 10:stä. Sattuiko kukaan katsomaan. Mielenkiintoista sanottavaa oli heillä ja meikäläiselle uutta tietoa.
      Onhan se aikamoista kilpailua silläkin saralla.
      Ilmoittautuminen tuli tässä. Uudelle pirtille kissoineen kaikkineen onnea eteenpäin !

      • olen_nähnyt_suden

        Toista se on Kiribatin ja Samoan seuduilla. Siellä on jo huominen aamupäivän alussa. Pennanen joka on sielläkin käynyt tästä jaksaa muistuttaa.
        Puhuu vuorokausirajasta kun me vaan enemmän susirajasta. Kiteeläiset kaatoivat jo toisen 4 susilupakiintiötään.


    • Ruiskukko

      Uamupäevee!!!!

      Tervehys pitkästä aekoo! Harmoota on, harmoota. Vettä sattaa, että rännit raekuu. Ei joo ennee meijänkään nurmikolla kahta lunta nimekskää, ee piäse nuapurin pikkupoeka kelekalla ajelemmaa. En taatusti muista tämmöstä laskiaestiistaeta, nurmikkoohan tuolla piäsis haravoemaa, vua enpå kehtoo kastella ihteen. Muutama kuorma-aato on ajanna , lunta kuormanaa. Tästä meejä ohite männöövät tuonn elumenkuatopaekalle. Jostaen kasoesta lienöövät löötännä ja kiire on ajjoop poes ettee kerkiis sulloo. Tämmönen näky mulla on tässä konneella istuissanj.

      Harakka tuossa talipalloella nokkii ahnaasti evästä itellee, oekee isoja könttiä suakii irti. Naakkoja tiällä Valakeekoskella on totisesti paljon, joka päevä meelläkii kymmeniä. Onhan niitä mukavoo seoraella päevittäe. Tintittiit tulloo melekee sammaa aekaa uamusta syöttöpaekalle.

      Enpä taejam malttoo nyt enempee, lähen lukemaa Raisa Lardotin kirjoo Andreista, siinä en n.450 sivua, viep vähä aekoo. Elekeehä liukastuko ulukona liikkujat. Laavantaeks on luvattu jo aarinkoestakii, jiähään sitä oottelemmaa. paulamaria

    • Aamun avaus onkin tullut entiseen malliin ja Pirtin siirto samaan syssyyn . Näin on hyvä. Kyllä Windows kympin kanssa tuntuu olevan ongelmia laajemminkin. En sattunut katsomaan sitä ohjelmaa, jossa tätä ongelmaa käsiteltiin. Muutamia asiantuntija lausuntoja ole lukenut, eikä niissä ole 10 :ä kehuttu. Juuri muutosten suuruus ja entisten käytäntöjen hävittäminen on minuakin kiusannut. Kyllä tämä nyt pelaa, olen korjannut, en tiedä miten, mutta monien yritysten ja epäonnistumisten kautta hyviäkin vahinkoja sattuu.

      Nyt on lumet lähteneet, 5 ja vettä satelee. En usko että talvi tähän loppuu, voi hyvinkin tulla mitä tahansa. Enhän kuitenkaan ole ennustaja. Huonosti muistan "maamerkkejä", eikä sammakkoakaan ole kotieläimenä ilmoja haistelemassa.

      Ruiskukko huasteloo ja tarinookii tuloo ihan kuin kukkokaapunnin toreläjiltä. Näinnii oekeen hyvee tuulta puhaltelloo. Hyvää jatkoa teille!

    • Ruiskukko

      Kitoksia ynnämuulle!

      Kyllähän se tuo savon murre tokkiisa onnistuu, ku sitä on ikäsä huastellu, oon iha paljasjalakane savolaene, lähtösin Raatalammilta, aekanaa emäpitäjästä. Mulla on lista vuojelta 1952 pitäjistä, jotka on lohkottu Raatalammista, niitä on sinä 23. Mutta nyt niitä on tuassiisa yhistetty , en ies tiijä, montako on jälellä. Aekonaa on ollu savossa vuan 3 pitäjee. Nii ne muuttuu aejat ja myö siinä matkassa, eehän se muu aata. Mukavoo satteesta tiistaeiltoo!!!! paulamaria

    • hurskainen

      Loppuviikolle ennustettu sään kylmeneminen ehkä estää joken tulvimisen keskellä talvea. Nyt virtaavat Etelä-ja LänsiSuomessa ns hulevedet pikku hiljaa jokiin.
      Rinneyrittäjien keino eli tykkilumi sulaa pois. Minkäpä näille eurotalville voisimme.
      Kevät saattaa olla vaikka kuin oikullinen. Ehkä lumimyräköitä, väliin vesisateita.

    • Huomenta, meni vähän pitkäksi aamu, en oikein ymmärrä mihin hävisi, mutta on tässä päivää vielä kulutella.
      Kolmen asteen lämpötila meillä ja jotakin sataakin, vettä kai on.
      Liukasta riittää sivuteillä, tässä lähiympäristössä on hiekotus hyvin pelannut.
      Totta on tuo täällä myös, että rinteet sulavat ja jääkentät suljetaan, on se sen alan yrittäjille hankala homma, miksikäs ei sen myötä lajien harrastajillekin.
      Savossa olen minäkin syntynyt, mutta murre ei kaikin osin ole kohdallaan, eipä tästä kovin pitkä matka ole tuonne Paulamarian syntyseudulle, mutta murre muuttuu ja taidot vähenee.
      Kyllä minunkin puheesta jossakin siellä eteläsuomessa tuntee, että Savosta mummo on;)
      Soittelin Soneralle rikin katkuisen puhelun ja sainpa korjausta aikaan, vähän nolottaakin, kun poika/mies sai syyttömänä purkaustani kuunnella.
      Kalliiksi tulee yllä pitää näillä taidoilla näitä koneita, älypuhelin toinen kapistus mihin en meinaa sisään päästä, nyt siellä on pankki tunnustenkin osalta valmiudet, melkein takuuseen menivät, että opin niiden käytön.
      Lupasivat auliisti lisäoppia antaa, kaikkeahan sitä on tuplasti nykyään opeteltava, kun tuon muistin kanssa meinaa olla sitä ja tätä.
      Enpä olisi uskonut silloin nuorena, että koneiden kanssa taistelen nyt vanhana, maailma muuttuu, vähän liian nopsaan ikäihmisille.
      Maanantaina luovutimme toistasataa myssyä syöpäpotilaiden käyttöön ja kaikki oli neulottu jäsenten lahjoittamilla langoilla, hyvä kiertää.
      Kiva kun joitakin kohteita löytyy, mihin yliahkeroinnin jälkeen tuotteet kelpaa.
      Sutta en ole elävänä nähnyt, mutta en moista näkyä kaipaisikaan, olisi se pelottava kohtaaminen.
      Kai sitä jo melkein äidiksi toisille kirjoittajille kävisi, niin paljon on nuorempia nämä palstan kirjoittajat, pirtissä kuitenkin saman ikäluokan sarjaa melkein kaikki, näin olen ymmärtänyt, vaikka mitäpä näistä numeroista, ollaan mitä ollaan.
      Minullakin sellainen luulo, että kilpailu aiheuttaa näitä "vaivoja" koneisiin, ei sallittaisi muita kuin oman operaattorin toimet.
      Kuivaisi nyt nuo vesilirut, jos se pakastaa, voi vielä liukkaammaksi muuttua, paras silloin sisällä oleilla.
      Tänään kuitenkin lähden sivukaduille yrittämään, on kerhopäivä, jospa hissutellen onnistuisi, mukavaa päivää teille kaikille ja onnittelut Hugoille.

      • hurskainen

        Minulla on pikakuvakesivulla helpson.fi, kallis PC.palvelin siltä varalta, että muuta tiekkaripulmiin apua ei saa esim, viikonvaihteissa.
        Ne vaan luvan kanssa kaappaa koneen ja ohjavat sieltä. Kolmellakymmenellä eurolla ei isoja korjauksia siinä Soneran palvelimessa ei tehdä.
        Huomenna on vietävä kone asiantuntijalle kun sähköposti on taas jumissa. Se ei ota salasanaa vastaan.
        Jonossa on jo 2 viikon viestit, osa deletoitavaa roskaa. Tuttua tarinaa - emailiani sorkitaan.

        Olen onnessani kun viime syksyn leudon sään turvin sain salaojitettua pihan pintavedet viemäriverkostoon.
        Muuten ne menis wanhan talousrakennuksen alle ralarakenteita lahottamaan. Piharakennus on vaan lintattu hiekalle ilman kivijalkaa.

        Oli mukava sadepuku päällä sateessa sorkkia jäätyneitä avo-ojia auki tänään.
        Jospa olis muutaman gramman saanut pois pimeän kauden aikana kertynyttä ylipainoa mäkeen.
        Ei muuten, mutta vyön reiät ei enää riitä.


    • muori77

      Uamupäevee tiältäi päen.

      Paljas jalakanen kuopiolaenen oun minnäe.
      Huastoo ossoon kyllä savvoo hiljoo ja kovvoo,vuan tämä kirjoitelu ee meenoo onnistuva.Olen nii kaava ollu poes sieltä,on nuita murteita sotkuna minun puhheisii;)

      vettä on satanut meilläkin ja nurmikot vihertää.

      Me saatiin tähän taloon muusikko,eilen pidettiin semmonen Olavi virran muisto päivä 100v Virran syntymästä.
      Luvassa on Tapsa Rautavaaraa ja JUnnu Vainiota ym.
      Kiva kuunnella ja laulaa myös mukana.
      Minulla vain on tuo amuvainaan nuotti,kuorossa menettelee joten kuten;)
      Sujuvasti kyllä kuuntelen;)

      Kiva ja hyvä kun emäntämme pääsee taas koneeelleen.
      Terve tuloa takasin.
      näkyillään...

    • häjypoika

      SUMPPIKUPPILA
      on tämä saitti niin kauan kuin siellä asuvat häiriköivät PUSKISTA TORKEILLEN.

    • Istuhan alas rauhassa ja ota kahvia. Sydämen muotoisia ystävänpäivä leivoksia vähän etuajassa. Leivoksia on toisillekin kävijöille.....ja hyvää kahvia.

    • Jostain olen lukenut tai kuullut sellaisesta nimimerkistä kuin "häjypoika" vai oliko se "hajupoika." Tuli vain mieleeni, kun tuolla nimmarilla joku hupajaa nyt sumppikuppilasta. Se häjy tai haju taisi olla vauhdissa viime vuosituhannen puolelta tai tämän vuosituhannen alusta. Niin muistelen mainintoja nähneeni tai kuulleeni. Häjy tai haju kai kuvastaa nimimerkin käyttäjän tärkeimpiä ja näkyvimpiä henkilöominaisuuksia. Monissa tapauksissa ko. ominaisuudet ovat omiaan johtamassa eristäytymiseen, josta tilasta pois pääsemisessä ei kovakaan yritys paljoa auta. Mitäpä näistä tämän enempää pohdiskelemaan, mitättömistä ilmiöistä.

      Ilmoja on riittänyt, myös vesikeliä. Ei mitenkään hassumpi keli, säästyyhän villapaitoja kun ei tarvitse kerrospukeutumista pakkasherraa vastaan. Koetetaanhan pärjäillä kaikilla keleillä!

    • Anteeksi nyt mutta nauratti....oli niin sopiva selitys tuossa edellä ym:lta . Niinhän se on, että ellei saa näkyvyyttä itsestään pitää ottaa äärikeinot käyttöön. mitä ne kenelläkin on....?? Vai onko tarkoitus karkoittaa entisestään toisia pois.

      • Ihmetellyt olen kuinka Kahvipirtin piikkiin laitetaan poikkipuoliset kommentit *hajupojan* ketjuissa. Ihan kuin ei kuka tahansa palstalta voisi olla oppositiossa nikittömänä. Mikäpä sitä estäisi, ihan sisu vaatiikin joskus panna hanttiin:D

        On asia johon on vaikea sopeutua, kun iän puolesta jo kuuluisi 80 palstalle. Minä kun en viihdy ollenkaan samalla lailla siellä, vaikka jokunen tuttukin on,...taidan olla juurtunut tähän palstaan.

        Onhan täällä muitakin ikäihmisiä, minä kun en osaa tehdä suurta eroa muutamasta vuodesta. Kotoisammalta vaan tuntuu näissä kuvioissa, heippa vaan!


    • Seesteinen on pirtti, asukkaiden palauttauden taholta tehtyjen mielipidekyselmien tulos on kohtuullisen miellyttävä. Kontaktiyhteys on huippuluokkaa. Parasta mielipiteiden vaihtoa yhteisössä konsanaan. Olette pirtissä aivan ainutkertaisia! Hyvä niin!
      Skillan sinussa on alkuvoimaa!

    • Huomenta, edelleen vaan lämmön puolella ja pilvisenä alkavaan torstai päivään.
      Nyt jo alkaisi olla aika auringon, mieli tässä meinaa myrtyä, kun samaa sadetta ja harmautta katselee, kyllä se varmaan kohta jo kirkastuu tähän uskoen viikonloppua kohti taas mennään ja puolikuutakin jo kulutettu.
      Kiitos palautteesta j.s.46, sitkeyttä kyllä riittää ja itsepäinen kun olen, en periksi helpolla anna.
      Nuo "sumppikahvilat" ei enää hätkäytä, ei mikään muukaan tämän herran lausumat.
      Vähän kenkuttaa, kun aina kuvittelee, että puskasta huutajat täältä pirtistä lähtevät, itse en suurin surminkaan hänen ketjuihin mene.
      Aivan turha hänen kanssaan on väittelemään ruveta, eikun innostuu.
      Ollaan vaan täällä 70 :ssa sini-sirkku, kohta se raja minullakin täyttyy, mutta en aio siirtyä mihinkään, jos nyt vielä silloin kykenen kirjoittelemaankaan;)
      Eipä täällä ikää kysellä,,, luulen niin.
      Nuo "häjyt" mistä ynnämuu mainitsit oli kyllä aikoinaan kylän kauhuja, elokuvissa niistä kertovat ja tottakin on, että pahimmat vankilassa istuivat, eipä noilla ylpeillä kehtaa.
      Miehen mallejako, ei kai.
      Kylläpä muorin kelpaa, eikö alakin jalka vippasta, kun hyvää musiikkia vaikka vaan kuuntelee.
      Helpsonin poikien kanssa minäkin konetta korjasin ja lasku oli iso, pakko oli sitten kumminkin viedä paikan päällä olevaan laitekorjaamoon.
      Soneran pojat sitten saivat salasananikin korjattua vastaanotto kuntoon ja nyt kiitettävästi toimii, miten kauan sen näkee aikanaan.
      Ison loven teki budjettiin tämä korjailu, mutta niin tärkeäksi on kone tullut, että aika ikävä tätä oli ja tietysti pirtin väkeä, ystäviltä kaikki tunnutte.
      Painon pudotuksesta en viitsi enää edes mainita omalta kohdaltani, onnea sinulle hurskainen, kun olet onnistunut.
      Kävellä pitäisi, mutta kun jalat ei sitä salli, niin käveleppäs sitten, pieniä matkoja jaksan, mitäpä nyt näistä mennään miten mennään;)
      Tanssikursseja puuhailivat eilen kerhossa, pitäisikö kokeilla, tanssia osaan, mutta kestäisikö polvet?
      Ennen tanssin paljonkin ja nautittavaa olikin, mutta kaikki aikanaan.
      J.s.46 mielipiteet pirtin sopuisuudesta ja kivoista viesteistä allekirjoitan täysin.
      Nyt kuitenkin sanon taas pitkän vietin lopuksi hyvän päivän toivotukset, jatketaan samaan malliin;)

      • Tänään se on sitten tehty se kauppareissu Lidliin ja kokeilla auton toimivuus.

        Näin jo painajaisia siitä viime yönä, että Lidlin hyllyt oli tyhjinä, ei siis mitään ostettavaa ja hupaisinta oli, kun olin ajatellut, että teen pitkän autoajelun, että akku latautuu ja huoltoasemalla ei ollutkaan bensaa, siis mittarit rikki! Oli vain unta.

        Hieman uni toteutui, kun eturengas oli tyhjä ja ensimmäisen mahdollisen ilmanotto paikan mittari ei toiminut, joten 15 km seuraavalle, mutta sieltä lähtiessä taas auto nyki oudosti. Ajelin sitten ympäri huoltsikan pihaa, josko pysähtyy, eikä suostu lähtemään, niin onhan ainakin korjaaja lähellä, eikä autoa tarvitse jättää johonkin kadulle.

        Rohkenin siitä sitten lähteä liikenteeseen, mutta ihme pala kurkussa ja sydämen tykytystä, että mihin jää?

        Ei näköjään riitä, että itse vanhenee ja laiskistuu, kun tuo autokin (v-87) alkaa temppuilla ja on vähemmän ikää, kuin minulla!:)))

        Joku jossain kirjoitti laihtuneensa, kun joi merisuola vettä, ei siis merestä vaan kotona. Siitäkös minä kokeilemaan ja 3 kg 2 vko, eikä edes verenpaine ole kohonnut, mutta lääkettä otan jo nyt. Ei se suolavesi laihduta, mutta vähentää ruokahalua, ainakin minulla ja tulee ainakin juotua vettä tarpeeksi.

        Ilmoittakaa heti, kenellä on ensimmäiset siemenet (ei ne miehen)itämässä? Olisiko odotettava sinne maaliskuun puoleenväliin, kun päivä alkaa olla pidempi, kuin yö?

        ps. ihanasti on Skillan taas loihtinut kevättä Pirttiin ja minä en huomannut ostaa yhtään kukkasta kotiini..


      • hurskainen
        Kristiina23 kirjoitti:

        Tänään se on sitten tehty se kauppareissu Lidliin ja kokeilla auton toimivuus.

        Näin jo painajaisia siitä viime yönä, että Lidlin hyllyt oli tyhjinä, ei siis mitään ostettavaa ja hupaisinta oli, kun olin ajatellut, että teen pitkän autoajelun, että akku latautuu ja huoltoasemalla ei ollutkaan bensaa, siis mittarit rikki! Oli vain unta.

        Hieman uni toteutui, kun eturengas oli tyhjä ja ensimmäisen mahdollisen ilmanotto paikan mittari ei toiminut, joten 15 km seuraavalle, mutta sieltä lähtiessä taas auto nyki oudosti. Ajelin sitten ympäri huoltsikan pihaa, josko pysähtyy, eikä suostu lähtemään, niin onhan ainakin korjaaja lähellä, eikä autoa tarvitse jättää johonkin kadulle.

        Rohkenin siitä sitten lähteä liikenteeseen, mutta ihme pala kurkussa ja sydämen tykytystä, että mihin jää?

        Ei näköjään riitä, että itse vanhenee ja laiskistuu, kun tuo autokin (v-87) alkaa temppuilla ja on vähemmän ikää, kuin minulla!:)))

        Joku jossain kirjoitti laihtuneensa, kun joi merisuola vettä, ei siis merestä vaan kotona. Siitäkös minä kokeilemaan ja 3 kg 2 vko, eikä edes verenpaine ole kohonnut, mutta lääkettä otan jo nyt. Ei se suolavesi laihduta, mutta vähentää ruokahalua, ainakin minulla ja tulee ainakin juotua vettä tarpeeksi.

        Ilmoittakaa heti, kenellä on ensimmäiset siemenet (ei ne miehen)itämässä? Olisiko odotettava sinne maaliskuun puoleenväliin, kun päivä alkaa olla pidempi, kuin yö?

        ps. ihanasti on Skillan taas loihtinut kevättä Pirttiin ja minä en huomannut ostaa yhtään kukkasta kotiini..

        Kiertelevät telttakauppiaat markettien ovien ulkopuolella tuovat hiukan vaihtelua.
        Jotkut kauppiaat tarjoavat kuivatavaraa, jotkut kalaa, voissa paistettuja muikkuja tai savukalaa.
        Näkyy heillä kauppakin käyvän. Ostin kuivakamakauppiaalta sukkanipun, erityisen hyviä kauppiaan mielestä.

        Ulkosalla hiekoitus toimi niillä harventuneilla jäisillä paikoilla. Iltalehti ennusti talven palaavan. Ei siitä enää pitkää tule.
        Mitäs met, otetaan vastaan mitä annetaan.


    • Kävinpähän lukasemassa päivän viestit. Tuntuu siltä että ei nyt ole kerrottavaa, joten palailen puuhiini. Vähän kirjan loppua on kesken, ei sen vakavampaa. Hyvää yötä ja valmistautumista huomispäivään.

    • Nyt iltamyöhään kurkkaan tänne uuteen pirttiin. Kaulimen rusetti oli vähän vinossa, oikaisin. Minä tuolla vanhassa pirtissä ihmettelin kun kukaan ei poikkea, lopulta selvisi, että uusi onkin avattu, nyt vasta ehdin kurkkaamaan.
      Lueskelin näitä kertomuksia joita tänne 114 on tullut, no savolaisista puhetta, minäkin puoli savolainen mutten savonmurretta osaa käyttää lueskelen kyllä, paulamarian ja muidenkin kirjoittajien juttuja, kyllä minä niistä selvän saan. Syy äitini muutti nuorena tänne Nurmijärvelle, en ainakaan muista hänen puhuneen savon murteella. Ehkä syy oli kun meni naimisiin "vilkkaan" hämäläisen kanssa. No tosin kun minä synnyin äiti oli asunut jo yli 40 vuotta Nurmijärvellä.
      Vettähän täällä on satanut eikä noista lumista ole paljon näkyvissä ei edes kasoissa. Parhaillaankin sataa vettä.
      Koneongelmia ei minulla nyt paljon ole ollut, ja jos on niin tuo nuorin poikani korjaa, eikä minun ole tarvinnut opetella, jotenkin tulen toimeen kun poika rautalangasta vääntää. Tässä nyt myöhäisillan ilmoittautuminen.

      • Tuohon kohtaan, "kun äitini oli asunut Nurmijärvellä 40vuotta minä synnyin", tuli virhe. Tarkoitin, että kun minä synnyin, oli äitini yli 40 vuotias.
        Yöllä tuli mieleen, siitä seurasi painajainen ja nukuin huonosti.
        Näitä virheitä ei voi korjata kun kirjoitus on lähtenyt. Toista on Facebookissa siellä virheen voi korjata vaikka viikon kuluttua jos sinne kirjoitan, siinä on sana "muokkaa", ja asian voi korjata, itse tekemänsä asiaan.
        Kerroin myös, että lumi kaikki onhävinnyt, nyt sitä on 10 cm.
        Ehkä tämä ainakin nyt riittää: varmaan ensi yönä nukun paremmin.


    • Huomenta ja tervehdys vähän valoisampaan päivää, syy tähän, lunta on sen verran heitellyt, että maa valkoinen ainakin vähän aikaa.
      Pilvessä muuten on ja lämmön puolella mittari, mutta näin aloitellaan perjantai päivää, viikonloppu edessä.
      Mitään ihmeitä ei ole tapahtunut, ei suunnitelmissa, tässä kotona pyörien aion vaan viikonlopun viettää.
      Alkuviikolle nuo menemiset enimmäkseen sattuu, hyvä niin, saan loppuviikosta nauttia omien ajatusteni ja puuhieni kanssa.
      Aika moni on joutunut työn perään sinne etelämmäksi muuttamaan, mutta nyt on myös suuntausta maalle päin, jonkun kyselyn mukaan nuoret perheet mieluummin maalla asuisivat.
      Suunta ihan hyvä, kun nuo työpaikat myös samaa tahtia sieltä etelästä muuhun suomeen siirtyisi.
      Unista mistä Kristiina23 kertoi tuli minullekin viime yön uni mieleen, näin pieniä käärmeitä ja joku niistä purikin, ei tosin minua, mutta tuttujani, oliko tyttärenikin piston saanut.
      Tietääkö käärmeet unessa huonoa, vaikka en ole unieni seurauksia huomannut, paljon unia näen, joskus ihan painajaisten tuntuisia.
      Olen kuullut, että suola nestettä sitoo kehoon, harha luulo, jos laihduttamiseen lääke on.
      Pitäisikö suola kuurille ruveta?
      Täällä joskus lohta savustavat kaupan edessä, muuta kaupankäyntiä en ole havainnut, torille on mentävä jos kaupustelijoita haluaa tavata, siellä monenlaista tarjolla.
      Kyllä se talvi vielä tapansa näyttää, toivotaan ettei kevättä ja kesää pitkälle siirrä.
      Minä aion pian tomaatin siemenet multaan laittaa, olen ne tomaatista kuivattanut, hyvin onnistui viime kesänä samalla tapaa laittamani, katsotaan miten käy nyt.
      Kukan taimet olen jo tilannut ja niitä sitten pyörittelen ikkunalla, kunnes aika laittaa parvekkeelle.
      Siemenistä tuskin muuta laitankaan.
      Ei minullakaan mitään kerrottavaa ollut, silti pitkän rimpsun sain aikaan melko tyhjästä;)
      Nyt toivottelen kaikille hyvää ja leppoisaa perjantai päivää ja Elma nimisille onnittelut;)

      • hurskainen

        Tilastollisesti tähän aikaan helmikuusta pitäisi olla talven kylmin aika. Se nyt sattui vaan olleeksi vähän etuajassa, ne ehkä meni jo.
        Aika ikäväst tuuli pieksi räntää vasten naamaa.
        Oli kyllä lämpämuovisaappaat ja sisäkintaalliset rouherukkaset , fillarin kuljettajana.
        Niin itteni kuin kanssakulkijankin neesan päässä näin kirkkaan touhu tipan, josta Ynnämuukin mainitsi.
        Sohjoa kertyi reilun tuuman verran, mutta kyllä sekin hiukan haittaa.

        Hulluja eivät ole vaan jotkut ihmiset. Kuulin että ensimmäisiä muuttolintutiedustelijoita on jo nähty Lounais-Suomessa.
        Jos niillä mitää telelaitetta on, olisi hyvä jos soittaisivat Keski-Euroopan siipiveikoille; pysykää hiivatissa edes Etelä-Puolan korkeudella, täällähän kalliotkin itkee kurjaa säätä.


    • Lunta oli yöllä ilmestynyt ja pitkin päivää ripotteli lisää. Mittarissa on kuitenkin 2 niinpä tihkusade vedeksi on muuttunut. Loskaiset kelit on jalkakäytävillä. Kengät olisi pitänyt rasvata, kosteushan monojen läpi hiipii ja nenästähän se ennen pitkää alkaa tippumaan.

      Skillan kirjoitti muuttoliikkestä. Sellainen loikan tehnyt olen ja niin monet muutkin. Se vain oli niin, että eihän siihen vaihtoehtoja ollut. Monissa kunnissa on väkilukuku puolittunut 50 -60 luvulta lähtien. Eikä sekään ole näistä kunnista työttömyyttä poistanut.

      Tunnen aika paljon meitä "maalta muuttaneita" täällä pääkaupunkiseudulla. Monet ovat koko vaelluksensa päättäneet. Aika vähän tiedän niitä, jotka ovat muuttaneet takaisin maakuntiin, töihin ei juuri kukaan, kun töitä ei ole. Muutamia tuttuja on, jotka eläkkeelle tultunaan on paluumuuton tehneet. Eihän pääkaupunkiseutu ole ainoa, joihin maakuntia on tyhjentynyt. Muutamia suurempia kaupunkeja on, joissa väestö on merkittävästikin lisääntynyt. Työn saantihan se on muuttajalle välttämätön. Kyllähän varmaan moni asustelisi maaseudun rauhassa, mutta pelkkä peukaloiden pöyrittely ei ole kannustavaa. Minä en kyllä muuta, vaikka se olisi sama missä eläkettään syö.

      Hyvää jatkoa teille vaihtelevien ilmojen kanssa, Hei!

    • SkillaN

      Lauantaiaamua, puhtaan valkoinen maisema, yksi aste lämmintä, sohjoksi saattaa lumet muuttua.
      Onneksi näistä ympyröistä ehti sen jäätikön sulattaa, nyt ei tarvitse pelätä jäätä lumen alla, mutta kyllä varmaan jossakin liukastakin on.
      Kova halu on linnuillakin päästä tänne pohjoiseen, on sekin yksi luonnon ihmeellisyyksiä, lentää nyt pitkät matkat ja lähteä kohta takaisin.
      Pyörälläkö hurskainen taivalta tekee, uskon ihan taatusti hiki tulee, polkiessa sohjossa ja vieläpä liukkautta lisäksi.
      Kovin pitkiä matkoja ei varmaan jaksa, mutta lähellä kaupassa käynti helpompaa tavaroiden kanssa, kun ei tarvitse kantaa.
      Minä möin pyöräni pois, vähän harmittaa olisihan sillä vaikka työntäen isommankin kassimäärän helpommin tuonut, no nyt pitää useammin kaupassa käydä, että jaksaa ostokset kotiin kantaa.
      Pyöräkärri kyllä hyvä apuri sekin.
      Tuo työn saantihan se on monenkin muuton esteenä, lapsille kasvatus ympäristönä monesti tämä syrjässä asuminen olisi parempi.
      Koulut pienempiä ja kaikki muukin houkutus vähempää, vaikka kyllä täällä meilläkin löytyy kaikenlaista uhkia, nuoria ajatellen.
      Mummot uskaltaa kaduilla kävellä, en ainakaan ole kuullut kenenkään kimppuun käyneen.
      Paljon on juuriltaan tempaistuja sinne etelän liikekeskuksiin joutunut muuttamaan, mutta kyllähän koti sinne muodostuu, missä se leivän hankkiminen onnistuu.
      Minä en voi kuvitella asuvani suurissa liike paikoissa, täällä olen kuin herran kukkarossa, kaikki tuttua ja turvallista, luulenpa että onneni on myös täällä kuolla, kun se aika tulee.
      Minun nuoruudessa vielä työtä täältä löytyi ja 42 vuotta sitä sain ihan yhtäjaksoisesti tehdä,tänä päivänä harvempi samaa tavoittaa.
      Ei kovin ronkeli työn suhteen silloin oltu, tehtiin mitä tielle osui, vähäänkin tyydyttiin.
      Elämä on sillä tavoin onnellisesti kuljettanut, että olen aina pystynyt asiani hoitamaan, yhteiskunnan apuun en ole tarvinnut koskaan turvautua.
      Pankin kanssa on vuosia oltu "naimisissa", mutta nyt sekin taakka on pois harteilta.
      Lunta rupesi tupruttamaan, eipä käy kateeksi tien päällä olevia, voi aika raskasta taivaltaa millä kulkutavalla sitten kulkeekaan, niin sakeaa on lumen tulo.
      Päivä on kuitenkin valjennut sen verran, että voi keinovaloja jo sammutella.
      Taas tuli paljon sanoja peräkkäin, jospa joku lukeakin jaksaisi;)
      Mukavaa päivää vaan kaikille, kestetään nyt tämä sääkin, kyllä se siitä iloksi muuttuu.

    • muori77

      Aamupäivää
      Täältäkin valkoisen keskeltä.

      Eilen kävin tuolla keskustan kaupoilla.

      Kyllä siellä saa mennä kilometri kaupalla hyllyjen välissä,jos jotain meinaa hakea.
      Hiki päässä siellä marssii.
      No aikaahan minulla on;)

      Tänään on "en tee mitään"päivä.;)

      Tuonne kerhohuoneelle menen iltapäivällä.

      Liipolan mäellä pääsivät oikein uutisiin.
      Se on yks kaupunkimme osa.

      Tuota työttömyyttå minäkin ihmettelen,
      Kyllä minä aina sain työtä,en kyllä ronannutkaa,etten voi muka tehdä sitä ja tätä.
      Ennen sanoivat"kyllä työ tekijänsä neuvoo".

      Noh näkyillään...

    • tositarinaa. Kävelin kadulla eräänä päivänä. Vanhempi naishenkilö pysäytti minut; voiko hetken häiritä. Kyllä . oletteko naimisissa,hän kysyi. Kyllä olen .Kannatatteko avioliittoa. Kyllä, vastasin. Hän ojensi paperin, laittaisinko nimeni siihen: se oli keräys samaa sukupuolta olevin avioliiton kumoamista varten.
      Vastasin ,siihen en nimeäni laita. Miten minä voisin määrätä kenen kanssa kukin ihminen haluaa elää, se on jokaisen oma asia. olin niin varman näköinen tapaus että pettyneenä jäi siihen seisomaan. Kiitos, sanoin ja poistuin.

      Oikeastaa ymmärrän hyvin jos joitakin ärsyttää ellei heille vastata mitään. Kuten tuo nimikeräys tuossa edellä. Ainahan siihen voi oman mielipiteensä tuoda julki. Ihan kaikessa ystävyydessä. Silloin se on "noteerattu" vaikka sanoisi ettei käy !
      Enkä tarkoita noita vakituisia tahallisia häiritsijöitä.
      Minun mielestä siinä nimikeräyksessä ei meidän sana paljon paina, eikä sillä mitään aikaiseksi saada. Päätäjä tasolla ne asiat pitää hoitaa. Mutta Mielenilmaus onhan se !

      Palstoilla usein tulee esille että toisille vastataan suurin kirjaimin, toisten jutut ovat näkymättömiä ihan kuin kukaan ei olisikaan kirjoittanut yhtään mitään.
      Itseäni se ei häiritse. Aikani kuluksi itsekseni laittelen omia ajatuksia silloin kun sattuu aikaa olemaan. Enkä yleensä vastausta oleta tulevankaan. Enkä puskista huutele- onhan tätä kattia sanoa ja olla sanojensa takana.
      Mutta YstävänPäivä on huomenna. OIkein hyvää sellaista ihan KAIKILLE pirtissä ja muualla.

      • voi.mua.augustii

        Hyvästi tomitti Merilii. Itse Päivi Räsänen tokaisi mediassa että tärkein haasteemme on kumota laki avioliiton sallimisesta samaa sukupuolta oleville.
        En laita myöskään nimeä paperiin jos sitä pyydetään.

        Laitoin nimeni pahaan paperiin, jolla puolitin osuutemme talostamme. Pian sen jälkeen eukkoni löysi toisen höynäytettävän miehen.


    • Aika useinhan noita nimenkerääjiä on liikkeellä, josta Meri-Kukka kertoi. Eipähän se yksittäisen henkilön mielipide paljon paina olipa mitä mieltä tahansa. Voihan saman sanoa vaalikopilla käynnistäkin, mutta monien sanomana painoarvo lisääntyy.

      Kansalaisaloitteita on ollut vireillä puolentuhatta. Tavoitehan on vähintäin 50 000 nimeä puolen vuoden aikana, suurin osa keräyksistä - yli 400 - on mennyt ohi ilman suurempaa tulosta . Nimien keräyksiä on käynnissä n. 40 ja eduskuntaan on päätynyt vain 9. Kyllä nimien keräyksellä on merkitystä vaikutuskeinona - ainakin teoriassa. Onhan eduskunnan otettava asia käsittelyyn kun ehdot täyttyvät. Ellen aivan väärin muista, M-K:n kertoma nimien kerääjä toimi juuri sellaisen lain kumoamisen puolesta, joka päätyi eduskuntaan kansalaisaloitteen pohjalta ja tuli käsittelyssä hyväksytyksi. Siis samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

      En pidä aivan huu-haana kansalaisaloitteiden mahdollisuutta. Varmaan kannattaisi harkita, minkä puolesta alkaa nimiä kerätä. Huonoilla perusteilla tehdyt aloitetulvat syövät uskottavuuttakin ihan turhaan. Muutoin aloitemahdollisuus on mielestäni paikallaan. Harvoin olen kuitenkin nimeäni tökännyt näihin papereihin. Tottahan nimien kerääjälle voi kantansa sanoa, olipa se miten päin tahansa. Sen olen pyrkinyt tekemään, vaikka sattuisi kiirekin olemaan.

      Näinhän näytään palstoilla valitettavan, että toisille vastataan ja toisille ei. Minustakin se on turhaa vaikertelua. Kun kirjoitan yleensä viestin päivässä, sillä ei suurempaa keskustelua tule. Onpahan jotakin, sama se vastataanko vai ohitetaan hiljaa. Nimimerkilläni kirjoitan, jos se ei onnistu, ilmoitan muutoin. Mitenkä helkkarissa voikaan vastailla heille, jotka kirjoittavat jokaisen viestinsä erilaisin tunnuksin. Ei ole vastakumppania.

      Oho, jopas venähti! Nyt pillit pussiin ja sassiin!

    • Sunnuntaiaamua ja oikein mukavaa Ystävänpäivää.
      Suuret vaatimukset on usein ystävälle laitettu, kuka sitten se todellinen ystävä onkaan.
      Ystäväksi nimitän teitäkin täällä pirtissä ja sitähän olette näissä ympyröissä, mutta se todellinen ystävä on täällä livenä ja ei niitä montaa olekaan joille voi elämänsä avata, saaden ymmärrystä ja apua tarpeisiinsa, yksikin riittää.
      Minkälainen sitten on ystävä, siitä en pyri mitään kuvaa tekemään, se on jokaisella oman näköinen ja toivottavasti kaikilla ystävä löytyy.
      Meri-kukka vastauksista kirjoitti, kyllähän ainakin pirtissä kävijät huomioidaan mielestäni hyvin, minäkin luen kaikki viestit ja yritän omalla tavallani vastatakin, aina ei tietenkään kaikkea huomaa.
      Miten tuo kansalaisaloite jäi vastausta vaille, kyllä sen huomioin, mutta omat ajatukseni kapinoivat tämän asian ympärillä ja en osaa sanoa mitä mieltä tästä kaikesta olenkaan.
      Apua tarvitseville on apua annettava, mutta lienee vaikeaa selvittää näitä apua tarvitsevia, sillä paljon on heitäkin joilla tarvetta apuun ei ole.
      On paljon ilmennyt täältä takaisin lähteviäkin, siis todellista hätää ei ollutkaan ja nyt velloo kaikki näiden asioiden ympärillä, pitäisi saada selvyys ketkä on avun tarvitsijoita.
      Eihän näin pieni maa voi ottaa aivan määrättömästi tulijoita, mutta yritän uskoa, että päättäjillä on taidot asiat selvittää.
      Jos velkaa tämän asian kuntoon saamiseksi on tehtävä, kuten on esitys tullut, se ei minun mielestä tunnu hyvältä, muuten on selviydyttävä.
      Entisten velkojen kanssa taistelu on jo muutenkin raskasta ja meinaa meitä tavan tallaajia liian tiukalle laittaa.
      Tuo työn kelpaaminenkaan ei ole kuten ennen, nyt ei kaikki työ kelpaa sitä tarvitseville.
      Mitä palstan kirjoituksiin tulee, on vaikea vastailla eri puska nikkeilyä harjoittaville, kyllä vastatessa pitäisi olla osittain tutuksi tullut nimimerkki, aivan kuin ynnämuu kirjoitti ja taas selvemmäksi asia tulisi, kun olisi se oksapuu, mistä näkisi kenelle viesti on tarkoitettu.
      Eikös tuo avioliitto laki jo olekin kunnossa?
      Voi,voi, kun taas viruu tämä kirjoitus ja taitaa sitten ihan tyhjää puhetta vielä, mutta yritän aina jotakin selvittää, vaikka ymmärrys ei kattavasti mukana asioissa pysy.
      Vietetään nyt kaikesta huolimatta hyvä ystävän päivä ja puolessa kuussa jo tämä helmikuukin taas on, aika rientää, vanhetaan, jaksammeko enää kaikkeen kantaa ottaa ja taitaa ne vaikuttamis mahdollisuudetkin melkein nollassa olla, äänestämään kelpaamme.

    • kulkuri77

      Haluan toivotella kaikille -Hyvää Ystävän Päivää!
      Terveyttä elämämäänne ja kevään odotusta !

    • Ramoona_

      Hyvää ystävänpäivää täältä harmaasta aamusta , sateen olomuoto on vaihteeksi räntää. Pirtin pöydillä on iloisenvärisiä tulppaanikimppuja ja joku on tuonut ison maljakollisen punaisia ruusuja, joista jokainen voi ottaa yhden mukaansa. Toin aamukahville leipäjuustosta sydänmuotilla irrotettuja kuvioita ♥ ♥ ♥ ♥ ♥, lakkahilloa omassa kipossaan. Leipäjuuston ylijääneet palat pilkoin eri kulhoon pieniksi paloiksi, voi laittaa kahvin sekaan Lapin tapaan. Nostan appelsiinituoremehumaljan Teille Ihanat Ystävät !

    • Hyvää ystävänpäivää pirttiin!
      Hyvin tuli nukuttua yö kun valvoin puoleen yöhön. Katsoin ruotsalaisten euroviisu-karsinnat. Mukana oli suomenruotsalainen Kristakin. Hänen
      esittämällään kappaleella oli enteellinen nimi "Faller" (Putoan) ja hän
      putosi. Katson suomalaisen karsinnan uusinnan tänään, että tiedän missä mennään.

      Tuli katsottua sitten norjalaisen Karl Ove Knausgårdin elämästä kertova
      dokumenttifilmi. Hän asuu Skoonessa perheineen. On kirjoittanut 3500 sivua käsittävän 6-osaisen omaelämäkerrallisen kirjasarjan. Paljastanut kaiken itsestään ja perheestään, traumaattisesta lapsuudestaan. Tyhjentänyt kaiken mikä on saanut hänet voimaan huonosti. Nyt hän voi huonosti että on kirjoittanut, voi huonosti siitäkin huolimatta että kirja oli menestys ympäri maailmaa, mutta rahalla ei saa sisäistä rauhaa, se täytyy löytää muilla keinoilla.

      Eilen oli muuten oveni takana kokonainen "legioona" joitakin lahkolaisia:
      2 nuorta pariskuntaa ja liuta lapsia. Mihet kävellä jurpottelivat perässä, lapset heittelivät lumipalloja. Naiset hoitelivat puhepuolen. Menin avaamaan kun ovikello soi.
      Toinen naisista kysyi onko minulla sellaisia ongelmia, joista haluaisin jutella Jumalan kanssa. Vastasin, että eipä tällä hetkellä ole ja tapanani onkin jutella Jumalan kanssa kahden kesken. Kiitos vaan! Ja pistin oven kiinni.

    • muori777

      Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille.

      Räntä sade on ulkona.

      Minä sain eilen illalla kutsun 2v synttäreille.
      Vahimman tyttäreni nuorimman tyttären tytöllä on synttärit ja isomummi kutsuttiin juhliin.

      Onneksi kulkee nuo nelipyörät;)

      Kohotan virtuaali majan pirtin ystäville.
      näkyillään...

    • muori777

      Heh tuli näppihäiriö piti olla maljan.

    • Kat.leija

      Tulin Kahvipirttiin ystävänpäiväkahville. Sopiva iltapäiväkahvitteluaika ja toin sydänkakun, maistuis varmaan sullekin.

      • Minä tuon ison monivärisen tulppaanikimpun pöydälle, ja juon kanssanne iltapäivä kakkukahvit! Onkin niin jano, kun päivälliseksi tein rosamunda uuniperunoita erilaisten suolaisten täytteiden kanssa. Mäti-sipuli-smetana oli mehevin täyte, mutta suolaisin:D
        Hyvää ystävänpäivää Kahvipirtin väelle!

        ps. Aamulla kun vein roskapussin, jäin katsomaan pihalla harakkaa, joka makasi kuolleena käytävällä nokka ammollaan. Suussa roikkui osa muovista hedelmäverkkoa, nokan tyveen kietoutunut. Harakkaparka,... oli kai löytänyt jotakin syötävää kohtalokkain seurauksin.


      • Sivuhuommautus
        sini-sirkku kirjoitti:

        Minä tuon ison monivärisen tulppaanikimpun pöydälle, ja juon kanssanne iltapäivä kakkukahvit! Onkin niin jano, kun päivälliseksi tein rosamunda uuniperunoita erilaisten suolaisten täytteiden kanssa. Mäti-sipuli-smetana oli mehevin täyte, mutta suolaisin:D
        Hyvää ystävänpäivää Kahvipirtin väelle!

        ps. Aamulla kun vein roskapussin, jäin katsomaan pihalla harakkaa, joka makasi kuolleena käytävällä nokka ammollaan. Suussa roikkui osa muovista hedelmäverkkoa, nokan tyveen kietoutunut. Harakkaparka,... oli kai löytänyt jotakin syötävää kohtalokkain seurauksin.

        Kamalaa, säitkö monta isoa uunipottua kerralla ja vielä rasvaiset suolaiset täytteet. Ei metsurikaan tarvii noin paljon kaloreita saati ikivanha mummo.


    • No nyt hyvä aika tulla pirttiin ystävänpäivä kahville, sydänkakku maistuukin hyvälle. Yön aikana satoi lunta nyt sitä on taas varmaan parikymmentä senttiä. ilma vielä suojan puolella, aamulla ehkä pakkasella.
      Autokin täytyi taas putsata lumesta aamulla reissu edessä, varmuudeksi laitoin narunnokkaan, on lämpysempi lähteä liikkeelle.
      Mitähän kaunaa tuo "sivuhummautus" sini-sirkulle tarkoittaa, ei pitäisi kuulua mitä kukin syö tai juo. Varmaan kateellinen kun ei itse pysty samanlaisia valmistamaan.
      Toivotan pirtin porukalle hyvää ystävänpäivää.

    • hurskainen

      Märän lumen kolaus vei voimat. Alle 10 sm sitä ehkä oli. kun olis sellanen syvä kuiva kaivo, jonne ne pudottais eikä tarvis ylämäkeen työntää.
      Sähköpostit jäivät lukematta kun salasana ei kelpaa. Täytyy huomenna se operaattorini avulla saada se kuntoon.

      Saadaan kuulemma kuiva alkuviikko, joka auringonkin on luvattu paistelevan. Sitä odoteltaessa hei hei hei!

    • Tänään on korteista päätellen ystävänpäivä.
      Hyvää ystävänpäivää pirttiläisille!

    • Huomenta arkeen ja viikonalkuun, puolikuu se onmitä tänään elellään.
      Lunta on satanut nyt jo monta päivää ja vihdoin ajelevat aurat teillä, viikonloppuna ei tapahtunut mitään.
      Lämmön puolella on mittari ja lumi näin ollen todella märkää ja raskasta työnnellä, kolalla ainakin.
      Niin meni ystävänpäivä melkoisen hiljaisuuden vallitessa, ystävät kaikonneet, tai joku väsymys tätäkin päivää kohtaan monellakin.
      Ystävän päiviä on joka päivä, jos asian oikein ajattelee.
      Hurskaisellla noita omakoti talon huolia, minä vaan ikkunasta katselen, kun toiset asian hoitaa, toki maksan siitäkin ilosta;)
      Minä tein muffinsi vuokiin ihania peruna paistoksia, faceboogista ohjeen otin ja kyllä se myös jonkun säännön mukaan hyvin epäterveellinen on, mutta niin hyvää, nam,nam.
      Kuka sitä aina jaksaa sitä terveellisyyttä katsoa, maku ratkaisee ja hyvää osaavat mummotkin arvostaa.
      Iloja ei kovinkaan paljon elämässä ole, kai hyvä ruoka voisi hyvää mielialaa luoda.
      Sanottua sanaa ei takaisin saa, kirjoituksen voi korjata, jos aikanaan huomaa, mutta jos maailman tuuliin on lentänyt vaikea on perua.
      Rahaa siitä tulee jos suosituksi kirja pääsee, mutta onko se sitten riittävää, kaiketi ei kertomassasi tapauksessa Mdk-Mdk.
      Pirttiin on tuotu herkkuja ja kukkia, ystävän päivä tervehdysten kanssa, kiitän osiltani kaikkia.
      Leipäjuustoa, sain siitä himon ja piti kaupasta pala ostaa, kiitos mieliteon nostatuksesta Ramoona;)
      Muorin synttäri sankarilla elämä aivan alussa, mitähän onkaan täällä maailmassa tilanne, kun meidän ikäiseksi ehtii?
      Turhaa työtä sitä tuon kulkuneuvonkin vuoksi saa tehdä ja lisää vaan lunta autonkin päälle tulee, no pääsehän kerrostalonkin asukas lumi töihin;)
      Kaikkea hyvää myös sinulle kulkuri77, kiitos toivotuksista sinulle kuin myös kevään odotuksia.
      Tänään sitten käsitöiden pariin ja tapaamaan ystäviä niissä merkeissä, hyvää viikonalkua.

    • Kat.leija

      Kovaa vauhtia kevääseen päin ollaan menossa. Päivä jo kolme ja puoli tuntia pitempi kuin jouluna. Tuolla Rovaniemen korkeudella päivä on pidentynyt jo kuudella tunnilla. Ovat siellä ilmeisesti enemmän kallellaan aurinkoon päin.
      Kummallinen talvi tänä vuonna ilmojen puolesta, millainen lienee ensi kesä . Eikö viime kesä ollut viileä, koska en meressä uimassakaan käynyt kuin kerran.
      Mittarini näytti juuri plussaa asteen verran. Pääsee kävelemään sauvoilla sulia teitä pitkin.

      Muuten tänä iltana 18.30 Akuutissa yksi aihe käsittelee laihdutusta, siellä kerrotaan että ikäihmisen ei kannata laihduttaa. Kuitenkin kaiketi on järkeä ainakin pitää huolta ettei se elopaino aina vaan nouse, joka on vaarana jos alvariinsa ruoka on mielessä.
      Jostain syystä itsellä ruokahalu on huonontunut, joten pitää syödä elääkseen. Kyllä ruoasta osaan silti nauttia, mutta olen huomannut että nautintoon riittää pienetkin määrät.
      Pitääpä kuunnella mitä ne asiantuntijat tällä kertaa sanovat.
      Nyt kun kävely sujuu kivun kera, niin kulutus on vähentynyt joten paino ei vaan ole laskenut. Hyvä jos sanovat ettei pitäisikään laihduttaa. Vanhetessa yleensä paino muutenkin laskee, kutistutaan ja surkastutaan.

      • kattleija

        ps. on viisasta suhtautua noihin uutisten "tutkimuksiin" varauksella, vaikka niin tieteellisiä ovat. Onkohan kanojen munittajilla sormensa pelissä kun nyt taas "tutkimus" on osoittanut etteivät kananmunat veren kolesterolia nostakaan. Ennen muna viikossa nyt vaikka joka päivä; siis saa syödä.


    • Juu eilen taas tein lumitöitä vaikka kerrostalossa asunkin, aamulla kävimimme laprassa, viikonpäästä kuuluu oliko mitään erikoista. Olihan se mukavampi mennä lämpöseen autoon, kun aamulla lämpö kytkeytyi lämmittimiin. Tuosta omasta painostani ei huolta, kymmenen vuotta ollut alle 80 kiloa, paitsi muutama vuosi sitten kun olin leikkauksessa putosi ainakin kymmenen kiloa, nyt palautunut ennalleen.
      Syömisestä, eilen laitoin uuniin oikein hyvän lohivileen, tein valkokastiketta jossa oli mukana pari keitettyä kananmunaa, ja vähän mausteita. Lisänä salaattia ja peruniuta, kyllä oli hyvää.
      Kananmunia tulee syötyä aina joskus silli ja perinat on hyvä yhdistemä kananmunan kera, varsinkin uudet perunat kesällä.
      Lämpöasteita ollut, yölläkin suojaa, mutta taitaa ainakin vähän pakastua loppuviikolla. Kevättä kohti ollaan menossa, sen huomaa jo päivän pituudesta.

    • No moikka:D
      Tulihan niistä uuniperunoista nyt halloota! Kas laittaahan sitä enemmän kuin yhden kerralla uuniin, vaikka ei syökään kuin pari puolikasta. Paria kolmea eri täytettä lisänä, ja siinä ruokaa muutamaksi päiväksi.
      Painosta ei tarvitse minun huolehtia kun laihduin muuton yhteydessä normaalipainoon, eikä ne kilot ole takaisin tulleet.
      Toisaalta tulee päivittäin liikuttua täällä enemmän, tänään pistäydynkin lähistöllä olevaan Bauhouseen. Parvekkeen sisustus alkaa jo heräämään aurinkoisten päivien myötä. Pöytä, tuolit ja hyllyköt on kyllä, mutta tulevia kylvöjä varten katsastan tarjontaa.

      Syödään, juodaan ja nautitaan elämästä niin kauan kuin se maistuu, kohtuuden rajoissa:D

      • Kat.leija

        Mää kerran tallensin netistä tämmöisen jostain keskustelusta, missä eräs kirjoittaja kimpaantui jollekin lihavuudesta paasaavalle tyypille.

        "Ihmiset, jotka kommentoivat toisten painoa ääneen, eivät ole huolestuneita, he haluavat vain sen mielihyvän jonka toisen nöyryyttämisestä saavat. Älkää nyt siis tulko tänne lässyttämään siitä, kuinka vaarallista lihavuus on ja kuinka te vain haluatte auttaa läskejä tajuamaan sen, julistaa nimimerkki Luonnostaan hoikka."


      • 117512

        Siulla vain on aina täysoikeus purkaa pahaa sisuasi muihin siitä kai ei liene olla valitusoikeutta kenellää..


      • hurskainen
        117512 kirjoitti:

        Siulla vain on aina täysoikeus purkaa pahaa sisuasi muihin siitä kai ei liene olla valitusoikeutta kenellää..

        Mukava sää tänään salli sisäisen patterin latautumista, mut luulenpa että huomenna riittää kirurgian polilla kipsattavia.
        Tai sitten taajaman tiemestari on tehtäviensä tasalla ja laittaa sora-auton asialle. Niin kun pakastaa yöksi.
        Liukastelin pikkusen jo illansuussa fillarin kanssa. Edessä nastarengas piti hurskaisen Jumalansanassa ja kaviouralla.

        Paadutin mieleni ja söin pelkän verigreipin susimaiseen iltanälkääni. Näkyjä kyllä alkaa näkemään.
        Ne kun jotkut sanovat että keho alkaa käyttämään vararavintoa löysemmistä paikoista. Katellaan aamuun.


      • 0_0_0_0
        117512 kirjoitti:

        Siulla vain on aina täysoikeus purkaa pahaa sisuasi muihin siitä kai ei liene olla valitusoikeutta kenellää..

        kenelle tuo viesti oli osoitettu????


    • ei.ystäväpiiriläin

      No niin. Nyt tuli nälkä kun hyviä ruokia tuolla esiteltiin. Mut sitä niitäkin safkoja, joissa ei ole liikaa energiaa.
      Näkys kaupassa olevan verigreippejä, kuulemma makeita, kehui pohjanmaan kieltä haastava vanhempi mies.
      Kalaa pitää lähtä hakemaan kun kaupassa on kalatiski, harvinaista kyllä nykyään. Meidän perheessä kaikki ennen söivät kalaa.

    • Kun luin viestit, huomasin Kat.leijan vinkin Akuutti- ohjelmasta. Olisihan tuon voinut katsoa, mutta niin se jäi. Olen kyllä jonkin verran tutustunut aiheeseen, myös siihen, että ikäihmisen ei ole syytä kovin tiukkoja kuureja alkaa laihduttamiseksi vetää. Olen joskus aiemmin saanut kunnollista, asiantuntijoiden jakamaa opastusta painonhallintaankin mm. Siuntion kuntoutuslaitoksessa. Kyllä niistä on ollut apuakin, eikä pitkiin aikoihin ole painoon liittyviä ongelmia ollutkaan.

      Muutenhan se on jokaisen oma asiansa, miten painonsa kanssa menettelee. Kohtuus kai kulkee keskitietä. Joissain tapauksissa sairauskin voinee olla syynä ylipainoon kuin alipainoonkin. Yritän olla puuttumatta lähimmäisteni tai vieraittenkin paino- tai "näköseikkoihin." Loukkaavinahan usein niiden seikkojen ruotiminen koetaan, ellei nyt ole kovin huumorintajuinen tuttu.

      Kun ruuasta on ollut puhetta, pitänee minunkin lyhyesti kertoa. Kalaa, lihaa ja kanaa tai kalkkunaa, kutakin kaksi kertaa viikossa ja se seitsemäs päivä tähteitä. Perunaa joka päivä, "rehuja" kohtuullisesti mukana, myös marjoja. Aamuisin kaurapuuro marjakeiton kanssa. Siinä se on suunnilleen ja tarkoituksena on vain täyttää ravinnon tarve, voisi sitä tankkaukseksikin nimittää.

      Hyvää illan jatkoa ja pärjäillään!

    • Huomenet taas ja nyt pienestä pakkasesta, kuusi astetta mittarissa, pilvistä vielä, mutta aurinkoa luvattiin.
      Nyt valo on todella lisääntynyt, näkee jo kirjoitella ilman sähkövaloa, täysi päivä jo ulkona.
      Lähellä tuo onkin ensimmäinen kevät kuukausi ja siitä se sitten kesään hurahtaa, mutta monen ihmisen ikä se vielä ehtii olla.
      Nuo viestien kohdisteet minuakin aina tuppaa ihmetyttämään, miten vaikeaa se onkin laittaa niin, että heti näkyisi kenelle on tarkoitettu ehkä väärin käsityksiäkin estäisi.
      Terveellisistä ruuista olette puhuneet, no sitä yritän kohdallani minäkin toteuttaa, mutta pääasiassa niin, että ruoka olisi myös makoisaa ja mieluisaa.
      Minulla tuo painon runsaus on ollut sitten poikani syntymän jälkeen jatkuva harmi, mutta nyt olen antanut periksi ja koetan hyväksyä ja jaksaa nämä viimeiset vuodet.
      Mieheni kuoleman jälkeen paino putosi kymmenen kiloa yrittämättä, mutta nytpä sitten samoissa lähtökohdissa olen, aika tasaisen paksuna on olo ollut;¨)
      Makean perään en enää ole, mutta muuten arki ruoka on herkkua.
      Liukkaudesta oli eilen taas viestiä, eräs ystävätär oli kaatunut ja käsi oli revähtänyt, vaikka minusta ei edes liukasta ollut, niin märkää lumi oli, mutta nyt saattaa taas liukkaaksi muodostua, kun pakasti.
      Kyllä se kieli keskellä suuta on niin jalan kuin pyöräillen kuljettava ja varoa pitää myös neljällä pyörällä kulkevat, ei sitä tiedä missä vaaraa piilee.
      Eilen ihastelin hämärän tullen miten kaunista voikaan olla tuo lumisten puiden näkymä.
      Olohuoneesta avautuu puisto ja sen takaa vilkkuu elämän syke keskusliikenne asemalla, Onnibussit tiuhaan sieltä matkaajat kerää ja kaupunkiimme tuo.
      Junista ei näy kuin savut, on sen verran rakennusten takana ja harvoinpa noita junia enää kulkeekaan, yksi juna enää päivässä Joensuuhun.
      Vielä tuosta painon runsaudesta, eihän siitä kukaan sitä omistava erityisemmin tykkää, että mainitaan, sen paremmin kuin mistään muustakaan silmiin pistävästä erilaisuudesta, kestettävä vaan on.
      Fiksu ihminen ei näihinkään lausumiin sorru, jokainen itse virheensä kantaa ja kärsii, jos kärsittävä on.
      Mutta nyt lopetan taas tällä kertaa, totean vaan että ei täällä mitään suljettua "ystäväpiiriä" ole joukkoon mahtuu kaikki, päivän jatkoja;)

      • hurskainen

        Joka (kevät)talvinen ilmiö kai tämäkin. Pikkupakkanen oli tullut niin tuulettomana että vesi oli jäätynyt helmiksi puihin ja pensaisiin.
        Laskevan auringon säteet saivat ne näyttämään timanteilta. Viime keväänä katselin tätä ilmiötä ikkunasta, ainakin sadan metrin päästä.

        Miten hyvä valokuvaaja saisi nuo ehkä ikuistetuiksi? Tiedä saisinko enää oman vanhaan kameraan rullaakaan.
        Noista timanteista tuli mieleen kaveri joka parhaan ruskan aikana keräsi vaahteran lehtiä muovikasseihin.
        Ihan toopetorvia nuo ihmiset jotka eivät välitä enää rikastumisesta, selviä dollarin seteleitähän nämä ovat. kaverin kerrottiin menoavan.

        Viihteelle menokin saattaa nuin'nikään käydä pitkäksi. Harvinaisen komea ja lauha oli tämä päivä. Ei kai tätä herkkua kovin monelle päivälle riitä?

        Toivossa elämmä ja aikaa viätämme, sanos entinen tyttö kissalles.


    • unohtuikirjautuataas

      Eläköön-aurinko paistaa. AAmulla keskustaan mennessä piti ihan kääntyä katsomaan taakseen. kenellä kummalla on noin kirkkaat valot autossaan. Niin yhtäkkiä se valo tuli, matalalta kun vielä paistaa varsinkin aamulla. Eipä moneen päivään olekkaan näkynyt moista valoilmiötä.
      Ruoka-asioista pääsen taas helpolla. Tarvitsee vaan lukea tuo ym:n ruokajuttu samoin muutkin kohdat,kuin olisin itse kirjoittanut. Niin hyvin täsmäävät ajatukset omiini. Vaikkei me mitään "kämppiksiä" olla. Eihän !
      Ehkä kuitenkin teen sen verran enemmän ainakin suuritöisiä ruokia kahdelle hengelle , että niitä ns. "viikko katsauksia" on joskus kaksikin kertaa viikossa.
      Eihän hyvää kalista ruokaa voi heittää pois, ei yhtään murua. Tosin poikkeus on että leivon. Nytkin juuri uunista otettu omenapiirakka odottaa kahvittelijoita.
      Olikohan tässä nämä tärkeimmät mitkä ilmoittautumiseen tarvitaan !
      Kivaa iltaa kaikille. merikukka (unohdin kirjautua kun tulin vaan lukemaan.....))

    • Keväisen oloinen päivä tänään, aurinko jo sulatteli jalkakäytävälle jääneitä lumen ja jään rippeitä. Niitä katsellessani tuli mieleeni nuoruuden keväät. Heti auringon noustua päivittäiseen lämmitysasentoon, hiihtelimme jokien ja järvien rannoilla meitä odottavia pöllipinoja katsastelemaan. Pöllien kuorinta, parkkaus oli alkukevään homma. Yöt olivat pakkasella, mutta kun pöllipinoa leväytti, niin äkkiähän se aurinko sulatti, jotta homma alkoi sujua. Heh...näin se muistelu karkaa toimeksi asti.

      Mikäs ettei ruokalistat täsmää M-K:n kanssa. Kehaisinhan saaneeni opetusta oikein asiantuntijoilta. Kyllä tenttasin ravintoterapeutin tiedot yleisluennon lisäksi myös kahden keskisissä istunnoissa. Niistä se soveltaen ruokalistani alkoivat suttaantua. Eikä siitä ole aikaa kuin 25 vuotta. Tottahan sinä, M-K olet valistunut näissä asioissa jo työsikin puolesta. "Kämppiksiä" emme todellakaan ole, välimatkaakin on sen verran, ettei vahingossa päiväkävelyllä törmätä. Harvoin olen nykyään käynyt Joensuussakaan. Kiire ja heikentynyt ajokuntoni kehottaa hoitamaan matkan mökille turhia viipyilemättä. Joensuuhunkin on "puistoaluetta" lisätty, mm. entiset Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran kunnat. Jos rajan pintaa kun pohjoiseen päin hiipii, niin tuleehan siinä tälläkin alueella käyneeksi.

      Pikku pakkanen tulee, mutta eihän se paha ole. Vähemmän kura roiskuu. Katsellaan...

    • Kat.leija

      Huomenn on taas "Ikäänyneiden Akatemian" luento työväenopistolla. Tämä on päivällä 13-14.30, iltaluennoille en enää menekään.
      Tässä kevätkaudella luennoidaan kaikki Suomen presidentit. Ilmeisesti mielenkiinnon herättäjiksi on kaksi luentoa alkajaisiksi eli Kekkonen ja naiset viime keskiviikkona ja huomenna Mannerheim ja naiset.
      Luennoitsijana mainio Timo Soikkanen joka toimi aikoinaan poliittisen historian professorina Turun yliopistossa. Naureskeli runsasta vanhojen naisten määrää, joka täytti luentosalin. Kekkosen henkilökuvaan tuli paljon uusia vivahteita.
      Mannerheim-luennolle menen uteliaana. Itse olen syntynyt Svinhuvudin ollessa presidentti. En noista alkuajan pressoista paljon tiedäkään. Kyösti Kallion kuolema oli traaginen.
      Poika lupasi hakea minut sieltä kotiin, kun se sopii hyvin ajallisesti.

      • hiljainenrva

        Iltamyöhään minäkin tänne vielä kirjoittelen. Olen olemassa ja jo eläkkeellä ollut 1,5 v, mutta niin on ollut kiire ettei oikein koneellakaan kerkiä olemaan. Vaan yhtäkkiä tuolta suosikeistani ponnahti esiin "kahvipirtti"....aattelin käynpä kurkkaamassa mitä teille kuuluu. Ja hyvinhän te täällä voitte. Minä sitten vielä muutinkin tässä viime syksynä ja nyt odotan innokkaasti kevättä. Ihana takapiha ja puita ja lintuja ja poikani lupasi tehdä pienen terassin minulle. Elämä on lupsakkaa,kun ei kovasti murehdi,menee päivän kerrallaan ja nauttii tästä päivästä. Autolla huruttelen ja nautin kaikesta. Hyvää illanjatkoa itse kullekkin täällä :)


    • Keskiviikko aamupäivää pirttiin, sää oikein mukavan tuntuista, kuuden asteen pakkasessa mennään.
      Lumen kasaamis ja pois vienti talkoot lähikaduilla ja pihoilla käynnissä, meidän talon lumet kasaillaan nurmikko alueille, ei onneksi tarvitse pois viennistä maksaa.
      Olipa mukava kuulla sinustakin hiljainenrva pitkästä aikaa, älä nyt pitkää rakoa pidä, käy kertomassa uuden asuntosi ja pihasi innostavaa elämääsi.
      Pääset varmaan istutus hommiinkin, kun omaa pihaa omistat.
      Vierivät kivet ei sammaloidu pitää varmaan Katleijan kyseessä ollen paikkansa.
      Jaksat rientää ja tietoa hankkia, ihailtavaa näin saamattoman näkökulmasta.
      Pöllien kuorinnasta en osaa muuta todeta, kuin Päätalon elokuvista olen nähnyt, ei varmaan ihan kevyttä hommaa sekään, kuten ei entiset muutkaan metsätyöt, ihmetellä pitää sitä sisua mitä silloin niissä töissä olleilla riitti
      Leipä oli maistuvaa silloinkin ja muutenhan sitä ei saanut, töitä ei voinut aina kaikki valita.
      Ruokaa en hukkaan heitä minäkään ja helppoa onkin näin yhden ihmisen huushollissa järjestää niin, ettei hukkaan mene, onhan jääkaapit ja pakkaset apuna.
      Usein teen isompia satseja uuniruokia kerrallaan ja sitten annostelen pakkaseen, joskus kun on olevinaan kiire tai muuten laiskuus tavoittaa, on kiva valmista ottaa.
      Raparperipiirakan minäkin tein, vaikka en erikoisemmin näistä piirakka leivonnaisista tykkää, en kakuista, en pikkuleivistä, suolaiset sitten vastaavasti maistuu;)
      Pitää aina sitä vieras varaa olla, vaikka harvoin vieraita edes käy.
      Onkohan sodan jälkeisen ajan muistoina nuo tavat, että aina on jotakin varalla oltava, jos joku hätä yllättää.
      Tavaksi on tullut ennakoida kaikkien tarvikkeiden lopun lähestyminen ja kaupasta heti täydennystä ostan, harvoin yllättää ei oo tilanne minulla.
      Kauppaan ei ole pitkä matka lähteä vaikka vartta vasten puuttuvaa hakemaan, mutta sekin on mukavuus tai laiskuus kysymys, aina hyllystä tarvittava löytyy.
      Noita hurskaisen mainitsemia "timantteja" minäkin aina tilaisuuden tullen ihastelen, puissa ja pakashangella ja kyllä nuo lumiset puutkin pistää henkäilemään;)
      Minulla kaksikin kameraa hyllyssä, en muista koska olisin kuvia ottanut, niitä kertyy muutenkin turhan paljon, olisikin yksi työmaa käydä kuva albumit läpi ja hävittää turhimmat.
      Poika vielä dikikamerankin osti, kännykkäkin valokuvaukseen kävisi.
      Kaikkea sitä säilyttääkin, kun yllätykseni löysin äitini adressit hautajaisista, miten ne voisikaan tuhota, eihän jälkeläisilläni ole mitään halua säilytystä jatkaa.
      Näin sitä elämän muistoja pitää käsin kosketeltavana pitää mukanaan.
      Nyt tähän arjen toimintoon, unelmoinnit sikseen, mukavaa päivää, aurinkoa kaikille.

      • kattleija

        "Vierivät kivet ei sammaloidu pitää varmaan Katleijan kyseessä ollen paikkansa."
        sanoo Skillani.
        Melkein nauratti ja totesin itsekseni että kyllä tässä kirjoituksillaan saa itsestään loihdittua vaikka millaisen kuvan.
        Jäkälöitynyt ja sammaloitunut olen, toivon kuitenkin ettei se sammaloituminen leviä korvien väliin, onneksi on monenlaisia virikkeitä olemassa. Voi sekin olla niin ettei sitäkään itse huomaa.

        hiljainen rouva, elät hienoa aikaa kun olet noin eläkkeeläolon alussa. Silloin innoissaan todella kiirekin saattaa yllättää, nauti siitä.


    • muori777

      Uamupäevee;)

      Aurinko kilottaa tähän koneelleni.

      Kyllä muuten mieli virkistyy todella nyt.

      Eilen käväisi vieraita,ihan pariin otteeseen.
      Toisella parilla oli semmonen IHANA koiruli mukana.
      Se on oppinut kun minun luokse tulevat,ensin hänelle vesi kuppi,sitten vasta voimme seurustella ja nauttia kahveesta.

      Tänään aion hakea Takataskusta kermaista lohikeitoa,nammm....
      näkyillään...

    • Jostain syystä "töppönen" kummasti hiljenee ajan saatossa. Tuli mieleen "hiljaisen rouvan" viestistä. Meillä kaveri sanoi minulle: jos sinulla olisi pienetkin siiven tyngät niin varmaan lentäisit. Se oli silloin kun olin jäänyt eläkkeelle. Siitä on pian
      16 v. aikaa. Siinä ajassa ehtii jo kiireisimmät tekemiset juosta pois alta ja nyt voi ottaa ihan iisisti. Silti on harrastuksia monena päivänä viikossa. Siksi se aika meneekin niin mahotonta vauhtia ettei perässä pysy vieläkään.
      Jos tekemiset loppuu voi aina neuloa. 5 käyttäjää ja kaksi näitä neljännen polven kuluttajia= 7 kaikki villainen,sukat lapaset hanskat kaikki kelpaa. Ne ovat niitä sivubisneksiä tv:n äärellä, nuo käsityöt.

      Onhan se jännää kun jotkut tahot ihannoivat Kekkosta. Koko maailma on niin toinen kuin hänen aikanansa. Joka maan "päättäjät" ovat eri henkilöt, kuin silloin. Eipä osaa kuvitella miten kekkonen olisi selvinnyt tästä ajasta. Todennäköisesti ei mitenkään......
      Vanhoille patuille on jäänyt päähän soimaan;olisipa Kekkonen kyllä laittaisi asiat kuntoon ...kuulostaa enempi vitsiltä.
      No taas lipsahti väärille poluille.
      Tänään täytyy suorittaa havaintoja, miten paljon marraskuussa syntynyt ja tammikuussa nimensä saanut Viola on kasvanut. Isosisko hoivaa häntä tosi tehokkaasti.
      Valostuvaa ehtoota kaikille tasapuolisesti

    • Ihmeitten aika ei ole ohi, on joku väittänyt, ja oikeassa oli, ainakin jos oletetaan väitteen tarkoittaneen taivaallisia ihmeitä.
      Hämmästyin, kun valkopohjainen ikkunverho oli muuttunut selvästi oranssiksi. Vetäisin verhon sivuun, ja arvoitus selvisi: koko läntinen taivas oli voimakkaan oranssi!

      Keittiön ikkunoista oli suora suuntaus pohjoiseen, ja siellä taivas oli täysin sinipunainen.
      Ikkunasta näkee oikein hyvin myös itään, ja itäinen taivas oli tummansininen!

      Kun olin saanut tietokoneeni toimimaan ja nuo yllä olevat rivit
      kirjoitetuiksi, suoritin taivaitten tarkastuksen.
      Parissakymmenessä minuutissa oli taivas muuttunut ihan mustaksi, ja ilman katuvaloja koko maisema olisi täysin pimeä.

      Aina noita vanhoja viisauksia osuu nykyihmistenkin eteen. Yksi sellainen tietäjä oli A. Kivi, joka osasi lausahtaa Nummisuutarin Eskolle, että niin muuttuu maailma.

      Saada nähdä muuttuuko tämä aikaansaanokseni taivaiseen suuntaan ei tuulten vietäväksi. Alussa ei ollut kirjaantumismahdollisuuta, mutta Venlastiina siellä nökötti orvon näköisena.
      Nikki oli myös tämä laatikon alapuolella. Toivottavasi se ei katoa niin kuin viimeksi.

      Tähyilkää taivasta ja voikaa hyvin.
      Minä lähden vielä parvekkeelle katsomaan Helsingin suuntaan,
      Ehkä sieltäkin näkyy jotakin, vaikka edessä on melkoinen metsikkö ja yksi korkea kerrostalo.

    • kekkosfani

      Kyllä Kekkosta vieläkin moni huutaa apuun tänä epävakauden aikana.
      Siinä oli mies paikallaan! Ei ollut työttömiä paljoa .
      Sauli Niinistö kyllä on petrannut paljon, on oikeita ajatuksia hänelläkin.

      • Oli-siinä-Kekkosella-

        Aika Kekkosen astuessa peräsimeen oli mahdottoman vaikea sodan kauhujen ja epäoikeudenmukaisuuksien ja sotakorvausten vääryyden takia.
        VenäjänVenäjänVenäjän olisi pitänyt vihdoinkin maksaa Suomelle takaisin edes tappamansa ja murhaamansa 100 000 Suomen nuorta aikuista, heidän elämänsä, henkensä, verensä.
        .
        Materiaaliset vahingot sitten vielä siihen päälle.


      • Venäjä_teki

        Rikokset ihmisyyttä vastaan!


    • huomenna.hän.tulee

      Suomi saa kuulemma 7-8 miljoonaa euroa turvapaikkahakijoiden tuomaan ongelmaan. Ruotsikin on hakenut ja luvattu sillekin, suhteessa enempiin tulijoihin.
      Oikeasti tuo pakolaisongelma rassaa monia ihmisiä ihan liikaa.
      Siitä selvitään toistaiseksi sillä, että vain kolmannekselle hakijoista voidaan antaa turvapaikkaoikeus.

      Onneksi on huominen. Välissä on yö. Muutama hyvä unenpätkä. Sitä toivoo että aamulla kaikki olisi toisin. Reaalista ajatella, olisipa elämänmeno edes ennallaan.

    • Mitäs siinä, Kekkonen hoiti tehtävänsä aikanaan. Mielestäni kaikki pitää asettaa aikaansa. Mennyttä ja historiaa on se mikä on tapahtunut. Se ei huutamallakaan palaa, oppia ja kokemusta kyllä voi menneestä saada jos kykenee oivaltamaan.

      Turvapaikan hakijoiden tulva ja myös jälkiseuraukset on kyllä ongelma. Tuskinpa kuitenkaan sen takia kannattaa yöuniaan pilata, turhiakin uhkakuvan luojia riittää.

      Päivä hupeni iltaan keväisen päivän merkeissä, vaikka talvessa ollaankin. Eikun hyvää jatkoa ja yleensä elämänmenon tarkkailua tässä maailman menossa!

    • Huomenta, torstaihin joka on toivoa täynnä, mistähän tämäkin sanonta on peräisin;)
      Pakkasta seitsemän astetta ja luvassa on kaunis päivä, hyvä niin koska sokko matkalle lähdemme, minne ei aavistusta.
      Nämä päivän matkat ovat suosittuja, aina on auto täysi ja rannalle jääviäkin on.
      Pieni jännitys myös matkan anti, minne suuntaan auton nokka kääntyy?
      Kekkosta on muisteltu, no kai hänessä johtaja taitoja oli, mutta myös ikäviä tekoja, kaiketi ei aina omasta tahdostaan johtuviakaan.
      Tänä päivänä taas toivottaisiin johtajaa, joka osaisi luotsata laivaa nimeltä Suomi parempaan suuntaan, vaikka eihän sitä yksi mies voi aikaan saada, elämmehän demokratiassa.
      Vastakkaisasetteluja syntyy, nyt kuuntelin A-studiota ja ihmetellä täytyy, että opiskelija ryhmät vastaan eläkeläiset?
      Ihmeeltä tuntuu syytökset, että söisimme tulevien polvien eläkkeitä, kun aivan mittavia tuottoja eläkefirmojen kertymät, mihin ne menee?
      No asia ei oikein selvinnyt, mutta varmasti lisää asiasta kuullaan, onhan nimilista tavoittanut sen vaaditun luvun ja asia menee kaiketi eduskunnan selvitettäväksi?
      Näitä kysymysmerkki asioita on muitakin, tuo pakolaiskysymys yhtenä, miten sekin hoidetaan?
      Tuosta Kekkosen ajasta vielä, totta se, että työtä oli silloin, maksettiinhan mittavia sotakorvauksia, muistissa myös vuoden -56 suurlakko, kiittää sen loppumisesta voi kiittää myös suomalaisten maltillisuutta, kai Kekkosella myös osuutta oli.
      Työtä ja tinkimistä se on paljolti elämä meidän ikäluokkien kanssa ollut, kun Suomi uuteen nousuun saatiin, nyt sitten tämä eläkkeellä olokin on joidenkin mielestä elettävä olemattomalla tulolla.
      Tuo neulominen, oma porukka on niin kylläinen niiden tuotteiden kanssa, että eivät mitään tarvitse, onneksi maailmalla tarvitsevia riittää.
      Nyt alleviivausta tulee jatkuvasti punasella, mikähän kontrolli nyt päällä liekään, olisiko merkki, että pituutta riittää ja lopettaa kehoittaa.
      No puhumista riittäisi, mutta jätän toiseen päivään.
      Kivaa tämä eläkkeellä olo on, toivotaan että kaikille tätä riemua aikanaan riittää, vähän on tarkkailtava tuota euro puolta, mutta tarkkasti eläen kaikki sujuu.
      Päiväkin jo valennut, eikun oikein mukavaa päivää kaikille.

      • Teilläkin on näitä sokko matkoja, kuten täälläkin meidän ryhmässä, mutta koskaan en ole tohtinut mukaan lähteä, ...vielä. Jokusen teatteri/Lehmiranta 1/1 matkan olen tehnyt ja viime toukokuussa sinne Viroon, jolloin kävimme Kalle Palanderin talossa ja Narvan rajalla.

        Kaikki tarjolla olevat kauneushoidot kävin, kuten ripsien yläpuolelle kalliin kesto "joku" mustan, josta ei ole jälkeäkään, mutta varpaan kynsissä on vieläkin milli sitä punaista, jota siellä laitettiin.

        Heitit niin monta aihetta, että tästä tulisi mukava juttelutuokio "facetoface", mutta ensin nuo punaiset. Koneesi oli huollossa ja sinne ruksattiin "oikolukija", jonka itse olen laittanut. Harmi, että se ei osaa suomen kieltä, eikä hyväksy näitä päätteitä, saati nyt sanaa "ruksattiin".

        , tuo pakolaiskysymys yhtenä, mutta RuuneRuune varmasti keksii siihenkin ratkaisun, koska on tehnyt aloitteen!:)))

        Leikki leikkinä, sillä olen itsekkin miettinyt tuota Itä-rajan vuotoa nyt ja eikös sitä ennustettu jo silloin, kun Inkeriläiset hyväksyttiin paluumuuttajiksi Suomeen, että valtava maahanmuutto alkaa?

        Kekkosen ajasta muistan, että hänet valittiin presidentiksi 1956, jolloin isäni täytti 50-v ja minä "pikkupiika" halusin isän synttäreille Hesasta ja niin meninkin. Muuta en siitä muistakaan. Yleislakko? Kai siitä työläiset puhuivat, mutta minä olin lapsi ja "orjatyössä" (todella viihdyin) isäni siskon järjestämällä 7-v pojan lapsen hoitajaksi iltaisin, mutta koulupäivät olin rouvan kutomossa.

        Mutta nyt katse tulevaisuuteen, kun katselin ohjelman jossa lennokit ja liidokit huolehtii kaikki asiat (samalla vakoilee) ja mikä parasta, se on suomalaisten innovaatio!!! Siis uusi Nokia ja hieman joku "linnunkuvitus" peli ängri?

        Onkohan joku sensori mennyt minun päässäni vialle, koska se seuloo näitä suomalaisten uusia innovaatio juttuja, joista voi kehittyä mitävain?


    • On tuolla ylempänä taas pari juttua, ei sodassa murhata siellä taisteluissa kaatuu eikä siinä korvata kaatuneiden pääluvun mukaan. Suomi oli mukana natsisaksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan, Suomessa oli 200000 saksalaista taistelemassa yhteistä vihollista vastaan. lopuksi Suomi joutui ajamaan Saksalaiset pois jotka mennessään polttivat useita lapin kyliä. Ei heiltäkään mitään korvauksia saatu. Sos sodassa kuolee tai tapetaan paljon sivilejä silloin on kysymys rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Mitenkähän paljon sivilejä kuoli Leningraadin piirityksen aikana,siellä on hautausmaa jossa on 500000 uhria Saksalaisten jäljiltä. No tulihan taas otettua kantaa sotaaikaan jonka minäkin hyvin muistan, aloin koulunkäynnin 1941.
      Tuo pakolais tulva Suomeen ei varmaan pääosin tule itärajalta, kukahan ne tarkkaan tietää jos sieltä muutama sata on, niin muualta kymmenituhansia.
      Vielä sanoisin Kekkosesta senverran, minäkin sitä äänestin vaikken kepulainen olekkaan, minusta paras presidentti mitä minä olen äänestänyt.

      • Saakelinhullu

        Voi herrra jumala noita kommunisteja, venäjässä ei nijjen mielet ole mittää vikaa!!!Haista...


      • vaarallista

        Nyt alkaa vähän ymmärtää miten Suomen asiat päin pers. kun tuollaiset täällä asioista päättää. Vai ei muka itärajalta tule suurin uhka joka suhteessa ??? Eikö Venäjä ole turvallinen maa, kun sieltä tullaan turvapaikkaa hakemaan Suomesta ? Presidentti Niinistö jo varoitti että miljoonia on siellä valmiita rynnimään Suomeen , ei ole neuvottelut mitään vaikuttaneet. Joka viikko tulee entistä enemmän pohjoisen rajan ylityspaikoilta ja on sentään talvi ja paksut hanget. Tänä vuonna on jo tuhat tullut ja vuosi alussa. Ruotsi ja Tanska sentään TEKIVÄT jotain kun sulkivat rajat, mutta Suomi ei tee mitään,pokkuroi niin länteen ja itään. Suomesta ei kukaan pakolaseksi tekeytyvä enää lähde, tämä on pussinperä niin idästä kuin lännestä. Pakolaisvyöryllä itä panee Suomen polvilleen ja tekemään aina vaan lisää myönnytyksiä. Suomi on miehitetty jo nyt, Irakin sotilaat täällä lepäilee ja kerää voimia. Joitakin kustannettiin lentokoneellakotiin, mutta on jo kuulunut sieltä että hakevat perheensä ja keväällä uudet vyöryt tänne HYYSÄLÄÄN. Saihan moni irakin mies hoidatettua esim. hampaansa lomalla täällä.


      • 1ullamirjami
        Saakelinhullu kirjoitti:

        Voi herrra jumala noita kommunisteja, venäjässä ei nijjen mielet ole mittää vikaa!!!Haista...

        Vaikka olenkin täälä van lukemassa kivoja kirjoituksia niin Late Vaan on kanssani samaa ikää ja ei tarvitse olla yhtään mitään puoluetta niin me aatellaan niistä ajoista samallatavalla jotka elettiin ja muistamme. -- Niin "saakelin hullu " Sais hävetä itse --Itse pelkään tätäaikaa ,koska on kolme suurvaltioo USA, Eu ja Venäjä -- Kaikki vetää omaanpussiin , tämän ajan ja ne ihmiset jotka nytkin tapetaan sodissa ---
        Taidan ummistaa silmäni -- niinhän nykyään kaikki (melkein) tekee näille pakolaisillekkin - He ovat ainakin avuntarpeessa NYT!

        Kokeilevat kenelläkä on paremmat aseet Natokin tuo Suomeen nyt Sotaharjoituksiin omat Panssarinsa -- onko puolueetonta maata enään missään
        U.M


    • muori777

      Taitaa olla parempi etten ota kantaa tuohon politiikkkaan,menee kiroilu puolelle ;(minulla.

      Voi tuota ilimoo,siellä sattaa iha jalakarättiä.
      Onneks ei tartte lähtee mihinkään.
      näkyillään...

      • hurskainen

        Meilläkin satoi alkuillasta harvinaisen isoja lumilepereitä taivaalta. Niitä tosjaan kuvattiin ennen puhekielessä jalkarättisateina. Lyhkäseen se loppus kyllä.

        Joku neuvoi netistä etsimään kalenterin. Tuo Helsingin Yliopiston kalenteri on kyllä pätevä. Siitä näkee myös kuunvaiheet.
        http://www.kalenteri.org/kalenteri-2016.html

        Kuulemma mateenpyyntiaikaa parhaillaan. Viimetalvena sain rommimatikan lähikaupan kalatiskiltä.
        Helmikuustakin jäljellä enää vajaa pariviikkoa. Sen kunniaks. Hei.


    • ynnämuuten

      muori 777 epäili että kantaa ottaminen politiikkaan menee kiroilun puolelle. Saattaahan siinä niinkin käydä ja on näkynytkin kun olen laajemminkin keskusteluja lueskelut. Nyt on paljon pahasti keskeneräisiä asioita ja vaiheita menossa että hämmennystä ja hämmentäjiä riittää. On kotimaan asiat hallituksen "vatuloitavana", työmarkkinaosapuolten neuvottelut, kaikenlaiset leikkaukset elämistä kaventamassa. Sitten on päälle turvapaikanhakijat ja niistä tulevat seuraukset. Kyllä niitä ajatellessa meinaa pää seota, jos kovin tosissaan ottaa.

      Eikä tämä vielä riitä. USA tuo hävittäjälaivueensa rynnäkköpanssarivaununsa harjoittelemaan sotahommaa Suomen maaperälle. Onkohan se "nokittelu" loppuun asti harkittu? Se on kuitenkin herättänyt jo uhoa ja meuhaamista jossa ei mielestäni ole järkeä mukana. Kiroilu ja rehvastelu tuntuu naurettavalta, mutta ei näissä asioissa.

      Minkä verran vielä turvapaikanhakijoita tulee, sitä tuskin tietää kukaan. Ennusteiden heittäjiä on kyllä. Saattaahan heitä tulla Venäjän rajaltakin lisää. Tähän mennessä eniten tätä kautta on tullut afganilaisia , n.26%, ja yllättävästi toiseksi eniten indialaisia. Syyriasta on tullut melko vähän. Tekevätkö salakuljettajat uuden reitin Venäjän kautta? Niinhän on tapahtunut Turkin kautta salakuljettajien bisnes syyrialaisten ja irakilaisten kuljetuksessa. Toivottavasti vielä käynnissä olevat neuvottelut toimivat. Eipä näihin asioihin meikä-manne paljon vaikuta, sama kirosipa tai supattelisi.

      Latella on hyvä kirjoitus sotien uhreista, kaatuneista ja murhatuista. Noinpa olen nuo historian vaiheet suunnilleen ymmärtänyt. Tietysti olen jostain lukenut ja myös paljon kuullut, mitenpä muuten.

      Jaaha...eiköhän tässä ilmoittautuminen lienekin. Hyvää jatkoa kaikesta huolimatta! (rek.ei kelvannut)

    • att2

      Kekkosella oli hauskaa saunassa suuren tappajan kanssa juuri sitä mitä Suomalainen haluaa, pisti silmään valonopeudessa.


      Kamelia tekee kukkia vaikka kasvilla on ollut vähän sairauksia.


      Suomen historia on suurin nolla maailmassa.

    • aom

      Windows kymppi pelaa hyvin ,mutta pitäähän siihen tutustua,että oppii käyttämään.

    • Huomenet viikonlopun alkuun, taas on viikko vierähtänyt tähän pisteeseen, työssä käyvätkin (useimmat) pääsevät lepotauolle.
      Tarpeeseen on välillä saada levätä, kovasti tiukille joutuvat he joilla töitä tänä päivänä on.
      Tätä tiukkuutta on kyllä kaikilla, työttömät sen varmaan parhaiten tuntee ja pienituloiset eläkeläiset, lapsiperheet ja kaikki joilla tätä elämisen onnea ei ole annettu.
      En osaa ottaa kantaa enää mihinkään asioihin, niin sotkuiselta tämä maailman meno tuntuu, omat mielipiteeni yritän itselleni saada selville ja jopa ymmärtääkin, mutta en halua kantaa ottaa näihin nyt keskustelussa oleviin, kielenkäyttökin jo alkaa mennä ohi pirtin tyylin.
      Asiaa varmaan melkein kaikki yrittävät, mutta tuo rumasti asian esille tuonti on ikävää, pirtissä on opittu ilman voimasanoja viestejä lähettämään, toivon näin edelleen.
      Kenenkään nimittely ei ole paikallaan, elämme vielä ainakin vapaassa maassa, jossa kaikilla on mielipiteen oikeus, sitä kunnioitamme pirtissä.
      Pirtissä on hyvin asioista perillä olevia, oikealla tavalla asiaa ulos kertovia viestejä, omalla kohdallani on heikommin, mutta pyrin minäkin asioita seuraamaan ja niistä mielipiteitäkin muodostamaan, varmaan ei aina oikeinkaan osu.
      Kaikilla meillä ei ihan saman suuntaisia mielipiteiden tarvitse olla, mutta sallitaan kaikille oikeus omansa esiin tuoda, sovussa ja rakkaudessa;)
      Pelottelua ja uhkailua saa mediasta joka päivä kuulla, ehkä on hyvä jos on joku ketju ilman ainaista uhkakuvaa tulevasta, toivotaan asioiden kääntyvän hyvään suuntaan, onhan ennenkin asiat saatu kuntoon.
      Paljon ei äänemme ulos kuulu, mutta jokainen omalta kohdaltaan voi sitä parempaa oloa tuottaa.
      Hurskainen on ihan oikeassa, mateen aikahan se nyt pitäisi olla, miten lie kala käynyt pyydykseen?
      Sokkomatka hyvin onnistui, ehkä ei yltänyt viime kesäiseen, mutta nyt katselimme Kuopion maisemia korkeuksista, Puijon pyörinnässä ruokailimme ja toista kertaa ehdittiin kierros mennä;)
      Kyllä näkin miten järvirikasta on tämä Kuopion seutu, jäisiä järviä ja saaria, niitä on todella paljon.
      Viime kesänä laivalla näitä maisemia kierrettiin.
      Ortodoksiseen kirkkomuseoon tutustuimme ja mielenkiinnolla oppaan kertomaa kuuntelimme.
      Mukavia nämä yhdessä tehdyt pienet yllätys matkat, olet varmaan samaa mieltä Kristiina23;)
      Muori ehkä viisautta pitää itsensä ulkopuolella politiikan, mutta kun se meitä joka päivä jollakin tapaa ohjailee, on vaikea pitää suutaan kiinni, ainakin tälläisen joka asiaan puuttuvan mummelin;)
      Turhaa, aivan turhaa, näin laulussakin sanotaan ja totta voi ollakin, mutta pitkän tyhjää höpinää olevan vietin taas aikaan sain, lukekaa jos jaksatte.
      Nyt huushollin kimppuun, voipa olla että huonekalut vaihtavat paikkaa, ellei tuo särky lonkassa estä ajatukseni, päivän jatkoja vaan kaikille;)

    • Piti vielä sanomani, että hyvin tämä Windows10 on nyt toiminut, kunhan tottuu näihin kuvioihin;)

      • hurskainen

        Useampi päivä on ollut kuin pientä ylämäkeä. Astrologien mukaan tähänkin taivaallinen syy; tähdet ovat vaan sellaisessa asennoissa tammikuussa syntyneille.
        Kylläpäs helpotti!

        Taistelin päivän kuitenkin loppuun asti kunnialla. Tosin sitä gloriaa ei kukaan ollut ääneen sanomassa.
        Sää pysyi muutaman asteen osan lämpimän puolella. Siitä se huomasi kun omenapuista tipahti joku tippa vettä.
        Parempi puusta kuin nenän päästä. Meidän tienoo on kuulemma kausiflunssilta säästynyt. Sen takia terveyskeskus ei ole lisäkuormittunut.


    • sivusta.seuraaja
    • "sivusta.seuraaja" - Aivan mielenkiintoinen linkki.

      Selvitti myös paljon, miten turvapaikan hakijat tulevat Suomen rajalle.
      Näin lyhyesti:

      Hankitaan kotimaasta turisti- tai liikemiesviisumi 1 - 2 viikoksi. >
      Lentää hurautetaan Moskovaan ja odotetaan kunnes viisumin aika umpeutuu.>
      Oikeus tekee karkoituspäätöksen. >
      Oppaat ja rahastajat odottavat Muurmanskissa, ja turvapaikan hakijat majoitetaan jotenkin ja putsataan rahoistaan. Kaikesta kiskotaan ylihintaa. >
      Jonottelun jälkeen rajalle turvapaikkaa hakemaan.

      Ihmettelinkin kuinka tänne itärajalle turvapaikanhakijoita on n. 30 maasta, vaikka määrät eivät vielä ole suuria. Tämä Ylen artikkeli selventää tätä touhua, josta ei ole aiemmin puhuttu muuta, kuin että se monitahoinen homma ratkaistavaksi. No, jos ei muuta, niin voisihan sen perusteettoman turvapaikan haun tutkia heti päivässäkin.

    • Huomenet tähänkin aamuun, lunta sataa, pakkasta yksi aste ja lisää lunta luvattu, paljonkin.
      Helmikuu ennen tuiskukuukaudeksi nimetty, tapansa siis näyttää, nyt niitä mateita pitäisi pyytää.
      Tammikuussakos hurskainen on vuosipäiväänsä viettänyt?
      Ylämäen jälkeen usein alamäki tulee, sekin sellainen sana, että mielentilassa ja vastoinkäymisissä ei alamäkeä pitäisi pitkälti olla, kun taas kävellessä ja vaikkapa suksilla mäkeä laskiessa, voisi pitkältikin riittää.
      Minulla polvi on kamalan kipeä, eilen innostuin työntämään täyden kirjahyllyn ja samoin täynnä olevan vitriinin eri paikkaan, hyvin sujui, mutta kai siinä ponnistellessa liian tiukalle polven veti.
      Laiskuus on hyvä lahja, ajattelin, että kokeilen onnistuuko siirto täytenä, kun kamala työ olisi ollut tyhjentää, onnistui näillä seurauksilla.
      Nyt on koti taas uudessa kuosissa;)
      Hyvä linkki oli, kurkasin minäkin, mutta kyllä kaiken kaikkiaan on sekaista ei tahdo mikään asia selvitä, kuuntelin myös noita haastatteluja telkkarista, ja sielläkin yhtä juupas, eipäs asia käsittelyä.
      On milloin mikäkin asiantuntija lausuntoja antamassa, ei sen selkeämmäksi tule.
      Uhkakuvia luodaan, puhutaan naapuri pelosta, pidetään sotaharjoituksia ja kaikki vaan ihan normaalia toimintaa, mihin uskoisi.
      Parempi olisi laiha sopu, kuin lihava riita, tähän tapaan kai se sanonta kuuluu?
      Jätän nyt pohtimiset, mieheni sanoisi, kun ei ole annettu välineitä pääkoppaan, parempi pitää suu supussa.
      Pistäytykää pirttiin, täällä voi miettimisen tuloksia ilmoille heittää, tiedä mitä viisauksia löytyy;)
      Onnistunutta hiihtolomaa etelän väelle, lomaa saamattomille päivän onnistumista.

    • Eihän tässä noilla "pääkopan" välineillä voi loistaa mitenkään,pitää vaan muuten aina suutansa aukoa minunkin, vaikkei tarviskaan. Ja vaikkei kukaan mitään kysyisikään !!
      Onhan tuo ollut tiedoitusvälineissä , miten järjestäytynyttä tavallaan ihan rikollista meininkiä itä-naapurissa harjoitetaan . Suomeen vaan värvätään kaikenmaan kansalaisia ja tulo matkalla putsataan loputkin rahat. Hyvin selventävä oli tuo linkki nyt tarkentui monta asiaa.
      Niin kamala tämä maailman tilanne että tekisi mieli sulkea silmät ja olla jossain tyhjiössä. Ei nähdä sivuilleen eikä kuulla mitään. Se ei vaan onnistu. Tiedoitusvälineet pitää siitä huolen.
      Vai alkaiskohan kulkemaan paksu pannumyssy päässä korvia myöten...?
      Toisaalta haluaa olla ajantasalla missä mennään ja miten kovaa. Joten luovutan sen myssyn vielä kahvipannun päälle-pitäköön sen.
      Tietysti pirtin nurkkakaappiin voisi kätkeytyä piiloon joksikin aikaa. Sielläkään ei yksin montaa päivää viihdy. Eikä mirritkään sinne halua. Niille voisi edes jutella aikansa kuluksi..... pitää miettiä mitä olisi viisainta tehdä .

      Nyt kuitenkin olisi ehkä viisainta lopettaa. Ettei kenenkään hermot pala näin joutavista höpinöistä. Vaikkei nuo naapurin jutut höpinöitä ole vaan oikeasti karua todellisuutta.
      Leppoisaa lauantaiehtoota kuitenkin kaikille toivottelen. Hups, säät jäi väliin. Kukaan ei tiedä että koko suomessa on tupruttanut lunta päin silmiä

    • hurskainen

      Tammipa tammi, kuussaSiehen mailmanaikaan syvällä maalla oli vain kotisynnytyksiä.
      Hassua että googlehaulla voi nykyään hakea syntymäpäivän perusteella, mikä viikon päivä oli silloin.

      Eikä siinä kaikki, Hain Katleijan mainiosta kuunvaihelinkin perusteella myös kuun ajan syntymän aikana.
      Meni niin että oli vielä melko täysikuu kun ennen puoliyötä oli ollut täytenä. Lievästi siis alakuun aikaa.

      Huonot tuurit ja viuhkat.

      Oli kovin huojentavaa kuulla että päin pieltä menemistä riittää vielä ehkä viikoiksi. (se horoskooppiennuste)
      Rtg-kuvaus paljasti, että nilkkakivun aiheuttaa aika paha nivelrikko. Lääkäri kirjoitti vaan Panacodia. En niitä vielä hakenu apteekista. Ennen pientä kipuakin kuin loppuikäistä kipulääketokkuraa.

      Meillä on suvussa ollut reuman runtelemia ihmisiä. Sormet jo aika muhkuraiset, nivelkapselit sököinä.
      Tällä kertaa melko kivuttomina ovat. Mukavaa pyhänseutua palstalaisille pienestä lumimyräkästä huolimatta.

    • Mistähän se totuus löytyy pakolaisten reiteistä mistä Suomeen on tullut minkin verran. Luulisi viranomaisilla olevan tietoa. Aika iso osa kuitenkin tullut muualta kuin Venäjän kautta, ja rahastettu monelta pakolaiselta isoja summia, toiset tulleet paljonkin rahaa tullessaan. Tulivat mistä hyvänsä, matkansa suurin osa joutunut maksamaan. Onhan niitä salakuljettajia jäänyt kiinni tuolla Suomenlahdellakin. Toivon että kolmen SSS hallitusherrat kertovat mistä ne pakolaiset ovat Suomeen saapuneet.
      Se niistä pakolaisista.
      Lunta tullut tännekin entisten lisäksi ja lisää lupaavat, että kyllä sitä lunta tänäkin talvena tullut, mutta enempi lumi on sulanut ainakin täällä etelässä.
      EU:sta Englanti äänestää kesäkuussa, pysyykö EU:ssa, Taitaa olla EU vielä lirissä kun kaikenlaiset asiat pistävät sekaisin koko EU.n
      Taitaa Suomessakin tulla äänestus pysyäkkö EU:ssa, Väyrysen aloite tulee eduskunnan käsittelyyn lähiaikoina. Eipä muuta kuin hyviä öitä pirtin porukalle.

    • Sunnuntaipäivään jo valjennutta aamua.
      Lunta on tullut ja auraus kasat kasvavat, mittarin lukema on juuttunut yhteen pakkasasteeseen, sade taitaa ihan vetenä nyt tulla.
      Tämmöinen säätila täällä Savon suunnassa, vaikka tuskin ketään kiinnostaa, kerron sittenkin;)
      Niin sitä viimeiselle viikolle(täydelle) helmikuuta siirrytään, ja kevät kuukaudet alkuun saadaan, ajatella miten nopeaan tämä aika kulkee.
      Vielähän se tämän vuoden kohokohta on edessä, karkauspäivä, kuinkahan moni mies sortuu ja suostuu avioon, veikkaan että enemmän hamekankaita kaupassa myydään.
      Mistähän tämä tapa tai mikä se nyt onkaan, on alun perin alkunsa saanut, kaikilla tapahtumilla joku aihe on ollut ennen vanhaankin.
      Sainpahan huomata toisenkin ponnistelujeni tähden tulleen pienen rikkeen, verisuoni oli katkennut silmän alta ja nyt sitten silmän alus tummana.
      Kyllä se nyt on, että mitään ponnistelujakaan ei tämä mummo kestä, vaikka voimaa on kuin pienessä pitäjässä, silti herkässä on rikkoutua vähän joka puolelta.
      Meri-kukka, kyllä sitä tapahtumia pitää seurata, vaikka tietääkin, ettei minkään suhteen neuvoja kysytä, minäkin näiden asiantuntijoiden kanssa osaan väitellä, kun eivät minua kuule, eivät vastaan väitä, onneksi on tuo telkkari, pysyy jotenkin ajan hengellä.
      Nurkkakaappi taitaa niin täytenä pysyä, ettei sinne kukaan mahdu, kulutus on pieni.
      Kuule hurskainen, älä ollenkaan horoskooppien puheista välitä, ei ne mitään tiedä, minullekin ovat matkan varrella vaikka mitä luvanneet, mitään en ole huomannut saaneeni.
      Eipä ne taida muuta tarjota kuin särkylääkkeitä noihin vaivoihin, minullekin lääkäri sanoi ihan vähän vihaisella äänellä, että niitä on syötävä.
      No enpä tästä tapojani muuta, ihan viimeiseen hätään sitten pillerin nielen.
      Sisua, sitä suomalaisille tuttua koetan yllä pitää.
      Minusta alkaa tuntua, että nämä kolme SSS miestä ei mitään aikaan saa, alkaa jo naamansakin ärsyttämään, aina on vain puhetta tästä meidän huonosta tilasta, eikö nyt mistään löytyisi pientä valon pilkahdusta.
      Ymmärrän kyllä, että eivät yksin he pysty kelkkaa myönteiseksi kääntämään, mutta tuo jatkuva muistuttelu huonosta tilastamme masentaa, pitäisi edes pieni ilon aihe löytyä.
      Nyt minä ilahdutan joitakin ja lopetan nämä jutusteluni, uskon vakaasti, että aurinko kohta paistaa ja elämä hymyilee, uskokaa te toisetkin;)

      • hurskainen

        Saatiin tässä viikonvaihteessa tavallisen talven lumet. Ei kertarysäyksellä vaan hiljakseen yhtämittaa satamalla.
        Hangen paksuus jo huomen aamulla 50 senttiä. Hyvin oikukas talvi.

        Iäkkäille ja sydänvaivoja poteville hyvinkin kohtalokasta. Eräs rouva kertoi, ettei uskaltanut alkaa lumitöihin ollenkaan kun nitrot pääsivät loppumaan.
        Itsellä nyt ei ollut rintakipua, mutta melko puhki olen fyysisesti ja henkisestikin just lumitöiden takia.

        Autoja liikkui teillä tavallista vähemmän. Huomenaamulla sitten jo pakko. Aurauskalusto ehkä ehtii saada tiet liikennekelpoisiksi.


    • muori77

      Uamupäevee vuan,märkää sellaista.

      Tuossa kuuntelen töllöstä kisoja.
      Kamala keli hiihtää.
      On nuo norjalaiset kovia tyttöjä.

      Jos katsotte tv-2 kisoja,näette että on meillä täällä Lahdessa lunta.
      Tuoss aika lähellä hiihtävät.
      Ei suosi sää Salppurin kisoja.

      Minulla on se pippurilaastari antanut apua noihin nivel kipuihin.Kannattaa kokeilla.

      Tammikuussa olen minäkin syntynyt,äiti kertoi ;oli ollut kovat pyryt minun syntyessä.

      Eilen olin siellä Kumialla ja sain paapoa koirulia,oli oikein halausten kipeä;)

      Koettakkaa voida hyvin,
      näkyillään...

    • Lunta on rätkinyt aika reippaasti. Kun on hiukan lämpimän puolella, jalkakäytävät on kuralla. Mitäpä noista, hyvähän tuolla hiljalleen tepastella.

      Jos vielä vähän turvapaikan hakijoista. Onhan noista ilmoittautuneista tulijoista jotakin tietoa. Viime- ja tämän vuoden puolella on tullut länsi- ja eteläreittiä n. 32.000 ja Venäjän puolelta n. vajaa 2000. Ne on suunnilleen lukuja, joita olen nähnyt. Totta kuten Late mainitsi, tulihan heitä pieniä määriä ihan laivoillakin.

      Salakuljettajat, röyhkeät rahastajathan ne Turkista saakka hoitavat tätä liikennettä, ensin hutera vesikuljetus ja sitten maareitit. Tuskinpa on väärin nimittää tätä toimintaa rikolliseksi. Se on vähän nyt vähentynyt, merireitti entistä vaarallisempi ja monet maat ovat laittaneet esteitä, aitoja, tarkastuksilla rajoituksia.

      Sitähän pohditaan, tuleeko Venäjän kautta uusia reittejä. Kyllä näitä bisneksen tekijöitä, rahastavia rikollisia sielläkin riittää. Sen näkee ja myös sen, mihin käynnissä olevat neuvottelut johtavat. Kun turvapaikan hakua tavoitteleva saa hankituksi turisti- tai liikemiesviisumin Venäjälle ja putkahtaakin sitten rajalle turvapaikkaa hakemaan, niin siinähän hän on. Virkamiehelle ei jää muuta kuin hakemuksen vastaanotto. Vaikka olisi kuinka selvää, että turvapaikan haku on perusteeton.

      Skillan mainitsi "jatkuvan muistutuksen huonosta tilastamme." Näin on. Jokaisella ministerillä joka suunsa avaa, tulee sama virsi: Taloudellinen tilanteemme on sellainen, että.... Se kai on kirjattu hallitussopimukseen.
      Onko todella näin. Tapahtui ennätyssuuri osinkojen jako. Miten on mahdollista, että rahaa ei tipu rakentaviin hankkeisiin? Miten on mahdollista, että kaikki työllistäminen onnistuu vain yhteiskunnan tukemana. Onko maassamme liian suuret palkat? On ehdottomasti joillakin. Mutta ei yleisesti.
      Tekeillä on lakiasetus hakijoiden perheenyhdistämiselle, jolla asetetaan raja, minkä verran pitää ansaita että voi elättää perheensä. Puolet suomalaisista jää tämän rajan alle, 1700/kk verojen jälkeen. Ovatko hekin saaneet "rohmuttua liikaa.?"
      Sanotaan ja pelotellaan, että olemme "kreikantiellä." Suomen valtion velka on ihan hyvin EU:n keskitasoa suhteellisestikin vähemmän kuin mm. Saksan.
      Luottoluokituskin on ihan hyvää tasoa.

      Tällaisia uhkakuvia, joiden luomisella epäilen olevan ihan toisenlaiset tavoitteet. Jääköön nyt enempi "politikointini", onhan se monen mielestä tyhmää, rumaa ja tarpeetonta...ja silloinhan se sitä onkin. Hyvää päivän jatkoa teille!

    • Neeasa

      Hyvää sunnuntai-iltaa Pirttiin. On sinisen hämärän aika, valo on kaunista, pehmeää.
      Kevät tuntuu harppovan pitkin askelin, näin iltaisin sen huomaa.

      Kävin tuolla puutarhamaalla ja huomasin omenapuiden silmujen suurentuneen,
      mietin, olisiko liian aikaista tuo! Kuitenkin vielä pakkanenkin voi paukkua!
      Muutaman siemenpussin jo ostin, keräsalaattia ja porkkananauhaa. Tuo nauha onkin erinomaista, ei tule siemeniä liikaa samaan paikkaan, se auttaa harventajaa.

      En kovin paljoa viitsi enää juurikkaita laittaa, tuo selkäni tekee pieniä rajoituksia,
      mutta vähäsen kuitenkin, ei kesä muuten tunnu kesältä!

      Teetä taas kaadan mukiin ja hunajaa, maukasta on !

    • Huomenta viikon alkuun ja hiljalleen lunta satavaan ja valkenevaan aamuun.
      Kyllä taas vähäksi aikaa voisi tuo lumen tulo lakata ja aurinko esiin tulla.
      Kevättä enteilee ikkunalaudalla tomaatin alut, hyvin itivät kaupan tomaatista (kotimaisesta) otetut siemenet, jatkosta en voi tietää, mutta odottelen saavani maistella oma kasvattamia tomaatteja sitten syksyn tullen.
      Minulla on kaksi isoa ruukkua parvekkeella, tukikeppien kanssa saa isoksi kasvavienkin tomaattien kasvun onnistumaan.
      Tästä se kohta alkaa nämä mullan kanssa kulkevat jutut, vaihdetaan mullat vanhoihin ja uusia taimia istutetaan, sitä se valoisuus aikaan saa.
      Neeassan sanoin, kesä ei tunnu kesältä, jos ei jotakin multaan laita.
      Auttaisiko tuo pippurilaastari nivelkikkoihin, en usko.
      Olisi ihan kiva, jos tuo 1700 euroa toteutettaisiin minullekin, tosin taitaa vielä olla harkinnassa vielä toisillekin, mutta jos toteutuu, joutuu suomalainen eläkeläinen esimerkiksi toiseen tasoon, ei läheskään kaikki saa lähellekään tuota summaa.
      On se varmasti vanhemmalle ihmiselle tiukkaa tuo lumen tulo, muistan kun asuimme talossa jossa vuoroviikoin tehtiin lumityöt ja ainahan se sattui niin, että meidän viikolla satoi.
      Silloin tykkäsin ja jaksoin lunta työntää, oli ihana katsoa, kun suorat penkat pihaa reunusti, siitä ajasta on jo viisitoista vuotta, nyt tuskin iloiten lunta työntelisin.
      Ei meinaa millään uskoa, että voimat näin kovaa vauhtia hupenee, sen koin nyt viimeisen urakkani kanssa, polvet monta päivää oireilivat.
      Sydän tautisen olisi ehkä apua pyydettävä, kuluja se saattaa tietää, mutta parempi niin olisi.
      Terveenä hyvä liikunta muoto, koko keho rasitukselle joutuu.
      Minä katselen ikkunasta, josko aura tulisi ja tekisi tien selkeäksi, minun kerhoon mennäkseni;)
      Menen joka tapauksessa, kyllä se minulle ihan oikein olisi, jos pienessä hangessa joutuisin kulkemaan, niin vähän tätä liikkumista tuleekaan.
      Tuuli viettää nimipäivää, onnea, ei tuo kyllä puiden oksia heiluta, taitaa juhlia luonnon tuulikin, mukavaa päivää kaikille.

      • näitätilasitte

        Helposti tulee 1700 euroo kun on asumistuki, toimeentulotuki, työttömyystuki, lapsilisät, yksinhuoltajan tuki, harkinnanvarainen tuki päälle. Kaikki ilmaista, koulut ja terveydenhoito, lasten päivähoito. Pitää olla hyvät bruttotulot, että saa enemmän kuin matut elämiseen. Se siinä pointti, että näille eläminen ilmaista, asumisesta lähtien. Jo turvapaikanhakijoina rahaa käytössä niin että riittää merkkivaatteisiin, viinaan ja tupakkaa, uimahalliin, karateen, matkusteluun, yökerhoon jnejne. Ruoka on parempaa kuin kantaväellä, ei koulun ruuat kelpaa. Sosdemothan näitä tänne haluaa kun ihmisarvo on niin jakamaton, se on suomalaisten porvarien tehtävä elättää tämä lauma.Oliko yllätys kun aikuiset miehet pitää koulun penkkiin istuttaa, ei ole luku eikä kirjoitustaitoa. Näittenhän piti olla koneinsinöörejä ja kirurgeja.


    • eimakseta

      Se on Skiilani niin että kun soomi on niin hjuva maa ei tänne ihan halvalla oteta kunnon tulot on oltava ettei heti olla meitä kuppaamassa.

      • omiakin

        Portugali lupasi ottaa myös mamuja, mutta he ottavat vain opiskelijoita, tai hyvin koulutettua väkeä.
        Suomella kannattaisi olla myös joku "sihti!"
        Katsoin eilen, Canadan tullin työskentelyä. Siinä katsottiin ihminen läpikotaisin,
        menneisyys, onko rikostaustaa, huumeita ja miksi tulee, onko varallisuutta sen ajaksi, kuin passissa lukee!
        Näin muut maat suojaavat oman kansansa toimeentuloa. Kannattaisi suomalaistenkin ottaa hiukan oppia.
        Täällä annetaan yhtäkkiä parempi elintaso mamuille, kui heille, jotka ovat täällä selkä vääränä raataneet!


      • NÄHNYT-kokemusta-on

        Myös USAn TULLISSA on JUURI tuo sama peli.

        Ihminen saatetaan käännyttää samaa tietä takaisin, jos kaikki kohdat eivät ole niin kuin vaaditaan.


    • sosiaalidemokratiaa

      Syyttävä sormi kohdistuu vihreisiin ja vasemmistoon, te haluatte matuja ja jopa itseänne paremmat sosiaalietuudet niille. Turha valittaa eläkkeen pienuudesta, itse te tätä halusitte. Pakkohan se on omilta leikata että vieraat saadaan viihtymään. Se on niin helvatin tärkeetä, että Suomellaon hyvä maine sosiaalionnelana maailmalla.

      • niinonkin

        muut maat ovat vähentäneet houkuttelevuuttaan
        mutta suomi on nyt heidän päässään se ihana sosiaalionnela
        Oi jos mä sine onne maahan käydä voin niin sielten sitten lähtisi mä mistää syystä pois.


    • Loskainen keli oli tänään. Kipaisin antamassa verinäytettä labrassa, tulihan siitä parin kilomerin kävely ja toinen mokoma kauppareissusta. Kyllä vaan kenkieni kosteuseristys hiukan petti. Tuskinpa tuosta muuta tuli kuin mukavuushaitta.

      Puolen tusinaa harvinaisemmalla nimmarilla on Pirtissä käynyt. Mikäpäs siinä tottahan Pirtin ovi on avoinna ja mielipiteitäänkin voi esittää. Pitäisikö niihin jotakin minunkin kirjoittaa...enkä tiedä onko kirjoittajana yksi vai monta. Samapa tuolle.

      Se 1700 e / kk ja kaksilapsiselle perheelle 2600/ kk on hallituksen kaavailema ehto olla hankittuja tuloja käytettävissä perheen yhdistämiseen. Sehän tässä on mielenkiintoista, että puolella suomalaisista ei tämä ehto täyttyisi. Silti tulee yhtenään propakandaa, että liian korkeat työläisten palkat ovat tuhoamassa talouttamme. Nythän tämä on edelleen käsittelyssä. En voi tehdä muuta johtopäätöstä, kuin sen että hallituksella kovin huonot tiedot kansalaisten tulotasosta. Sitähän osoitti jo edellisessä hallituksessa ministeri Laura Räty sanomalla että kuinka mahtaa tienata vain 2100 tai 2600 euroa kuukaudessa. Todellisuudessa aika moni.

      Väite:"Syyttävä sormi kohdistuu vihreisiin ja vasemmistoon, te haluatte matuja ja jopa itseänne paremmat sosiaalietuudet niille." En ole huomannut, että ko. ryhmät olisivat erikoisesti halunneet pakolaisia tänne. Olen vielä edelleenkin sitä mieltä, että todella apua tarvitseville pitää apua antaa. Suurin osahan tulee todennäköisesti hylätyksi. Näinhän se pitääkin mennä, päätökset voisivat tulla nopeamminkin.
      Mitä Suomen "paratiisimaisuuden" mainostamiseen tulee, sitä on varmaan tehty ja rahastavat jobbarit,bisneksen tekijät ovat sanaa levittäneet. Varmaan on tullut ympäri maailman tutuksi, että täällä pääministerikin antaa turvapaikan hakijoille talonsa. Montakohan tuhatta tämänkin innoittamana matkalle lähti tänne perimmäiseen pohjolaan?

      "Rajat kiinni" vetoomusta en sellaisenaan allekirjoita. Se ei ole aivan yksiniittinen asia. On maita, joissa on melko tiukka seula pakolaisille, se on totta mitä edellä olevissa kirjoituksissa on mainittu. Tilanne varmaan edelleen elää ja se vaatii ajankohtaiset toimensa. Sanon vielä, että Odinin sotureiden marssimista en pidä tarpeellisena. Siihen on myös viranomaisten kanta.

      Mitä muutamissa (muutamassa)viesteissä on mainintoja "mamujen" ylimääräisistä kuluista ja tekaisujen tarpeiden täyttämisestä, niihin tietoihinkin suhtaudun varauksella. Saattahan jotain ollakin, mutta tuskinpa se on "maan tapa."

      Tässäpä ilmoittautumiseni. Jatketaan kun jaksetaan ja aikaa löytyy!

    • hurskainen

      Tykkylumi on taas päivän kova sana. Paljon on miehiä sohimassa sähkölinjoille kaartuvia puita lumesta vapaaksi.
      Osa kai niistä kaadetaankin. Jonkun verran on taloksia vailla verkkovirtaa.
      Meillä lämpötila on jököttänyt nollassa useita päiviä. Kaikkia teitä ei ole vielä saatu auki.
      Ei isoo pulaa kun autot ovat liiskanneet sen uuden lumen aika tasaiseksi.
      Kuulin kun radiossa mies sanoi että Helsingissä on lunta vain nimeksi. Kymenlaakso sai lumesta kystä kyllä ja rapiat päälle.
      Koneiden kasaamat lumivuoret eivät paljon Nattasille häviä.

      Hyvin antoivat kolotukset nukkua viimeyönä. Hiukan Voltaren-geelikin lievittää lepovaiheen kipua.
      Peilistä katsoi lähes muumiovalmis Metusalem vastaan. Moikka vaan Metu, pilvibileissä nähdään, minä sille.

      • Neeasa

        Hurskaisen huumori naurattaa minuakin, ei voi mittää!


    • Lumihiutaleita hiljalleen, sataa maahan lumivalkoiseen, todella ei ehdi lumi likaantua, kun aina uutta tulee.
      Huomenta nyt tähän tiistai aamuunkin, kohta on ikkunat lumikinoksen peitossa, auraus lumet makuuhuoneeni ikkunan eteen työntävät.
      Luulenpa, että nyt alkaa jo monen kolamiehen /naisen tunteet kuumeta, kun lunta vaan lisää tulee.
      Tätähän se suomen talvi on ja pitääkin olla ja luulenpa, että lämpimistä maista tulevat eivät tätä paratiisinä pidä.
      Näitätilasitte nimimerkille, en ole koskaan mitään noista luettelemistasi eduista saanut, ai no kahdesta lapsesta lapsilisät ja terveyden hoidosta kaikesta muustakin maksan sen minkä mainitsemasi porvaritkin tekevät.
      Korkeana pidän tuota kattoa mikä nyt vaatimuksena on, että maahan tulijan on hankittava puhtaana 1700 euroa, jotta voisi perheensä luokseen saada.
      Tämä katto ei toteudu meille maan kansalaisillekaan suuressa osin, ainakin eläkkeellä olevilla huomattavasti alhaisempi, toimeen on tultava.
      Väitit että porvarit maksavat näiden maahan tulijoiden elämän, osin hekin, mikä nyt veroina kaikilta otetaan.
      Ynnämuu kirjoitti selkeästi miten asiat ovat ja olen samaa mieltä, että apua on annettava tarvitseville ja meillä on virkailijat jotka hoitavat tämän puolen, ottavat vain heidät joille nämä tunnukset täyttyvät.
      Sisäministerin alaisuudessa tätä karsintaa tehdään.
      On totta että joukkoon mahtuu monenlaisia ihmisiä, myös heitä jotka eivät tilannetta oikein käytä, mutta näinhän on täällä omassa maassakin, aina löytyy heitä joille oma etu on vain ohjenuora välittämättä lähimmäisen tarpeista.
      Ehkä on niin, että mainitsemillasi vasemistolaisilla on kyky aistia puutteesta ja hädästä kokemista, onhan monet sitä jatkuvasti joutuneet kokemaan.
      Ehkäpä tässä taas ainesta tulla muuksi todistamaan, siitä vaan, minun ymmärrykseni mukaan kirjoitan, tuskin kaikkea sitä hätää ja ahdinkoa en edes ymmärrä, mitä nämä "viisaiden" päättäjien sodat ja muut erimielisyydet saavat aikaan.
      Tietoni varaan ei mitään pysty rakentamaan, mutta sivusta seuranneena koen tarpeelliseksi jotain sanoa.
      Älä murehdi hurskainen, samanlaisia kuvia niitä näkyy täälläkin peileistä, mutta on sitä joskus ihmisiltä näytetty mekin, nyt on nuorempien vuoro olla kauniita ja filmaattisia.
      Koettakaa selvitä lumen seassa, täällä ainakin ihan runsaasti taivaalta sitä sataa.
      Toivottavasti ei lisää noita pahoja vahinkoja satu ja toivoisi myös sähköjen pelaavan ympäri maata. Heippa!

    • hurskainen

      Kävin kaupalla asti kun puuttui muutamia peruselintarvikkeita kuten kokomaitoa ja kauraleipää.
      Kevyt auraus oli jättänyt tiepohjiin löysää, jonka autojen nastarenkaa olivat möyhentäneet lumimössölle.
      Ilmaa ei voinut kukaan moittia. Jopa aurinko hetkisen valaisi lumisen maiseman.
      Maksoin laskun juuri eräpäivänään. Vain yksi karhulasku 5€ lisäkorotuksella on tullut tähän mennessä.

      Olisin mennyt pienen lumityön tekemään, mutta nälkäiset pikkulinnut tarkistavat syöntipaikkoja, josko joku kauranjyvä olisi jäänyt huomaamatta.

    • Keväiseltä on tuntunut tänään. Kävin aamupäivällä tuolla taloyhtiön kuntosalilla soutelemassa, mikäpä siinä, ihan hyvältä se tuntui pitkästä aikaa. Oikeastaan olin menossa katsastamaan kellarikomeroani, siellä kun on vielä muutama laatikko purkamatta. No, eipä sieltä mitään tarvetta ollut ylös tuoda, pikemminkin kohta saan ripustaa talvitamineita tangoille.
      Hyvin suunniteltu kellarikomero onkin hyllyineen ja tankoineen, käytävävalaistus vain hieman heikko. Monasti olen aatellut Clas Ohlssonilta ostaa taskufikkarin, vaan aina unohtanut :D

      No pärjännyt olen ilmankin, nyt keskityn uutisiin kohta,
      Hauskaa illanviettoa kaikille!

    • Päivähän on tullut jo tuhlatuksi, eikä siinä mitään ongelmia ollutkaan. Tälleenhän se tasapainoisesti menee.
      Taidanpa kiirehtiä katsomaan Kuopiossa mäkihypyn toista kierrosta. Telkkarista tietenkin. Hyvää loppuiltaa!

    • Huomenta, nyt taivaalla näkyy jo kirkkaampia kohtia, pilvinen osuus kovaa vauhtia itätaivaalle siirtyy, näinköhän se ilmiö mitä auringoksi kutsutaan tänään nähdään?
      Pakkasta neljä astetta ja maisema puhtaan valkoinen, ei valituksia sään suhteen.
      Taas on kirjoittajista katoa, eihän vielä kevät väsymys päälle paina?
      Tämän aamun lehdessä oli käsitöiden kopioinnista puhetta, oikeuteen voisi halutessaan mennä, jos ilman lupaa ja kaupallisiin tarkoituksiin malleja käyttää.
      Ei tule aina ajateltua, että toisen malleja ei saa ilman lupaa kysymättä käyttää, no ideoita voi varmasti ottaa ja muunnella itse uuteen uskoon.
      En yleensä malleja paljon apuna käytä, itse suunnittelen, se on paljon kivampaa, onko jotakin luomisen tuskaan viittaavaa:)
      Tämä paljon käyttämäni miesten sukka on perua äidin opeista ja se on laajalti levinnyt, tuskin alkuperäisen tekijää enää kukaan muistaa.
      Joitakin ihan itse suunniteltuja olen huomannut muidenkin käyttävän, mutta sehän on vaan kiva, kun muillekin malli kelpaa.
      Vähän samat säännöt kai noissa maalauksissakin, paljon niitäkin kopioidaan, mallista maalataan, jopa postikorteista tauluja luodaan.
      Ei kai se yhden kopiointi ketään ärsytä, ei kiusaa aiheuta, mutta jos kaupalle menee, voi olla toinen juttu.
      Minä myös kävin varastoa tonkimassa, se on vintillä ja se ei mitenkään mieleinen homma ole sinne kivuta.
      Piti etsiä rekvisiittaa tämän päivän esitykseen ja löytyi sieltä joskus nuorena hankittua ja talteen laitettua.
      Kauppa reissun tein minäkin, mutta hedelmiä ostin, tarttuihan käsiin joku tarjous tuotekin.
      Noista laskujen maksuista en muista minäkään kuin yhden joka unohtui ja sakon jouduin pulittamaan.
      Nyt voi laskut koneella kirjata pankin maksuohjelmaan ja näin ei pääse unohduksia niin herkästi tapahtumaan, E-laskuina jo paljon tulee.
      Onhan siinäkin pieni huoli pidettävä, että rahaa on tilillä laskujen maksun verran;)
      No tyhjästä sain taas tavanomaisen kirjoituksen aikaan, joten lukee ken jaksaa;)
      Aurinkoa päiväänne ja Mateille onnea.

    • Keskiviikkoaamua pirttiin! Hämeessä on lämpötila lähellä nollaa ja aurinko alkaa pilkistää pilvien seasta. Ilmassa alkaa olla kevään tuntua. Naapurimaassa onkin
      jo virallisesti kevät.

      Minulla on ollut isosisko vierailulla puoli viikkoa. Kyllä ne puheet kääntyivät vähän väliä lapsuuteen ja nuoruuteen, muisteltiin ja naurettiin. Valokuva-albumit muistin tukena. Yritettiin muistella nimiä ja huomasin etten ole yksin muistamattomuuteni kanssa. Koulukavereitten nimet ovat unohtuneet, siihen aikaan käytiin ns. supistetussa koulussa, monta luokkaa samassa huoneessa yhden opettajan opetuksessa.

      Maanantaina sitten oli entisten työkavereitten tapaaminen. Meitä on vielä muutamia siinä kunnossa, että voimme tavata. Olemme tunteneet toisemme yli 55 vuotta. Sama juttu oli menneitä muistellessa, nimiä on unohtunut. Vaikka kuoret ovatkin jo rapistuneet, niin aina on meno ja vitsailu samaa kuin ennenkin.
      Toki vakavammistakin asioista juteltiin, esim. omaishoitajana olemisen
      rasittavuudesta.

      Skillan kirjoitti kopioinnista. Käsityöohjeet ovat varmasti kaikkien kopioitavana,
      jos ne ovat esim. julkisesti jossakin lehdessä. Ei tietenkään bisneksen tekoa varten. Varminta olisi lisätä copyright-merkki © ohjeen perään pieneksi suojaksi.
      Mitä tauluihin tulee, niin suurten mestarien teoksia kopioidaan ja väärennöksiä paljastuu mm huutokaupoissa, kun tauluihin on töherretty vielä alkuperäisen taiteilijan nimi. Jos taulussa olisi kopioijan nimi, niin se ei ole rikollista, mutta kyseenalaista, jos aikoo jäljennöksillä hankkia.
      Muistan kun olin taidekoulussa, niin saimme maalata kopioita mm. hollantilaisen Vermeerin tauluista. Maalasimme ehkä pienen osan suuremmasta kokonaisuudesta, mutta kuitenkin...jäljennös mikä jäljennös.

      Lähden tästä lenkille että en ehdi jähmettyä tähän koneen ääreen.
      Hyvää päivän jatkoa kaikille"

    • muori77

      Päivää että pätkähtää ;)

      Onhan tuas monenlaista ilimoo.
      Heräsin auringon paisteeseen,nyt sielää roiskii lunta.

      Kevväinen siä ajjaa siehtemällä hevosella,sanoi anoppi aikoinaan.

      Eilinen päivä män jossai hulinassa.
      Kerohuoneella oli jumppat ja jos jonkinlaista esitystä.
      Ihan kivaa oli.

      Nyt on sitten en tee mitään päivä;)

      näkyillään...

    • Paulamarialle lämpimät onnen toivotukset syntymäpäiväsi johdosta.

    • Vaikka en ole tuttu Paulamarialle, voinen syntymäpäivistä onnitella kun on nyt tullut.

      Ihan hyvä päivä oli tänään ilmojenkin puolesta. Niinpä saatoin kävellen asioitani hoidella, vaikka matkaa kertyikin sietokykyni rajoille. Tuskin sentään paljon puolta penikulmaa enemmän.

      Taulujen jäljentämisistä...ehkä suomalaisista jäljennetyin on F. von Wrightin maalaama "Taistelevat metsot." Useamman kerran olen kirppiksillä tavannut tätä jäljitelmää myynnissä. Niin rohkeata myyjää en ole tavannut, joka yrittäisi tätä jäljennöstä aitona kaupata. Muutamalla eurollahan näitä huonoja ja vähän parempia jäljennöksiä saisi. Paljonhan myydään taulujen jäljennöksiä aitoinakin. Ne voivat olla niin hyvin tehtyjä, että asiantuntijoillakin saattaa olla vaikeuksia varmuutta ilmoittaa. Se on selvä, että jos jäljennökseen tuhertaa nimen väärennöksen, se tulkitaan petokseksi.

      Tämä päivä alkaa olla kuitattu. Katsellaan sitten huomista!

      • Voi himskatti!
        Oli lähellä lasisen kahvipannuni rikkoutuminen, kun laskettuani aamulla siihen vettä, piti kaataa säiliöön. Käsistähän se putosi suoraan tiskipöydän altaaseen, onneksi viledaliinan päälle! Niin kipeät oli lihakseni eilisen soutulaitteen käytön jälkeen. Ei voi kuin todeta:

        "hellät on työttömän lihakset!" Enpä olisi uskonut tuon varttitunnin soutelun NIIN paljon rasittaneen lihaksia:D No, käyttämättähän ne ovatkin arkiaskareissani, nyt pitää vain jalkapatikassa harrastella jonkin aikaa.

        Innostunut olen merilevästä ja muutenkin kasvisten lisäämisestä ruokavaliooni. Tuo hyvinvointi kun on lisääntynyt huomattavasti tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Tänään tullessani ulkoolta totesin eteisessä olevani ihan punakka:D Ihanaa päästä siitäkin riesasta!


    • hurskainen

      Jaksaa mullottaa lauhana tuo säätila. Luontokappaleet onnessaan nyt kun ravintoakaan ei missään näy, hangen alta.

      Tyhjensinpähän edes ulkoparveketta lumen painosta. Ei se hyvää maalille tehnyt, mutta kait sen saa kesällä edes paikkamaalattua.

      Se on iltauutisten aika taas. Pikkusen laiskanpullea päivä jälleen pulkassa.

    • ei-hyväksytä-matuja
    • Huomenta, kauniista oikean talven tuntuisesta lumisateesta, lunta vaan lisää tulee ja tuo melkein vakioksi tullut yksi pakkasaste mittarissa.
      Uskon jo monella kolan kanssa heiluvilla uupumus alkaa päälle painaa ja mihin noita lumia enää sopiikaan.
      On siinä auringolle töitä, kun nyt joskus esiin tulee.
      Ei millään jaksaisi uskoa tuon edellä olevan linkin tuotosta, voiko näin olla?
      Eikö järjestystä voi saada, onhan varmaan joitakin keinoja tuollaiseen väkivaltaan.
      Hyssytelläänkö liikaa näiden uhkien edessä, pitääkö oman maan kansalaisten pelätä henkeään ja tuo, että apuun tulevia häiritään, eikö kysymyksessä ole kuitenkin kaikkien paras?
      Enpä jatka pohtimista tämän asian suhteen, onko tieto oikeaa sitäkään en voi varmasti tietää ja minun pohdinnalla ei mikään korjaannu, toivoisi kuitenkin, että virkavaltaa kunnioitettaisiin ja uskottaisiin.
      Todella aika hankalaa on eläinten maasta syötävää löytää, toivottavasti ihmiset sellaisiin paikkoihin ruokintaa voi suunnata, että jotakin suihinsa saavat.
      Olen havainnut saman mistä sini-sirkku mainitsit, kun jotakin poikkeavaa tekee, sen tuntee kohta nahoissaan, vanhuutta kai sekin todistaa;)
      Minä kävelin eilen kilometrin edes takaisin ja kyllä oli vaikeaa, henkeen otti ja jalat meinasivat tehdä lakon, sitä se tekee, kun ei lihaksia edes voimistellen vahvista.
      Kosio ohjelma meni hyvin, saimme ihmiset nauramaan ja se olisikin tavoite, kun tuppaa liian vakavaksi ohjelmat mennä.
      Asiaakin saatiin kuulla, lakimies selvitti, matkavakuutuksista ja edunvalvonta asioista, paljon tuli asiaa ja vaikeaa on kaikkea edes ymmärtää, mitä nämäkin asiat sisällään pitää.
      Nyt vapaata taas viikonlopun yli ja ihan tervetullutta onkin tämä ihan itseään varten eläminen, no tosin tuleehan niitä käsitöitä toisikin ajatellen tehtyä.
      Elellään nyt talven tunnussa ja odotetaan kevään tuloa ja sitä aurinkoa, mitä aika moni jo kaipailee, hyvää päivän jatkoa teille kaikille.

    • Kunnon kevätsiivoukseen ryhdyin heti aamusta, että saisi lihakset sitä kuntoilua. Nyt kannoin parvekkeelta vuodevaatteet, talvimatot vaihdoin kesäisiin. Lakanat pöyrii tuolla pesukoneessa, ja illalla vielä saunaan.

      Kahvitauon otin nyt, ja lueskelin palstakirjoituksia samalla. Lenkille en taida nyt lähteä, senverran väsyttää ahkerointi, mutta huomenna sitten ostoksille, moikka!

      • Huomasitteko

        eilen oli Inhimillisessä tekijässä myös vähän yli 80-ikäinen nainen.
        Kuka katsoi ja oliko hänellä oikea asennoituminen vai väärä mielestänne.


    • hiljainenrva

      Iltapäivää,kyllä ihan kateeksi käy noin reippaita ihmisiä kuin tuo sini-sirkkukin on. Tosin kyllä minullakin pesukone tuolla jyllää ja lakanat vaihdoin eilen illalla kanssa sänkyyn...mutta,mutta siinä se sitten olikin.
      Aamulla juuri mietin,kuinka tätä elämää pitäisi tulkita tänä päivänä. Niin paljon tulee joka tuutista negatiivista ja aina vaan kiristetään toisaalla ja sitten taas toisaalla jaetaan osinkoja niinkuin nyt tuo postikin. Minusta se on niin hävyttömän väärin niitä kohtaan joiden irtisanomisten kautta postinkin tulos saadaan voitolliseksi.
      Kuten Skillankin sanoi tuossa aamupostissaan,niin ei tällainen pieni ihminen voi mitään muuttaa.
      Asia jonka tietysti voi muuttaa,on oma suhtautumisensa tuohon kaikkeen informaatioon mitä kaikista viestimistä tulee. Ennen vanhaa katsoi päivän mittaan monet uutiset,nykyään riittää yhdet....ei ahdista niin paljon.
      Tämä oma pieni elämä ja läheiset siinä ympärillä ovat se ilo jota kannattaa vaalia. Se ei maksa mitään ja siitä saa hyvän mielen itselleen ja niin ne käsityöt,jotka Skillankin mainitsi. On niin mielenkiintoinen "pajuneliö"-virkkaus meneillään lapsenlapselle toukokuussa olevien synttäreiden johdosta,että hyvä kun malttaa nukkua ;).

      Kaunista päivää itse kullekkin meistä jokaisesta, nyt taidan mennä päiväkahvin keittoon......hei hei....:)

    • Ehtoota päivää!

      Kuulumisia ei juurikaan ole -- ei ainakaan sellaisia, jotka kiinnostaisivat.
      Eivät ne kiinnosta itseänikään.
      Olen yrittänyt lueskella vanhoja kirjoitelmiani ja soitellut musiikkia.

      Jos en ota lukuun tasaisen harmaata taivasta, on ainoa nähtävyys edellisen asuntomme ikkunasta auennut näkymä kaikkea muuta kuin värikäs, Eivät kuki tuomet keväällä, eivät havise haavat eikä jänöpupu tai fasaani enää vietä aikaansa pusikossa,
      Se on kaadettu, ja niitylle on nousemassa elementeistä talon pohja. Harmaa.
      Luultavasti harmaat elementit päällystetään punaisilla tiilillä, jotta uusi kerrostalo sopeutuisi kolmen aiemman talorivistön jatkeeksi.

      Yksi mieshenkilö tuli juuri kaupasta ja toi minulle ainakin kilon banaaneja.
      Siirrynkin nautiskelemaan,
      Tulkaa meille, kyllä s9itä banaanikimpusta vieraillekin riittää!

      • toinenyks

        Satutko tietämään, että banaanit ovat ehkä parhaita "suonenvetolääkkeitä"


      • hurskainen
        toinenyks kirjoitti:

        Satutko tietämään, että banaanit ovat ehkä parhaita "suonenvetolääkkeitä"

        Isot Golden Red omenat ovat vielä kiinteitä ja mehukkaita. Aika mölliköitä, 4 kpl painaa jo kilon hujakoilla.
        Sanotaan että omena päivässä pitää lääkärikäynnit poissa. Syksystä asti olen ompon päivän päätteeksi puraissut. Eipä ole sinä aikana kyllä suonenvetoakaan yhtään ollut.

        Uutistoimittaja sanoi toiveikkaasti; lunta saadaan vielä parina päivänä. Sen jälkeen vielä selkenevää ja päiväpakkasiakin.

        Pian ne muutkin linnut kuin tiaiset aloittavat tirskuttamisensa.

        Hyvilläni siitä ettei flunssa ole vielä iskenyt. Ihan riemusta ei kantsi rinkaista kun se voi olla jo kulman takana. Se flunssavirus.


    • Katsoin linkin Göteborgista. Sekava on meininki, eikä ole kunnolla viranomaisten hallinnassa. Kielenkäyttökin on keskustelussa ramakkaa, törkeätä, tympäisi lukiessakin. Tuolla meiningillä ei voi mitään rakentaa.

      Täällä ei ollut ainakaan tämän päivän ilmoissa valittamista. Käytin sitä hyväkseni ja "kävelytin" autonkotteroani tekemällä turhasta asiaa vähän pitempään reissuun. Senhän se että auto sai kuntoilun, mutta minä en. Näin sitä tuli "pyhää lehmää" palveltua.

      Katselin kuinka eduskunta hallitusta tenttasi. Olihan asiaakin esillä, mutta jätän kuitenkin kommenttini kertoilematta. Jotenkin tuntuu siltä, ei taida eduskunta ja hallitus kommenttejani huomioida.

      Ai niin...banaanitarjous. Kiitos tarjouksesta, mutta joudun sen jättämään. Oikeastaan en banaaneja edes syö. Tuskinpa niissä on mitään pahaa, mutta ne vain ovat jääneet ruokavalikoimieni ulkopuolelle. Onhan niin paljon vaihtoehtoja valittavissa.
      Koettakaahan leppoisasti kevättä odotella. Maaliskuuhan on jo kevätkuukausi.

    • Niin maaliskuuhan on jo ensiviikolla. kannattaa jo odottaakkin. Kauniita päiviä lupaili ensiviikolla lisäksi tosiaan aurinkoakin.
      No kullä se tänäänkin piipahti senverran, että tietää sen olevan olemassa. Vesikeli oli aamusta alkaen, minäkin tein pienen lenkin autolla kävin apteekissa.
      Minulla ei mitään uutta politiikan puolella, olen samaa mieltä, emme me enää mitään voi vaikuttaa, tämän hallituksen asiat eivät elämäämme ainakaan paranna, onneksi olemme jo niin vanhoja, eiköhän me tulla jotenkin tämä loppuelämä toimeen.

    • thinkable

      Nysse myrkyn lykkäs!

      En kirjoita tamperelaisesta bussista vaan maailmanmenosta. Markkinaliberalismi valtaa maailmaa ja Suomeakin.
      Kiukku nousi pintaan kun seurasin A-talkia. Vuokria korotetaan sellaista vauhtia, 8%/v, että hirvittää. Kun palkat tuskin nousevat lainkaan on kyse köyhien kurmituksesta.

      Paarialuokka syntyy pian koko maailmaan, ellei otteet muutu. Vartokoot seuraavia vaaleja! Osataan sitä piirtää muunlaisiakin nummeroit, minä ainakin.

    • säästäjä

      Asumistuki hoitaa asian, kun vuokra nousee, nousee myös tuki. juuri asumistuki mahdollistaa kiskurivuokrat. keskituloisten ei kannata asua vuokralla tässä maassa. He säästää kituuttavat oman asunnon, heitä on leipäjonoissakin sen takia että tulot menee asunnon maksamiseen. Omakoti asujilla nousee koko ajan kiinteistövero. Siellä missä on töitä, on kalliit asunnot. Matut tuo lisää rakentamista ja sijoitusasuntoja, siksi matujen tuontia suositaan.

    • Huomenta, nyt jo täyteen päivään, melko tarkkaan kuukauden päästä on tavoitettu päivän ja yön saman pituisuus.
      Nollassa on mittari ja räntää kai tuo on mitä sataa, kuorma autot täysin lavoin lunta kuskaavat, melko turhaa tuokin puuha, kohtahan aurinko sulattaisi, mutta pakko kaiketi liike paikoilta on pois viedä kadut ja parkkipaikat täyttyisi.
      Tuo "pyhä lehmä" tarvitsee tilaa kulkeakseen ja se turvallisuuskin siihen samaan kuuluu.
      Meillä kaupunki kustantaa yli 75 vuotiaille turvapiikit kenkiin, minkälaiset ovat en vielä tiedä, mutta toivossa ne saada, ainakin ikä sen edellyttää.
      On tuolla kaapissa yhdet, tulee vaan harvoin kenkien päälle vedettyä.
      Ajoissa aloitit sini-sirkku kevät siivouksen, minä en vielä ole mieleeni edes laskenut, mutta kohta se alkaa pääkopassa velloa, verhot ja matot vaihtoon.
      Katsoin Areenasta sen Inhimillisen tekijän ja minusta tällä rouvalla on ikäisekseen hyvin tähän ikään sopivat aatokset.
      Yksin sitä joudumme useinkin päivämme viettämään ja jos kunto koko ajan huononee, ei hyvältä tunnu.
      Kyllä hyvinkin yhdet uutiset päivässä riittää, kun toivoisi, että lukisivat joskus pelkästään hyvät uutiset, monen mieliala kohenisi.
      Banaaneja en paljon syö, mutta muita hedelmiä kyllä, olen yrittänyt omenista löytää sellaisia jauhoisia, mutta kovia tahtovat olla useinkin.
      Uskon että hedelmien kaikkienkin syöminen kuntoon vaikuttaa, olen paljolti säästynyt suonen vedolta, mutta myös viruttelun uskon asiaa auttavan.
      Oikein kypsä banaani joskus tulee syötyä, sillä kypsymätön ei hyvältä maistu, kun kuori on ruskeilla läikillä, silloin on parhaimmillaan.
      Kyllä kallistuu omissa asunnoissakin kulut, juuri yksi ylimääräinen yhtiövastike maksuun meni, tiesin jo odottaa, kun yhtiökokouksessa näin sovittiin.
      Savon Voimakin ilmoitti siirtomaksun noususta, olikohan 8% kyllä se jo näkyy sähkölaskussa, kun ison osan kuluista nyt jo vie.
      Alkaa tuo meininki meillä kuin muuallakin, rahalähetyksen ryöstö yritys sellaisiin uhkiin kuvan antaa, tekijöitä ei ole tavoitettu, että ei tiedä ketä ovat ja mihin ryhmiin kuuluvat, kuitenkin ammatti taitoa asiaan omaavat.
      Tuskin niitä asuntoja maahanmuuttajia varten rakennetaan, ainakin meillä täällä on paljon tyhjiä asuntoja mihin voisi majoittaa.
      Siellä ruuhka suomessa voi olla toisin ja vuokrat siten kysynnän ollessa suuri aina vaan nousee.
      Omistajilla on halu rikastua ja kun ei rajaa ole, voivat vuokrat pilviin nostaa, se on se kysynnän laki
      Nyt on pakko lopettaa, taitaa kovin pitkäksi mennä, vaikka onhan noita merkkejä vielä puolet jäljellä.
      Asiaa olisi vaikka miten, mutta ei mitään sellaista jonka pois jättäminen haittaisi, joten mukavaa päivää pirttiin kurkkaaville.

    • muori77

      Päivää.

      Olihan yö.Osan yöstä vietin tuolla PÄKSIssä.
      Ei löytäneet mitään erityistä vikka ja aamulla pääsin kotiin,että tässä ollaan ja ihmetellään.
      Hyvähän se ettei lötynyt mitään hälyttävää.
      Nyt vain väsyttää,kun yö meni valvoessa.
      Sänky lähettää terveisiä;)
      näkyillään...

    • Paulamaria

      Kiitoksia monista onnitteluista!!!!! Mukavallehan se tuntuu! Ikää on meikäläiselläkin enemmän takana kuin edessä, onneksi siitä tulevasta ei tiedä mitään. Aurinko on pikapuoliin laskemassa tältä päivältä ja värjää taivaan rantaa komeaksi. Päivän mittaan on heitellyt lunta useampaankin otteseen ja tuuli on kuljetellut kevyttä lunta ympäriinsä, ihan tuiskun lailla.

      Kalle lähti hakemaan kananmunia, tuotu tänään Loimaalta suoraan kanalasta, tuoreita ja edullisia: 60 kpl 7,50 euroa, siitä saa tehdä vaikka munakkaita.

      Nyt on hanki aivan vaaleanpunainen, viimeisten auringonsäteitten värjäämänä, kaunista, kaunista!!!!

      Nyt näin lyhyesti, ei ole aikaa enempään. Hyvää alkavaa viikonvaihdetta kaikille !
      Voikaa hyvin!! paulamaria

    • Tuli pieni häiriö aloitukseen, en heti aloittanut kun kirjauduin. Tuli punainen teksti ala kirjoittamaan.
      Söin ensin yhden appelsiinin olikin tosi hyvä 65 senttiä kilo taisivat olla Egyptiläisiä. Smarket oli halpuuttanut hintoja. Noita erilaisia hedelmiä meillä syödään päivittäin. samoin kuin vihanneksiakin montaa sorttia. Ruoka sentään voi olla joskus eilistäkin tulee noita annoksia tehtyä enemmän kuin yhdellepäivälle. Eipä meillä ruokaa juuri koskaan ainakaan roskikseen mene. Olin tänään autolla liikkeelä, kävin ensin terkkarissa sitten ajoin sinne Smarkettiin.
      Tuo lähikauppakin alkoi itse pakkaamaan lihatuotteensa, se kyllä on parempilaatuista kuin valmiiksi pakatut jonkun jalostamon pakkaamat.
      Mutta enää ei saa sitä määrää kuin itse haluaisi, eli siksikin tulee ne kahdenpäivän annokset. Onhan toki pakasinkin olemassa ja siellä joku hätävara olemassa. Lähikauppa houkuttelee, on tuossa muutaman kymmenen metrin päässä. Se noista Kallen halvoista munista tuli mieleen kun nuo appesiinit olivat 65 sentin hintaisia.

    • Muonan hankintareissu tuli tänäänkin tehtyä. Tavan ja liikunnan vuoksihan tulee päivittäin kaupassa käytyä. Olihan tänäänkin hyvä päivä ulkoistaa itsensä.

      Appelsiineja olen syönyt, tosin mieluummin mandariineja silloin kun hinta on sopiva. Viinirypäleitäkin tulee ostettua melko usein. Puolukoitakin on sen verran varattuna, että riittää pienen määrään päivässä vuodeksi. Mustikoista täytyy tehdä keitto, jolla saa hyvin narrattua kaurapuuron syömäkelpoiseksi. Tällaiset marjakoktailit on käytössäni.

      Kauppareissulla hupattelen lähinnä ikäkavereitteni kanssa enemmän ja vähemmän tärkeitä. Se on muodostunut tavaksi, kutsumattahan sinne aulaan tullaan ja penkkejäkin on huonojalkaisille. Kesällähän sama tapahtuu ulkona auringon paisteessa.

      Tämmöistä elämänmenoa, tai pieni osa siitä. Tämä päivä onkin jo entinen.

    • Huomenet kauniiseen viidentoista asteen aurinkoiseen lauantai aamuun.
      Todella aivan ihana päivä alkamassa.
      Vein matot parvekkeelle, mutta en saanut laseja auki, oli pakkanen lukinnut ne niin tiukkaan, pitää kohta yrittää uudelleen, jospa aurinko avuksi tulee.
      Kirjoitin pitkän viestin ja sitten kone teki tenän, nyt yritän uusiksi, meneehän se aika näinkin.
      Ehkä tuli kuitenkin joitakin voima sanoja mieleen, kun meinasi suututtaa, mutta sanoin hillitse itsesi mummo rukka, kyllä tämä tästä.
      Muorille sanon, että koetahan kotona yöpyä, vaikka eipä sille taida mitään mahtaa, jos tuleekin tarve vierailla lasaretissa, hyvä ettei mitään hälyttävää kumminkaan.
      Noista kananmunista, minä pyrin ostamaan niitä vapaan kanan munia, ovatko sitten miten vapaina kulkevia, mutta näin haluan uskoa.
      Tuosta iän jatkumisesta enää toista mokomaa, siitä ole Paulamarian kanssa samoilla linjoilla.
      Appelsiinit ovat nyt todella mehukkaita, meillä täällä 0,99 kilo, kaiketi se rahti tänne en maksaa, mikä erotus Laten hintoihin;)
      Paljon syön puolukkaa minäkin, se Pulmu sokerilla säilötty pitää marjat kokonaisina, on ehkä vähän liian makeaa.
      Puolukkaa minulla onkin pakkasessa yllin kyllin, vaikka en ensi kesänä saisi marjan marjaa, riittää seuraavaan kesään.
      Mustikoita syön piirakassa ja sopassa, minulle ei oikein maistu siltään, kaiketi ovat liian happamattomia.
      Suurkuluttaja olen juuresten, hedelmien ja marjojen suhteen, kiva lisä näihin minun arkisiin ruokiin.
      Kyllähän sitä kuulumisia vaihdetaan, kun tuttuja vastaan tulee, mutta useinkin menee niihin sairasteluihin ja siitä en tykkää.
      Olen saanut olla niin terveenä, että en jaksa kuunnella toisten sairauksista, vaikka pitäisi.
      Siitähän se suu puhuu, mikä kelläkin tärkein asia on.
      Eihän sitä tiedä mitä vielä minäkin jouduin kokemaan, mutta päivä kerrallaan.
      Nyt lähetän tämän viestin matkaan, jospa se oikean paikan löytää.
      Oikein ihanaa pakkaspäivää ja auringon paistetta kaikille, nautitaan talvisesta säästä, kohta se on ohi.

    • Onpa ihanan aurinkoinen päivä!

      Olemme kahvitelleet, ja lähinnä minä olen muistellut muinaisia ystäviämme ja muita "värikkäitä" henkilöitä.

      Äidin ystävättären poika oli vuosikaudet ollut Ruotsissa ja palasi sitten Suomeen ummikkona. Silloin tällöin hän kävi juttelemassa minun isäni kanssa, ja siinä yhteydessä selvisi, että minä luin koulussa ruotsia. Nyt oli elämäni tilaisuus opetella puhumaankin, vaikkei se helppoa ollut. Kaveri puhui skoonelaisittain, ja minä ymmärsin usein väärin. Eräänä iltana poika tuli hakemaan minut lenkille ja kyseli yhtä ja toista. Luultavasti onnistuin vastailemaan , koska hän kiinnostui isästäni ja laulun sekaisella äänelle kysyi mielestäni, että "ee din foor svensk?"

      Ajattelin, että mukava on poika, mutta hänen kielioppinsa on kaikkea muuta kuin hyvää. Olin lähes aikeissa opastaa, että FÅR ei ole en- vaan ett-sukuinen. Onneksi hillitsin oman kielioppitaitoni ja selitin, ettei meillä ollut yhtään lammasta mutta aika monta kissaa.
      Nauruksihan se kielillä puhuminen meni jo siinä vaiheessa, kun poika sanoi tarkoittaneensa pappaa! Sen jälkeen juttu alkoikin luistaa suurempia jännittämättä.
      Muutamaa vuotta myöhemmin, kun hän oli oppinut suomen, ja olimme kumpikin kihloissa, retkeilimme aika usein ja eräänä kesänä ravustimmekin pareittain yhdessä.
      Hän muisti aina joskus kysyä, hankimmeko lampaita vai kissan sitten, kun olemme naimisissa ja asumme omassa kodissamme.. Minä puolestani lupasin, että sulhaseni ja minä tuomme heille häälahjaksi suuren sarvipäisen pässin.
      Uhkaus jäi toteuttamatta, sillä he menivät hiljaa vihille eivätkä pitäneet hääjuhliakaan. Paikallislehden seurakunta-palstalta sitten näimme, että heidät oli vihitty. Meidän liitostamme ei paikallislehdessä tiedotettu, sillä meidät vihittiin Helsingissä Tuusulan tuomiokunnan arkistossa.

    • hurskainen

      Hieno oli kevättalvinen päivä tänään. Sellainen monivaiheinen. Lumipyryäkin jonkinaikaa. Ei niilläkään ole oikein puhtia.
      Varjossa pakkasella, mutta auringossa tiituutteli jo asvalltia näkyviin. Ulkoilijoita sankoin joukoin liikkeellä.

      Erikoista pikarapautumista kropassa. Yks ilta vaan terveen koiven kehräsluundeutua alkoi ensin kutittamaan.
      Koipi ihan aloittaan ollessa myös kuumeni. Näin maatekäydessäni että siinähän on turvotus käynnissä.

      Vaikuttaa että nivelrikolla on kai tuollainen marssijärjestys. Lopunajan kotkotuksia nämä on henkilökohtaisella tasolla, uskon.
      Sopimattomilla jalkineilla liikkumisessa voi olla paljon osuutta moiseen surkeaan kehitykseen.

      Luonto järjesti iloisen yllätyksen hiihtolomalaisille. Pientä päiväpakkasta ja selkeää säätä.

    • Huomenta viimeiseen helmikuun sunnuntai aamuun, pilvisenä päivä alkaa ja ei eilenkään loppujen lopuksi kovin aurinko jaksanut paistaa.
      Huomenna sitten se karkauspäivä, miehet juoksee karkuun, ettei hamekangasta tarvitse ostaa, jos kosinta ei oikein mieleinen ole;)
      Katuvalot sammuivat juuri, päivä on jo niin valoisaksi muuttunut.
      Monella tapaa ne nivelrikot itsestään ilmoittaa, minullakin vuoron perää toinen tai toinen polvi tästä muistuttaa ja turpoaa sitten kun liikaa rasittaa.
      Liikkeelle lähtö aina se vaikein juttu.
      Tässäpä sitä vaan lönkätään, väliin huonosti ja toiste vielä huonommin.
      Kunpa ei kokonaan liike loppuisi.
      Eilen kauppareissulla katsoin, kun nuori mies pyörätuolin kanssa ostoksia teki ja niin iloisesti hymyili, kun annoin tilaa hänen liikkua, näin se elämä kuljettaa.
      Hauskoja juttuja ja kömmähdyksiä sitä sattuu, jos ei toisiaan kaiken aikaa ymmärrä ihan näin samaa kieltäkin puhuville, saati jos taidot ei tavoita.
      Ihmeen hyvin käsin puhuenkin saa asiansa selvitettyä vieraissa maissakin, sen vähän mitä olen päässyt kokemaan.
      Pojan tytär pistäytyi eilen ja kertoi lähtevänsä viikoksi Espanjaan, hänelle jäi sinne kaipaus viime syksyn oleskelunsa jälkeen ja aikoo työpaikkaa sieltä hakea ensi syksynä.
      Espanjaa aikoo paremmin oppia, sitten on aina parempi saada kielen täysin oppineena työpaikka vaikka kotimaasta.
      Englanti on nyt pääaineensa opettajan pallilla, mutta Espanja hyvän lisän tähän työhön toisi.
      Rehtori oli muistuttanut, että ylioppilas kirjoitusten valvonta odottaa, ei passaisi unohtaa lentoaikataulua.
      Maailma on pienentynyt näiden nykyisten tekniikan ihmeiden kanssa, nyt viestit kulkee ja yhteydet pelaa.
      No jopa tässä taas aamun alkuun saamisen edestä kirjoittelua onkin, toivotan vilkasta oven käyntiä, koettakaa nyt kiireiltänne elon merkit näyttää, iloa sunnuntai päivään.

    • Ihan mahottoman hyväilmainen päivä on ollut tänään. Aurinkohi on paistellut pitkin päivää, yön aikana tullut kuurasade on häipynyt. Olen pari kertaa kertaa ulkoistanut itseni ja käynyt ihan vaan huvikseen ilimoja tiirailemassa. Onhan siinä tullut muutama askelekin viännäteltyä, jotten ole ihan paikalleen juuttunut.

      Se Kalevalan päivä on koko päivän tuana päivänä. Jotta ei tarvitse koko päivää kalevalaisia runoja lukea, on päivää laajennu koko kulttuuria koskettelevaksi päiväksi. Enpä ole erikoisemmin päivää juhlistanut, mitä nyt vähän ajattelin että onhan niitä sen ajan taitajia muuallakin kuin Kalevalan runoissa. On mm. Mateli Kuivatar ja Simana Sissonen, vaikka eivät niin valtakunnan julkkiksia olekaan.

      hurskainen päättelee:" Vaikuttaa että nivelrikolla on kai tuollainen marssijärjestys. Lopunajan kotkotuksia nämä on henkilökohtaisella tasolla, uskon." Saattaapi olla, että nivelten riksahdukset ovat ikääntyneenpänä herkemmässä. Eihän niitä nuorena tullut, vaikka revitteli kuinka täysillä. Siihen oli ikään kuin harjaantunut. On minullekin muutaman kerran tullut toppi, ettei lapaa kärsi huoletonna heilutella. Samoin kävelykin on väliin tuntunut tosi työltä kipujen kanssa, puolikuntoinen on polveni parasta aikaa. Kyllä sillä mennä hojottaa kun pitää huolen että jalkarät on linjassa matkan kanssa eikä revittele ylen pitkää askelta. Sotaväen täyskäännöstä en pystyisi tekemään, mutta en usko että se on edes tarpeenkaan. Siitä se menee, hurskainen, ottaa vaan vähän iisimmin alkulämmittelyn, eikä ala heti täysillä reuhtomaan. "Lopun ajan kotkotuksien" manaaminen lienöön turhaa pessimististä märehtimistä. Vaikka heissä totta pitkässä juoksussa olisikin - meillähän on juoksu kesken.

      Eipä tässä tuon kummempaa. Pitänöön tässä vähän rentoutua pyhäpäivän kunniiks. Hyvee jatkoo!

      • Neeasa

        Laita kylmää, hurskainen jalkasikipukohtaan toviksi, sen jälkeen Mopilat-voidetta.
        Jollei vieläkään tehoa, laita Voltaren retard-voidetta illalla.
        Luulen, että aamusella kun heräät, et enää muistakaan kipua.!


      • hurskainen
        Neeasa kirjoitti:

        Laita kylmää, hurskainen jalkasikipukohtaan toviksi, sen jälkeen Mopilat-voidetta.
        Jollei vieläkään tehoa, laita Voltaren retard-voidetta illalla.
        Luulen, että aamusella kun heräät, et enää muistakaan kipua.!

        Kiitos vihjeestä Neeasa.
        Voltaren Forte on tämän käyttämäni geelin nimi. Alaraajoissa se on tominutkin.
        Nyt vasen lapa, jonka hulluuttani revin nuorempana vapaa-ajalla rikki, nyt suuttui lumitöistä.
        Laitoin herätessänikin geeliä olkapäähän. Vieläköhän antaisivat teRveyskeskuksessa kortisonipiikin. Se tehosi hyvin viikoiksi.
        Edellisestä piikistä on jo ainakin 4 vuotta.


      • Neeasa

        Eipä meidän ikäisten kannattaisi enää tuon lumen kanssa rehkiä, eikä muitakaan kovin raskaita hommeleita.
        Eikös nyt saa jotain apua vanhat, jotka vielä kotona koettavat pärjätä, pitää vain laittaa viestiä, että tietävät, joka kunnassa ja kaupungissa on sellaista apua olemassa!
        Tsemppiä sinulle hurskainen!


    • Ruiskukko

      Illan kutjaketta!

      Aarinko on jo laskenna maellee, alakaa hämärtyvä. Nyt on pilivi tuolla aaringollaskun suunnalla, ettee tänä iltana suan nähä vaaleenpunasta hankee, niinku öölössä iltana. Mutta huomenissa pitäsj meelläkii olla iha aarinkoenem päevä. Puolen päeväj jäläkee meelle tulloo kaks ystävätärtä, meenoon laettoo ruokoo, kasvissosekkeettooo: porkkanoeta, perunoo, bataattija, purjoo, kasvislientä kuutioesta ja lopuks ruokakermoo joka on maastettu sinihomejuustolla ja suatampa murennella vielä aurajuustoo aenae puolj pakettija. Suoloo ee tarvii ollenkaa, ku on tuota juustoo. Ja vot ku on hyvvee. Siihev vielä leepee parija sorttia, kurkkuva ja tomaattija. Meenoon keettee sit viijen litran kattilallise, suan laettoo pakkaseem myöhemmin syötäväks.

      Tintit pyrähtellöövät myötääsä pesäpönttölöessä, monta kertoo parittae, hennoo olla pesimiset mielessä, sitä aekoohan se nyt justiisa on. Ja nuo rusakothan ne harvase yö tulloovat syömää lintulaatoe alta aaringonkukansiemeniä. Välillä on pitkät korvat piätä myöte, sitte tuas kiäntyyvät ihan pystyy, mitä lie kunneltavvoo tuolla ulukona. Vessaraeessulla niitä pitää seorata.

      Nii, vappaat naeset, muistakeeha kosia huomenna!!! Vuonna 2000 karkaaspäevä olj vielä 24.2 , mutta nyt se on 29.2. Hyvässä lykyssä se hamekangas irtoo, aenae kannattaa yrittöö.

      Lähempä tästä töllöttämmää. Voekeehah hyvi ja naattikee huomisesta aaringosta muuallakkiip päe!!!! paulamaria

    • Huomenet helmikuun viimeiseen ja viikon alkuun.
      Pakkasta sopivasti yhdeksän astetta ja lumisadekin on laantunut, pilviseltä vielä näyttää, mutta kaunista päivää on luvattu meillekin.
      Huomenissa jo aloitamme kevät kuukausista ensimäistä ja nyt puhuivatkin jo auringon vaikutuksista lumen sulattamiseen päiväsaikaan.
      Onhan tuota reippaasti työ kenttää auringolle;)
      Minulla tomaatin taimet jo koulaamiseen valmiina ja siitä se alkaa kukkien mullan vaihdotkin ja sitä tehden ikkunat alkaa yö uniinkin tulemaan, on ne niin pesua vailla.
      Jospa pääsisi vielä muutaman viikon, sitten lähempänä pääsiäistä näitä töitä alkaisi suorittamaan.
      Kuun loppuun se pääsiäinen tänä vuona sattuu ja huhtikuu ilman juhlapyhiä sitten mennään.
      Kaikki aikanaan, katselin vaan kalenteria ja näin siitä huomasin.
      Noita geelejä sitä tulee väliin laitettua, kun kipu pidemmäksi aikaa jää ja lyhyitä helpotuksia antavat.
      Kerran sain jotakin kukko uutetta polviin, minulle ei auttanut.
      Varovasti on näitä puuhia tehtävä, äkkinäiset uurastukset tuppaa kostautumaan, kuten ynnämuukin varoittelit.
      Sosekeitot on mieleisiä minullekin, mutta kovin harvoin tulee tehtyä, syksyllä enemmän, kun on juureksia enemmän tarjolla.
      Tuntuukin nyt jo siltä, että aina saan kilon porkkana pussia kaupasta kantaa, kulutan paljon niitä.
      Syksyllä otan juureksia isommat määrät ja säilytän parvekkeella, pakkasten tullessa ovat jo syöty.
      Mutta nyt tätä viimeistä kuukauden päivää kuluttamaan, en aio kosia ketään, en hamekangasta tarvitse.
      Pitäkää vapaat miehet nyt välimatkaa naisiin tai muuten voi vaikka kankaan ostoon joutua, voihan sitä onneaan koittaa, jos sopiva nainen kohdalle sattuu, tiedä mitä onnea tuo tullessaan.
      Päivän jatkoja.

    • Tämän vuoden ylimääräinen päivä on heti ohi. Olisikohan se vaikuttanut kun on ollut vetämätön olo, vaikka ei särkyjä ole, eikä ole nälkäkään. Sen verran oli ryhtiä että muonitukseen sain täydennystäkin hankittua. Aurinkokin hehkutteli melkein koko päivän, mutta ei niin helteisesti että se olisi raukaissut.

      Valtakunnassa kaikki on uutisten mukaan suunnilleen ennallaan. Saihan työmarkkinajärjestöjen neuvottelijat aikaan sopimuksen. SAK:n piirissä tulos menee liittojen järjestökäsittelyyn kuten odottaa saattoi. Enpä takerru asiaan enempää koska en ole aktiivista työvoimaa. Seuraukset tästä sopimuksesta, olipa ne sitten hyviä tai huonoja, koskevat lähinnä työelämässä mukana olevia.

      Ja huomenna ollaan kiinni keväässä! Kalenterihan sen kertoo.

    • Minulla oli tapaaminen lapsuudenystävättäreni kanssa, jahka olimme asioinneet ensin tahollamme.
      Itselläni oli kirpputorikierros hakusessa, mutta en löytänyt sisäänkäyntiä Tapiolan Stockmannin puitteista millään. Liekä muutosten myötä lopettanut toimintansa. No, ei se niin tähdellistä ollut, etsin parvekehyllyjä ruukkuviljelmiä varten, riittää tulevia menoja edelleenkin niitä etsiessä.

      Ystäväni oli innoissaan jostakin ihanasta perunareseptistä, jota aikoi pääsiäisenä kokeilla, ja kuinka ollakkaan olimme taas muisteloissa 50-luvulla, minä töissä Ahlströmillä ja Leila kirjapaino Sanassa.

      Aamiaistunnilla ostimme ranskanleivän, 100 gr irtovoita ja 100 gr lauantaimakkaraa. Teetä mukiin ja niin söimme nautiskellen tuon tuoreen ranskanleivän ja särpimet :D
      Että se oli hyvää mielestämme. kummallakin oli omaa rahaa, ja minusta oli niin ylellistä jos laittoi 2 siivua makkaraa samalle leipäviipaleelle. Ihania nuo jaetut muistot, ja lämpimästi halasimme erotessamme, hänellä vielä miehensäkin elää.

    • hurskainen

      Onhan tämä hirmu tärkee vuosi. Valloissa käydään kiivasta resitenttipeliä.
      Ei tule aika pitkäksi kun seuraa näitä osavaltioiden vaalituloksia. Ehottomasti mr Trump on suosikkini.
      Se mies sanoo mitä rahamies ajattelee, eikä niin kuin edistyneen demokratian maassa pitäisi sanoa.
      Oikeasti toivon että Hillary voittaisi. Hänkään ei ole enää tyttönen ja jopi on voimia kuluttava.

      Siunausta Amerikalle - ja Suomelle!

    • Huomenet maaliskuun ensimmäiseen päivään, näin sitä ollaan kevät kuukausien alussa, hyvä.
      Vaaleja taitaa olla siellä ja täällä, kotomaassakin jännitystä riittää, tuleeko mitään valmista.
      Paljon on palkansaajien tingittävä, mikäli oikein nuo lehtikirjoitukset luin, moni asia palkoja pienentää, saapa nyt nähdä miten käy.
      Tuo Ahlström täälläkin oli ja vaikutti kovasti paljon paikkakunnan elämään, nyt taitaa vain maa alueita omistaa, meidänkin talon tontti heiltä lunastettiin.
      Tuo ranskanleipä maistui ennen ihan toisenlaiselta, oli useinkin nautittavana, nykyään en osta koskaan, olisiko silloin ennen vanhaan tuo kaiken hyvän saaminen vähempää, maistui tämäkin herkku;)
      Nyt on pikkuisen kiire, että viestini jää lyhyeksi (joskus näinkin) kokoukseen heti aamusta mentävä ja sitten vielä laulamista harrastetaan.
      Aurinko on vaan kovasti oikullinen, ei meille tänne oikein loistettaan ei suo, jospa tänään suostuisi paistamaan.
      Iloista kevään ensi päivää teille ystävät ja kylänmiehet naiset.

    • Kyllä taas on upea aurinkopäivä!
      Olen yksin kotosalla, kun lähin korvalääkäri on Herttoniemessä, ukollani on asiaa sinne. Olihan sellainen paljon lähempänäkin, mutta sitä ei ole enää.
      Toivottavasti aktiiviset yhdistelijät eivät keksi lopettaa meidän
      terveyskeskustamme ja siirtää terveyskeskussairaalaa jonnekin mahdollisimman vaikeiden kulkuyhteyksien päähän.

      Juuri tällä hetkellä pitäisi päättää, lähdenkö ulkoiluttamaan rollaattoriani, mutta taitaa olla parempi, että paikkailen laiminlyöntejäni. Se tarkoittaa, että kirjoittaisin muutaman kirjeen sukulaisille, joille olen postivelkaa,
      He kylläkin soittavat, mutta minä en osaa kälättää puhelimessa kovinkaan pitkän.
      Minulla on yksi sukulainen, joka soittaessaan puhuu samat asiat moneen kertaan, ja viimeksi hän puhui niin kauan, että kännykästäni loppui virta.

      Minulta taitaa virta olla loppumaisillaan. Voisi olla parempi, että lähtisin parvekkeelle ristikkoja täyttämään. Sellainen on nykyisin ainoa aivotyöskentelylajini.
      Sanovat sen tekevän hyvää aivoille. Teki tai ei, mminusta se on mukavaa.

      Moikka kaikille!

    • Aivan kevään näköinen ja tapainen päivä kuten kuuluukin tänään olla. Mitä sitten jatkossa tullee, etuaikaako vai takapakkia?

      hurskainenhan on ihan herkutellut seuraamalla USA:n pressaehdokkaiden valintavaaleja. Onhan tuo miljardööri Trump leveäpuheinen, lupauksia jakeleva ja ainakin osaan kansaa puhe uppoaa hyvin. Muuri Meksikon rajalle, islamilaisille madonluvut ja sotakalusto käyttöön. Köyhillekin jotain utuista unelmaa jakelussa. Jotenkin se on tutun tuntuista täälläkin kotimaisemissa. Paljon populistisia lupauksia, humoriksi tarkoitettuja höhliä iskulauseita, siinä ohjelma. Ja on se purrut täälläkin, ainakin joihinkin. Niin se vain on, että sota ja sen uhkan luominenkin myös kannattajansa löytää.

      Yhteiskuntasopimuksen nimellä syntynyt paperi tuli. Nyt tuntuu siltä, että alkaa "lypsyn aika." Hallitus on jo setvimässä , niin yritysjärjestötkin, eihän mikään riitä. Voi kyllä käydä niinkin, että tiukkaa tekee hyväkyminen ammattiliitoissakin. Kyllä se sopimus on aika rankka työntekijöille, maksumiehiksi ovat joutumassa. Yritykset kyllä saavat helpotuksia. Olkoon nyt enempi pohtimiseni keskeneräisessä asiassa.

      Taidanpa pistää hatun päähäni ja lähden pällistelemään ilta-auringon paisteeseen.

    • VenLASTINA

      Hurskaisen hillitty ja asiallinen mielipidekirjoitus osui napakymppiin.
      Jos olisin osannut, olisin naputellut kannanottoni kummankin ehdokkaan valinnasta suhteessa Suomeen.

      Itse tykönäni olen pitänyt peukkuja Hillarylle.

    • Huomenta pirttiin! Ainakin täällä Hämeessä tulee tästäkin päivästä aurinkoinen.
      Pakkasta tällä hetkellä -5º, mutta eiköhän se päivän mittaan muutu.

      Lueskelin ketjua ja puhetta on ollut monesta aiheesta. Mm. hedelmien syönnistä. Omenalinjalla minäkin olen ollut: omppu illassa pitää lääkärit loitolla ja vatsan toiminnan kunnossa, joka taas auttaa parempiin yöuniin. Joku viisas on sanonut että "pehmeä uloste on paras päänalunen"! :)

      Minun mieliomppuni on Royal Gala (S-marketista). Kuorin sen ja siivuta ohuiksi siivuiksi lautaselle. Sitten napostelen niitä niinkuin karkkia ja katselen tv:tä! Omenalajike on epätavallisen mehukas.

      Kevätsiivouksestakin on mainittu. Minä sain sellaisen riiviön että vein vaatehuoneesta kaikki vaatteet ulos raikkaaseen ilmaan, samoin ulkovaatteet. Siellä ne ovat olleet yön yli ja kannan sisälle kun olen pyyhkinyt vaatehuoneen. Petivaatteet lennätin äsken ulos.
      Kevätaurinko kai se antaa energiaa.

      Eilen oli kaupungissa markkinapäivä ja ajattelin että menen bussilla,
      niin ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa, mutta bussissa ei maksukortti kelvannut vaan olisi pitänyt olla käteistä, jota minulla hyvin harvoin on
      kun maksan yleensä kortilla. Niin piti palata autolle, jonka olin aikonut jättää linja-autoaseman parkkiin ja ajoin kaupungille. Oli tuurin tynkää ja satuin saamaan p-paikan ilman harhailuja.
      Mutta kyllä kävellä laahustaminen kaupungilla otti voimille. Kun tulin
      kotiin niin menin suoraan sohvalle lepäämään ja nukahdin tunniksi.

      Tänään on siis siivouspäivä. Viikonlopuksi on luvattu lumisadetta ja
      silloin on kiva kuurottaa sisällä, lukea ja katsella tv:n antimia.
      Iloista päivän jatkoa!

    • Huomenta, ei niin kirkkaaseen päivään kuin olisin toivonut, mutta voi se aurinkokin pilkahtaa, eilenkin väliin näkyi.
      Tarmokas olet Mdk-Mdk, minulla on nuo komeron vaatteet valitelleet, että ulos mieli tekisi, mutta saamaton emäntä ei tätä toivetta ole vielä toteuttanut.
      Aika iso urakka, vaikka vaatetta ei koskaan ole, kun johonkin lähtöä tekee, mutta kun tuuletukseen haluaa viedä saa ihan voimillaan niitä kantaa.
      Kyllä se vielä tämäkin homma onnistuu, kun alkaa päässä useammin pyörimään.
      Tänään koulaan tomaatin taimet ja haen kellarista pelakuut ikkunalle.
      Ei mitään kaunista katseltavaa ne kuivat juurakot, mutta eipä aikaakaan, kun vihreiksi muuttuvat.
      Siinä tämän päivän suurimmat hommani, jos ei into iske yks kaks päälle muiden hommien kanssa.
      Kuuntelin ja katselin eilen A studion ohjelmia ja olihan siellä taas monen sortin selittäjää, tuloksia ei vaan synny, aina jostakin osapuolesta kiikastaa.
      Onko tuo ollut ennenkin noin vaikeaa, muistissani on, että päätöksiä tehtiin ja toteutettiin, ei niitä väännelty ja käännelty, nyt tuntuu että aina joku ongelma löytyy.
      Voihan olla, että aika kultaa muistot.
      Tupakkalakiakin ehdotetaan muutettavaksi niin ettei parvekkeella saisi polttaa, en tupakoi, mutta en jaksa ymmärtää jos avonaisella parvekkeella tupruuttavat, eikö tuuli savut vie?
      Ihmiset on herkistyneet kaikelle, mistä sekin johtuu, ennen ei olisi tulllut mieleenkään joku tupakan savu, no ei minulla mitään näitä kieltoja vastaan ole, mutta kai kohta ruuan kärytkin pitää saada loppumaan, entäs sitten?
      Tuo edunvalvonta juttukin vähän hämmästyttää, ei sitäkään ennen tehty, jos lapsia on, luulisi sen olevan aivan selvä juttu, nyt ei ihan mikä vaan selvitys riitäkään, on asiantuntijalla teetettävä, että kaikki kohdat paikalleen sattuu, voi tätä maailman menoa, kun kaikki entinen romuttuu.
      Sääntöjä ja ohjeistuksia, hyvä että kodissaan saa olla ilman suurempia ohjeistuksia.
      Nyt kuitenkin olisi aloitettava jotakin muuta, kuin tämän koneen ääressä istuen aikaa viettäen, mullan kanssa touhuamaan ja sotkua tekemään;)

    • Ramoona_

      Tomaatintaimien kouliminen on minunkin työlistallani lähipäivinä, samalla sotkemisella vaihdan tai lisään multaa ruukkukasveihin. Kaupasta ostetut basilika ja rosmariini rehottavat jo uudelleenistutettuina keittiön ikkunalla, kun valoa on jo yllin kyllin. Pari chilipaprikaakin on lupaavalla taimella, istutan aina koulutettavat turveruukuissaan erittäin syvään, ei tule honteluutta. Jakelen kesällä ulkona kasvattamiani, kuivattamiani ja suodatinpusseihin pakattuja yrttejäni ystäville, myös kukkien siemeniä ja koivunlehtiä säilytän suljetuissa suodatinpusseissa, niissä säilyy hyvin kuivina . Suodatinpussin käytöstä on lehdissäkin ollut juttua, että suurin osa ihmisistä (kuten minä) käyttää niitä väärin, koska ne pitäisi taittaa alhaalta ja sivusta. Joskus on minullekin käynyt niin, että pussin reunat ovat kääntyneet ja suodatus on epäonnistunut. Valkoinen pussi ei kuulemma anna sivumakua, mutta se ei ole niin ekologinen kuin ruskea...hmmm...

      Säteilevän kauniista päivistä ja pikkupakkasista on saatu täälläkin nauttia, ensi viikon ennusteet näyttävät sadepilviä ja viitisen plusastetta. Ulkoilu ja aurinko antavat ihmeesti puhtia, kaikki masentavat uutisetkin tuntuvat siedettävimmiltä. Näen vaivaa terveellisen ruuan eteen ja katan kauniisti arkenakin. Laitan joka päivä runsaita salaatteja vihanneksista ja hedelmistä. Granaattiomena on hintavaa, mutta sen mehukkaat siemenet antavat ihanaa makua ja mehevyyttä tavalliseen salaattiin, yksikin riittää siihen. Sirushedelmien lohkoista saa upeita, jos viitsii kalvot "fileroida" pois. Jo lapsille tuota hedelmien viipaloimisideaa käytiin, kauniita paloja tulee napsittua sievästä kulhosta , aina ei omenan jyrsiminen sellaisenaan innosta. Raa´an kukkakaalin nuput , porkkana- ja kurkkutikut menevät hyvin kaupaksi myös. Välipalaksi viipaloin myös hapankorpun päälle avokado-, omena- tai päärynäviipaleita, eipä ole liikoja kaloreita ja maistuu hyvälle pullan sijaan.

      Linnunpöntöt puhdistettiin ja ollaan nikkaroimassa uusia, nythän on pönttökampanja meneillään. Presidenttiparikin näytti mallia ja nimesi toisilleen linnut : Jenni on kuin kapustarinta ja Sauli meriharakka. Oranssinokkainen pirteä meriharakka on minunkin suosikkini. Haahkoja on jo saapunut, kevättä tämä enteilee.

      Mukavaista maaliskuuta !

    • Pilvetöntä päivää!
      Siis taivaalla ei pilvenhattaraa näy, mutta mielialat ovat pilvessä, sillä isä kuuli eilen pojaltaan, että eräs ihana ihminen on siirtynyt ajasta ikuisuuteen tai tarkasti ottaen tuhkauurnaan.

      Olemmekin tässä ilmeisesti turhan kauan hiljaa itseksemme iloinneet siitä, ettei yhtäkään läheistä ystävää tai tuttavaa ole kuollut.
      Pitääköhän ruveta etukäteen pelkäämään kuka ystävistä ja omaisista seuraavaksi kuolee...

      Anteeksi, että tällä tavalla synkistelen...
      Toivotan Teille kaikille hyvää terveyttä ja hyvin hiekoitettuja katuja ja teitä.

    • muori77

      Päivää kaikille ja jokaiselle erikseen;)

      Kävin taas markkinoilla ja toin ison Viipurinrinkelin tännekin pistäkää poskeeen.

      Tuota suodatipussista;
      Olin aikoinaan Järvenpäässä yhdessä kaupassa töissä ja sinne tuli Paulatyttö pitämään
      meille oppituntia just tuosta suodatin pussin käytöstä.
      Hyvin se mieleen jäi sillä siitälähtien olen taitellut ne saumat niin kuin Hän neuvoi,eikä ole kahvit levinneet pitkin keittimiä.

      Onhan ollut IIHANA päivä,oli kiva kierrellä torilla.
      Kyllä siellä on niitä"rätti"kauppiaita pilvin pimein.
      En langennut heidän houkutuksiinsa.

      Minä en ole multasormi nykyään,tuo vasen käs on semmonen TOHELO)

      Kun tulin kotiin niintuli viesti äkkiä jalkahoitoon ja nyt on jalat NIIN kivat,vois vaikka polokalle lähtä;)Kun tuo selkä vain antaisi,Se ruoja kun kapinoi.

      Voikaahan hyvin,
      näkyillään...

    • hurskainen

      ...Ja koillisest aurinko nousee, lopetti Kiven Alekka hienon runonsa Onnelliset.
      Ei ihan vielä koillisesta nouse, mutta hyvin raikas oli tänään koillisen henkäys.
      Kaupan liput kyllä ihan suorana hullust lepattivat. Klyyvari punasena syksyin kaupan aulaan lämmittelemään. Huomen illalla jo tänäistä lauhempaa.

      Ihan kelvollinen työskentelyilma, hapakas ja kaikkee, kunhan lämpimikseni märisin. Mukavasti on maaliskuu käynnistynyt.

    • Neeasa

      Skillan jo tomaatin taimia koulii, onhan se mukavaa saada itse kasvattamat maahaan.
      Itse en ole istuttanut mitään taimia, ostan sitten valmiit.
      Onko Skillan sinulla pienikasvihuone, vai missä ne sitten kasvaa?

      Salaattia rupesi mieleni tekemään, kun luin Ramoonan salaatin teosta.
      Myös eräs hedelmä, vaikka olen monenlaisia syönytkin, on tuo kranaattiomena, jota en ole käyttänyt.
      Täytyy koettaa ensikerralla, kun salaattia teen, ottaa se mukaan!

      Uiminen on ihanaa, nyt olen vain aivan "naatti"!

      Aurinkoisia päiviä!

    • att2

      Mikä kasvi? Viherkasvi sisällä tavallaan köynnöskasvi, koska rakennettiin kaari jonka ympärille kasvoi. Eräänä päivänä huomasin oli tullut ylhäälle kuin kanan munan suuruinen pallo, annoin kasvaa noin vuoden tänä vuonna muutti väriä vaaleaksi, käänsin kasvin se oli haljennut ja sisältä tuli tuli siemeniä kuin voikukalla tuli hyvin paljon niillä oli kuin siivet lähes 5cm suuret. Osa on nyt mullassa sisällä saa nähdä.

      Kamelia alkaa kukkia ei ole paljon ovat kuin kauniita ruusuja punaisia.

      • Huonoa on Tieto vanhoilla naisilla siis olette ehkä Suomen pohjaa???


    • Taisi tulla kevätväsymys kun tulin hehkutelleeksi kevääseen siirtymistä. Niin kävi, jos katselen päivän aikaansaannoksiani. Onhan sekin hyvä että kun ei tee mitään, ei tule paljoa tunarointejakaan.

      Jatkankin tästä entiseen malliin ja toivon teille hyvää mieltä ja vain vähän huolia.

    • Huomenta taas uuteen päivään, kymmenen astetta pakkasta ja pilvessä, eilen kuitenkin aurinkokin välillä paistoi.
      Tiukassa on nyt saada koko päiväksi aurinkoista.
      Enpä osaa sanoa mitään tuon kukan suhteen, mistä att2 kyselit.
      Kamelian tuoksuhan on huumaava?
      Kevätväsymystäköhän tämä minullakin on, kun mikään ei innosta?
      Ihan harmissani olen tästä haluttomuudesta, kun hurskainen aina vaan jaksaa ja puuhastelee jonkun homman kanssa.
      Neeasa, minulla on iso parveke ja siellä isoissa ruukuissa olen kasvejani kasvatellut.
      Vai polkalle muori olisi valmiina, no kuuntelin jostakin, että jopa nivelrikkoisen olisi hyvä hyppelehtiä, joten siitä vaan muori polkkaamaan.
      Noita surusanomia sitä aina vaan enenemissä määrin on odotettavissa, mutta jokainen vuorollaan, surunkin keskellä elämä kantaa.
      Ramoonan vaivan näköä lueskellessa tulee ihan saamaton mieli, noinhan sitä pitäisi piristystä aikaan saada, iloa ruokailuun ja muuhunkin yhdessä oloon.
      Yksin eläen menee kaikki halu tehdä jotakin piristävää, sitä vaan kahvimukin käteen ottaa tähän koneellekin, hävettää tämä laiskuus.
      Minua niin harmittaa, kun en voi mitään noiden siivekkäiden eteen tehdä, kerrostalossa ei edes lintulautaa saa ruokinta paikaksi laittaa.
      Mukavaa, että löytyy niitä ihmisiä joilla on halua ja mahdollisuuksia ruokintaankin.
      Meilläkin mökki aikoihin oli ruokintaa talven läpi, joka viikko käytiin automaatti täyttämässä.
      Edellisessä asunnossa myös syötin lintuja ja oravia, saipa siilikin osansa ja oli ilo seurata niiden elämää, no nyt on näin.
      Löysin pitkästä aikaa Mahjong pelin jospa sillä yrittäisin aivojani rassata, väittävät, että pienikin ajattelu hyvää tekee, no yritetään pareja löytää, aurinkoista päivää sinne missä se paistaa ja täällä sitkeästi odottelemme.

      • hurskainen

        Kahden päivän harrasteluksi osoittautui talon varjoisen puolen läskijään hakkaaminen sekä räystäältä että etenkin sadevesikourusta.
        Pidän makuuhuoneen komeron ovea raollaan, että nukkumisilma olisi viileä. Se ovi johtaa pyykkien kuivauskomeroon.
        Fuskaa kevyen eristeen läpi lämpöenergian vesikatolle. Lumieste estää lumen putoamisen alas.
        Kun se ennen lähti suurin piirtein tukkirekan massalla alas, niin se tuhosi verkkoaidan ja tukki avo-ojan.
        Katselin keittiön ikkunasta niitä heinäseipään kokoisia jääpuikkoja harmistuneena.
        Kävin vaaralliseen jäänpoistohommaan ilman turvavaljaita. Jos tuolta lappeelta putoaa, kukaan ei osaa tulla etsimään moneen päivään.
        Käsipahalainen on jostain syystä ollutmelko voimaton. Maitopurkin nostokin sille liikaa. Kuitenkin tein homman. Siitä hyvä mieli.
        Sitä tarvitaan. Ilmat ovat lauhtumassa. Voi tulla liukasta.

        Kävellään varovasti!


    • Huomenta pirttiin!
      Kyllä on ihana herätä jos joskus sattuu nukkumaan oikein hyvin koko yön
      eikä ole mitään kipuja. Viime yö oli sellainen yö.

      Katsoin aamukahvia juodessa tv-uutisia missä kerrottiin että Ruotsin hovissa iloitaan uuden pikkuprinssin syntymästä. Ajattelin että siinä
      on tänään paljon virallista hössäkkää vauvan syntymän takia.
      Pääministeri ja hovin edustaja käyvät pitämässä tarkastuksen synnytys-
      laitoksella, että vauva on "oikea" eikä mikään vaihdokas.
      Puolen päivän jälkeen on Te Deum-jumalanpalvelus, missä siunataan
      pikkuprinssin elämää. Tv-studiossa oltiin myös arvailemassa, mikä lapselle nimeksi. Karl-Johan oli yhtenä vaihtoehtona.
      Prinsessa Estellellä oli juuri äskettäin syntymäpäivä ja oli toivonut
      saavansa marsun syntymäpäivälahjaksi, mutta oli kuulemma ollut
      iloinen jälkikäteen saadusta lahjasta, pikkuveljestä. :)

      Täällä Suomessa on nyt vihdoinkin päästy yhteiskuntasopimukseen.
      Se olkoon valopilkkuna, kun ei tuo presidentin rouva taida synnyttää
      jälkeläistä vaikka kuinka odotettaisiin. Syntynyt samana vuonna kuin prinsessa Victoria, että vielä kyllä ehtisi.

      Skillan kirjoitti, että mikään ei innosta juuri nyt. Ihme on, jos ei
      sinuakin joskus väsytä kun ajattelee kaikkea mitä ennen jouluakin teit
      ja olet jatkuvasti mukana kaikenlaisissa jutuissa.
      Minulla on isosisko joka on samanlainen ja matkustelee vielä paljon.
      Olen kysynyt kuinka hän jaksaa, niin hän vaan vitsailee että hän on varmaankin saanut jonkun "kulkutaudin". Itse olen iloinen kun pääsen
      vielä hiljaa hiipimään päivittäiselle lenkille. :)
      Lenkille aion hankkiutua tästä kohtapuoliin. Pilvistä on ulkona ja ilma
      lauhtumaan päin.
      Täytyy vaan odottaa pyykkikoneen pysähtymistä. Lämmitin takkaa
      illalla ja huomasin että olin noennut puseron hihan ja pyyhkinyt
      nokea housun punttiinkin, niin oli aloitettava tämä päivä pyykinpesulla.

      Pirteätä päivän jatkoa!

    • Ulkoilut ja viikonloppuostokset on tehty, ja nyt kanuunojen paukkuessa 21 kertaa Ruotsin pikkuprinssi Oskar Karl Olof'in syntymän kunniaksi, lounastan juhlaa madekeitolla. Kanava 5 oli auki ja niin tuli tuo vanha traditio nähtyä. Hyvä kun kaikki meni onnellisesti, ja kaikkea hyvää tuolle miellyttävälle parille perheineen!

      Sumuinen on sää molemmin puolin lahtea, taitaa muutama pakkasastekin olla.
      Oli sitten mukava vanhempi rouva tuolla tavaratalossa, kun istuessani penkillä ennen ulko-ovea asettelemassa jääpiikkejä kenkääni, niin pyysi oikein näyttämään niitä, ja kysyi olisko ne hyvät.

      No, minähän suosittelin tietty, mutta pitää ne riisua sisällä, kun kivilattiat on liukkaat niillä. Ne on vain kantapäissä ja tarrahihnat yli jalkapöydän. Siinä oli suutariliike vastapäätä ja sinne kipitti tuo iloinen mummeli samanlaiset hankkimaan :D

      Nyt tämä mummeli pitää pienen ruokatauon, kun siivoa keittiönsä ensin, heippa.

    • Kyllähän Ruotsin prinssi-juttua on tullut joka tuutista. Hyvin on menestynyt, nuoresta iästään huolimatta on jo arvoltaan jaarli. Eihän tuo minua paljon liikuta jos "suurena tapahtumana" hurrataan. Se on oma maailmansa, jota nyt en kovin sinnikkäästi edes yritä ymmärtää, eihän se ole mahdollistakaan.

      Päivä on mennyt tärviölle pienissä puuhissani. Ehdin sentään kaupassa käydä. Täytyi käydä katselemassa pientä kaappia. Ajelin Porttipuistoon, sinnehän ne tämän seudun kaappikauppiaat ovat kerääntyneet. On monta hehtaaria myymälöitä, joissa kävellessä melkeinpä eksyy. Tulipan siinä lenkkeiltyä sisätiloissa.

      Hyvä keli oli ulkonakin tepastella. Toisin ne pienet jäätierakkeet tulivat illasta livakoiksi. Sain siitä pari varoitusta, mutta ei kuitenkaan vahingoksi asti.
      Huomiseen...

    • Huomenta, taas viikonlopun odotuksiin, nopsaan tämä aika rientää.
      Viiden asteen pakkasessa ja pilvisessä säässä tätäkin päivää aloitellaan, no eipä niin paljon kiinnity silmä noihin likaisiin ikkunoihin.
      On se kumma mikä painajainen tuokin homma on, ihan hirvittää tuo lasien paljous, mutta on se hyväkin valoisa on koti.
      Joka asiasta löytyy se hyväkin puoli.
      Voisihan sitä pestä yksi ikkuna päivässä, mutta kun välineet esiin ottaa, on pestävä kaikki kerralla;)
      En nyt kuitenkaan ikkunan pesuun rupea, keväämmällä sitten, nyt taidan vaan imurin hurisemaan laittaa, siis kohta.
      Löytyikö se kaappi ynnämuu?
      Onnea ja iloa toivon pikku prinssille minäkin ja myös koko perheelle, onhan se iso asia tuo syntymä joka kodissa, ei vaan huomioida noin näkyvästi.
      Taitaapa siellä odottaa prinssiä myös sellaiset ei niin kivat hommatkin, julkisuus vaati veronsa ajan mittaan.
      Kyllä tässä on nyt tullut jo mieleen, että vähentäisi nuo menemiset minimiin, ehkä mielellään jo päästäisivätkin, olenhan vanhanaikainen, en ehdi noihin "uusiin tuuliin" sopeutua ja jarruna vanhojen ajatuksien kanssa pyörin.
      Se hyvä entinen aika on katoamassa, jolloin minunkin ajatukset kelpasi, silloin oli miehen sana voimassa, nyt kaikki voi kellahtaa aivan toiseen, mitä on puhuttu ja se oudolta tuntuu, no vanha mikä vanha.
      Huomaan yllättäen, että viihdyn kotona oikein hyvin, pelottelivat, että jos kaiken lopetat, ruostut paikallesi, voi niin käydä, mutta minkäs teet kun ei inspiraatiota ole, onko pakko?
      Eihän ne hommat kaikki lopu, valikoin vaan;)
      Kovasti nuo olivat, osa ainakin, tyytyväisiä tuohon melkein valmiiseen yhteiskunta sopimukseen ja hyvä niin.
      Tosin kovalla kädellä koettelee osaa kansasta, mutta näinhän se on ollut aina, takoissa on mukana oltu.
      Voisivat nuo kansanedustajatkin jostakin osastaan luopua, näyttää esimerkkiä meille rahvaalle ja todellakin ne kultaiset käden ojennukset nyt olemattomiin, optiot työpaikkojen luomiseen, koulutuksen eteenpäin suuntaavaan opiskelun mahdollisuuteen kaikille sitä haluaville.
      Siellä se on tulevaisuus.
      Voi tuota hurskaista kun urheilee vaarallisesti, olisiko niistä jääpuikoista ollut vahinkoa, jos omia aikojaan olisi sulanut, eri juttu jos kulkuväylille olisi tippumassa.
      Hyvä kuitenkin, että selvisit ehjin nahoin ja olisiko syytä lepuuttaa sitä kättäkin, jatkuva rasittaminen voi olla pahasta.
      Eipähän sitä maltaa, tiedän itsekin, kun käsillä vaan mieli tekee näprätä.
      Muuten jääpuikot ovat kauniita katsella, muistuupa lapsuus mieleen, kun niitä jopa imeskeltiin;)
      Nyt on päivä jo täysin valennut, pitää alkaa askaroimaan jotakin, aina pientä puuhaa löytyy, iloa päiväänne;)

    • Aika mallikkaita ilmoja on täällä pidellyt jo monta päivää. Niin myös tänään. Koetin vähän varastoonkin lyösätä ulkona, voihan sitten huonolla kelillä pysytellä koko päivän "sisätöissä."

      Uutisia olen välipaloina seurannut. Tietysti kiinnostaa sekin, kuinka ammattiliitot suhtautuu neuvoteltuun ns. yhteiskuntasopimukseen. Ainakin neljä liittoa näyttää hylkäävän ja parilla liitolla on täsmennysvaateita. En näin "seuraajana" ole yllättynyt. Toispuoleiselta saavuttu neuvottelutulos näyttää ja hallituskin on jättänyt osia epämääräisin lupauksin ikään kuin syötiksi. Siitäpähän nähdään, mitä tuleman pitää. Ehkä jatkoneuvottelut.

      Niin... löytyihän se pieni kaappi eilen. Harvoin käyn näissä ostospalatseissa muutoin kuin tietyn asian takia. Eilen kyllä kävellä humpsuttelin myös ihan tähyilyn merkeissä ja onhan sitä tavaravalikoimaa yllin kyllin.
      Kahvipirtissä ei ole tänään ollut suurta ruuhkaa. Eihän sitä aina...tökkäytykää kun se hyvin soveltuu!

      • hurskainen

        Uskon että viime tipassa ammattiliitot hyväksyvät yhteiskuntasopimuksen niukin naukin.
        Ehkä se on sellasta mukaviivytystaistelua hyväksytäänkö vai ei. Kuivaa kuultavaa kun ei ole mitenkään edunsaajaryhmässä.

        Ulkolämpötilat hilautumassa kuitenkin nollan yläpuolelle. Tintin tilkuttavat jo iloisesti. Rupeavat tarkastelemaan pesimispönttöjään.
        Tuntuu jo etukäteen lähteä 12 pöntön huoltorundille.

        Niissä saattaa olla kuolleita poikasia, Toisissa paljon ulosteita, kun niissä joutuvat pakkasella pitämään itsensä hengissä.

        Suksilla en ole käynyt 40 vuoteen. Tämäkin talvi jää väliin.


      • hurskainen kirjoitti:

        Uskon että viime tipassa ammattiliitot hyväksyvät yhteiskuntasopimuksen niukin naukin.
        Ehkä se on sellasta mukaviivytystaistelua hyväksytäänkö vai ei. Kuivaa kuultavaa kun ei ole mitenkään edunsaajaryhmässä.

        Ulkolämpötilat hilautumassa kuitenkin nollan yläpuolelle. Tintin tilkuttavat jo iloisesti. Rupeavat tarkastelemaan pesimispönttöjään.
        Tuntuu jo etukäteen lähteä 12 pöntön huoltorundille.

        Niissä saattaa olla kuolleita poikasia, Toisissa paljon ulosteita, kun niissä joutuvat pakkasella pitämään itsensä hengissä.

        Suksilla en ole käynyt 40 vuoteen. Tämäkin talvi jää väliin.

        Eihän minulla paljon kommentoitavaa ole ajattelin vain ilmoittautua. Samalla sekin asia suksihommista, kymmenen vuotta kun viimeksi suksilla hiihtelin. Asuessamme siellä Vantaanrannassa oli sukset vielä jäljellä, mutta sellaista vanhaa mallia, eihän niillä nykyisillä laduiilla enää olisi voinut hiihdelläkään, olivat leveempiä kuin nykyiset ladut, sinne ne jäi roskalavalle. Samoin lintujen syöttäminen ja pönttöjen laittaminen sekä kunnossapito.Siellä olikin iso valikoima lintuja lintulaudalla, oli oikein mukava seurata sitä lajimäärää mitä syömässä kävi. Pidin oikein kirjanpitoa kävijöistä. Nyt taitaa kirjanpito hukkunut muuttojen myötä. Kerrostaloissa ruokkiminen kielletty.
        Kyllähän noita uutisiakin tulee seurattua, taitaa se sopu jäädä saavuttamati, siinä taitaisi olla vielä lisäneuvottelujen paikka. Luulisin sen laihankin sovun saaminen paremmalta kuin sen kaatuminen. Ei tuollaiset asiat ole mikään ota tai jätä paketti. Olisi AY väenkin kannattanut tarkemmin keskustella etukäteen.
        Tässä nyt tämä ilmoittautuminen, pakosti noita asioita tulee seurattua kun aikoinaan itsekkin jollainlailla mukana roikuin.


    • Lauantaipäivää aloitellaan, pilvisenä se vaan täällä pysyy, pieni pakkanen kaverina.
      Ikävältä tuntuu, kun mistään ei löydy yksimielisyyttä, soudetaan ja huovataan, ajattelinkin jotain tälläistä tulevaksi, niin kovasti koetteli nuo esitykset pienempi tuloisia.
      Hallituksen ilon kiljaisut tulivat liian aikaisin, kuitenkin sopua jo lopulta olisi odottanut, mutta nyt sitten mennään näin, toivottavasti keksivät vielä jotakin, jossakin olisi periksi annettava ja saada aikaan jotakin kaikille käteen jäämistä.
      Tämä tästä, nyt vähän pelon sekaisilla aatoksilla jään odottamaan tulevaa.
      Pakolla ei saa kuin huonoa ja vieläkin huonompaa aikaan.
      En ole koskaan hiihto ihmisiä ollut, mutta sukset on ollut ja ladullakin joskus olen käynyt, vuosia siitä on aikaa.
      Älä putoa tikkailta hurskainen, jos pönttöjen tyhjennykseen menet ja varovainen on oltava niitä pönttöjen tyhjennyksessäkin, siellä voi piillä vaikka taudin siemenet.
      Hyvä on kyllä pöntöt puhdistaa.
      Minulta jää nuo suuret hallikaupat suosioilla kävelemättä, onneksi ei ole tarviskaan, kaikkea on, joskus kyllä syttyy halu johonkin uuteen, mutta malttia näille suunnitelmille on vielä löytynyt.
      Ei tämä kovinkaan vilkasta ole tämä pirtin oven avautuminen, ehkä jo alkaa väsymystä ilmetä, no kirjoitetaan jos vähänkin intoa riittää, nyt aloittelen päivän touhut, katsotaan tuleeko jotakin näkyvääkin aikaan saaduksi.
      Aurinkoa sinne missä sitä on, puhallelkaa sitä tänne minunkin iloksi.

      • hurskainen

        On kyllä lumikengätkin, jotka auttaisivat meidän 40 sentin hangen tarpomisessa, mutta annan hangen vielä lasehtia.

        Ruoka ja tiskipöytä olisivat pienen työrupeaman tarpeessa. Että se on vastenmielistä puuhaa. Ei niinkään imurointi.
        Sitä keksii vaikka minkälaista ulkotyötä ettei vaan tarvitsisi alkaa tiskaamaan. Rankka rättisade ulkona voisi olla hyvä syy.

        Valon lisääntyessä tuntuu ikään kuin heräävän horroksestaan. Oli moneen päivään mukava päivä.
        Korvaus aurinkoa saisi vaikka kirkasvalolaitteesta, mutta kukapa sitä enää maaliskuussa ottaisi.

        Onpa upeaa luontofilmimateriaalia tuossa lopuillaan menevässä TV-1 dokumenttiaineistossa.
        Leppoisaa viikonvaihdetta ihmiset, pilvisyydestä vähääkään roikkumatta.


    • Huomenta pirttiin!
      Harmaa on ilma Hämeessäkin, 0-keli ja lumisadetta kai on tulossa. Lenkille laahustelemaan on aikomus mennä. Eilen ei enää jaksanut kauppareissun jälkeen. Seurailin maailmanmenoa täältä omasta pöntöstäni tv:n välityksellä. Ei kovin mieltäylentävää ole täällä Suomessa
      sen enempää kuin muualla maailmassakaan. Mutta ollaan tyytyväisiä
      että meillä on kuitenkin asiat hyvin täällä Pohjolassa.


      Seurailin maailman menoa tv:n välityksellä ja niin myös netin kautta.
      Tämän suomalaisen yhteiskuntasopimuksen takana voi olla asioita joista
      AY-liikkeet ovat tietoisia, kuten että USA:n ja EU:n salaisten TTIP-sopimusten tarkoituksena on että yhtiöt voivat asettua lakien yläpuolelle, mikä uhkaa sekä hyvinvointia, demokratiaa että ympäristöä. Näin ei pienyrityksiä kasvateta vaan esim. vanhustenhoidostakin tulee suurteollisuuden malliin toimivia suuria "tehtaita" Anerikan malliin amerikkalaisten yhtiöitten johdolla. Jos USA:n ja EU:n välinen vapaakauppasopimus tulee voimaan niin USA jyrää eurooppalaisten yritysten yli omilla keinoillaan ja ehdoillaan. Saksalainen Katja Kippling on päässyt TTIP-lukusaliin parin tunnin ajaksi lukemaan dokumentteja joita ei julkisuuteen anneta. Tämä "Kippling-leak" leviää parhaillan somessa.
      AY-liikkeet haraavat vastaan niinkauan kuin voivat. Hallituksen päämäärä
      on muuttaa maan suuntaa enemmän Amerikkaan päin.

      No USA:n presidenttikampanjan puhutuin henkilö on tietenkin Trump.
      Näyttelijä Richard Gere vertaa häntä Mussoliniin, Il Duceen.
      Maailma ei enää tarvitse pähkähulluja johtajia. Niitä on ollut tarpeeksi.
      Lista on pitkä: Hitler, Mussolini, Stalin, Idi Amin, Saddam Hussein, Ceasescu
      ja varmasti vielä monta muuta. Tuleeko Trump olemaan listan jatkona?
      Mahtaisi olla hauskoja diplomaattisia kohtauksia muitten maitten johtajien kanssa. Joihinkin maihin hän ei taitaisi päästä ollenkaan rehvastelemaan. :)

      Toista olisi jos kaikki maailman johtajat kokoontuisivat keskustelemaan, joko kulutusyhteiskunta on täyttänyt kiintiönsä ja että nyt tämä hössötys riittää. Mitä ymmärrämme sanalla yhteiskunta ja minkälaisen yhteiskunnan haluamme? Onko se pelkkää oman edun tavoittelua joka asiassa hintaan mihin tahansa, vai pitäisikö meidän ottaa huomioon muutkin? Ruvettaisiin korjaamaan jälkemme ja siivoamaan tätä turmeltua maapalloa, katsottaisiin että kaikilla on ruokaa ja katto pään päällä. Miksi emme tajua että kaikilla ahneilla on sama loppu? Miksi ei voi ajatella että "kukaan ei voi syödä enempää kuin että maha on täynnä"?

      Käy sääliksi jälkipolvea. Meillä vanhemmalla polvella on kuitenkin
      asiat vielä hyvin, mutta jaksavatko nuoremmat olla yhtä sitkeitä kuin
      sota-ajan jälkeinen sukupolvi on ollut?

      Sori vaan, ei kovin aurinkoinen ole sepustukseni, mutta minua huolettaa
      nuoren polven tulevaisuus ja "päättäjien päättömyys".
      Nyt kuitenkin lähden lenkille!
      Näkyillään!

      • Heja.heja.Hillary.C

        Hauska yhteensattuma; Donakd Tusk, Puolanpääministeri.
        Donalt Trump, Usa;n konservatiivien presidenttiehdokas.


    • muori77

      Ehtoopäivää.

      nyt on pyykit pesty ja sain kuivumaan.
      Huomen aamulla käyn hakemassa pois.

      Innostuin seuraamaan noita kisoja.
      kyllä on metkoja nuo selostajat;)
      Ei tuoneet suomalaiset miehet eikä naiset mitaleita;(
      Mutta haitanneekotuo mittää ;)

      On muuten päivä jatkunut,huomaa kun ei tartte valoja.

      Minulla kävi eilen siivooja tyttö,kerran kuussa tulee,muutoin koetan tullanitse toimeen,on aikanhyvät välineeni ja eihän minulla ole kiire,otan pätkän kerrallaaan.
      Aamulla huokasen kun herään;onneksi ei tartte töihin lähteä.;)

      Mennään päivä kerrallaan,eipähän sitä pysty etukäteen menemäänkän.

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

      • On valo jo lisääntynyt huomattavasti, ja se aktivoi liikkeelle joka päivä. Tänään hain Isosta Omenasta uuden pyykinkuivaustelineen, entinen vääntyi hieman vinoksi muutossa, eikä silmät kestä katsoa sitä:D

        Muutenkin jonkinasteinen vilkastus on päällä, nukunkin pidempään nykyään, aamullakin heräsin vasta 8,30. Tänään innostuin valmistamaan Hasselbackan perunoita muutaman. Jestas kun olikin hyviä choritzo makkaran ja salaatin kanssa. En tosin jaksanut kuin 1 perunan ja makkaran, mutta onhan päivä huomennakin :D Nyt luonto-ohjelman pariin.
        Mukavaa viikonloppua porukalle!


    • Onhan se päivä pidentynyt, mutta tänään oli erikoisesti iltapuolella niin sumuista ettei voinut tietää missä aurinko luuraa.

      Neuvotteluita jatkuu ns. yhteiskuntasopimuksesta. Kyllähän ne hallitusmiesten puheet epämääräisiltä vaikuttivat. Selvää oli ainakin SSS- miesten nyrkkitervehdys. Ikään kuin ilo olisi ollut ylimmillään. Kyllä se voi pilkanteoksikin tulkita, tai jekun onnistumisen riemuitsemiseksi. Niin kuin näyttää osittain käyneenkin. Eikä ihme, Ylen laskurin mukaan 3000/kk tuloissa tulee palkansaajille suoraan takkiin 1249 euroa vuodessa tämän esillä olleen sopimuksen "ansioista." Mikä riemun aihe sellainen voi olla?

      En kuitenkaan usko, että se hylkäävä päätös olisi ko. liitoissa tullut nyrkkitervehdyksen takia. En kyllä ole vakuuttunut siitä, että yleensä minkään vakavasti otetun neuvottelun jälkeen millään osapuolella on tahdikasta turhia rimun kiljahduksia tai eleitä järjestellä. Enempi ne kuuluu urheilun puolelle, ja sielläkin kohtuullinen hillintä on parasta. Olen ollut jonkin verran työelämässä neuvottelemassa, tosin nehän olivat pieniä ympyröitä, mutta tärkeitä kuitenkin.
      Jos neuvottelu päättyi hyvin päin, en sitä tulosta riemuiten esittänyt. Päinvastoin yritin hillitä, jos turhaa "voimantuntoa" sattui esille nousemaan. Selkeä asian selvittäminen oli mielestäni riittävä, olipa saavutus hyvä tai huono.

      Näinpä sotkeennuin työikäisten asioihin. Se vain tulee, kun suurimman osan elämästäni olen työmarkkinoilla työvoimaani vaihtelevalla menestyksellä myynyt. Toisin sanoen, olen ollut varsinainen työnantaja.

      • leipäjonostahuomenta

        Pakkohan se on ottaa taviskansalaisilta rahaa, kun pitää elättää nämä maahan tunkeutuneet kymmenet tuhannet. Ne on muka suuri mahdollisuus ja voimavara, milloinkahan sekin nähdään. Työvoimaa muka tarvitaan ja joka kymmenes on nytkin työttömänä. Nyt vokkien pitäjät lyö rahoiksi ja matut toimii tulkkina toisilleen. Miksei suoraan sanota, mihin rahat menee, miljardeista on kyse vuodessa. Jahka ilmat lämpenee, lähtee taas vyöry kohti Suomen onnelaa. Leipäjonoihin vaan köyhät suomalaiset jotta terveille nuorille miehille riittää mieleistä ruokaa. Eikä puuro maistu, halal lihaa pitää olla , tupakkaa ja karetekurssit, uimahalli ja naisia , vielä puhdasta rahaa käteen säännöllisesti. Yhden elätys maksaa paljon enemmän kuin suomalainen köyhä saa eläkettä. Demarit ja vihreät näitä haluaa, kun se ihmisarvo on jakamaton. Miksi ei lähin turvallinen maa kelpaa, jos ovat vain turvaa hakemassa ? Suomalaisen köyhän ihmisarvosta ei ole huolestuneita muut kuin perussuomalaiset.


    • En kokenut tuota "nyrkkeilyä" miksikään riemunosoitukseksisiitä, että nyt on höynäytetty palkansaajia. Entiedäparempaanimitystäkuinedellinen.

      Kolme ässää löivät nyrkkejä yhteen siitä ilahduksentunteesta,että sopimusolisyntynyt. Töitä oli tehty vastapulellakin ja minusta hyvin tuloksin.

      En usko, että tässä pitemmän päällä metää kukaan. Jos vielä lisätyöpaikat ja velanoton väheneminen, ollaan varmasti kaikki päätymässä plussalle.

      Suomi näyttä maailmalle miten meillä osataan ja hirmuisen pettynyt olen jos sopimus eisynny.

      Yleisradion toimittaja esitti nuo "rahallisen menetyksen luvut" , olisin mieluummin kuulut ne neuvottelujen osapuolilta tai ministeriöltä. Poliittiselta agitaatiolta tuo vaikutti!

    • Sunnuntai aamun rauhaa, räntää hissukseen tulee taivaalta, hiljaisuus on todella hiljaisuutta, oma korvien sihinä ja tämän koneen pieni kohina.
      Ehkä tuo "nyrkittely" mistä on ollut puhetta riemun ja tyytyväisyyden osoituksena, siitä voi mielensä pahoittaa sellainen, jolla ei todella ole minkäänlaista ilon tuntua tästä esityksestä.
      Mdk-Mdk noin se on, ammattiliittojen alasajo yritystäkin tämä on, huolettaa myös se nuorten kohdalla, että kaikki se mitä on entisillä neuvotellen saaduilla sopimuksilla (eduillakin) on aikaan saatu, nyt pyritään romuttamaan.
      Ainahan jos joku etu saatiin, oli penneistä tingittävä, tarkoitan nyt näitä lyhempiä työaikoja ja sen sellaista, korotukset jäivät aina pienemmiksi.
      Kovan työn takana on ollut nämä tähän päivään saadut työehdot ja nyt se työntulos yritetään romuuttaa.
      Ynnämuu kerroit hyviä esimerkkejä siitä miten asiat voivat mennä, toivon, mutta pahoin pelkään, että näin käy, mitä kaikkea onkaan vielä luvassa.
      Ruunemannille, olen sitä mieltä, että kukaan ei toivo lisää velan ottoa ja hyvin selvästi on tullut nämä uhkakuvat ja että ne ei vaan unohtuisi on niistä jatkuvasti muistutettu, tyhmemmänkin aivoon jää miten olemme mahtavissa vaikeuksissa,miten paljon työpaikkoja on luotava.
      Kilpailukyky on se motto johon vedotaan, mutta ei puhuta paljonkaan investoinneista joita pitäisi yhtä aikaa pykiä tekemään, niitä optioita sijoittaa työpaikkojen luomiseen.
      Tehokkaita myyntitykkejäkin kaivataan, onhan suomalainen työ aina ollut arvostettua, maailmalle lähtee hyvää latua ja työntulosta tämä varmaan tiedetään.
      Tulipahan taas tyhmällä päällä ajateltuja ajatuksia kirjattua, joskus voisivat päättäjätkin toimia sen maalaisjärjen avulla;)
      Hurskainen, viisasta on lumien vähenemistä odottaa ja tiskaamaan varmasti ajattelulla, että kohta on pöytä tyhjä ja puhdas voisi olla innostava vaikutus.
      Luonto ohjelmat on kivoja, kun ei vaan sitä tappamisia näytetä, se on niin julmaa, vaikkakin luonnon laki.
      Katselin illalla Keskisen kaupan tiimoilta tullutta ohjelmaa ja sanonpa vaan, että kaikenlaista , hohhoijaa.
      Tietenkin onni että voi vielä valita, no ei tuo paljon kummempaa ollut muukaan anti telkkarista.
      Tullee tuosta Trumpista ajatus, voiko näin härskiä ajatellakaan presidentiksi, ainakin se vähä mitä olen seurannut, tämän kuvan antaa.
      Minkähän lainen maailma olisikaan hänen keulakuvana ollessa, esimerkkejäkin löytyy.
      Hiljaisuus jatkuu, tokko aikovat ollenkaan tätä päivää aloitella kaupunkini asukkaat, no lepopäivähän se on, nukkukoot;)
      Minä eilen vähän itse yrittelin siivoilla, muorin tapaan olisi minullakin mahdollisuus saada apua, mutta vielä vaan itse yritän.
      Puhelinnumero on ilmoitus taululla mistä apua voisi korvausta vastaan saada, vielä taitavat antaa kotitalous vähennystäkin?
      Nyt jätän taas tähän ja lähden katsomaan mitä kivaa voisin saada aikaan, pienestä se ilo on otettava, kun isoja iloja ei ole saatavissa.
      Lupsakkaa sunnuntaipäivää.

    • Sunnuntaiaamua!
      Tulin tähän koneelle kahvimukin kanssa. Olin avannut uuden kahvipaketin
      ja reagoinut kun kahvijauhe näytti niin isorakeiselta. Joopa-joo, luin suurennuslasin kanssa että se oli "pannujauhatusta".
      Paketti oli suodatinjauhatettujen joukossa kaupassa enkä yleensä lue mitä paketeissa lukee jos hyllyn reunassa on jo merkintä.
      No, hyvältähän tuo maistuu kun laitoin "pööniä" vähän enemmän.
      Aamu pelastettu!


      Viikonloppuisin illat kuluvat tv-ohjelmia katsellessa. Näin muutaman kuukauden Suomessa asumisen jälkeen on ainakin muutamia suomalaisia ohjelmia kiva seurata, kuten eilen illalla Haluatko miljonääriksi, samaa
      konseptia on muissakin maissa, eikä niitä miljonäärejä helposti synny.

      Muistan erään miljonääriksi yltäneen nuoren pojan ruotsalaisesta ohjelmasta, suomalaispojan joka oli koulukiusattu ja koska ei saanut olla
      toisten mukana, tuli hänestä lukutoukka.
      Muistan hänelle annetun viimeisen kysymyksenkin kilpailussa:
      Kuinka monta ihmistä oli Noakin arkissa mukana?
      Tässä vaiheessa ohjelmanjuontaja taisi olla varma että miljoona säästyy
      tälläkin kertaa, mutta toisin kävi. Poika yritti muistaa Noakin poikien nimiä ja tuli siihen tulokseen että heitä oli kolme heidän vaimonsa Noak itse ja hänen vaimonsa. Vastaus antoi hänelle miljoonan.
      Silloin on ihana tunne, kun voitto tuntuu menevän prikulleen oikeaan paikkaan!

      Muuten seuraan edelleen tottumuksen mukaan muutamia ruotsalaisia
      ohjelmia YLEFem-kanavalta. Perjantai-iltana oli eräässä puheohjelmassa
      vieraana 104-vuotias pirteä vanhus, jolla on oma blogi netillä. Hän liikkuu kevyesti ja tekee lenkkejä, on mukana ohjaamassa toisia vanhuksia tietokoneen saloihin. Itse hän hankki tietokoneen 100-vuotiaana ja sanoi että eihän sen käyttö ole vaikeaa. Hän valitti sitä, että hän haluaisi kovasti matkustaa, mutta kukaan ei uskalla lähteä mukaan kun pelkäävät että hän kuolla kupsahtaa ykskaks! :)

    • Huomenta, uusi viikko alkamassa ja edelleen pilvisenä, nyt jo aurinkoa tässä kovasti kaipaa.
      Hiljaista on pirtin oven käynti, onkohan ihan jo lopun alkua, kauan on jaksettukin.
      Kyllä se kahvi onnistuu karkeasti jauhatetusta kahvistakin, olen joskus senkin kokeillut, huolimattomasti ostaessa katsonut.

      Katsoin miljonäärin eilen, kun sauna aikaan lauantaina sattuu, aika kiva voitto se 7000 euro, kyllä sillä jo häät järjestää, ei tosin Amerikan tyyliin.
      Olen katsonut telkkarista neljät häät siellä rapakon takana ja on se kyllä ylipursuvan hienoa.
      Tänään sitten tulee taas yksi päätös esiin, pelkään pahoin, että ei asia korjaannu, toivottavasti olen väärässä.
      Jokin loppu tälle asialle olisi saatava, tämä eipäs juupas ei hyvää tee koko systeemille.
      No eipä ne minun mielipiteitä kaipaa, purisenpa itsekseni.
      Tänään harrastusten pariin, sekin alkaa maistua puulle, mikä onkaan vikana?
      Joko kevätväsymyksen piikkiin voisi laskea?
      Päivän jatkoja toivottelen ja parenpaa olotilaa mikä itselläni on.
      Kyllä se vielä päivä paistaa risukasaankin, näin yritän uskoa;)

    • Neeasa

      Katselen tässä ikkunasta ulos samalla kun näpyttelen tätä konettani, onpa kauniin näköinen maisema: lunta leijailee rauhallisesti alas, on kuin jouluaaton sää.
      Kuitenkin sateen lomasta voi löytää keväisen kirkkauden!

      Pääsiäinen onkin jo runsaan parin viikon päästä. Nopsaan on tämä talvi huvennut!
      Enää ei tarvitse mämmiä itse tehdä, niinkuin nuorempana oli tapana, lapsuuden kodissa ja nyt vielä täällä naimisissa olo aikana aluksi, sitten vain kaupan mämmiin on turvauduttu.
      Ehkä myös rahkahedelmä-jälkkärit ovat ottaneet osittain mämmin paikan, se on
      useimmille oikein mieluista, minulle ainakin!

      Kyllä sitä kevätväsymystä , mitä Skillankin epäili hänellä olevan, monilla tahtoo olla.
      Aamuisin on jotenkin vetämätön olo minullakin, no sitten kun saan sitä ihmejuomaa kofeinia, jo olo alkaa helpottaa.
      Monivitamiinia otan kyllä .

      Nyt lähden happea ottamaan, kaunis , leuto ilma odottaa!
      Voikaatte hyvin, Moi!

    • Sateli pitkin päivää räntää ja vettä. Tuli oikein kunnon loskakeli. Normaaliahan se näinä vuodenaikoina.

      Sopimusneuvottelut valtakunnan tulevan menon ohjailusta eivät ole selkiintyneet. Mutkia matkaan tuntuu löytyvän. Jätän tällä kertaa arviot ja ennusteeni pois koska niillä ei ole mitään merkitystä. Kaipa siitä joskus jotakin tulee. Kevään lopussahan jotkut tavoitteet ovat arvioitavissa. Voi olla että joiltakin osin vasta lähes vuoden kuluttua kun ne te-sopimukset päättyvät.

      Eipä mitään ole mitään ihmeellisempiä asioita kerrottavaksi. Päivä on kulunut entistä latua, aamusta taloyhtiön kuntokämpässä varttitunnin "valohoito", puuronkeitto ja vielä sen syöntikin, lehtien lukua ja internetin selausta, vähän väliin tehtyjä harrasteita, marketissa maleksimista, päivän murkinat, kunnon ettoneet, kahvittelut ja satunnaisia tarpeellisia puuhia... ja kas, tässä sitä nyt ollaankin! Eikä mitenkään pahasti. Hyvää jatkoa loppuillaksi itekullekin!

    • Eipä mikään kaunis kevätpäivä, aamulla sateli räntää, myöhemmin vettäkin, mutta olihan kuitenkin plussan puolella. Joten on odoteltava muutama päivä ennenkuin aurinko paistaa.
      Tuleehan se kevät vaikkei vielä paistakkaan.
      Ei näytä sopua löytyvän yhteiskunta sopimuksesta, tulee jatkoaika, vanhat työehtosopimukset ovat vielä voimassa, joten kaikki liitot eivät hyväksyneet SAK hyväksymää sopimusta.
      Työnantajapuoli hylkäsi myös sopimuksen,hallitus olisi saattanut hyväksyä, mutta etelärannan pomo sanoi ei, joten kaikki, tai ei mitään sopimusta.
      Tuntuu todella saamattomalta, kaikki kyllä tietää, jotain pitäisi tehdä, jos aiotaan jotenkin tästä tilanteesta selvitä. Jos mitään ei saada aikaan tilanne vain pahenee, ellei parannuksia saada aikaan. Köyhät vain köyhtyy entisestään.

    • ruuneitte

      Kirjoitan hyvin vähän, koska hitaasti hyvää tulee. Ihan joka sana erillään vaikka tabletilla. kirjoitan.

      • ruunankummi

        Just, joo! Näin kirjoittaa mies, joka jatkuvasti ojentaa toisia, kuinka he eivät osaa hyvää keskustelua saada aikaan!!


    • Huomenta, tällä kertaa sumuiseen aamuun on herätty ja sataapa vielä räntääkin, oikea markkina keli, meillä on markkinat.
      Kevään tuloa tämäkin, lumikasat pienentyvät ja auringolle ei jää mitään sulatettavaa;)
      Kiitos sini-sirkku linkistä, näitä suloisia eläin ystäviä näkyy silloin tällöin tuolla Facebookissa, hellyttäviä.
      Eläinlapset ovat suloisia, kun vaan jaksaa muistaa niidenkin kasvavan, itselleni olen tätä koettanut tolkuttaa, kun mieliteko ottamiseen on kasvanut.
      Tuo oikea keskustelu on minua myös joskus ihmetyttänyt, tai paremmin siitä maininta, mitä sillä haetaan?
      Keskustelua on monenlaista ja ihan tämä turhankin höpöttely mielestäni sen piiriin kuuluu.
      Tiedän Ruunen tarkoittavan jotakin suurempaa ja fiksumpaa, no se sopii heille ketkä sen taidon taitavat.
      Tämä arvostelu näin kirjoittaen on niin helppoa, mutta asetappas sanasi viisaasti ja kaikkia miellyttäväksi, se onkin jo toinen juttu.
      Annetaan vaan kaikkien kukkien kukkia, jospa jotakin yhteistäkin löytyy;)
      Tuosta yhteiskunta sopimuksesta ei viitsi sanoja tuhlata, ei siitä taida tulla mitään tolkkua, aina joku hanttiin pistää.
      Kunpahan nyt päättäjät jotakin touhuavat, näyttävät siltä, että palkka on ansaittu ja tuleehan se vaikka tuloksia ei tulekaan.
      Mämmin aika lähestyy, johan on pitemmän aikaa kaupan hyllyillä ollut, malliksi ostan, ei kuulu minun herkkuihini.
      Onhan se perinne ruokaa sekin ja ennen sitä itse tehtiin, niin kuin monia muitakin ruoka lajeja.
      Nyt kaupasta saa kaikkea valmiina, ainoaksi hommaksi jää kuumentaminen.
      Tänään laulellaan, saapa nähdä saammeko naisten päivän kunniaksi serenaadin miespuolisilta laulajilta?
      Hyvää naistenpäivää naisille, mutta myös miehille onnellista päivää.

    • muori777

      Huomenta märkään aamuun ;(

      Tänään on kerhohuoneellamme taas joku vetäjä,on aivojumppaa ja fyysistä jumppaa.

      Kaupassa pitäisi käväistä,vaan taitaa lorvikatarri iskeä.
      Ei tee mieli tuonne märkään säähän lähteä,kun ei ole ihan pakko.

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

      • Muorille terveiset tuosta kauppareissusta märkään säähän menemisestä ,mutta täällä kirkastui sää ja silti on tuo lorvikatari päällä minulla?

        Olen laskeskellut, että vielä kolme päivää riittää ruoat, että ei tarvitse tyytyä puuroihin ja torstaina kirkastuu, mukamas?

        Kyllä olen oikein mestari vedättäjä ruokakauppaan menossa, mutta nyt ei auta lapseni ruoka-avustukset, koska en halua sinne mennä, tai haluan, tai haluan, koska autoni ei käynnisty kuin satunnaisesti ja oletan, että akku pitäisi ladata ja siellä olisi laturi, mutta se taas vaatisi minulta sitä pyykin silitystä?

        Kaikesta sitä saakin ongelman itselleen, koska nyt on jo unessakin tuo;
        "menenkö sinne lapseni luokse, pyydänkö apua sieltä, hoidanko kuitenkin itse ongelmani ja lähteekö tuo auto silloin käyntiin, kun haluan lähteä, koska ei se silloin lähtenyt, kun täytyi terkkariin lähteä"? Kuitenkin se lähti silloin, kun en ollut mihinkään lähdössä?

        Ai, niin, ruunemanni on tullut taas tänne valistamaan meitä, kuinka hyvä keskustelu saadaan aikaan, koska Kahvipirtissä sitä ei osata?


    • Täälläkin oikein sumuinen päivä, lämpöasteita kuitenkin 4 joten kyllä lumet saa kyytiä ilman aurinkoakin.
      Toivotan oikein hyvää Naistenpäivää pirtin naisväelle.

    • Oikein hyvää päivää naisille! (menikö oikein?)

      Hyvä keskustelu? Mikä se sellainen on? Onko se sellainen, että kun monet ovat samaan mieltä aloittajan kanssa, niin aloittajan mielestä se on hyvä keskustelu.
      Onko hyvä keskustelu silloin kun aihe jotain aihe miellyttää, vaikka se jotakuta sapettaisikin? Vai onko hyvän keskustelun mitta helkkarin paljon viestejä tyhjästä. Lukumääräkö ratkaisee, vaikka se on tekemällä tehty 50 nimimerkillä saman kirjoittajan toimesta? Minkä verran hyvässä keskustelussa voi totuutta pahoin pidellä olipa sitten tahallista tai tiedon puutetta? Eri ihmisillähän on eri totuuksia samastakin asiasta.

      En viisi enempää "hyvästä keskustelusta." Se on jotakin, joka roikkuu ilmassa, jota turha tavoitella ja jolle on monenlaista määrittelijää. Eikä edes kaikki ole hyvää vaikka se siltä näyttäisi, eikä täysin pahaa vaikka sitä ei kaikki hyväksy.

      Sumuinen on päivä ollut. Eikä aurinko muistanut tänään nousta. Silti hyvää jatkoa!

      • Jos keskustelusta keskustellaan, niin minäkin sanon jotain. Mieipiteeni on tietysti vain omani.

        Hyvä keskustelu lähtee hyvästä otsikosta ja avauksesta, jossa avaaja kertoo oman käsityksensä aiheesta.

        Keskusteluun osallistujat esittävät omat mielipiteensä aiheesta, puolesta tai vastaan Aiheessa pysyminen ja muiden kunnioitus kuuluu myös kuvaan.


    • Ruiskukko

      Terveisiä saunasta! Nyt tässä vilvoittelen, ja seuraan naakkojen ruokailua talipalloilla, toistakymmentä näyttää olevan. Aurinko on paistellut nuukasti, ei pilvettömältä taivaalta ja lämmintä on olut yli 5 astetta, tuuli hyvin heikkoa. Taitaa lopetella talvea. Rusakoitten jäljet lisääntyvät joka yö. Meillä ei ole satanut moneen päivään kunnolla ja jäljet näkyvät. Tintit pyrähtelevät ahkeraan pöntöissä, mikä lienee niillä touhuna.

      Eilen iski "inspis" ja tänään olen yrittänyt jatkaa: keittiön laatikoita ja hyllyjä olen tsekannut, ihan hyvältä näyttää. Sitä pitää käyttää hyväksi, ennenkuin se häviää. Siirrynpä tästä tuonne kyökkiin, on jo sen verran näläkä. Mukavoo naesten pävee kaekille naesille! No joo, siinä samalla miehillekkii! paulamaria

    • Iltaa Pirttiin:D
      Ihan täytyy pitää taukoa nettiseilailusta, kun minua kiehtoo kaikki parvekesisustus ja pienviljely nyt. Kyllä tänä kesänä pitää saada vihreä keidas tähän länsiparvekkeelle, joka pitäisi olla ihannesuunta kasveille. Tarvittavia hyllyjä lisää, ja seinäjuttuja tarvitsen saadakseni aikaan runsautta.

      Vielä on tytöt Afrikassa, mutta loman jälkeen pääseekin Minna kätilö suoraan omaan ammattiinsa. Loppuu tuo jatkuvaa tarkkailua vaativa keskosten hoito, jossa lopputulos ei aina ole onnellinen. Normaalit synnytykset varmaan on Minnan maanläheiselle luonteelle mieluisia.

      Vielä vaan en tiedä pääsiäisen työaikojaan, josko ruokailu luonani kaikille silloin sopii.

      Niin kiva aika on nyt meneillään, päivä päivältä lähestyy kevätajan lempeämpi ilma ja valo. Kiitollisena kokee iloa saadessaan elää, ja olla osana luonnon heräämistä.

      Hyvää mieltä ja iloa Kahvipirttiinkin:D

    • hurskainen

      Kelirikkoahan tänään oli meilläkin. Sohjo tekee pyörälläajon vaaralliseksi. Lännempänä kait asvaltit jo paljaana.
      Alkoi 16 tunnin lumisade. Nuoskalunta. Koko aurauskalusto töihin, että aamulla olisi siedettävä työmatkaliikenne.
      Aurinkoinen päivä olisi mukava viettää, mutta vartutaan. Kyllä niitäkin tulee.
      Luulin että joku on käynyt tilillä kun puolet saldosta oli näkyvinään vaan mankin ottomaatilla.
      Verkkopankki näytti että se oli vain nostovara, ei saldo. Syksyllä rosmot asensivat polttoaineautomaatille tilinkuppauslaitteen.
      Monilta meni rahaa, mutta pankki korvasi menetykset kaikille.
      Liekö pankin omat rahan nostopisteet sen turvallisempia?

    • MdK-MdK

      Kop-kop! Tyhjillään on vielä kahvipirtti, mutta tässä ohikulkeissani
      poikkesin kuitenkinkin istahtamaan penkin päähän ja hierustelemaan
      kinttujani.
      Oli aikainen herätys, kun on Tampereelle lähtö ottamaan taas molempiin
      silmiin hoitopiikit. Ei ehtinyt kännykkä herättää, vaan kintut.
      Aamiainen on syöty ja odottelen kuskiani, kun en itse pysty paluumatkalla
      ajamaan, on sen verran erilaisia tippoja silmissä ennen ja jälkeen neuloja.
      Hyvä kuitenkin kun on apua lähellä.
      En ole vielä perehtynyt KELA-taksin käyttöön, kuinka sellaisen saa tai saako ollenkaan. Oma auto on ollut käytössä koko ajan.

      Hämeessä satelee hiljalleen lunta. Eilen oli aivan nuoskakeli ja auraus-
      traktori kävi vetelemässä sohjot pois ajoväyliltä. Ei ole tänä talvena ollut
      paljon tarvetta aurauskalustolle, mutta onhan tässä vielä talvea jäljellä.
      Vähän kateellisena katselin entisen asumaseutuni lämpöennusteita,
      lähemmäs 10º ja aurinkoista aivan Tukholman korkeuksille saakka!
      Katsoin almanakasta, että viime vuonna oli 8. maaliskuuta 18º ja
      9. maaliskuuta 14º ja olin jo tontilla tonkimassa!
      Eilen olin nykyisellä "tontilla" sen verran, että siivosin puupinon alta
      esille tulleet roskat pois. Puupinot ovat terassilla katoksessa ja roskaa
      irtoaa kun käy täyttämässä halkokoria.

      Täytyy tässä alkaa odotella kuskia niin saadaan tämä reissu taas
      kertaalleen tehtyä. Kuinka monta kertaa mahtaa olla jäljellä
      TV:ssä oli joku aika sitten silmälääkäri joka kertoi että on potilaita,
      jotka ovat saaneet 50 piikkiä tai enemmänkin. Niillä estetään
      silmäsairauden eteneminen .

      Mukavaa päivän jatkoa pirttiin!

    • Huomenta, sama sää tyyppi vaan sitkeästi kaupunkini yllä pysyy, loska lisääntyy.
      Näinhän se kevät useinkin menee ja vielä ne aurinkoiset ilmat itseään antaa odottaa.
      Mdk-Mdk sinulla taitaa olla sama tauti silmissäsi, kuin kälylläni, hänkin käy piikkejä silmiinsä, välillä tarkastetaan ja uutta sitten jos antaa aihetta.
      Kertoi vähän paremmaksi näkönsä tulleen, kyllä ne tänä päivänä pystyvät aika kummiin asioihin silmissäkin.
      Vuonna -52 oli silmäsairaudet melkoisen heikosti parannettavissa, olin silloin silmäsairaalassa, mutta näköni on ihan ok kunnossa tänä päivänä.
      Kosteutta vaan joudun paljon lisimään.
      Kyllä kai sen taxin saa, mutta aika isoksi kai sen oma vastuun nostivat, vai onko vielä noussut?
      Vaikka minkälaista roistoa sitä on nyt liikenteessä, tekisi mieli sanoa että mallit on hyviä, hyvin reippaasti noita yhteisiä varoja käytetään, säästöistä puhutaan, mutta taitavat vain tätä palkansaaja puolta koskea, no tietysti eläkeläiset ja opiskelijat mukana.
      Sitä aikaahan se alkaa olla, että se kasvien laitto ja suunnittelu on lähellä, minäkin parvekkeelle sitä pientä vihreää ja kukkivaa yritän haalia.
      Tomaatin taimien kasvu ei ole nyt oikein hyvä, mutta jospa vielä innostuisivat, multa kaiketi ei mieleinen.
      Paulamaria on aina noiden kaappien kanssa touhuamassa, minä vaan ovelta kurkkaan ja totean, että täysiä on.
      .
      Pitäisi ehkä välillä tuulettaa ja pyyhkiä, järjestys säilyy vaatehyllyissä, kun on koreja paljon, mutta astiakaapit voisivat jo pesua kaivata.
      Sovitaan tuosta keskustelusta, että me "keskustelemme" ja se riittää.
      Minulla tapana myös ostaa useamman päivän ruoka tarpeet, melkein kerran viikkoon kaupassa käynti riittää.
      En yhtään tykkää kierrellä ja katsella, jos ei joku tarve ole ostaa.
      Nyt pyykinkuivausteline on hankinta minkä teen, entinen särkyi ja kohta saa parvekkeelle pyykit laittaa kuivumaan.
      Vilkasta on tuo muorin talon toiminta, aina joku on palveluja tarjoamassa, se on oikein suotava malli muillekin.
      Tänään on kevätkokous yhdistyksellä ja minä teen historiaa, en mene kokoukseen, ei kehumisen aihe, mutta kun ei lauluryhmä laula, voin olla joskus poissa hyvällä mielellä, tosin olisi se tileistä vapautumnen olla kuulemassa.
      ..
      Kone hidastelee, mutta johan tätä onkin tässä, joten mukavaa päivää kaikille.

      • hurskainen

        Radiossa oli päällä Hämeen alueradion kanava. Lupailivat sieltä jo aamupäivällä heiile aurinkoakin näkyviin.
        Siitä muori 77 jo mainitsikin. Suht lähekkäin ovat Lahti ja Kouvolan suunta. Meilläkin iltapäivällä kaivatusta auringosta saatiin nauttia.

        Tienhoito on ollut valppaana. Irtoloska on ajettu uria tekevillä karhuterillä pois.
        Suojalumi vaikutti tiekoneen edesä niin, että suuria loskalumipalloja riitti jokaisen portille. Suurimmat piti halkaista että niitä jaksoi kolalla siirtää pois.
        Paikkalinnuista olo on nyt ihan päheetä. Ne tilkuttavat intona, ajavat toisiaan takaa keväiseen malliin.

        Sanompa vaan - varhaiskeväästä saa woimaa...mitä lie morkoonitoimintaa.
        ...Ja ainahan on mahdollisuus jollakulla muuttaa Mumbaihin Äiti Amman hyväntekeväisyysleiriin. Nyt on hyvä Pohjolassakin.


    • metsäm-ies
    • muori77

      On niin haikea olo;(

      Meillä oli se muusiko pitämässä musiikki tuokiota.
      Junnu Vainion kappaleita soitti Ja lauleli.
      Tuli muistot mieleen.
      Ei nyky musiikit pure minuun.

      Meilläon aurinko paistanut koko iltapäivän,vieläkin helottaa läntisellä taivaalla.
      Kyllä siitä kesä tulloo jahka kerkiää;)

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

    • Tänään aurinko sentään vilahteli ja lämpö 5. Kyllä se näkyi vetenä ja loskana. Naapuritalon peltikatoltakin lumet lähti.

      Hyvinhän tässä pyyhkii pikkuhiljaa kun mitään kuvitteellisia, turhia odotuksia ei ole tullut aseteltua. Ei ole edes matkasuunnitelmia, joka kyllä itseänikin kummastuttaa. Onhan nyt yleensä tähän aikaan viimeistään... vanhaksiko lienen tullut. Mitäpäs sitä turhaa. Katsellaan kohti uutta päivää!

    • Valoisemman näköistä huomenta, pakkasta kaksi astetta, voipa tulla kaunis päivä.
      Ajotiet sulat, sohjoa sitten muualla, kulkeminen vaikeaa ja märkää.
      Laitanpa xx9 perään ?
      Ei nuo ulkomaan matkat mielessä pyöri, liekö syynä vanhuus vai muuten vaan haluttomuus tuonne levottomuuksien keskelle matkata.
      Tuota muorinkin kaipaamaa "vanhaa" hyvää musiikkia kuule harvoin, nykyään vaan huutamista, joskus tuntuu, että hyvä musiikki on sitä, kuka pahemmalla äänellä huutaa.
      Suomeksi laulamistakin pidetään huonona, vaikka se meidän kielemme on.
      Joku viisas on sanonut, hyvä taitaa sivistyssanat, mutta ei niitä käytetä joka päiväisessä kielessä, sama pätee kai kielienkin suhteen, hyvä osata, mutta meillä on hyvä oma kieli, miksi sitä ei kelpaisi käyttää.
      Tuohon linkkiin, tätähän se nykyään taitaa olla, ottavan paikalla jokainen koettaa hyötyä.
      Vähemmän kuitenkin niitä suuria voittoja julistetaan, voi olla että nuo linkin kertomat akanoina tuulessa.
      Vielä vähän aikaa saattaa lumitöitä hurskaisellakin riittää, kyllä ne kohta puuhat muuksi muuttuu;)
      Näin kun vähän kirkkaammalta tuo ilma näyttää, kevättähän siinä aistii ihan selvästi.
      Tänään se kevät henkii minunkin mielialaan ja huomaa, että jotakin uusimista ulkonäköön tarvitaan ja kun en muuta keksi, menenpä kampaajaan;)
      Nyt alkaa pelottaa tämä suunta itsessäni, eilen ostaa hurautin ompelukoneen (käytetyn), kun oma olisi pitänyt korjauttaa, melkein yhtä kalliiksi olisi tullut, siispä ratkaisin asian näin..
      Ensiviikolla lähtee pöytäkello ( sellainen marmori möykky) huoltoon, jos vaikka saisi aikaa näyttämään, tulostimen korjaamolla käytin ja vielä kännykkääkin kävin näyttämässä liikkeessä ja kaikki tämä euroja kysyy.
      Tätä se kevät saa aikaan, kunpa intoni loppuisi tähän.
      Kello on monet vuodet kirjahyllyn päällä käymättömänä ollut, nyt sitten tämä into päälle pukkasi.
      Sittenpä pitäisi taas kaikki toimia ja kunnossa olla, tämä kone nyt temppujaan väliin näyttää, mutta siihen on tyydyttävä.
      Nyt toivotan aurinkoa joka suuntaan, meillä ainakin hyvät enteet sen paistamiseen.

    • Minäkin luulin aamulla, että aurinko tänään paistaisi, kiire tulee jos tänään paistaa.
      Vanhan seinäkellon minäkin korjautin, kelloseppä haki kota, ja toi takaisin, kellon minä sain pomoltani kun täytin 50 vuotta. Puoli vuotta oli käymäti kerran näin paikkakunnan ilmaisjakelulehdessä mainoksen vanha kelloseppä teki puhdetöitä, hyvin on senjälkeen käynyt, antoikin vielä kahdenvuoden takuun.
      Kyllähän minä olen samaa mieltä tuosta musiikista nykylaulajat tosiaan huutavat, ehkä taas tangomarkkinoilla kuullaan kunnon musiikkia.
      Lumet täältä saattaa lähteä ilman lumitöitä nyttekin taitaa olla 4 astetta lämpöä vaikkei paistakkaan.
      Enempää tässä miettimäti ei mitään oikeastaan kannata kirjoitella omia mielipiteitäkään. Tuntuu tyhjänpäiväiseltä eikä niillä ei tilannetta korjata, nykyhallitus tulee kohta vuoden istuneeksi, eikä mitään ole saanut aikaiseksi, huonompaan suuntaan kaikki asiat menneet.

      • Ei meidän osalta ole mitään huononemista tapahtunut. Hinnat ovat laskeneet hallituksen toiimista huolimmatta. Demarien kannatus on noussut suunsoitosta.

        Halituken ei sallita päästä töihin, saattavat vaikka onnistua!


    • Muutama vilaus auringostakin näkyi. Ihan hyvä ilma ja kelihän 0li täällä tänään.

      Niinpä hyvää keliä hyväksi käyttäen kävelytin ja ulkoilutin auton kotteroani, kävin Jumbossa. Oli asiaa, minulla on kännykkä 5110, on se lähemmäs 20 vuotta vanha, täysin kunnossa, mutta akku alkaa olla kaput. Kuulin vihiä että Jumbosta saattaisi apu löytyä. Ei löytynyt. Toimiihan se kun töpseli on seinässä ja muutaman tunnin akun varassakin. Sellaista se on, varaosaa ei saa ja sillä yritetään pakottaa uuden hankintaan. Toinen asiani tuli hoitoon, kävin kalassa ja kasvattilohta tuli.

      Aika harvoin käyn näissä suurissa "ostosparatiiseissa." Turhan päiväiseltä minusta tuntui kun kävelin pitkiä käytäviä. Tulee väkisinkin mieleen, että asiakashan kuitenkin kaiken suuruuden hulluudenkin maksaa. Sellaistahan se maailman meno on. Sitten kysellään hiilijalanjälkien perään.

      Taitaa tulla telkkarista pikapuoliin dekkari, täytyy vilkaista. Hyvää jatkoa teille!

      • Jokaiselta jotakin!
        Minun eitarvitse itsestäni kertoa kun muut sen tekevät.

        Muutama päiväsitten joku kertoi, että Ruuneperi joi KUUSI LITRAA viinaa sekä kiroili japuhui rumia. Olen joskus kurillani kertonut olleeni"kuuden kupin kumarassa", mutta en sentään litran.

        Toisen kirjoittajan mielestä olen niin raajarikko ja kyttyräselkäinen, etten pääse raahautumaan kelvottomasta asuntomörskästäni edes kauppaan.

        Kyllä kelpaa kun autetaan! En toki syytä kahvipirttiä!


      • hurskainen

        Olisi käyttämättömään Smsug puhelimeen halunnut maahantuojalta tilata akun. Kun sanoin että kapula on 10v. vanha, sanottiin ettet saa siihen akkua.
        Vanha Nokia 3110 kuitenkin toimii. Ihme rakkine että akunlataus riittää yhä moneksi päiväksi.
        Harmiahan niistä tietenkin on. Tänään asiamies sai ylipuhuttua mun tilaamaan jonkun historiaa käsittelevän lehden. "vain" 29.90€.
        "Lahjaksi" saan kuulokkeet, joita kirpputorilta saisi kassillisen vitosella.
        Hukkaan eti puhelu asiamieheltä suinkaan mennyt. Satuin olemaan Hong Kong liikkeessä. Moni näki että sillähän on puhelinkin.


    • Huomenta lupaavaan kauniiseen aamuun, tänä päivänä aurinko varmasti täydeltä terältä paistaa.
      Kyllä huomaa kevään alkaneen, vesilammikot suurentuu ja kukkapurkeissa uutta kasvua pukkaa.
      Vaihdoin eilen jo muutaman kukan uusiin astioihin ja multiin, samalla kun tomaatin taimet vaihdoin uuteen multaan ja heti piristyivät.
      Nyt sitten joka aamuinen tarkastus kasvun suhteen.
      Noita lahjuksia jakavat ja lupaavat joka lehdestä ja onhan joskus ihan mukaviakin lahjoja, vaikka useimmiten sitä krääsää mitä on nurkat täynnä.
      Kyllä ne vanhat kännykät oli poikaa, riitti kun latasi, nyt pitäisi päivityksiä tehdä ja väliin sammuttaa, että muisti ei tukkoon mene, tälläiset sain ohjeet, kun kyselemässä kävin.
      Alkaa yli muistin pääkopassanikin nämä ohjeet mennä.
      Jospa Ruune sivuuttaisit nämä huomauttelut ja kirjottelisit huomioimatta näitä viestejä missä henkilökohtaisuuksiin mennään.
      Onhan sitä osansa saanut itsekukin, mutta parhaaksi olen havainnut olla vastaamatta ja puolustelut ja perustelut olen jättänyt tekemättä.
      Jokainen pitäköön omat ajatuksensa, loppujen lopuksi harva tietää mitä olemme ja miten elämme.
      Eihän palsta ole koko elämän sisältö, ajankulua ja mukavien kirjoittelujen lukemista ja siitähän mieli pitää, joskus ihan piristääkin kuulla muiden elämisen taitoja.
      Minunkin ompelukone oli niin vanha, että osia ei enää saa, olisi pitänyt toisen koneen osista koota korjaus tarvikkeet ja siksipä päädyin tuolla aiemmin mainitsemaani ratkaisuun.
      En ole ollenkaan ompelukone ihminen, en tykkää koneella ommella, mutta joskus jotakin pientä joutuu tekemään, siksi hyvä olla olemassa
      Muistan ajan jolloin tätä konetta hankin ja tietysti se oli aika "pakollinen" ostos, sitten jotakin pientä ompelin ja siihen se into loppui, miehelleni tein lippalakin, hän totesi tutuille, että aika kallis hattu ole.
      No kyllä hän sitä sitten tarkkaan pitikin työmatkahattuna.
      Tuo kellon korjauskin aika tarpeeton, onhan näitä kelloja jotka käykin, mutta se on vaan mieltä painanut ja voihan sen vaikka myydä, jos sattuu hyvä ostaja kohdalle, aika arvokas kuuluu olevan, kun leipä loppuu, kello myyntiin;)
      Tätä vauhtia kun pitää, kohta lumet katoaa, se on totta, kuten Latekin mainitsit, pitäisi nyt kuitenkin yö pakkasia, tulisi hankiainen ja kuivaisi paremmin tiet ja pihat.
      Uutta pirttiäkin pitäisi pukata, mutta nyt ei muutto innosta, jospa huomenissa vaikka, aurinkoista päivää, tuolla se killittää taivaalla ja mielen virkistää;)
      Voi pieni osuus olla tällä eilisellä kampaamolla tuon mielialan nousuun, väri vähän tasoittui hiuksissa, on vähän eläväisen näköinen koko ihminen.
      Pienestä se on kiinni,,,, no heippa!

      • Kyllä kahvipirttiläiset tunnetaan kun itsestänne joka päivä kirjoitatte. Minun osani on hiukan toisenlainen


    • hurskainen

      Luulin ulkona olevan lämpimämpää. Mittarini näytti 2½ celsiusta. Alkoi painumaan kohti nollaa jo hyvissä ajoin.
      Pitkästä aikaa pikitiet olivat jo sulat. Fillarissa on hyvä pitää nastarenkaita jos aamulla liikkuu.
      Silmänräpäyksessä sitä on vaan kanttuvei. Lonkka ja kyynärpää vielä edellisestä kaatumisesta kipeänä.

      Mut se alkukevään hienovireinen aavistus. Linnut, nuo ulkoilman ammattilaiset ovat jo aivan intona.
      Kaksi joutsentakin lensi itää kohti. Isot linnut kyllä pärjäävät vaikka talvi jatkuisikin.
      Käpytikka, voi olla pikkutikkakin, joka on jo aloittanut pärryttämisensä. Puhelinpylväissä on läkistä tehty katto sadeveden pitämiseksi poissa.
      Uuden kaikupohjan ylivertaisuuden pikkuveijarit ovat huomanneet.

      Uusikuu oli aamulla vain 2 päivää vanha. Mitähän se tuonee? Ehkä jopa työmarkkinasovun.
      Tästäkin huolimatta mukavaa viikonvaihdetta kansalaiset.

    • Aloitin uuden pirtin, ei vaan näkynyt palstalla, minne lie eksynyt, tai ilmestyy omia aikojaan.
      Voithan sinäkin Ruune omia tekemisiäsi kirjata, olen vaan ymmärtänyt, että et tämän laatuista oikein hyvänä pidä, mutta kaikelle on tykkääjänsä.
      En minäkään kaikesta palstan kirjoittelusta tykkää, mutta sopu tilaa antaa.
      Mitä tulee tuohon mainintaasi, että meiltä eläkeläisiltä ei mitään oteta, malta odottaa, kyllä vielä meitäkin koskee.
      Hurskainen oikeassa olet tuon varovaisuuden kanssa, varsinkin aamusta voi tiet olla hyvinkin liukkaat, siitä mustasta jäästä aina puhetta pidetään.
      Joka kevät se ilahduttaa vaikka vaan lokkien ilmaantumisen huomaa, onhan se lupaus tulevasta.
      Nyt käyn kurkkaamassa nuo multa purkit ja aloitan muutenkin tämän päivän vieton, hyvää lauantai päivää kaikille ja kirjoitelkaa pirttiin 115, mikäli se on palstalle ilmaantunut;)

    • järkevyyttämukaan

      Keväistä lauantaita.Nämä suomi24 palstat eivät ole hyvin toimivia.Pitkään saa kelata kun meinaa kirjoittaa tänne.
      Sitten tuo ikämiesten haikailu nuorten naisten armaaksi on huvittavaa.Joskushan se toimiikin,kuten vanha nainen nuori miessuhdekin.
      Seksikö sujuu kun nuori nainen touhuaa?Naurettavaksi mies tekee itensä,sillä vanha on vanha.

      • tiedetään

        Tiedätkö? Mitä vanhempi pukki, sitä kovempi sarvi.


      • Viagrakkiimaksaa

        ja jos ei ole mittää viehätystä komentelijassa nii ei se auta mittää paitti pään tekköö kipeäksi ja syänvikkoo pahentaa.Kuka sitä jaksaa.


    • Paljonko.Viagra.maksaa

      Paljonko yks Viagra maksaa ,onko se 10 euroa kipale?joku sano niin ja että se pittää ottaa tuntia aikasemmin. Ja jos sitten ei kuitenkaan sitä niinsanottua "viehätystä" tunnukaan kuitenkaan???

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe