Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sipilä: Kokoomuksen veronkierto sairasta

Rötösherrat.kuriin

Sipilä: Itsekkyys verojen kiertämiseksi ylittää Suomessa sairauden asteen

Sipilä kommentoi Ylen uutista, jonka mukaan Valtion eläkeyhtiö omistaa monimutkaisten veroparatiisijärjestelyn kautta osuuden energiayhtiö Carunasta.
Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kommentoi eduskunnassa toimittajille Ylen uutista, joka koskee Valtion eläkerahastoa. Sen mukaan Valtion eläkerahasto kuuluu Carunan omistajiin. Omistukset kulkevat luxemburgilaisen rahastoyhtiön kautta.

Rinteen mukaan järjestelystä pitää kysyä edellisen hallituksen elinkeinoministeriltä, kokoomuksen Jan Vapaavuorelta. Rinne täsmentää, että Caruna-päätöksen aikaan valtiovarainministeriön rahamarkkinaosastosta vastasi Vapaavuori. Rinne kertoo, että vastuu osastosta siirtyi hänelle vasta elo-syyskuussa 2014.

Rinne sanoo valtiovarainministeriön antavan eläkerahastolle yleiset ohjeet sijoituksista. Valtiovarainministeriö ei päätä yksittäisistä sijoitustoiminnoista.

– Se on siellä VER:in hallinnon tehtävänä. Valtion eläkerahaston toimitusjohtaja on oikea henkilö, jolta kysyä tätä asiaa.

Rinne tarkentaa, että Caruna-päätöksiä ei tehty nykyisen Valtion eläkerahaston toimitusjohtajan aikana.

Rinteen mukaan nykyhallitus ilmoitti, ettei minkäänlaista harmaan talouden torjuntaohjelmaa tule. SDP:n puheenjohtaja muistuttaa myös hallintarekisteristä, jossa haluttiin hallituksen toimesta piilottaa osakeomistuksia ulkomaille. Kolmanneksi esimerkiksi hallituksen harjoittamasta harmaan talouden torjunnasta Rinne mainitsee armahduslainsäädännön, joka oli tarkoitettu rahojaan ulkomaille piilottaneille.

Joten Sipilän syytökset osuvat omaan hallitukseen, joka jatkaa tätä harmaan talouden suosimista.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keisarin.uusin.aatelma

      No itsehän Sipilä on hallituksineen kaikin tavoin ajamassa näiden veronkiertelijöiden etuja. Oikeinpa "talkoilla" vielä. Jos ahneiden verojen välttely on "sairasta", niin mitä perusporvarihallituksen agendat ja toiminta sitten ovat?

    • TAXFREEJUHA

      Sipilä on malli esimerkki kepulaisesta veronkiertäjästä,ihmeellisesti sivuuttaa että on laittanut omat miljoonansakin verottajalta piiloon.

    • weeert

      Kokoomus tekee sen minkä lupaa; köyhät kyykkyyn. Tällä se Suomi nousee ja isänmaallisuus lisääntyy.

    • Huomenna julkaistaan kirja, jossa avataan Juha Sipilän sijoitukset, joita tämä ei toistuvista pyynnöistä huolimatta itse ole suostunut julkistamaan.

      Siinä meillä oikein kettu kanatarhan vartijana.

    • sierjeg

      Onko se kokoomus joka päätää koko suomen politiikan, luin just (norsk avis )
      Se samainen Stubb on sano ei yhteisälle rajakontrolle pohjoismaissa. tanskan pääministeri oli ehdottanut, mutta ei Suomi??
      mikä niitä vaivaa ei halua maahanmuutto loppua Stubb, ei halua raja kontrollia, idiooti ministeri kaikki huutaa rajat kiini STUBB EI

    • rellex

      Sipilä itse on piilottanut miljoonansa verottajalta ja yritti lopettaa harmaantalouden tutkinnan eli siis tyypillinen kepulainen jotka on tottuneet elämään oikeiden yrittäjien ja duunarien verorahoilla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe