Miksi marihuana on kiellettyä?

123Perkele321

Huffington postissa julkaistu Johann Harin blogi-kirjoitus.
http://www.huffingtonpost.com/the-influence/real-reasons-marijuana-is-banned_b_9210248.html?utm_hp_ref=politics

Epävirallinen, vapaamuotoinen käännös:

MIKSI MARIHUANA ON KIELLETTYÄ? OIKEAT SYYT OVAT HUONOMPIA KUIN KUVITTELETKAAN.

Kautta maailman, yhä useampi ihminen kysyy: Miksi marihuana on kiellettyä?
Miksi ihmisiä edelleen tuomitaan vankilaan sen käyttämisestä tai myymisestä?

Suurin osa meistä olettaa sen johtuvan siitä että joku, jossain tutustui rauhassa tieteellisiin tosiasioihin ja tuli siihen tulokseen että kannabis on vahingollisempaa kuin huumeet joita käytämme jatkuvasti -- kuten alkoholi ja tupakka.

Joku selvitti nämä asiat, ajatellen meidän parastamme.

Mutta kun aloin käydä läpi virallisia arkistoja -- liittyen kirjani "Chasing The Scream: The First and Last Days of the War on Drugs" taustatyöhön -- saadakseni selville miksi kannabis kiellettiin 1930-luvulla, sain selville että näin asiat ei ollenkaan menneet.

Ei ollenkaan.

Vuonna 1929, mies nimeltä Harry Anslinger asetettiin Washington D.C:ssä kieltolakiosaston johtoon. Mutta alkoholin kieltolaki oli ollut katastrofi. Gansterit olivat vallanneet kokonaisia asuinalueita. Alkoholista -- rikollisten kontrolloimana -- oli tullut vieläkin haitallisempaa.

Joten alkoholin kieltolaki viimeinkin päättyi -- ja Harry Anslingeriä pelotti. Hän huomasi olevansa jättimäisen hallituksen osaston johdossa, jolla ei ollut mitään tehtävää. Siihen hetkeen asti hän oli sanonut että kannabis ei ole ongelma. Se ei vahingoita ihmisiä, hän selitti, ja että "ei ole absurdimpaa harhaluuloa" että se tekee ihmisistä väkivaltaisia.

Mutta sitten -- yllättäen, kun hänen osastonsa tarvitsi uuden tarkoituksen -- hän julisti muuttaneen mielensä.

Hän selitti ykeisölle mitä tapahtuisi jos polttaisit kannabista.

Ensinnäkin, vajoat "houreiseen raivoon." Sitten otteen saavat "Eroottisen luonteiset...unet." Tämän jälkeen "menetät kyvyn johdonmukaiseen ajatteluun." Lopuksi, saavut väistämättömälle päätepysäkille: "hulluuteen."

Marihuana muuttaa miehen "villipedoksi." Anslinger varoitti, jos marihuana törmäisi Frankesteinin hirviöön, kuolisi hirviö niille sijoilleen pelkästä pelosta.

Harry Anslinger tuli pakkomielteiseksi yhdestä tietystä tapauksesta. Floridassa, poika nimeltä Victor Licata hakkasi perheensä kuoliaaksi kirveellä. Anslinger kertoi amerikkalaisille: Näin tapahtuu jos poltat "paholaisen pilveä." Tapaus nousi pahamaineiseen kuuluisuuteen. Yhdysvaltalaiset vanhemmat olivat kauhuissaan.

Mitä todisteita Harry Ansligerillä oli? On tullut tietoon että hän kirjoitti kolmellekymmenelle johtavalle tiedemiehelle, kysyen onko kannabis vaarallista, ja pitäisikö se kieltää.

kaksikymmentäyhdeksän vastasi kirjeesen ja sanoi "ei."

Anslinger valitse sen yhden joka vastasi myöntävästi, ja esiteli hänet maailmalle. Lehdistö -- edelleen Victor Licatan kirvesmurhan pauloissa -- kannusti heitä.

Kun paniikki sai Amerikan otteeseensa, marihuana kiellettiin. Yhdysvallat kertoi muille valtioille että heidän on tehtävä sama. Monet valtiot vastasivat että se olisi tyhmä ajatus, ja kieltäytyivät. Esimerkiksi Meksiko päätti että lääkärien pitäisi sanella heidän huumepolitiikkansa. Heidän lääketieteellinen neuvonsa oli että kannabis ei aiheuta näitä ongelmia ja Meksiko kieltäytyi kannabiksen kieltolaista. Yhdysvallat oli raivoissaan. Anslinger käskytti heitä palaamaan riviin. Meksiko pysyi kannassaan -- kunnes, lopuksi, Yhdysvallat katkaisi kaikkien laillisten särkylääkkeitten viennin Meksikoon. Sairaaloissa alkoi kuolla ihmisiä kivuissaan. Epätoivoissaan, Meksiko hiljenti lääkärit -- ja aloitti oman huumesotansa.

Samaan aikaan kotipesässä alkoi nousta kysymyksiä. Johtava Amerikkalainen lääkäri nimeltään Michael Ball kirjoitti Harry Anslingerille, ihmeissään. Hän kertoi kuinka oli käyttänyt kannabista lääkäriksi opiskellessaan ja kuinka se oli tehnyt hänet ainoastaan uneliaaksi. Ehkäpä kannabis tekee pienen määrän käyttäjistään hulluksi, hän kirjoitti -- mutta meidän täytyy rahoittaa tieteellisiä tutkimuksia tämän selvittämiseksi.

Anslinger vastasi tiukasti. "Marihuanan pahuuden suhteen ei voida enää viivytellä," eikä hän tulisi rahoittamaan riippumatonta tiedettä, ei nyt, eikä koskaan.

Vuosien ajan lääkärit lähestyivät häntä todisteillä jotka osoittivat hänen olevan väärässä, ja hän alkoi tiuskimaan, selittäen heille että he kulkevat "heikoilla jäillä" ja että heidän tulisi varoa puheitaan.

Nykyään, suurin osa maailmasta edeleen elää kannabiksen kieltolain kanssa, jonka Harry Anslinger esitteli Victor Licatan joukkomurhan aikaansaamassa paniikissa.

Tähän kuitenkin liittyy yksi mutta. Vuosia myöhemmin, joku meni ja tarkasti Victor Licatan psykiatriset dokumentit.

Ei ollut mitään todisteita että hän olisi koskaan käyttänyt kannabista.

...

3

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123Perkele321

      ...
      Hänen suvussaan oli paljon mielenterveydellisiä ongelmia. Perheelle oli kerrottu vuotta aikaisemmin että hänet pitäisi pakottaa hoitoon -- mutta perhe kieltäytyi. hänen psykiatrinsa ei koskaan edes maininnut marihuanaa hänen yhteydessään.

      Joten, tekeekö kannabis ihmisistä hulluja?

      Entinen Brittien hallituksen pääneuvonantaja huumausaineisiin liittyen, David Nutt, kertoo -- jos kannabis aiheuttaa psykoosia suoraviivaisella tavalla, niin silloin se myös näkyisi suoraviivaisella tavalla.

      Kun kannbiksen käyttö lisääntyy, psykoosien määrä lisääntyy. Ja kun kannabiksen käyttö vähenee, psykoosien määrä vähenee.

      Tapahtuuko näin sitten? Meillä on paljon dataa useista eri maista. Ja siltä näyttää että ei tapahdu. Esimerkiksi, Britanniassa kannabiksen käyttö on suunnilleen neljäkymmentäkertaistunut 1960-luvulta lähtien. Entä psykoosien määrä? Se on pysynyt entisellään.

      Itseasiassa, Tieteelliset tutkimukset osoittavat että kannabis on turvallisempaa kuin alkoholi. Alkoholi tappaa 40,000 ihmistä vuosittain Yhdysvalloissa. Kannabis ei tapa yhtäkään -- vaikkakin Willie Nelson väittää että hänen ystävänsä kuoli kun hän jäi tippuvan kannabispaalin alle.

      Tästä syystä, vuonna 2006, nuori mies Coloradosta nimeltään Mason Tvert esitti haasteen Denverin silloiselle pormestarille josta tuli myöhemmin kuvernööri, John Hickenlooperille. Hickenlooper omisti alkoholia myyviä panimo-pubeja ympäriinsä osavaltiota, ja se teki hänestä rikkaan. Hän myös vaitti kannabiksen olevan vahingollista ja siksi se piti kieltää. Näinollen Mason esitti hänelle haasteen -- kaksintaistelun. Hän tuo laatikollisen alkoholia, Mason topallisen kannabis savukkeita. Aina kun hickenlooper ottaisi naukun, Mason ottaisi henkoset. Sitten katsottaisiin kumpi kuolee ensin.

      Se oli äärimmäisen Pilvinen Päivä.

      Mason lähti vetämään kampanjaa kannabiksen laillistamiseksi osavaltiossaan. Kansalaiset äänestivät hänen puolellaan -- 55% kannatuksella. Nykyään aikuiset voivat ostaa kannabista laillisesti, luvanvaraisista myymälöistä, jotka maksavat veronsa -- ja rahat käytetään koulujen rakentamiseen. Järjestelyn oltua puolitoista vuotta käytössä, on laillistamisen kannatus noussut 69:n prosenttiin. Jopa kuvernööri Hickenlooper on alkanut kutsua sitä "maalaisjärjeksi."

      Niin -- ja Colorado ei vielä ole täyttynyt ihmisistä jotka murhaavat perheensä kirveellä.

      Olisiko tullut aika kuunnella tiedettä -- ja viimein haudata Victor Licatan sotakirves?

      Johann Hari on Brittiläinen toimittaja ja kirjailija. Tämä artikkeli on mukautettu hänen kirjastaan: Chasing The Scream: The First and Last Days of the War on Drugs. Joka on New York Timesin myydyimpien kirjojen listalla.

    • Todetava

      "Valtaosalle kannabiksen käyttäjistä ei aiheudu todettavaa fyysistä tai psyykkistä haittaa edes pitkäaikaiskäytössä (Lancet 1995)"

    • soitasaatanallejakysy

      Harry "assfinger" majailee tällä hetkellä luultavasti helvetissä.

      Ihan oikein tuolle kusipäälle ja valehtelijalle, jos joutui ikuiseen kadotukseen, vitun nilkki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe