SI-nivel.. Löytyykö Suomesta OIKEAA hoitoa?

SelkäkipuinenNuorimies

Terve!

Olen 24v mies Tampereelta. Se tuttu tarina eli lantio vinossa ja SI-nivel päin vettua.
Välillä on pitkiäkin aikoja kun ei vaivaa mutta välillä taas niin kipsissä ettei mitään rajaa.

Ensimmäisen kerran alaselkä meni kunnolla kipsiin 2013 kun kannoin töissä painavia liikennetötsiä väärässä asennossa, mikä johti siihen että seuraavana aamuna selkä niin juntturassa ettei ylös päässyt sängystä. Siitä lähtien ollut aina silloin tällöin kipuja, milloin vasemmassa jalassa viiltävää kipua ylösnoustessa ja milloin selkäkipua..

Ensimmäisenä kävin naprapaatilla, josta sai ehkä hetkellisen kivunlievityksen muttei mitään sen parempaa, kuulemma välilevyn pullistuma ja skolioosia... Seuraavaksi oli vuorossa toinen naprapaatti josta ei myöskään ollut apua.

Naprapaattien jälkeen oli vuorossa osteopaatti (joka oli näistä kaikista ammattitaidottomin), heti muutaman sekunnin selän hiplailun jälkeen totesti että "kymmenen hoitokertaa!". Miksi juuri kymmenen? Onhan se hyvä tasaluku.. Kävin siellä muutaman kerran ja se riitti, 60e kolmesta minuutista :D Ainakin kaverilla tuntipalkka kohdillaan.

Turhautuneena koitin fysioterapeuttia ja kuten arvata saattaa, eipä siitäkään ollut apuja.

Seuraavaksi oli vuorossa kalevalainen jäsenkorjaaja. Kolme käyntiä eikä juuri mitään apua, vaikutti aikamoiselta höpöhöpö-hommalta.

Viimeisimpänä kiropraktikko, oli hieno vastaanottotila yms.. kolme käyntiä ja selkä tuntuu menneen vaan huonompaan!


Vaikuttaa ettei ainakaan Tampereella ole yhtäkään ASIAANSA OSAAVAA jäsenkorjaajaa? Kovat on puheet mutta lopuksi kun kerron etteipä tästä nyt hirveästi ollut apua niin sanotaan ettei kyseinen hoito aina auta kaikkia mutta suurinta osaa kyllä.. HÖPÖHÖPÖ! Varmaan tuhannen euroa palanut näihin hömpötyksiin ja se nyt on varmaa ettei vika korjaannu itsestään. Vituttaa vaan olla nuori ja tällainen selkävaivainen kääkkä. Jalat huonossa hapessa kun ei pysty liikkumaan omilla ehdoilla. Vatsaa/alaselkää ei yksinkertaisesti pysty treenaamaan.

Koko ajan on sellainen tönkkö olo, nukun huonosti, hengitys on huono (mikä johtuu tästä SI-nivel vaivasta loppupeleissä) ja roppakaupalla muita ongelmia!

Osaako kukaan kertoa mistä saisi OIKEASTI JA AIDOSTI apua? Jouko Holma kuulemma osaisi auttaa mutta nyt ei ole rahaa/aikaa lähteä "kauaksi" hoitoon.

Auttakaa miestä mäessä.

29

2800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SelkäkipuinenNuorimies

      Ja sen verran vielä että ongelmat alkoivat vuosia sitten kun aloitin jakamaan lehteä autolla. Huono ajoasento ja laatikoihin kurottelu tekivät tehtävänsä.. tosin tämä varmaan edesauttoi asiaa, joskus ala-asteella jo todettiin että toinen jalka pidempi blaablaablaa ja muistan kun 16v illalla sängyssä huomasin hengityksen huonontuneen.

    • kannto

      SI-nivel asiaa ettet tuhlaisi enempää rahojasi. SI- nivelellä huijataan yleisesti vauvasta vaariin. Vinolla lantiokorilla samoten. Mitattiinko aluksi ja lopuksi vai jäikö vain terapeutin puheen varaan kaikki? Luulenpa että jäi.
      Lainaus kansanparantaja inhokkilistalta :

      Inhokki 1. Vauvojen koliikin hoito muka SI-nivelen ja jalkojen erimittaisuuden poistolla.
      Hoito on pelkkää puppua ja vailla mitään näyttöä.

      Vauvojen suoliston kyky imeyttää erilaisia ruoka-aineita kehittyy hiljalleen ja kolliikki voi johtua vaikkapa äidin juomasta kahvista. Kaikki itku ei ole koliikkia, se voi olla jokin syy, kuten hampaiden puhkeaminen.

      Pienten lasten ja vauvojen luut ovat vielä kehittymättömät. Luiden päässä olevat kasvulevyt, eli epifyysit, ovat rustoisia, niitä ei pidä mitenkään väännellä ettei ne vahingoittuisi. Varsinkaan vauvoilla ei esiinny kansanparantajan korjattavia asentovirheitä, vaan se johtuu normaalista kasvusta, paikat oikenevat siten kasvun myötä luonnollista tahtia. Selkärangan nikamat ovat vielä rustoisia ja hoito voi aiheuttaa skolioosia myöhemmin.

      Pieni vauva voi järkyttyä "hoitamisesta"niin, että tekee sen ainoan asian minkä voi, eli sulkeutuu hiljaiseksi.

      Oman äidin, tai isän kannattaa opetella vauvahieronta kansanopistolla, se on turvallista.

      Ruotsissa alle 8-vuotiasta ei saa hoitaa muut kuin lääkärit, soisin saman lain tulevan Suomeen.

      Inhokkilistan 2. Lapsettomuuden hoito.

      Tämä on härskiä toimintaa, koska hädissään olevat turvautuvat kokeilemaan kaikkea. Jopa selkärangan uskotellaan olevan siihen syynä. Kaksi kansanparantajaa on jo vankilatuomion saanut tästä hoidosta. Hoito on puppua, mutta ilmeisen hyvä keino tienata kaikin keinoin.

      Äitiys ja isyys on tärkeä asia ja sitä pitää lähestyä oikean tiedon kanssa. Lapsettomuuteen on hormonaalisia, stressiperäisiä ja muita rakenteellisia syitä kuin jokin nikaman asento.

      Inhokki 3. Jalkojen erimittaisuuden poisto on yleisin huijaus.

      Tämä käy selityksenä lähes joka kipuun ja vaivaan. Todellisuudessa ei ole yhtäkään näyttöä, että kansanparantaja pystyisi jaloista erimittaisuuden poistamaan.

      Hoitoa paikataan hipelöimällä parikin tuntia sieltä täältä. Ylipitkässä hoitoajassa näkyy se ettei kansanparantaja löydä vikaa, kun pitää joka paikkaa kokonaisuuden nimissä kokeilla. Paikat löytyvät todelliselta ammatilaiselta kyllä paljon nopeammin, hoito on siten myös selkeää.

      Inhokki 4. Uskonnon asiaton sekoittaminen hoitoperusteisiin.

      Kansanparantaja voi perustella nivelten saattamista luojan luomaan tilaan.

      Kaikki tällaiset kansanparantajat kannattaa kiertää kaukaa, sen tietää mitä sieltä seuraavaksi tulee...

      Hoitoalan ammattilainen ei tarvitse vahvistuksia, hän käyttää ammattitaitoaan ja kunnioittaa hoidettavan vapautta uskoa, tai olla uskomatta mihinkään.

      • SeSiitä

        Kuten nimimerkki "kannto" tietää, kaikki muu kuin lääkärin tutkima, tekemä ja määräämä on puppua ja huijausta! Siispä lääkäriin, lääkäriin! Sieltä saat ohjeet ja "buranat". Jos "buranat" ei auta, niin vika on sitten "korvien välissä", johon vaivaan löytyvät sieltä myös lääkkeet!


      • kdjhf

        Tosi hyvä kirjoitus. Olen samaa mieltä monesta asiasta, että kyllä hoitoalan ammattilainen osaa asiansa, jos on kiinnostonut työstään. Alalla vaan on aivan tajuttoman paljon porukkaa, joita ei kiinnosta yhtään ala ja siitä kärsii ainoastaan avunhakija eli se sairas.

        Kauheeta kun luotto menee kokonaan, että Suomessa voi saada apua sairauteensa ja siksi olen nyt menossa ulkomaille kuuntelemaan puolueettoman lääkärin mielipiteen sairaudestani.


      • Anonyymi
        SeSiitä kirjoitti:

        Kuten nimimerkki "kannto" tietää, kaikki muu kuin lääkärin tutkima, tekemä ja määräämä on puppua ja huijausta! Siispä lääkäriin, lääkäriin! Sieltä saat ohjeet ja "buranat". Jos "buranat" ei auta, niin vika on sitten "korvien välissä", johon vaivaan löytyvät sieltä myös lääkkeet!

        Selkävaiva joka estää määrättyjä liikeratoja, ei hoidu korvien väli hoitamalla. Lievemmät selän vaivat hoituvat: liikkumalla. Yli 25 vuotta iskiasta. 20 v sitten oli pahimpana, kun opintojuttujen vuoksi joutui istumaan paljon. Loppujen lopuksi olen yli 50-vuotiaana raskaassa siivoustyössä, selän kanssa paljon terveempi kuin nuorempana.
        Kun muistaa, ettei akuutissa kipuvaiheessa tee hommia jotka saavat kivun infernoitumaan. Kiertoliikkeet, kumarat asennot pois.
        Nostot, reisillä. Itse vedän taakan tiukasti kehoon kiinni, ja kannan varmastikin hassun näköisesti, mutta reisillä.
        Aikoinaan oma selkäni sai välilevyongelmat maataloustyöstä( artturi iivarin mätöt selkä kierossa, jne jutut, maidon kantamiset sun muu vastaava sen ajan navetoissa, muistan sen syksyn hyvin kun eka kertaa selän takia olin kipeä)
        Sen sijaan jumit, vaativat liikettä.
        Minulla sitä tuleekin. Ei synny mitään jumeja, kun työskentelee ns koko kehon voimin. En vain käytä työvälinettä, laitan sen avuksi selän, vatsan, jalat liikkeeseen- eli en rasita olkapäitä, niin paljon.
        Tuossa vähän sitä mikä ei ole huuhaata- selkä tykkää sopivasta määrästä liikettä, vaikka vaivoja onkin.


    • Apulöytyi

      Lähdeppä ajelemaan Hämeenkyröön ja hommaa aika Osteopaatti Esa Rinteeltä. Eilen mun SI-nivelen lukko aukes ja yö meni jo huomattavasti paremmin!

    • avunsaanut
      • Kiropraktikko_vammauttaa

        SI nivel avautuu parhaiten omilla harjoitteilla. Kudospintoihin tulee saada liikkuvuutta. Avain menetelmät ovat slaavi kyykky sekä siitä muunnos jossa jalat ovat 45 asteen kulmassa ja selkä että kädet vaakatasossa jotain matalaa tukea vasten. Tässä asennossa vuorotellen paina suoliluita vaakatasossa taaksepäin. SI nivel avautuu viikossa.


    • rux

      Jos lääkärissä on tutkittu ja saadut hoidot eivät ole auttaneet, niin suosittelen menemään koulutetun kiropraktikon juttusille. Siis koulutetun, ei ns itseoppineen, vaikka heissäkin voi olla varsin päteviä tekijöitä.

      • kuolikose

        Ei ikinä,nämä suomen kiropraktikot on kaikki noitatohtoreita. Eivät vakuutettuja jos halvaannut niin omalla vastuulla olet,en menis.


      • avunsaanut
        kuolikose kirjoitti:

        Ei ikinä,nämä suomen kiropraktikot on kaikki noitatohtoreita. Eivät vakuutettuja jos halvaannut niin omalla vastuulla olet,en menis.

        Älä valehtele.

        Koulutus kestää 5 vuotta.


      • Kuolise

        5 vuoden koulutuksella syntyy 'koulutettuja DC kiropraktikkoja'. Juu, mutta kiropraktiikka on voimalaji, jossa ei ole mitään järkeä. Mutta oikeasti kiropraktiikassa selkärangattomat hoitavat selkärankaisia.


      • HAISEE
        avunsaanut kirjoitti:

        Älä valehtele.

        Koulutus kestää 5 vuotta.

        5 vuotta opetusta niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin ihminen JA sen hoito. Sen jälkeen käytetään nimitystä Tohtori. NYT HAISEE


      • Anonyymi

        Lääkärikeskuksessa toimiva kiropraktikko rikkoi minun selän. Käsittelystä on 10 vuotta ja selkä on vaivannut enemmän ja vähemmän siitä asti.


    • siiinivel

      Googleta Kai Hovi Porista,kärsin vuosia samasta vaivasta,kaveri on suomen psrhaita DN.Naprapaatteja.soita ja juttele kaverin kanssa,fiksu mies. Käyn itse hesasta asti sielä sopivin välein ja vuosia jo kivuttomana.

    • rux

      Kyllä suomalaiset koulutetut kiropraktikot ovat saaneet pitkän ja perusteellisen alan koulutuksen. Luotan heidän taitoonsa enempi kuin näihin "kättenpäällepanijoihin".

    • fhdtttrhth

      mites googlella padasjoki ja kuntohoitaja t maaranen

    • hdgfy

      Mulla todettiin lapsena erimittaiset jalat, mutta kun asialle ei mitään tehty, niin olen elämäni nilkuttanut näillä erimittaisilla. No kun ikää on alkanut tulla, niin aamut ovatkin sitten yhtä tuskaa, kun selkään on vihlonut.

      Viime talvena kävin fysioterapeutilla ja koivet mitattiin. Hirveä klappi jaloissa ja terapeutti sanoi, että ei tartteta mitään laaseria mittaamaan, vaan tää hoituu, kun etsitään oikeat palikat toisen jalan alle. Puolivuotta olen nyt kävelly "uusilla jaloilla" eli toisessa kengässä on 1,5 cm pehmeä korotus.

      Selkäkipu loppui siihen.

      Kestää tietysti jonkin aikaa, ennen kuin lantio tottuu uuteen asentoon, joten ei pidä odottaa välitöntä apua. Kun asento muuttui tuli sen lyhyemmän jalan akillesjännes ensin kipeeksi, mutta treenasin jalkaa ja nyt on sekin parantunut.

      Kyllä kannattaa mitauttaa ne jalat.

    • Eriparijalka

      Fysiatri markku turunen. Osaa lantion korjauksen, jalkojen pituuseron sekä nikamien paikoilleen laiton. Todella taitava kaveri.

    • munkokemus

      Turussa on Blissclinic, jossa on erikoisosaamista.

      Hoitavat koko rangan kuntoon, niin ei tarvitse vuosia käydä millon kenelläkin, kuten minä jouduin, kun en paremmasta tiennyt.

      Selkäliiton keskustelupalstalla sain vinkin mennä tuonne ja vaivat ovat poissa.

      • BLISICMainos

        Mainos


    • munkokemus

      Turun Blissclinic kotisivut vaikuttavat asiallisilta. Kokemusta Turun Suomen kiropraktikkokeskus / Heinosta en suosittele.

      • munkokemus

        Juu, en kanssa suosittele.

        Hänen toimestaan meni niska ihan jumiin.

        Eikä osaa diagnosida Si-niveletn lukittumaa. Mulla oli toinen lukossa, joka aiheutti toiseen yliliikkuvuutta.

        Mutta onneksi selkäliiton keskustelupalstalta sain vinkin mennä BlissClinikille ja sain pysyvän avun.


    • IsiJuvalta

      Vauvahieronta on järkevä ja tottakait kannattaa tehdä. Kuka sen tekee onkin sitten jo toinen juttu. Synnytys on kova fyysinen suoritus myös lapselle ja nikamien paikaltaan lipsahtaminen on mahdollista. Itkuisuus on merkki siitä että jokin on pielessä. Mikäli niveliä ei laiteta järjestykseen niin ongelmat seuraavat mukana vain pahentuen iän myöte. Meidän 3vk vauva oli itkuinen ja käytettiin vauvahieronnassa Päivi Haapalehdolla Mikkelissä,, itkut jäivät siihen paikkaan. Tämä on vauva terveyteen liittyvää ja ettei iän myöten olisi liikunta/ tukielin sairauksia.

      • avunsaanut

        Hyvä kiropraktikko hoitaa myös vauvoja.


    • TunnistaAhneus
    • Anonyymi

      Kokemus: oire on todellinen.
      Suomalaiset lääkärit ei tee sille mitään. Ne väittää, että on taruolento.

      Ainoa mistä löydät tietoa on verkosta tutkimuksia, etsi tuubista ja vertaistuki.

      Suomalainen lääkäri sanoo ”no me lääkärit ollaan siitä eri mieltä”
      mutta myönsi että se voi kristallisoitua kun tulehdus on jatkunut pitkään.
      Ja si- vyö saattaa auttaa, jos se ei pysy paikallaan.

      Ei ne tee sille mitään - varsinkaan ajoissa.

      Tiedän yhden fyssarin joka osaa mobilisoida sitä. Ja fysiatrian lääkärin.
      Mutta nekin jotka mobilisoi,
      eivät yleensä osaa diagnosoida sitä, ellei niille vie valmista ” mun si- on pois paikaltaan”.

      On kokemusta- liian monesta.

      Suomalaisen lääketieteen taso on tasolla: taru ja tonttu.

      • Anonyymi

        Määrätään pilleritja piikit ja hyvin on hoidettu!


    • Anonyymi

      Selkäkipuiselle…
      Minulla sama vaiva,
      Naprapaatti 2
      kiropraktikot,2
      fys.terapeutit 2
      urheiluhieroja 1
      Fysiatri 1
      Kaikki sanoi,voi voi.Ja rtg kuvat Ok.
      Kipu ei hävinnyt, kunnes-ostin SI-vyön.
      Heureka!
      Miksi kukaan ammattilaisista ei vyötä suosittele????
      Pelko asiakkaiden menetyksestä.
      (90€/h 45min!)
      T:itseoppinut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      Yleistä iskelmämusiikista
      0
      973
    Aihe