Viinaralli

Rokari.-

11

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sepisusi

      Sitä saa tuoda laillisesti omaan käyttöön vaikka säiliöautollisen. Ihmettelen suuresti noita tullimiehiä jotka rikkovat lakia, ja puuttuvat ihmisten laillisiin touhuihin. Suomen tulli onkin pahin rikollisjärjestö mitä suomessa on.

      • eivoiei

        Tuolla IS keskustelussa jotkut luulevat että suomi voi asettaa alkoholiin tuontirjaoituksia EU alueella. Eipä vaan voi suomi noita suositusrajoja enempää muuttaa.

        Suositusrajakaan ei ole mikään tuontirajoutus ja enemmänkin saa omaan käytöön tuoda. Vasta tuollaisiin jättilasteihin voidaan puttuua jotka eivät ole mitenkään perusteltavissa omaan käyttöön. keskustelussa ei myös jotkut millään tajua, että suomen rajoitukset ja verotukset ei enää toimi,koska tuolla vain 80km meren yli alkoholait ja verotukset on ihan erillailla.


      • karvattomat-kädet

        En kannata tuontirajoituksia ja suositellut maksimimäärätkin ovat hieman pohdinnanarvoinen asia, mutta ei alkoholi halvoissa EU-maissakaan ilmaista ole. Jos siis joku tuo Suomeen vaikka Virosta tai Saksasta pakettiautollisen alkoholia niin ostaahan se on täytynyt ja rahat ostamiseen saada jostakin. En siksi ihmettele, että tulli tai veroviranomainen kiinnostuu asiasta, koska niiden tähtäimessä on alkoholin luvaton kauppa, välittäminen, anniskelu. Jos tosiaan Pertti tuo ja juo ja tarjoaa kavereille omilla rahoillaan ostamia juomia niin mikäs siinä. Omasta puolestani voisin vaikka välittää webbikameran livekuvaa viinakaapistani suoraan tullille että näkevät pullojen tyhjenemisen.

        Minusta parempi kuin tuonnin rajoitus olisi rangaistusten ankaroittaminen väärinkäytöksistä: viinan myyminen, välittäminen alaikäisille. Varsinkin jälkimmäinen ja koskien myös ihan maan sisäistä "pussikaljojen" noutamista kaupasta.


    • rallille.loppu

      Miksi sitä yleensä tuodaan kun kaupoistakin Suomessa saa. Eli ehdoton loppu tuolle rallille.

      • siksituodaan

        No yksinkertaisesti siksi,koska suomessa verotetaan huomattavasti enempi kuin virossa ja muualla EU maissa. Ainiin se ruotsi ja britit on poikkeus, Lisäksi muualla euroopassa voi ostaa kaikki alkoholin vapaasta myynnistä eikä niitä tarvi hakea pelkästään alko nimisestä monopolikkeestä. Ralli saadaan loppumaan kun suomessa mennään samaan suuntaan kuin muullakin euroopassa. Verot viron tasolle ja alkon monopoli purkuun.


      • juomat.Suomesta
        siksituodaan kirjoitti:

        No yksinkertaisesti siksi,koska suomessa verotetaan huomattavasti enempi kuin virossa ja muualla EU maissa. Ainiin se ruotsi ja britit on poikkeus, Lisäksi muualla euroopassa voi ostaa kaikki alkoholin vapaasta myynnistä eikä niitä tarvi hakea pelkästään alko nimisestä monopolikkeestä. Ralli saadaan loppumaan kun suomessa mennään samaan suuntaan kuin muullakin euroopassa. Verot viron tasolle ja alkon monopoli purkuun.

        Verot jäisi Suomeen, se on tärkeä kriteeri, miksi elättää rosvolandiaa. En minä ainakaan.


      • egegeg
        juomat.Suomesta kirjoitti:

        Verot jäisi Suomeen, se on tärkeä kriteeri, miksi elättää rosvolandiaa. En minä ainakaan.

        No sitten kannattaa laskea verot samalle tasolle kun ne ovat virossakin. Sitten ne verot jäävät myös suomeen ja myös kilpailla alkoholin myynnillä myös suomessa. Turhat monopolit pois.


    • Tolkku_verotukseen

      Nimenomaan, ja paitsi että alkoholiveron laskeminen Viron tasolle lopettaisi rallin ja toisi miljardiverotulot Suomeen, myös rikkaat Ruotsi ja Norja aloittaisivat viinarallin Suomesta ja toisivat miljarditulot ilman haittoja suoraan Suomen valtion kassaan.

      • sepisusi

        Alkon monopolin purku olisi se tärkein asia. Kilpailu alentaisi hintoja aikalailla. Brittein saarilla on huomattavasti halvempia viskejä ja muita parempia viinoja, kun on kilpailua asiakkaista. Pienpanimoiden oluita saa myös halvemmalla kovasta verotuksesta huolimatta. Jotka hyväksyvät Alkon monopolin, niin heidän ei kyllä kannata marista mitään Carunan touhuista. Sama asia, kummallakin on monopoli.


    • rehulaulos

      http://yle.fi/uutiset/muistatko_vuosi_sitten_hallituspuolueiden_edustajat_lupailivat_mietoja_viineja_marketteihin/8679471?ref=leiki-uup

      Näitä ei sitten näköjään muutella ja ralli jatkuu.

      Miten tuo Rehulakin voi pättää tai sanao YSKIN, että " Alkon monopoliasemaa ei alkoholihaittojen vähentämisen näkökulmasta ole syytä muuttaa, linjaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.).

      Siis Rehulako YKSIN noin voi päättää ja sanoa, että ei tule viiniejä ruokauppaan ja muilla ei ole siihen mitään päätäntävaltaa ja sanottavaa??????

      No ei se mittän kuule hyvä Rehula tuolla 80km meren yli on ne viinit ja vodkatkin ruokaupoissa minä haen ne sitten sieltä ja etkö Rehula tajua, että viinralli vasta niitä haittoja aiheuttaakin kun on kaapit täynnä viron viinaa. Kotimaasta vapaasta myynnistä viron tasoisella verolla loppuu tämä ralli ja ihmiset hakee alkoholia vähän kerralla ruokakaupasta joka ei lisää yhtään mitään haittaja kun haitat ovat nyt.

    • Hyvä_hyvä

      Rehula taitaa jäädä vähemmistöön kantoineen.

      Kokoomus ja PS on haistanut irtopisteet, kun viinan hintaa ja saatavuutta muutetaan sekä viis' veistaan kaikesta turhasta terveyshöpötyksestä, tulee pisteet kotiin.
      Eli ehdotus tulee muuttumaan niin, että kaikki oluet ja vastaavat juomat vapautetaan monopolista. Myyntiajat pitenevät ja pienpanimot saavat luvan myyjä tuotteitaan suoraan asiakkaille. Sekä lupaavat, että kaikki miedot alkoholit tullaan vapauttamaan asteittain monopolista.

      Alkoholin arvonlisäveron alentaminen anniskelun osalta on toivottava ja usko, että näin myös tapahtuu. Ravintolamyynti on jatkanut laskuaan - kun viina on liian kallista ravintolassa.

      Vielä kun saataisiin jokin roti alkoholin nettimyyntiin ja sen valvontaan. Joko kokonaan vapaaksi tai systeemin pitää muuttua paljon helpommaksi kuin nyt.

      Viimeksi suuresta muuoksesta vastasi kristillisten ministeri - nyt Kokoomus ja PS, hyvä näin. Demarit, Vasemmisto ja vähemmistöön jäännyt Kepu saavat kerätä muruset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe