Viinaralli

Rokari.-

11

117

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sepisusi

   Sitä saa tuoda laillisesti omaan käyttöön vaikka säiliöautollisen. Ihmettelen suuresti noita tullimiehiä jotka rikkovat lakia, ja puuttuvat ihmisten laillisiin touhuihin. Suomen tulli onkin pahin rikollisjärjestö mitä suomessa on.

   • eivoiei

    Tuolla IS keskustelussa jotkut luulevat että suomi voi asettaa alkoholiin tuontirjaoituksia EU alueella. Eipä vaan voi suomi noita suositusrajoja enempää muuttaa.

    Suositusrajakaan ei ole mikään tuontirajoutus ja enemmänkin saa omaan käytöön tuoda. Vasta tuollaisiin jättilasteihin voidaan puttuua jotka eivät ole mitenkään perusteltavissa omaan käyttöön. keskustelussa ei myös jotkut millään tajua, että suomen rajoitukset ja verotukset ei enää toimi,koska tuolla vain 80km meren yli alkoholait ja verotukset on ihan erillailla.


   • karvattomat-kädet

    En kannata tuontirajoituksia ja suositellut maksimimäärätkin ovat hieman pohdinnanarvoinen asia, mutta ei alkoholi halvoissa EU-maissakaan ilmaista ole. Jos siis joku tuo Suomeen vaikka Virosta tai Saksasta pakettiautollisen alkoholia niin ostaahan se on täytynyt ja rahat ostamiseen saada jostakin. En siksi ihmettele, että tulli tai veroviranomainen kiinnostuu asiasta, koska niiden tähtäimessä on alkoholin luvaton kauppa, välittäminen, anniskelu. Jos tosiaan Pertti tuo ja juo ja tarjoaa kavereille omilla rahoillaan ostamia juomia niin mikäs siinä. Omasta puolestani voisin vaikka välittää webbikameran livekuvaa viinakaapistani suoraan tullille että näkevät pullojen tyhjenemisen.

    Minusta parempi kuin tuonnin rajoitus olisi rangaistusten ankaroittaminen väärinkäytöksistä: viinan myyminen, välittäminen alaikäisille. Varsinkin jälkimmäinen ja koskien myös ihan maan sisäistä "pussikaljojen" noutamista kaupasta.


  • rallille.loppu

   Miksi sitä yleensä tuodaan kun kaupoistakin Suomessa saa. Eli ehdoton loppu tuolle rallille.

   • siksituodaan

    No yksinkertaisesti siksi,koska suomessa verotetaan huomattavasti enempi kuin virossa ja muualla EU maissa. Ainiin se ruotsi ja britit on poikkeus, Lisäksi muualla euroopassa voi ostaa kaikki alkoholin vapaasta myynnistä eikä niitä tarvi hakea pelkästään alko nimisestä monopolikkeestä. Ralli saadaan loppumaan kun suomessa mennään samaan suuntaan kuin muullakin euroopassa. Verot viron tasolle ja alkon monopoli purkuun.


   • juomat.Suomesta
    siksituodaan kirjoitti:

    No yksinkertaisesti siksi,koska suomessa verotetaan huomattavasti enempi kuin virossa ja muualla EU maissa. Ainiin se ruotsi ja britit on poikkeus, Lisäksi muualla euroopassa voi ostaa kaikki alkoholin vapaasta myynnistä eikä niitä tarvi hakea pelkästään alko nimisestä monopolikkeestä. Ralli saadaan loppumaan kun suomessa mennään samaan suuntaan kuin muullakin euroopassa. Verot viron tasolle ja alkon monopoli purkuun.

    Verot jäisi Suomeen, se on tärkeä kriteeri, miksi elättää rosvolandiaa. En minä ainakaan.


   • egegeg
    juomat.Suomesta kirjoitti:

    Verot jäisi Suomeen, se on tärkeä kriteeri, miksi elättää rosvolandiaa. En minä ainakaan.

    No sitten kannattaa laskea verot samalle tasolle kun ne ovat virossakin. Sitten ne verot jäävät myös suomeen ja myös kilpailla alkoholin myynnillä myös suomessa. Turhat monopolit pois.


  • Tolkku_verotukseen

   Nimenomaan, ja paitsi että alkoholiveron laskeminen Viron tasolle lopettaisi rallin ja toisi miljardiverotulot Suomeen, myös rikkaat Ruotsi ja Norja aloittaisivat viinarallin Suomesta ja toisivat miljarditulot ilman haittoja suoraan Suomen valtion kassaan.

   • sepisusi

    Alkon monopolin purku olisi se tärkein asia. Kilpailu alentaisi hintoja aikalailla. Brittein saarilla on huomattavasti halvempia viskejä ja muita parempia viinoja, kun on kilpailua asiakkaista. Pienpanimoiden oluita saa myös halvemmalla kovasta verotuksesta huolimatta. Jotka hyväksyvät Alkon monopolin, niin heidän ei kyllä kannata marista mitään Carunan touhuista. Sama asia, kummallakin on monopoli.


  • rehulaulos

   http://yle.fi/uutiset/muistatko_vuosi_sitten_hallituspuolueiden_edustajat_lupailivat_mietoja_viineja_marketteihin/8679471?ref=leiki-uup

   Näitä ei sitten näköjään muutella ja ralli jatkuu.

   Miten tuo Rehulakin voi pättää tai sanao YSKIN, että " Alkon monopoliasemaa ei alkoholihaittojen vähentämisen näkökulmasta ole syytä muuttaa, linjaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.).

   Siis Rehulako YKSIN noin voi päättää ja sanoa, että ei tule viiniejä ruokauppaan ja muilla ei ole siihen mitään päätäntävaltaa ja sanottavaa??????

   No ei se mittän kuule hyvä Rehula tuolla 80km meren yli on ne viinit ja vodkatkin ruokaupoissa minä haen ne sitten sieltä ja etkö Rehula tajua, että viinralli vasta niitä haittoja aiheuttaakin kun on kaapit täynnä viron viinaa. Kotimaasta vapaasta myynnistä viron tasoisella verolla loppuu tämä ralli ja ihmiset hakee alkoholia vähän kerralla ruokakaupasta joka ei lisää yhtään mitään haittaja kun haitat ovat nyt.

  • Hyvä_hyvä

   Rehula taitaa jäädä vähemmistöön kantoineen.

   Kokoomus ja PS on haistanut irtopisteet, kun viinan hintaa ja saatavuutta muutetaan sekä viis' veistaan kaikesta turhasta terveyshöpötyksestä, tulee pisteet kotiin.
   Eli ehdotus tulee muuttumaan niin, että kaikki oluet ja vastaavat juomat vapautetaan monopolista. Myyntiajat pitenevät ja pienpanimot saavat luvan myyjä tuotteitaan suoraan asiakkaille. Sekä lupaavat, että kaikki miedot alkoholit tullaan vapauttamaan asteittain monopolista.

   Alkoholin arvonlisäveron alentaminen anniskelun osalta on toivottava ja usko, että näin myös tapahtuu. Ravintolamyynti on jatkanut laskuaan - kun viina on liian kallista ravintolassa.

   Vielä kun saataisiin jokin roti alkoholin nettimyyntiin ja sen valvontaan. Joko kokonaan vapaaksi tai systeemin pitää muuttua paljon helpommaksi kuin nyt.

   Viimeksi suuresta muuoksesta vastasi kristillisten ministeri - nyt Kokoomus ja PS, hyvä näin. Demarit, Vasemmisto ja vähemmistöön jäännyt Kepu saavat kerätä muruset.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   543
   4367
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   550
   3782
  3. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3395
  4. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1641
  5. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   189
   1545
  6. 65
   1444
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1110
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   90
   957
  9. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   498
   934
  10. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   896
  Aihe