Kokoomus saanut miljardipotin osingoissa

Hallitus.nurin

Kokoomuksen politiikan ansiosta Suomessa maksetaan ennätysosingot pääosin ulkomaisille sijoittajille. Osan saa Kokoomuksen kannattajat, jotka ovat myyneet Suomen ulkomaisille sijoittajille.
Sijoittajat tietenkin nostavat hintoja ja keräävät osingot plakkariinsa. Lisäsijoituksia ja investointeja nämä lypsyyhtiöt tekevät todella vähän.
Työntekijöitä vähennetään ja jäljellejäävät koittavat paikata pois potkittujen työt.

Kiitos Kokoomus hyvinvointisuomen alasajosta.

12

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ottiatotanoin

      Niinhän nuo saivat, kun demarit, vasurit ja viherhörhötkin tukivat rikkaiden ökyrosvojen veronalennusta viime vaalikaudella.
      Niiden veroalennusten tuottoa ne nyt vain jakavat keskenään, vaikka demaritkin valehteli oikein VALTIONVARAINMINISTERIN suulla, että noilla rahoilla investoidaan ja luodaan uusia työpaikkoja.
      No demarithan syyttää aina muita tekosistaan, ja valehtelee kansalle.

      • Rötösherrat.kuriin

        Demareilla ei ole osuutta näihin osinkoihin, muuten kuin joo-miehenä. Katainen laski yhteisöveroa ja välillisiä palkkakustannuksia ynnä nosti vientiavustuksia y.m.
        Ja nämä hyödynsivät pääasiassa isoja yrityksiä.
        Ja Urpilainen - Rinne todella uskoivat että nämä rahat investoitaisiin Suomeen. Kukas eli Kokoomus ei laittanut ehtoa yrityksille, että niiden pitää nostaa investointeja.
        Nyt Keskusta ja Kokoomus Persujen avustuksella vie loputkin rahat kansalta yhteiskuntasopimuksilla ja säästöbudjeteilla. Kuten myös sallimalla näin isot osingot lamamaassa.
        Vaikka lamakin on "eliitin" lanseeraama tapa pitää kansa kurissa.


      • Intti_Ranne_1000

        Joo-miehen, sukupuolesta riippumatta, osuus toki on merkittävä.

        Kannattaa muistaa, että demareilla oli viime kaudella käsissään mm valtiomme varattomuusministerin salkku. Samoin kuin työministerin. Samalla kaudellahan MOT julkaisi dokumentin, jonka mukaan yritykset käyttivät työllistämistukia väärin.

        Suuryhtiöt palkkasivat tuilla työharjoittelijoita ja samalla maksoivat osinkoja. Demarit eivät protestoineet.

        Muutenkin demareiden työllisyys- ja koulutuspolitiikka oli kuten tavallista (Heillä oli viime hallituskaudella työ- ja opetusministerien salkut) täysi fiasko. Esimerkiksi poliisikoulu tuottaa nykyään vuosittain isot määrät poliiseja suoraan kortistoon. Yhtä kieltä puhuva kirvesmies, entinen AY-öykkäri Lauri Ihalainen viime hallituskaudella mm sanoi, että työttömät poliisit ovat kuten ketkä tahansa muut työttömät.

        Kirvesmies-Latella ei taida ajatus oikein enää vanhoilla päivillä juosta. Poliisit saavat isoja avustuksia työttömien poliisien tempputyöllistämiseksi. Siten ei voida puhua mistään "kuten muistakin työttömistä".


    • Nämä osingot johtuvat investontien vähäisyydestä ja yritysten supistuksista. Jatkossa tulee olemaan tiukempaa. Kukaan ei investoi ja supistukset vähentävät tuotantoa ja työpaikkoja, tuskin yritysten tulokset tulevat paranemaan.

      Nykyaikana osinkoja maksetaan sen minkä ikinä pystytään, sillä pyritään estämään osakkeiden myyntiä ja vaimentamaan kurssilaskua.

      • Rötösherrat.kuriin

        Osakkeiden arvo ei johdu osinkojen määrästä kuin juuri ennen osinkojen määräämistä, eli milloin piti omistaa osakkeet että saa vuosittaiset osingot.
        Osakkeiden arvo nousee jos yrityksellä on kasvupotentiaalia. Eli ennakoidaan yrityksen arvon nousua etukäteen. Suurten osinkojen maksu ei hyödytä kuin lyhytaikaisia riskisijoittajia, jotka pelaavat markkinapeliä koko maailman kustannuksella.
        Suuret osingot päin vastoin vähentävät yrityksen arvoa, koska sillä ei ole sitten kasvumahdollisuuksia.
        Tämä osinkopolitiikka ei luo työpaikkoja eikä kasvua Suomen talouteen. Lama syvenee ja työttömyys kasvaa.
        Ja se taitaa tämän "eliitin" tarkoitus ollakin. He vaurastuvat osingoilla ja ostavat sitten vähävaraisia yrityksiä pienellä hinnalla ja vaurastuvat edelleen.
        Tätä on tulonjako köyhiltä ja keskiluokalta rikkaille.


      • Osinko on korvaus pääomasta joka on osakkeissa. Osakkeiden hinnan laskun maksaa aina osakkeen omistaja.


      • Intti_Ranne_1000

        "Nämä osingot johtuvat investontien vähäisyydestä ja yritysten supistuksista. Jatkossa tulee olemaan tiukempaa. Kukaan ei investoi ja supistukset vähentävät tuotantoa ja työpaikkoja"

        Kalle Isokallio kommentoi tuota asiaa eräässä blogissaan. Ai niin olet muuten näemmä oikeassa. :) Kun demarit rääkyvät yritysten osingonjaon "pahuutta" tms häröä, niin he eivät ota huomioon että osingot jaetaan vapaasta omasta pääomasta, jota voitto tilikaudelta kasvattaa.

        Jos yrityksellä on tuottava investointi näköpiirissä, sen johto voi esittää että osinkoa ei jaeta (kovin paljoa) investoinnin rahoittamiseksi. Tällöin osakkeenomistajat yleensä ymmärtävät, että investointi maksimoi heidän omistuksiensa arvoa paremmin kuin osinko.

        Mutta demarit haluavat esittää erilaisia mielettömiä, korkeita veroja, jotka tekevät erilaisista (kotimaisista) investoinneista yritysjohdolle kannattamattomia. Tällöin johto päättelee, että koska kovien verojen takia investoinnit ovat kannattamattomia, on omistajien edun mukaista jakaa voitto mieluummin osinkoina.

        Esimerkiksi USA:n entinen valtionvarainministeri Andrew Mellon tajusi tämän dynamiikan alentaessaan lamakaudella 1920-luvulla veroja. Veronalennusten vaikutuksesta valtion verotulot kasvoivat, koska yritykset (ja ihmiset) alkoivat pistää enemmän rahaa tuottavaan toimintaan, josta olivat ottaneet ne pois korkeiden verojen takia.


    • Vastuuntuntopuuttuu

      Jos osingon saajat olisivat hiukankin moraalisia ja vastuuntuntoisia Suomea kohtaan,
      he lahjoittasivat osingonsa nyt kaiken valtion velkojenmaksuun,koska ovat saattaneet
      päätöksillään Suomen konkursin partaalle.

      • Eipä ole tullut mieleen lahjoittaa osinkoja mihinkään. Olen ostanut aina uusia osakkeita, enkä usko että minun omistuksieni takia ollaan tultu konkurssin partaalle. Olemme menettäneet kilpailukykymme, se näkyy koko ajan investointien puutteena ja korkeina osinkoina - varsinkin silloin jos yrityksen kannattavuudesta on pidetty huolta.


      • Intti_Ranne_1000

        Olet aivan oikeassa. Itse asiassa Henry Ford sr kommentoi tuota omaelämäkerrassaan. Häntä mukaillakseni: Oletetaanpa että osingonsaajat tosiaan lahjoittavat osinkonsa valtion velkojen maksuun.

        Lopputulos olisi luultavimmin, että poliitikot käyttäisivät nuo rahat uuteen kivaan puuhasteluun ja jättäisivät tavalliseen tapaan pääosan veloista maksamatta. Siten valtion talousongelmat eivät johdu tulojen vähyydestä, vaan (demari)poliitikkojen älyn vähyydestä mitä rahan käyttöön tulee.

        Suosittelen Kalle Isokallion blogia. Hän käsittelee valtion rahankäytön älyttömyyttä aika perusteellisesti useissa kirjoituksissaan.


      • Jos osinkoja ei maksetettaisi tai niitä verotettaisiin vielä enemmän, en minäkään sijoittaisi osakkeisiin. Milläs sitten pääomia kerättäisiin? Täytyy muistaa että jokainen työpaikka vaatii pääomaa noin 300 000 euroa. Ei ne tyhjästä synny, ensin on oltava idea, mutta sitten tarvitaan pääomaa. Pääoma saadaan yritykseen maksamalla korkoa tai osinkoa.

        Sitten nämä sijoitusvakuutukset ovat myös aivan samanlaisia sijoitustuotteita, pääomaa kerätään ja ne ovat rahastojen kautta yrityksissä. Suomen erittäin kova verotus on aiheuttanut tämän vakuutussäästämisen suosion varakkaissa piireissä, koska niissä vero maksetaan vasta kun pääoma ja tuotto nostetaan vakuutuksesta pois.


    • Juttaantoimahdollisuuden

      Osingonnostajat kiittävät Jutta Urpilaista veroratkaisuista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1944
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      252
      1640
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      244
      1557
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      54
      1494
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1378
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1209
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1177
    8. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1163
    9. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1162
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      33
      921
    Aihe