Nivalan Työpajasäätiö

Kerubi12

Nivalaan on perustettu Työpajasäätiö.Säätiön alaisuuteen on siirtyneet nuorten työpajat, metallipaja ja muistaakseni "tyttöpaja" joka oli vanhalla uimahallilla....Onko kokemusta asiasta ja uudesta säätiöjutusta?.....Sossusta sinne koetetaan ehdottaa, mutta kun ei.....Onko kokemuksia?

110

4981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lakikirja

      hommahan menee niin että koko vitun säätiö hommalla kierrellään pykäliä teetetään töitä kuntouttavassa työtoiminnassa olevilla ja vedetään liksat välistä ko ei tartte maksaa oikeita palkkoja.suoraan sanottuna orjatyövoimaa

      • Ihimehommaa

        Sitä paskaahan se on. Teettävät vielä saunasella nimisen saunakaluste firman hommia sielä. Oli Nivala lehessäki juttu säätiöstä vaan oli unohtunu toimittajalla mainita että samoissa tiloissa toimii saunasella.


    • Hyvä_homma

      Hommahan menee niin, että siellä tarjotaan mahdollisuutta osallistua edes johonkin työntapaiseen toimintaan. Valitettavan paljon on kuitenkin niitä, joita kiinnostaa vaan kotona makaaminen. Ja urputtaminen. Ei sinne ole pakko kenenkään mennä, mutta uskoisinpa mahdollisuuksien "oikeisiin töihinkin" paranevan, jos on vähänkään omaa aktiivisuutta. Hyvähän se on että mahdollisuuksia tarjotaan, ei kai se keneltäkään ole omista pois...?

    • madamTrampolin

      Ja hommahan menee niin että työstä on maksettava palkka. Aina.

      Näillä työpajoilla ja kokeiluilla pyritään samaan vastikkeellinen tuki yleiseksi normiksi pikkuhiljaa. Kuntien töistäkin iso osa tehdään kokeiluina, siis samoja töitä joista vielä muutama vuosi sitten sai oikeaa työehtojen mukaista palkkaa. Tällaisiin puliveivaus tehtäviin eivät kuulu lomat eivätkä ne kerrytä eläkettä. Pajasta voisi tehdä kantelun aluehallintavirastoon, nähdäkseni sinne ei voi velvoittaa ilman työttömän omaa suostumusta. Ongelmana Kalajokilaakson alueella on että erillaisissa työllistämishankeissa epäpätevät henkilöt ilman lain tuntemusta hoitavat näitä velvoitteita ohi työvoimatoimiston. Työllistämistyö ei saa tuottaa etua yksityiselle yritykselle joten tämä Nivalan touhu haiskahtaa pahasti.

      • kluuu

        Kävisit nys edes kerran katsomassa ennenkuin oksennat mädäntyneet aivosi ulos. Trampolin.


      • sakkeustulealaspuusta
        kluuu kirjoitti:

        Kävisit nys edes kerran katsomassa ennenkuin oksennat mädäntyneet aivosi ulos. Trampolin.

        :-D voi teitä.


      • öykki

        joo on se p.... että työstetään ihmisiä ja teeteään,ilman eestä ja joka suunnnasta senkun vittuillaan, tekisivät saatana ITE!!! onhan se hyvä sielä olla hyvällä palkalla ja jeesustella menemään saatana tuommoset jotka pitää ihtiään "parempina" ja patistaa tekemään niin VOI JUMALAUTA SAATTAA KÄYDÄ HEIKOSTI


    • makrooney

      vittu mitä paskaa

    • kurkistamaan

      hyvä ku keskustellaan. kannattaa jokaisen ottaa tarkemmin selvää kaikista taustoista.
      ja voihan käydä jonkin aikaa. ei mihinkään oo pakko jäähä mistä ei tykkää.

    • tilintarkastaja

      Faktatietoa, Saunasella Oy, osoite on Peltotie 9, 85500 Nivala.lähde:
      https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2333272&tarkiste=17A67BDE264F57B894993EE56BE02719ED0319FF
      Osoite muuttunut 15.5.2016
      Nivalan työpajasäätiö, osoite Peltotie 9, 85500 Nivala.lähde:
      https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2572914&tarkiste=D5971941F0932E7BF60E33FF37EC6D831E7BF28A
      Näistä tiedoista ja päivämääristä voi päätellä paljon.
      Saunasella ei ole rekisteröitynyt työnantajarekisteriin!!!, elikkä ko. yrityksellä ei ole työntekijöitä.Saunasella teettää Nivalan työpajasäätiöllä tuotteita, kuntouttavalla työtoiminnalla, josta työntekijä saa 9 eur. kulukorvauksen päivältä, tästä voi hieman päätellä, millainen säästö yritykselle on, kun voi kupata ihmisiä, jotka on käytännössä pakotettu töihin.Paljonko menee kaupungin ja valtion avustuksia epäsuorasti kierojen yrittäjien taskuun.Säätiönhän pitäisi olla voittoa tuottamaton, joten herää kysymys tuotteiden hinnoittelusta?.Asia alkoi kiinnostamaan niin paljon, että täytyi sijoittaa hieman asiakastietoon, ja sieltähän selvisi Saunasellan tilanne, omat pääomat kymmeniätuhansia pakkasella, käytännössä konkurssi.Kuviot on hyvin selvät, taas Google auttoi.Säätiön toimitusjohtaja on ollut aiemmin töissä Heinävedellä, Metalliset Groupilla.Kuinka ollakkaan, taas löytyi tuttu nimi:
      http://rejstrik.finance.cz/harri-pekka-juhani-niemila/, elikkä Metallisetin tsekki firma...
      Löytyykö sama nimi Saunasellan nettisivulta:
      http://saunasella.fi/yhteystiedot
      Onko tosiaan Nivalan kaupungilla niin tyhmiä päättäjiä etteivät ota asioista selvää, vaikka tietojen mukaan useat tahot ovat asiasta kyselleet.Mitenkähän mahtaa verottaja suhtautua asiaan.Asianosaiset, tehkääpä valitus asiasta AVI:lle: https://www.avi.fi/web/avi/kantelu1#.Vs8rgtBVKUk
      sitä asia varmaan kiinnostaa jos ei oman paikkakunnan päättäjiä.

      • Oosekumma

        Tilintarkastajalta tiukkaa asiaa. Utelut ja kyselyt stopataan alkuunsa. Nivala lehdessäkin vääristellään tietoa. 4.2 oli juttu säätiöstä, kummasti toimittaja oli unohtanut että saunasella on samoissa tiloissa säätiön kanssa. Tekstiviesti palstalle kun laittoi asiasta niin kas kummaa ei näy viestiä lehdessä.


      • seurakuntalainen

        Kait ny tj ite tajuaa häipyä. Teki tihutuhot säätiölle 6 kk aikana savolaisystäviensä kans. Johan ny vähäälynenkin tajuaa,ettei yhteiskunnan tiloissa ja yhteiskunnan kamoilla valmisteta saunasellalle yhtään mitään . Lakia rikottu ainakin 4 :ssä asiassa. Ny herätys Nivalan päättäjät. Säätiön maine meni.


      • ykannainen

        Onpa törkeää touhua . Pilas koko työsäätiön. Ei säätiö ole firmojen tuottaja . Poliisitutkintaan vaan . Kieroa kuin savossa ja kärsämäellä ...


      • spadex
        seurakuntalainen kirjoitti:

        Kait ny tj ite tajuaa häipyä. Teki tihutuhot säätiölle 6 kk aikana savolaisystäviensä kans. Johan ny vähäälynenkin tajuaa,ettei yhteiskunnan tiloissa ja yhteiskunnan kamoilla valmisteta saunasellalle yhtään mitään . Lakia rikottu ainakin 4 :ssä asiassa. Ny herätys Nivalan päättäjät. Säätiön maine meni.

        Mitä tihutöitä tehty, ja mitä lakeja rikottu?


      • Simo_toini2

        Tietysti joku voisi, noin muuten vaan, kysyä; minkälaiset tavoitteet on säätiölle asetettu kaupungin taholta? Siis tulorahoitukselle? Taidatte nyt haukkua väärää puuta.


      • Lukutaitoinen

        Kannattaa varmaan klikata auki nuo tilintarkastajan antamat linkit ja tarkistaa ne "faktatiedot" osoitteiden ja päivämäärinen kohdalta :D


      • Noniihän

        No niihän tuossa näkkyy lukevan. Toiminimi Nivalan paja ja johtajan nimi. Saunasellin alla.


      • Lukutaitoinen
        Noniihän kirjoitti:

        No niihän tuossa näkkyy lukevan. Toiminimi Nivalan paja ja johtajan nimi. Saunasellin alla.

        En kyllä nähnyt työpajasäätiön tj:n nimeä saunasellin alla. Osoite saunasellillä jossain muualla kuin Peltotie 9. Näin ainakin näkyviin tuli, kun avasi tilintarkastajan antamia linkkejä. Mutta ehkä minun pitää ostaa silmälasit.


      • Lakimiesnainen

        Ohan tos faktat. Johtaja teettänyt orjatyönä a jaepämääräselle firmalle voittoa kuntouttavan työvoiman avulla. Vaatisi viranomaistutkinnan. Valtion. Kustannuksella hyöty ko. Firmantapaiselle. Kätsää kusetusta.


      • Lyytimummo

        Tuo nainen ei ole lakikirjaa nähnytkään!


    • TarjaKulho
      • toimitukselta

        Juu. Ja lisää tulos.


    • zädääm

      tämähän on niin sanottua "vilunki" peliä yritetään kiertää veroja ettei tarvitse maksaa palkkaa ja pistetään rahat omaan taskuun.on siinä tietysti se hyvä puoli että ei kukaan osta niitä saunasellan tuotteita kun näkevät hintalapun,on perkele melko tyyriitä penkkejä.

    • virkavalta

      Kunta,valtio,kallio ky viety rikospolulle . == PETOS. Asia/ nimike. Rikostutkintaan.

      • lisäfaktaako

        TOIVOTAAN, ETTÄ KAUPUNGIN JOHTO JA K.HALLITUS TAJUAA MITÄ NYT TEHTÄVÄ , HETI. Harmi ku nämä koijarit saa kupata kuntien,valtion,seurakunnan jne. varoja. Mitenkähän sen Toholammen firman mahtoi käydä.........!.?...


    • kepuukki

      Tarja ylen toimittaja YleX, kohta kymppiuutisis juttua.

    • saunakiulu

      Saiskos noita työntekiöitä enempi ilman ku tarve ois päästä urakoimaan? kyllä nyt tulee kolomen SSS. tuottavuushyppy kun työntekiät ei maksa mitään. Joko säätiössä on vienti lähteny vetään? Pitäisi ainakin näinhän hallitus on lupaillu.Mutta kotimaahan ei tuolla konseptilla kannata kun jos me säätiöidään kaikki nii kohta ei oo vara kellää tuohon yleellisyystavaraan ku SAUNAKIULU

    • ykannainen

      Tj lle KENKÄäÄ , jos polonen ei itse tajua häipyä .

      • eisaaselvääkää

        Onko se tj nyt tämä niemelä vai tämä sarjanoja? Molemmat on tjtä.


    • sipilätaas

      Mitenkähän yhtäkään uskovaista ei ole säätiössä?, Nivalassa kuitenkin lestadiolaisuus jyllää, varmaan on päättäjissäkin porukkaa kovasti.Voisi olla hyvinkin tarpeellinen asia, kuitenkin kristilliset arvotkin ovat hyvin tärkeitä.Miettikääpä asioita.

      • samppadi

        Niinpä. Bullberry oy rulaa . Ja harpymill ja saunaselli.


      • ssöy

        Kyllä ei tarvi ainuttakaan lestaa kyseiseen paikkaan.!


      • sellisauna

        Juup. Maine Meni. Jo. Ei kieroja yrityksiä hyväkskäyttään porukoita. Meleko törkiää kilpailun vääristämistä


      • cucumber

        Kuulema tj jo häippässy . Jeee /! :-) hallelujaa !! Körttikansa kiittää.


      • maka1234

        Vitut se mihinkää oo häipyny


      • körttityttö
        maka1234 kirjoitti:

        Vitut se mihinkää oo häipyny

        Lähtis ny ja pia. . N!! Täysin Epäpäte !


    • seurakuntalainen

      Häipys jo , polosta ku ei ite tajua .

      • Lyytimummo

        Lopettakaa nyt kakarat kännissä häiriköinti!


      • hapokasta

        Ny sielä orjat purkaa elektroniikkaromua akkuserille . Eli kuka käyttää vilunkia . Ja onkohan luvat kunnossa . Hyväksikäyttöä . Mitäkähän lakipykälissä tuumataan........


    • epäreilua

      Ei sieltä lähe akkuserille mitään muuta ku akut ja paristot,Muu ele menee muualle murskattavaksi koska ahne akkuseri ei suostunut maksaan tarpeeksi palio.Siis työpajalla on ainaki 90prossaa juoppoja jotka ei mualle pääse enää ja loput ei pääse muista syistä.Ite jaksa olla enempää orja ku teen sen verran että näyttää että oon jotaki tehenyt.

    • Vaihto-oppilas

      Ime ittees.

    • juu_hei

      Onhan sielä työpajalla käynyt joku alkoholivalistaja ja ilmotustauluilla palion lappuja alkoholihaitoista,Että kyllä sielä juoppoja on.

      • puliukon.protesti

        Eipä yleistetä ;)


      • Puliakkaalipukka

        Nuorten työpaja???????????? He heh. Heh.


    • seurakuntalainen

      Milloin Työpajasäätiölle Pätevä. Ammattitaitoinen johtaja .?? Nykyisellä ei taidot piisaa . Savuavia raunioita jättänyt metsäteknikko vaan jälkeensä. Mikä elin hänet siihen valinnut ? Olikohan paikka avoimessa haussa 😠😂

      • seurakunnastajoeronnut

        Eihän siellä ole laitettu mitään paikaa julkisesti haettavaksi. Vain oletko nähnyt?


      • Mattikatiska

        Eipä oo näkyny. Ei hyvältä näytä. Johtaja pilas kaiken. Tai siis... Pelle! Varmaan veronmaksajien vituttaa maksaa sen palkat ym.


      • Eipäjoopa
        Mattikatiska kirjoitti:

        Eipä oo näkyny. Ei hyvältä näytä. Johtaja pilas kaiken. Tai siis... Pelle! Varmaan veronmaksajien vituttaa maksaa sen palkat ym.

        Pilasi kaiken? Minkä siis? Selvennätkö vähän, mitä olisi pitänyt tehdä?


    • meikäläin

      Sama peli jatkuu. Kuntouttavassa työtoiminnassa olevia ruoskitaan ja kytätään jatkuvasti etteivät vain laiskottele, ottavat sarjatuotanto töitä yrityksiltä ja teettävät niitä ja yrittäjät mitkä tuovat työnsä kuntouttavassa oleville tehtäväksi ovat pahalla päällä ja vittuilevat ettei tule tarpeeksi nopeaa.Lakihan sanoo ettei sellaista tuottavaa työtä saa teettää kuntouttavassa työtoiminnassa olevilla.
      Ja ruokatauotkin on nykyään poistettu kokonaan tai niin sanotusti siirretty niin että kun työpäivä loppuu alkaa muka ruokatauko.Johtajat kyllä pitävät ruokataukonsa oikeaan samaan aikaan niinkuin ennenkin.
      Sitten hakevat kaupoista ilmaiseksi ruokatarvikkeita joista on mennyt viimeinen käyttöpäivämäärä yli kun kauppiaat antavat ilmaiseksi nämä lahjoitettavaksi kuntoutuksessa oleville, mutta suuri osa ruoka tarvikkeista myydään työttömille kuntoutuksessa oleville ruokana, mitä niistä valmistavat säätiön osittain homeessa olevassa ruokalassa, jota on remontoitu homeen päälle.Myös osassa säätiön tiloja haisee todella hirveä paska, johtuuko viallisista viemäreistä vai mistä? Hiiriäkin juoksentelee ruokalassa sun muualla.Myös osa ilmaiseksi jaettavaksi tarkoitetuista euruokapaketeista myydään samalla tavalla sen sijaan että jakaisivat ne kuten on tarkoitettu.
      Säätiön käyttöön tarkoitetut rahat sen sijaan että ne käytettäisiin siihen mihin on tarkoitettu, menevätkin johtajan ystäville, jotka esim suunnittelivat pinenen noin 2.5x3.5 metriä kokoisen kasvihuoneen jonka runko on tehty lankusta, nähtävästi tämän suunnitteluun meni useampi kymmenentuhatta euroa...
      Mutta esim kunnollisia työkaluja tai mitään mitä pajalla tarvittaisiin ei osteta kun rahat menevät tällaiseen toimintaan, samaa touhua kuin saunasella homma.
      Onko tämä edes laillista?
      Edes hitsaustiloja ei ole vaan hitsataan siellä sun täällä pitkin hallia niin että haitallinen hitsausvalo sun muu haittavaat muita.
      Koko paja on vain johtajan ja tämän ystävien ja digijuoksupoikien suojatyöpaikka jota pidetään työttömien avulla pystyssä...

      • Työstä.palkka

        Ilmeisesti liian kilttiä porukkaa sielä nykyään. Kyllähän ne yrittää varmasti kyykyttää jos kukaan ei uskalla sanoa että perkele täälä ollaan 9e päiväpalkalla että kyllä varmasti syyvään ku on nälkä ja tupakilla käyvään sillon ku huvittaa ja sen verran tehhään ku vihtii. Jos siitä tulee potkut niin tuskin harmittaa ja loppuu se kokopaikka kokonaan jos yrittävät orjuuttaa kunnolla. Minulle ainaki ois ihan turha tulukuttaa ja minulle ainakin ihan turha jonku virman pikkupomon räksyttää minä en ilmaiseksi urakka hommiin repeä se on varma.


      • Jokurotitoimintaan

        Kannattaa tehdä ko. asioista tutkintapyyntö.On useitakin viranomaistahoja,jotka ovat velvollisia ottamaan asian selvitykseen, jos tutkintapyyntö tulee.


      • SimoToini20
        Jokurotitoimintaan kirjoitti:

        Kannattaa tehdä ko. asioista tutkintapyyntö.On useitakin viranomaistahoja,jotka ovat velvollisia ottamaan asian selvitykseen, jos tutkintapyyntö tulee.

        Sinusta pitäisi tehdä tutkintapyyntö. Ja valkotakkisille.


      • Koijarit.vastuuseen

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Taispa osua napakymppiin ku heti hermot riekaleina. Joo pittääpä ottaa asiaksi ja laittaa paja tutkintaan ja ilmoittaa samalla johonki lehteen vaikka iltalehteen jos niitä kiinnostaisi.


    • Shemale_Sonja

      Ilmaistyövoimaahan se on johon kehari korkeintaan suostuu. Kumma kun tuosta on lehdissä jne. ollu kritiikkiä työttömät antamassa (myös minä) niin ihmiset kommentoi että pitäisi olla tyytyväinen kun töitä tarjotaan eikä kitistä joutavia.

      Ja minä kysyn arvon inisijöiltä, että vaihtaisitteko esim. tuntiliksaan pohjautuvan työnne työmarkkinatukeen jonka päälle saa neljänä päivänä viikossa 9 euroa (maksimi, koska viitenä päivänä ei voi olla kuntouttavassa)? vastaan puolestanne. Ette alentuisi moiseen mutta sitten meitä loisia joita hommat kiinnostaa heti kun siitä maksetaan edes minimipalkkaa - meitä te vainoaa te ja samalla kirjoitettu eri uutisten yhteydessä että ei kahden tonnin palkka riitä mihinkään... saatte silti moninkertaisen palkkion kuntouttavaan työtoimintaan verrattuna.

      Tämä on ollu 11-12 vuotta jo tämä "kuntouttava" kaunistamassa tilastoja ja nyt vielä aktiivimallit. Te joilta miinustetaan rahaa sen takia ettette ole aktiivisia - varastamaan sen edestä kaupoista! vähintään! Kyllä on sopeutumiseläkettä sun muuta herroille joita sinne äänestätte, mutta kukaan ei ole vielä tehnyt kansalaisaloitetta kuntouttavan orjatyövoiman poistamiseksi. Eihän ne sitä poistaisi mutta silti olisi kiva nähdä kun 150000 allekirjoitusta tulisi hetkessä. tekisin sen itse mutten osaa laki- ja pykälätermistöä yhtään. Joku hyvä pykäläasiantuntija voisi tehdä aloitteen kuntouttavan työtoiminnan poistamiseksi tai että se muutettaisiin niin että siitä saisi vaikka 9 euroa tunnissa ja olisi mahdollisuus tehdä joka arkipäivä niitä vaikka kahdeksasta kuuteentoista jos halua riittää tekijällä ja varmasti riittää kun siitä maksetaan. Se tulisi halvemmaksi kuin kasvava syrjäytyminen, mt-ongelmat ym. siihen liittyvä. Pitkällä tähtäimellä se voisi vielä Suomen jopa pelastaa. Ja on hyvä muistaa että sana "kuntouttava" on siinä tarkoituksella. muka mt-ongelmaiset, syrjäytyneet jne. saisivat siitä alkukipinän jonka jälkeen he pääsisivät vakiohommiin tuntiliksalla jonnekin. Kaikkihan te kuitenkin tiedätte että siellä käy mm. ongelmattomia ihmisiä (siis sellaisia joilla ei ole esim mt-ongelmia) - Toisekseen siellä ei työllistyminen vaan pääset uusiin ilmaistöihin eri paikkaan sen jälkeen kun olet ollut esim. puoli vuotta jossakin pajalla. Sieltä potkitaan sitten jonnekin muualle puoleksi vuodeksi jne. muutama prosentti tuosta orjalaumasta saa tuntiliksaan perustuvan työn. Se on liian vähän!

      Itse en tuohon ole suostunut aikoihin ja tiedän niksit välttää karenssit ymv. Lisäksi pyöritän pikku vaatebisnestä taustalla joten ihan hyvin sitä pärjää, mutta tähän on oikeasti saatava muutos! jotkut joutuu tuossa kierteessä olemaan koko aikusikänsä eläkkeelle pääsyyn asti. Ja ei voi ottaa lainoja esim asuntoa varten eikä eläke kerry enempää kuin päivärahalla olemisella. järkevämpi vaihtoehto on luonnollisesti jälkimmäinen. Tuolla kuntouttavassa olemalla ei muuten voi ottaa edes viidentuhannen euron lainaa viiden vuoden takaisinmaksuajalla. reilua? Ei ole.

      Nyt joku sitä aloitetta kansan puolesta väkertämään niin käyn allekirjoittamassa sen.

      • Lonkeri

        Hyvä kirjoitus Sonja, noi niksit varmasti kiinnostaisivat monia, että mitäs kaikenlaisia semmoisia on mahdollista.


    • Anonyymi

      🐒 ei pajalla töitä tehä, siellä vietettään aikaa ja syyään ilmaista ruokkaa

      • Anonyymi

        Kerran erehyin tekkeen töitä niin joutuin töihin!


    • Anonyymi

      Pääseekö pajalle kuka vaan? T.innokas

    • Anonyymi

      Tervetuloa. Täälä toimistopuolella me akat istutaan ja juorutaan. Välillä käydään kyttään meidän 'työntekijöitä'.

    • Anonyymi

      Huutonaurua tälle koko ketjulle ja katkerille tilityksille. Työpajalla 'orjuutetaan' ja 'piiskataan' tekemään töitä joo voi herranjumala :D Ei sielä ole pakko kenenkää olla ja katkeroitua, voi mennä ihan oikeisiin töihin jos rahkeet riittää. Tietysti ottaahan se koville käydä pari tuntia päivässä ihmistenilmoilla notkumassa ja vetää maha täyteen ilmasta safkaa ku vois ennemmin dokailla ja pötkötellä kotona. Ja mitähän helvettiä se niille pajalaisille kuuluu mitä yritykset niillä teettää :D Perustakaa oma firma ja tehkää samoin jos kuvittelette että se on mukamas helppoa ja että sillä jonkinsortin rahallista hyötyä saavuttaa. Toivottavasti tulis nyt joku työpajan ahertaja väittelemää nii sais kunnon keskustelua aikaseksi.

      • Anonyymi

        Parempi ku pajalaisia pistettäisiin suoraan työkokeiluun eikä pajalle istuun. Kuullut juttua että nytkin pajalle on semmoisia jotka ollut vuosikausia vaan istumassa siellä ja välissä saa pitää vielä kuukauden lomankin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi ku pajalaisia pistettäisiin suoraan työkokeiluun eikä pajalle istuun. Kuullut juttua että nytkin pajalle on semmoisia jotka ollut vuosikausia vaan istumassa siellä ja välissä saa pitää vielä kuukauden lomankin!

        Mitenkäs se työkokeilu parempi ois? 3-6kk olisit työkokeilussa 9€ päivässä ja sen jälkeen
        saisit lähteä lätkimään ja seuraava 9€ tekijä otetaan tilalle..

        Moniko yritys hyötyy näistä niin sanotuista työllistämistä edistävistä palveluista mm: työkokeilusta jossa tehdään ihan samaa työtä mitä muutki työntekijät erona se, että toiset saa palkkaa ja toiset 9€ päivältä eli kulukorvauksen, eikä ole aikomustakaan palkata työkokeilu jakson jälkeen..


    • Anonyymi

      Nyt kyse niistä jonninjoutavista akoista sielä toimistoissa.

    • Anonyymi

      Pajalaisten saatava tes:n mukainen palkka jos aliurakoivat firmoille. Se ny tajuaa pässikin. Ei yhteiskunnan tiloissa, 9e päiväpalkalla firmoille tehdä yhtään mitään. Muuten se orjuuttamista. Hyväksikäyttöä. Kilpailun väärentämistä.

      • Anonyymi

        Se onki työpaja eikä mikään normaali työpaikka? Normaalista työpaikasta saa normaalipanoksella normaalin palkan. Työpajalta saa 9e päivässä nollapanostuksella, riittää kun raahautuu paikalle. Pitäähän sieläki jotain tehdä, jos ei muuta niin yrityksille aliurakointia. Ja turha kuvitella että siinä hommassa liikkuis isot rahat. Kaiken lisäksi koko pajalla ei oo pakko olla.


      • Anonyymi

        Tämä ^ kannattaa menn oikeisiin töihin, sielä voi valjeta se ettei se työpajan homma ollukkaa nii rankkaa :)


      • Anonyymi

        Minkälaista työtä ne tekkee pajalla nykyään? Ossaako joku sanoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaista työtä ne tekkee pajalla nykyään? Ossaako joku sanoa?

        Suurin osa ei minkäänlaista... Ei siellä palakkaa saa ni miten siellä töitä tehtäis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin osa ei minkäänlaista... Ei siellä palakkaa saa ni miten siellä töitä tehtäis

        Mutta ilimaset makkarat saahaan taas huomenna


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se onki työpaja eikä mikään normaali työpaikka? Normaalista työpaikasta saa normaalipanoksella normaalin palkan. Työpajalta saa 9e päivässä nollapanostuksella, riittää kun raahautuu paikalle. Pitäähän sieläki jotain tehdä, jos ei muuta niin yrityksille aliurakointia. Ja turha kuvitella että siinä hommassa liikkuis isot rahat. Kaiken lisäksi koko pajalla ei oo pakko olla.

        kyllä siellä kuule on pakko olla tai ei siinä tilanteessa jos karessin haluaa.


    • Anonyymi

      Ruokalasta ei oo saanu ruokkaa yli viikkoon, mikä mättää? Ei me pajalaiset pärjätä pitkää päivää iliman ruokkaa!

      • Anonyymi

        Kuka siellä muka pitkää päivää tekee? 😂


      • Anonyymi

        Ei oo keittiötyöntekijöitä? Joillaki olis kokkikoulutaustaa mutta ei viihti mennä ku siinä joutuu oikiasti tekeen jotaki.


    • Anonyymi

      Huomenna mennään makkaran paistoon pyssymäelle! On sitä ahkeroitukki

      • Anonyymi

        Kuka syö eniten?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Säätiön ja bestglassin yhteistyö epäilyttää. Paja korjaa telineite itse firma voisi palkata jonkun korjaamaan niitä itse siinäkin on joltakin työpaikka pois kun orjat tekevät sen ilmaiseksi. Ei siis ihme että bestglass syrjäyttänyt muut alan yritykset koska harrastaa pimeää halpatyövoimaa näin säästää kustannuksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säätiön ja bestglassin yhteistyö epäilyttää. Paja korjaa telineite itse firma voisi palkata jonkun korjaamaan niitä itse siinäkin on joltakin työpaikka pois kun orjat tekevät sen ilmaiseksi. Ei siis ihme että bestglass syrjäyttänyt muut alan yritykset koska harrastaa pimeää halpatyövoimaa näin säästää kustannuksissa.

        Monessa paikassa AVI lopettaa työpajat, koska kuntouttavaa työvoimaa käytetty firmojen alihankinnassa ym. Hyväksikäyttöä. Nivalassa mm. Mecanova, Bestglass, savenmaa. Ym. Sanktiot tulossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monessa paikassa AVI lopettaa työpajat, koska kuntouttavaa työvoimaa käytetty firmojen alihankinnassa ym. Hyväksikäyttöä. Nivalassa mm. Mecanova, Bestglass, savenmaa. Ym. Sanktiot tulossa.

        Niiden jotka tekee alihankintana kyseisille firmoille pitäisi sitten ainakin olla palkkatuella.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä helevetin digipaja? Soitanpa Aviin huomenna.

        Eikö siellä oo joku semmonen? Näi ainaki kuullu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö siellä oo joku semmonen? Näi ainaki kuullu

        kyllä siellä sellainen on.


    • Anonyymi

      Onko kiva paikka?

    • Anonyymi

      Oletteko ajatelleet sitä, että yritykset, joita mollaatte, maksaa veroja ja siten teidän sossukorvauksenne.Kannattais kattoa peiliin, ja ajatella asioita hieman syvemmin.Tässä näkee hyvin porukan älykkyysosamäärän, olisko se syynä että ei työllisty.Lopettakaa turhan länkyttäminen.

      • Anonyymi

        Just näin. Mutta onko siellä tosi työtä tarjolla? Hyvä jos on.


    • Anonyymi

      Olispa paja auki! Ikävä töihin

      • Anonyymi

        Kiinni on paja. Ja pysyy. Seuraavat 10vuotta. Nyt ei rahat riitä jonninjoutavaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinni on paja. Ja pysyy. Seuraavat 10vuotta. Nyt ei rahat riitä jonninjoutavaan.

        Kyllä se 2-4 kk päästä on taas auki ja työntekijöillä ja pajalaisilla vaivat taas jatkuu, kun homeelle ja huonolle ilmalle altistutaan jälleen kerran


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se 2-4 kk päästä on taas auki ja työntekijöillä ja pajalaisilla vaivat taas jatkuu, kun homeelle ja huonolle ilmalle altistutaan jälleen kerran

        Ei jatku työpajahomma enään vuosiin. Kaikki varat vie tämä viirus. Miljoonat tarvitaan muualle kuin tyhjäntoimittamiseen. Ja aikun asbestihallit puretaan pian.


    • Anonyymi

      Joko paja milloin aukiaa? Pitäs töihin päästä

      • Anonyymi

        Parin viikon päästä aukiaa ja pojat pääsee taas duunaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parin viikon päästä aukiaa ja pojat pääsee taas duunaan

        jebe ja japi jo oottaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jebe ja japi jo oottaa

        Pajasta viruslinko heti viimesen päälle.


    • Anonyymi

      Pajalla on myös työllistävä vaikutus.

      • Anonyymi

        Niille joista muuhun ei ole. 🤨. Veronmaksajien riesa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niille joista muuhun ei ole. 🤨. Veronmaksajien riesa

        No pitää niille verorahoille olla jotain käyttöä että ei turhaan makaile valtion kassassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niille joista muuhun ei ole. 🤨. Veronmaksajien riesa

        Nii no osa on osittain kehareita että siltä osin ei ole muuhun,Ja nämä ihmiset ei ole osaansa valinnut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii no osa on osittain kehareita että siltä osin ei ole muuhun,Ja nämä ihmiset ei ole osaansa valinnut.

        onko kovinkaan viisasta kommentoida halventavasti? Kukaan ei meistä loppupeleissä ole yhtään toistaan parempi lorun lopussa jokaisella on monttu ja puupalttoo päällä aivan sama mitä on maanpäällä tehnyt tai omistanut.


    • Anonyymi

      Mitähän pajalle nykyään kuuluu?, näyttää aika hiljaiselta?

      • Anonyymi

        Pajalle on tehty mittava remontti ei tarvi tehä töitä enää huonossa ilmanlaadussa.


    • Anonyymi

      Ponnistin pajalta työelämään jossa vieläkin. Sitä ennen vuosia työttömänä ilman mitään.

      • Anonyymi

        Näyttää olevan konkurssi ilman kaupungin apua.Mitä ihmettä tehty, että talous 120000 tappiolla...
        https://poytakirjat.nivala.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021178-8


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Eikait noilla oo tekemistä keskenään.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe