Seligson Brands ja Pharma

Ostaakovaikoei

Näkemyksiä noiden kahden rahaston pärjäämisestä esim. 2016-2020? Perusteluja?

9

327

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsaah

      Ne pärjäävät suunnilleen yhtä hyvin kuin niiden omistamat firmat, vähennettynä kuluilla. Perustelut: sillä tavalla rahastot toimii.

      Oikeasti lienet kysymässä, miten suuret kuluttajamarkkinoilla toimivat firmat ja lääkefirmat tulevat pärjäämään tulevina vuosina, ja myös miten maailman tapahtumat vaikuttavat niiden osakkeiden hintoihin tulevina vuosina? Nämähän ovat kaksi eri asiaa. Esim. vuonna 2009 suunnilleen kaikkien osakkeiden hinnat romahtivat, riippumatta siitä miten hyvin tai huonosti itse firmalla meni. Tuollainen 4-5 vuoden aikaperiodi on niin lyhyt, että sen aikana maailmanmarkkinoiden yleisellä heilumisella voi olla jopa suurempi merkitys kuin varsinaisen sijoituksen hyvyydellä.

      Todennäköisesti Brandsin kehitys noudattelee länsimarkkinoiden yleistä kehitystä myös tulevina vuosina. Lääkepuolella heiluntaa puoleen ja toiseen on enemmän. Valitettavasti en omaa sellaista kristallipalloa, joka kertoisi mihin suuntaan ja kuinka paljon osakekurssit seuraavina vuosina suuntaavat.

    • Kettu75

      Voi olla, että emme näe mitään yhtenäistä pitkää laskua tai romahdusta finanssikriisin malliin, heiluntaa ylös ja alas sahaavia laskuja ja nousuja. Kuukausisijoittajan unelma siis, kun heiluntaa on reilusti. Laatufirmoja hyvine osinkoineen molemmissa salkuissa. Nyt markkinat ovat herkkänä ja reagoivat voimakkaasti sekä hyviin että huonoihin uutisiin. Otollinen oston paikka siis aloittaa säästäminen noihin rahastoihin 2016. Kiinan suhteen ollaan pessimistisiä, mutta Aasiahan kasvaa vielä vuosikausia. Brandit ovat aina haluttuja ja juuri kehittyvien maiden ihmiset janoavat niitä yhä enemmän vaurastumisen myötä. Pharma hyötyy ikääntyvästä väestöstä kautta maailman.

    • MenestyviäAloja

      10...15 vuoden mennyt tuottohistoria on hyvä, myös annualisoituna. Ovat nyt tippuneet kumpikin huipustaan kohtuullisesti, joten hyvä alkaa pikkuhiljaa säästämään vaikkakin hyvin todennäköisesti noiden sisältämien osakkeiden kurssit tippuvat edelleenkin. Itselle ovat kumpikin aika merkittäviä, tavoite pitää varoja noissa ainakin 10 vuotta tai pidempään. Kokonaissijoitussummissani noihin liikutaan kymppitonneissa (ovat vain osa kaikista sijoituksistani).
      Kannattaa huomata melkoinen USA-paino noissa, jos kumpaakin ottaa. Lisäksi taalan vahvistuminen etenkin vuoden 2014 aikana (noin 1.38 -> 1.08 $/€) nosti osittain noiden kursseja ikään kuin ansaitsemattomasti.

    • Ihmetellen

      Mihin rahastoihin Seligsonilla kannattaisi sijoittaa, kun ajatuksena pitää varoja ainakin 10 vuotta? Kuinka monta tonttua yhteen rahastoon on ns. järkevää sijoittaa?

    • 18.4

      Nuo molemmat ovat hyviä indeksirahastoja. Siis indeksirahastoja, ei indeksejä matkivia ETF:iä. Ne kehittyvät kurssien mukaisesti, aivan kuten kirjoittaja "fsaah" tuolla ylempänä ihan oikein kertoi. Rahaston hoitajan "osaamisella" ei ole merkitystä, arvo perustuu pelkästään markkinoihin. Myöskään rahastoja hoitavan firman johtajan uskonto, painoindeksi, kengännumero, hiusten väri, golfin tasoitus tai lemmikkikoiran rotu ei vaikuta asiaan.

    • Houi

      Nämä eivät ole indeksirahastoja.

      • feafs

        Tulkintakysymys. Seligson ilmaisee asian näin: "sijoituksia ei ohjaa ulkopuolisen laskema indeksi vaan itse muodostamamme osakekori". Myös indeksit ovat tietyin perustein koostettuja osakekoreja, eli tässä on nyt vain kyse siitä, että sekä sakekorin muodostaminen että rahastonhoito tapahtuvat samassa firmassa.

        Sen sijaan sinäkään tuskin yrität kiistää sitä, että nämä ovat passiivisia rahastoja. Ja sehän on indeksirahastojen tärkein pointti - että ne ovat passiivisia, pysyvät tarkasti suunnitellussa muodossa ja minimoivat kulut.


    • Buenoo

      Rahastojen parhaasta päästä ovat olleet ja melko pienet kulut. Mennyt ei takaa tulevaa, mutta laadukas pienikuluinen tuppaa pärjäämään keskinkertaista paremmin pitkässä juoksussa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      423
      1826
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      186
      1475
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      156
      1358
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe