Lastensuojeluilmoitus

Yllättynyt

Olin ällistynyt,että perheestämme tehty lastensuojeluilmoitus näkyy vielä kymmenen vuoden jälkeen. Valtaosa rikoksistakin vanhenee jo tuossa ajassa.

Tilanne oli silloin se,että poliisit kävivät yöllä meillä kun meille tuli miehen kanssa sanallista riitaa baari-illan jälkeen ja ilmeisesti naapurit soittivat heidät paikalle. Silloin esikoisemme oli isovanhemmilla hoidossa,että en ymmärtänyt silloin enkä nyt miksi lastensuojeluilmoitus tehtiin. Sosiaalityöntekijä soitti tapauksen jälkeen ja sanoin,että kyllä meillä saa tulla käymään sillä en koe,että meillä olisi mitään salattavaa. Sosiaalityöntekijät kävivät ja totesivat kaiken olevan kunnossa.

Olimme silloin alle parikymppisiä ja kävimme silloin tällöin viihteellä ja alkoa tuli silloin otettua enemmän kuin nykyään,mutta ei silloin kun lapsi oli kotona. Nykyään joskus saunan jälkeen 1-2, ajatuksena että jos tarvitsee vaikka lähteä auton rattiin niin on ajokuntoinen. Väkivaltaa ei ole ollut koskaan perheessämme.

Meidän olisi ollut tarkoitus aloittaa tukiperhe-koulutus,mutta se ei ilmeisesti onnistu tuon yli kymmenen vuotta sitten tehdyn ilmoituksen vuoksi. Ymmärtäisin sen jos lapsi olisi ollut tuona yönä paikalla. Nykyään perheessämme on yhteensä viisi henkeä. Talous-ja perheasiat ovat kunnossa. Niinpä ajattelimme tarjoutua tukiperheeksi, en arvannut että tuo asia vaikuttaisi. Jos meitä ei kelpuuteta tukiperheeksi ei se haittaa ja ymmärrän senkin että tuo ilmoitus vaikuttaa,mutta yllättävän pitkään ne tiedoissa näkyvät.

134

10392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikseinäy

      kun Raision kaupungin lastensuojeluviranomaisista on tehty lastensuojeluilmoitus perättömästä lausumasta tuomioistuimessa lapsen olosuhteista:)

    • Ihmeellistä

      Minusta on jotenkin ironista se,että poliisiksi pääsee vaikka olisi rikostaustaa,mutta tukiperheeksi ei jos perheestä on tehty aiheeton lastensuojeluilmoitus.
      Ap.

      • korruptiota

        Niinpä. Tiedän parikin kyttää, joilla on rikostaustaa ja toinen jopa on jatkanut sitä (rikollista toimintaa) virassa ollessaan.


      • Juupojuu

        Taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus tuo poliisin taipumus rikolliseen toimintaan.


    • Suomenvaltio

      viranomaisyhteistyön- ja mafian luvattu maa;
      jossa "viranomainen" saa virkatoimissaan tehdä mitä huvittaa, vaikka tappaa saamatta mitään rangaistusta; onhan hän "lastensuojeluviranomainen"..

      • leenalena

        on totta että sosiallityöntekiöillä on lähes luojaan verrattava valta he saavat tehdä mitä vain haluavat ja sosiaalilautakunta on kumileimasin joka vahvistaa heidän tekemiset Voisi ja voikin sanoa ettei lapsen vanhemmmilla ole minkäänlaisia oikeuksia. Ainostaan valitustie joka kysyy voimia. Ei pidä luovuttaa pitää kääntää joka kivi ja kanto huostaanoton purkamiseksi


    • alaslastensuojelu

      Viekää asia tarvittaessa oikeuteen,nimimerkillä kokemusta on... Avatkaa silmänne ja huomatkaa missä maassa elätte. Suomi on viranomaisten luvattu maa,pieni ihminen naiviudessaan antautuu aivopesun uhriksi liian helposti...

      • eivoiviedäoikeuteen

        Hovi- ja korkein oikeus kieltäytyy oikeudenkäynnistä
        oikeudenkäymiskaaren säädösten vastaisesti; syyllis- tyessään itse asiassa kiistatta rikokseen puolustaes-
        saan Raision kaupungin lastensuojeluviranomaisten perätöntä lausumaa tuomioistuimessa lapsen olosuh-teista. Poliisi taas ei suostu em. rikosta tutkimaan, kos
        ka isä on uskaltanut valittaa, kritisoinut perustellusti lainvastaista, perusteetonta viranomaismenettelyä ja valehtelua tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, las-tensuojeluviranomaisten menettelyä lukuisille valvovil
        le viranomaisille saamatta edelleenkään olla isä omille rakkaille lapsillensa, saamatta lapsillensa mitään oi-
        keutta vanhempien yhteishuoltoon ja asumiseen/ ta-paamioikeuteen oman isänsä kanssa.


      • kokemustaonyhä
        eivoiviedäoikeuteen kirjoitti:

        Hovi- ja korkein oikeus kieltäytyy oikeudenkäynnistä
        oikeudenkäymiskaaren säädösten vastaisesti; syyllis- tyessään itse asiassa kiistatta rikokseen puolustaes-
        saan Raision kaupungin lastensuojeluviranomaisten perätöntä lausumaa tuomioistuimessa lapsen olosuh-teista. Poliisi taas ei suostu em. rikosta tutkimaan, kos
        ka isä on uskaltanut valittaa, kritisoinut perustellusti lainvastaista, perusteetonta viranomaismenettelyä ja valehtelua tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, las-tensuojeluviranomaisten menettelyä lukuisille valvovil
        le viranomaisille saamatta edelleenkään olla isä omille rakkaille lapsillensa, saamatta lapsillensa mitään oi-
        keutta vanhempien yhteishuoltoon ja asumiseen/ ta-paamioikeuteen oman isänsä kanssa.

        Oman käden oikeuttako tässä maassa pitää harjoittaa,että saa pitää lapsensa,jumalauta?!? Käyttäkää KAIKKI keinot saattaaksenne edesvastuuseen heidät,jotka mielivaltaansa harjoittavat.. Opiskelkaa juristeiksi,lähihoitajiksi,lapsenvahdeiksi,papeiksi jne...Ampukaa omilla aseilla.


    • laimilyötykkö

      nykyäänhän tulee lastensuojeluilmoitus jo pienestä asiasta:kuten jos et vie lasta hammastarkastukseen tai terveystarkastukseen,ja käytät lasta fysioterapiassa kuntoutuksessa...! tämä on totta...ainakin täälllä keski-suomessa! eli onko näistäkin merkintä loppuiän?? Miten on sitten nämä vanhemat lapset jotka ei itse mene tarkastuksiin esm:8 luokkalaiset,heistäkin tulee lastensuojeluilmoitus,onko vanhemmat silloinkin laimin lyönyt asiat?!

    • Itse666

      En luota Suomessa mihinkään enkä keneenkään. Otan vain valtiolta rahat pois ja sitten lähden toiseen kotimaahani. En lisännyt mitään tähän keskusteluun, mutta kun Suomen byrokratiasta ja virkamiesvallasta puhutaan niin ajattelin laittaa mielipiteeni.

      • verotvaannousee

        Valtiolta? Tuota, eikös Suomen kansa tee työtä, että valtio saisi rahaa. Valtio on kansaa palveleva koneisto lähtökohtaisesti.
        Se raha on aina jonkun muun käsillään tekemää työtä.. että mistä me nyt oikein puhutaankaan. Onko oikein siis ottaa vääryydellä toisten omaa?


    • dnaastaeroon

      Kaupungin nopeimmalla rypyttäjällä on hidas järjestys.

    • huippuiskä

      näkyy lopun ikää se merkintä. Tallentuu rekistereihin, meillä isä narkkikavereineen tehtaili yli 40 vuodessa kamoissaan, toinen toistaan sairaampina...

    • Yllättynyt

      Ajatella miten paljon haittaa perheelle joku voi tehdä tekemällä perättömän lastensuojeluilmoituksen. Merkintä jää pitkäksi aikaa vaikka minkäänlaista hätää ei olisi.
      Ap.

      • vieläenemmän

        haittaa "äiti ja viranomainen" tekee lapselle estäessään tarkoitushakuisesti isän huollon- ja lapsen tapaamis-oikeuden omaan biologiseen isäänsä.-Raision kaupunki-


      • opeykkönen

        Opettajana tiedän tämän. Lastensuojeluilmoituksella uhkaaminen on tehokas keino kiusallisia vanhempia vastaan.


      • jaopettajanatiedät
        opeykkönen kirjoitti:

        Opettajana tiedän tämän. Lastensuojeluilmoituksella uhkaaminen on tehokas keino kiusallisia vanhempia vastaan.

        ettei koulu noudata aluehallintoviraston päätöksiä lapsen koulunkäynnin tiedottamisesta lapsen toiselle vanhem-malle. kun kunnan sosiaalitoimi- ja sen perhepalvelut;
        lastensuojelu, lastenvalvoja, sivistystoimenjohtaja ja äiti ei halua. Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti lap-sen koulutiedot tulee kulkea suoraan koulusta lapsen isälle äidin yksinhuollosta huolimatta, koska lapsen kou-lutiedot eivät normaalilla tavoin äidin kautta kulje. "Raisi
        on kauupunki/ firrisilän ja vaisaaren koulut".


      • niinpä_niin

        ihan kuin ei riittäisi, että koulussa kiusattin, opiskelupiireissä sama, lapsuudenkotoa ei oikein ymmärrystä aina löytynyt. Sitten, kun yrittää perustaa sen perheen, kun se on se unelma, mikä vielä on, ei saa riitävästi tukea, mutta kaikkeansa yrittää silti. ja joku _mukaystävä_ menee tekemään susta perättömän ilmoituksen, mikä katkoo tulevaisuuden.

        Isn`t it enough already?


    • marmitelen

      Ihmiset on niin hulluja kyttäävät toistenasioita ne tietävät toistenasijat paremmin kuin omasatasiat.

      • amaliavaan

        jos naapuri ei miellytä niin tekaistaan perätön lastensuojeluilmoitus sosiaalityöntekijät tulee tukka putkella ja tekee huostaanoton voi vain arvailla miten paljon tuollaista on suomessa tapahtunut. Mitä köärsimyksia tuollainen kiusanteko tuottaa lapsen vanhemmille. Miten vaikeaa ellei mahdotonta on purkaa tullainenkin aiheeton huostaanotto. Arvoisat sosiaalitantat oletteko tulleet sitä yhtään ajatelleeksi millaisia kärsimyksiä aiheutatte lapsen vanhemmille ?


      • Pompoteltu

        Tantat ihan oikeasti luulevat auttavansa. Heidät on niin hyvin aivopesty huolikoulutuksilla ym siihen hommaan, että eivät itse tajua koko tuohun järjettömyyttä. Kaikki tehdään, koska "laki velvoittaa meitä"


    • ronnja3

      kyllä ilmoitus tehdään syystä, on melkoista epärehellisyyttä vähätellä asiaa -
      sitä saa mitä tilaa

      • Mustavalkoista

        Valitettava tosiasia on että kyllä niitä aiheettomiakin ilmoituksia tehdään. Ihmiset voivat olla todella julmia toisiaan kohtaan esim. huoltajuuskiistoissa ilmoitukset ovat voisiko sanoa arkipäivää, ei toki kaikissa. Lapsesta tehdään ikävä kyllä aika usein kiistakapula. Ja jokainen aikuinen tietää ettei se ole todellakaan lapsen etu.

        Mutta mitäs kun sijoitusperheestä tehdään ilmoitus? Jääkö siitä merkintä? Kumma juttu että sellaisetkin sijaisperheet saavat jatkaa toimintaansa mistä on tehty ilmoitus ja varmasti aiheellinen

        Ja kummallista että sijaisperhekoulutuksissa koulutettavina on usein sosiaalityöntekijöitä. Ok osa heistä on varmasti ihan sydämellä mukana, mutten jaksa uskoa et kaikki. He ovat varmasti hyvin tietoisia miten pystyy sijoituslapsen kautta lypsämään hyvät rahat.


    • Jaska_3

      Mä olen ennen eläkettä toiminut asetuksen ja lain mukaisesti kelpoisena lastensuojeluviranomaisena.

      Tehtävä ei ollut helppo, koska niin moni intressitaho pyrki eteen.

      Lapsen etua kunnioitin asian tutkittuani, oli sitten kysymyksessä huostaanotto-ilmoituksen estäminen tai sen hyväksyminen. Aina tutkin minulle annetuilla valtuuksilla.

      "Lapsen etu" on laissa määräämä fiktiivinen käsite. "Lapsen edulla" voidaan ratsastaa moniin eri suuntiin tuomioistuinkäsittelyssä.

      Mitä lapsi mahtaa miettiä, kun 18-vuotiaana hän saa itsestään koskevat asiakirjat käsiinsä ja huomaa sen, että hän itse on ollut riidan aihe.

      Ei tunnu hyvältä tällainen lapsen syyllistäminen.

      Vaikka lastensuojeluviranomaisen olemassaolo tuntuisi turhalta, niin siitä vaan! Eletään ilman lastensuojelun päättävää viranomaista. Siitäkö se onni ja autuus tulee?

      • LastensuojelunValehtelu

        aiheutti minulle henkilökohtaisen katastrofin. Kotonani kävi lastensuojeluviranomaiset vaikka lapsillani ei ollut mitään hätää. Tämä tapahtui erään epäonnisen sahköpostin takia jonka lähetin erääseen paikkaan.

        Tämän mailin takia kotiimme tehtiin lastensuojelukäynti ja minä olin jo sillä hetkellä yli sadan kilometrin päässä. Kuitenkin lastensuojelu oli valehdellut minun olleen paikalla ja uhanneen erästä henkilöä. Miten voin omalla pihallani uhata jotain henkilöä, kun todistettavasti olin yli sadan kilometrin päässä.

        Nyt asia on asianajajalla menossa oikeuteen ja samalla haastetaan myös kolme lääkäriä, kaksi poliisia sekä Valvira. Katsotaan mitä tapahtuu ja pelataan peli loppuun asti.


      • urpoeunari

        Siis lähettämäsi maili olisi saavuttanut lastensuojelun???

        Miten ihmeessä lähettämäsi viesti vosi mukamas poikia lastensuojelutarkastuksen?


      • Terotaistelija
        LastensuojelunValehtelu kirjoitti:

        aiheutti minulle henkilökohtaisen katastrofin. Kotonani kävi lastensuojeluviranomaiset vaikka lapsillani ei ollut mitään hätää. Tämä tapahtui erään epäonnisen sahköpostin takia jonka lähetin erääseen paikkaan.

        Tämän mailin takia kotiimme tehtiin lastensuojelukäynti ja minä olin jo sillä hetkellä yli sadan kilometrin päässä. Kuitenkin lastensuojelu oli valehdellut minun olleen paikalla ja uhanneen erästä henkilöä. Miten voin omalla pihallani uhata jotain henkilöä, kun todistettavasti olin yli sadan kilometrin päässä.

        Nyt asia on asianajajalla menossa oikeuteen ja samalla haastetaan myös kolme lääkäriä, kaksi poliisia sekä Valvira. Katsotaan mitä tapahtuu ja pelataan peli loppuun asti.

        Ikäviä asioita,vaikka juridisesti koet olevasi oikeassa ja kokeneesi vääryyttä niin ei korppi korppia noki...näin se vaan menee. N lkisuus voisi olla asiassa kova juttu.


      • eiolejulkisuusauttanut
        Terotaistelija kirjoitti:

        Ikäviä asioita,vaikka juridisesti koet olevasi oikeassa ja kokeneesi vääryyttä niin ei korppi korppia noki...näin se vaan menee. N lkisuus voisi olla asiassa kova juttu.

        joten jatketaan..


      • ftbvx

        Ei kirjoittaja voi olla ollut lastensuojelun työntekijä kun käsitteet ovat ihan hukassa:

        "Lapsen etua kunnioitin asian tutkittuani, oli sitten kysymyksessä huostaanotto-ilmoituksen estäminen tai sen hyväksyminen. "

        Ei ole mitään huostaanottoilmoituksia. Lastensuojeluilmoituksia kyllä on. Yksikään ammattilainen ei tuolalalailla sekoilisi.


      • gfdhh
        LastensuojelunValehtelu kirjoitti:

        aiheutti minulle henkilökohtaisen katastrofin. Kotonani kävi lastensuojeluviranomaiset vaikka lapsillani ei ollut mitään hätää. Tämä tapahtui erään epäonnisen sahköpostin takia jonka lähetin erääseen paikkaan.

        Tämän mailin takia kotiimme tehtiin lastensuojelukäynti ja minä olin jo sillä hetkellä yli sadan kilometrin päässä. Kuitenkin lastensuojelu oli valehdellut minun olleen paikalla ja uhanneen erästä henkilöä. Miten voin omalla pihallani uhata jotain henkilöä, kun todistettavasti olin yli sadan kilometrin päässä.

        Nyt asia on asianajajalla menossa oikeuteen ja samalla haastetaan myös kolme lääkäriä, kaksi poliisia sekä Valvira. Katsotaan mitä tapahtuu ja pelataan peli loppuun asti.

        juuri noin pitää laittaa kova kovaa vasten hyssyttelyllä ei pärjää jos on oikeassa pitää todellakin katsoa asia poppuun asti


    • Jaska_3

      Pieni 1-6 vuotias lapsi osaa tuntea nahoissaan "vanhempien" fyysisen tai psyykkisen väkivallan. Tämä pitää estää tai sitten ihminen on väärällä alalla, jos ei osaa estää tätä.

      Lapsen kunnioitus alkaa siitä, kun ama lapsuus päättyy. Ei tämä ole kovin monimutkainen asia.

      https://www.youtube.com/watch?v=WQ6nkFnFsdM

    • Etpekkaapahempi

      Ei alkoholihuurut poistu puhumalla. Joku on ollut ihan syystä huolissaan alkoholin käytöstänne, eikä tilanteenne ole muuttunut kuten itsekin toteat. Saunaoluet maistuu ja totuus on että selität itsellesi alkoholin käyttöänne tuolla joskus 1-2 saunan päälle oluella.

      Ja nyt haluaisit sädekehän alkoholiongelmasi ja muidenkin ongelmiesi peitoksi ja siihen on tuo monen muunkin hoksaama ja hyväksi koettu konsti alkaa tukiperheeksi ja sijaisvanhemmaksi. Sijaisvanhemmaksi kun kelpaa kriminaali sekä alkoholiongelmainen.

      Alkoholiongelmaisen on helpompi rahoittaa juomisensa sijaisvanhempana toimien kuin olla työyhteisön jäsen johon kuuluu saapuminen ajallaan työpaikalleen tai tulos jos etätyötä. Sijaisvanhemman tarvitsee olla skarppina kerran vuodessa, silloin kun lapsen sosiaalivirkailija käy juomassa kupposen luonanne. Muun ajan vuodesta voi teettää askareensa sijoitetulla ja röhnöttää itse juomiensa äärellä. Sujuvasti pitää osata valehdella että homma toimii. Kaltaisesi on niin nähty.

      Sitä ei voi ymmärtää miten Suomen valtio hyväksyy lastensuojelun nimissä mitä vain. Lasten pahoinpitelyt sijaishuollossa, lasten erottamiset vanhemmistaan, mitään perheenyhdistämistä ei suomalaisten perheiden osalla omassa maassa tunneta. Se joka napisee joutuu tikun nokkaan.

      • aivanaivan

        ihan apulaisvaltakunnansyyttäjä- ja valtionsyyttäjä on päätöksessään todennut; ettei poliisin tarvitse tutkia Raision kaupungin perätöntä lausumaa tuomioistuimes-
        sa lapsen olosuhteista, koska isä on kritisoinut eri viran-omaisia, sosiaaliviranomaisia moninaisin eri tavoin koh
        datessaan erityistä vääryyttä- ja lainvastaista menette-
        lyä perusteettomassa viranomaismenettelyssä lapsia-
        ja lapsen huoltoa, asumista/ tapaamisoikeutta ym. kos- kevassa asiassa..


      • Yllättynyt

        Toiset katsos viisastuu ja oikeasti kasvaa aikuiseksi ja kaiken lisäksi ottavat opikseen virheistään. Yllättävää eikö?

        Alkoholiakin voi käyttää katsos kohtuudella,jos et sattunut tietämään. Kuten mainitsin saunaoluen tai lasillinen pari viiniä muodossa. Useammalle se on kyllä tässä suomalaisessa juomiskulttuurissa aivan vieras asia huomattu on. Itselleni omien lasten hyvinvointi menee edelle,jopa alkoholin edelle. Nuorempana tuli käytyä baarissa silloin tällöin mutta nykyään en käy ollenkaan. Mitäpä siellä baarissa oikeasti perheelliset tekee sitä en ymmärrä.

        Tuki-ja sijaisperheeksi ryhtyminen oli vain yksi vaihtoehdoista jota pyörittelimme tulevaisuutta ajatellen. Mutta onneksi ei kuitenkaan ainoa.-ap-


      • Lukaisin.näitä

        Etpekkaapahempi, oot kyllä joku ihme pölhökustaa.
        Zemppiä aloittajalle.


    • Aboriginaali

      Huodtaanotetut Lapset- Rikotut perheet ry järjestö taistelee lasten huostaanottoja vastaan.
      Lisätietoa löytyy järjestön sivustoilla.

      http://rikotutperheet.oikosulku.net/muutosvaatimukset/
      ---------------------------------------------------------------------------------

    • Pettynyt_mamma

      Jäin kymmenen vuotta sitten leskeksi ja 4 lapsen yksinhuoltajaksi. Olisin tarvinnut tukea viranomaisilta, mutta sen sijaan minusta tehtiin lastensuojeluilmoitus, koska olin "väsynyt". Lastensuojelu olisi antanut minulle tukea ottamalla lapseni minulta pois "vähäksi aikaan". En suostunut tähän.

      Tyttäreni oli vihainen isänsä kuolemasta minulle. Kostoksi hän kertoi lastensuojelulle minun olevan alkoholisti ja päissään joka viikonloppu. Ei auttanut sanoa, että enhän minä voi olla humalassa kun olen kaikki viikonloput töissä. Lastensuojelu sai tästä uutta pontta vaateilleen. Se, että on ravintolassa töissä, on kuulemma sama kuin joisi itse?!

      Taistelin vuosikausia perheeni puolesta. Tein sen päätelmän, että Suomessa lastensuojelun asema on ylikorostunut. Se ajaa kaikkien vanhempien oikeuksien ohi, kuten esim. potilassuojalain. Tai jos sinua syytetään jostain rikoksesta, on rikoslain mukaan syyttäjällä velvollisuus osoittaa syyllisyytesi. Jos lastensuojelu päättää, että olet alkoholisti ja kykenemätön hoitamaan lapsiasi, sinun on todistettava se, että et käytä alkoholia ja voit huolehtia jälkikasvustasi. Itse ehdotin, että asennetaan kotiini alkometri, johon käyn puhaltelemassa sovitusti pitkin päivää, koska muuten en voi todistaa, että alkoholinkäyttöni on aika minimaalista eikä ikinä humalahakuista.

      Koin erittäin loukkaavana sen, että minun oli tehtävä tiliä myös miessuhteistani. Ei kuulu kenellekään edelleenkään seurustelenko vai enkö seurustele ja kuinka vakavaa se mahdollisesti on. Ennen poikaystäväni kävivät esittäytymässä vanhemmilleni, aikuisena olisin joutunut tuomaan miehen/ miehet lastensuojelun katsastettavaksi.

      Juoksimme lasten kanssa lastensuojelun järjestämissä kokouksissa vuosikausia muutaman viikon välein. Lapsilta tentattiin mitä kaikkea negatiivista olin tehnyt. Meille saattoi ilmaantua lastensuojelun väkeä tarkastuskäynnille varoittamatta tai hyvin lyhyellä varoitusajalla. Erään kerran ilmoitin, että tänne ei tulla muuta kuin poliisin kanssa tai teen ilmoituksen kotirauhan rikkomisesta. Tämä kiusaaminen loppui vasta kun otin lakimiestuttavani mukaan kokouksiin.

      Olen ollut lukuisissa kokouksissa elämäni aikana. Jokaisessa on sihteeri pitänyt pöytäkirjaa, jonka on sitten pöytäkirjantarkastajat tarkistaneet ja allekirjoituksellaan varmistaneet. Näin ei kuitenkaan toimita lastensuojelussa. Siellä käymissämme kokouksissa ei koskaan ollut sen paremmin sihteeriä kuin pöytäkirjatarkastajiakaan. Jonkinlainen pöytäkirja tuli viikkojen päästä. Meidän kohdalla se oli täynnä asiavirheitä, joita oli mahdoton saada oikeaistuksi. Lastensuojeluviranoimaiset eivät vastanneet soittoihin tai soittopyyntöihin ikinä. Kun sitten en allekirjoittanut virheellisiä raportteja, olin hankala ihminen.

      Nyt lastensuojelu on ollut kolmisen vuotta poissa elämästämme. Kolme lastani on jo täysi-ikäisiä ja kaksi heistä jo äitejä itsekin. Kuopukseni täyttää tänä vuonna 18 vuotta, sitten kirjoitan paikalliseen lehteen omalla nimelläni tästä pirullisesta vuosia kestäneestä piinaamisesesta.

      • toivevapaudesta

        Suomi on mennyt vinoon. Holhousvaltio - vankila. Vanhuksia, lapsiperheitä ja mielenterveysongelmaisiakin kohdellaan väärin ja holhotaan liikaa niinsanotun avun varjolla (apu jota harva haluaa). Nämä ryhmät ovat hyviä rahan lähteitä työskenteleville ns. auttaville tahoille. Kun ihmisiä paapotaan ja hallitaan kaikin tavoin liikaa, niin rahaa palaa hukkaan taivaan tuuliin. Kyse on tuhlauksesta. Kyseiset tahot kyllä huutavat että heitä tarvitaan tekemään tätä liiallista puuhaa.

        Tässä on aidosti se oikea säästön paikka yhteiskunnassa. Vähemmän holhousta, paappoamista, sosiaalikyttäystä ja huostaanottoja. Rahat säästyy.

        Suomalaiset holhoushenkiset ovat mielestään tekemässä Suomesta onnelan tällä tavalla, vaikka syyllistyvät aiheuttamaan ihmisille enemmän pahaa oloa kuin koskaan.

        Holhous ja toisten asioiden liiallinen hoitelu ja puuttuminen on joka taholla jo totta tässä maassa.

        Sitä tapahtuu työttömien suhteen, vanhusten suhteen, lapsiperheiden suhteen, nuorten suhteen ja kouluikäisten suhteen. Eli sosiaalihenkinen liiallinen ns. suojelu (ilmeisesti pohjatuen kaikenlaisiin pelkoihin yhteiskunnassa) kattaa jo yhteiskunnan kaikki osa-alueet. Samalla tukahtuu luovuus ja vapaus joka ikäryhmässä.

        Surullista. Jotain pitäisi tapahtua. Rakenteet menevät koko ajan yhteiskunnassa yhä holhoavimmiksi.

        Jopa naapurimaa Venäjä tajuaa asian. Meillä ollaan vaan sokeita.

        Yksinkertaisesti rahat ei enää riitä tähän järjettömään asiaan.

        Pelot täytyy voittaa ilman, että kaikkea hallitaan.


      • Yllättynyt

        Rankkoja vuosia ovat varmasti olleet sinulle ja lapsillesi.

        Me emme saaneet silloin minkäänlaista raporttia sosiaaliviranomaisilta kun he kävivät kotonamme. Olisikohan meidän kuulunut saada? Kun en tiedä mikä käytäntö näissä tapauksissa on. En ihmettele yhtään että jotkut vanhemmat nauhoittavat sossujen kanssa käydyt keskustelut.
        Ap.


      • myösäiti

        Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, onko tämä sinun kapinoiva tyttäresi nyt itse äiti ja kuinka olette saaneet purettua nuo miehesi/lasten isän kuoleman jälkeiset ristiriidat? Aivan uskomatonta touhua lastensuojeluviranomaisilta, jaksamisesi on ollut kunnioitettavaa, toivottavasti elämä kohtelee sinua nyt jo hellemmin <3 Voimia!


    • Aboriginaali
    • Aboriginaali
      • Kaikkeasitäkuulee

        Myöskin on niin että lastensuojelun työntekijät voivat saada provisiota, apurahana tai "tiskin alta", matkoja Ranskaan kuten Raahen lastensuojelu yms.
        Isien huoltajuudet lisääntyivät kummasti kun miesjärjestö ryhtyi rahoittamaan tutkimusta " naisten väkivaltaisuudesta". Esim. Oulussa pääsi väkivaltaiseksi naiseksi kun oli "saanut hyvän miehen lyömään itseään" näin tv:stäkin tuttua tutkijalääkäriä siteeraten.
        Joten korruptiota on ja suuria tunteita sekä oikeassa olevia tahoja kun päätetään lasten asioista.
        Oulun turvakodin työntekijä H:ta lainatakseni " ei ne lapset äitiä mihinkään tarvii" lienee perua työntekijän omista, karuista lapsuuskokemuksista.


    • Aboriginaali
    • Aboriginaali

      LASTENSUOJELUN ASENNEMUUTOS TARPEEN
      LEENI IKONEN, VARATUOMARI19.5.2010 14.52
      LUKIJOILTANÄKÖKULMIA

      Tutkimusprofessori Matti Rimpelä osuu naulan kantaan kuvatessaan lastensuojelun tilannetta (KU 7.5.). Maassamme tarvitaan perusteellista asennemuutosta suhtautumisessa lapseen ja vanhempiin.

      Lasten pitämisestä on tullut kannattavaa liiketoimintaa. Lapsia kaupitellaan lehti-ilmoituksilla ”parempiin” perheisiin, vaikka lapsikauppa on kielletty ja Suomi on sitoutunut lapsen oikeuksin yleissopimuksella ja muilla ihmisoikeussopimuksilla kunnioittamaan lapsen oikeutta vanhempiinsa ja perheeseensä. YK:n lapsen oikeuksien komitea on kiinnittänyt maamme päättäjien huomiota siihen, että niin valtava määrä lapsia asuu kodin ulkopuolella.

      Jokaisella, myös lapsella, on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja oikeus nauttia perhe-elämästä. Lapsia kuitenkin suljetaan vankilamaisiin oloihin, lastensuojelulaitoksiksi kutsuttuihin paikkoihin.

      Maassamme keskustellaan lasten ja nuorten pahoinvoinnista. Keskustelun kärki tulisi kohdistaa viranomaistoimintaan, jota 2000-luvulla on varhaisen puuttumisen nimissä harjoitettu. Toiminta perustuu harhakuvalle siitä, että lastensuojelutyö tuo jotain parempaa lapselle.

      Jokaisella lapsella on oikeus ilmaiseen perusopetukseen, myös vammaisilla ja sairailla lapsilla sekä niillä lapsilla, jotka tarvitsevat muutoin tukea oppimiseensa. Useissa kunnissa peruskoulu kieltäytyy järjestämästä lapselle asianmukaista opetusta ja siirtää heidät sosiaalitoimen hoidettaviksi. Koulut ovat omaksuneet mielivaltaisia toimintatapoja ja toimivat lastensuojelun jatkeena sen sijaan, että toimisivat kodin kanssa hyvässä yhteistyössä, kuten laki edellyttää.

      Syrjintäkin on kiellettyä, mutta yhä useampi lapsi joutuu päivähoidossa ja koulussa syrjinnän kohteeksi ulkonäkönsä, alkuperänsä, kielensä, temperamenttinsa tai muun henkilökohtaisen ominaisuutensa takia. Tällainen lapsi pyritään siirtämään sairaiden kirjoihin ja lastensuojelun piiriin.

      Lastenpsykiatrit asettavat lapselle diagnooseja ja katsovat oikeudekseen kirjoitella lastenkotia suosittavia lausuntoja, vaikka lääkärin tehtäviin kuuluu potilaan tutkiminen ja hoitaminen. Terveistä lapsista tehdään sairaita ja sairaat lapset eivät saa hoitoa. Diagnoosi tuottaakin lastenkodille enemmän rahaa korkeana vuorokausihintana.

      Aktiivisia, lapselleen parasta hoitoa ja opetusta vaativia vanhempia kiusataan, asiallisia vanhempia väitetään päihdeongelmaisiksi ja heitä kehotetaan hakemaan apua mielenterveystoimistosta. Vanhempiin asennoidutaan kuin potentiaaliseen uhkaan lapselleen, heitä pidetään lähtökohtaisesti pahoinpitelijöinä ja lapsensa hyväksikäyttäjinä.

      Vanhempia uhkaillaan ja pelotellaan lapsen poisottamisella, kun he hakevat apua. Yhä useampi avuntarvitsija ei enää uskalla hakea apua, kun kaikki tahot on koulutettu tekemään huoli-ilmoituksiaan lastensuojeluun, joka käyttää tukimuotona huostaanottoa. Lapsen ja perheen oikea tukeminen lähtee kuitenkin laadukkaista peruspalveluista.

      Syrjintä ja suvaitsemattomuus on järjestelmällistä ja sitä harjoittaa julkinen valta, se taho, jonka tulisi suojella lasta. Lapseen suhtaudutaan kuin yhteiskunnan vaaralliseen viholliseen, joka tulee sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle lastenkotiin. Hallintotuomioistuimessa lapsen tosiasiallinen tilanne jää tutkimatta.

      Kyse on siis sekä rahasta että asenteista. Ei ole ihme, jos lapset ja nuoret voivat pahoin.
      ----------------------------------------------------------------------

    • Aboriginaali
      • oletturhatäällä

        Voisitko saatanan pelle lopettaa sen linkittämisen. Tämä on keskustelupalsta, ei linkityspalsta.


      • älämissäännimessä
        oletturhatäällä kirjoitti:

        Voisitko saatanan pelle lopettaa sen linkittämisen. Tämä on keskustelupalsta, ei linkityspalsta.

        lopeta; yhäriruikkuja vituttaa kun tulee heidän ja "viran-omaisten" lapsen edun vastainen menettely ja valehtelu julki. Lapsella on oikeus vanhempaansa ja tavata van-
        hempaansa, jonka luona lapsi ei asu. Vanhemmalla taas on kiistatta perustuslain mukaan oikeus perhe-elämään sä lapsineen "viranomaissairaudesta" huolimatta...


    • pielessä

      Minä olisin aikoinani tarvinnut lastensuojelun apua, mutta en sitä saanut. Kävin viikoittain kolkuttelemassa ls:n ovia ja kertomassa vaikeuksistani saada otetta 13 vuotiaasta lapsestani josta minulla oli suuri huoli. Mitään tukea en saanut.

      • vedänokkaanpari

        kertaa ja kysy joko tulee apua vai annetaanko lisää..
        aina voi tietty jysäyttää panos sopivaan paikkaan..


    • Aboriginaali

      Epäkohdat, kaltoinkohtelu ja väkivalta lastensuojelun sijaishuollossa.
      Tämä Sosiaali- ja terveysministeriön tutkimus kertoo totuuden lastensuojelun epäkohdista ja lapsibisneksestä.

      http://stm.fi/epakohdat-lastensuojelun-sijaishuollossa
      -------------------------------------------------------------------------

      • SulmunÅbo

        Keskity putsaan oma pesä!


    • äärilaita

      Ap on asiallinen. Kumminkin toinen puoli nähty useasti, ettei kehdata turvautua lastensuojeluun maineen tähden, se oli äärimmäisen vahingollista, lapsi itsekin oli katkera.
      Katseltiin vain, mitenkä kestetään, toimiin ei ryhdytty.
      Toinen tapaus, tehtiin ilmoituksia, mutta viranomaiset eivät puuttuneet laiminlyönteihin.

      • meaaarkki

        mä en aio Suomessa yhtäkään lastensuojeluilmoitusta tehdä, koska siellä ei vastassa ole asiansa osaavia ihmisiä. Parempi yrittää auttaa ja tukea itse sen minkä voi. sit jos jossain kaupungissa/kunnalla huomaan, et hei, täällä oikeesti nää tyypit osaakin tän homman. Vähän pääkaupunkiseudulta olen saanut tällaista mielikuvaa, mutta en oikeasti tarkkaan tiedä siitäkään, niin ehkä sitten uskallan turvautua.

        aika surkeaa on toiminta ja systeemi nyt


    • Aboriginaali

      Lastensuojelussa tapahtuu suuria muutoksia.
      Sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tulee voimaan 1.3.2016.
      Valvira järjestää viisi aluellista koulutustilaisuutta lain sisällöstä.
      Uuden lain tavoitteena on parantaa asiakasturvallisuutta, sekä sosiaalihuollon asiakkaan oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon
      Laki myös selkeyttää sosiaalihuollon ammattihenkilöstön oikeuksia ja velvollisuuksia.

      https://www.valvira.fi/-/sosiaalihuollon-ammattihenkilolaki-tulee-voimaan-1-3-valvira-jarjestaa-viisi-alueellista-koulutustilaisuutta-lain-sisallosta
      ----------------------------------------------------------------------------

      • jasiltieimikään

        Raision kaupungissa muuta; vaan lapsen vieraannuttaminen isästään jatkuu..


    • EiOllutVaihtoehtoja

      On kyllä kova paikka. Tsemppiä aloittajalle! Tässä olisi tutkimisen paikkaa meidän kansanedustajille! T. Monien muiden mukana väsymyksen takia lastensuojelun tukea saanut äiti

    • Aboriginaali
      • luetustapäätellen

        Pelkäsi aiheesta saavansa turpiinsa.


      • niinvoikäydä
        luetustapäätellen kirjoitti:

        Pelkäsi aiheesta saavansa turpiinsa.

        kun itse sekoilee "viranomaisena".. itseppähän ovat asian sössineet; ottamatta vastuuta perusteettomasta lapsen edun, oikeuksien vastaisesta menettelystään..


      • luetustapäätellen
        niinvoikäydä kirjoitti:

        kun itse sekoilee "viranomaisena".. itseppähän ovat asian sössineet; ottamatta vastuuta perusteettomasta lapsen edun, oikeuksien vastaisesta menettelystään..

        No miksi se olisi halunnut sinut tavata, kun tiesi väkivaltaiseksi.


      • luetustapäätellen

        Siis onko ne täällä kirjoitelleet tappouhkauksia niin kuin sinä? Vai mistä tiedät heidät väkivaltaiseksi.


      • oikeastinäin
        luetustapäätellen kirjoitti:

        Siis onko ne täällä kirjoitelleet tappouhkauksia niin kuin sinä? Vai mistä tiedät heidät väkivaltaiseksi.

        Olet näköjään ihan sekaisin; kukahan niitä tappo-uhkauksia täällä kirjoittelee, sinä- ja "viranomaiset"
        niitä tappouhkauksia näyttäisi kirjoittelevan. Vai
        miten se menikään; miten päättelet väkivaltaiseksi,
        kun et edes oikeasti tunne ja tiedä totuutta asiasta,
        etkä suostu uskomaan totuutta, et muuten vastannut edelliseen, ilmeisesti meni ne jauhot taas suuhun eikä perusteita "äidin ja viranomaisten" perusteettomaan "sairauteen" lapsen edun ja oikeuksien vastaiseen menettelyyn, valehteluun ja perättömään lausumaan tuomioistuimessa lapsen olosuhteista taaskaan löyty-
        nyt, sillä eihän tuomioistuinkaan kyennyt ratkaisuaan perustelemaan kopioidessaan "viranomaisen" perättö män selvityksen sanasta sanaan omaksi pöätöksek-
        seen ilman ainuttakaan perustetta.


      • luetustapäätellen
        oikeastinäin kirjoitti:

        Olet näköjään ihan sekaisin; kukahan niitä tappo-uhkauksia täällä kirjoittelee, sinä- ja "viranomaiset"
        niitä tappouhkauksia näyttäisi kirjoittelevan. Vai
        miten se menikään; miten päättelet väkivaltaiseksi,
        kun et edes oikeasti tunne ja tiedä totuutta asiasta,
        etkä suostu uskomaan totuutta, et muuten vastannut edelliseen, ilmeisesti meni ne jauhot taas suuhun eikä perusteita "äidin ja viranomaisten" perusteettomaan "sairauteen" lapsen edun ja oikeuksien vastaiseen menettelyyn, valehteluun ja perättömään lausumaan tuomioistuimessa lapsen olosuhteista taaskaan löyty-
        nyt, sillä eihän tuomioistuinkaan kyennyt ratkaisuaan perustelemaan kopioidessaan "viranomaisen" perättö män selvityksen sanasta sanaan omaksi pöätöksek-
        seen ilman ainuttakaan perustetta.

        Sinä käsket löydä viraomaisia turpiin ja laittaa kuulan kalloon viranomaisille ellei ne tee niin kuin sinä haluat lukuisissa ketjuissa. Hullu olisi se viranomainen, joka antaa sinulle oikeuksia lapsiisi. Tiedä mitä heillekin tekisit, jos he eivät sinua tottelisi. Aiheesta pelkäävät väkivaltaa, kun noita tappojuttuja höpäjät.


      • oikeastinäin
        luetustapäätellen kirjoitti:

        Sinä käsket löydä viraomaisia turpiin ja laittaa kuulan kalloon viranomaisille ellei ne tee niin kuin sinä haluat lukuisissa ketjuissa. Hullu olisi se viranomainen, joka antaa sinulle oikeuksia lapsiisi. Tiedä mitä heillekin tekisit, jos he eivät sinua tottelisi. Aiheesta pelkäävät väkivaltaa, kun noita tappojuttuja höpäjät.

        kehitysongelmien taustalla saattaa olla yhäriruikkuus, narsistius, persoonallisuus, psykoottinen persoonalli-
        suus ym. skitsohäiriö, kuten Raision kaupungin "lasten-suojelussa". Sinä käsket löydä viraomaisia turpiin- ja laittaa kuulan kalloon viranomaisille, ellei he tee niin
        kuin sinä haluat lukuisissa ketjuissa. Hullu olisi se isä, joka antaisi sinulle "äidille ja viranomaisille", oikeuksia lapsiisi. Tiedä mitä heillekin tekisit, jos he eivät sinua tottelisi. Aiheesta pelkäävät väkivaltaa, kun noita tap-pojuttuja höpäjät.


      • unohditko
        luetustapäätellen kirjoitti:

        Sinä käsket löydä viraomaisia turpiin ja laittaa kuulan kalloon viranomaisille ellei ne tee niin kuin sinä haluat lukuisissa ketjuissa. Hullu olisi se viranomainen, joka antaa sinulle oikeuksia lapsiisi. Tiedä mitä heillekin tekisit, jos he eivät sinua tottelisi. Aiheesta pelkäävät väkivaltaa, kun noita tappojuttuja höpäjät.

        ettei viranomaisella ole päätöksenteko oikeutta
        vanhempia ja heidän lapsiansa koskevissa mahdollisissa vapaaehtoisissa sopimuksissa, vanhemmat päättää, viranomainen ei; lastenvalvoja tai tuomioistuin ainoas-taan vahvistuttaa vanhempien välisen käskinäisen sopimuksen ja vain molempien vanhempien pyynnöstä.


      • luetustapäätellen
        oikeastinäin kirjoitti:

        kehitysongelmien taustalla saattaa olla yhäriruikkuus, narsistius, persoonallisuus, psykoottinen persoonalli-
        suus ym. skitsohäiriö, kuten Raision kaupungin "lasten-suojelussa". Sinä käsket löydä viraomaisia turpiin- ja laittaa kuulan kalloon viranomaisille, ellei he tee niin
        kuin sinä haluat lukuisissa ketjuissa. Hullu olisi se isä, joka antaisi sinulle "äidille ja viranomaisille", oikeuksia lapsiisi. Tiedä mitä heillekin tekisit, jos he eivät sinua tottelisi. Aiheesta pelkäävät väkivaltaa, kun noita tap-pojuttuja höpäjät.

        Missä ketjuissa?


      • luetustapäätellen
        unohditko kirjoitti:

        ettei viranomaisella ole päätöksenteko oikeutta
        vanhempia ja heidän lapsiansa koskevissa mahdollisissa vapaaehtoisissa sopimuksissa, vanhemmat päättää, viranomainen ei; lastenvalvoja tai tuomioistuin ainoas-taan vahvistuttaa vanhempien välisen käskinäisen sopimuksen ja vain molempien vanhempien pyynnöstä.

        Sun tapauksessa vanhempi päätti, ettei väkivaltainen isä saa tavata lapsia, joten mitä sinä valitat. Ei kai nyt kukaan halua, että omia lapsia lyödään, jos ne eivät tee niin kuin sinä haluat.


      • oikeastinäin
        luetustapäätellen kirjoitti:

        Missä ketjuissa?

        kehitysongelmien taustalla saattaa olla yhäriruikkuus, narsistius, persoonallisuus, psykoottinen persoonalli-
        suus ym. skitsohäiriö, kuten Raision kaupungin "lasten-suojelussa". Sinä käsket löydä viraomaisia turpiin- ja laittaa kuulan kalloon viranomaisille, ellei he tee niin
        kuin sinä haluat lukuisissa ketjuissa. Hullu olisi se isä, joka antaisi sinulle "äidille ja viranomaisille", oikeuksia lapsiisi. Tiedä mitä heillekin tekisit, jos he eivät sinua tottelisi. Aiheesta pelkäävät väkivaltaa, kun noita tap-pojuttuja höpäjät.


      • unohditkotaas
        luetustapäätellen kirjoitti:

        Sun tapauksessa vanhempi päätti, ettei väkivaltainen isä saa tavata lapsia, joten mitä sinä valitat. Ei kai nyt kukaan halua, että omia lapsia lyödään, jos ne eivät tee niin kuin sinä haluat.

        Sun tapauksessa vanhempi päätti, ettei väkivaltainen äiti saa tavata lapsia, joten mitä sinä valitat. Ei kai nyt kukaan halua, että omia lapsia lyödään, jos ne eivät tee niin kuin sinä haluat.


    • kunoletteihanInn

      Poliittisesta vihaspekulaatiosta voidaan erottaa suunniteltu vihapuhe. STTK:n Palola sopimuksen kaatumisesta”Syksy olisi pitkä, ankea, synkkä ja pimeä”

    • WhattFugg

      Ole yhteydessä suoraan ko:viranomaiseen.
      Monesti hukkaavat hakemukset,kun hakemuksia on paljon,ja kaikkia eivät jaksa lukea
      Tsemppiä

    • Jaska_3

      Tässä henkilössä on dynamiittia. Suojeli vanhempiensa lapsia, kun vanemmat kuolivat auto-onnettomuudessa Canadassa.

      Noin 14 vuotiaana tuli tämä pesti päälle.

      Se oli yksi ponnahduslauta kohti musiikin kärkeä.

      https://www.youtube.com/watch?v=XqYp1jpzKCk

    • Jaska_3

      Jos arvioidaan lastensuojeluviranomaisen toimintaa kokonaisuudessaan, niin onko lastensuojeluviranomainen turha? Jos lastensuojeluviranomaisia ei olisi olemassakaan, miten elämä silloin paranisi?

      • mitenelämäparanisi

        kun lastensuojeluviranomaisia ei olisi; lapsen yhteis-huolto molemmilla vanhemmilla toteutuisi, lapset saisivat asua ja elää lapsuutensa molemman vanhem-pansa kanssa, yhteys lapsilla molempiin vanhempiin, isovanhempiin, sukuun säilyisi eikä lapsen nimeä vaih-dettaisi äidin erokatkeroitumisesta, äidin ja lastensuo-
        jeluviranomaisten kiusanteosta johtuen. -Raision kaupunki-


    • Jaska_3

      Jokaisella on oikeus saavuttaa elämässä haluamansa. Sitä eivät saa rajoittaa typerät väkivaltaiset vanhemmat (psyykkisesti tai fyysisesti)

      Kidutus on myös useissa laeissa erikseen kielletty. Esimerkiksi YK:n ihmioikeusjulistuksessa: http://www.ohchr.org/en/hrbodies/cat/pages/catindex.aspx

      • Jaska_3

        Lastensuojelussa ei tarvita aikuisten näkökulmaa. Ainoastaan lapsen näkökulmaa kaivataan ja se on osittain 12-vuotiaasta asti juridisesti pätevä.


      • tämäon

        epäasiallista tekstiä ja valehtelua lastensuojelun "sairaasta" tilasta..


    • huonoäition

      Joka on joutunut lastensuojeluviranomaisten "silmätikuksi" Hän on aina ja lopullisesti täysin huono kasvattaja ja erittäin huono äiti jos, semmoista nyt äidiksi voi enää sanoa. Eo paluuta hyvyyteen. Huono on aina huono!

      • eilapsiahuonoille

        Kaikenlaiset huonot äidit ne lapsia saavatkin!


    • oikaisu

      Jokaisella on oikeus saavuttaa elämässä haluamansa.
      Sitä eivät saa rajoittaa typerät väkivaltaiset lastensuojelu
      viranomaiset (psyykkisesti tai fyysisesti)

      Kidutus on myös useissa laeissa erikseen kielletty. Esimerkiksi YK:n ihmioikeusjulistuksessa: aivan, koska lapsen ja isän kidutus suomen valtiossa ja RAISION KAUPUNGISSA loppuu..

      • Voilapsiparkoja

        Mihin se sinäkin ihmispolo lapsia tarvitset? Eikö pitäisi hoitaa itsesi kuntoon ensin. Kirjoituksesi täällä kertovat Raion sossujen toimineen aivan oikein. Toivon että lastesi äiti pn hiukan tasapainoisempi kuin sinä vaikka kanssasi lapsentekoon ryhtyikin.


      • guhbijnäokpöl

        Noin moni ihminen samaa mieltä


      • oikaisuuu
        guhbijnäokpöl kirjoitti:

        Noin moni ihminen samaa mieltä

        Niin moni ihminen eri mieltä


    • Aboriginaali

      Lasten luokittelu levisi kouluissa kuin kulovalkea.
      Opetushallitus on pyytänyt kuntia lopettamaan luokittelun viipymättä,

      Helsingin Sanomat 1.6.2009.

      Mylläkkä sai alkunsa siitä, kun tutkijat Tom Arnkill ja Erkki Eriksson tekivät "välineen", jolla lasten nuorten ja perheiden parissa työskentelevät voisivat tunnistaa omaa huoltaan: kuinka suurta huolta lastentarhaopettaja tuntee, jos lapsi villiintyy kerta toisensa jälkeen häiritsemään muita, tai jos koululainen ahmii maanataina muittenkin ruuat.

      Laadittiin huolten vyöhykkeistö; pientä huolta, suurta huolta. Huolen tunteminen on erilaista ja se suuruus vaihtelee. Tärkeintä on toimia huolen huojentamiseksi.

      Rehtorit ja opettajat ilahtuivat; kerrankin jotain kättä pidempää kasvatuskeskusteluihin ja toimintamalli lasten kanssa työskenteleville.

      -Opetusministeriön virkamies on kuvannut kuinka työlästä on yrittää kääntää opettajien ja rehtorien pää.

      - Se ei lohduta, jos vyöhykkeistön tilalle otetaan toinen samaa tarkoitusta ajava väline.

      Kaikki lapsiin luokiteltavina kohteina suuntautuva toiminta pitää lopettaa.

      Arnkill vetosi Opetushallitukseen, jotta se lähettäisi valtakunnallisen viestin varoittaen toiminnan vahingollisuudesta. Hän myös pyysi, että opetushallitus peruuttaisi oppaan, jossa vyöhykkeistön käytöstä annettiin väärä ohje.

      Jopa opetushallitus sekosi metafooraan, merkityssiirtymään ja lähetti kouluille ohjeita lasten luokittelusta, tutkimusprofessori Arnkill ja tutkija teologian tohtori kertoivat uudessa yhteiskuntapolitiikka lehdessä.

      -Onko lasten luokittelusta päästy eroon? Tuskin.

      Kommentti. Tähän liittyy ilmeisesti myös Opettajan opas, sekä neuvolaopas, joissa kehoitettiin tarkkailemaan lapsia, mikäli heissä havaittaisiin huolen aiheita, kuten esimerkisi seksuaalista hyväksikäyttöä.

      Neuvolakyselyssä odottavia ja synnyttäneitä äitejä varten tehtiin kyselykaavake, jossa äideiltä tiedusteltiin. Onko sun ukkos hakannut sua raskausaikana, tai synnytyksen jälkeen.

      Myös MLL:n paljon kohua aikaansaanut lapsiasiamies Helna Molander julkaisi kirjan Lapsi aikuisten armoilla. Takkaile läheisiäsi, jossa kehoitettiin tarkkailemaan lapsia ja tekemään ilmoitus sosiaaliviranomaisille mikäli lapsiaa ilmeni huolestuttavia muutoksia käyttäytymisessä.

      Summa summarum. Huolen vyöhykkeet levisivät neuvoloissa ja sosiaalitoimessa kulovalkean tavoin.

      Perustettiin Tukikeskuksia "väkivaltaa", kokeneille naisille.

      Perustettiin Raiskauskriisikeskus Tukinainen. Perustettiin Mobile kriisikekuksia lähes joka niemeen notkoon ja saarelmaan.

      Ilmeisesti Huoli ,Varpu ja perhekodit, sijaiskodit, huostaanotot ovat johtuneen näistä kyseenalaistetuista ja kumotuista uskomuksista.

      Seuraamukset. Perheiden pahoinvoinin lisääntyminen, lasten ja nuorten syjäytyminen ja pahoinvointi on lisääntynyt huolestuttavasti.

      Kallis lasku, jonka maksajina ovat huostaanoteut, sjoitetut, köyydestä kärsivät nuoret.

      Linkki Hesarin artikkeliin, jossa aiheesta lisää, sekä muutama kommentti.

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lasten luokittelu levisi kouluissa kuin kulovalkea/1135246891525
      --------------------------------------------------

    • Aboriginaali

      Lapsiperheiden juoksuttaminen loppuu:
      palvelut saman katon alle, tulevaisuudessa koteihin.
      Helsinki haluaa keskittää lasten ja nuorten, sekä heidän perheidensä tarvitsemat palvelut samaan paikkaan.
      Jatkossa kaikki palvelut neuvolasta alkaen ovat perhekeskuksessa, jolloin paikasta toiseen ravaaminen loppuu.

      http://yle.fi/uutiset/lapsiperheiden_juoksuttaminen_loppuu_palvelut_saman_katon_alle_tulevaisuudessa_koteihin/8599411
      ------------------------------------------------------------------------------------

    • Yhteiskuntasopimus

      Suomessa ei kannata tehdä töitä, eikä taatusti ainakaan kannata hankkia lapsia.

      • siksientöissäjamaksa

        mistään mitään, myöskään lapsista; saamatta olla lasteni huoltaja ja asua lasteni kanssa. Maksakoon yhteiskunta/ siis kaupunki, kela ja sairaat viranomaiset, päättäjät..


    • Yllättynyt

      Oho onpas tästä saatu värikäs keskustelu aikaiseksi, hyviä mielipiteitä ja paljon asiaakin joukossa.

      Palaisin vielä siihen,että silloin kun sosiaaliviranomaiset käyvät lasun-ilmoituksen vuoksi niin kuuluisiko heidän jättää joku raportti asiasta? Että jäisi itselle edes jotain mustaa valkoisella. Tietääkö joku?

      Ap.

      • kuuluujättää

        kuuluu jättää ilman pyyntöä, kuuluun arkistoida 5 vuodeksi; ja erityisesti kuuluu oikaista omat perättömät selvitykset, lausumat, lausunnot ym valehtelut esim. lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista/ mm.
        isän huollosta ja lapsen asumisesta isällä mm. tuomio-istuimessa..


      • meeerkkejä

        miten ne perättömät selvitykset, lausumat ja lausunnot ja valehtelut oikaistaan? Meistä on tehty ihan perättömiä lausuntoja ja olen ilmoittanut, että nämä ja nämä asiat eivät pidä paikkaansa, mutta niitä ei kukaan ole oikaissut. miten se tapahtuu? Mistä mun tulee vaatia oikaisua? Jos siitä edes on mitään hyötyä. Onko vaan parempi muuttaa sinne Sveitsiin?


    • Aboriginaali
      • viranomaisen

        kehitysongelmien taustalla saattaa olla yhäriruikkuus, narsistius, persoonallisuus, psykoottinen persoonallisuus ym. skitsohäiriö, kuten Raision kaupungin "lastensuoje-lussa"


    • jokueräsvaan

      Isä on alkoholisti, narsisti ja saatananpalvoja eikä töissä. Miten tälläinen saa pitää lapsen???? Sitten kysyn, että miksi nämä täällä kirjoittaneet eivät saa???? Ovat taatusti parempia hoitajia lapsilleen, kuin tämä mies. Toiseksi tämä mies on ollut psykiatrisessa hoidossa, sekä linnassa. kysyn edelleen, miksi tämä saa tapahtua?? Miksi häntä suojellaan?? Eihän hänessä ole mitään suojeltavaa, mutta lapsessa on!!! Tsempit teille muille!!!

    • Aboriginaali

      Varatuomari Leeni Ikonen Väärät lääkkeet lastensuojelusssa.

      Väärät lääkkeet 18.5.2012

      Lastensuojelulain uudistamisen yhteydessä oli jo ennakkoon nähtävissä, että varhaisen puuttumisen hengessä toteutettu lakiuudistus tulisi aikaansaamaan entistä suuremman kaaoksen lastensuojelutyössä. Näin on tapahtunutkin.

      Perheiden oikeusturva vaarantui vakavalla tavalla, kun lastensuojeluilmoitusten tekoon velvollisten piiriä laajennettiin 1.1.2008 voimaan tulleella lastensuojelulailla ilman, että perheiden tueksi olisi olemassa riittäviä peruspalveluja tai avohuollon tukea. Lastensuojelun piiriin alettiin ahtaa lapsia olettamalla, että lastensuojelusta löytyy apu kaikkiin pulmiin. Tämä oli ja on harhakuva.

      Perheiden oikeusturva on vaarantunut, kun lastensuojelun työntekijöiden koulutus ei vastaa nykypäivän asiakkaan tarpeita. Toisaalta muodollinen pätevyyskään ei aina takaa lastensuojelun laatua lastensuojelussa vallitsevan, laeista ja ihmisoikeussopimuksista piittaamattoman työkulttuurin takia.

      Lastensuojelulakia on sittemmin koetettu paikata viranomaisvoimin, kuulematta palveluja käyttävää tahoa, asiakasperhettä. Tällä hetkellä laki on erinomaisen hyvä turvaamaan sosiaalityöntekijän asemaa.

      Lastensuojelun asiakkaat kertovat usein joutuvansa uhkailun, painostuksen ja kiristyksen kohteeksi viranomaisen taholta.

      Lakia laadittaessa oli nähtävissä, että pakkoauttamisen ja valvonnan ajatukselle pohjautuva laki tulisi aikaansaamaan vakavia ongelmia. Kun lastensuojelutyö ei nauti luottamusta, perheet hakeutuvat ns. kolmannen sektorin palvelujen piiriin tai jättävät kokonaan hakematta apua. Avun hakematta jättäminen ei ole lapsen etu. Mitä siis tulisi tehdä?

      Helsingin Sanomat uutisoi 16.5.2012, että ”pelko pitää nuoret pois huumehoidosta. Monet alaikäiset sekakäyttäjät eivät hae apua, koska he pelkäävät koulukotia”.

      Jutussa haastateltu diakonissalaitoksen työntekijä toteaa, että ”vääristynyt uhkakuva lastensuojelusta pitää muuttaa. Lastensuojelu tukee nuoria ja perheitä”.

      On hyvä, että lastensuojelun vääristyneistä työtavoista puhutaan. Olisi viimein aika alkaa keskustella lastensuojelun laadusta ja ottaa huomioon asiakkaan palaute. Vain näin voidaan lastensuojelun työtavat muuttaa. Uhkakuva ei ole vääristynyt, vaan vääristynyt on sosiaali- ja terveysministeriön johtaman hallinnonalan asenne.

      Suomalaisia perhesurmia tutkivat työryhmä julkaisi väliraporttinsa tällä viikolla. On tullut ilmi, että jokaisessa tutkitussa tapauksessa perheillä on ollut yhteyksiä viranomaisiin tilanteensa vuoksi.

      ”Kun viranomainen on kehottanut henkilöä hakemaan apua toiselta viranomaiselta, hänen pitäisi seurata, että henkilö todellakin menee hakemaan apua. Ehkä jokin varmistus tarvittaisiin” toteaa haastateltu työryhmän vetäjä.

      On hyvä, että selvitys tehdään. Olisi hyvä, että selvitys paneutuisi lastensuojelutyön osuuteen perhesurmissa. Olisi tärkeää tutkia syyt, mikäli apua ei ole uskallettu hakea. Valvonnan kiristäminen ei ole oikea keino auttaa perheitä.

      Pakkoauttaminen ei sitä paitsi ole sosiaalihuollon asiakaslain mukaista;

      Asiakkaalla on oikeus saada sosiaalihuollon toteuttajalta laadultaan hyvää sosiaalihuoltoa ja hyvää kohtelua ilman syrjintää. Asiakasta on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan.

      Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on otettava huomioon asiakkaan toivomukset, mielipide, etu ja yksilölliset tarpeet sekä hänen äidinkielensä ja kulttuuritaustansa.

      Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on ensisijaisesti otettava huomioon asiakkaan toivomukset ja mielipide ja muutoinkin kunnioitettava hänen itsemääräämisoikeuttaan.

      Asiakkaalle on annettava mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa palvelujensa suunnitteluun ja toteuttamiseen. Sama koskee hänen sosiaalihuoltoonsa liittyviä muita toimenpiteitä. Asiakasta koskeva asia on käsiteltävä ja ratkaistava siten, että ensisijaisesti otetaan huomioon asiakkaan etu.

      Alaikäisen asiakkaan toivomukset ja mielipide on selvitettävä ja otettava huomioon hänen ikänsä ja kehitystasonsa edellyttämällä tavalla.

      Kaikissa julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon toimissa, jotka koskevat alaikäistä, on ensisijaisesti otettava huomioon alaikäisen etu.
      ---------------------

    • Aboriginaali

      Näin voidaan saada jotkut tahot toimimaan kyseealaisin perustein.

      Leeni Ikonen.
      Silmukka kiristyy 13.9.2010

      Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tulisi tuntea syvää huolta suunnitteilla olevista lasten ja nuorten valvonnan keinoista. Varhaiseen puuttumiseen pitäisi saada uusi keino tunnistamaan ongelmalapsi. Kahden viranomaisen huolestuminen johtaisi ”hälytykseen” (HS 11.9.).

      Ennen kuin suunnittelijoiden annetaan jatkaa nuorison tasapainoisen kehityksen vaarantamista, pitäisi pohtia, mistä varhaisessa puuttumisessa on kyse. 2000 -luvulta on kertynyt riittävästi näyttöä siitä, että sillä on aikaansaatu lastenkotiyrittäjien liiketoiminnan kukoistus, ei sen sijaan tukea lapsille.

      Kannattaisi pohtia myös asenteita. Ovatko lapset todella niin pahatapaisia, että tällainen ilmiantojärjestelmä on syytä ottaa käyttöön? Onko ylipäänsä valvonta ja pakkokeinot oikea tapa kasvattaa nuoria?

      Viimeisen kymmenen vuoden ajan maamme kuntiin on ajettu varhaisen puuttumisen huoli puheeksi -koulutusta. 1.1.2008 voimaan astunut lastensuojelulaki pohjaa tälle ajatukselle. Puuttuminen kyseenalaistaa vanhempien kasvatuskyvyn ja perustelee näin kasvatusvallan siirtoa viranomaiselle. Sen tarkoituksena kerrotaan olevan ongelmien varhainen havaitseminen ja avun antaminen, mutta käytäntö on osoittanut, että huolen työtavat keskittyvät yksinomaan tyypittelemään ja leimaamaan lapsia. Lapsesta on tullut tarkkailun kohde päivähoidossa, terveydenhoidossa ja koulussa. Huoli-työntekijät seulovat lapsia huoliluokkiin subjektiivisten havaintojensa perusteella, mututuntumalla. Kunnissamme tehdään huolikartoituksia ja Stakes on v. 2001-2002 huolikartoittanut n. 30 000 lasta.

      Huoliluokittelun kehitelleet tutkijatkin ovat ilmaisseet hätähuutonsa lasten leimaamista vastaan. Suunnitelmat ovat ristiriidassa uusimpien tutkimustulosten kanssa, joiden mukaan huostaanotetut lapset ovat syrjäytyneitä. Teini-iässä laitoshoitoon sijoitetuista pojista oli 23-24 -vuotiaana neljäsosa oli joko työttömänä tai eläkkeellä.

      Varhainen puuttuminen on epäonnistunut, lapset eivät ole saaneet sellaista tukea elämälleen, joka olisi mahdollistanut oman paikan löytämisen yhteiskunnassa. Lapsiperheitä tukevia peruspalveluja on ajettu alas, ja lastensuojelun ns avohuollon tukitoimia ei ole olemassa. Valvonnan keinoja kehitetään, mutta auttamisen keinoja ei. Huolen oikeaksi todisteluun on kehitelty kirjava joukko erilaisia keinoja, joilla maailman terveimmistä suomalaisvauvoista saadaan puristetuksi sairaita koululaisia.

      Lapsesta etsitään jo pienestä pitäen kiintymyksen ja vuorovaikutuksen häiriöitä, psykiatrista diagnoosia, häntä juoksutetaan perheneuvolassa, lastenpsykiatrilla, häneen kohdistetaan kiinnipitoa, eristämistä, uhkailua, alistamista ja pakkoa. Moniammatilliset tiimit kokoontuvat hänen asioissaan. Ei ole osoitettu, että näistä keinoista olisi mitään hyötyä lapselle, päin vastoin usein vain haittaa. Sen sijaan pieni ja rauhallinen päivähoitoryhmä ja koululuokka, hyvät harrastukset ja ennen kaikkea kannustava ja myönteinen, vanhempien kanssa yhteistyössä toimiva opettaja ovat monen lapsen pelastus.

      Maamme päättäjät elävät harhassa, että apu lapselle löytyisi lastensuojelun työntekijän käsistä. Lastensuojelun apu on lapsen ottaminen pois kodistaan. Tämän harhakuvitelman myötä tässä ihmiskokeessa liian monen lapsen elämä on mennyt pilalle, ja hän on joutunut sijaishuollossa oloihin, joista hänet pitäisi huostaanottaa. Ei suinkaan ole kyse siitä, että lapsi saa apua liian myöhään tai aikaisin. Kyse on siitä, ettei ylipäänsä auttamisen taitoa ole olemassa.

      Huolirekisteri tuottaa ja muodostaa ns. vääriä positiivisia löydöksiä, jotka ovat vakava oikeusturvaongelma lapselle ja perheelle. Sen ainoaksi anniksi jää yhä uusien lasten huostaanotto ja lastenkotien liiketoiminnan kasvutavoitteiden lisääminen.

      Leeni Ikonen
      varatuomari, Sipoo
      --------------------------------------

      • Yllättynyt

        Jotenkin vaikuttaa,että sosiaalityöntekijät tulkitsevat lastensuojelulakia kukin omalla tavallaan. Vaikuttaa,että vaikka asioista on tehty tietyt linjaukset niin silti ne eivät päde.

        Itseäni on mietityttänyt se,että tuki-ja sijaisvanhemmat tekevät yhteistyötä sosiaalityöntekijöiden kanssa niin toimiikohan yhteistyö käytännön tasolla miten? Itselläni motiivi ryhtyä tukivanhemmaksi on ollut halu auttaa esim. väsyneitä vanhempia tai yksinhuoltajia jotka haluaisivat hengähdystauon arjesta. Yhteistyö sosiaalityöntekijöiden kanssa vaan hieman arveluttaa.

        Se on totta,että moni lapsi hyötyisi todella paljon pienryhmästä. Surullinen tosiasia vaan on että ryhmäkoot vain kasvavat.
        Ap.


      • ennekuinryhdyt
        Yllättynyt kirjoitti:

        Jotenkin vaikuttaa,että sosiaalityöntekijät tulkitsevat lastensuojelulakia kukin omalla tavallaan. Vaikuttaa,että vaikka asioista on tehty tietyt linjaukset niin silti ne eivät päde.

        Itseäni on mietityttänyt se,että tuki-ja sijaisvanhemmat tekevät yhteistyötä sosiaalityöntekijöiden kanssa niin toimiikohan yhteistyö käytännön tasolla miten? Itselläni motiivi ryhtyä tukivanhemmaksi on ollut halu auttaa esim. väsyneitä vanhempia tai yksinhuoltajia jotka haluaisivat hengähdystauon arjesta. Yhteistyö sosiaalityöntekijöiden kanssa vaan hieman arveluttaa.

        Se on totta,että moni lapsi hyötyisi todella paljon pienryhmästä. Surullinen tosiasia vaan on että ryhmäkoot vain kasvavat.
        Ap.

        auttamaan yksinhuoltajaa; selvitä onko isän huoltajuus ja lapsen tapaamisoikeus perusteettomasti estetty äidin ja viranomaisten toimesta perättömin selvityksin ja lausumin mm. tuomioistuimessa lapsen olosuhteista..


      • Xxxxxyyyy
        Yllättynyt kirjoitti:

        Jotenkin vaikuttaa,että sosiaalityöntekijät tulkitsevat lastensuojelulakia kukin omalla tavallaan. Vaikuttaa,että vaikka asioista on tehty tietyt linjaukset niin silti ne eivät päde.

        Itseäni on mietityttänyt se,että tuki-ja sijaisvanhemmat tekevät yhteistyötä sosiaalityöntekijöiden kanssa niin toimiikohan yhteistyö käytännön tasolla miten? Itselläni motiivi ryhtyä tukivanhemmaksi on ollut halu auttaa esim. väsyneitä vanhempia tai yksinhuoltajia jotka haluaisivat hengähdystauon arjesta. Yhteistyö sosiaalityöntekijöiden kanssa vaan hieman arveluttaa.

        Se on totta,että moni lapsi hyötyisi todella paljon pienryhmästä. Surullinen tosiasia vaan on että ryhmäkoot vain kasvavat.
        Ap.

        Näin se menee. Yksittäinen sosiaalityöntekijä tulkitsee lakia omalla tavallaan, asettuu toisen vanhemman puolelle. Joku jopa hakee etua itselleen tai edustamalleen taholle. Silti lapsen edun pitäisi olla lähtökohta, ja näin varmaan onkin. Tuon lapsen etu vaan eri tahojen mielestä eri asia. Jokainen aikuinen ymmärtää että erotilanteessa lapsen pitää saada rauhassa asettua jatkamaan elämäänsä eikä päätyä höyrypäävanhemman tueksi ja turvaksi.


      • niinpäniintaas
        Xxxxxyyyy kirjoitti:

        Näin se menee. Yksittäinen sosiaalityöntekijä tulkitsee lakia omalla tavallaan, asettuu toisen vanhemman puolelle. Joku jopa hakee etua itselleen tai edustamalleen taholle. Silti lapsen edun pitäisi olla lähtökohta, ja näin varmaan onkin. Tuon lapsen etu vaan eri tahojen mielestä eri asia. Jokainen aikuinen ymmärtää että erotilanteessa lapsen pitää saada rauhassa asettua jatkamaan elämäänsä eikä päätyä höyrypäävanhemman tueksi ja turvaksi.

        nyt vain käynyt niin että lapset eivät ole saaneet rauhassa asettua jatkamaan elämäänsä; vaan päätyneet höyrypäävanhemman ja Raision kaupungin sairaiden las-tensuojeluviranomaisten tueksi ja turvaksi. Poliisi on muuten esitutkinnassaan todennut ettei vanhempien luottamus ja ristiriidat eroprosessin yhteydessä saa lapsen etua ajatellen olla perusteena lapsen normaalin hyvin voinnin ja elämisen jatkumiselle, tapaamisoikeu-
        den toteuttamiselle.


      • mä_en_uskalla
        Xxxxxyyyy kirjoitti:

        Näin se menee. Yksittäinen sosiaalityöntekijä tulkitsee lakia omalla tavallaan, asettuu toisen vanhemman puolelle. Joku jopa hakee etua itselleen tai edustamalleen taholle. Silti lapsen edun pitäisi olla lähtökohta, ja näin varmaan onkin. Tuon lapsen etu vaan eri tahojen mielestä eri asia. Jokainen aikuinen ymmärtää että erotilanteessa lapsen pitää saada rauhassa asettua jatkamaan elämäänsä eikä päätyä höyrypäävanhemman tueksi ja turvaksi.

        enää hankkia lapsia Suomessa. Tää on tosi hirveetä. Ei tässä mitään lapsen etua ajatella. Tai ainakaan ne työntekijät ei ajattele, eikä ymmärrä, eikä näe.


      • name_is_my_name
        Yllättynyt kirjoitti:

        Jotenkin vaikuttaa,että sosiaalityöntekijät tulkitsevat lastensuojelulakia kukin omalla tavallaan. Vaikuttaa,että vaikka asioista on tehty tietyt linjaukset niin silti ne eivät päde.

        Itseäni on mietityttänyt se,että tuki-ja sijaisvanhemmat tekevät yhteistyötä sosiaalityöntekijöiden kanssa niin toimiikohan yhteistyö käytännön tasolla miten? Itselläni motiivi ryhtyä tukivanhemmaksi on ollut halu auttaa esim. väsyneitä vanhempia tai yksinhuoltajia jotka haluaisivat hengähdystauon arjesta. Yhteistyö sosiaalityöntekijöiden kanssa vaan hieman arveluttaa.

        Se on totta,että moni lapsi hyötyisi todella paljon pienryhmästä. Surullinen tosiasia vaan on että ryhmäkoot vain kasvavat.
        Ap.

        Ehkä sä voisit koettaa etsiä niitä autettavia vaikka Facebookin Hätäkahvit -ryhmistä. siellä niitä väsyneitä ja avuntarvitsijoita on, vaikka ne voi peittyä äiti-vauva/lapsi -seuranhakijoiden ilmoituksiin. niitä ryhmiä on perustettu monta kattaen eri kaupunkeja Suomessa.


    • urtsurts

      Kaikki katoaa joskus, mikään ei ole ikuista.

    • Aboriginaali

      Seksuaaliriossyytöksissä jo noitavainon piirteitä.
      Kihlakunnansyyttäjä Vanamo.

      Vaikeissa avioerotilanteissa tehdyt rikosilmoitukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä osoittautuvat usein täysin perättömiksi.
      Joensuu
      Markku Liikamaa

      Syyttäjät ja poliisi ovat panneet merkille, että viime aikoina lisääntyneissä rikosilmoituksissa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on aika usein myös perättömiä ilmoituksia. Esimerkiksi vaikeissa arvioerotilanteissa jotkut saattavat tehtailla toisesta osapuolesta aina uusia ja uusia rikosilmoituksia, kun edelliset on poliisin esitutkinnassa ammuttu perättöminä alas.

      – Olen verrannut nykytilannetta historiasta tunnettuihin noitavainoihin. Niissäkinhän oli usein kyse siitä, että lasten tai kylänmuijien pahojen ja ymmärtämättömien puheiden perusteella poltettiin tuhansia syyttömiä ihmisiä roviolla. Näyttö näissä jutuissa kun on monta kertaa aivan samalla tasolla, arvostelee kihlakunnansyyttäjä Marja Vanamo Itä-Suomen syyttäjänviraston Joensuun toimistosta.

      Vanamo sanoo, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttösyytös heitetään usein ilmaan vaikeissa avioerotilanteissa.

      – Olen pannut merkille, että sitä käytetään lyömäaseena toista osapuolta, yleensä isään, vastaan, hän sanoo.

      Rikosilmoitusten lisääntymisen taustalla on varmasti myös se, että ilmoitusherkkyys on kasvanut niin perheissä kuin viranomaistenkin keskuudessa.

      Mutta Vanamon mielestä syytökset ovat montaa kertaa varsin hataralla pohjalla.

      – En saata uskoa, että tilanne olisi yhteiskunnassa muuttunut sellaiseksi, että yhtäkkiä meillä olisi suuri joukko avioeroisiä, jotka käyttäisivät lastaan seksuaalisesti hyväksi, hän sanoo.

      *******

    • Aboriginaali

      Erolapsen huoltoon tarvitaan isien syrjintää laajempi näkökulma
      13.6.2013 10:35
      Teija Hautanen

      Isiä syrjitään erotilanteissa. Näin sanotaan usein. Puhe isien heikosta asemasta hallitsee lasten asumisesta, huollosta ja tapaamisoikeudesta käytyä yhteiskunnallista keskustelua.

      Kaksi kansanedustajaa on myös tahoillaan tehnyt lakialoitteet aiheesta. Juho Eerolan aloitteessa halutaan lapsenhuoltolakia muuttamalla kieltää niin sanottu vieraannuttaminen. Pauli Kiurun aloitteen tavoite on kriminalisoida tapaamisten estäminen. Lakialoitteet kohdistuvat käytännössä äitien toimiin, koska äidit ovat isiä useammin lähivanhempia.

      Julkinen keskustelu käy kuumana. Yhteiskunnan puuttumista vaaditaan pontevasti. Usein kuitenkin unohtuu, että eron jälkeisestä vanhemmuudesta on yllättävän vähän tutkimus- ja tilastotietoa.

      Ei tiedetä kattavasti, mitkä seikat ovat toteutumattomien tapaamisten taustalla. Ei tiedetä, kuinka monessa tapauksessa lähivanhempi estää tapaamiset ja kuinka usein etävanhempi itse laiminlyö ne.

      Toisaalta monella yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistujalla näyttää olevan vähäiset perustiedot siitä, miten lasten huolto, asuminen ja tapaamisoikeus yleensä Suomessa järjestetäään.

      Valtaosa eroavista pariskunnista sopii lasten asiat sosiaalitoimen avustuksella. Näissä tapauksissa vanhemmat yhdessä päättävät huollon, asumisen ja tapaamisoikeuden järjestelyistä. Lastenvalvoja ei näitä päätöksiä tee. Tämän vuoksi äitien suuri osuus lähivanhemmista ei ole viranomaispäätösten tai isien systemaattisen syrjimisen seurausta.

      Vuoroasuminen näkyy huonosti tilastoissa

      Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL kerää vuosittain luvut vanhempien sosiaalitoimessa tekemistä sopimuksista. Mukana luvuissa ovat nyt kaikki lasten huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta tehdyt sopimukset, kuten esimerkiksi avioliiton ulkopuolella syntyneiden lasten vanhempien tekemät sopimukset. Erovanhemmuudesta tietoa kaipaavan näkökulmasta tilastoinnissa on se ongelma, että erotilanteet eivät erotu joukosta.

      Lasten vuoroasuminen on yleistymässä, mutta tilastointi ei tavoita sitä helposti. THL on kerännyt uusista vuoroasumissopimuksista kuntatietoja vuodesta 2009 lähtien. Koko väestön perhetilanteita kuvaavat Tilastokeskuksen perhetilastot eivät kuitenkaan tunnista vuoroasumista, koska virallisesti lapsi voi asua vain yhdessä osoitteessa.

      Rekisteritietojen lisäksi niukkaa on tietämys lastenvalvojien pakeilla tapahtuvien neuvottelujen kulusta. Olisi tarpeen kartoittaa, miten neuvottelut etenevät eri osapuolten näkökulmasta ja miten lastenvalvojan toiminta käytännössä vaikuttaa lopputuloksiin.

      Tuomioistuimissa käsitellään vuosittain loppuun muutama tuhat huolto-, asumis- ja tapaamisriitaa. Niiden lopputuloksista ei koota rutiininomaisesti tietoja, jotka kertoisivat päätösten tarkan sisällön ja joiden perusteella voisi verrata kumpi vanhemmista ”voitti”. Erillisissä tutkimusprojekteissa saadut tulokset eivät kuitenkaan tue väitettä, että isiä syrjittäisiin oikeustapauksissa laajamittaisesti.

      Viranomaisten keräämän tilasto- ja rekisteriaineiston lisäksi tarvitaan lisää tutkimushankkeita huolto- ja tapaamiskäytäntöjen onnistumisista ja epäonnistumisista. Niissä olisi paikallaan selvittää niin isien, äitien kuin lastenkin kokemuksia.

      Yhtälailla on tärkeää kysyä, mitä tapahtuu monikulttuuristen ja maahanmuuttajataustaustaisten liittojen päätyttyä eroon tai miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavat vanhemmat järjestävät lasten asiat eron jälkeen.

      Huolto- ja tapaamiskäytäntöjen kehittäminen tarvitsee tuekseen monipuolista tietoa. Yhteiskunnallista keskustelua aiheesta ei ole syytä rajoittaa kysymykseen isien syrjinnästä.

      erikoissuunnittelija
      Tasa-arvotiedon keskus Minna, THL
      ----------------------------------------

    • Tsemppiä

      Sinuna kyllä vaatisin asian uudelleen ja tarkempaan katsomista. En tiedä sitten johtaako se haluaamaasi lopputulokseen jotenkin on mennyt usko tähän yhteiskuntaan huonona vertauksena tähän esim. pedofiilien rikokset vanhenevat kymmenessä vuodessa ja kun ei niistä alkuunkaan mitään tuntuvia rangaistuksia ole.

      Tilannehan ei kuitenkaan ole ihan toivoton, huomaan, että omaat hyvän sydämen ja niitä autettavia lapsia saattaa löytyä ihan lähi-tai pihapiiristä. Ei tarvitse olla virallisesti tukija voin kertoa omasta kokemuksesta joka on 70-luvulta. Asuin tuolloin yhdessä kasvukeskuksessa vanhempien luona joilla ei todellakaan ollut hommat ihan hanskassa mutta minut pelasti hyvin pitkälle hyvän kaverini perhe jossa vietin paljon aikaa ja jossa sain kokea turvallisuuden tunteen ja kannustavan vanhemman. Tuosta sain voimaa irrottautua omasta katuojaan imevästä perheestäni heti 18-vuotiaana ja vielä tänäkin päivänä vaikka asun satojen kilometrien päässä soittelen ja lähetän "juhlapäivien" kortit noille kaverini vanhemmille.

    • Aboriginaali

      Väärä kuva isistä

      A A 7.12.2009 19:42

      Keskisuomalaisessa 26.11. kerrotaan Markku Salon kirjasta narsistista häiriötä sairastavien käyttäytymisestä oikeudessa. Salon kokemusperäisesti lähestymää aihetta tutkin tieteellisesti vieraannuttamisoireyhtymää (PAS) koskevassa väitöskirjassa. Olen suorittanut kasvatustieteen, aikuis- ja lastenpsykiatrian kurssit ja minulla on 20 vuoden kokemus vaikeista lapsiasioista.

      Salon kirja on hyvä siltä osin, kun hän kertoo persoonallisuushäiriöistä ja niiden vaikutuksista asianosaisten käytökseen oikeusprosesseissa yleisesti. Siihen sisältyy kuitenkin oikeusturvaa vakavasti vaarantavia näkemyksiä.

      Pääosin vanhempien eron jälkeisissä oikeusjutuissa on Salon mukaan häiriöisistä noin 90 prosenttia miehiä ja vain 10 prosenttia naisia. Tämän hän itsekin myöntää poikkeavan huomattavasti psykologisten ja psykiatristen tutkimusten tuloksista. Salon mukaan miesten häiriöt johtavat oikeudenkäynteihin, naisten häiriöt jostain kummallisesta syystä eivät. Perustelut eivät vakuuta.

      Svenn Torgersenin ym. vuonna 2001 julkaiseman tutkimuksen mukaan persoonallisuushäiriöitä esiintyy naisilla ja miehillä suunnilleen saman verran, naisilla hieman enemmän. Miehillä on enemmän antisosiaalisia, passiivis-aggressiivisia ja vaativia persoonallisuuksia, naisilla riippuvaisia ja epävakaita persoonallisuuksia.

      Vieraannuttavilla äideillä on usein epävakaa persoona, josta naiset eri tutkimusten mukaan kärsivät kaksi kertaa niin usein kuin miehet. Tästä syystä häiriöistä kärsivien naisten osuus katkerissa huoltokiistoissa voi nousta noin 2/3:aan, miesten osuuden ollessa 1/3. Käsitys saa tukea Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksesta, jonka mukaan 42 prosenttia pidempien huoltokiistojen asianosaisperheistä on lastensuojelun asiakkaita.

      Olen Jurisprudentiassa 2007 osoittanut, että kyse on aina yksin lasten kanssa asuvista äideistä, jotka ovat omien mielenterveys- ja päihdeongelmiensa vuoksi joutuneet lastensuojelun asiakkaiksi. Riitelykierteeseen osallistuvista naisista 42 pros. on siis selvästi ongelmaisia. Kun asianosaisissa on myös terveitä, miten kuvioon sopii, että häiriintyneitä miehiä olisi yhdeksän kertaa enemmän kuin naisia?

      Salon käsitys siitä, ketkä sairastavat persoonallisuushäiriöitä, on ratkaisevasti vääristynyt. Hän tehnyt havaintoja ainoastaan mutu-tuntumalla. Käsittääkseni hän usein avustaa isistä lapsia tahallaan vieraannuttavia äitejä, joiden häiriöitä Salo ei välttämättä tajua.

      Sen sijaan hän saattaa mennä mukaan asiakkaanaan olevan naisen häiriöön siten, että yhdessä tämän kanssa projisoi eli heijastaa sen vastapuoleen, joka todellisuudessa on terveempi kuin entinen kumppaninsa. Vastapuolen väittäminen, ehkä perusteetta häiriöiseksi on kätevää, mutta sellaisia luihuja tekniikoita käyttävän asiamiehen pohdintoja ei pitäisi kohottaa yleiselle tasolle luulottelemalla asiantuntemusta.

      ANJA HANNUNIEMI oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Tuusula

      ---

      • sopierittäinhyvin

        kuvaukseen; miten exni aikanaan toimi ja asiamiehenä tietysti Markku Salo, joka mm. hovioikeudessa vertasi aikanaan yhtä isää mm. jokelan koulusurmaajaksi saadakseen äidille tarkoitushakuisesti yksinhuollon ja estäessään lapsen tapaamisoikeuden perusteetta.
        Edesmenneen Markku Salon kestosyynä miksi lapset eivät voi olla osittain myös isän huollossa, asua tai
        tavata omaa isäänsä oli tämä narsismi, jota aikanaan tuloksekkaasti kylvi ilman ainuttakaan perustetta.. hän
        oli mm. lastenpsygiatri ym. terveydenhuoltoalan
        ammattilainen väittäessään perusteetta ettei lapselle,
        tai ainakaan alle kouluikäiselle ole lapsen etua ajatellen
        hyväksi tavata omaa isäänsä... kukakohan se narsisti oikeasti olikaaan, niinpä:)


      • niiin_näin

        missä ne on ne luotettavat ja oikeudenmukaiset työntekijät, jotka osaa hommansa? Ei niitä siellä lastensuojelussa ainakaan ole.


    • Esteri___

      Meilläpä tehtiin lasu pienten tulojen takia..Siis sen takia että haettiin toimeentulotukea..Jep. Ei naurattanut silloin, nyt siitä voi vitsailla vaikka se onkin ikuinen merkintä.. -_-

      • tuo_on_törkeää

        Mä en kyllä tällaiseen systeemiin alistu. Muutan Sveitsiin heti, kun ehdin asiat järjestää niin.


    • 95985989

      Totta kai se säilyy järjestelmässä. On nimittäin perheitä joista näitä ilmoituksia tehdään useampia eli olisiko sekään hyvä että ilmoitukset katoaisivat tietyn ajan jälkeen. Lastensuojelun asioissa säilytysajat ovat muuten erittäin pitkiä. Samalla myös säilyy kirjaus ilmoituksen aiheettomuudesta. Sijais- ja tukiperheinä on usein aika rankkojakin aikoja eläneitä joten oletko oikeasti kysynyt että estääkö aiheeton ilmoitus.

      • 567980

        Ei muuten säily; pyysin aikanaan Raision kaupungin perheneuvolalta asiakaskäynnin raportioinnin oikaisua,
        ei suostuttu kun kuulemma arkisto on tyhjä ja mitään ei
        säilytetä.."sosiaalityöntekijä Liisa Kairavuo".. syykin myö-hemmin selvisi; "viranomaisen"perätön lausuma tuomio istuimessa lapsen olosuhteista yhteistyössä lapsen äidin kanssa ja edelleenkään sairaanhoitopiirin terveydenhuol-toalan ammattilaisten lastensuojeluilmoituksia lapsen olosuhteista ei suostuta tutkimaan, koska äiti ei halua ja isä vaäittanut toimimattomasta, sairaasta viranomais-menettelystä, valehtelusta tuomioistuimessa lapsen olosuhteista lukuisille valvoville viranomaisille saamatta
        lapsillensa oikeutta omaan isäänsä..


      • Yllättynyt

        Sitä en vielä tiedä,että estääkö ilmoitus ryhtymisen tuki-tai sijaisvanhemmaksi. Kun asiasta kyselin niin sos.työntekijä sanoi että kun teillä on se ilmoitus niin meidän on keskusteltava vielä lisää asiasta. Asia ei nyt tällä hetkellä etene kun tämä sos.työntekijä on lomalla.


      • ei_kannata_yllättyä
        Yllättynyt kirjoitti:

        Sitä en vielä tiedä,että estääkö ilmoitus ryhtymisen tuki-tai sijaisvanhemmaksi. Kun asiasta kyselin niin sos.työntekijä sanoi että kun teillä on se ilmoitus niin meidän on keskusteltava vielä lisää asiasta. Asia ei nyt tällä hetkellä etene kun tämä sos.työntekijä on lomalla.

        ne ei vaan osaa hommaansa

        kannattaa muuttaa ulkomaille. Valitettavasti sosiaali- ja terveysalan rekisteritietoja voidaan siirtää EU- ja ETA-alueilla maasta toiseen. eli Euroopassa lähinnä Sveitsi on puolueeton paikka, minne nämä vääristellyt ja kuvitellyt väärät tiedot eivät siirry


      • niiiiimimerkki

        kukahan sen kirjauksen asiattomasta ilmoituksesta tekee? en usko yhteenkään lastensuojelun työntekijään, ja olen tavannut aika monta. Eivät ole asiansa osaavia aikuisia, jotka korjaisivat ja myöntäisivät virheensä, osaisivat tehdä yhteistyötä ja kantaa vastuuta.


    • Leimaotsaan

      Riskikartoitus ihmisestä . Eihän ihminen muutu riski rettelöintiin on ikuinen .

      • leimapilluun

        - ei käytetä; riskikartoitus lastensuojeluviranomaisesta. Eihän "lastensuojeluviranomainen" muutu
        riskirettelöintiin on ikuinen kuten myös yhruikkuus jota "lastensuojeluviranomaisissa" riittää..


    • Jaska_3

      Lsstensuojeluasioissa menävät hyvin usen "puurot ja vellit" sekaisin. Lastensuojelu on työtä lapsien hyväksi, jotka alaikäisinä pysty juridisesti päättämään omista asioistansa.

      Lastensuojelu ei tarkoita aikuistensuojelua millään tavoin. Lukekaa lastensuolelulaki, niin harhaluulot jäävät vähemmälle.

    • Jaska_3
    • Jaska_3

      Eipä ihme, miksi Suomi on Pohjoismaisessa vertailussa huostaanottojen ylivoimainen kärkimaa. Tämä ei johdu suomalaisten lastensuojeviranomaisten ja poliisin typeryydestä, vaan typeryys on aivan muualla.

    • Jasja_3

      Tarvittaessa poliisillekin voidaan tehdä lastensuojeluilmoitus ja tulevat paikan päälle keinolla millä hyvänsä.

    • no_sehän_törkeätä_on

      että niitä ilmoituksia voi tehdä kuka vaan perustuen omiin kuvitelmiin. ja kaikkein kurjinta on, että siellä lastensuojelussa vastassa on osaamattomia tyyppejä, jotka ei selvitä ensin, mikä pitää paikkansa ja mikä ei. jolloin maailman paras vanhempi joutuu syytettyjen penkille. tämä suomalainen järjestelmä ei ole oikeudenmukainen.

      Itsestäni tehtiin tällainen perätön ilmoitus, johon reagoitiin selvittämättä asioita lainkaan.

      Kiva tietää, että kun _MUUT IHMISET SÄHLÄÄ_ ja kun niiden lapsuudenperheissä on niitä ongelmia, joita ne projisoi muihin, niin sillä viedään toisten unelmilta pohja.

    • satavarmaa

      päivi käyttää virka-asemaansa väärin.

    • Nyhjäätyhjää

      No mun sekopäexä luulee nyt olevaas niskan päällä kun sille selvis kuinka paljon olen lähipiirini kanssa ollut huonomuistinen sillon kun on tietoja lastensuojeluun annetu. Mikään laki kiellä huonoa muistia, eikä varmasti ole äidin vika jos viranomaiset on alkanu siks suojelee meitä exältä. Taidan kiristää vähän otetta kun on noi kesätapaamisetkin tulossa, ni ymmärtää paikkansa.

      • kylläonäidin

        vika manipuloidessaan ja vieraannuttaessaan lapsia yhteistyössä "viranomaisten" kanssa tarkoitushakuisesti isästään perättömin lausumin, selvityksin mitä oikeasti on tapahtunut..


    • Näin_Satakunnassa

      Kyllä noita ls-ilmoituksia tehdään mitä ihmeellisimmistä syistä. Meillä kävi isän ilmoituksen takia sossut vuosi sitten. Lapsi oli koulussa ja itse sairaslomalla influenssan takia. Lääkärintodistus oli. Sossujen mielestä oli "outoa ja huolta herättävää", että äiti nukkui, kun kotikäynti tehtiin noin klo 11 aamupäivällä. Siis oikeesti hei, kuumetta yli 39 ja on outoa, että sairas ihminen nukkuu päivällä.

      No, meistä jäi sitten merkintä käynnistä. Nyt viime kuussa olin leikkauksessa, josta isä tiesi ja lapsi oli sairaalassaoloni ajan mummilla hoidossa. Isä teki taas ls-ilmoituksen "jaksamisestani" ja taas olojamme selvitetään, koska olin sairaslomalla 6 viikkoa. Viittavat vuosi sitten tehtyyn epäilyyn jaksamisestani. Just, käykö nuo sossut ihan täysillä??? Ei ihme, jos sossuilla on ylikuormitus asiakkaista jos aika menee tälläisten ilmoitusten perässä juoksemisesta. Ja ihan oikeasti apua tarvitsevat lapset ja perheet eivät saa apua, kun aika menee tälläiseen.

      • TerveellisetElä

        No ehkä sossut ja isä ovat huolissaan siitä kestääkö terveytesi toimia huoltajana...influenssa...lääkärintodistus...sairaalassa leikkauksessa... 6 vikkoa sairaslomaa. Hoida itsesi kuntoon, jos aiot toimia lapsesi huoltajana. Toki jos olet jo ikääntynyt sairastelu ja leikkaukset eivät ole niin tavatonta. Jos mummin kunto on parempi kuin sinulla, kannattaa siirtää huoltajuus hänelle tai isälle.


      • TerveellisetElä
        TerveellisetElä kirjoitti:

        No ehkä sossut ja isä ovat huolissaan siitä kestääkö terveytesi toimia huoltajana...influenssa...lääkärintodistus...sairaalassa leikkauksessa... 6 vikkoa sairaslomaa. Hoida itsesi kuntoon, jos aiot toimia lapsesi huoltajana. Toki jos olet jo ikääntynyt sairastelu ja leikkaukset eivät ole niin tavatonta. Jos mummin kunto on parempi kuin sinulla, kannattaa siirtää huoltajuus hänelle tai isälle.

        No ehkä lapset ja isä ovat huolissaan siitä kestääkö vieraannuttaja
        sossun terveytesi toimia viranomaisena...influenssa...lääkärintodistus... sairaalassa leikkauksessa... 6 vikkoa sairaslomaa. Hoida itsesi kuntoon,
        jos aiot toimia viranoamisena-. Toki jos olet jo ikääntynyt sairastelu ja leikkaukset eivät ole niin tavatonta. Jos isän kunto on parempi kuin sinulla, kannattaa siirtää huoltajuus lapselle tai isälle.


    • Milla12i

      Ei lastensuojeluilmoitus ole mitään muuta, kuin tutkintapyyntö.
      Asia erikseen on se, että sossutädit voivat toimia omien mieltymystensä mukaan.

    • music_sound

      Tässä facebook sivulla seinällä on mahtavat laulun tekstet jotka koskevat lastensuoelua myös, ei niitä kiinnostaa lapsien hyvinvointi. Raha ja Valta ainoastaan. Nimimerkki : Svetlana Savela ja Henkka

    • PetiKannanen

      Kehotan kaikkia meitä aiheettoman lastensuojeluilmoituksen kohteeksi joutuneita kirjoittamaan omalla nimellä presidentille ja kertomaan tarinansa. Muistakaa meillä ei ole mitään hävettävää asiassa!!! Venäläiset perheet kertokaa tarinanne suurlähettiläällenne. Jos Suomen presidentti ei ymmärrä tilanteen kestämättömyyttä, Putin sen tekee. Voimia kaikille

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2699
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      351
      2561
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2178
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      69
      1654
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1580
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe