Kia Rio tuulilasi

Riolla

Auto alla kaksi kk ja tuulilasi rikki. :( Ihan kuin olisi alkanut ratkeilla lämpöerojen vaikutuksesta. Ei näy mitään kiven tms iskuja. Voiko tuulilasissa olla tehdasvika?

6

1315

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • letkuu

      Sekundaa, hutero kori rikkoo lasin!

    • RMB

      Halkeamassa voi olla silmillä havaitsematon nastan tai pienen kiven iskemä. Kuulakärkikynä on paras työkalu iskemän etsimiseksi. Yleensä halkeama alkaa kun pieni iskemä on 0 - 5 cm lasin reunasta. Keskemmällä ei pieni iskemä välttämättä jätä kuin vajaa 0,5 mm jäljen.
      Ohjaa kynää halkeamassa. Jos kynä tökkää, on halkeamassa iskemä. Sen on helppo varmistaa luupilla tai suurennuslasilla.
      Tuulilasin pyyhkijän alapuolelle jäävä osa on hyvin altis iskemille, koska pyyhkijäkin on ohjaamassa nastaa tai kiveä sinne.

      Nykyajan tuulilasit ovat hyvin heikkoja kestämään verrattuna vanhoihin autoihin, joiden lasit olivat PALJON paksumpia. Nykyisissä autoissa haetaan joka komponenteille mahdollisimman kevyttä ratkaisua polttoaineen säästämiseksi. Niin myös lasien kohdalla. Keveys on saatu kaventamalla lasin paksuutta ja erikoislaminointikalvolla ja jollain pintakarkaisulla haettu kolarikestävyyttä. Liimattavat lasi toimivat osana korin jäykisteenä. Tuloksena on heikosti kestävä lasi pienillekin iskemille.

      Jos sinulla on todella lähes uusi auto, mene valtuutettuun liikkeeseen tai mieluimmin myyjäliikkeeseen esittämään asiasi. Mutta jos lasista löytyy iskemä, menee vaihto sinun piikkiisi.

      Pieni mainos, jos sallitte:
      Tuulilasilla olevia pieniä iskemiä voidaan korjata ennen kuin siitä lähtee halkeama. Korjaus on tehtävä melko tuoreena ettei iskemään pääse kosteutta. Jos havaitsee tällaisen iskemän, on hyvä laittaa siihen vaikka teippi estämään kosteutta.
      Jos autossa on lasivakuutus, moni vakuutusyhtiö maksaa tämä korjauksen ilman omavastuuta.

    • nytNiitäLentää

      Kyllä se uudenkin auton lasi hajoaa kiveniskemästä ja nykyiset lasit joskus tosi pienestä iskusta. En oikein usko mihinkään valmistusvirheeseen. Nykyään kannattaa ottaa lasivakuutus, sillä uusi tuulilasi maksaa asennettuna helposti 500-1000 euroa.

    • sldjflsjklfjksld

      Aikoinaan katselin käytettyjä 80-luvun lopun - 90-luvun autoja niin melkein järjestään niissä oli tuulilasi halki, liimalasit. En ole nykyään nähnyt enää niin paljon halkinaisia laseja vaihtoautoissa kuin silloin joten arvelisin kehityksen menneen parempaan päin.
      Nykyään tuulilasilta vaaditaan entistä suurempaa lujuutta jo turvatyynyjenkin takia, ainakin matkustajan tyynyhän ottaa tukea tuulilasista.

    • Halkeilustakin

      Tiedä häntä nykyisistä mutta 90-luvulla tuulilaseja halkesi kun lämpö käännettiin jalkatilasta kylmälle tuulilasille, tai ainakin nuin selitettiin.

      • puurastaja

        Nastat ja kivet aiheuttaa suurimman osan halkeamista. Alaosaan osuva kappale rikkoo lasipinnan , siihen kun pikkupakkanen ja lämpö suoraan lasiin, niin halkihan se menee. Avensiksiksissa oli lasinlämmitys ala-osassa, joilla pyyhijänsulat sai sulamaan irti lasipinnasta, mutta jos lasissa oli pieni risku ja siihen lasilämmitys/puhallus niin halkeaminen oli todennäköistä. Samaan autoon vaihdettiin 3-mekin lasia. Pienessä viillossa auttaa poraus, mutta sekin väliaikainen. Korjata voi vakuutusyhtiön laskuun ilman omavastuuta. Vaihdosta joutuu suorittamaan omavastuumaksun. Riskun korjaus kestää hetkellisesti, jonka jälkeen särö kuumottaa. Nykyisissä autossa tuulilasi kantava osa. Tunkatessa suositellaan ettei ovia avata. Lasivakuutus suositeltava.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe