Asperger oireet

Aspegren

Kirjoitelkaa tänne mitä on aspergerin oireyhtymä.

37

2885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siinä_
    • siinä2

      http://www.asy.fi/asperger.html
      "Aspergerin oireyhtymä saattaa näkyä ulospäin esimerkiksi katsekontaktin, äänenkäytön, puheilmaisun tai kehonkielen lievinä poikkeavuuksina. Oireyhtymälle on luonteenomaista, että runsaasti aistiärsykkeitä sisältävä ympäristö ja lähikontaktit muiden ihmisten kanssa rasittavat hermostoa ja voivat saattaa elimistön jopa useita vuorokausia kestävään ylivireys- ja/tai uupumustilaan. Oleskelu rauhallisessa aistiympäristössä, liikunta ja uppoutuminen mielenkiintoiseen tekemiseen lievittävät yleensä oireita.

      Aspergeriin liittyvät oireet vaihtelevat henkilön, ympäristön ja tilanteen mukaan lievistä täysin invalidisoiviin. Aspergerin oireyhtymän oireisiin ei ole kuitenkaan olemassa toimivaa hoitoa. "

    • siinä3

      Nämä hyvin tyylipuhtaita kuvauksia, mutta tuo häiriö on hyvin moninainen ja aikuisiällä voi usin olla esim. itselääkintää alkoholilla jne.
      Kertyneiden sosiaalisten ongelmien, parisuhdeongelmien ja työttömyyden seurauksena monia ongelmia, joiden arvaaminen juuri aspergeriksi voi olla työlästä.
      Itse olen havainnut juuri erään ihmisen, jonka olen tuntenut vuosikymmeniä että varmaan on tuo. Tulee mielestäni esiin ryppäästä oireita, jotka nyt aikuisena ovat nousseet esiin ja hän niistä itse kertoo. Aiemmin ei olisi tullut mieleenkään, kun minusta on melkein päinvastainen joiltakin piirteiltään, mutta mitä enemmän ajattelen, sitä enemmän huomaan.
      Hän on myös masentunut, josta johtuen hyvin narsistinen.
      Masennus voi liittyä aspergeriin.

      • siinä3

        joiden arvaaminen juuri aspergeriksi voi olla työlästä.
        >
        joiden takia aspergerin huomaamaaminen voi olla työlästä.


    • siinä4

      http://www.autismisaatio.fi/fi/materiaalit-3/tietoa-autismikirjosta/katsaus-seksuaalisuuteen-autismikirjolla/
      " Yli puolet vastaajista oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessa (mukaan lukien suutelu ja koskettelu) samaan sukupuoleen kuuluvan henkilön kanssa. Luvut tukevat Attwoodin ja Héloisen (2006) olettamusta siitä että homoseksuaalisuus olisi autismikirjon henkilöillä valtaväestöä yleisempää. Monet AS-henkilöt kokevat ihastuvansa ihmiseen eivätkä sukupuoleen (Héloise 2006), jolloin heitä voisi kuvailla panseksuaaleiksi."
      "Seksuaalinen ja romanttinen kontaktinotto voi kirjon henkilöillä olla estynyttä ja sosiaalisten sääntöjen ymmärtämättömyyden vuoksi liiankin estotonta. (Sihvonen 2007) Ahdisteluna ulospäin näkyvä käytös johtuu yleensä puutteellisista sosiaalisista taidoista, eikä ole tarkoituksella päällekäyvää."

    • tee_testi
    • sdsdd

      Miten Asperger liittyy narsismiin ovat he kaikki narsisteja?

    • aspergereista

      Moni asperger on varmaan narsistien uhreja.

      Asperger ei liity ainakaan yhtään keskivertokansalaista enempää narsismiin.

      Ja hetero aspergerit on ihan yhtä heteroja kuin muutkin.

      • Eiköhän_

        "Ja hetero aspergerit on ihan yhtä heteroja kuin muutkin."
        Eiköhän homous, heterous ja biseksuaalisuus ole liukuvalla asteikolla.
        Tilastot puhuvat omaa kieltään. Mutta tietenkin hetero on hetero ja homo on homo... ja siitä vältäkin löytyy.
        "Asperger ei liity ainakaan yhtään keskivertokansalaista enempää narsismiin."
        Miksi muuten oletetaan että asperger ei voi olla narsisti ollenkaan, vaikka kaikki muut voivat olla?
        Jos nyt luet kuitenkin noita oireitakin, niin ymmärrät, että sekaannusta voi tulla. Määritelläänhän muitakin ihmisiä narsisteiksi toisinaan ja näissä amatööripiireissä varsinkin, vaikka eivät aina sitä olisi.
        Miksi aina kun puhutaan aspergerista seuraa älähdys?


      • Mitä_tiedän

        "Moni asperger on varmaan narsistien uhreja."
        Mitä tiedän niin epäilen.
        Koska apspergereilla on niin syvään juurtuneita tapoja, että narsisti ei sellaista siedä. Narsistin kanssa mennään sitä mitä narsisti haluaa eikä mitään muuta.
        Uskon että nuo kaksi luonteenpiirrettä ei sovi lainkaan yhteen.
        Uskon kuitenkin, että asperger voi taikoa suhteessa toisen osapuolen narsistisia piirteitä esiin, vaikka ne olisivat hyvin heikkoina olemassa.
        Voisin selittää tarkemmin, mutta on ehkä yksilökohtaista enkä usko, että moniakaan kiinnostaa.


      • aspergereista

        Aspergerit ja autistit ovat olettaakseni yksi maailman väärinymmärretyimmistä ihmisryhmistä. Oireistosta seuraa nimenomaan väärinkäsityksiä ja väärät ennakkokäsitykset aspergerista vain pahentavat tilannetta.
        Harvat ihmiset vaikuttavat kovin ihanilta täysin väärinymmärrettyinä. Myöskin väärien ennakkokäsitysten edessä on entistäkin vaikeampaa kommunikoida.
        Koittakaapa itse puhua jollekin joka itsepintaisesti luulee teitä täysin joksikin muuksi kuin olette. Siitä tulee hyvin outo olo, jollekin voi sanatkin juuttua kurkkuun.
        Aspergerit ovat herkkiä stressille. Ei niin hyvä käytös todennäköisiten johtuu liiasta stressistä ja jatkuvat väärinkäsitykset eivät vähennä stressiä, vaan lisäävät.

        Kuka niin sanoo, ettei Asperger voi olla ollenkaan narsisti ?
        Minä sanoisin, että voi, mutta oikeastaan ei voi aivan täysin tyypillinen narsisti olla, koska oikeastaan neurologiset kyvyt eivät riitä siihen. Asperger ei voi mitenkään jaksaa kunnossa taukoamatta pyörittää laajoja monimutkaisia sosiaalisia pelejä, ja tuskin on sellaisista kiinnostunutkaan, ellei niistä ole sattunut tulemaan erityismielenkiinnon kohde, mikä on varmasti esittäin harvinaista.
        Aspergerit ovat yleensä erittäin huonoja valehtelijoita, edes kertomaan yksinkertaisimpia valkoisia valheita. Niin ei aspergerilta onnistuisi valehteleminen suurille joukoille. Jos onnistuu, niin epäilisin väärin diagnosoiduksi, tai joku varsin erikoinen venkura-asperger pitää sitten olla, joku erittäin harvinainen ominaisuusyhdistelmä.

        Varmasti Aspergerinkin luonne voi kieroutua, mutta hänellä on samaan aikaan monia ominaisuuksia, jotka on narsistin vastakohta, niin ei siitä aivan tyypillistä narsistia varmaan oikein voi kehkeytyä kovinkaan helposti, koska asperger ei parane.

        Ehkä kaikkein helpoiten narsismiin voidaan sekoittaa Aspergerin "kameleonttityyppi", joita voisi olla esim. 10% aspergereista (en tiedä prosenttia, arvailen lukua). He ovat henkilöitä, joita muut eivät hyväksy tai osaa kohdata omana itsenään, joten päästäkseen mukaan sosiaaliseen elämään kameleonttiaspergereiden on oltava kuin kameleontti. Mutta se ei ole luonteeltaan ollenkaan samaa kuin narsistin peli. Kameleottiaspergerit kyllä haluaisivat olla oma itsensä, mutta muut eivät anna siihen mitään mahdollisuutta, joten on pakko muuttaa väriä kuin kameleontti ja eläytyä toisiin täysin ja unohtaa itsensä, jos haluaa yhtään mihinkään mukaan. Luin yhdestä kirjasta, että kun kameleonttiaspergerin oikea itse paljastuu, muut useimmiten sosiaalisesti hylkäävät hänet. Mutta hän on vain yrittänyt olla samanlainen kuin muut, eikä sitä tietenkään ihan aidosti voi olla, kun ei kerran ole.
        Jollekinhan se voi näyttää pelille sellainen kameleonttius, mutta se on täysin eri asia kuin narsistin peli, lähes päinvastainen ilmiön ytimeltä. Joten mikään ongelma ei ratkea luulemalla kameleonttiaspergeria narsistiksi, vaan mutkistuu vain.


      • aspergereista

        On totta, että narsistit ei siedä aspergerin jäykkiä tapoja tai periaatteita, eikä siinä mielessä ole narsistille mieluisa esim. seurusteluun, mutta voi silti päätyä narsistien uhreiksi muissa kuvioissa. Rehellinen voi aina päätyä kieroilijoiden uhriksi.


      • aspergereista
        Mitä_tiedän kirjoitti:

        "Moni asperger on varmaan narsistien uhreja."
        Mitä tiedän niin epäilen.
        Koska apspergereilla on niin syvään juurtuneita tapoja, että narsisti ei sellaista siedä. Narsistin kanssa mennään sitä mitä narsisti haluaa eikä mitään muuta.
        Uskon että nuo kaksi luonteenpiirrettä ei sovi lainkaan yhteen.
        Uskon kuitenkin, että asperger voi taikoa suhteessa toisen osapuolen narsistisia piirteitä esiin, vaikka ne olisivat hyvin heikkoina olemassa.
        Voisin selittää tarkemmin, mutta on ehkä yksilökohtaista enkä usko, että moniakaan kiinnostaa.

        Uskon, että aspergerin läsnäollessa muista voi alkaa pulputa narsistisia piirteitä, vaika eivät narsisteja olisikaan, koska asperger on niin päinvastainen narsistista.
        Esim. koska aspergeria ei kiinnosta sosiaalinen asema, muille voi tulla houkutus alistaa, koska ei ymmärretä henkilöä, jolle sosiaalinen asema ei varsinaisesti merkitse mitään. Siksi Asperger voi ehkä vaikuttaa ylimielisellekin, vaikka olisi hyvin nöyrä, jos hänelle vaan sosiaalinen asema ei merkitse mitään, ei niinpäin, eikä näinpäin. Ihan sama puhuuko kerjälaiselle vai kuninkaalle.


      • No_niin_

        " Joten mikään ongelma ei ratkea luulemalla kameleonttiaspergeria narsistiksi, vaan mutkistuu vain."
        No niin kun mitään ongelmaa ei tässä varmaan ratkaistakaan. Ihan vain otettu esiin tämäkin ihmisen erityisyys...
        Mitäpä tähänkään voi muuta paljon sanoa kuin että moneksi on moneksi on...

        Se, että törmää johonkin erittäin vaikeaan ihmiseen tavalla tai toisella, laittaa monet miettimään todenteolla. Ja meidän harrastajien ongelma on juuri se, että meillä ei ole paljoa tietoa ja kun me keksitään että joku on narsisti, niin muusta ei sitten tiedetä.

        Näitä piirteitä on sekaisin ihmisissä ja kaikkea muutakin vielä lisäksi.

        Tuo asperger on niin moninainen ja jotkut ilmeisesti pyrkivät eroon erakoitumisesta juuri kuvailluin keinoin.
        Tuntemani aspergerit, vaikka ovatkin hyvin itsepäisiä, antavat kuitenkin periksikin ja kuuntelevat, mutta tuntemani narsisti on kuin seinä. Kun narsisti päättää jotain, se ei anna yhtään periksi. Ainoastaan jos hyötyy itse jotain.

        Silloin kun vielä välitin narsististani, toivoin yli kaiken, että ei olisi ainakaan narsisti, ja sanoinkin että on narsisti 99,8% todennäköisyydellä. Kun tajusin, että hän täyttää melkein kokonaan vain muutamaa poikkeusta lukuunottamatta psykopatiankin tunnusmerkistön, ajattelin, että nyt se prosenttiluku on 100. En ole asiaan sen jälkeen palannut.
        Nyt kuitenkin kun luin tuosta kameleonttiaspergerista, tein taas ajatuksissani lenkin narsistini liepeillä. Mutta kyllä hän pysyy narsistina ja pyskopaattinakin. Hänellä ei ole ongelmaa ettei hänestä pidettäisikin. Hän jaksaa niin sitkeästi pitää itsensä mielenkiintoisena, vaikka niitä takapakkejakin tulee.

        Kiitos nimierkille joka halusit keskustella aspergerista.


      • Voi_kun

        "Aspergerit ja autistit ovat olettaakseni yksi maailman väärinymmärretyimmistä ihmisryhmistä. Oireistosta seuraa nimenomaan väärinkäsityksiä ja väärät ennakkokäsitykset aspergerista vain pahentavat tilannetta. "
        Voi kun olisi joskus edes tietänyt tuollaisen oireyhtymän olemassaolosta.
        Vasta vähän aikaa on diagnosoitu lähinnä lapsia.
        Pahinta on kun ei tidä mitään moisesta ja tuleehan ne muutkin väärinymmärretyiksi aspergerin taholta. En yritä sanoa, että se mitenkään on tasapuolista. Ennemmin minä opin ymmärtämään miten asperger ajattelee kuin asperger oppii ymmärtämään miten minä ajattelen. Mutta voi sitä väärinkäsitysten määrää ennenkuin mikään selvenee.
        Eikä mikään olisi selvennytkään koskaan, jos en sattumalta olisi aikoinanai kuullut ohjelmaa jossa kerrottiin aspergerista. Heti ymmärsin, että entisestä poikakaveristahan siinä puhuttiin.


      • Aspergerista

        Aspergerit eivät ole yleensä taitavia pitämään itseään mielenkiintoisina mm. yltiörehellisuuden johdosta. Eikä aspergeriin liity omaneduntavoittelua mitenkään erityisesti, siksipä aspergerit eivät yleensä menestykään muualla kuin erityisalallaan, jossa tosiasiallinen taito ratkaisee ja on niin merkittävä, että sosiaalinen kömpelyys annetaan anteeksi,


      • Noin_alkaa
        aspergereista kirjoitti:

        Uskon, että aspergerin läsnäollessa muista voi alkaa pulputa narsistisia piirteitä, vaika eivät narsisteja olisikaan, koska asperger on niin päinvastainen narsistista.
        Esim. koska aspergeria ei kiinnosta sosiaalinen asema, muille voi tulla houkutus alistaa, koska ei ymmärretä henkilöä, jolle sosiaalinen asema ei varsinaisesti merkitse mitään. Siksi Asperger voi ehkä vaikuttaa ylimielisellekin, vaikka olisi hyvin nöyrä, jos hänelle vaan sosiaalinen asema ei merkitse mitään, ei niinpäin, eikä näinpäin. Ihan sama puhuuko kerjälaiselle vai kuninkaalle.

        Noin alkaa pulputa. Voi tulla hätäkin omasta sosiaalisesta asemasta, kun asperger jättää kumppanin näiltä osin huomiotta... Voi joutua totuttua alemmas mielestään ja siitä ei sitten kiitosta asperger saa :). Noin menee.


      • aspergereista

        Ajattelisin, että jos aspergerilla ja ei-aspergerilla on suunnilleen yhtä hyvä äly molemmilla, niin suunnilleen yhtä vaikeaa heidän on ymmärtää toisiaan. Jos toinen on huomattavasti älykkäämpi kuin toinen, sitten hän hoksaa helpommin.
        Koska on kaikille vaikeaa ymmärtää ihmistä, jolla on erilaiset aivot, niinkuin psykopaattejakin. Eivät aspergerit, neurotyypilliset ja psykopaatit kukaan kovin helposti oikeasti toisiaan ymmärrä. Eihän edes voi luonnostaan empaattisesti kokea ominaisuutta aivoissa, jota omissa aivoissa ei lainkaan ole ? Missä se olisi aivoissa se alue, jolla se koettaisiin ?
        Kyllä aika paljon vaatii teoreettista ajattelukykyä tai mielikuvitusta, että sen pystyy päättelemään millaista se mahtaisi olla, jos omaisi toisenlaiset aivot, emmekä edes koskaan voi olla varmoja kuinka lähelle onnistumme teoretisoimaan. Olisiko sitä edes mahdollista suoraan empaattisesti kokea täysin toisenlaiset aivot kuin omat, vaikka olisi kuinka tehokas empatiaosa aivoissa ? Epäilempä suuresti. Mielestäni tämä koskee kaikkia toisistaan neurologisesti erilaisia. Sitä paitsi kaksia samanlaisia aivoja ei ole.


      • Voi_olla

        Voi olla yhtä vaikea ymmärtää. Molemmat varmaan joutuvat ainakin yrittämään. Koska asperger on niin reiluna vähemmistöllä, rasitus ymmärtämisen yrityksestä tavallaan lankeaa useammin hänelle.
        Nykyään kun piirre on tunnetumpi, on edes teoriassa mahdollista, että muutkin opettelevat ymmärtämään piirissään olevaa aspergeria.
        Kokemukseni mukaan kahdestaan tilanne on ollut se, että on tyydytty siihen tasoon, mikä on saavutettu. Minä lopulta annoin periksi sille, että mikä on mahdotonta se on mahdotonta. Me emme saavuttaneet ainakaan minua tyydyttävää tasoa keskinäisessä ymmärryksessä. Minulle silloin epätyypillisen itsekkyyden jouduin ottamaan käyttöön.
        Minä opin ymmärtämään jotain sen kautta, että tein jotain samoin kuin asperger, esim. syvennyin tosissani joihinkin asioihin mistä olin kiinnostunut, paljon syvemmin kuin ennen.
        Sitten oli joitan juttuja, jotka olivat minulle täysin mahdottomia enkä niitä halunnut ollenkaan lähteä edes ajattelemaan mitä niissä oli takana. Olen aika turhamainen tiettyyn tasoon saakka ja aspergerin rinnalla suorastaan narsistinen... niinkuin aiemmin tuosta kirjoitettiinkin, että se toisen narsistisuus siinä pulppuaa.


      • aspergerista

        Ihanan rehellinen tuo viimeinen virke :)
        Tekisi mieli vastata, että "se sinulle suotakoon".


    • Aspergerista

      Mikä on aspergerin oireyhtymä ?
      Tiedeyhteisössä on tutkijoita, jotka ottavat vakavasti teorian, jonka mukaan autismi on kyvyttömyyttä kunnolla havainnoida omaa kehoaan ja sen vastaanottamia aistiärsykkeitä.

    • ssdsdsds

      Miten tämä asperger oireiden kuvailu liittyy tähän narsismi palstaan?

      • Toisinaan_

        Toisinaan palstalla on perinteisesti keskusteltu aiheista, jotka sivuavat narsismia jollakin tapaa.
        Tässä nyt ajateltiin sivuavan niin, että tulee sekaannusta, ja mietiään, että voisiko joku narsisti olla myös asp ja toisin päin.


      • aspergereista

        Ehkä liittyy siinä mielessä, että ehkä narsismi ja asperger ovat tyypillisimpiä toisiinsa käytännössä sekoitettuja häiriöitä. Eikä ole kovin hyvä juttu erehtyä luulemaan niitä kumminkaan päin väärinpäin, koska kyllä se varmaan jossain vaiheessa silloin ilmenee, että analyysi on mennyt metsään...


    • Wikitiedoissa

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Aspergerin_oireyhtymä
      Aspergerin oireyhtymä ilmenee usein muun muassa:

      erilaisena havainnointina (aistiyliherkkyyttä ja -aliherkkyyttä, ”yksikanavaisuutta”)
      stressiherkkyytenä
      unihäiriöinä
      asiakeskeisyytenä sosiaalisten suhteiden sijaan
      poikkeavana lahjakkuusrakenteena
      erityisinä kiinnostuksen kohteina
      persoonallisuudessa ja sukupuoli-identiteetissä
      ihmissuhteissa ja seksuaalisuudessa
      vuorovaikutuksessa ja tunne-elämässä
      motorisena kömpelyytenä
      vaikeuksina selvitä opinnoista tai työelämästä

      Asperger-henkilöt joutuvat usein kokemaan kiusaamista ja syrjintää lapsena, teini-iässä sekä opiskelu- ja työpaikoilla. Jo työnsaanti voi olla vaikeaa sosiaalisuuden vaatimusten vuoksi, vaikka AS-henkilöllä olisi hyvätkin tutkintopaperit.lähde?

      Monia AS-lapsia kiusataan muun muassa koulussa heidän erikoisuutensa takia. Toinen kiusaamista aiheuttava ongelma on se, että heidän on vaikeampi luoda vertaiskontakteja muiden samanikäisten kanssa. Vaikka AS-lapset kokevat tarvetta kuulua johonkin vertaisryhmään, he eivät välttämättä löydä samanhenkisiä ihmisiä omasta ikäluokastaan, mikä vaikeuttaa ystävyyssuhteiden syntyä.lähde?

      AS-lapsi kiusaajien kohteena
      "Vahvaluonteinen, vahvamielipiteinen ja näennäisesti ulospäin suuntautunut, mutta kuitenkin sosiaalisesti muita kyvyttömämpi AS-oppilas saatetaan luokkayhteisössä kokea oudoksi ja hän saattaa olla helppo kohde muun joukon ärsytettäväksilähde?. Toisaalta hiljainen, omissa oloissaan viihtyvä, omituisia rutiininomaisia tapoja omaava sulkeutunut AS-oppilaskin on kiusaajille helppo maalitaulu[102].

      Joskus AS-henkilö saattaa tajuta joutuneensa kiusatuksi vasta paljon myöhemminlähde?. Toiset AS-henkilöt taas saattavat ylireagoida vähänkin kiusaamiseen vivahtavissa tilanteissa, vaikkei vastapuolella olisikaan ollut mitään aikomusta kiusata ko. henkilöä"

      AS ja mielenterveydenhäiriöt
      "Diagnoosin saaneilla aspergereilla on valtaväestöä selvästi enemmän mielenterveyden ongelmia. Esimerkiksi Britanniassa on havaittu, että aikuisiässä diagnoosin saaneilla aspergereilla esiintyy kymmenen kertaa todennäköisemmin itsemurha-ajatuksia kuin muulla väestöllä ja yli kolmannes diagnoosin saaneista aspergereista on suunnitellut tai yrittänyt itsemurhaa jossain elämänsä vaiheessa."

      AS ja väärät mielenterveysdiagnoosit
      "Autismin diagnosointiin erikoistuneen brittiläisen Lorna Wing -keskuksen johtajan Judith Coden mukaan noin 40 prosenttia AS-naisista on saanut väärän psykiatrisen diagnoosin[44]. Aspergerin oireyhtymään tyypillisesti liittyvät syrjäänvetäytymistaipumus ja unihäiriöt tulkitaan helposti masennusoireiksi[111]. Lisäksi on olemassa viitteitä siitä, että aspergerit saavat muuta väestöä helpommin väärän masennusdiagnoosin poikkeavan ruumiinkielensä kuten vähäisen katsekontaktin ja ilmeettömyyden vuoksi[9]. Myös ylikuormituksesta johtuvaa uupumusta saatetaan erehtyä pitämään masennuksesta johtuvana jopa silloin, kun masennusta ei esiinny"

      Wikitiedoissa on paljon mielenkiintoista luettavaa aspergerista, kannattaa vilkaista jos on kiinnostunut.

    • crystalveil

      Itselläni on aspergerin oireyhtymä, josta ilmeisin ja suurin haitta juuri tuo sosiaalinen "vammaisuus" ja käytännön tajuttomuus. Tietoa prosessoi ihan eri tavalla kuin muut ihmiset; yksinkertaiset tehtävät ja käytännön asiat tuottavat monasti hankaluuksia, ja ajattelu on abstraktimpaa ja monimutkaisempaa ja ajatuskulut kaavamaisia, pakkomielteisiäkin. Olen ollut koko ikäni ulkopuolinen, tuntuu kuin minun ja muiden ihmisten välissä olisi lasiseinä. Olen myös ollut aina paljon kiinnostuneempi omista asioistani kuin muiden, mikä saattaa vaikuttaa narsismilta - ja puhun paljon, usein monologisesti. Sosiaalinen kömpelyys ilmenee kyvyttömyytenä samaistua muihin ihmisiin, ymmärtää sanattomia viestejä ja noudattaa kirjoittamattomia sääntöjä - saatan vaikkapa nauraa aivan väärässä kohdassa ja aiheuttaa paheksuntaa liian suorilla kommenteilla ja estottomalla käytöksellä. En enää ole edes vuosikausiin yrittänyt sopeutua, vaan hyväksynyt olevani erilainen kuin muut. Aspergerin lisäksi minulla on diagnosoitu bipo, joka on kerrassaan hieno kombo AS:n kanssa, kun molemmat häiriöt "provosoi" ja pahentaa toisiaan. Mutta näillä mennään, eihän sitä muutakaan voi :D

    • Osaako_

      Osaako joku kertoa, miksi AS usein on ateisti?

      • erästeoriani

        Olen miettinyt asiassa erästä teoriaa. (Itse en ole ateisti)
        Ajattelen, että se voisi johtua uskonnollisten yhteisöjen sosiaalisista vaatimuksista, jotka tuottavat siten aspergerille negatiivisen mahdollisesti epäoikeudenmukaisen, epäaidon henkisen kokemuksen uskonnosta, mikä mielestäni turhaan käännetään mielessä ateismiksi. Uskonnon piirissä yksinään olijaa voidaan pitää jotenkin huonona tai itsekeskeisenä uskovaisena. En ihmettele, jos sitten asperger haluaisi poistua paikalta kokonaan. Mutta mielestäni tuontyyppisiä kokemuksia ei tarvitsisi liittää mielessään Jumalaan. Monien nunnien ja munkkienkin jopa pitää olla niin sosiaalisia. Ehkä aspergerille sopisi olla joku Himalajan vuoren yksinäinen mietiskelijä, ja voisihan sellaisissa kuvitella aspergereja olevankin.


      • Aivan_

        Aivan. Eipä tullut mieleen. Kuvittelin johtuvan siitä että AS pohtii asioiden synnyt itse eikä sitten tule samaan johtopäätökseen kuin raamattua rustanneet. Mutta tietenkin voi johtua edelleen uskontojen yhteisöllisyydestä, että se ei sitten sovi. Ehkä siinä yksinäisyydessä sitten tulee ajatelleeksikin tavallista enemmän.
        Joskus sanottiin, että aspergeriin saattoi liittyä myös terrorismin ihailua. Osaatko tuota pähkäillä, mistä tuo on tullut?


      • erästeoriani

        En ole koskaan kuullut aspergeriin liittyvän terrorismin ihailua.

        Mutta tosiaan voi tuokin olla totta, että asperger pohtii asiat itse, eikä vain lue jostain. Mutta sitä en tiedä miksi itse pohtimalla ateismiin päätyisi.


      • Siten_voisi
        erästeoriani kirjoitti:

        En ole koskaan kuullut aspergeriin liittyvän terrorismin ihailua.

        Mutta tosiaan voi tuokin olla totta, että asperger pohtii asiat itse, eikä vain lue jostain. Mutta sitä en tiedä miksi itse pohtimalla ateismiin päätyisi.

        Siten voisi päätä ateismiin ainakin jossain vaiheessa pohdintoja, että kun sillä Jumalalla on ollut tapana ilmoittaa itsestään profeettojen kautta, niin jos ei satu olemaan profeetta jolle Jumala ilmoittaa itsestään voi helposti jäädä ilman sitä tietoa.
        Kauvan sitten luin jostain. Joku kirja se oli pakko olla koska nettiä ei silloin vielä ollut.


      • Voi_kai

        Voi kai ajatella monella tapaa, kuten tässä jo käynyt ilmikin. Jotenkin lähdin ajattelmaan että asperger lähtee niin alusta pohdinnoissaan ettei ota paljoa huomioon raamatun sanomaa, vaan pohdiskelee itse ihmiskunnan menoa ja syntyjä...


    • Anonyymi

      Aspergerilla voi olla vaikeaa ymmärtää, mitä toinen tuntee. Narsisti ymmärtää, mutta ei välitä.

    • Anonyymi

      Kyllä asperger-henkilö voi olla myös narsisti. Eivät ne poissulje toisiaan.

      • Anonyymi

        Narsisti on ENTP väittelijä ja skitsotyypaalinen eli niin sanottu Asperger on INTP eli tieteilijä.


    • Minä.

    • Anonyymi

      Olet INTP eli skitsotyypaalinen eli "Asperger". Simple as that.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5778
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3535
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe