Valtuutettu Mäenpäälle ehdollista väärentämisestä

puulstat

http://www.ts.fi/uutiset/turun seutu/850779/Valtuutettu Maenpaalle ehdollista vaarentamisesta


Valtuutettu Mäenpäälle ehdollista väärentämisestä
Olavi Mäenpää. TS/Timo Jerkku
Olavi Mäenpää. TS/Timo Jerkku
Lähialue | Turun Sanomat | 26.2.2016 13:08 | 27
Jaa artikkeli:

Ossi Rajala

Turun kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää (sv) tuomittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina törkeästä väärennyksestä viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomio tuli tapahtumista, jotka liittyvät 2012 kunnallisvaalien ehdokasasetteluun. Mäenpään Sinivalkoisen rintaman keskusvaalilautakunnalle toimittamien vaaliasiakirjojen sisältöä oli muutettu, siten että asiakirjoihin oli vaihdettu ehdokkaina olleiden henkilöiden nimiä sen jälkeen, kun kannattajat olivat antaneet tukensa toiselle henkilölle.

Lisäksi asiakirjoihin oli merkattu vaaliasiamiehiksi henkilöitä ilman heidän suostumustaan. Osaa tukijoista oli myös erehdytetty antamalla ymmärtää, että kysymyksessä oli Mäenpään ehdokkuuden tukeminen, vaikka tosiasiassa vaaliasiakirjoja oli käytetty heille tuntemattomien ehdokkaiden tukemiseen.

Mäenpää on kiistänyt syytteet ja valittaa käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

– Totta helvetissä valitan. Syyttäjän tähtitodistajasta tehdään tutkintapyyntö poliisille, koska tämä herra valehteli oikeudessa silmät, suut ja korvat täyteen. Myös syyttäjää vastaan ryhdytään toimenpiteisiin, koska hän yritti onkia äänestyssalaisuuksia eli keitä todistajat olivat äänestäneet, Mäenpää kommentoi.

Kolmen muun syytettynä olleen henkilön syytteet hylättiin näyttämättöminä.

Käräjäoikeuden mukaan Mäenpään menettely loukkasi merkittävästi koko vaalijärjestelmän ehdokasasettelun uskottavuutta.

– Runsaalla yhteislistan ehdokasmäärällä on tavoiteltu listan tunnetuimman ehdokkaan kannalta suurinta mahdollista hyötyä eli äänimäärää johtuen suhteellisesta vaalitavasta, käräjäoikeuden tiedotteessa todetaan.

Kuntalain mukaan valtuusto voisi erottaa luottamushenkilön, jos hänet on vaalien jälkeen tuomittu lainvoimaisella tuomiolla vähintään kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Mäenpään ehdollinen tuomio oli nyt viisi kuukautta.

– Palaan valtuusto- ja lautakuntatyöhön, Mäenpää kertoo.

Valtuuston lisäksi Mäenpää vaikuttaa Turun liikuntalautakunnassa.

8

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puoluesihteeri

      Kuten lehtiuutisessa mainittiin, maanantaina puolueemme johtohenkilöt menemme tekemään Turun poliisilaitokselle rikosilmoituksen käräjäoikeuden syyttäjästä ja tuomarista.

      • hannikaiselta

        Eiköhän paikalla ole MV lehden valokuvaaja, kun pj Olavi klonkkaa ja perässä lyllertää sihteerikkö Tero Waltteri kohti poliisiasemaa.
        Voisi Yleisradiokin huomioida tämän SiniValkoisten oikeuslaitoksen puhdistamisen tähtäävään operaation.


      • 7Vaihe

        Onnea valitsemallanne tiellä. Kannattaisi muistaa kuitenkin Abraham Lincolnin viisaus: " Kaikkia voi huijata jonkin aikaa ja joitakuita kaiken aikaa, mutta jokaikistä ei sentään loputtomiin".


    • AsioistaPerillä2askelta

      Olen kuullut monelta eri taholta, että Sinivalkoinen Rintama itsessään on kuollut ja kuopattu. Että ei lähtisi enää keräämään kannatuskortteja. Mun oma lopullinen uskottavuus meni viime vuonna siinä että Olavi oli ja meni Kokoomuksen Petteri Orpon selän taakse ja tukijaksi vaaleissa 2015. Voi voi sentään.... No, kuitenkin nyt puuhastelee ja meinaa kai ottaa mennä Suomidemokraatteihin. Sehän on täyttä rupusakkia, yhtä FDL, Sisua ja Persuja liki oleva paskapaperi wannabe puolue. Ei siitä mitään tule saati synny, koska niiden eli SD:n pj on vain valehteleva petturi ukko...

      • 7Vaihe

        Ja jos Suomidemokraateista olisikin johonkin niin vinkkimiehemme jäsenyys saa aikaan samanlaisen sirkuksen kuin oli laita Vapauspuolueessa.


    • perse-einari

      Ehkä yksityisetsivä menisi penkomaan syyttäjän vintille, jos vaikka löytäisi vaikka alastonkuvan syyttäjästä, jota heiluttelisi sitten hovioikeudessa, vanha Olkun kikka käyttöön, puolue saisi julkisuutta.

      • 7Vaihe

        Vinkkimiehemme näytteli kikattaen mainittuja kuvia kaiketi kymmenille tukijoilleen ja kuppilansa asiakkaille. Asiasta jo aiemmin saatu sakko ei todellakaan jarruttanut hyypiön vauhtia jonkinlaisesta moraalisesta oikenemisesta nyt puhumattakaan.


    • sanon

      Aikamoisen kuluerän turkulaisille veronmaksajille siirsivät silloisen Tyrvään sosiaali-ihmiset kun he antoivat runsaan avustuksen "työnhakua" varten paikalliselle nuorisorikolliselle Olaville.
      Siitä lähtien me turkulaiset olemme hyysäneet Mäenpäätä ja siinä sivussa elättäneet hänen lapsensakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      125
      2964
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1245
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1231
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      990
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      48
      901
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe