akku kaikuun?

Kalamies

Millainen akku olisi paras Humminbird 205 SX kaiulle? Kuinka suuri ja paljonko tehoja ettei tarvittisi koko ajan olla lataamassa. Pitääkö väliin laittaa joku sulake tms. ettei akku hajota kaikua vai voiko piuhat vetää suoraan akunnavoista kaikuun. Millaset leuat kannattaisi laittaa piuhojen päähän.

Lisäksi vielä mihin kohtaan asennetaan nopeusanturi? Kaiunanturin voi kuulemma asentaa lasikuituveneen pohjaan sisäpuolelle, josta sen pitäisi toimia vai kannattaako laittaa suosista taakse vedenrajaan? Ootteko laittanut jotain suojia antureiden ympärille, jos esim. ajaa kiville tai jäissä?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

8

4338

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aos

   Tavallisen kaiun virrankulutus on 0,2 - 0,3 A. Näin ollen halpa 60Ah:n käynnistys- tai huviakku kestää noin 200 tuntia tai yli.

   Tavallisesti kaiun kytkentäjohdossa on tehtaalta lähtiessä sopiva sulake mukana mutta 2 A on sopiva, sillä sulake ei suojaa kaikua vaan estää johtoja sulamasta silloin kun kaiku on oikosulussa.

   Laittaisin akkuun tavalliset akkukengat ja siitä sitten johdot eteenpäin.

   Nopeusanturin asennus on neuvottu käsikirjassa.

  • qqqqqqqqq

   Jos kanniskelet akkua mukana, niin suljettu lyijyhyytelöakku on kätevä. Niitä saa ei kokoisina aina muutamasta ampeeritunnista pariin sataan. Akku voi olla missä asennossa hyvänsä ja sen purkausaika on pitkä toisin kuin perinteisissä starttiakuissa. Sinulle voisi sopia joku 10-20Ah akku ja niitä löytyy vaikka Biltemasta.
   Latausvirtaan täytyy kiinnittää huomiota, sillä muistaakseni noita saa ladata noin 10% virralla verrattuna kapasiteettiin.

  • Toivo

   osta esim black&decker akkuporakone .Se maksaa 50e. Saat 2kpl 1.8 ah akkua laturin ja porakoneen. 1 akku kestää noin 10...15tuntia ja akut on helppo ladata kotona. Akun saa kiinni kaikuun kahdella abiko liittimellä. Porakoneen saat kaupan päälle.Varaosana 1 akku muuten maksaa 60e.

   • qqqqqqqq

    Harvinaisen hyvä idea!


  • testaaja

   Jos liimaat sisäpuolelle muista että ilmakuplia ei saa jäädä anturin ja pohjan väliin.
   Anturin ääniaalto ei etene ilmassa.

   • Kaikuluotaaja

    Millä liimalla anturin ootte liimannu ja onko kohdalla väliä siis keskelle veneen pohjaa sivusta katsottuna vai käykö reunalle?


  • Anonyymi

   Vanha ketju, mutta lisään tietoutta.

   Jos kaiku on pieni ilman gps siä niin kulutus voi hyvinkin olla 0,3 AH eli 12v 1,5AH porakoneenakulla teoreettisesti virtaa riittää 5 tunniksi. Tosin käytännössä 4 tuntia on todempi. Tällöin kahdella 1,5AH akulla pilkkii hyvinkin 8 h

   Oma 5`` näytöllä ja gps toiminnolla varustettu kaikuni ottaa noin 0,5AH tunnissa ja 12V 3AH akulla toimii 5-6 h ja kahdella akulla menee pitkäkin päivä.

   Nyt on käytössä 18V 4 AH litium akku ja välissä jännitteen alentaja ( älä kokeile ilman jännitteen alentajaa, voi kaikusi kärähtää) joten akusta tulee käyttöaikaa yhtä paljon kuin kahdesta 12V 3 AH akusta yhteensä eli yhdellä 18V 4 AH akulla menee 10-12 tuntia.

   Laskennat on täysillä valoilla ja ilman mitään virransäästöjä, kuten valmiustilan käyttöä. Jos nuukailee käytössä niin tietty saa lisäaikaa.

  • Anonyymi

   Nyt tuli hankittua 85N akkuporakone ja käytössä kaksi 18v 4AH akkua, toinen kairassa ja toinen jännitteen alentajan kanssa pyörittää kaikua.

   Jos yksi akku loppuu kairatessa niin kun 25% on jäljellä niin vaihdan kaiulta lähes täyden tilalle. Näin kaksi 680g akkua kestää pilkillä vaikka 12h rupeaman

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   194
   2136
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   178
   1388
  3. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   74
   1135
  4. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1118
  5. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   190
   1109
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   50
   875
  7. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   141
   848
  8. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   101
   825
  9. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   810
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   756
  Aihe