akku kaikuun?

Kalamies

Millainen akku olisi paras Humminbird 205 SX kaiulle? Kuinka suuri ja paljonko tehoja ettei tarvittisi koko ajan olla lataamassa. Pitääkö väliin laittaa joku sulake tms. ettei akku hajota kaikua vai voiko piuhat vetää suoraan akunnavoista kaikuun. Millaset leuat kannattaisi laittaa piuhojen päähän.

Lisäksi vielä mihin kohtaan asennetaan nopeusanturi? Kaiunanturin voi kuulemma asentaa lasikuituveneen pohjaan sisäpuolelle, josta sen pitäisi toimia vai kannattaako laittaa suosista taakse vedenrajaan? Ootteko laittanut jotain suojia antureiden ympärille, jos esim. ajaa kiville tai jäissä?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

8

4818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aos

      Tavallisen kaiun virrankulutus on 0,2 - 0,3 A. Näin ollen halpa 60Ah:n käynnistys- tai huviakku kestää noin 200 tuntia tai yli.

      Tavallisesti kaiun kytkentäjohdossa on tehtaalta lähtiessä sopiva sulake mukana mutta 2 A on sopiva, sillä sulake ei suojaa kaikua vaan estää johtoja sulamasta silloin kun kaiku on oikosulussa.

      Laittaisin akkuun tavalliset akkukengat ja siitä sitten johdot eteenpäin.

      Nopeusanturin asennus on neuvottu käsikirjassa.

    • qqqqqqqqq

      Jos kanniskelet akkua mukana, niin suljettu lyijyhyytelöakku on kätevä. Niitä saa ei kokoisina aina muutamasta ampeeritunnista pariin sataan. Akku voi olla missä asennossa hyvänsä ja sen purkausaika on pitkä toisin kuin perinteisissä starttiakuissa. Sinulle voisi sopia joku 10-20Ah akku ja niitä löytyy vaikka Biltemasta.
      Latausvirtaan täytyy kiinnittää huomiota, sillä muistaakseni noita saa ladata noin 10% virralla verrattuna kapasiteettiin.

    • Toivo

      osta esim black&decker akkuporakone .Se maksaa 50e. Saat 2kpl 1.8 ah akkua laturin ja porakoneen. 1 akku kestää noin 10...15tuntia ja akut on helppo ladata kotona. Akun saa kiinni kaikuun kahdella abiko liittimellä. Porakoneen saat kaupan päälle.Varaosana 1 akku muuten maksaa 60e.

      • qqqqqqqq

        Harvinaisen hyvä idea!


    • testaaja

      Jos liimaat sisäpuolelle muista että ilmakuplia ei saa jäädä anturin ja pohjan väliin.
      Anturin ääniaalto ei etene ilmassa.

      • Kaikuluotaaja

        Millä liimalla anturin ootte liimannu ja onko kohdalla väliä siis keskelle veneen pohjaa sivusta katsottuna vai käykö reunalle?


    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta lisään tietoutta.

      Jos kaiku on pieni ilman gps siä niin kulutus voi hyvinkin olla 0,3 AH eli 12v 1,5AH porakoneenakulla teoreettisesti virtaa riittää 5 tunniksi. Tosin käytännössä 4 tuntia on todempi. Tällöin kahdella 1,5AH akulla pilkkii hyvinkin 8 h

      Oma 5`` näytöllä ja gps toiminnolla varustettu kaikuni ottaa noin 0,5AH tunnissa ja 12V 3AH akulla toimii 5-6 h ja kahdella akulla menee pitkäkin päivä.

      Nyt on käytössä 18V 4 AH litium akku ja välissä jännitteen alentaja ( älä kokeile ilman jännitteen alentajaa, voi kaikusi kärähtää) joten akusta tulee käyttöaikaa yhtä paljon kuin kahdesta 12V 3 AH akusta yhteensä eli yhdellä 18V 4 AH akulla menee 10-12 tuntia.

      Laskennat on täysillä valoilla ja ilman mitään virransäästöjä, kuten valmiustilan käyttöä. Jos nuukailee käytössä niin tietty saa lisäaikaa.

    • Anonyymi

      Nyt tuli hankittua 85N akkuporakone ja käytössä kaksi 18v 4AH akkua, toinen kairassa ja toinen jännitteen alentajan kanssa pyörittää kaikua.

      Jos yksi akku loppuu kairatessa niin kun 25% on jäljellä niin vaihdan kaiulta lähes täyden tilalle. Näin kaksi 680g akkua kestää pilkillä vaikka 12h rupeaman

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe