Parkkilappu väärässä paikassa?

reparapalainen

Autossani on pakkasilla ongelma. Etulasi jäätyy sisäpuolelta jolloin parkkiklappu ei näy etulasin läpi. Tämän olen ratkaissut laittamalla lapun etupenkille josta se on helposti luettavissa. Nyt sain kuitenkin sakon. Onko tähän mitään keinoa välttää maksamasta, koska jos lappu olis ollut oikealla paikalla niin sakko olis tullut kuitenkin. Vai pitääkö mun vaan laittaa se lappu ikkunalle vaikka se ei siitä näkyiskään?

23

1289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reklamaatiota.peliin

      Se pitää olla tuulilasin sisäpuolella. Eli voi olla vaikka etupenkillä tai takapenkillä tai hattuhyllyllä. Jokainen niistä paikoista on tuulilasin sisäpuolella. Eli ei muuta kuin reklamoimaan.

    • gagfsdc

      Joo, kengät pitää putsata lumesta ennenkuin mennään autoon, myös pohjat. Jokaisen.

    • ei.takapenkille

      Miksei sitä voi laittaa sellaiseen paikkaan, joka tieliikenneasetuksessa määrätään:
      "maksun suorittamista osoittava pysäköintilippu tai maksulaite on pysäköimisen ajaksi sijoitettava näkyvään paikkaan, autossa tuulilasin tai sivulasin sisäpuolelle niin, että lipun tai laitteen etupuoli on kokonaisuudessaan ulkoapäin nähtävissä ja luettavissa."

      • sehän.oli

        Sehän oli tieliikenneasetuksen määrämässä paikassa. Etupenkillä, eli näkyvässä paikkassa, sivulasin sisäpuolella niin, että lipun tai laitteen etupuoli oli kokonaisuudessaan ulkoapäin nähtävissä ja luettavissa.


    • diippaadaii

      Mikskähän tuulilasi jäätyy sisäpuolelta? Mullakin on sama ongelma suht uudessa autossani. Edellisissä ei ole ilmennyt.
      Enkä käy autoon lumisilla kengillä.

      • siksi

        Jalkatilaan tulee vettä joko ylhäältä, tai alhaalta. Ei hyvä.


    • PerttiPeräreikä

      Itse jopa jätän tarkoituksella puhdistamatta osan tuulilasista, jotta sinne voi piilottaa parkkikiekon siten ettei pirkko/paavo näe kiekon aikaa. Tämä konsti on säästänyt minut monilta turhilta maksuilta, kun valvoja ei pysty kuvaamaan kiekon aikaa. Kyllä sen jään takana voi väittää parkkilapunkin olleen. Eihän tuulilasin jäätyminen voi olla mikään sakotusperuste. Näkyi paavoakin vituttavan niin maan perusteellisesti, muttei edes vaivautunut yrittämään lasin puhdistusta. Valvontamaksulle ei kuitenkaan löytänyt mitään perustetta, joten auto sai olla rauhassa laputukselta.

      • ollako.tyhmä

        Niin, mitä tuossa asetuksessa sanotaankaan "niin, että lipun tai laitteen etupuoli on kokonaisuudessaan ulkoapäin nähtävissä ja luettavissa.""


      • ollakovaikoeikö
        ollako.tyhmä kirjoitti:

        Niin, mitä tuossa asetuksessa sanotaankaan "niin, että lipun tai laitteen etupuoli on kokonaisuudessaan ulkoapäin nähtävissä ja luettavissa.""

        Oletko tosiaan tyhmä? "Tuulilasin tai sivulasin sisäpuolella".


      • asfdsadffdsa
        ollako.tyhmä kirjoitti:

        Niin, mitä tuossa asetuksessa sanotaankaan "niin, että lipun tai laitteen etupuoli on kokonaisuudessaan ulkoapäin nähtävissä ja luettavissa.""

        Oletko tosiaan tyhmä? Luuletko, että auton ikkunat täytyy käydä raappaamassa ja lumet puhdistamassa pysäköinnin aikana siksi, että pysäköinninvalvoja saa luettua lipukkeen?


    • kumpiko

      Onko saamasi maksu yksityisen leikkisakkofirman vai oikean pysäköinninvalvonnan määräämä? Jatkotoimenpiteet riippuu täysin siitä.

      • Reparapalainen

        Yksityiseltä


      • kumpiko
        Reparapalainen kirjoitti:

        Yksityiseltä

        No sitten et maksa. Jää odottamaan kutsua oikeuteen, jossa paavon pitää todistaa, että lappu, joka oli autossasi ohjeiden mukaisesti asetettuna, ei sitten näkynytkään. Vaikka se siis autossa oli. Haaste tulee noin kuudensadan vuoden päästä.


    • eivätkatsomuka

      Parkkipekka lätkäs sakon, kun oli istuimella ja hyvin näkyvissä. Ei auttanut protesti..

      • diduidf

        Jaa yksityinen? Et kai ollut niin typerä, että maksoit?


    • TaitaaollaSkoda

      kun lasit jäätyy sisäpuolelta?

    • wrthrthrth

      Tuulilasin sisäpuolella, on aika laaja käsite. Esittämällä p.virhemaksun kuitin sinne laskuttajalle niin varmaan virhemaksu evätään.

      Ei pysäköinninvalvojan tarvitse etsiä pysäköintilappua, jos ei sitä näe niin voi laittaa virhemaksun siitä, ottaa kuvan todisteeksi että pysäköintimaksua ei näy/lupaa.
      Jos sinulla sellainen kuitenkin on niin saahan sillä evätty virhemaksun.

      Olihan joku laittanut kojelaudan täyteen pysäköintimaksu lappuja, meinas varmaan että joku tollo pysäköinninvalvoja tihrustaisi ne kaikki laput ikkunan takaa läpi että jos oikea sattuisi näkymään. Paskat, virhemaksu vaan pyyhkijän alle, siinäpähän auton omistajalle vastavittuilua :D Joutuu ainakin selvittää aiheetonta virhemaksuaan..

    • HotnTot

      Mitä sitä ihmettelemään, ei valvojakaan ihmettele vaan kirjoittaa reippaasti lapun. Siittä alkaa sitten se normaali kujanjuoksu joka päättyy käräjätuomioon, ulosottoon, mieron tielle ja leipäjonoon.
      Juhlat alkoi jämerästi, vallesmanni vakaa
      Köyhä kansa ihmetellen kurkisteli takaa
      Kun rikkaat nosti rintaa ja kohotteli hintaa
      Ja Ryysyrantaa pakkohuutokaupattiin (Irwin, Ryysyranta meni)

      • 171835

        Noooh,ia ei näköjään nukuta,kun runoilee täällä yökaudet.


    • ertvwerfv

      Huurre lasien sisäpinnassa johtuu ilman kosteudesta joka johtuu siitä ettei ilmankierto ole kunnossa, tai autoon tulee vuotamalla vettä joka ei pääse haihtumaan normaaleja reittejä. Myös umpipaskanen sisäilman suodatin aiheuttaa kosteus ongelmia. Tietysti ekana katsotaan että sisäkierto ei ole säädetty päälle. Paras keino kuivatukseen on laittaa sisälämmitin päälle, ikkunat 3 senttiä raolleen ja antaa olla vähintäin 10 tuntia, auton kumimatot poistetaan ja ne kuivatetaan sisällä. Kangasmattoja voi nostella lattiasta irti jos on mahdollista.

    • pil.klinton

      Parkkilappua ei voi laittaa tuulilasin, eikä minkään muunkaan lasin sisäpuolelle.

      Tuulilasit ovat nykyisin valmistettu kahdesta erillisestä lasista, joiden väliin on laminoitu kalvo, jonka tarkoitus on estää tuulilasia "säpälöitymästä" auton sisään mahdollisessa törmäystilanteessa. Se kalvo on siis tuulilasin sisäpuolella. Hankala sinne on parkkilappua ujuttaa.

      Jos asetuksessa tosiaan velvoitetaan laittamaan se lappu tuulilasin sisäpuolelle, niin siinä tapauksessa pysäköintivirhemaksu voidaan kirjoittaa jokaiselle autolle, joka on parkkeerattu alueelle, jossa kyseinen lappu vaaditaan.

      • lam.la.Mino

        Luulitko olevasi hauska tai vitsikäs. Et onnistunut kummassakaan.
        Ajatteletko myös asunnossasi, että ollessasi ulko-oven sisäpuolella, olet siellä lämpöeristeiden seassa. Voi, sanoisinko toopea.


      • PillePeloton

        Siihen kalvoon pitää integroida läpinäkyvä näyttöelementti, jossa voi sähköisesti heijastaa parkkiluvan. Sisälle autoon, esim. hanskalokeroon, tulee lukulaite, kuin vanhan ajan cd-asema tai käyntikorttikotelo, johon voimassa oleva parkkilupa laitetaan ja josta sen kuva skannataan tuulilasinäyttöön. Näyttö kytkeytyy päälle vain kun auto on pysäköity.
        Tällä nerokkaalla digitaalisella parkkilupanäytöllä välttäisimme turhat, unohduksista määrättävät valvontamaksut. Samalla erottuisivat rehelliset oikeinpysäköijät luikuroivista väärinpysäköijistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe