Halpuutus ja mainonta

On niin muodikasta mainostaa, että meidän firma se alentaa kaiken aikaa hintojaan, ollaan kuluttajan asialla.
lloitsinkin suuresti, kun tuli mainoslehtinen, jossa mainostetaan muutaman päivän halpuutuskampanjaa. Aikaisempina aikoina samainen mainos ja virma luetteli liudan tuotteita, joiden hinta oli yksi euro, voimassa to-su.
Nyt - eläköön - samainen mainoskampanja on halventanut hintoja entisestään. Nyt vain 0,99 €/kpl.
Sillä tavalla!

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ramoona_

      S-ryhmä otti käyttöön kampanjassaan sanan halpuuttaa, jonka Kotus valitsi myös kuukauden sanaksi tammikuussa 2015. Sanaa alettiin heti arvostella, vaikka se ihan oikeaoppisesti onkin suomen kielen säntöjen mukaan muodostettu. Eihän hintojen alentamista voi halventamiseksikaan kutsua, sillä on negatiivinen merkitys, sukua jo halveksimiselle. Ehdotettiin huojentamistakin, kun hinnat muuttuvat huokeammiksi. Mielikin huojentuu, kun hinnat halpenevat halpuuttamisen tuloksena. Joissakin kampanjoissa nähtiin myös verbi reiluuttaa, reilun pelin merkiksi.

      Cittarin euron tarjouksia olen minäkin käyttänyt hyväkseni, jos kauppaan on muutakin asiaa ja vain jos muutenkin ostaisin kyseisiä tuotteita. Hedelmiä ja vihanneksia käytämme paljon, mukavaa on saada eurolla rasiallinen viinirypäleitä tai minitomaatteja, saati viisi kiloa punajuuria, hyviä olivat myös eurolla saadut kolme kanankoipea. En kuitenkaan osta jotain sokerista jugurttisikspäkkiä vaikka kymmenellä sentillä saisin. Nuo ysiysi-hinnat ovat naurettavia, varsinkin kun hinnat pyöristetään eikä Suomessa, eikä 1 ja 2 sentin kolikoita kaupan kassalla tarvitse ottaa vastaan.

      Yleensähän kaikki kallistuu, hintoja nostetaan , vaikka kallistaminen voi tarkoittaa myös alaspäin suuntautuvaa liikettä, kuten oluttuopin kallistelu ja pääkin kallistetaan tyynyyn. Olisiko se hintojen ylöspäin hilaaminen kalleuttamista tai kalliuttamista ?

      • asiakasx

        Kauppa käyttämällä sanaa halpuuttaminen mainostaa nyt myyvänsä halvalla. Saa sillä ikäänkuin myyntiä lisäävää arvoa ja kilpailua.
        Miks' ei kelpaa yksinkertaisesti ilmaisu hinnan lasku ja hinnan nosto. Jättäkööt kuluttajan arvioitavaksi onko hinta halpa vai kallis.


      • S.siinä.lähellä

        S-ryhmän jotkut tuotteet ovat edullisempia. Tarkoitan näitä Raimbow-tuotteita. Joku toinenkin ryhmä heillä on, niitä halvempia.
        Täysmaito litra aleni 0.25 €. Siinäkin on eri meijeri taustalla, mutta hällä väliä, maito on täysmaitoa ei kurria.

        Lidl olisi halvempi, mutta pitkän matkan kulut vievät kannattavuutta ostella sieltä.


      • reiluu

        Heh, kallistetaan hinnat niin kuin tuopit, eli alas , vaikka maahan asti. Kivasti sanoilla leikit Ramoona. Reiluuttaminen kuulostaa tosi hauskalta myös !!


    • bensaturisti.ben

      Kilpaileva Kesko ryhmä ei ole pitänyt isomman kilpailevan ryhmän halpuutuskampanjasta.
      Aikanaan Kesko oli suurin, mutta sitten S-konderni on rynninyt ohitse.
      Ostihan Keskokin E-liikkeen jämät eli tradekan Siva ketjun omistukseensa.
      Se on mielenkiintoinen kysymys, miten S-ryhmän omistuksien liikevaihto voi Venäjällä nyt talouspakotteiden puristuksessa.
      Pietarin alueella sillä on ainakin 15 Prisma myymälää. Polttoainebisnes ehkä hyvinkin vahvoilla.
      Onhan Keskollakin venäjällä ja Baltian maissa näyttävää liiketoimintaa.

    • Kielellä on oma "ilmastonsa", joko ystävällinen tai töykeä. Paljon on kiinni siitä minkälaisia assosiaatioita se mielessä herättää.

      Halpuuttaminen tuntuu nokkeluudestaan huolimatta "matalalennolta" peräti ikävältä,... joskin edullisemmin hankitut tarvikkeet ovat "konsumentvänliga",...kuluttajaystävällisiä :D Heti tuntuu paremmalta tuo kuluttajaystävällisyys!

      On sana josta en pidä ollenkaan,...retkue, joka korvaa sanan retkikunta! Mitään halventavampaa kulkevasta joukkiosta en kykene löytämään, kuin tuo retkue !

      Vain kielellisesti kuuro (epämusikaalinen) henkilö voi hyväksyä noin lattean korvikkeen täydellisyyden sijaan. Mutta,..niin on monissa muissakin kielessä sama kehitys on tapahtunut, mikä on sääli.

      Jag ber, trots den beklagansvärda utväcklingen, få uttrycka mitt djupt kända tack för tillfället att beskriva mina känslor.

      • kielitoimisto.b

        Ihan käypää suomea on kielitoimiston mukaan uudissana halpuuttaminen. Halventaminen viittaisi toisaalle.


    • Jonkun tavarataloketjun hintojen halpuuttaminen tarkoittaa kuluttajien halvalla pistämistä. Siinä se.

      Tässä taannoin eräs runsaasti ulkomaista ruokatavaraa myyvä kauppias ilmoitti, kun kuluttajat olivat ulkomaan tavaran ylettömästä määrästä purnanneet, että nyt he ovat aloittaneet tuotteidensa kotimaistamisen.
      Se lienee jotain laadunvalvontaa.

      • Eli myyjät saivat tuotteita kotiinsa maisteltaviksi?
        Palkanlisää pätkätyöläisille?


    • "Halpuutus" on kuulemma kieliopillisesti oikein, ja onhan se varmasti ihan käyttökelpoinen sana.
      Minusta vain hintojen laskun tulisi näkyä kuitin loppusummassa, mikä ei tapahdu, jos ostaa tuotteen, ennen 1€, halpuutuksen jälkeen 0,99€.
      Vuosia sitten joku kauppaketju rehenteli alentaneensa 500 tuotteen hintaa, ja niissä oli tehty juuri tuo sentin alennus, niin että muka-alennus ei näkynyt juuri koskaan missään.
      Mutta rehellisyyden nimissä on varmaan kyllä myönnettävä, että jotkut tuotteet ovat edullisempia kuin ennen. Mieleen tulee tässä koneen ääressä äkkiseltään vain leipomotuotteet, joissa on ollut pudotusta. Muistelen, että Reissumiespaketti maksoi takavuosina toista euroa, nyt sen voi saada 45 sentillä. Myös ne kaupoissa itse paistettavat leivonnaiset ovat halventuneet sen jälkeen, kun Lidlissä samat paistokset olivat aivan omissa hintaluokissaan, jotkut yli puolet halvempina.
      Varmasti on muitakin tuotteita alennettu, hatara muisti ei vain pidä niitä mielessä.

    • jakolasku

      Olen pitänyt Sokkaria kalliina kauppana. Eilinen ostos oli vähän yli 60€. Ei paha kärryssä oli monen päivän eväät.
      Lidl on halpa edelleen halvennus on jatkuvaa.

    • Ruoka on nyt siis jatkuvassa alennusmyynnisä. Onko ruoka nyt huonompaa kuin aikaisemmin. Myykö SOK nyt hinnalla millä hyvänsä ne tuotteet, jotka ennen menivät Venäjälle. Kunhan jotain saadan, taitaa olla periaate.
      Joku mainosti Rainbowta halpana. Halpa tuo tosiaan on, mutta niin on laatukin huono. Itselleni on syntynyt mielikuva tuottesta, joka on valmistettu Venäjällä. Mokomakinsateenkaari!

      En osaa hauskuttaa tavallanne. Halvan maukas lakritsikin on siis halpuutettu. Muistini mukaan Halva on SOK:n oma tehdas.

    • porava

      Mainosketju tämä eikö mainostaminen ole kielletty.

    • halpuutus.paikallaan

      Onhan meillä kuitenkin EU-alueen kalleimpia elintarvikkeita. Bensa on käyttötarvike. Ennen se oli meilläkin halpaa.
      Viinasta sanotaan että se on aina hintansa väärti. Juomia rahdataan etenkin Virosta ja Venäjältäkin.

      Ruuasta piti puhua. Kun säästeliäästi elää niin ei siihen voi paljoa mennä rahaa. Kun tavallisen kansan elintaso alenee, ravintola-aterioihin ei ole monellakaan varaa.

      • Hinnanalennukset ovat totta kai tervetulleet. Huomautan vain aloituksessani, että yhden sentin alennus on pelkkä mainoskikka, eikä uutuussanaa ole tarpeen käyttää missä tahansa muka-hinnanalennuksessa. Sana menettää merkityksensä.
        Asiasta otetaan yksi osaa ja hehkutetaan sitä, kuten tämän päivän pääuutisessa. Kerrottiin, että hallituspuolueiden kannatusluvut ovat nyt laskeneet niinjaniin, ja oppositio on noussut niinjaniin. Tarkempi selvitys osoitti, että 58 % vastaajista ei ollut sanonut kantaansa. Minusta sekin olisi ollut yhtä tärkeä tieto kuin ne prosenttiosuudet, mutta se vesittäisi uutista.
        Pitää olla iskevä!


    • mafiaveljet.kuittaa

      Maito, leipä, liha – ruuan hinta laskee
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001271601.html
      " Ruoan hinnan lasku jatkuu, mutta hidastuu loppuvuodesta, ennustaa Pellervon taloustutkimus PTT.
      Esimerkiksi maidon, leivän ja lihan hinnat jäävät viime vuotta alhaisemmiksi, mutta yksittäisten tuotteiden hinnat saattavat nousta.

      – Kova kilpailu ja runsas tuonti ovat vetäneet maitotuotteiden hintoja odotettua enemmän alaspäin, tutkimusjohtaja Kyösti Arovuori sanoo PTT:n tiedotteessa.

      PTT:n mukaan Suomen kuluttajahinnat ovat kohoamassa ensi vuonna inflaatiota hitaammin. Makeisveron poistaminen hidastanee hintojen nousua.

      Lisäksi PTT arvioi EU:n elintarvikeviennin kasvavan, mikä avaa uusia vientimarkkinoita. Esimerkiksi juuston kysyntä kasvanee, vaikka maitotuotteiden vienti muuten takkuaa edelleen. PTT ennustaa, että esimerkiksi lihajalosteiden ja myllytuotteiden vienti kasvaa".

      -

      Täyttä sontaa, Suomen ruuan hinta on noussut "halpuutuksesta" huolimatta, kuka näitä tilastoja sorvaa no kepun maataloustuottajien Pellervon tutkimuslaitos (OTT) tietenkin ja EKokoomusmafiaomisteinen oikeistomedia komppaa.

      Huomio: S-kauppojen hinnat nousussa taas
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14488416/huomio-s-kauppojen-hinnat-nousussa-taas
      Hintojen nosto ennen "makeisverohalpuutusta".

      • nimellinen.bonustaja

        Litli se pani halpuuttamaan S-ketjunkin hintoja. K-ketju on yrmeänä S-halpuutuksista. Samoin maanviljelijät.Lihan ja viljan tuottajahinnat ovat liian alhaiset että siitä katetta saisi.
        S-maito oli sitkeesti 1.25€ litra. Asiakkaat äänestiit sen verran jaloillaan, että toista kokomaitoryhmää myydään 0.80 e/l


    • Tapansa.kullakin

      Ruuan hinta muodostuu mitä syöt ja miten itse panostat valmistamiseen. Itse valmistan kerralla isomman erän sitten pakastan, tällä hetkellä on lähes kymmenen eri ruokalajia valittavana eikä tarvitse hyysätä aina valmistamisessa.

    • s-kortti.k-kortti

      Tämä on asiaketju Makriinalta eikä itsensä mainostamista. Itselle ruoka tulee halvaksi kun tarjoksia käytän hyväkseni.
      Tupakkaan ei kulu senttiäkään ja viinaan menee vaan satasia vuodessa. Autoa on maaseudulla pikkupakko pitää. Ne kulut maksavat.

    • Kyllä kassamme leikitäänkin. Jos hinta pudotetaan eurosta 99 senttiin on se halpuutusta. Halpuutusta vain hinnoissa. Asiakasta laskutetaan edelleen 1 eurosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1417
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. 37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe