Concertan aloitusoireet

Yenny

Mulla diagnosoitiin tarkkaavaisuuspainotteinen ADHD. Olen nyt syönyt Concertaa vajaan viikon. Aloitettiin 1x18mg, mutta vastetta ei juuri tullut, joten lääkäri kehotti nostamaan 2x18. Olo on melko kamala. Mielen huomaan tyyntyneen, liikenteessä havainnointi on helpompaa, pystyn nukkumaan ilman unilääkkeitä. Mutta leposyke on kohonnut, ahdistaa, olen saamaton, en jaksa oikein mitään,mikään ei oikein kiinnosta, olo on outo ja tyhjä. Tänään sain paniikkikohtauksen jollaista en muista saaneeni vuosiin. Jätin diagnoosin tehneelle ja lääkkeen määrännelle psykiatrille soittopyynnön ja onneksi soitti melkein heti. Ei ollut kovin huolissaan paniikkikohtauksesta eikä kohonneesta sykkeestä, vaan rauhoitteli ja sanoi että voin jatkaa samalla annoksella, tapaaminen meillä on ensi viikolla. Itse olisin valmis laskemaan tuohon 18mg tai lopettamaan jo koko lääkkeen. Onko muilla ollut tällaista ja menikö ohi, vai eikö lääke vain sovi minulle?

13

5817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • copypaste

      Mitä ruokavalo-ohjeita sait ja mitä lisäravinteita syöt?

      Käytätkö melatoniinia unettomuuteen?

      Nuo lääkkeet ovat vaarallisia, mutta jos mikään muu ei auta, niin silloin niitä voi kokeilla.

    • 54gh

      Tuo concertahan on amfetamiini johdannainen samoja johdannaisia käytää ne isis barbaarit captagon nimistä ja suomen sotilaat taas aikoinaan maailman eniten vetivät puhdasta tuota meta amfetamiina nimi oli pervitiini on siinä ihmissillä eväät tuota conertaa tunkivat lekurit aikoinaan tuttavalle joka oli 15v.

      • ADDnimimerkki

        Mikähän mömmö auttaisi sinun oikeinkirjoisvammaasi? Faktatkin melkoisen hukassa, mutta kiva kun jaksat ongelmistasi huolimatta edes yrittää. Täällä tosin kukaan kaipaa näitä sinun sekavia soperruksiasi. Idiotismiin ei taida valitettavasti olla lääkettä, mutta ehkä täältä suomi24:stä löytyisi teille joku tukiryhmä?

        Metyylifedinaatti ei ole amfetamiinijohdannainen.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Metyylifenidaatti


      • Metyylikokalaatti

        Metyylifenidaatti ei ole amfetamiinijohdannainen vaan vastaa kokaiinia. Metyylifenidaattia kutsutaankin synteettiseksi kokaiiniksi. Aineen muita lempinimiä ovat mm. Kiddy Cocaine, eli lasten kokaiini, ja Cocalin, joka juontuu Yhdysvalloissa myytävästä metyylifenidaattivalmisteen tuotenimestä Ritalin.


      • ADDnimimerkki
        Metyylikokalaatti kirjoitti:

        Metyylifenidaatti ei ole amfetamiinijohdannainen vaan vastaa kokaiinia. Metyylifenidaattia kutsutaankin synteettiseksi kokaiiniksi. Aineen muita lempinimiä ovat mm. Kiddy Cocaine, eli lasten kokaiini, ja Cocalin, joka juontuu Yhdysvalloissa myytävästä metyylifenidaattivalmisteen tuotenimestä Ritalin.

        Dopamiinivasteeltaan metyylifenidaatti vastaa tosiaan aika lähelle kokaainia. Paitsi se ei nosta dopamiinitasoja yhtä nopeasti kuin kokaiini ja sen kokonaisvaikutus pitää sisällään enemmän noita fyysisiä epämiellyttäväksi koettuja piirteitä (ahdistus, sydämen sykkeen nousu, verenpaineen nousu). Nopean vaikutuksensa lisäksi kokaiini vapauttaa myös serotoniinia aivoissa tuon dopamiini vaikutuksen lisäksi. Tämän vuoksi se on huumeena huomattavasti suositumpi. Se miten nopeasti aine tuottaa käyttäjälleen tuon dopamiinivasteen on suoraan verrannollinen aineen addiktiopotentiaaliin. Metyylifenidaatilla tämä hyvin hidas varsinkin suun kautta nautittuna. Eri asia jos ainetta pistää suoraan suoneen jolloin vaikutukset ovat kai enemmän sellaisia joita viihdekäyttäjät hakevat.

        Voit itse suoraan tarkistaa googlella miten suosittuja nuo metyylifenidaattilääkkeet ovat käyttäjien keskuudessa.

        Ja edelleen. Entäs sitten? Tuota stimulanttia on käytetty lähemmäs sata vuotta ja sen vaikutukset tunnetaan. Huumeena metyylifedinaatti ei ole kovin kaksinen, mutta saa sillä halutessaan päänsä jonkin verran sekaisin.Tutkimuksissa se on kuitenkin todettu sen parantavat merkittävästi osan ADHD oireiden elämänlaatua.

        Luet joitain skientologien propagandapätkiä etkä halua edes ottaa asiasta selvää vaan anonyymisti olla täällä oikeassa. ADHD on liitetty neurologisiin poikkeamiin ja sen syntyyn liittyvät geenit tunnetaan parhaiten mistään psykiatrisesta sairaudesta.

        Tällä ihmisellä on laajalti tutkimusnäyttöä ja akateemisia virkoja:

        https://www.youtube.com/watch?v=LyDliT0GZpE

        Tämä on skientologien blogi:

        https://scientologyagainstdrugs.wordpress.com/2008/02/17/is-adhd-logical/

        Itse voit valita kumpaa tahoa pidät uskottavana. K


    • ADDnimimerkki

      Itsekin olen noita lääkkeitä syönyt. Olen aika herkkä stimulanteille ja tuo 18mgkin oli minulle liikaa. Sain oireeksi tuota "kierroksilla oloa", tunteiden puutumista ja ääreisveronkierron heikkoutta. Minulle muutama medikinet 5mg CR päivässä on parempi ratkaisu kun pitoisuuden jäävät pieneksi eikä aine ole niin pitkiä aikoja elimistössä. Noin kuukauden elimistöllä menee totuttautua tuohon uuteen stimulanttiin. Kuulostaa että tuo annos on tosiaan vähän turhan iso sinulle ainakin toistaiseksi. Toleranssi voi ajan kanssa tosin nousta ja voit alkaa sietämään tuotakin annosta.

      Jätä nyt ainakin kaikki kofeiinipitoinen pois. Syö lääke mielellään ruoan kanssa aamulla aikaisin. Nikotiinituotteet voivat myös pahentaa oireita. Muut stimulantit moninkertaistavat nuo somaattiset haitat.

      Tuota medikinettiä voit kysyä lääkäriltäsi jos tuon syöminen tuntuu liian vaikealta. Sen kanssa annosta voi säätää joustavammin koska kapselin voi avata ja sisällä olevista "rakeista" ottaa sen verran kuin haluaa.

      Tsemppiä.

      Nuo paskan huutelijat voisivat tosiaan mennä muualle. Melkoista ylimielisyyttä todellakin huudella noita "pig farma" sivuilta kerättyjen klisheiden suurina oivaltavina totuuksina. Näillä ihmisillä ei tunnu olevan minkäänlaista käsitystä siitä millaista tämän poikkeaman kanssa eläminen oikeasti on ja miten monet aidosti saavat avun noista lääkkeistä. Ne eivät ole vaarattomia ja haitattomia, mutta eivät ole muutkaan lääkkeet. Hoitamaton ADHD on oikeasti aika vakava asia elämänlaadun kannalta. Tolasen lisäainebisneksiä ja suoranaisia valheet taas asia erikseen. Niistä voi olla jonkin verran apua ja jokainen järkevä ihminen kiinnittää muutenkin huomiota ruokavlioonsa. Lisäravinteet tai ruokavalio ei kuitenkaan korjaa kenenkään ADHD:ta. Stimulanttilääkitys on nykyisin tehokkain hoito.

      • ADDnimimerkki

        Levittelet täällä skientologien propagandaa joka tietoisesti tai tyhmyyttäsi. Ajatteletko olevasi kovinkin kriittinen? Syydätkö itse rahaa tuolle kultille saatko kenties rahaa vai oletko vain hyödyllinen idiootti talkootöissä?

        https://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Baughman


      • Metyylikokalaatti
        ADDnimimerkki kirjoitti:

        Levittelet täällä skientologien propagandaa joka tietoisesti tai tyhmyyttäsi. Ajatteletko olevasi kovinkin kriittinen? Syydätkö itse rahaa tuolle kultille saatko kenties rahaa vai oletko vain hyödyllinen idiootti talkootöissä?

        https://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Baughman

        Sieltähän se skientologikortti tulikin taas. Fred Baughmanilla ei ole mitään tekemistä skientologian kanssa. Antamalla asiantuntijalausuntoja eri tahoille ei tarkoita, että on mitään tekemistä ko. toimijan kanssa. Aika perusasioita. Skientologi kirkon alajaokseen CCHR:ään kuuluu lukuisia ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä tai kiinnostusta skientologian kanssa. Omatkin näkemykseni CCHR:n toiminnasta ovat ristiriitaiset. Fred Baughmaniin luotan vahvasti. Mies tietää mistä puhuu ja silloin kannattaa kuunnella. Viitsisitkö argumentoida ensikerralla itse asiaa, mieluiten faktoilla tai hyvin perusteluilla kannanotoilla, etkä ad hominem -hyökkäyksillä. Tänks.

        Mainitse samalla, että myös proffa Peter Götzsche tietää, että ADHD on tuulesta tempastu. Onko myös logiikkasi mukaan Götzsche nyt skientologi? Vai oliko totuus vain Baughmanin sanomana "skientologista propagandaa"?

        https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem


    • copypaste

      " Tolasen lisäainebisnes "

      Lisäaineita käytetään elintarvikkeissa parantamaan muun muassa niiden säilyvyyttä, makua, väriä, rakennetta tai muuta ominaisuutta.

      Kuka on Tolanen?



      Lasten normaaleista ongelmista tehdään sairauksia, joihin syötetään lääkkeitä, vaikka ongelmat olisivat ratkaistavissa muutoinkin.

      Psykiatriassa istutaan suljetussa huoneessa ja äänestetään uusia sairauksia usein kädennostolla. Mitään näin syntyneistä "sairauksista" ei voida testata tai havaita objektiivisesti. Ainoa asia jonka mukaan edetään, on käyttäytyminen.

      He kutsuvat tätä häiriöksi, mutta tarkoittavat sairautta. Miltei kaikkea on sitten nykypäivänä hoidettava lääkkeillä.

      Kun kyse on tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöksi määritellystä ADHD diagnoosista, niin siihen riittää jos lapsi liikuttelee käsiä ja jalkoja, ei kuuntele, puhuu paljon, ei leiki hiljaa, keskeyttää muita ja vielä jotain muuta, sopii se jo puoleen väestöstä.


      Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta lainkaan ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiinimittauksia ei edes tehdä.

      Voiko ruokavalio parantaa ?

      Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole merkitystä. Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, olisihan se ihmeellistä jos se mitä suuhunsa laittaa ei mitenkään vaikuttaisi siihen, miten ihminen voi.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm#ADHD_ja_ADD_sairauksien_ravitsemushoito

      • ADDnimimerkki

        Anteeksi. Tarkoitin Tolosta. Tuo sinun linkkisi pitää sisällään linkin tämän herran tuotteiden sivuille. Hän tekee noilla tieteellisesti kyseenalaisilla väittämillään miljoonia joka vuosi.

        Ruokavalio voi aiheuttaa varmasti ääritapauksissa ADHD:n kaltaisia oireita. Jos ruokavalio on valmiiksi suurinpiirtein ok, ei tilanne ruokavaliota hiomalla paljoakaan muutu. Olen itsekin muuttanut voimakkaasti ruokvaliotani, jättänyt pois paljon niitä ns. haitallisia tekijöitä se auttaa kyllä, mutta ei poista ydinvaivaa.

        ADHD diagnostiikkaan voin tutustua täällä:

        http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi50061

        On ikävää jos normaaleja ongelmia liitetään neurologisten diagnoosien sekaan. ADHD ei kuitenkaan ole mikään "normaali vaiva" vaan näiden ihmisten elämä on merkittävästi erilaista kuin muiden. Neurologinen poikkeama on nähtävissä aivokuvantamisen välineillä ja lääkkeillä sitä voidaan osin korjata.

        Täältä löydät lisää skientologien viisauksia.

        http://myscientology.blogspot.fi/2008/07/more-evidence-that-adhd-is-fake.html

        Täällä skientologiasta liikkeenä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Skientologia


      • miljoonatulotko

        Siis millä tuotteilla miljoonia?

        Siis miljoonia?

        Saisiko nähdä hänen palkkakuittinsa?

        Lääkäri Matti Tolonen on eläkkeellä. Hän saa eläkettä, koska toimi lääkärinä 40 vuotta.

        Hän kirjoittaa ihan ilmaista blogia.

        Ei maksa yhtään mitään.

        Kuuntele:

        10.01.16
        Osa 1/1 (25:09)

        http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/


      • ADDnimimerkki

        Hei,

        Tolonen on tosiaan myynyt Biovita Oy:nsä Tanskalaiselle toimijalle. Tohtori Tolonen (tm) tuotemerkki on edelleen Biovitan tärkein tuote. Tolonen oli aikaisempi pääomistaja. Toisin sanoen Tohtori Tolonen on aikaisemmin myynyt noita tuotteista joista on "asiantuntijana" kirjoittanut. Hänen juttunsa on näin tulkittavissa pääasiassa markkinoinniksi vaikka hän esiintyykin lääkärinä. Kaikenkaikkiaan lisäravinnebisnes on aika iso bisneksen ala (kansainvälisesti miljardeja) joka kannattaa muistaa silloin kun kritisoi lääkeyhtiöitä näiden kaupallisesta intressistä.

        Itsekin olen käyttänyt kymmeniä lisänravinteita eivätkä ne ole ratkaisevasti jeesanneet ADHD:n kanssa. Vasta diagnoosin myötä ymmärsin mistä on kyse ja olen saanut lääkkeistä paremman avun. Voi olla että joillekin joilla on vain piirteitä ravinnon skarppaaminen, lisäravinteet ja erityisesti urheilu voivat jo auttaa merkittävästi oireiden lievityksessä.


    • ihanilmainen

      Kateus?

      Kateus on mielentila, joka merkitsee yleensä toisen paremmuuden, menestyksen tai muun sellaisen aiheuttamaa vihan, alemmuuden, mitättömyyden, huonommuuden, kykenemättömyyden, syyllisyyden tai harminsekaisen pahansuopeuden tunnetta.[1] Nykysuomen sanakirjan mukaan kateus liittyy ihmiseen, joka ei suo toiselle hyvää ja haluaa itselleen hyvän, joka toisella on.[2] Se ei vaadi uhriltaan välttämättä mitään erityistä.

      Lähde: Wikipedia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe