Ylläksen latujen huono hoito

niilolapualta

Täälä hiihtopalstalla on kyllä jo useessa ketjussa juttua Ylläksen latujen huonosta hoidosta, mutta silti kirjootan ja ihmettelen. Tarkootus olis näet lähtee Lappiin, mutta panee miettiin, että onko enää tarpeen mennäkään Ylläkselle.Meilläki on jo kokemusta, että latujen hoito huononee vuosi vuodelta. Ihmisiä tuntuu ärsyttävän suunnattomasti, että latujen kunnosta ei anneta tietoo muuta ko rahhaa vastaan. Ja valittavat, että ei se tieto ees näy kännykästä eikä kaikki ossaa sitä käyttää tai ei sitä älypuhelinta ees oo kaikilla. Nettisivuilta kuiteski löysin sen facebookin ja siellä Ylläksen ladut. Taitaa latukonemies sinne jottain kirjootella. Mutta aivan liian vähän. On sielä joku maininta että huomenna ajetaan se ja se latu. Sellasta tietoo pitäs olla enempi. Mutta sitte on kovin usein että huomenna pijetäänki välipäivä eli ei ajeta ollenkaa latuja. Ihmeellistä matkailupalvelua. Onhan se tietysti yrittäjälle hyvä lisätulo, kun säästyy palkat ja polttoaineet. Ylläs mainostaa, että latuja on 330 km. Törkeetä valehtelua. Ei ole kun ei niitä hoideta. Nyt mulleki selvis, että sielä on 3 hoitoluokkaa. Sitä I-luokkaa on vain 128 km ja se on varmaan aika hyväsä kunnossa monesti ja riittää niile, jotka hiihtelee päiväsä sen 5-10 km. Mutta sitte se törkein asia. III-luokan latuja on 138 km. Niitä ei hoideta juuri koskaan. Pari pätkää luvataan hoitaan ainaki kerran viikosa. Latuhoitajan päiväkirja sannoo näistä III-luokan laduista: " ladut hoidetaan aina lumisateen jälkeen 36 tunnin sisällä sateen päättyymisestä." Siis tullee sellasia aikoja, että niitä ei hoideta ollenkaa. Kun sattaa lunta su, ma ja ti, niinku monesti satelee, niin tarkottaako se sitä, että koko aikana latuja ei ajeta. Tiistain jälkeen ootellaan pahimmillaan se 36 tuntia. Siis ainakaan vielä ke ei latuja ajeta. Kun sitte sattuu sateleen lunta to, niin taas ootellaan 36 tuntia. Saattaa mennä koko lomavikko, että III-luokan ladut ei oo kunnosa. Eipä oo ihme, jos Ylläksen latuja moititaan huonosti hoidetuksi. Olis hirveen hyvvää palvelua, jos sieltä facebookista vois lukkee, että mitkä ladut on nyt kunnossa tai että mtkä ajellaan huomiseksi kuntoon. Kertokaapa onko Levin ladut paremmasa hoidossa. On kauan kun on sielä käyty, mutta pittää pistää kyllä mietintään tuo vaihtoehto.

296

16552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lossignol
      • saariselälle

        Tuosta kartasta ei kyllä mitään selviä. Eikä mistään muistakaan Ylläksen kartoista. Tehokasta turistin karkotustoimintaa Ylläksellä.


    • Masokistista

      Kyse on Ylläksellä juuri harhaanjohtavasta markkinoinnista kun mainostetaan 330km latuverkostua. Kuten viestiketjun aloittaja oikein mainitseekin III luokan latuja (yhteensä 138 km) ei käytännössä hoideta kun kerran viikossa, ja keväällä ei niitä kaikkia niinkään usein. Jäiset, roskaiset III luokan ladut keväisin ovat monin paikoin suorastaan hengenvaaralliset. Kaikki ymmärtävät heti että jos laskettelukeskus mainostaisi 20:ntä rinnettä mutta pitäisi auki vain niistä murto-osaa ja vain muutama hissi pyörisi, että kyseessä on matkailijoiden huiputus, mutta Ylläksen matkailussa latujen osalta tätä ei tunnu kukaan ymmärtävän. Pitäisi myös ymmärtää se että jos asioihin ei panosteta niin kyllä ne loputkin vähäiset matkailijat häipyvät paremmille apajille. Tosin nehän tuntuvat vain tulevan ylläsläisille kalliiksi ja syövät resursseja, joten ehkä heistä halutaankin eroon. Toinen ärtymystä nostava seikka on latuinfon maksullisuus. Näin ei saisi olla.

      Oikeastaan vähän samanlainen vika Ylläksellä rinnepuolella kuin laduissa. Laskettelu on täysin yhden hissin varassa ja kun Gondoli ei tuulen vuoksi toimi niin ei herrajumala nykypäivänä kukaan järkevä halua mennä edes laskemaan ja alkaa käyttää pitkiä ankkurihissejä. Yksi gondoli ja yksi ns. riisuttu ryssäversio tuolihissi (joka sekin rinne on suurimman osan vuodesta suljettu) ei ole enään nykypäivää.

      Onkohan Ylläs valinnut ankeuden linjan (ladut rinteet) luullen että se vetoaa masokistisiin matkoilijoihin joiden päällimmäinen tarkoitus on lomalla saada nautintoa ankeudesta. Vinkkinä vaan että alkakaa nyt siellä Ylläksellä panostaa matkailuun jos haluatte että sinne ketään tulee tulevaisuudessa eikä vain voivotella ja valitella kuinka kalliiksi matkailijat teille tulee. Olkaa tosiaan huoletta, tätä menoa niitä ei tulevaisuudessa tule ja sitten pääsette säästämään ja matkailijoiden riesasta eroon. Ehkä näin onkin parempi.

      • diudiudiu

        Vai ei perse kestä ankkuria, pysy hotellilla dokaamassa...se ei rasita


      • eienääylläkselle

        Kyllä Ylläs on todella valinut tuon ahneuden linjan. Tilastojen valossa se on täysin väärä linja. Vuonna 2008 oli Ylläksen huippuvuosi, yöpymisiä oli 352 451, joka oli 15,0% Lapin yöpymisistä. Vuonna 2015 vastaavat luvut olivat 264 656 ja 11,2%. Siis 87 795 yöpymistä vähemmän. Ylläksen yöpymiset siis tippuivat 24,9 %. Vastaavana aikana Lapin yöpymiset lisääntyivät 0,3 %. Ylläs siis menetti muille keskuksille nuo lähes 90 000 yöpymistä. Se on hirveä määrä rahaa ja paljon työpaikkoja. Osoittaa tietysti sen, että ei ihmiset ole aivan tyhmiä, vaan osaavat äänestää jaloillaan. Nyt Ylläksellä taitaa olla oikeasti hätä. Yritetään säästää siten, että hoidetaan latuja entistä vähemmän ja yritetään rahastaa noilla latukartoilla. Sinänsä ei hirveän suuria asioita, mutta kun ne ärsyttävät ihmisiä, niin siinä menee kauan, että pettyneet tulevat takaisin Ylläkselle. Harmi. Olen tykännyt kovasti Ylläksestä, mutta nyt on aika muuttaa käsitystään ja hiihdellä ja lasketella muualla. Olisko Ylläksellä syytä miettiä muitakin keinoja. Nythän tilastot osoittavat, että siellä on ilmeisesti vapaata majoitustilaa paljonkin. Entäpä jos Ylläs markkinoisi itseään siten, että sieltä löytyy majoitusta halvemmalla kuin muualta?


    • ylläspetkuttaa

      Viime talvena oltiin Ylläksellä. Ihmeteltiin monesti kun latujen kunto oli varsin huono, mutta ei osattu asiaa suuremmin päivitellä, kun arveltiin että voihan se konekin olla rikki. Nytkin on suunnitelmissa lähteä jonnekin Lappiin ja paikkaa harkitaan ja tietoja haetaan. Ei ole vielä Ylläs saanu plussapisteitä. Kuten tuolla edellä tuli esille, niin siellä ei oikeesti ole latuja kuin VAIN 128 km. II-luokan latuja ilmotetaan olevan 64 km. Latuhoitaja kertoo netissä, että ne hoidetaan tarvittaessa kulumisesta tai sääolosuhteista riippuen, mutta lumisateella niitä ei hoideta. Se tarvittaessa tulee hitaasti latuhoitajalle, koska sehän on pelkkää rahantuloa, kun latukone seisoo pihalla. Hiihtäjille se tarvittaessa tulee paljon nopeemmin. Kuten tuolla edellä tuli ilmi niin niitä III-luokan latuja ei hoidella juuri koskaan. Minäkin oon sitä mieltä, että on tosi törkeetä, että tuota latutilannetta ja karttaa ei pääse etukäteen katselemaan.

    • Hesalainen77

      Pitää ihmetellä em. kritiikkiä, olin viikon 8 hiihtämässä ja hiihdin joka päivä 30-40 km eli juurikin noita iii luokan reittejä. Joka päivä tuli lunta ja en kyllä voinut valittaa latujen kunnosta pätkääkään päin vastoin. Jos lunta ei tule päivittäin ei ole mitään järkeä ajaa pidempiä reittejä joka päivä, koska niiden rasitus olematon.

      • mainosvalehtelee

        Lueppas tarkoin ne latuhoitosäännöt. III-luokan ladut ajetaan 36 tunnin kuluessa lumisateen loputtua. Jos satelee lunta kolmena päivänä peräkkäin, niin menee vielä se neljäs päivä ja vasta sitten ajetaan - jos ei sada taas lunta. Ei ne oo varsinaisia hiihtolatuja niin kun mainostetaan.


    • mikäonoikeaLAPPI

      On vaan hyvä, että kansallispuiston alueelta löytyy vielä hiljaisempiäkin latuja, joissa saa kokea olevansa erämaassa ja vanhassa kunnon Lapissa Läänissä mahtavan suuressa. Lähiladuilla, joita koneet päivittäin hinkkaavat, kokee olevansa Manskun ruuhkassa.

      Muutama sentti lunta ei haittaa erämaahiihtoa, josta nautitaan hitaasti lykkien.

      Susia pelkäävät kaapuntilaiset pysykööt taajamien lähistöllä.

    • mettäsuksellaonnistuu

      Taas, lumet ovat peittäneet latualueet ja koneet makaa hallissa. Tätä tämä on ollut ja sama jatkuu.

      Kun on 2000 eur /vko maksanut mökistä niin onhan täällä lämmintä odottaa ladun aukaisua. Jotkut lähtivät jo Huminaan Koffin virttä veisaamaan.

      • umpisenhiihtäjä

        Kyllä kerkeet mennä Koffin virttä veisaamaan Sinäkin. Sääennusteen mukaan siellä satelee lunta koko tämän päivän ja huomisenkin. Latuhoitajan päiväkirjan mukaan "Lumisateen ja -myrskyn jälkeen ne hoidetaan hiihtokuntoon hoitoaluejärjestyksessä. Ensimmäisenä hoidetaan I-hoitoalueen ladut (128 km)." Siis "JÄLKEEN". Hoidetaan siis sitten kun lumisate on lakannut, eli aikaisintaan keskiviikkona, jos silloin ei sada lunta ennusteesta poiketen. Ne III-alueen ladut voidaan hoitaa sitten aikaisintaan torstaina (36 tunnin sääntö), jos ei sada uutta lunta silloin. Joten huoletta voit ottaa kunnon kännin. Kohmelo ennättää parantua huomisen aikana. Koetetaan muistaa tulevina vuosina, että umpista voi hiihtää halvemmalla muualla kuin Ylläksellä. Ja känninkin saa muualla paljon halvemmalla.


      • annekatariina
        umpisenhiihtäjä kirjoitti:

        Kyllä kerkeet mennä Koffin virttä veisaamaan Sinäkin. Sääennusteen mukaan siellä satelee lunta koko tämän päivän ja huomisenkin. Latuhoitajan päiväkirjan mukaan "Lumisateen ja -myrskyn jälkeen ne hoidetaan hiihtokuntoon hoitoaluejärjestyksessä. Ensimmäisenä hoidetaan I-hoitoalueen ladut (128 km)." Siis "JÄLKEEN". Hoidetaan siis sitten kun lumisate on lakannut, eli aikaisintaan keskiviikkona, jos silloin ei sada lunta ennusteesta poiketen. Ne III-alueen ladut voidaan hoitaa sitten aikaisintaan torstaina (36 tunnin sääntö), jos ei sada uutta lunta silloin. Joten huoletta voit ottaa kunnon kännin. Kohmelo ennättää parantua huomisen aikana. Koetetaan muistaa tulevina vuosina, että umpista voi hiihtää halvemmalla muualla kuin Ylläksellä. Ja känninkin saa muualla paljon halvemmalla.

        Mitkä ladut ne on niitä I-alueen latuja? Minulle saattas riittää nekin, kun en uskalla laskee suuria mäkiä. Monta kertaa oon yrittänyt netistä tietoo löytää, mutta en osaa löytää. Vai onks seki tieto julistettu salaiseksi. Oli tarkotus lähtee Ylläkselle pääsiäisen jälkeen, mutta taitaa mieli muuttua. Jos se tieto löytyy netistä, niin linkki, kiitos.


      • kakeleviltä
        annekatariina kirjoitti:

        Mitkä ladut ne on niitä I-alueen latuja? Minulle saattas riittää nekin, kun en uskalla laskee suuria mäkiä. Monta kertaa oon yrittänyt netistä tietoo löytää, mutta en osaa löytää. Vai onks seki tieto julistettu salaiseksi. Oli tarkotus lähtee Ylläkselle pääsiäisen jälkeen, mutta taitaa mieli muuttua. Jos se tieto löytyy netistä, niin linkki, kiitos.

        Et sie kuule tollasta tietoo netistä saa. Se on nykysin Ylläksellä salaista ja maksullista. Ylläksellä on hätä kun matkailijat haluu entistä enempi tänne Leville ja Ylläs taantuu. Saapihan sitä kokeilla tuommostaki konstia.


      • kartta
        annekatariina kirjoitti:

        Mitkä ladut ne on niitä I-alueen latuja? Minulle saattas riittää nekin, kun en uskalla laskee suuria mäkiä. Monta kertaa oon yrittänyt netistä tietoo löytää, mutta en osaa löytää. Vai onks seki tieto julistettu salaiseksi. Oli tarkotus lähtee Ylläkselle pääsiäisen jälkeen, mutta taitaa mieli muuttua. Jos se tieto löytyy netistä, niin linkki, kiitos.

        Tuolta löytyy vielä latukartta ilmaiseksi, tosin pari vuotta vanha, mutta lienee ajantasalla. Mutta kopsaa kiireesti talteen, veikkaan, että poistavat pikaisesti, kun tämän hoksaavat. http://www.akasmylly.fi/userData/akasmylly-cafe-q09a/latukartta-2014-pallas-yllastunturin-kansallispuisto.pdf


    • märkänäkannata

      Kyllä Kekkosellekin latu poljettiin, 40 rajan varusmiestä avasi latua ja perässähiihtäjät sippailivat. Se oli oikiaa hiihdon aikaa se.

    • ovatkoitseäänestäneet

      Niin, latutilanteen äänestyksessä Ylläs johtaa parhaiten hoidettujen latujen äänimäärässä.

    • ihansigneeraamalla

      Erillissopimuksella koneen saa ajamaan eteen haluttua hiihtoreittiä pitkin.

      • menopaluupäälle

        Mitähän mahtaa maksaa, jos ottaa 6 tunnin lenkille koneen eteen ajamaan ?


      • halapaahuppii
        menopaluupäälle kirjoitti:

        Mitähän mahtaa maksaa, jos ottaa 6 tunnin lenkille koneen eteen ajamaan ?

        Kannattaa huilata vaan sitä Kohvin laulua, säästää korillisen tunnissa.


    • Ylläkselle

      I lautalue on tunturikeskuksen lähialue, joka kyllä riittää monelle. Siellä on helpomipa ja vaativampia reittejä. Yleensä Pääsiäisen aikaan kaikki ladut ovat huippu kunnossa, joten Ylläkselle vain.

      • eppäilijä

        Mistä sie tiijät, että pääsiäisen aikaan ladut on huippu kunnossa? Ei sellasta oo missää luvattu. Eihän pyhäsin kannattane latukonneilla ajjaa, kun pittää maksaa tuplapalkat.


    • Latuva

      Aito mies ei joutavia vingu, se hiihtää oli latuja tai ei. Nykyajan trikoomiehet vinkuu, jos ladulle on lennähtänyt hieman puuterilunta. Kai niillä meikit valuu...

      • kanttori

        Tosi on. Aito mies hiihtää umpista, eikä mene Ylläkselle turhaan rahojaan tuhlaamaan, koskapa umpista löytyy kotinurkiltakin. Sitten aito mies laulaa iltaisin niillä rahoilla Koffin virsiä.


    • minävaan457753

      On kyllä ihme vinkumista. Kannattaa ostaa paperinen latukartta. Siitä selviää reitit ja välimatkat. On myös hoitoluokka.

      10 euron hinnalla näkee puhelimella mistä on ajettu. Jos 2000 euron mökin vuokraajalle tuo on liian iso summa, niin sitten ei voi valittaa, että ei tiedä latujen kuntoa.

      Ison rinnekoneen saa edelle ajamaan varmasti 100 eur/h. Rinnekoneella juuri ajettu latu ei välttämättä ole sen parempi kuin muutaman päivän vanha, jos kone pöyhii nihkeää lunta pintaan. Latuja ei kannata missään ajaa, jos ei ole tarvetta. Ajaminen maksaa joka paikassa.

      Lomasää on sattumasta kiinni. Joskus tuulee koko viikon ja aurinkoa ei näy. Joskus sataa koko viikon ja lt on nollassa. Aina ei voi voittaa. Jos haluaa vakio olosuhteita, kannattaa mennä hiihtoputkeen ja hiihtää siellä 500 m pätkää edes takaisin.

      Ei pidä kauhistus, jos lunta on 2 cm ladulla. Joskus luistaa tosi hyvin silläkin. On pehmeää luistella, eikä käy nilkkoihin. Muutama kun mennyt, niin perinteistä ihan ok mennä, jos mm-kisoihin treenaa.

      Ylläksellä äkäskeron, aakenuksen, lainion ja hannukaisen kulmien harvat ajokerrat ymmärrän. Eihän siellä moni hiihdä, vaikka ladut olisi tosi hyvässä kunnossa. Jälkiä on helppo katsoa. Samoin kurtakon latu. Ei moni hiihdä.

      Kannattaa suunnitella viikon lenkit huomioiden ajot. Ke on äkäskeron lenkki. To on aakenuksen ympäri. Kannattaa huomioida myös tuulet. Turha mennä itään suolle kovalla tuulella.

      Levi ja saariselkä ovat varmasti hyviä paikkoja. Levin ladut käy helposti aika tutuiksi, jos hiihtää 300-400 km/viikko.

      Vaihtelu virkistää. Käy eri paikoissa eri vuosina. Koli, vuokatti ja kuusamo on myös hyviä vaihtoehtoja.

      Aloitukseen vastine on, että ylläksen ladut ei todellakaan ole huonosti hoidettu. Ne ovat järkevällä tavalla hoidettuja. Ei jokaisen muutaman sentin jälkeen voida rinnekoneella ajaa 300 km.

      • minäkipetyin

        Kylhän toi on enempi periaate- ja moraalikysymys, kun rahakysymys. Mökkihinnat oikeesti saattaa olla isolle sakille tuon pari tonnii. Ylläs houkuttelee luokseen nimenomaan hiihtäjiä hyvillä reiteillä ja kommeilla maisemilla. Kun sitten hiihtäjät tullee niin taas yritetää rahastaa jokkaista ennen kun pääsee ladulle. Se on pikkuraha mutta sen pyytäminen v----taa suunnattomasti. Monella on tunteet pinnasa ja järki jää sivvuun. Kyllä latutiedon pitäs kuuluu majotushintaan. Se on muuten hiton huono perustelu, että niitä kaukasempia erämaaltuja ei kannata ussein ajjaa, kun niillä on niin vähän hiihtäjiä. Asian pitäs olla just toisinpäin. Hiihtäjät tullee Ylläkselle just siksi että siellä pääsee niille syrjäisille kulmille hiihtään. Mutta tavalliselle hiihtelijälle riittää että sinne mennee yhtenä päivänä viikosta tekkeen oikein erämaahiihtoa, ei jaksa enempää. Tommonen päivä valitaan ylleensä ilmojen mukkaan. Ei tavallinen hiihtelijä lähe sinne vain ke tai to, jos ei ole kunnon ilmaa. Sitten kun mennee niin jos se latu ei oo kunnossa, niin pettymys on pirunmoinen. Ei ole ihme, että Ylläksen kävijämäärät ottaa takapakkia. Ei siitä pääse mihinkää, että asia koetaan niin että Ylläksen matkailu valehtelee, kun väittää että latuja on 330 km. Kun suurin osa niistä on sellasia että ovat hiihtiokunnossa vain ajoittain. On se tietysti latuyhtiön kannalta järkevää latuhoitoa, että niitä hoidetaan mahdollisimman pienellä rahalla. Mutta onko se järkevää Ylläksen matkailun kannalta?


      • latujaonmuuallaki
        minäkipetyin kirjoitti:

        Kylhän toi on enempi periaate- ja moraalikysymys, kun rahakysymys. Mökkihinnat oikeesti saattaa olla isolle sakille tuon pari tonnii. Ylläs houkuttelee luokseen nimenomaan hiihtäjiä hyvillä reiteillä ja kommeilla maisemilla. Kun sitten hiihtäjät tullee niin taas yritetää rahastaa jokkaista ennen kun pääsee ladulle. Se on pikkuraha mutta sen pyytäminen v----taa suunnattomasti. Monella on tunteet pinnasa ja järki jää sivvuun. Kyllä latutiedon pitäs kuuluu majotushintaan. Se on muuten hiton huono perustelu, että niitä kaukasempia erämaaltuja ei kannata ussein ajjaa, kun niillä on niin vähän hiihtäjiä. Asian pitäs olla just toisinpäin. Hiihtäjät tullee Ylläkselle just siksi että siellä pääsee niille syrjäisille kulmille hiihtään. Mutta tavalliselle hiihtelijälle riittää että sinne mennee yhtenä päivänä viikosta tekkeen oikein erämaahiihtoa, ei jaksa enempää. Tommonen päivä valitaan ylleensä ilmojen mukkaan. Ei tavallinen hiihtelijä lähe sinne vain ke tai to, jos ei ole kunnon ilmaa. Sitten kun mennee niin jos se latu ei oo kunnossa, niin pettymys on pirunmoinen. Ei ole ihme, että Ylläksen kävijämäärät ottaa takapakkia. Ei siitä pääse mihinkää, että asia koetaan niin että Ylläksen matkailu valehtelee, kun väittää että latuja on 330 km. Kun suurin osa niistä on sellasia että ovat hiihtiokunnossa vain ajoittain. On se tietysti latuyhtiön kannalta järkevää latuhoitoa, että niitä hoidetaan mahdollisimman pienellä rahalla. Mutta onko se järkevää Ylläksen matkailun kannalta?

        Ainaki parikymmentä kertaa olen Ylläksen maisemista nauttinu hiihtämällä. Minäkin olen tykänny erityisesti noista erämaaladuista. Hienoja reittejä on ainaki nämä: Haavepalon kautta Aakenuksen laelle ja sitä pitkin Pyhäjärven kämpälle tai Moloslehdon porokämpälle. Kotamajalta Kukasvaarojen välistä Pyhäjärvelle. Äkäskeron ympäryslenkki. Ylläksen ja Levin väli. Aika mukavia on myös Hannukaisen lenkki ja Lainion kierros. Mutta jäävät välliin tänä vuona ja varmaan lähivuosina. On sattunu parina vuonna, että nuo lenkit on aika huonosa kunnossa. Aakenuksen laella ei lumi haittaa, kun tuuli sen vie, mutta sen jälkeen... Ja samon muillakin reiteillä. Eikä ollu edes kovia lumisatteita. Nyt hiiheltiin Levillä ja oli positiivinen kokemus. Huhtikuussa on vuorosa Saariselkä, saapi nähä miten siellä on hommat hoidettu.


    • 54000km

      Kyllä ne ovat ihan riittävän hyvässä kunnossa aina.
      Turhia valittajia on maa täynnä.
      Toista kierrosta olen maapallon ympäri hiihtäny (km) ja aina on ladut olleet "riitävän" hyvässä kunnossa. Ei niitä kukaan ehdi tuiskukeleillä huippukunnossa pitää.
      Välillä ei latua ollenkaan.

      • kmkmkmkmkm

        Noin vähäisillä kilometreillä ei oikea hiihtäjä rupea kehuskelemaan. Jo kauan sitten oli Oloksella yhden petäjän kyljessä kyltti, että joku hiihtoneuvos oli siinä kohtaa saanut 100 000 km täyteen. Kuinka paljon lienee hiihtänyt senkin jälkeen?


      • montakm
        kmkmkmkmkm kirjoitti:

        Noin vähäisillä kilometreillä ei oikea hiihtäjä rupea kehuskelemaan. Jo kauan sitten oli Oloksella yhden petäjän kyljessä kyltti, että joku hiihtoneuvos oli siinä kohtaa saanut 100 000 km täyteen. Kuinka paljon lienee hiihtänyt senkin jälkeen?

        Se oli latuneuvos Esko Lankila, jolle tuo 100 000 tuli täyteen jo 2001 ja miehellä oli vielä hiihtoaikaa vuoteen 2009. Paljonko lienee tullut lisää.


      • sopivamääräkö
        kmkmkmkmkm kirjoitti:

        Noin vähäisillä kilometreillä ei oikea hiihtäjä rupea kehuskelemaan. Jo kauan sitten oli Oloksella yhden petäjän kyljessä kyltti, että joku hiihtoneuvos oli siinä kohtaa saanut 100 000 km täyteen. Kuinka paljon lienee hiihtänyt senkin jälkeen?

        Kehu omia määrisi! Taijat olla niitä ns. "kun velipoika" Tai sukulaismies teki sitä ja tätä.
        Olen tavannut teikäläisiä eteläsuomen vinkujia joka talavi niin lapissa kun muuallakin:


      • Niihtihiilo
        montakm kirjoitti:

        Se oli latuneuvos Esko Lankila, jolle tuo 100 000 tuli täyteen jo 2001 ja miehellä oli vielä hiihtoaikaa vuoteen 2009. Paljonko lienee tullut lisää.

        Minulla on jo neljäs miljoona kilometriä täynnä,viides menossa.


    • rivott3

      Omia huomioitani Ylläksen laduista näin sunnuntaihiihtäjän näkökulmasta (juuri palasin Ylläkseltä jossa viikon olin)
      - latukarttaa ei ollut saatavilla netistä ennen matkaa, joten jäi suunnittelematta etukäteen nuo reitit. En luota sähköiseen, joten ostan aina paperisen latukartan. 10 euroa maksoi ja sillä pärjäsi.
      - hiihtelin lähinnä I ja II latuja. Kesänginkeitaalle vievät ladut supersuosittuja ja kuluneita! Pienen plussakelin jälkeen ladut todella roskaiset, ei näkynyt latukonetta päiviin. Kesänginkeitaalle vievän metsäladun alamäissa latu rikkoontunut koska hiihtäjät jarruttelivat ladun rikki, eli sielläkin olisi kaivattu vähän enempi latukonetta. Ladut jäisiä ja suorastaan vaarallisia kun vähänkin oli plussaa ja pakkasta sekaisin.
      - Erehdyksissäni lähdin hiihtämään koirapolulle koiran kanssa vain huomatakseni ettei siinä pystynyt edes luistelemaan kun oli niin kapea. Toki olihan jossain ettei sinne latu-uraa ajeta mikä on ok, mutta olisin luullut että se olisi riittävän leveä luisteluhiihtoon. Äkäslompolon puolella ei koiralatuja lähes ollenkaan......
      - Kesänginjärvelle ei ajeta latua miksi, nyt oli niin röpelöinen pinta että sopi vaan pertsaa meneville ja luisteluhiihtäjille hengenvaarallinen, kaikki lähti metsän kautta
      - Latukahviloiden ryöstöhinnat ainakin eräässä nimeltä mainitsemattomassa majassa. Mehu 2 euroa ja kuppi oli ekspressokuppi, huh huh! Muuten en tarjontaa katsonutkaan.
      - Latujen varrella voisi olla enempikin pysähdyspaikkoja kuin ne harvat kodat. Ei kaikilla paukut riitä monen kilometrin hiihtelyyn ilman taukoja eli ei tarvitse olla edes laavu vaan riittäisi hyvin esimerkiksi penkit pientä taukoa varten, esim. Latvamaja-Kahvikeidas on jotain 6km niin siinä oli ainakin pari kohtaa johon olisi hyvin voinut laittaa puupenkkejä joihinkin leveimpiin kohtiin.
      - Ladut kaikki hiihtäjien käytössä, tosi vaikea löytää kävelyyn mitään polkuja tms. Ymmärrän toki että hiihtäjille ladut jne mutta hiihdon jälkeen voi olla tarpeen verrytellä kävellen.
      - Laavuilla olisi hyvä jos olisi jotain penkinlämmittäjiä, pelkkä tuli ei riitä ja kaikki nyt ei mitään reppua ala kantamaan hiihtäessään

      • parempaatoivotaan

        Vaikka nuo jotkut ilmeiset Ylläksen yrittäjät yrittää kehuskella, että latujen hoito on hyvää, niin EI se ole. Sinäkin olet sen todennut monen muun tavoin. Se on äärettömän ärsyttävää, että se latujen kuntotieto on tehty salaiseksi ja maksulliseksi. Olisi myös todella mukavaa, jos latukartta olisi netissä ja voisi etukäteen suunnitella reittejään. Mökit maksaa hirveitä, latukahvilat samoin, eikä muistakaan palveluista voi mitään muuta sanoa. Kyllä niihin hintoihin pitäisi sisältyä latujen kuntotieto ja latujen pitäisi olla moitteettomassa kunnossa, jos luonnonilmiöt ei kunnostusta estä, kuten ei nytkään. Hiihtämään turistit tulee ja maksavat nuo hirmuhinnat. Löysin netistä latuhoitajan päiväkirjan facebook sivut. Siellä ihmiset yrittää epätoivoisesti kysellä, että onko se tai se latu kunnossa tai että minnepäin on kone latua ajanut, jotta voisi sinne hiihdellä. Turhaan tietysti. Koska se tieto on salaista ja maksullista. Mutta se tieto sieltä selviää, että hyvin usein latukoneet pitää täydellisen rokulipäivän, eivätkä aja ollenkaan, säästetään. Kuten esim tänään lauantaina 19.3.16. Eikö liene tarpeeksi hiihtäjiä nyt sesonkiaikana? Vai onko niin, että jos joku on niin tyhmä, että jää ns. vaihtopäivänä Ylläkselle hiihtämään, niin hänelle ei anneta mitään arvoa? Ladut ainakaan ei ole moitteettomassa kunnossa. Muutama päivä sitten siellä facebookissa oli tietoa, että koneet seisoo, kun oli rikki ja konemiehet aiheellisesti varoitteli jäisistä ja vaarallisista laduista. Kyllä Ylläkselle kaivattaisiin pientä asennemuutosta.


      • valehtelija
        parempaatoivotaan kirjoitti:

        Vaikka nuo jotkut ilmeiset Ylläksen yrittäjät yrittää kehuskella, että latujen hoito on hyvää, niin EI se ole. Sinäkin olet sen todennut monen muun tavoin. Se on äärettömän ärsyttävää, että se latujen kuntotieto on tehty salaiseksi ja maksulliseksi. Olisi myös todella mukavaa, jos latukartta olisi netissä ja voisi etukäteen suunnitella reittejään. Mökit maksaa hirveitä, latukahvilat samoin, eikä muistakaan palveluista voi mitään muuta sanoa. Kyllä niihin hintoihin pitäisi sisältyä latujen kuntotieto ja latujen pitäisi olla moitteettomassa kunnossa, jos luonnonilmiöt ei kunnostusta estä, kuten ei nytkään. Hiihtämään turistit tulee ja maksavat nuo hirmuhinnat. Löysin netistä latuhoitajan päiväkirjan facebook sivut. Siellä ihmiset yrittää epätoivoisesti kysellä, että onko se tai se latu kunnossa tai että minnepäin on kone latua ajanut, jotta voisi sinne hiihdellä. Turhaan tietysti. Koska se tieto on salaista ja maksullista. Mutta se tieto sieltä selviää, että hyvin usein latukoneet pitää täydellisen rokulipäivän, eivätkä aja ollenkaan, säästetään. Kuten esim tänään lauantaina 19.3.16. Eikö liene tarpeeksi hiihtäjiä nyt sesonkiaikana? Vai onko niin, että jos joku on niin tyhmä, että jää ns. vaihtopäivänä Ylläkselle hiihtämään, niin hänelle ei anneta mitään arvoa? Ladut ainakaan ei ole moitteettomassa kunnossa. Muutama päivä sitten siellä facebookissa oli tietoa, että koneet seisoo, kun oli rikki ja konemiehet aiheellisesti varoitteli jäisistä ja vaarallisista laduista. Kyllä Ylläkselle kaivattaisiin pientä asennemuutosta.

        Tosiaan tuolta facebookista ilmenee, että on väliin päiviä, et koneet ei aja latuja ollenkaan. Se on kovin kummallista, koska sielä netissä on myös Latuhoitajan päiväkirja, joka tarkoin selitää miten ladut hoidetaan. Sielä lukkee selvästi : I-hoitoalueen ladut hoidetaan päivittäin. Siis joka päivä. Pittääkö sanoo nätisti, että Ylläs antaa erreyksesä väärää tietoo vai voisko sannoo suoraan että valehtelee. Ei tarvii hirveesti ihmetellä jos joku pettyy Ylläkseen.


      • sivustaseurasin
        valehtelija kirjoitti:

        Tosiaan tuolta facebookista ilmenee, että on väliin päiviä, et koneet ei aja latuja ollenkaan. Se on kovin kummallista, koska sielä netissä on myös Latuhoitajan päiväkirja, joka tarkoin selitää miten ladut hoidetaan. Sielä lukkee selvästi : I-hoitoalueen ladut hoidetaan päivittäin. Siis joka päivä. Pittääkö sanoo nätisti, että Ylläs antaa erreyksesä väärää tietoo vai voisko sannoo suoraan että valehtelee. Ei tarvii hirveesti ihmetellä jos joku pettyy Ylläkseen.

        Kyllä tulee lisää pettyneitä. La 10.4. oli se hiihtotapahtuma ja tuolta facebookista ilmeni, että sen takia ei hoidettu edes I-luokan latuja, vaikka niin luvataan tehdä joka päivä. Yksi luisteluhiihtäjä kirjoitti, että joutu palaamaan takaisin Ylläsjärvelle Latvamajan reitiltä, kun baana oli järkyttävässä kunnossa. Varmaan suuri joukko muitakin hiihtäjiä palasi tai tarpoi ladulla kiroillen. Kaikki ei viitti kirjoittaa, vaan pistää asian muistiinsa. Latumiesten selitys oli, että ei ollut miehiä, kun oli se hiihtotapahtuma. Höpsistä hyvät aikamiehet. Miehiä kyllä riittää, jos on halua järjestää ja hoitaa hommat. Nyt puuttuu se halu ajoittain. Taitoa teillä kyllä on, kun vain teette.


    • VarmanaON

      Tulevalla viikolla Yllässeudunn latuja hiihtää Porin kokoisen kaupungin asukasmäärän verran hiihtäjiä.

      On ihime, jos ladut ei ole ajettuja !

    • oikeariskion

      Kunhan Metsähallituslaki etenee ja puistot yksityistetään, niin hiihto saadaan lopetettua totaalisesti. Vain omistajat saavat hiihtää.

    • hiihtolasse

      Kehitys kehittyy Ylläkselläkin. Itse kukin tykönään miettiköön meneekö parempaan vai huonompaan suuntaan. Latujen hoidosta voi olla montaakin mieltä. Jos enempi hiihtää, löytyy välillä hyvässäkin kunnossa oleva pätkä ja sitten niitä huonompia pätkiä. Näin kävi meillekin jokin aika sitten ja monesti ennenkin. Kun silmäilin Ylläksen latujen facebookin sivuja, niin tokihan siellä enemmistö kehuu latuja, lienevätkö pikku pätkän hiihtäjiä vai vuokramökkien omistajia, joille korkeammat latumaksuosuudet olisi suuri kauhistus... Mutta sitten on muutama rohkea, joka uskaltaa omalla nimellään kertoa, että ladut olivat hyvinkin surkeassa kunnossa. Ovat varmaankin tosi pettyneitä latujen kuntoon ja saattavat pahimmillaan miettiä muitakin hiihtopaikkoja seuraavaksi talveksi. Vielä maaliskuussa Ylläksen Yhdyskuntateknisen Huollon (hoitaa ladut) sivuilta löytyi "Latuhoitajan päiväkirja". Siinä vakaasti vannottiin, että "I-hoitoalueen ladut hoidetaan päivittäin ja II-hoitoalueen ladut tarvittaessa kulumisesta ja sääolosuhteista riippuen". Sieltä facebookin sivuilta samaan aikaan toki ilmeni, että ladunhoitajat pitivät välipäiviä varsin usein ja silloin kaikki ladut jätettiin hoitamatta. Mutta kehitystä tapahtuu, Ylläkselläkin. Tuo "Latuhoitajan päiväkirja" on poistettu netistä kokonaan. Mutta nyt löytyy selvät sävelet Ylläksen nettisivuilta, kohdasta "Latujen hoitoluokat". Siellä kerrotaan, että "I-luokan latuja hoidetaan tarpeen mukaan päivittäin ensilumilta alkaen. II-luokan ladut hoidetaan 1.2.-1.5. tarpeen mukaan joka kolmas päivä, tai jos lunta sataa yli 3 cm. III-luokan latuja hoidetaan 15.2.-1.5. tarpeen mukaan vähintään kerran viikossa (lumisateesta tai -myrskystä maksimissaan 36 tuntia." Se on erinomaisen selvää tekstiä. Nyt hiihtäjille ei anneta enää katteettomia lupauksia latujen hyvästä hoidosta. Tuo "tarpeen mukaan" kertoo kaiken. Siitä päättää tietenkin ja ymmärrettävästi latujen hoidosta vastaava henkilö. Hänelle se "tarpeen mukaan" voi olla hieman erilainen kuin nirsolle himohiihtäjälle. Parhaimmillaan hyvillä ilmoilla ja vähäisillä hiihtäjämäärillä voi olla niinkin, että latuja ei tarvitse hoitaa kertaakaan viikon aikana, paitsi Myllyhiihdon latu keskiviikkona ja Aakenuksen latu torstaina, koska niin on luvattu. Siispä nyt pulinat pois! Ken menee Ylläkselle murtomaahiihtämään, hänen tulee ymmärtää, että ladut ovat aina "tarpeen mukaisessa" kunnossa. Jos hiihtäjä on eri mieltä latujen kunnosta, hän on väärässä, sillä ei hänelle ole kukaan luvannutkaan sen parempaa latujen kuntoa kuin mitä vastaan tulee.

    • muttanauttimaan

      Nyt kun hanki on kovaa, onnettomuuksia on ollut taas päivittäin. Huoltokelkat ja Pelastuslaitos joutuvat käyttämään hiihtoreittejä, joten varokaa laskuissa, etenkin laskuissa Totovaaraan ja Homevaarasta. Kelkka ja pulkka tekevät laskuihin pahat urat, jolloin auraamalla jarruttaminen on erittäin vaikeaa.

      Ladunhoitajat tekevät parhaansa, olosuhteet huomioon ottaen, eivätkä potki Lehdon pakkia niinkuin Tuntemattomassa.

    • Salosta

      Joo-o. Aika paljon olen hiihtänyt Ylläksellä, ja paljon muuallakin, ja aina ovat ladut olleet kiitettäviä. Pikkuisen ihmetyttää tuo muutamien ylenpalttinen mollaus. Lähden Hannukaisen parkilta johonkin suuntaan paivittäin pari viikkoa vuosittain. Aina olleet ykkösluokan ladut.

      • Anonyymi

        EI OLE ENÄÄ

        EI LATUJA HANNUKAISESSA

        EIKÄ

        EDES PARKKIPAIKKAA

        ON VAIN KAIVOSPÖLYJÄ


    • Hiihtäjä57

      Onkohan täälläkin trollit liikkeellä....... Hiihdän aina Ylläksellä.

    • pfilosofiaa

      Sehän on niin, että ei oo väliä puhutaanko hyvvää vai pahhaa. Pääasia on, että puhutaan. Entinen tyttökin tuumasi, että kunnia meni, mutta maine kasvaa. Hyvä noin, bisnes pyörii ja rahhaa tulee.

    • ääntämahtuumualimaan

      Taisi Ylläs saada Latutilanteen äänestyksessä enemmän ääniä kuin neljä seuraavaksi sijoittunutta hiihtoaluetta yhteensä.

    • Enter-2
    • maksuja

      Lomailijahan voi vaikuttaa latujen kuntoon, valitsemalla sellaisen majoituksen joka on maksanut latumaksunsa, ehkä näin tulisi lisää maksajia --> lisää rahaa -->paremmat ladut. Nimet maksaneista löytyy Googlesta, latumaksut Ylläs ...

    • Filttihattu

      Oman kokemukseni mukaan latujen kunto on ollut maaliskuussa pääosin ihan OK. Kyllä minä ymmärrän sen että jos luvassa on 3 päivää lumisadetta niin ne väliajot menevät aika hukkaan tai että jossain Sumupuljuilla joutuu käyttämään vähän omaakin harkintaa. Enemmän ottaa päähän se, että jos on hyvää ilmaa niin edes eniten tahkottuja pätkiä ei ajeta päivittäin. Jos ilma heiluu nollan molemmin niin joku metsälatu Kesängin keitaalle tai Velhon kodan pätkä alkaa olla latu-uraton ja hemmetin jäinen jo parin päivän jälkeen.

      Mutta kyllä säistä se suurin vaihtelu tulee. Viime keväänä oli hienot tykyt puissa kun mentiin, ja sitten toisena päivänä suojakeli ja tuuli tiputtivat ne tykyt ja samalla tonnikaupalla männyn oksia ja kuorihaketta laduille jossa ne sitten "ilahduttivat" koko loppuviikon. Ei sellainen lähde oikein edes latukoneella, mutta kyllä siinä tilanteessa se "tarpeen mukaan" tulkittiin mielestäni aika pitkäksi.

      • levillekö

        Tuollaisia samansuunatisia kokemuksia on parilta talvelta. Ei siellä oikein haluta pitää latuja kunnossa. Olosuhteet toki vaikuttaa, mutta liekö tuo viisasta säästöä. Kovin se on harmillista, kun latuverkosto on Lapin paras vaihtelultaan ja maisemiltaan. Mutta tänä talvena hiihdellään huonommissa maisemissa, sen verran tympäsee tuo touhu Ylläksellä.


    • Ksisi

      Hiihtolomaviikoilta on ainakin positiivisia kokemuksia latujen kunnosta yli 10 vuoden ajalta. Latukoneita näkyy ajelevan kyllä ihan riittävästi. Päivällä välillä jopa haitaksi asti. Illalla myös tekevät ahkerasti töitä.

      Itse olen ainoastaan kerran ajautunut ladulle, jossa oli lunta ehkä noin 5 cm, eikä sitä oltu huollettu muutamaan päivään. Pitkiäkin lenkkejä on tullut hiihdettyä. Ehkä kaikki ladut eivät aina ole ihan tiptop ja kevään jäisistä keleistä en osaa sanoa. Siinä ei kyllä latukonekaan juuri auta, jos välillä on suojaa ja välillä pakkasta.

      Kahviloiden hinnat ovat toki aika kovia, mutta erämaassa on erämaan hinnat, opetti isäukkokin jo aikoinaan. Jos jollakin ei ole varaa ostaa 5 € mehua ja munkkia, kannattaa ottaa se reppu mukaan ja nautiskella eväitä maisemia katsellen tai laavulla, joita myös kiitettävästi on reitillä.

      Latukartta saisi olla tutustumista varten kyllä netissä näytillä, siitä voi palautetta antaa Ylläkselle! Aikanaan se oli ja vuosien mittaan resoluutiota on pienennetty vuosi vuodelta. Enää siitä ei saa selvää :) !

      Vastaavia latuja ei kuitenkaan mielestäni ole muualla Suomessa. Itse ainakin tykkään Ylläksellä hiihdellä ja hiihdän jatkossakin. Seuraavaksi taas hiihtolomalla!

      • hyviähiihtoja

        Aakenuksen ja Yläperän seutu on vielä avaamati, sinne ei edes kannata yrittää hiihtolomilla. Sääli sinänsä, lumitilanne on hyvä ja ne ovat mukavimpia hiihtoalueita.

        Kahviloita voi verrata nykypäivänä Hell Sinskajain herraskahviloihin, jooiden hinnat on ainakin samaa tasoa.


      • tyhmiäköneon

        Toi on kyllä aivan käsittämätön juttu, että latukarttaa ei voi netissä etukäteen tarkastella. Mieidän perhe on nuori perhe eikä oo kertaakaan Ylläksellä käyty. Muutamassa muussa paikassa kyllä. Nyt suunnitellaan hiihtoloman murtsikkahiihtoja. Mutta ei pysty aatteleen Ylläksen hiihtoja kun ei oo kartta. Pitää mennä muualle, harmi.


      • sääriselkäkutsuu
        tyhmiäköneon kirjoitti:

        Toi on kyllä aivan käsittämätön juttu, että latukarttaa ei voi netissä etukäteen tarkastella. Mieidän perhe on nuori perhe eikä oo kertaakaan Ylläksellä käyty. Muutamassa muussa paikassa kyllä. Nyt suunnitellaan hiihtoloman murtsikkahiihtoja. Mutta ei pysty aatteleen Ylläksen hiihtoja kun ei oo kartta. Pitää mennä muualle, harmi.

        Tuossa on vissi perä. Etelän kirjakaupoissa ei ole Ylläksen latukarttaa. Netissä vaan pelkkää LillinLällytystä.

        Mielummin varaa jonnekin muualle kuten Saariselälle.


      • 84775929034
        tyhmiäköneon kirjoitti:

        Toi on kyllä aivan käsittämätön juttu, että latukarttaa ei voi netissä etukäteen tarkastella. Mieidän perhe on nuori perhe eikä oo kertaakaan Ylläksellä käyty. Muutamassa muussa paikassa kyllä. Nyt suunnitellaan hiihtoloman murtsikkahiihtoja. Mutta ei pysty aatteleen Ylläksen hiihtoja kun ei oo kartta. Pitää mennä muualle, harmi.

        Tuo Ylläksen karttakikkailu on kyllä syvältä. Siellä taitaa olla just teini-iän ohittaneet nörttipojat kiusanteossa, pelkkää ilkeyttähän tuo on. Eikö Kolarissa ole kunnanjohtajaa, joka osaisi sanoa kaapille paikan?


    • lomallelähtijä

      Joko Myllyn latu on auki ? Kai Peurakaltioon sentään pääsee ?

    • siihensaakka

      3s luokan lavut puhkastaan 15.2

      • kiitstästätiedosta

        No hyvä, viikkoa ennen etelän hiihtolomia. Pääsevät vähän kovettumaan ennenkuin kova käyttö alkaa.


    • Olen Ylläksellä käynyt 15 vuotta kesäisin ja talvisin ja maaliskuun 23 pv. menen 3 viikoksi. Ladut ovat olleet huippukunnossa aina.
      Mutta tuliko kenellekkään mieleen, että tuo latujen hoito maksetaan pääasiassa latumaksuilla.
      Tunturin ympärillä on tuhansia lomaosakkeita, mutta monikaan noista "juppikartanon" omistajista ei halua maksaa latumaksua. Keskustelin tästä aiheesta kerran erään paikallisen yrittäjän kanssa, ja hän totesi että ongelma on siinä kun se latumaksu pahusvieköön on vapaaehtoinen ja pakolliseksi maksuksi sitä ei kuulemma saa millään.

      Parasta kysyä vuokraisännältä, että onko latumaksu maksettu, ja jos ei ole niin hakee uuden kämpän, jossa asiat on kunnossa.

      Täällä mediassa saa asiat leviämään melko helposti, varsinkin negatiiviset jutut, kuten tästäkin viestiketjusta ilmenee.

      Tässä linkki:

      http://www.yllas.fi/tekemista/hiihto/latumaksu.html

      Ja tästä löytyy maksaneet:

      http://www.yllas.fi/media/latumaksun-maksaneet/latumaksu-maksajat-23012017.pdf

    • rukas

      Ylläs on lestishomojen mesta, Ruka paras.

      • tulesiekimukhan

        Joo, meillä on niin haaskaa tai voitha sieki rutkuttaa reikääs sielä ruskajanrajala


    • uraonjo

      Peurakaltioon pääsee, vaikka uralla onkin jo 15 cm uutta lunta

      • voehelevantan

        Nii pääsi joo, ko kuvasiva Peltsin Lappia. Nyt se on jo niin tukossa, ettei siitä viihti hihtää ko ei tullu mukkaan umpisen suksea


    • mitääninformaatiota

      Ylläksen sivuhat vaikuttaa pelkältä tilausansalta

    • peiponpesäläine

      Kyllä osaa porukka valittaa ja ilmeisesti vaatia, että kaiken pitäisi olla ilmaista. Kommunismi on jo kaatunut. Maksan mielelläni mökistäni siitä vaaditun latumaksun, jonka lisäksi ostan jokaiseen käyttämääni suksiparin suksimerkin á 5 €. Kun hoidan oman osuuteni mulla on myös oikeus vaatia jotain. Vietämme Ylläksellä vuosittain 15-17 viikkoa, ja mielestäni ladut ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa. On kohtuutonta vaatia että juuri sillä viikolla kun satutte olemaan Ylläksellä, ja säätila tekee tepposet, latujen pitäisi siitäkin huolimatta olla kaikki viimeisen päälle hoidetut.
      Auttakaa latupartioita hoitamaan latuja ostamalla suksiinne latumerkit, ja liimatkaa ne suksiin, näkevät sitten nuukemmat, että jotkut sentään pyrkivät osallistumaan kustannuksiin.

      • isäStalininkläpit

        Kolarin Kommunistit voivat yhä hyvin ja omistavat Ylläksen


      • petettyhiihtäjä

        Ettäs kehtaatkin tommosii kirjootella. Kun me etelän varikset sinne tullaan viikoksi tai kahdeksi hiihtelemään ja mökistä maksetaan vuokraa liki tonni tai jopa ylikin viikolta, niin jo vain hitto vie se pitää riittää. Mittää ei ole vaadittu ilmaseksi, vaan kaikesta on jo etukätteen maksettu tosi paljo. On kyllä järjettömyyden huippu vaatia siihen lisäksi, että turistin pitäs ostaa suksitarroja, jotta olisi ne hiihtoladut paremmasa kunnosa. Kun me turistit sinne tullaan hiihteleen ja maksetaan kaikesta pirun paljo, niin kyllä oletus on että ladut on hoidettu kunnolla. Kokemusta on, että välliin se hoito on pahasti retuperällä, vaikka huonot ilmatkaan ei oo esteenä. Latumiehet vaan pittää välillä täydellisiä lepopäiviä. Se on kuulkaas niin, että niitä on semmosiaki hiihtokeskuksia, joisa turistista pijetään hyvää huolta ja ladut on kunnossa. Viime talvena oli huonot kokemukset Ylläkseltäja Leviltä hyvät. Tänä talvena ei ku---kaan Ylläkselle päin.


      • laskekaa-lakanalle
        isäStalininkläpit kirjoitti:

        Kolarin Kommunistit voivat yhä hyvin ja omistavat Ylläksen

        Kyllä net on Sippilän etelän kommunistit, ken Järven ja Lompolon nykyään omistaa.

        Vaan kepulaisen tasa-arvon nimissä voitais palauttaa tontit järvikylien suvuille ja saisivat vuokralle nämä etelän varikset nuo tonttinsa.


      • VaalitTuleejaÄÄNIKUULUU
        laskekaa-lakanalle kirjoitti:

        Kyllä net on Sippilän etelän kommunistit, ken Järven ja Lompolon nykyään omistaa.

        Vaan kepulaisen tasa-arvon nimissä voitais palauttaa tontit järvikylien suvuille ja saisivat vuokralle nämä etelän varikset nuo tonttinsa.

        Sipilä nussii tontit itselleen ja Bernerille, ei niitä enää köyhälle kansalle takaisin anna


    • etelänurho

      Olenko nyt käsittänyt asian oikein? Jos joku suunnittelee hiihtomatkaa tuonne ja haluaa tutustua etukäteen latuverkostoon, joutuu hankkimaan jonkin maksullisen mobiilisovelluksen.

      Jos noin on, niin tuohan on ihan pöljä systeemi. Ensin pitää maksaa siitä että näkee kaikessa rauhassa kotona mihin joutuu ostamaan suksiinsa hiihtoon oikeuttavan tarran.

      Vai ollaanko pikkuhiljaa lipumassa samaan systeemiin koko matkailubisneksessä?Nähtävästi kohta on vallalla sellainen tilanne, että kun suunnittelet matkaa vaikka johonkin etelän lomahelvettiin joudut ostamaan ensin kännykkääsi sovelluksen joka näyttää kuvia hotellista ja reitin uimarannalle.

      • entinenylläsfani

        Olet käsittänyt asian ihan oikein. Ylläksellä ovat tosiaankin noin pöljiä. Mutta voinet olla silti huoletta. Ei muualla olla matkailubisneksessä niin hulluja, että itse sitä tieten tahtoen vaikeutetaan ja ajetaan siten alas. Vain Ylläkseltä löytyy tuommoista hulluutta. Jätetään Ylläs rauhaan, hiihtäkööt siellä keskenään ja ostelkoon suksitarroja toinen toisilleen.


    • hohoijaa

      Tiesitkö "entinenylläsfani", että Levillä tuosta karttapalvelusta joutuu myös maksamaan, tutkippa kartta tarkemmin.

      • entinenylläsfani

        Kylläpä sinä ilmeinen mökin omistaja Ylläksellä kirjoitat täyttä potaskaa. Ei tässä ollut kyse mistään karttapalvelusta. Oli kyse siitä, että voiko kotona ennen Lappiin lähtöä katsella netistä latukarttoja ja suunnitella päivän hiihtoretkiään jo etukäteen ja ainakin haaveilla, että hiihtelen tuonne ja tänne ja tuolla käyn latukahvilassa jne. Ylläksen latukarttaa ei ole, ei voi mitään etukäteen suunnitella. Sen sijaan Levin latukartta löytyy helposti ja sitä voi suurentaa ja pienentää, tutkia tarkasti. Kaikki tulee näkyville, välimatkat, latukahvilat, laavut ym. On tosi mukava etukäteen suunnitella reittinsä. Levin ja Ylläksen palvelutasossa on valtava ero ja Ylläs aivan tahallaan häviää tämän kisan.


      • entinenylläsfani kirjoitti:

        Kylläpä sinä ilmeinen mökin omistaja Ylläksellä kirjoitat täyttä potaskaa. Ei tässä ollut kyse mistään karttapalvelusta. Oli kyse siitä, että voiko kotona ennen Lappiin lähtöä katsella netistä latukarttoja ja suunnitella päivän hiihtoretkiään jo etukäteen ja ainakin haaveilla, että hiihtelen tuonne ja tänne ja tuolla käyn latukahvilassa jne. Ylläksen latukarttaa ei ole, ei voi mitään etukäteen suunnitella. Sen sijaan Levin latukartta löytyy helposti ja sitä voi suurentaa ja pienentää, tutkia tarkasti. Kaikki tulee näkyville, välimatkat, latukahvilat, laavut ym. On tosi mukava etukäteen suunnitella reittinsä. Levin ja Ylläksen palvelutasossa on valtava ero ja Ylläs aivan tahallaan häviää tämän kisan.

        Jos sinulle on 10 €:n kausimaksu kynnyskysymys jolla pääsee tutkimaan latuverkkoa ja kahviloita kotona tai Kämpin baarissa, niin miksi liikut sitten Levillä, siihen sinulla kyllä näyttää olevan varaa.


      • rukalasse
        kyrsä60 kirjoitti:

        Jos sinulle on 10 €:n kausimaksu kynnyskysymys jolla pääsee tutkimaan latuverkkoa ja kahviloita kotona tai Kämpin baarissa, niin miksi liikut sitten Levillä, siihen sinulla kyllä näyttää olevan varaa.

        Mie itse hiihtelen kyllä vain Kuusamossa, kun sielä on parhaat senssit ja mökkikin. Mut en mie kyllä pysty mitenkää käsittään, että miks pitäs maksaa 10 euroo siitä ilosta, että saapi katella netistä Ylläksen latukarttaa. Kaikki tietohan on nykysi netissä ja ilmasta se siellä on. Kyllä on ahneuven piru sokassu Ylläksen porukan. Luulis hävettävän.


    • LIDLkuinLIDL

      Hilluhanget on myyty taas täyteen Ylläkselle. Menee pitkään, että vaihtuu se seuraava sukupolvi, joka ei vielä osaa ulkoa reittiverkkoa. Toki, joillekin se on Riemuliiteristä Pirtuliiteriin.

      • Onhan tuo Ylläksen latureittiverkko tullut tutuksi, enkä juurikaan minkäänlaista karttatietoo tarvitse. Ihan vaan tiedoksi, että löytyy se ilmainenkin latukartta kahviloineen sieltä Ylläksen nettisivuilta.


      • kiimahangille
        kyrsä60 kirjoitti:

        Onhan tuo Ylläksen latureittiverkko tullut tutuksi, enkä juurikaan minkäänlaista karttatietoo tarvitse. Ihan vaan tiedoksi, että löytyy se ilmainenkin latukartta kahviloineen sieltä Ylläksen nettisivuilta.

        ei siitä nettikartas mitään näe, eikä tarviikaan


      • karttafriikki
        kyrsä60 kirjoitti:

        Onhan tuo Ylläksen latureittiverkko tullut tutuksi, enkä juurikaan minkäänlaista karttatietoo tarvitse. Ihan vaan tiedoksi, että löytyy se ilmainenkin latukartta kahviloineen sieltä Ylläksen nettisivuilta.

        Tuo on totta. Kyllä siellä lukee:"Pääset tutustumaan latukarttaan jo ennen lomaasi kartat-osiosta." Sieltä löytyy Talviurheilukartta, joka on siis mahdollisesti latukartta. Se kartta on tehty niin pieneksi, että siitä ei varmasti saa mitään selvää, eikä sitä pysty millään normaalilla konstilla suurentamaan. Minun isolta ja hyvältä näyttöruudulta erottuu juuri ja juuri teksti "Yhteistyössä" kartan yläreunassa. Mistään muusta ei saa selvää. Haiskahtaa vahvasti pelkältä kiusanteolta tuommoinen karttahomma. Mutta eikös se olekin niin, että "vahingonilo on paras ilo."


      • kusettajatliikenteessä
        karttafriikki kirjoitti:

        Tuo on totta. Kyllä siellä lukee:"Pääset tutustumaan latukarttaan jo ennen lomaasi kartat-osiosta." Sieltä löytyy Talviurheilukartta, joka on siis mahdollisesti latukartta. Se kartta on tehty niin pieneksi, että siitä ei varmasti saa mitään selvää, eikä sitä pysty millään normaalilla konstilla suurentamaan. Minun isolta ja hyvältä näyttöruudulta erottuu juuri ja juuri teksti "Yhteistyössä" kartan yläreunassa. Mistään muusta ei saa selvää. Haiskahtaa vahvasti pelkältä kiusanteolta tuommoinen karttahomma. Mutta eikös se olekin niin, että "vahingonilo on paras ilo."

        Näin on. Ylläksen nettisivut on vallannut joku idiootti. Vanhat olivat vielä jollaintavalla matkailijaa palvelevat. Nämä nykyiset vain haisevat.


      • turhuuksienturhuus
        kusettajatliikenteessä kirjoitti:

        Näin on. Ylläksen nettisivut on vallannut joku idiootti. Vanhat olivat vielä jollaintavalla matkailijaa palvelevat. Nämä nykyiset vain haisevat.

        Onhan siellä ne webkamerat, joista suurin osa ei toimi, eivät näytä lämpötilaa eivätkä kävijälaskuria, niinkuin ennen,


      • karttafriikki
        karttafriikki kirjoitti:

        Tuo on totta. Kyllä siellä lukee:"Pääset tutustumaan latukarttaan jo ennen lomaasi kartat-osiosta." Sieltä löytyy Talviurheilukartta, joka on siis mahdollisesti latukartta. Se kartta on tehty niin pieneksi, että siitä ei varmasti saa mitään selvää, eikä sitä pysty millään normaalilla konstilla suurentamaan. Minun isolta ja hyvältä näyttöruudulta erottuu juuri ja juuri teksti "Yhteistyössä" kartan yläreunassa. Mistään muusta ei saa selvää. Haiskahtaa vahvasti pelkältä kiusanteolta tuommoinen karttahomma. Mutta eikös se olekin niin, että "vahingonilo on paras ilo."

        Kehitys kehittyy, jopa Ylläksellä. Nyt tuota Talviurheilukarttaa on korjattu siten, että se on hieman tarkempi ja siinä näkyy erivärisiä viivoja, jotka ovat varmaankin latuja. Mutta ei sitä näkymää voi suurentaa, eikä sen avulla pysty mitään suunnittelemaan, eikä siitä vieläkään mitään selvää saa. Nimeksikin on vaihdettu "Latukartta-2017_2" siinä linkissä. Tarkoitus lieneekin vain näyttää, että tämmöinen kartta on olemassa. Oikein mainiota ylläsmäistä informaatiota ja palvelua.


      • kusetuksenmakua
        karttafriikki kirjoitti:

        Kehitys kehittyy, jopa Ylläksellä. Nyt tuota Talviurheilukarttaa on korjattu siten, että se on hieman tarkempi ja siinä näkyy erivärisiä viivoja, jotka ovat varmaankin latuja. Mutta ei sitä näkymää voi suurentaa, eikä sen avulla pysty mitään suunnittelemaan, eikä siitä vieläkään mitään selvää saa. Nimeksikin on vaihdettu "Latukartta-2017_2" siinä linkissä. Tarkoitus lieneekin vain näyttää, että tämmöinen kartta on olemassa. Oikein mainiota ylläsmäistä informaatiota ja palvelua.

        Volkwagenin logo tuossa näkyy ylhäällä, muista ei selvää saa. Oisko samanlainen huijaus kuin VWn päästöissä ?

        Joko Leviltä pääsee hiihtämään Ylläkselle ?


      • aukion
        kusetuksenmakua kirjoitti:

        Volkwagenin logo tuossa näkyy ylhäällä, muista ei selvää saa. Oisko samanlainen huijaus kuin VWn päästöissä ?

        Joko Leviltä pääsee hiihtämään Ylläkselle ?

        On tuo auki, mutta ajetaan vaan torstaisin, joten seuraa tilannetta. Ei ole harvinaista, että tulee 20 cm lunta yössä ja silloin uraa ei meinaa päästä läpi. Ainakaan luistelusuksella.


      • HyvääPohjaa
        aukion kirjoitti:

        On tuo auki, mutta ajetaan vaan torstaisin, joten seuraa tilannetta. Ei ole harvinaista, että tulee 20 cm lunta yössä ja silloin uraa ei meinaa päästä läpi. Ainakaan luistelusuksella.

        Huippukunnossa, kiitos ylläpidolle


      • kaukoT
        aukion kirjoitti:

        On tuo auki, mutta ajetaan vaan torstaisin, joten seuraa tilannetta. Ei ole harvinaista, että tulee 20 cm lunta yössä ja silloin uraa ei meinaa päästä läpi. Ainakaan luistelusuksella.

        Onko se tosiaan niin että osa laduista ajetaan vain torstaina? vaikutaa pikkusen huijauksele kun kerrotaan että latuja on 330km ja ei sitte olekaa. Voishan ne piirrellä karttaan niitä vielä lissää ja mainostaa että on 500 km ja ilmotella ettei ole keretty ajjaan aivan kaikkia.


    • Lompolostaladulle

      Nyt Myllylle, ladut erinomaisessa kunossa, toisin kuin etelässä, jossa kuulemma voiteet tulee taivaalta. Ainakin, jos Lahtelaisia on uskominen.

      • panjotZoi

        Myllyllä soittaa ja laulattaa Hanuri-Janne

        Latua kannattaa myrkyttää mennessään omalla hanurilla


    • ilmanhappeahapottuminen

      Kohta kun avokaivos on käynnissä, niin myrkyt tulee ihan ilman hiihtäjiäkin. Kukaan ei enää osta Ylläksen mökkejä, päinvastoin, kaikki ovat myymässä.

    • Perskelenyt

      Kuka jaksaa nillittää jostain 10euron kartasta? 10euroa haloo! Ei ne ladut pysy kunnossa pelkällä pyhällä hengellä. Hiihtäminen on muutenkin älyttömän halpaa. Saamme olla kiitollisia että ladut yleensä ovat ilmaisia. Toisinkin voisi olla.

      • kahjonkeksintö

        Kuka tuollaista kännykarttaa edes viittii ostaa. Kuruissa ei matkapuhelin / gps kuulu ollenkaan eikä siitä näytöstä näe mitään auringonpaisteessa. Sitten jos sitä oikeasti tarvitsee, akku onkin jo tyhjä.

        Vaan kaikenmaailman nörttilöille varmaan ihan hyvä korvike hiihtämiselle, saa kaljalasin ääressä tutkia latureittejä.


      • IhmePellejäSitäOnkin
        kahjonkeksintö kirjoitti:

        Kuka tuollaista kännykarttaa edes viittii ostaa. Kuruissa ei matkapuhelin / gps kuulu ollenkaan eikä siitä näytöstä näe mitään auringonpaisteessa. Sitten jos sitä oikeasti tarvitsee, akku onkin jo tyhjä.

        Vaan kaikenmaailman nörttilöille varmaan ihan hyvä korvike hiihtämiselle, saa kaljalasin ääressä tutkia latureittejä.

        Olet köyhä luuseripelle jolla ei ole varaa 10€ latukarttaan.


      • turhanpallinleikkaaja
        IhmePellejäSitäOnkin kirjoitti:

        Olet köyhä luuseripelle jolla ei ole varaa 10€ latukarttaan.

        Selevä. Et oo vaan kaivoksen kätyri.


      • järkeäsinne

        Ei varmaan ole kysymys siitä 10 euron hinnasta, vaan PERIAATTEESTA. Kun sinne Ylläkselle etelän ihmiset tulee hiihtämään, niin ne maksaa hiton kovan hinnan majoituksistaan. Siihen kyllä pitää kuulua ilmaiset latukartat ja kunnossapitotiedot. Pistäkää niihin majoitushintoihin se 10€ lisää ja jakakaa kaikille kartat. Tosiasia tietysti on, että jo monena vuonna olette sen 10€ niihin hintoihin lisänneet, mutta kartat on jääneet jakamatta. Kelpaahan se raha ahneelle, kun tyhmät turistit maksaa. Mutta voi olla, että ei maksa ikuisesti.


    • otalääkkeesi

      Hakeudu homo hoitoon !

      • terveinlääke

        Tahi hiihtämään


    • kurtakonkompuroija

      Ei ole aiheetonta tuo latujen moitiskelu hiihtäjien taholta. Kuukkelissa Kurtakon Lapin Kievarin yrittäjä sanoo suoraan; "ladut on hoitamatta". Kun juuri oltiin Ylläksellä ja oli ihanteelliset ilmat latujen hoidon kannalta niin kohtuullisessa kunnossa olivatten pääosin ja osittain jopa erinomaisessa kunnossa. Mutta oli kyllä huonostikin hoidettuja pätkiä. Miksi hitossa sielä Ylläksellä aatellaan, että hiihtäjien pitäsi maksaa se latujen hoito erikseen. Nehän maksaa sen jo hirveissä mökki- ja hotellivuokrissa ja latukahvilamaksuissa. Miksei sitä rahaa oteta sieltä? Minäpä ehotan. Pistäkäätten ainakin Latvamajan, Kotamajan, Kesängin keitaan, Aurinkotuvan, Luosujärven ja Velhon kodan ovenpieleen kävijälaskuri. Jokaisesta ohimenneestä peritään 50 centtiä latujen hoitoon siltä yrittäjältä. Ei se jää yrittäjän vahinkoksi. Ossaa ne lisätä sen 50 centtiä sujuvasti hintoihin. On kyllä oikeesti tainneet sen jo tehäki. Ei ole kuulkaa latuhoitorahoista puutetta sen jälkheen. Ei se tyhmä etelän turisti hoksaa, että hinnat on kihautettu ylöspäin ja maksaa mielellään mehumukista vaikka vitosen. Ja kaikki olisi tyytyväisiä.

      • PekkaKyllikki

        Vaan meinaatko kurtakonkompuroija jotta kahvilayrittäjät joutaa maksamaan omien eväiden syöjien ja lämmittelylläkävijöiden/ällistelijöiden kynnyksen ylityksestä? Ne yrittäjät hoitavat mm. paskahuusseista ohikulkijoidenkin jätökset ilman eri korvausta, sekin on varmaan sisällytetty myyntiartikkeleiden hintaan, mutta ei noissa olosuhteissa toimiminen ole halpaa. Aukioloajoissa ja hintatasossa on varmaan paljonkin arvostelun aihetta, kietämättä toiminnassa on vähän "kermankuorinnan makua", mutta asiakashan äänestää jaloillaan.

        Muutamassa kahviossa oli taannoin laskurit, n. 3/4 kävijöistä oli maksavia asiakkaita, miksi yrittäjän pitäisi maksaa "ohimenneistä"? Tuo mitä edesmennyt Taisto kommentoi latuhoitoyhtälön mahdottomuudesta ja syistä on totta, raha ei riitä noin mittavan latuverkon hoitoon avloppiyhtiölläkään kun urakkasumma on parisataatuhatta liian pieni kuluihin nähden.


    • Taistovainaa

      Edellinen urakoitsija ,joka hoiti työsä paremmin kuin sillä urakkasummalla mikä hänelle maksettiin olisi ollut edes mahdollista.HERRA niittyranta kuitenkin savusti hänet ulos,on varmaan nyt tyytyväinen kun homma "toimii"Sillä rahalla mikä latujen hoidosta maksetaan ei ole mahdollista hoitaa näin suurta latuverkostoa.Ylläksellä keksittiin että laitetaanpas kunnan omistama "viemäriyhdistys"urakoitsijaksi ja tietenkin kuntalaiset maksamaan vesimaksuissa puuttuvat eurot,näin se toimii !!

    • Niihtohiilo

      Toimiihan se kun kuntalaiset maksaa.

      • PiaMetraNampula-Kutri

        Juurikin näin, mutta vain jotenkin...


    • akkaakinoisnähätäv

      Nyhä latua valamistuu jahka ehithän, konneitta pitää huoltaa ja kalajotella

    • RayLucavery

      Kyllähän "turistiyhistyksen"neidot hymyilee ja koittaa selittää asiat parhainpäin.Tosiasiahan on että liika on liikaa kun on laduista kyse,maksajia puuttuu.

    • 1-000-000

      Mitäs sillä miljoonalla saatiin, joka investoitiin siihen alueen tietotukseen ?

      • pussintyhyjennys

        Sen verran olen tuosta akkunasta seurannu, että Pattayalla vietettiin nokkasällien toimesta kaunista aikaa kaksi viikkoa. Tuli takas niin saaneen näkösiä sällejä että.


    • vanhakalle

      Suunniteltiin että lähettäsi jouluksi jonnekin Lappiin ja hiiheltäsiin kun ollaan jo senioreita ja aikaaki on. Yritin selailla ylläksenkin sivuja jotta miten sielä on latuja. Mutta ei löydy tietoo. Monessa kohtaa kyllä tulee vastaan jotta osta latukartta 10 euroo. Kuka perskules on niin tyhmä että ostelee karttoja kun vasta miettiia asiaa. On sielä tieto että latuja on 330 km, mutta että on 3 luokkaa ja vain ykkösluokkaa hoidetaan nyt. Mutta ei löydy tietoo mitä ne hoidetut ladut on. Miksi tämä on jotenkin salatiedettä. Tullee tunne että ei meitä siellä suuremmin kaivata. Löytyykö nuo tiedot jostain helposti vai onko ne tosissaan salaisia.

      • TulkaaTänne-itisutaa

        Selän tiedot löytyy, menkää sinne


    • valivalivali

      28 PAKKASTA, ladut on hyvät jokka on auki, vaan ei ole tunkua kuin Pirtun tanssilattialla.

    • kysymysmerkkimiminä

      Montako km on nyt jo latuja? Mistä sen voisi tietää? Kun on niin monta hoitotasoa. Ja eikö ne kaikki 330 km olekaan auki???

      • sillätiethää

        Edes tuolta maksulliselta se ei selviä, hinkkaavat välillä niitä latukahviloille meneviä osia.

        Se on vaan mentävä katsomaan.


    • metrinenhanki

      Vasta ne hiihtolomille yrittävät avata, silloinkaan ei välttämättä ihan koko verkkoa, kiimahangille vasta. Leville ei päästetä ennen maaliskuuta, muutenkan porukka hiihtäisi sinne.

      • etelänvetelät

        Kiitos asiallisesta tiedosta. Mepä ajellaankin nyt hiihtolomalla suoraan tuonne Leville oamlla autolla.


      • HettaKuhtuu
        etelänvetelät kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta tiedosta. Mepä ajellaankin nyt hiihtolomalla suoraan tuonne Leville oamlla autolla.

        eipä näytä Levikään ennää hiihtoreittejä, saman maksumuurin taakse veivät kimppakivassa, taitavat rakastaa toistensa unuksia paikalliset rahakeisarit.

        Taijan männä tosiaankin Hetan Hiihtomaahan hiihtämään, Koko Pallaksen reitistö käytössä ja Nammalassa maaliman paraat kahavit.


      • eilöydy

        Mikä paikka on Nammala?


      • omatmukkaan
        eilöydy kirjoitti:

        Mikä paikka on Nammala?

        Et oo tainnu hetkeen käydä Nammalakurussa, Mettähjallistus hävitti kahavilan oliko 2012, harmi, ei saa Ekberkeleestä niin hyöö kahavia ko oli Nammalasa.


    • mettähallinjustipäät

      Nammalan kahvion säilyttämiseksi kerättiin isot nimilistat, vaan ei auttanut. Kun lopetetaan niin lopetetaan, virkamiehen pää ei käänny.

      • cafekahvila

        Millon sielä on kahvila ollut? Talvella, syksyllä, ympäri vuoden? Olen joskus ruska-aikaan ohi kävellyt, mutta jäi menemättä sisälle eikä kahvilan kyltti silmiin sattunut. Sehän olisi aivan loistava paikka hiihtäjille ja ruskan käveljöille. Virkamiehet voi tehdä uusia päätöksiä. Eikös tuo sopisi nykyvihreitten tavoitteisiin, että ihmiset saadaan luontoon. Pitäisi siis vihreät saada vaatimaan sinne kahviota ja varmasti onnistuisi. Kaikkihan tehdään heidän vaatimustensa mukaan. Nyt olisi oikeasti hyvä tavoite. Varmaan apurahojakin heiltä löytyi yrittäjälle.


      • pallaksenpöllö
        cafekahvila kirjoitti:

        Millon sielä on kahvila ollut? Talvella, syksyllä, ympäri vuoden? Olen joskus ruska-aikaan ohi kävellyt, mutta jäi menemättä sisälle eikä kahvilan kyltti silmiin sattunut. Sehän olisi aivan loistava paikka hiihtäjille ja ruskan käveljöille. Virkamiehet voi tehdä uusia päätöksiä. Eikös tuo sopisi nykyvihreitten tavoitteisiin, että ihmiset saadaan luontoon. Pitäisi siis vihreät saada vaatimaan sinne kahviota ja varmasti onnistuisi. Kaikkihan tehdään heidän vaatimustensa mukaan. Nyt olisi oikeasti hyvä tavoite. Varmaan apurahojakin heiltä löytyi yrittäjälle.

        Kahvila määrättiin lopetettavaksi, KOVASTA VASTUSTUKSESTA HUOLIMATTA, keväällä 2012.

        Taisi olla vielä niin, että vihreät itse tukivat tuota, koska olivat havainneet mönkijänuran.


      • vainidiootinmaineen
        pallaksenpöllö kirjoitti:

        Kahvila määrättiin lopetettavaksi, KOVASTA VASTUSTUKSESTA HUOLIMATTA, keväällä 2012.

        Taisi olla vielä niin, että vihreät itse tukivat tuota, koska olivat havainneet mönkijänuran.

        Kyllä siinä oli myös lappilaista katteuttakin, kylässä kahviota pitävät väittivät asiakkaiden menevän kairaan päiväkahavit imasemmaan. Yhtäkään lisäasiakasta eivät tällä tempulla saaneet.


    • kannappaselässäs

      ALLEKIRJOITTANEITA oli vain 1172 ja se ei riittänyt. mettähjallituksen mukaan luontoa kului liikaa, kun sinne ajettiin mönkijällä kerran vuodessa ennen lumien tuloa, syksyn tarkastus ja noin 100 kg tavaraa.

      Sen sijaan mettähjallitus parturoi tundra-alueen erämaita ja saaria mm. Oulujärvellä ja mitään niihin ei enää kasva.

    • PallasVieläUmmessa

      III-hoitoluokan ladut otetaan käyttöön 15.2. niinkuin aiemipnakin vuosina eli hiihtolomille koko verkko lukuunottamatta Levin yhdyslatuja, ettette karkaa sinne synnin pesään.

      Nuo kun viikossa hiihtää, tietää hiihtäneensä, täydet työpäivät.

    • jäägumitkättämäti

      Ultrahiihtäjät kiertää nuo päivässä, mutta siinä ei olla Monosella illalla Pirtussa

    • kurjatolotTuonelassa

      Voiko tuohon Ylläksen maksukarttaan luottaa, että Aakenuksen itäpuoli olisi auki kaikkineen ?

      • oikiaatiutua

        3s luokan ladut on vieläkin ajamatta


    • kaikkikapuaamaan

      Kuertunturilla ei ole hoitoluokkaa ollenkaan, vaan sinnekin menee hyvöö latua, pääsee jopa luikkareilla

      • tolokkuatähänNYT

        no mutta eihän tuollaista edes ole mobiilissa, kyllä tämä Ylläshiihto on sekaisin kuin ellun kanat

        puhelimen kanssa kun lähdet tuonne -25 pakkaseen, niin kapula sammuu heti ja saatat eksyä vaarallisesti


    • keskisuomenLomat

      Saatiinko III-verkkoa jo auki ?

      • joopasjoo

        Turhaan työ huolehitta noista 2 ja 3 luokan laduista. Mainoksisa ne on ja pitää olla ja turistit tullee. Mutta joka täälä hiihtelee, niin on varminta valita latusa silleen,että pirtukirkko näkyy tai ainaki mökä sieltä kuuluu. Sillo ei tartte pelätä kännykän sammumista eikä nestevajausta. Sellanen se on meile se toiveturisti.


    • statlööperit

      Ainakin Aakenuspirtin ohi menevät ladut avattiin jo. Aakenuksen päälle ei latua mene, kelkallahan sinne on tehty uritusta aiemmin, mutta nyt en huomannut, no luikkarilla olin liikenteessä, ei sitä ehkä kaikkea näekään, kun luulee olevansa takaa-ajettuna karussa. Tulee äkkii Statlooperit, jos liikaa vilkuilee.

    • Ahneetovallassa

      Ladut ei tuota pörhöille mitään ,eikä tanssipaikat.Juoppojen mesta koko ylläs.Mäkihommeleissa nyljetään etelänlomailijan perheen viimeinenkin killinki.Lapin lomailu syö oman oksansa poikki.

      • HelvetinEsikartano

        Kyllä Ylläs on hiljainen kylä, meneppä kattomaan sitä örvellystä Levin keskustaan tai Hullun Poron liepeille, sehän on oikea Helvetin Esikartano


      • kehittykää

        Ne on kuules nuo etelän ihmiset tuosa suhteesa outoja. Ite asiasa ne on mielissään, kun mennee Lapissa hirveesti rahhaa. Se on sitten mukava kerrostalonaapurille kehua retostaa että käytiin viiikon reissu Ylläksellä ja makso pikkusen yli 4 tonnia. Siinä kateelliset kahtelee sitten vieressä. Että vois hintoja vaikka pikkusen kihauttaa ylöskin päin. Erityisesti kaljatuopin hintaa ylemmäksi. Se maistuu kalja turistin suusa entistä paremmalle, kun hinta on esim. 12,99 euroo.


    • hoidettuenemmänkin

      Kuulin tossa latukahavilassa, että Ylläksellä on noin 350 km hiihdettävää latua parhaillaan, eli 20 km enemmän kuin virallisesti kerrotaan.

    • Pertsalla

      Kyllä Ylläksellä ladut on viimesenpäälle hyvässä kunnossa , jos niitä joku valittaa niin se kermaperse voi kattoo peiliin .

    • Aamuvirkkuhiihtäjä

      Niin Lapissa ei vieläkään ole tajuttu, että se valitettavasti iltapäivällä ehkä heräävä rinnekonekuski latuja auraamaan on itseasiassa paikan tärkein käyntikortti. Ja paras lomafiiliksen kasvattaja. Säätiedotustakin saa seurata.

      Kannattaisi aliurakoinnissa panostaa jopa laatuun.

      Itäsuomessakin on ajat sitten tajuttu, että ladut ajetaan lasten mentyä nukkumaan tai sitten viimehädässä kukonlaulun aikaan aamuvirkuille. Latupohjahan monesti ottaa sen tunnin pari kiinteytyä, ennemmin kun on parasta hiihtää.

      Hiihtäjät ja lomalla olevat lapset kun yleensä ei rapuloita oottele iltapäiville aamu parasta aikaa sujakoida.

      En ota kantaa onko Ylläksellä latuja vai ei. Rinteet toki hyvä pitää hyvänä myös.

    • Hettaontulevaisuus

      Jos Enontekiöön olisi paremmat yhteydet (yöjuna) vaihtaisin mökin sinne. Kevväällä lähen taas suurtuntureille, kausi jatkuu paraissa paikoissa kesäkuun alkuun saakka.

      Hettaan ei nouse myöskään kaivoksen käryt ja sontaveet puuttuu.

    • eiarmoaladulle

      No onko siellä latuja vai ei ?

      Onko siellä ladut kunossa vai ei?

      Mikäs siinä on niin vaikeeta? Kuka vetää välistä jos latumaksuja kerätään mutta mitään ei viittitä hoitaa? Onko Ylläksellä joku taho joka vetää liiviinsä suuret summat? Pankaa nimi tänne ja vetäkää latuhuijari lokaan ja tuhoon!

    • sitäarvostan

      Hetan ladut löytyy ajantasaisine tietoineen netistä

    • henkenvaara

      Kyllä on tosiaan niin, että kun Leviltä hiihtää Ylläkselle, niin latuverkon taso muuttuu kun alkaa Ylläksen hoitovastuualue. Tykyt on pudonneena ladulle verta näkyi parissa paikkaa Aakenusseudulla, missä hiihtäjät ovat niihin kaatuilleet. Lähempänä Lompoloa hoito on taas parempaa.

    • Hävetkääahneet

      Kertovat ,että rahamiehet ovat tulleet ylläksen yritysmaailmaan.Kaikki asiat suuntautuu vain
      voitto rahan keräämiseen.Törkeetä lapin kansan maineen pilaamista.Lapin kansa on kautta
      aikojen tunnettu anteliaana ja ihmisläheisenä porukkana.Tanssipaikkakin on suljettu ,koska
      hiihtoporukka pääsi liian halpaan illanviettoon.

      • Leenajatytöt

        Riemuliiterissä oli hypyt 7.3 - 20.4 välisenä aikana, muutoin paikka oli auki latukahavilana. Leviltä saakka ajeltiin, vaan tanssittajia ei ole niinko vanahaanaikaan.


      • ihmisetkarttaa
        Leenajatytöt kirjoitti:

        Riemuliiterissä oli hypyt 7.3 - 20.4 välisenä aikana, muutoin paikka oli auki latukahavilana. Leviltä saakka ajeltiin, vaan tanssittajia ei ole niinko vanahaanaikaan.

        Niin, mutta sinnekin tuli kova pääsymaksu


    • Veskuxx

      Oon ihmetelly jatkuvaa porua Ylläksen latujen hoidosta. Kun matkailussa pyörii alueella 80 milj € liikevaihto niin luulisi, että siitä riittäisi vuosittain se puoli milliä latujen hoitoon. Mökkiläisiltäkin otetaan niin paljon kiinteistöveroa, että yksin tuolla rahasummalla voitaisiin hoitaa koko latuverkko ja jäisi rahaa ylikin. Kuitenkin matkailuväki on raivonpäisenä syyttelemässä, jos joku mökki "lintsaa" latumaksuista. Latujen hoito on yrittäjien investointi, joka tulee moninkertaisena takaisin tulojen muodossa. Ihan samalla lailla jos täällä etelässä virittelee yritystoimintaa, niin aivan luonnollisesti siihen kuuluu investointeja, jotka pitää maksaa omasta pussista. Itse hiihtelen Lapissa lähinnnä erämaiden puolella. Todettakoon, että kun kymmenkunta vuota sitten vietin pääsiäistä Ylläksen suunnalla, ladut olivat ihan hyvät.

    • Jasso

      Ihmettelen myös Ylläksen latujen huonosta hoidosta kirjoittajia. Taisi nyt olla 25v peräkkäin pohjoisen latuja kiertäneenä(Ylläs, Ruka, Saariselkä , Salla ym.) Viikot 13-14 tänäkin vuonna Ylläksellä. Kolmosen hoitoluokan latuja suurin osa mitä tuli luisteltua. Vaikka kolmosen reittejä ei ajetakkaan joka päivä hiihdettävässä kunnossa joka tapauksessa nekin on.
      Mistähän ja millaisilta laduilta nämä alituiseen valittajat sikiää???
      Vaiko nämä valittajat niitä jotka hiihtelee sen muutaman kerran vuodessa ja juurikin lomallaan!

      ps. Ensi vuonnakin Ylläkselle samat kaksi viikkoa...

      • apajille-rämpimään

        Pääsiäisen jälkeen tuli 20 cm lunta lisää, vielä kunnon tuulen kanssa, ja silloin III-hoitoluokan ladut olivat ajamatta Aakenusseudulla. Ne toki kunnostettiin Ylläs-Levi tapahtumaan.

        Nykyisin arvioidaan, että jo tuhannet ihmiset hiihtävät Levi-Ylläs välin, joten toivottavaa olisi, että reitit olisivat samalla tasolla myös Ylläksen päässä kuin Levin päässä.

        Myönnettävä on, että lähin kone Ylläsjärvellä joutuu ajamaan pitkän matkan, ennenkuin se pääsee apajille. Kustannuskysymys kieltämättä.


    • valporinakin

      Lentokeli ja rapsakka pakkanen. Kyllä täällä yhä kelepaa.

      • eipämahdamittää

        Siinäpä se. Lunta on ja kelejä olisi. Mutta latuja ei hoideta. Latuvastaavat suureen ääneen julistaa, että latuja ei hoideta, kun ei ole hiihtäjiä. Kuinkas niitä olisi hiihtäjiä, kun ei ole latuja? Ja hotelliyrittäjätkin pistää lapun luukulle, kun ei ole turisteja. Kuinkas niitä olisi, kun ei ole hotellihuonetta? Sehän ilmoitetaan jo syksyllä, että turha Ylläkselle on toukokuussa tulla, palveluita ei ole. Tämä on kuulkaas muutamille mökin omistajille aika ikävä asia. Eläkeläisenä olisi aikaa hiihdellä toukokuun ihanilla ilmoilla ja keleillä. Olisi niitä myös vuokralaisia tulossa, jos...


      • asiaanONreagoitu

        Lompolon Sportia alkoi taas omatoimisesti hoitaa latuja.


    • KohtiKilpisjärveä

      Liukkailla laduilla vielä tänään, upeaa. Kohta ei auta enää mitkään hoidotkaan, notkelmissa vettä jopa jäätyneen lumen päällä.

    • 749300284884

      Se on jo melkein joulukuu. Ylläs kertoo reippaasti nettisivuillaan, että latuja on 0 metriä. On meilä varsinainen hiihtokeskus! Oikein naurattaa. Pitkin Suomea on varmaan jo kymmeniä pikkukyliäkin, joissa hiihdetään viime talven säilölumella. Ja sitten tietysti muutama oikea hiihtokeskus. Miksi Ylläs ei siirry nykyaikaan. Ei se olisi konsti eikä mikään tykitellä talvella lunta varastoon ja tekaista siitä muutama kilometri latua. Paljonko Ylläksen yrittäjät menettää liikevaihtoa tämmöisen saamattomuuden takia? Se on kuulkaa katkera paikka niille, jotka osti loma-asunnon alkutalven omia hiihtoja varten. Tai vuokrattavaksi. Eipä ole vuokralaisia. Taitaa Kolarin kunta aivan tahallaan tuota ruususen unta nukkua. Kunnalle riittää, kun kiinteistöverotulot juoksee. Maisemiltaan Ylläs olisi paras hiihtokeskus kunhan pääsisi hiihtämään. Taitasi olla parasta Ylläkselle, että ei tulisi lunta sinne koko talvena. Ehkä heräisivät unestaan silloin.

      • Tiedoksi

        Kyllä siellä latuja on ja hiihtämään pääsee. Ei vaan näy tuossa, koska ei huolleta.


      • nytmieoonrukalla
        Tiedoksi kirjoitti:

        Kyllä siellä latuja on ja hiihtämään pääsee. Ei vaan näy tuossa, koska ei huolleta.

        Järven jäällä pikkuinen lenkki perinteisen latua! Että sellanen HIIHTOKESKUS on Ylläs!


      • Sellasta

        Juu täällä Ylläksellä ollaan tämä vikko oltu eikä hiihtämään päästy kuin vasta eilen. Jäällä hiihtäminen ei ole ihan sama asia kuin oikeasti maastossa.

        Olisi ne kiva turisteillekin kertoa ne ladut jos niitä kerran on. Itse olen ollut käsityksessä että ei ole.


    • jahyväniin

      Ainahan tuosta on tapeltu ja kerran koitettukin rinteeseen tehdä, mutta huono siitä tuli.

      Ensilumen latu olisi hyvä rakentaa Aurinkotuvan ja Tunturihotellin välille.

      • karhumies

        Ei missään nimesä sinne. Se pitää ehottomasti olla täälä Äkäslompolon puolela.


    • tasapuolisestikaikille

      Lämpöladun alku olisi hyvä lumettaa, Saariselän tapaan toimimalla

      • hiihtolasse

        Sielä Sääriselälä näkkyy olevan sitä tekolumilatua jo 5 km yhteen suuntaan ja kun takasi hiihtelee niin se on jo kympin lenkki. Se käypi katteeksi kun Ylläksen mökin ikkunasta ulos kattelee.


    • eitupaan

      EIKÖHÄN SIELTÄ KOOHTA ALA TULLA LUNTA TAAS käyttää plussalla ja sitten tulhee

    • umpivihree

      Ylläs on selvästi edelläkävijä näissä ilmastotalkoissa. Kun ei tehdä tekolunta, vähenee saasteet. Kun ei ajella latukoneilla, vähenee saasteet. Ja on se iso säästö rahassakin, kun ei mene sähköä, vettä, polttoaineita ja palkkakuluja turhuuteen. Ylläs voisi julistautua vihreeksi hiihtokeskukseksi. Seuraavaksi siellä voitaisiin päättää, että valaistuilla laduilla ei koskaan enää sytytetä valoja, säästyy sähköä ja paljon. Nykyiset otsalamput on niin hyviä, että jokainen voi hiihdellä niiden valossa. Olisi romantistakin. Ja oikeestaan voisi sen latujen teon lopettaa kokonaan, vaikka olisi luntakin. Jos joku haluaa, niin hiihdelköön umpisessa. Tulisi säästöä tosi paljon. Eikä tarvitsisisi etsiskellä työvoimaa latujen tekoon. Saisi miehet makoilla mukavasti kotisohvalla. Eikä kellään olisi aihetta valittaa, että on huonosti hoidetut ladut, kun niitä hoidettuja latuja ei ole olleskaan.

    • mitäsveikkaatte

      Ei tule, taivas on kirkas ja kaakon taivaalla komeat revontulet. Vaan kyllä vituttaa, kun mökki maksoi 2000 e ja sukselle päästäkseen pitää ajaa Muonioon ja Leville. Matkaluisteltu toki on jo.

    • vielälisää

      Nyt antaa lunta, vaan ei riitä itsenäisyyspäiville

      • iloistalumisadetta

        Ei tuosta tiedä, tuhuuttaa ainakin Järvellä nyt kunnolla, saatais vain nuo konemiehet pankolta alas


    • onkoHoikeassapaikassa

      Koe Ylläksen ensilumi, pyöräillen----niin mainostavat---- tuohon voisi vielä lisätä---Ylläs--the real crapland---oikia paskomaa

    • LopettakaaJuominen

      Lämpölatu tampattu ja uutta tulee

    • MietaanJussi

      Suomen hienoin latuverkosto on kyllä Ylläksellä. Onneksi lunta tulee ja latuja aukeaa sitä tahtia, että hirvittää. Kitisijät kitisee ja hiihtäjät hiihtää.

      • ylläksenriitta

        Tuossapa se hirvittävä ristiriita onkin. Ylläksellä on Suomen hienoin latuverkosto. Siis kartalla. Ja myös joskus maaliskuussa jonkun päivän, jos on ollut pitkään tuulettomia ja sateettomia ilmoja, jolloin jopa viikko sitten kunnostetut ladut ovat vielä kunnossa. Mutta se on liki lottovoitto, jos noilla päivin sattuu Ylläkselle. Muulloin se latujen hoito on vähän hällä väliä, vaikka olisi luntakin. Ja monesti juuri niin, että kun sitä lunta sataa, niin menee päiväkausia, että latuja ei ajeta, koska tosiasia tietysti on, että ei ne lumisateella kovin kauan pysy hyvässä kunnossa. Ei haluta siis palvella moitteettomasti. Ja tietysti tulee siitä melkoinen säästökin, kun ei mene polttoainetta ja miehet saa maata pankolla. Se on näet silleen, että tavallinen hiihtoturisti haluasi hiihdellä koko ajan eri reittejä ja nauttia upeista maisemista. Niitä maisemia olisi kyllä Ylläksellä, mutta ladut on liian usein ummessa. Ne himohiihtäjät on erikseen. Niille riittäisi se kilometrin lenkki, jota saa kiertää räkä poskella tuntikausia. Ei ne kerkee maisemia edes vilkaista.


    • ikuinenVIRSI

      Latuja kun löytyy, niin itkutkin loppuu

      • vieläodotellaan

        Niin, mutta pertsan urat on vielä huonot, nilkat ja polvet lukossa pitää hiihtää.


    • ylläsonkakkonen

      Mikäs siellä on valaistujen latujen tilanne, toimiiko valaisimet ?

      Sääriselällä joka toinen lamppu rikki ja vielä laskuissa, joten pakkasessa toimiva otsalamppu mukaan.

      • Leenajatytöt

        Valaistu verkko on auki ja valot kunnossa, vaan lunta kaivataan lisää


      • illallasukselle
        Leenajatytöt kirjoitti:

        Valaistu verkko on auki ja valot kunnossa, vaan lunta kaivataan lisää

        Upeeta, aamusta lähdettiin Helsingistä, nyt ollaa Huutokauppakeisarin tiluksilla.


      • Anonyymi
        illallasukselle kirjoitti:

        Upeeta, aamusta lähdettiin Helsingistä, nyt ollaa Huutokauppakeisarin tiluksilla.

        Uuraisillakin on hiihtolatu. Turha mennä merta edemmäs, hiihtämäänkään.


    • Kuntohiihtäjä

      Kävin tänään joulupäivänä hiihtämässä Ylläksellä. Ykkös luokan ladut olivat ummessa lumisateen jäljiltä. Jatkossa vien rahani muualle.

      • entinenfani

        Täysin normaalia ja tavanomaista toimintaa tuo oli ennenkin Ylläksellä. Tuommoista oli jo muutama vuosi sitten ja sen jälkeen en ole kyllä käynytkään. Kiitos tiedosta, ei ole aihetta tulla kokeilemaan.


      • Ylläksenhiihtäjä

        Ilmeisesti jäänyt kuntohiihtäjältä se kymppi tuomatta, jolla olisi voinut latujen tilanteen katsoa.
        https://www.yllas.fi/shop


      • kakekeskisuomesta
        Ylläksenhiihtäjä kirjoitti:

        Ilmeisesti jäänyt kuntohiihtäjältä se kymppi tuomatta, jolla olisi voinut latujen tilanteen katsoa.
        https://www.yllas.fi/shop

        Ymmärrät asian täysin väärin. Ei kyse ole kympeistä. Toki se on täysin hullua että hiihtoturistin pitää maksaa siitä, että saa tietää onko latuja hoidettu. Olennaista asiassa on se, että Ylläksen latuja hoidetaan luvattoman huonosti. Kun turisti sinne tulee, niin oletusarvona täytyy olla, että ladut ovat aina hyvässä kunnossa. Jos sattuu satamaan lunta, niin silloin koneet voi ajaa jatkuvasti ja kaikki on tyytyväisiä. Myös konemiehet, kun saavat reiluja ylityökorvauksia.


      • Kuntohiihtäjä2

        Voitko kertoa kuinka latujen kunto olisi ollut parempi jos olisin sitä netistä seurannut? Jopa kemissä ko. palvelu on ilmainen. Siellä on tarkoitus palvella ladun käyttäjiä.


      • 73739020
        Kuntohiihtäjä2 kirjoitti:

        Voitko kertoa kuinka latujen kunto olisi ollut parempi jos olisin sitä netistä seurannut? Jopa kemissä ko. palvelu on ilmainen. Siellä on tarkoitus palvella ladun käyttäjiä.

        Olet oikeessa. Täysin pähkähullu systeemi kehitetty Ylläkselle. Pitää maksaa siitä, että saa tietää, että latuja ei ole hoidettu. Siellä taitaa olla oikein määriteltynä joku aikaraja, että jos sataa lunta, niin latuja ei hoideta kuin vasta jonkin ajan kuluttua. On siinä meillä hiihtokeskus!


    • Meänkeelel

      Rohki kasunu

    • Lossignol
    • pelkäävätkaivosta

      ihminen on sopeutuva ja kekseliäs

      siksi Ylläkselle ei ole saatu edes kunnon hotellia, vain lääviä

      taas on Järvelä latut ajamata, vaan lunta alakaa olla poloveen saakka

      • Länsimielinen

        "taas on Järvelä latut ajamata, vaan lunta alakaa olla poloveen saakka."

        Mikä Lapin syrjäseutujen juntti heinäkenkä Aslakki tuolla kielellä mongertaa? Aslakit ovat niin yksinkertaista sakkia, että ne eivät ole oppineet edes suomea.
        Suomeksi tuo olisi pitänyt kirjoittaa: Taas on järvellä ladut ajamatta, vaikka lunta alkaa olla polveen saakka.


      • Aslakka

        Parempihan teillä etelän "viisailla" olisi vain pysyä siellä etelässä,ei teitä täällä kukaan kaipaa.


    • Vittumitämongerrustas

      Se on

      ajamati

      JOS ET OSHAA MEJÄN KEELTHÄ ELÄ IES YRITÄ

      • Opetelkaa_suomea_juntit

        Siinäpä näemmä toinen pohjoisen heinäkenkä Aslakki mongertamassa junttikieltään


      • taastaastaas

        Se on kuulkaas ykslysti, miten kirjottaa. Kirjakieltä vaiko murretta. Olennaista on, että taas on ladut ajamatta. Ylläksellä ei siis vieläkään haluta hoitaa latuja.


      • Anonyymi
        taastaastaas kirjoitti:

        Se on kuulkaas ykslysti, miten kirjottaa. Kirjakieltä vaiko murretta. Olennaista on, että taas on ladut ajamatta. Ylläksellä ei siis vieläkään haluta hoitaa latuja.

        mulla on kolomen kympin suksipari ja hihrän vaikka umpihankes. yks viiva kolome kertaa viikos käyn kuntorasteilla kesäsi iliman kompassia kun en käyttää osa. kahrenkyt euro lenkkarit neulaspolulle. neljä euro jumppamatto ja luannonkivet. kuuskyt ikävuatta. lähtekäis nuaremmat ekstriimiin mun peräs ja rutiskai huanoista puitteist vasta si.


    • lavulle

      Myö ei olla täällä juopottelemassa,

      myö ollaan täälä hiihtämässä

      Rokkaa siteeraten

      • joRokkakinTiesi

        Rokka lausui Jorma Kariluodolle (nosteli turhaan päätään) :

        Myö ei olla täällä kuolemassa

        Myö ollaan täällä Tappamassa

        Siinä hyvä ohjelause myös nykypäivän edustushiihtäjille


    • Ingapengar

      Siinäpähän etelälän vetelät myökytätte ja työkytätte aivan vapaasti.

    • Kiljunjuontisotkeepään

      JOKO LEVI-YLLÄS VÄLI ON PUHKAISTU ?

      PÄÄSEEKÄ AAKENUSPIRTILLE?

      • MeniköHoikein

        Viisi viikkoa on ollut pakkasta koko ajan alle -20 enpä ole noin kaukana käynyt, tuskin koneetkaan. Saattaa olla pohjattu eli luikkarilla voi päästä läpi.

        Tuohon maksukarttaan ei kannata täysin luottaa, ajavat muutakin kuin mitä sinne välitetään.

        Hilluhangilla sitten käydään Levillä.


    • LiukastaAlle

      Eikö aiheesta voisi aloittaa uutta ketjua.

      Kuten aiemmin, 1000 riviä sitten, on kerrottu, hiihtolomiksi aletaan laittamaan 3s verkon reitistöjä.

      Jos atk toimii eikä kiina ja neuvostoliitto häiritse satelliitteja, infogissiin viedään tietoja.

    • KovaanKouluun

      Aakenukselta pääsee Levin verkkoon ja Pirtille.

      • eivieläpitopohjia

        Myös Ylläsjärveltä pääsee Aakunusjärvelle ja vaikka Leville saakka. Verkko on auki. Ihan voideltava suksi toimii parhaiten, vaikka välillä huhtikuun lämpöjä eli jo nyt käy plussalla.


    • mikäonYKKÖNEN

      On se vaan hyvä, että mömmökisat ovat ohi

      ja me tavan hiihtäjät pääsemme taas haukkumaan Yllästä,

      maailman parasta hiihtopaikkaa

      • Vasenvaioikea

        Miksi Levin väylät ovat leveämmät ja paremmin hoidetut ?


      • LAKIMÄÄRÄÄ
        Vasenvaioikea kirjoitti:

        Miksi Levin väylät ovat leveämmät ja paremmin hoidetut ?

        KANSALLISPUISTON ALUEELLA EI SAA LEVENTÄÄ VÄYLIÄ


      • eiylläkselle
        LAKIMÄÄRÄÄ kirjoitti:

        KANSALLISPUISTON ALUEELLA EI SAA LEVENTÄÄ VÄYLIÄ

        Höpsistä. Levillä halutaan hiihtäjiä palvella.


      • Anonyymi

        Se on totisin tosi, että Ylläs on maailman paras hiihtopaikka maisemiltaan ja latuprofiileiltaan. Mutta kun pitäsi pitää ladut hyvässä kunnossa. Ja niitä ei takavuosina viitsitty pitää kunnossa siten kuin muulla ja kohtuullista olisi. Siksipä meidänkin perhe on nyt kolme talvee hiihdelly muissa maisemissa. Lieneekö parantunu latujen hoidon taso Ylläksellä?


    • Paskanenloppu

      Kännikalat vie rahansa ahneille bisumiehille.
      Ei kannata lähteä kotimaisemista kurjuutta
      ja ikäviä asioita hakemaan.

      • Anonyymi

        Hiihtäminen kannattaa aina


      • Anonyymi

        Saariselällä ymärretään, että hiihtäjiä kannattaa palvella. Raha tulee siitä, kun hiihtäjät tulee paikalle ja samalla käyttävät palveluita. Kyllä oli Ylläkseltä äärettömän tyhmä päätös ruveta perimään sitä kymppiä, jotta hiihtäjä näkee onko latuja vai eikö ole. Se ei toden totta ole varmaan kellään kiinni siitä kympistä, niitä taskusta löytyy. Mutta tuo Ylläksen tyhmä asenne on ärsyttänyt suunnattoman suurta joukkoa ja varmaan tuhansia tai kymmeniä tuhansia yöpymisvuorokausia on siirtynyt muualle. Mutta lieneekö niin, että sitä Ylläs halusikin. Että paikka pysyy rauhallisena ja hiljaisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saariselällä ymärretään, että hiihtäjiä kannattaa palvella. Raha tulee siitä, kun hiihtäjät tulee paikalle ja samalla käyttävät palveluita. Kyllä oli Ylläkseltä äärettömän tyhmä päätös ruveta perimään sitä kymppiä, jotta hiihtäjä näkee onko latuja vai eikö ole. Se ei toden totta ole varmaan kellään kiinni siitä kympistä, niitä taskusta löytyy. Mutta tuo Ylläksen tyhmä asenne on ärsyttänyt suunnattoman suurta joukkoa ja varmaan tuhansia tai kymmeniä tuhansia yöpymisvuorokausia on siirtynyt muualle. Mutta lieneekö niin, että sitä Ylläs halusikin. Että paikka pysyy rauhallisena ja hiljaisena.

        Kaivosyhtiön Karmea Juoni, Hannukainen Mining ajjaa ihimiset jo etukäteen Posiolle ja Enontekijöön !


    • Anonyymi

      Millasta on nykysin Ylläksen latujen hoito? Jonnekin olisi tarkotus maaliskuun lopulla lähtee . Mutta uskaltaako luottaa että Ylläksellä hoidetaan latuja.

      • Anonyymi

        Kiimahangilla latuhoito on paraimmillaan. Sinne vaan, jos jostain saat majan alle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiimahangilla latuhoito on paraimmillaan. Sinne vaan, jos jostain saat majan alle.

        Hoito tietysti on paraimmillaan. Mutta jos haluaisi välillä hiihtää, onko ladut kunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoito tietysti on paraimmillaan. Mutta jos haluaisi välillä hiihtää, onko ladut kunnossa.

        poro kiimoittuu maaliskuun lopulla eli silloin alkaa rykimäaika. Myös ladunhoitajat ovat silloin mieluiten kairassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        poro kiimoittuu maaliskuun lopulla eli silloin alkaa rykimäaika. Myös ladunhoitajat ovat silloin mieluiten kairassa.

        Mutta ihan oikeesti. Onko tuo latujen hoito parantunut siitä mitä se oli 4-5 vuotta sitten. Sain sillon siitä tarpeekseni ja sen jälkeen olen kierrelly Levillä ja Saariselällä. Tekisi kyllä mieli vielä hiihellä Ylläksen maisemissa, jos olisi ladut kunnossa. Kun noihin virallisiin sivuihin ei taida voida täysin luottaa. Se on helppo ihteänsä kehua.


    • Anonyymi

      Samaa se on kuin ennenkin. Useampia ajoja ei voida rahoittaa.

      Muistelen jonkun isomman keisarin yrittäneen ostaa konetta eteen, ei onnistunut edes isolla rahalla. Tuolla mannereuroopassa onnistuu, kun ruhtinaalliset hiihtää, niin kone menee kilometrin edessä. Kekkonen hiihdätti rajamiespataljoonaa edessään.

    • Anonyymi

      Levin ladut ajetaan pääsääntöisesti joka päivä.
      Olivat viime viikolla aivan loistavat, mutta kiersin myös Ylläksen ja ladut olivat ok hyvät.

    • Anonyymi

      Mikä sielä Ylläksellä on oikeesti nykysin tilanne ton latuhomman suhteen. On jätetty jo monta vuotta välliin, kun niin huonosti tekivät latuja. Tietysti ladut pyssyy kunnossa, vaikka ei hoidettaiskaan, jos ei sada lunta. Mutta vuosia sitte oli semmosta, että ooteltiin satteiden aikaan parempia ilmoja jottei tarvii joka päivä ajella. Jälki oli sen mukasta. Moni siihen on tympääntynyt. Liekö tilanne parantu. Että kantsiiko vielä kokeilla. Se ei ole vaihtoehto meile jotta pirtukirkossa istuttasiin, jos latuja ei ajella.

      • Anonyymi

        Tilanteen mukaan eli väylät yhä kapiat ja hoito mitä sattuu, maksukartta toimii sinnepäin, yleensä, jos ollenhan.

        Nyt ko kapangitki on kiinne, ei palijon asjaa tuntsaan lähtiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilanteen mukaan eli väylät yhä kapiat ja hoito mitä sattuu, maksukartta toimii sinnepäin, yleensä, jos ollenhan.

        Nyt ko kapangitki on kiinne, ei palijon asjaa tuntsaan lähtiä.

        Kiitos tiedosta. Pitää vielä ainaki tää talvi hiihdellä Levillä ja Saariselällä. Ladut hoidetaan siellä. Mutta kyllä tekisi mieli vielä palata Äkäslompolon upeisiin maisemiin, jos olisi takeita, että ladut on taatusti kunnossa. Maisemat ja latuverkosto olis parasta mitä Suomesta löytyy.


    • Anonyymi

      Ylläksellä kantava ajatus on ohjata ihmiset maksulliseen pirtukirkkoon ja ottaa rahat pois.

      Mut pirtulinkonahan alue nykyään tunnetaankin.

      Hiihdon ystävät suuntaa muualle.

      Sääli.

      Mut pitäähän niitä viinanjuontipaikkojakin ollakseen himoisille.

      • Anonyymi

        kylhä tottuus on se, että Ylläs-seutu on lestaadius-porukan, Sääriselkä ja Levitys-Horona on bilhe-porukan paikhoja, mohlemissa jopa rikotaan horonasääntöjä, heithämällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kylhä tottuus on se, että Ylläs-seutu on lestaadius-porukan, Sääriselkä ja Levitys-Horona on bilhe-porukan paikhoja, mohlemissa jopa rikotaan horonasääntöjä, heithämällä.

        Enemmänkin helluntailaisia siellä on olevinaan, SippiJussista alkaen, silti nappikauppa käy, melkein kuin Levillä konsanaan.

        Hörhöt pois ihmisten joukosta, vaan eipä nappariReinikaisia kiinnosta, pelkäävät astuvansa väärille varpaille ko Aarnio konsaan.


    • Anonyymi

      Kukas niitä latuja siellä jättää ajamatta? Kunta? Rinneyhtiö? Lappalainen laiskuus?

    • Anonyymi

      Surkuhupasaa on tuo Ylläksen latuhomma. Paikanpäällä en ole vuosiin käynyt, sain kylläkseni huonoista laduista. Nyt näkyy olevan facebookkisivuilla latuhoitajan päiväkirja. Hyvä että jotain on. Mutta jatkuvasti siellä kehotetaan että hanki ja maksa se jokin digitaalinen karttapalvelu, jotta saat tietää onko latu tehty. Tiedossa on, että huonosti se taitaa toimia. Törkeetä. Kun turisti tulee hiihtämään niin latujen pitää olla kunnossa. Ei se voi olla niin, että turistin pitää ottaa ensin selvää, että onko latuja. Nyt siellä kirjotellaan, että valaistulla ladulla lamput on rikki ja korjataan kesällä. Kehotetaan pitämään otsalamppua. Varsinaista asiakaspalvelua. Kysellään, että milloin joku latu kunnostetaan. Ei kunnon vastausta, vaan siihen tapaan, jotta torstaina sitten joskus. Väliin on koneenkorjauspäivä tai korjataan kalustoa, ei saada latuja tehtyä. Voi hyvä jysäys. Pitää olla koneet kunnossa ja varakoneet. Toki sielä facebookissa paljo kehutaanki. Ja on se omaki kokemus, että jos siinä kylien liepeillä muutaman kilsan hiihtää, niin ladut on kunnossa. Mutta jos haluu hiihdellä niitä Ylläksen loistavia erämaalatuja niin stoppi tulee. Ja se on silleen, että moni tulisi Ylläkselle nimenomaan niiden erämaalatujen takia, jos ne olisi kunnosa. Niitä hoidellaan sitte kun sattuu. Kyllä se pitäs olla silleen, että näinä kevätkuukausina pitäs olla takuu, että kaikki ladut hoidetaan. Maksaa se kyllä, mutta turistit tuo rahat hotelleille, muille majoittajille ja kauppiaille ja kapakoille. Periköön latufirma rahat sieltä. Näky olevan valitusta siitäki, että jonnekin latukahvilaan joutuu väliin umpista hiihtään. Sehän ratkee siten, että kahvilan pitäjä maksaa latukoneille, pysyy latu sillon auki. Ja jos maksuja ei tule, loppukoon latujen hoito kokonaan. Kokeilkaapa viikoksi nyt maaliskuussa. Varmasti löytyy maksajat paikallisista yrittäjistä.

    • Anonyymi

      Saariselällä tuo latujen kunnosta tiedottaminen on aivan eri tasolla. infogis.fi sivulta näkee heti ja aivan ilmaiseksi milloin mikin latu on kunnostettu. On helppo lähteä hiihtelemään. Miksi Ylläs on tehnyt asian noin hirveän vaikeaksi. Onko siihen jokin muu selitys kuin pelkkä ilkeys?

    • Anonyymi

      Yleensä Lapissa näkee milloin ladun teko loppuu - punainen kusiraita lumella. Jäähdytinneste loppuu koneista ja koneet ajetaan täysin rikki.

      Kuskien piittaamattomuutta.

      Lamppujen vaihto on talvella vaikeeta. Mut muistaisivat kesällä sitten korjata...

    • Anonyymi

      Kuinkahan pitkään tänä talvena latuja ajellaan Ylläksellä. Muistan uutisista viime talvelta, että se taisi olla maaliskuussa suunnilleen näihin aikoihin, kun yhtäkkiä lopettivat latujen hoitamisen mittään ennalta ilmottamatta. Siellä oli kuulemma matkailijat ja mökkiläiset aika vihasia. Onko mitään varmuutta, että kuinka pitkälle tänä keväänä latuja edes pikkusen kunnostellaan. Vai voiko se taas loppua millon hyvänsä. Jonnekin Lappiin tekisi mieli lähtee.

      • Anonyymi

        Onkos tosiaan niin, että mittää tietoo ei ole siitä kuinka pitkään nyt keväällä Ylläksellä latuja edes pikkuisen kunnostellaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkos tosiaan niin, että mittää tietoo ei ole siitä kuinka pitkään nyt keväällä Ylläksellä latuja edes pikkuisen kunnostellaan?

        En löytäny asiast mitää tietoa edes Ylläksen omilta sivuilta.


      • Anonyymi

        Oletko kuullut että 2020 keväällä oli vähän isompaa virusepidemiaa liikkeellä ja valtiovalta kannusti jopa armeijan voimin ihmisiä pysymään kotona?

        Jos hotellit ja ravintolat suljetaan ja matkailijoiden liikkumista rajoitetaan, niin ei sitten kannata latujakaan ajaa. Käytännössä korona katkaisi kauden pääsiäisen alle, olikohan viikolle 13/2020. Muuten niitä ajetaan kyllä yleensä vappuun asti.


    • Anonyymi

      Itä Lapissa on enemmän hiihtoa, vähemmän viinan juontia. Saariselkä, Luosto, kemijärvi, Salla, Ruka.

      • Anonyymi

        Sääriselällä känni on aina liiketoimi Muurmannin tyttöin toimesta


    • Anonyymi

      Syy: Suomalainen "johtaja".

    • Anonyymi

      Rukalla ladut hoidetaan hyvin ja info pelaa. Ylläs on juoppojen koronahomojen paikka. Sinne en mene.

    • Anonyymi

      Tällä viikolla pari sataa kilometriä Ylläksellä hiihtäneenä ei juuri valittamista. Myös lumisateen jälkeen ladut oli ajettu. Lähdin lenkille aamulla klo 0830-0900 aikoihin.
      Tunturissa hiihtäessä pitää muista se seikka, että aukealla/puurajan yläpuolella saattaa tuulla napakasti, ja perinteisem latu on nopeasti ummessa vaikka se olisi ajettua saman päivän aikana..

      Latukahviloilla tuli pysähdyttyä useampaan kertaan ja en kuullut moitteita latujen huonosta kunnosta.

      Facesta löytyy Ylläksen latuhoitajan sivu, josta selviää mitä reittejä on viimeksi ajettu.

      • Anonyymi

        Ylläksellä ladut ajetana aina varhain aamulla. Oli sää mikä vaan. EI järkeä ajaa, kun päiviä ollut lähinnä poutaa, ja sitten kkun alkaa sataa, niin ei ajeta päivällä mitään. Ihan turhaa ajoa vaan.


    • Anonyymi

      Jaahas, TAAS märkä rätti vastoin kasvoja !

      Suomalaisen hiihtoharrastuksen perusmittari, Leviltä Ylläkselle hiihto, ei onnistunut.

      Aakenuspirtille pääsi huippuhoidettua latua pitkin. Siitä eteenpäin alkoi vaikeasti havaittava ura, jossa oli umpilunta reilut 15 cm.

      Ihme, ettei Ylläksen johtopoppoo ymmärrä rooliaan kuluttajien tarpeista.

      Olisiko taas aika masterplan-konsulenteille, jotta ymmärretään kansalaisten tarpeet. Emme olleet ainoat takaisinkääntyjät.

    • Anonyymi

      Ylläksellä ei ole mikään muuttunut sitten 1970-luvun, ladut avataan edelleen hiihtämällä. Hiihtelin 10.4.2021 Leviltä Ylläkselle ja 17 km Ylläksen latuhuollon piirissä olevaa latua oli kunnostamatta, lunta baanalla 7-10 cm. Paluu 11.4.2021 ja edelleen oli 11 km kunnostamatta. Huhtikuu on hiihtäjille parasta aikaa talvessa ja moni haluaisi hiihtää tällaisia pitempiä lenkkejä, mutta latuhuolto ei toimi. Tällaisia ovat ne paljon puhutut Suomen parhaat ladut. En enää käytä Ylläksen latuja, poistin maksullisen latukartankin matkapuhelimesta. Hiihtelen tulevaisuudessa Levillä, siellä ei kilometrimäärissä tavoitella kuuta taivaalta, vaan satsataan laatuun. Ylläksestä saa aivan riittävästi, kun katselee sitä Aakenuskierrosta kierrellessä.

      • Anonyymi

        Samanlaisia kokemuksia kerätty. On aikaa jo 4-5 vuotta ja ei ole Ylläkselle enää tultu. Hiihtelin minäki Leviltä Ylläkselle. Aakenuspirtille asti loistokuntonen latu. Sitte hoitamata ja inhottavasti kelkoillaki sotkettu. Siinä kahvilasa kyllä varottelivat huonosta ladusta. Sanovat että ei se mittää auta vaikka sinne kuin soittelee ja pyytelee latua kunnostamaan. On se tosi omituista tuo matkailukeskuksen toiminta.


    • Anonyymi

      Son ihan sama onko sitä äppiä vai ei, väärää tietoa näyttää taas, samoin nettosivutkin on toteutettu nimenomaan karkoittamaan kävijät.

      • Anonyymi

        Se toden totta on jo monta vuotta näyttänyt sille, että Ylläs ei halua hiihtäjiä luokseen. On aivan varmaa, että suurin osa Lappiin lähtevistä hiihtäjistä haluaa ennen paikan valintaa tietää miten siellä on ladut hoidettu. Se on hiton tehokas konsti karkottaa tulijoita, että ei kerrota reilusti mitkä ladut on kunnostettu - että siitäkin pitäisi jo etukäteen maksaa - voi sitä järjen vähyyttä Ylläksellä. Kun on vielä melkoisen yleisesti tiedossa, että sitä latujen hoitoa tehdään väliin hieman huonommin. On se vähän järjen vastaista, että latuja ei hoideta lumisateiden aikana. Tuleehna siinä toki säästöjä, kun koneet seisoo, mutta kyllä moni hiihtäjä ymmärtää mennä muualle, sinne missä ladut oikeesti hoidetaan eikä vain puheissa.


    • Anonyymi

      Tänään se sitten nähtiin.

      Latuverkko oli Ylläksen hoitoalueella hyvä ja sauvat eivät menneet läpi, mutta tultaessa Levin puolelle, tilanne muuttui huonoksi. Taitaa Levikin ajella vain lähikahvioita ja säästelevät adbluet parempiin suihin.

      No, joskus näinkin päin.

    • Anonyymi

      Huhtikuun 8.4.2022 lähdimme vaimon kanssa hiihtämään talven tavoitteeksi asetetun Levi-Ylläs-Levi reitin (n. 100 km). Olimme ajatelleet, että kun seuraavana päivänä oli Ski classics-hiihto, niin ainakin paanat on kunnossa. Lähdössä Levin päässä 19 km oli tappara ajanut aamuyöstä ja keli hyvä, kyllä passasi hiihtää. Ylläksen latuhuolto alkoi tästä ja seuraavat 6 km olivat yöllisen lumisateen jäljiltä. Pyhäjärvelle päästyämme piti järven yli olla moottirikelkkaura, mutta vain yksi perinteisen hiihtämässä oli uran hiihtänyt. Pyhäjärven eteläpäästä piti olla tampparilla ajettu paana Kotamajalle, mutta 4 ensimmäisellä kilometrillä oli 15 cm lunta ja yhden perinteisen hiihtäjän ura, siitäpä vapaan suksilla sitten. Seuraava 3 km ennen Kotamajaa oli aamulla ajettu ja tosi pehmeä. Väli Kotamaja Äkäslompolo oli kohtuullisessa kunnossa ja siihen olikin kerääntyneet kaikki tunturin hiihtäjät.
      Söimme Äkäshotellissa pitsat ennen paluumatkaa ja baari oli täynnä monot jalassa olevia hiihtäjiä, ymmärsin kyllä, että parempi heidän oli olla baarissa kuin noin huonosti hoidetuilla laduilla.
      Aamulla ennen Aakenustunturin ylitystä tuli vastaan Ylläkseltä päin
      3 miestä metsäsuksilla suuret reput selässä. Vähän hymyilimme varustukselle, oltiinhan kunnostetulla hiihtoreitillä, mutta varmin tapa päästä Leviltä Ylläkselle ja päinvastoin on pitkät metsäsukset.
      No meille nämä vastoinkäymiset olivat kohtuu pieniä ja voitettavissa, mutta ajatellaanpa tilannetta, jossa heikompi kuntoinen lähtee yrittämään tuota väliä ja hyytyy umpilumeen. Sen verran kokemus kyllä opetti, että Ylläs on ikuisiksi ajoiksi pyyhitty pois minun ja vaimoni hiihtokalentereista. Leville täysi 10 ja Ylläkselle 0, tasoero on näin suuri.

      • Anonyymi

        Näin se on normaalisti. Ehkä kiilloittivat kilpeään tuota tapahtumaa varten.

        Ylläs pitää siirtää Aakenustuntsan itäpuolelle, kaivosyhtiön piikkiin. Aletaan hiihtämään korpireiteillä, joihin kaivoksen pölyt eivät leviä.


    • Anonyymi

      Vuosikausia on nököjään oltu tyytymättömiä Ylläksen latujen hoitoon. Milloin olisi aika tehdä asialle jotain?

      • Anonyymi

        Tapojärvi Oy on ottamassa asiasta koppia ja sulkee koko Yllässeudun.


    • Anonyymi

      Tapojärvi onkin jo ottanut hoitovastuun Kurtakon ja Äkäskeron laduista, ajan kysymys, milloin hoitavat loputkin.

      • Anonyymi

        Hannukaisen malmin ongelmana on korkea rikkipitoisuus, joka tekee kaivostoiminnasta kannattamatonta.

        Rikkidioksidi-Päästöjä se kyllä aiheuttaa, jos sitä tullaan yrittämään.


    • Anonyymi

      Pientä rehellisyyttä on näköjään tullut tuonne Ylläkselle. Ennen mainostivat, että latuja on 330 km, nyt ilmoittivat, että niitä on vain 295 km. Mitkä ladut lienee lopetettu? Onkohan kukaan päässyt hiihtämään ne 330 km tai edes 295 km. Oma kokemus on ollut, että hyvin suuri osa niistä on aina hoitamatta.

      • Anonyymi

        Äkäskeron kierros taitaa ainakin olla lopetettu? Hieno latu, mutta kun Äkäsmylly on yksityisomistuksessa ja sieltä kaikki fasiliteetit nuotipaikkoja ja huuseja myöten purettu, ja Hotelli Äkäskero taitaa satsata vain koiravaljakoihin niin mitäs niitä enää latuja hoitelemaan.

        20 vuotta sitten Äkäskeron kierros oli aina priimakunnossa, hotellilla oli ilmeisesti oa latukone sveitsiläisiä hiihtoturisteja varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äkäskeron kierros taitaa ainakin olla lopetettu? Hieno latu, mutta kun Äkäsmylly on yksityisomistuksessa ja sieltä kaikki fasiliteetit nuotipaikkoja ja huuseja myöten purettu, ja Hotelli Äkäskero taitaa satsata vain koiravaljakoihin niin mitäs niitä enää latuja hoitelemaan.

        20 vuotta sitten Äkäskeron kierros oli aina priimakunnossa, hotellilla oli ilmeisesti oa latukone sveitsiläisiä hiihtoturisteja varten.

        Ei tuo 35 km vähennys riitä. Myös Kurtakon ladun hoito on lakkautettu.

        toisaalta, NYT ON ANNETTU LUPAUS PAREMMASTA HOIDOSTA YLLÄS - LEVI VÄLILLE !

        sinne vaan kokeilemaan onneanne, sattuisiko pääsemään läpi. On se Levin pääkin joskus pettänyt.


    • Anonyymi

      Lupaukset ovat lupauksia. Tehdäkin pitäisi jotain. Voi voi tätä Ylläksen touhua. Siitä on jo pitkä rivi vuosia, kun viimeksi olimme Ylläksellä ja lopulta saimme kylliksemme latuejn huonosta hoidosta. Niitä ei oikeesti edes yritetty kunnolla hoitaa. Takaisin tekisi mieli tulla, jos vain ladut hoidettaisiin. Maisemat on mainiot ja latuverkosto loistelias - jos se hoidettaisiin. Katsokaapa tuolta: https://www.facebook.com/yllaksenladut/
      Esim. 3.1.2023 alkaa melkoisen pitkä ketju. Kyllä on siellä hirveän pettyneitä kirjoittajia latujen hoidon suhteen. Tietysti siinäkin ketjussa ja aina siellä facebookissa on niitä kirjoittajia, jotka kilvan kehuu, että hirveen hyvin on ladut hoidettu. Sehän taitaa olla pelkkää mainoshelinää. Kirjoittelijat lienevät yrittäjiä ja mökkien omistajia, joiden pitäisi saada asiakkaita. Tilanne on surkea heidän kannaltaan. Ja vastuussa ei näytä olevan kukaan. Miksi hieno Ylläs pilataan tällä tavalla?

      • Anonyymi

        Nykypäivän some-hiihtäjille nuo kahvilanladut riittävät. On investoitu tuhansia reikäpäihin ja goretexiin ja sitten hih-detään tunti ja otetaan pakolliset strava-segmentit sekä valokuvat.

        Me vanhat oikeat hiihtäjät, jotka kolusimme latuja 10 tuntia päivässä keväthangilla ja hiihdimme yli 500 km/viikko, joudumme luomaan katseemme kohti Yläperää eli Enontekijötä. Siellä on vielä upiaa paanaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykypäivän some-hiihtäjille nuo kahvilanladut riittävät. On investoitu tuhansia reikäpäihin ja goretexiin ja sitten hih-detään tunti ja otetaan pakolliset strava-segmentit sekä valokuvat.

        Me vanhat oikeat hiihtäjät, jotka kolusimme latuja 10 tuntia päivässä keväthangilla ja hiihdimme yli 500 km/viikko, joudumme luomaan katseemme kohti Yläperää eli Enontekijötä. Siellä on vielä upiaa paanaa.

        En taida olla aivan oikea hiihtäjä, kun alle 400 kilometriin jäivät Ylläksen viikot. Mutta tarpeekseni sain minäki latujen huonosta hoidosta ja on menny jo vuosia, että en ole k------aan Ylläkselle päin. Se lieneekin tosiaan niin, että sielä Ylläkselä on päätetty satsata vain nihin kahvilalatuihin ja some-hiihtäjiin. Nehän ne parahan tuloksen tuo, kun hiihtelijät istuvat kahviloisa ja pubeisa ja ravintoloisa. Mut se olis reilua kertoo, että niitä hienoja erämaalatuja hoidellaan vain joskus, jos muistetaan. Silti kaiholla muistelen Ylläksen hienoa erämaalatuverkostoa. Mutta lienee pakko uskoo, että se on mennyttä aikaa.


    • Anonyymi

      On noita Yläperän latujakin leikattu, väittävät, esimerkiksi Suomen Suurin Nousu Alpe Cermistä vastaava Raattamasta Nammalaan, eivät aja enää, ym ym ym...

      Tämä maa alkaa olla sellainen Jauhojengin märkä uni.

      • Anonyymi

        Taitaa se olla niinki, että viisaita ne on tuolla Ylläksellä kun jättää ne keskustan ulkopuolella olevat ladut huonole hoidole. Se on kuiteski niin, että ne himohiihtäjät hiihtää sielä eväät ja juomat matkassaan ja tuskin käyvät edes kahviloisa ja eihän niitä sielä kauempana olekaan. Sitten ne illan kämpillään lepäilee ja oottelee uutta hiihtopäivä. Ei niistä tule yrittäjille juuri mitää tuloa. Ja lopultaki niitä on aika pieni porukka.Ylläksellä aatellaan järkevästi, että ei niihin kannta satsata. Menkööt muuale ja hiihelkööt missä tykkäävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa se olla niinki, että viisaita ne on tuolla Ylläksellä kun jättää ne keskustan ulkopuolella olevat ladut huonole hoidole. Se on kuiteski niin, että ne himohiihtäjät hiihtää sielä eväät ja juomat matkassaan ja tuskin käyvät edes kahviloisa ja eihän niitä sielä kauempana olekaan. Sitten ne illan kämpillään lepäilee ja oottelee uutta hiihtopäivä. Ei niistä tule yrittäjille juuri mitää tuloa. Ja lopultaki niitä on aika pieni porukka.Ylläksellä aatellaan järkevästi, että ei niihin kannta satsata. Menkööt muuale ja hiihelkööt missä tykkäävät.

        Latujen kunnostus Ylläksellä on siirtynyt "kaupalla" Kolarin kunnan omistukseen 2022 entiseltä Vesi Oy ltä!
        Rahasta kunnostuksessa ei ainakaan ole kyse:
        Latujen kunnostukseen menee vuodessa 500.000-600.00Eur.
        Minimimaksu on 140 €/mökki, huoneisto tai osake (sis. alv 10 %).
        Jos petipaikkoja on yli 4, peritään lisäksi jokaisesta ylimenevästä petipaikasta á 35 €. Esim. 6 petipaikkaa: 140 € + 2 x 35 € = 210 €.

        Ylläksellä yhteensä 23000 vuodepaikkaa!!
        Yleiseen "hyvävelijärjestelmään" pohjautuva maksujen keräys ei siis koskene suuria hotelleja yöpymispaikkaperusteella, miksi vain mökkiläiset maksaa!?

        Vuosi 2022 oli latujen osalta kohtuullinen jo viikolla 7.
        Ainoastaan Äkäslompolon-Kesänginkeitaan väli oli osittain ajamatta.
        Taas mennään Ylläkselle hiihtolomalla, toivottavasti urat on kunnossa.
        Mitä latukahviloihin tulee, niin voisivat katsoa peiliin hinnoittelussa!
        Jos kahdelle kaffet ja pullat 20€, niin kierrän kaukaa jatkossakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Latujen kunnostus Ylläksellä on siirtynyt "kaupalla" Kolarin kunnan omistukseen 2022 entiseltä Vesi Oy ltä!
        Rahasta kunnostuksessa ei ainakaan ole kyse:
        Latujen kunnostukseen menee vuodessa 500.000-600.00Eur.
        Minimimaksu on 140 €/mökki, huoneisto tai osake (sis. alv 10 %).
        Jos petipaikkoja on yli 4, peritään lisäksi jokaisesta ylimenevästä petipaikasta á 35 €. Esim. 6 petipaikkaa: 140 € 2 x 35 € = 210 €.

        Ylläksellä yhteensä 23000 vuodepaikkaa!!
        Yleiseen "hyvävelijärjestelmään" pohjautuva maksujen keräys ei siis koskene suuria hotelleja yöpymispaikkaperusteella, miksi vain mökkiläiset maksaa!?

        Vuosi 2022 oli latujen osalta kohtuullinen jo viikolla 7.
        Ainoastaan Äkäslompolon-Kesänginkeitaan väli oli osittain ajamatta.
        Taas mennään Ylläkselle hiihtolomalla, toivottavasti urat on kunnossa.
        Mitä latukahviloihin tulee, niin voisivat katsoa peiliin hinnoittelussa!
        Jos kahdelle kaffet ja pullat 20€, niin kierrän kaukaa jatkossakin.

        Tuota Lompolon-Kesänginkeitaan väliä ei kannata mennä jäitä pitkin, sinne sohjoon on uponnut useampikin kelkka tällä kaudella. Siellä on siis vesi hangen alla.

        Metän kautta tuota ei tarvihe edes ajjaa, sitähän hiihtää tuhansia päivittäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Latujen kunnostus Ylläksellä on siirtynyt "kaupalla" Kolarin kunnan omistukseen 2022 entiseltä Vesi Oy ltä!
        Rahasta kunnostuksessa ei ainakaan ole kyse:
        Latujen kunnostukseen menee vuodessa 500.000-600.00Eur.
        Minimimaksu on 140 €/mökki, huoneisto tai osake (sis. alv 10 %).
        Jos petipaikkoja on yli 4, peritään lisäksi jokaisesta ylimenevästä petipaikasta á 35 €. Esim. 6 petipaikkaa: 140 € 2 x 35 € = 210 €.

        Ylläksellä yhteensä 23000 vuodepaikkaa!!
        Yleiseen "hyvävelijärjestelmään" pohjautuva maksujen keräys ei siis koskene suuria hotelleja yöpymispaikkaperusteella, miksi vain mökkiläiset maksaa!?

        Vuosi 2022 oli latujen osalta kohtuullinen jo viikolla 7.
        Ainoastaan Äkäslompolon-Kesänginkeitaan väli oli osittain ajamatta.
        Taas mennään Ylläkselle hiihtolomalla, toivottavasti urat on kunnossa.
        Mitä latukahviloihin tulee, niin voisivat katsoa peiliin hinnoittelussa!
        Jos kahdelle kaffet ja pullat 20€, niin kierrän kaukaa jatkossakin.

        Onkos siitä tietoo, että kuinka paljo tulee rahhaa siitä, kun on se joku puhelinsovellus, josta näkkee, että onko niitä latuja hoidettu vai ei ole hoidettu? Että pittää siis 10 euroo maksaa, jotta saa tietää, että latuja ei ole hoidettu. Tuo on varmasti ärsyttänyt monia ja ärsyttää edelleen. Kieroa peliä on Ylläkselä koko ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkos siitä tietoo, että kuinka paljo tulee rahhaa siitä, kun on se joku puhelinsovellus, josta näkkee, että onko niitä latuja hoidettu vai ei ole hoidettu? Että pittää siis 10 euroo maksaa, jotta saa tietää, että latuja ei ole hoidettu. Tuo on varmasti ärsyttänyt monia ja ärsyttää edelleen. Kieroa peliä on Ylläkselä koko ajan.

        Koskaan en ole sovelluksista maksanut enkä maksa, mökin omistajat maksaa sen 140 eur pakosta majoittuneiden puolesta(se on vuokrahinnassa).
        Mökiltä löytyi latukarttakin, vakioreitit pysyy edelleen ja hyvät opasteet latuverkolla!
        Nyt viikolla 7 Ylläksen ladut huippukunnossa, vain lumituisku voi tehdä aukealla tukosta pienellä osalla.
        Hiihtäjiä on runsaasti , kelpaa nauttia lomasta.
        Kyllä tuo polttoaineen hinta näkyy vaikuttaneen eniten kävijämäärään isossa kuvassa, harmillista!


    • Anonyymi

      Tosimiehet laittaa mettäsukset jalkaan (ja jos on tosifiksu mies niin laittaa lumikengät reppuun) ja hiihtää ihan missä huvittaa. Se on miehekästä touhua, ei rajoituksia. Mutta viimeksi kun tämän tempun tein juurikin tuolla Ylläksellä päin niin sain kuljettua parissa tunnissa joku 4 kilometriä - hauskaa oli ja hyvä muisto tuli. Mutta veikkaan että jotkut tumpelot onnistuvat hukkumaan sinne metsään jos tällaista harrastaa, joten parempi etten suosittele.

    • Anonyymi

      Leviltä pääsee nyt Aakenuskahvilaan, mutta siitä etiepäin on vain metrinen hanki edessä. Onko Ylläs ottanut hoitovastuun eli jättänyt hoitamati myös Levin latuverkon ?

      • Anonyymi

        Hoitovastuu Pirtin länsipuolella on ollut jo pitkään Ylläksen organisoima, ei Levin.

        JA, jäljestä huomaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoitovastuu Pirtin länsipuolella on ollut jo pitkään Ylläksen organisoima, ei Levin.

        JA, jäljestä huomaa !

        Ainuat jälhjet oli mettäjäniksen ja ketun, nekö Ylläsladut nykyään pohojaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainuat jälhjet oli mettäjäniksen ja ketun, nekö Ylläsladut nykyään pohojaa ?

        Porotokka tekee ihan kaposella suksella hiihdettävää uraa.

        Huom. Hta en osaa laittaa, sen verran vetelä olen ouhlulaisena.


    • Anonyymi

      Kannattaako kääntyä huomenna Levin hoitoalueelta Yllästä kohti vai onko vieläkin umpihanki edessä ?

      • Anonyymi

        Kunto sama kuin Äkäskeron lenkillä.

        Aakenuksen kierros kannattaa kiertää.




        KAUKAA


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunto sama kuin Äkäskeron lenkillä.

        Aakenuksen kierros kannattaa kiertää.




        KAUKAA

        Kartan mukaan gpsjälki löytyy kuuden päivän takaa.

        Pyhäjärven eteläpäästä löytyy hoidettua latua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kartan mukaan gpsjälki löytyy kuuden päivän takaa.

        Pyhäjärven eteläpäästä löytyy hoidettua latua.

        Kiitos. Edelleen siis normaalia Ylläksen latujen hoitoa. Kaikki sivummalla olevat hienot erämamaaladut jätetään hoitamatta. Eipä tarvitse vieläkään tulla Ylläkselle. Jo 5 vuotta sieltä on pysytty pois tuon takia, että luvataan ladut hoitaa, mutta ei hoideta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Edelleen siis normaalia Ylläksen latujen hoitoa. Kaikki sivummalla olevat hienot erämamaaladut jätetään hoitamatta. Eipä tarvitse vieläkään tulla Ylläkselle. Jo 5 vuotta sieltä on pysytty pois tuon takia, että luvataan ladut hoitaa, mutta ei hoideta.

        Osta latuäppönen, voit todeta sieltä saman

        Ja välillä sekin valhehtelee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osta latuäppönen, voit todeta sieltä saman

        Ja välillä sekin valhehtelee

        Kyllä oli tuo tosi tyhmä juttu. Hyvin monet Ylläksen ystävät ovat siirtyneet hiihtelemään muualle. Vain konsultti voi keksiä sen, että hiihtäjän pitää maksaa, jotta saa tietää onko latu hiihdettävässä kunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä oli tuo tosi tyhmä juttu. Hyvin monet Ylläksen ystävät ovat siirtyneet hiihtelemään muualle. Vain konsultti voi keksiä sen, että hiihtäjän pitää maksaa, jotta saa tietää onko latu hiihdettävässä kunnossa.

        Niin se on tai muotoillaanko

        Pitää maksaa siitä, että saa tietää, että ei ole kunnossa.

        Nyt on, torstaisin ajellaan, kuten ennenkin. Lauantaina voi olla jo 20 cm lunta päällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin se on tai muotoillaanko

        Pitää maksaa siitä, että saa tietää, että ei ole kunnossa.

        Nyt on, torstaisin ajellaan, kuten ennenkin. Lauantaina voi olla jo 20 cm lunta päällä.

        Facebokkissa on sellanen kohta Ylläksen ladut. Sinne latukonemiehet ennen pisti jotain tietoja että minne ladut on ajettu. Nyt sekin näkyy lähes loppuneen. Siellä jotkut yrittää jotain kysellä, mutta tyhjän saa pyytämätäki. On varmaan tullu kielto, että ei saa ilmaseksi mitään kertoo latujen kunnosta. Tekis niin mieli tulla monen vuojen jälkeen Ylläksen laduile. Mutta hiihelköön ite nuo ylläsläiset, kun eivät kerro missä ladut on kunnossa.


    • Anonyymi

      Ilmeisesti on vielä auki tuo A Pirtti - Haavepalo väli ?

      Maksukartta tökkii taas ja mitä tässä 24.2 alkaen hiihelly täälä, äi se pijä kutijaan välillä.

      • Anonyymi

        Tärkeintä onki, että ihmiset maksaa sen 10 euroo. Ei sillä ole sitte väliä, että toimiiko se. Sitähän voi selitellä, että se on jonkin toisen vika jos ei toimi. On se kyllä varsinaista asiakaspalvelua kun on se naamakirjan ylläksen ladut ja sielä ihmiset jotain kyselee, niin ei vastata. Joutas poistaa koko foorumi. Pienilä asioilla pilataan Ylläksen mainetta.


    • Anonyymi

      Ylläs - Levi on auki ja Levin verkko priimaa, Ylläksen tuullut muutamasta kohtaa umpeen ja roskaa vähän.

    • Anonyymi

      Aakenuspirtti - Totovaaran risteys nyt huippukunnossa, saa hiihtää jopa luistellen. Kaikki lavulle !

      ps.

      saattaa mennä umpeen jo ensi yönä, sitten taas viikon korkeintaan luonnonlatu, jota ei luikkarilla tohdi, syntiä, kirvaa liikaa.

      • Anonyymi

        Hyvä että tiedotatte edes tänne, Kiitos !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä että tiedotatte edes tänne, Kiitos !

        Tietoksi vaan, että päivän aikana anto Lompoloon 15 cm lunta.

        Enpä lähtis luikkarilla tuota väliä puhkomaan ennen 23.3, jolloin saattavat taas ajjaa tuohla, jos viittivä.


    • Anonyymi

      Levin kone on mennyt Aakenuspirtille, mutta käykö Ylläksen koneet siellä milloinka ?

      Ilmeisesti vasta 3 päivän päästä ?

      Huomenna meinasin yrittää Ylläkselle, sananlaskun mukaisesti.

      Pallakselle en lähde panettamaan, sehän tuolla on jo kerrottu, että niiden hoito lopetettiin kohti Muonion hoitoaluetta.

      Levillä saa levittää, täällä koneet hoitaa ladut päivittäin.

      • Anonyymi

        Ajoivatko nuo tuon eilen, infogissin mukaan on ummessa yhä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajoivatko nuo tuon eilen, infogissin mukaan on ummessa yhä ?

        Infogis sanoo ainakin kännykkään:

        Hiihtolatuja avataan lisää heti lumitilanteen salliessa.

        More XC Ski Trails will be opened as soon as there is enough snow.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Infogis sanoo ainakin kännykkään:

        Hiihtolatuja avataan lisää heti lumitilanteen salliessa.

        More XC Ski Trails will be opened as soon as there is enough snow.

        Kyllä se tosiaan vaikuttaa sille jotta ylläs haluu vähentää hiihtäjien määrää. Siitäki pitää maksaa jotta saapi tietää että latua ei hoideta. Ero on tosi suuri eri hiihtokeskusten välillä.


    • Anonyymi

      3s hoitoluokka avattiin eilen, ja taas, nyt ne on jo ummessa.

      Onko nykyladunteko hiihtäjien kiusaamista ylläksellä? Eikö edes yritetä lukea sääprognoossia?

      Nytkin jäävät taas viikoksi umpeen, Aakenus jää taas kiertämättä jahka lumisade päättyy.

      • Anonyymi

        Tuo on täysin normaalia Ylläksen touhua. Sellasta se on ollut jo monta vuotta.


    • Anonyymi

      Asenne on:

      Istukaa lähilatukahviloissa ja astukaa Pirtuissa !

      Koskas Lompolossa alkaa Silkkitien lumien pöllähtelyt ?

      • Anonyymi

        USEITA PIDÄTETTIIN MÄNNÄVIIKOLLA, POLIISIN KOPPIAUTO TULI TÄYTEEN. OPERAATIO OLI SAMANAIKAINEN MYÄS LEVILLÄ, JOSSA PORUKKAA VIETIIN KAHDELLA KOPPIAUTOLLA.


    • Anonyymi

      Voi hyvä tavaton tätä Ylläksen latutouhua. Äkäsmyllylle ei hoideta enää latuja. Ja nyt näky olevan, että Kukaslompolojärven latua ei hoideta "heikentyneen jäätilanteen takia". Huhheijaa. Ne Lapin paksut jäät siis heikentyy aiemmin kuin eteläisessä Suomessa? Kun näitä sivuja lueskelee, niin sokea Reettakin näkee mistä on kyse. Ylläksellä ei haluta palvella hiihtäjiä. Vuodesta toiseen sama tilanne. Miksi?

      • Anonyymi

        Jounin kaupan viereiselle suolle bykätään miljoonakämppiä porealtain. Siellä kokkelit kuplii, saattavat käydä välillä rinnekuppilassa, mönkijäkyydillä yläs ja alas. Tätä on meno nykySuomessa, NykySuomen sanakirja kuvaa sitä termeillä politrukit, vetelykset, oligarkit. He eivät hiihdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jounin kaupan viereiselle suolle bykätään miljoonakämppiä porealtain. Siellä kokkelit kuplii, saattavat käydä välillä rinnekuppilassa, mönkijäkyydillä yläs ja alas. Tätä on meno nykySuomessa, NykySuomen sanakirja kuvaa sitä termeillä politrukit, vetelykset, oligarkit. He eivät hiihdä.

        Narkki-suoksi tuo nimetty. Varaajille tiedoksi: ensimmäiset huumekauppiaat kerättiin kujilta jo männäviikolla. Lompolo ei ole enää huumeluola eikä se sellaiselsi enää tulekaan. Miljoonat ei auta, knarkkeja ei täählä ennee kathela.


    • Anonyymi

      Nyt Ylläksen sivuila lukkeepi jotta Ylläkset reitit anovat apu. Että oikein anovat. Kun tätäki palstaa silmäilee nii on tainu olla sama tilane jo pitkään. Että ei ole latureittejä kunnolla hoijettu, ei oikein yritettykää. Saa siinä sitte apuja huuvela. Ja että hiihtäjien pitäs maksaa siitä että ladut hoijetaan, kun tullaan hiihtokeskkseen. Eiköön tuo olis hotellien asia kun sinne hiihtoturisteja houkuttelevat. Että jos hoteli mainostaa jotta tulkaa tänne hiihteleen niin mitä se on jos ei ole latujakaa.

    • Anonyymi

      Ylläksen ladut ja reittiyhtiön mies ei taida titää mitä koiralatu ja tasatyötö tarvitsee... Taitaa olla pää syvällä lompolaisten.. lompakkoa... ihme touhu lunta on eikä edes kelkalla saada aikaiseksi kuin pelkät jäljet.. sama koskee teuranlenkiä...onneksi ylläksen puolen on joku omatoiminen laduntekijä ollut kiitoksia hänelle...

      • Anonyymi

        Teuranlenkki on kylän mopolatu


    • Anonyymi

      puolet laduista voisi olla pelkkää pertsaa... ...

    • Anonyymi

      Aivan 'ihanaa' asiakaspalvelua Ylläksellä: "Viikonloppuja kaikille. Latusome on lomalla ens viikon.
      Näe reaaliaikainen reittien hoitotilanne täältä: https://kartta.yllas.fi/
      Mikäli et ole vielä karttapalvelua hankkinut, voit ostaa sen täältä: https://kartta.yllas.fi/"
      Kun olis nääs täälä Tampereela haluttu tietää, että onkos sielä latuja, että jos vaikka lährettäis. Mutta noin niinku periaatteesa emme maksa sitä 15 euroa, jotta saatas teitää, että ei niitä ehkä olekaan.

    • Anonyymi

      "Suomen parhaat ladut ja kauneimmat tunturimaisemat". Noin lukee suurin kirjaimin Ylläksen nettisivuilla. Tuo kauneimmat tunturimaisemat on kyllä mielestäni täysin totta. Mutta voi jos sais vielä tietää, että onko niitä latuja.

    • Anonyymi

      Nyt jo iltapäivälehdessäki surullisesti kirjoitellaan, että Ylläksen latujen hoito on aivan surkeela mallilla. Eikö teitä hävetä siellä Ylläksellä?

    • Anonyymi

      Ylläkselä ollaan viisaita. Kun ladut on huonossa kunnossa, niin etelän vetelät turistit shoppailee ja istuu kahviloissa, ravintoloissa ja kapakoissa. Sieltä se rahavirta tulee Ylläkselle. Ja säästyy paljo rahhaa, kun ei latuja turhaan höylätä.

    • Anonyymi

      Pääsiäisvariksen valitusta, jahka pälvet tulehva, kitinät loppuu, oihkiat hihtäjät aloittaa kauden, 2024-2025, lumenjäämää riittää läpi vuojen.

    • Anonyymi

      Tää kirjottelu näkyy alotetun jo 8 vuotta sitten. Jo silloin on ruvettu hoitamaan huonosti latuja eikä silleen kuin on luvattu. Eikö olisi jo aika Ylläksellä miettiä, että löytyiskö tuohon hommaan parempia ihmisiä. Siis niitä jotka päättää miten ladut hoidetaan ja mistä otetaan rahat. Ei se voi olla vaikeeta, kun Levilläkin se osataan.

    • Anonyymi

      Näistä Ylläs jutuista tulee sellasta tietoo, että kylät on täynnä turisteja haitale asti. Jos niin on niin on outoo, jos rahat ei riitä lautujen hoitoon. Vai onko sielä oikeesti tarkotus rauhottaa kylän menoo ja vähentää turismia?

      • Anonyymi

        Syytä olisi. Pääsiäinen oli ruuhkaisempi kuin Hellsinskyja pahimmillaan. Mihkään ei mahtunut sisälle eikä Tunturitie vetänyt tuota automäärää. Viimeisiä sähköautoja sulatellaan yhä ja ne saadaan ladattua Secto Rallye Finlandiin mennessä.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1120
    Aihe