Ylläksen latujen huono hoito

Täälä hiihtopalstalla on kyllä jo useessa ketjussa juttua Ylläksen latujen huonosta hoidosta, mutta silti kirjootan ja ihmettelen. Tarkootus olis näet lähtee Lappiin, mutta panee miettiin, että onko enää tarpeen mennäkään Ylläkselle.Meilläki on jo kokemusta, että latujen hoito huononee vuosi vuodelta. Ihmisiä tuntuu ärsyttävän suunnattomasti, että latujen kunnosta ei anneta tietoo muuta ko rahhaa vastaan. Ja valittavat, että ei se tieto ees näy kännykästä eikä kaikki ossaa sitä käyttää tai ei sitä älypuhelinta ees oo kaikilla. Nettisivuilta kuiteski löysin sen facebookin ja siellä Ylläksen ladut. Taitaa latukonemies sinne jottain kirjootella. Mutta aivan liian vähän. On sielä joku maininta että huomenna ajetaan se ja se latu. Sellasta tietoo pitäs olla enempi. Mutta sitte on kovin usein että huomenna pijetäänki välipäivä eli ei ajeta ollenkaa latuja. Ihmeellistä matkailupalvelua. Onhan se tietysti yrittäjälle hyvä lisätulo, kun säästyy palkat ja polttoaineet. Ylläs mainostaa, että latuja on 330 km. Törkeetä valehtelua. Ei ole kun ei niitä hoideta. Nyt mulleki selvis, että sielä on 3 hoitoluokkaa. Sitä I-luokkaa on vain 128 km ja se on varmaan aika hyväsä kunnossa monesti ja riittää niile, jotka hiihtelee päiväsä sen 5-10 km. Mutta sitte se törkein asia. III-luokan latuja on 138 km. Niitä ei hoideta juuri koskaan. Pari pätkää luvataan hoitaan ainaki kerran viikosa. Latuhoitajan päiväkirja sannoo näistä III-luokan laduista: " ladut hoidetaan aina lumisateen jälkeen 36 tunnin sisällä sateen päättyymisestä." Siis tullee sellasia aikoja, että niitä ei hoideta ollenkaa. Kun sattaa lunta su, ma ja ti, niinku monesti satelee, niin tarkottaako se sitä, että koko aikana latuja ei ajeta. Tiistain jälkeen ootellaan pahimmillaan se 36 tuntia. Siis ainakaan vielä ke ei latuja ajeta. Kun sitte sattuu sateleen lunta to, niin taas ootellaan 36 tuntia. Saattaa mennä koko lomavikko, että III-luokan ladut ei oo kunnosa. Eipä oo ihme, jos Ylläksen latuja moititaan huonosti hoidetuksi. Olis hirveen hyvvää palvelua, jos sieltä facebookista vois lukkee, että mitkä ladut on nyt kunnossa tai että mtkä ajellaan huomiseksi kuntoon. Kertokaapa onko Levin ladut paremmasa hoidossa. On kauan kun on sielä käyty, mutta pittää pistää kyllä mietintään tuo vaihtoehto.
Ilmoita


195 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


1 VASTAUS:
Tuosta kartasta ei kyllä mitään selviä. Eikä mistään muistakaan Ylläksen kartoista. Tehokasta turistin karkotustoimintaa Ylläksellä.
+Lisää kommentti
Kyse on Ylläksellä juuri harhaanjohtavasta markkinoinnista kun mainostetaan 330km latuverkostua. Kuten viestiketjun aloittaja oikein mainitseekin III luokan latuja (yhteensä 138 km) ei käytännössä hoideta kun kerran viikossa, ja keväällä ei niitä kaikkia niinkään usein. Jäiset, roskaiset III luokan ladut keväisin ovat monin paikoin suorastaan hengenvaaralliset. Kaikki ymmärtävät heti että jos laskettelukeskus mainostaisi 20:ntä rinnettä mutta pitäisi auki vain niistä murto-osaa ja vain muutama hissi pyörisi, että kyseessä on matkailijoiden huiputus, mutta Ylläksen matkailussa latujen osalta tätä ei tunnu kukaan ymmärtävän. Pitäisi myös ymmärtää se että jos asioihin ei panosteta niin kyllä ne loputkin vähäiset matkailijat häipyvät paremmille apajille. Tosin nehän tuntuvat vain tulevan ylläsläisille kalliiksi ja syövät resursseja, joten ehkä heistä halutaankin eroon. Toinen ärtymystä nostava seikka on latuinfon maksullisuus. Näin ei saisi olla.

Oikeastaan vähän samanlainen vika Ylläksellä rinnepuolella kuin laduissa. Laskettelu on täysin yhden hissin varassa ja kun Gondoli ei tuulen vuoksi toimi niin ei herrajumala nykypäivänä kukaan järkevä halua mennä edes laskemaan ja alkaa käyttää pitkiä ankkurihissejä. Yksi gondoli ja yksi ns. riisuttu ryssäversio tuolihissi (joka sekin rinne on suurimman osan vuodesta suljettu) ei ole enään nykypäivää.

Onkohan Ylläs valinnut ankeuden linjan (ladut rinteet) luullen että se vetoaa masokistisiin matkoilijoihin joiden päällimmäinen tarkoitus on lomalla saada nautintoa ankeudesta. Vinkkinä vaan että alkakaa nyt siellä Ylläksellä panostaa matkailuun jos haluatte että sinne ketään tulee tulevaisuudessa eikä vain voivotella ja valitella kuinka kalliiksi matkailijat teille tulee. Olkaa tosiaan huoletta, tätä menoa niitä ei tulevaisuudessa tule ja sitten pääsette säästämään ja matkailijoiden riesasta eroon. Ehkä näin onkin parempi.
2 VASTAUSTA:
Vai ei perse kestä ankkuria, pysy hotellilla dokaamassa...se ei rasita
Kyllä Ylläs on todella valinut tuon ahneuden linjan. Tilastojen valossa se on täysin väärä linja. Vuonna 2008 oli Ylläksen huippuvuosi, yöpymisiä oli 352 451, joka oli 15,0% Lapin yöpymisistä. Vuonna 2015 vastaavat luvut olivat 264 656 ja 11,2%. Siis 87 795 yöpymistä vähemmän. Ylläksen yöpymiset siis tippuivat 24,9 %. Vastaavana aikana Lapin yöpymiset lisääntyivät 0,3 %. Ylläs siis menetti muille keskuksille nuo lähes 90 000 yöpymistä. Se on hirveä määrä rahaa ja paljon työpaikkoja. Osoittaa tietysti sen, että ei ihmiset ole aivan tyhmiä, vaan osaavat äänestää jaloillaan. Nyt Ylläksellä taitaa olla oikeasti hätä. Yritetään säästää siten, että hoidetaan latuja entistä vähemmän ja yritetään rahastaa noilla latukartoilla. Sinänsä ei hirveän suuria asioita, mutta kun ne ärsyttävät ihmisiä, niin siinä menee kauan, että pettyneet tulevat takaisin Ylläkselle. Harmi. Olen tykännyt kovasti Ylläksestä, mutta nyt on aika muuttaa käsitystään ja hiihdellä ja lasketella muualla. Olisko Ylläksellä syytä miettiä muitakin keinoja. Nythän tilastot osoittavat, että siellä on ilmeisesti vapaata majoitustilaa paljonkin. Entäpä jos Ylläs markkinoisi itseään siten, että sieltä löytyy majoitusta halvemmalla kuin muualta?
+Lisää kommentti
Viime talvena oltiin Ylläksellä. Ihmeteltiin monesti kun latujen kunto oli varsin huono, mutta ei osattu asiaa suuremmin päivitellä, kun arveltiin että voihan se konekin olla rikki. Nytkin on suunnitelmissa lähteä jonnekin Lappiin ja paikkaa harkitaan ja tietoja haetaan. Ei ole vielä Ylläs saanu plussapisteitä. Kuten tuolla edellä tuli esille, niin siellä ei oikeesti ole latuja kuin VAIN 128 km. II-luokan latuja ilmotetaan olevan 64 km. Latuhoitaja kertoo netissä, että ne hoidetaan tarvittaessa kulumisesta tai sääolosuhteista riippuen, mutta lumisateella niitä ei hoideta. Se tarvittaessa tulee hitaasti latuhoitajalle, koska sehän on pelkkää rahantuloa, kun latukone seisoo pihalla. Hiihtäjille se tarvittaessa tulee paljon nopeemmin. Kuten tuolla edellä tuli ilmi niin niitä III-luokan latuja ei hoidella juuri koskaan. Minäkin oon sitä mieltä, että on tosi törkeetä, että tuota latutilannetta ja karttaa ei pääse etukäteen katselemaan.
Ilmoita
Pitää ihmetellä em. kritiikkiä, olin viikon 8 hiihtämässä ja hiihdin joka päivä 30-40 km eli juurikin noita iii luokan reittejä. Joka päivä tuli lunta ja en kyllä voinut valittaa latujen kunnosta pätkääkään päin vastoin. Jos lunta ei tule päivittäin ei ole mitään järkeä ajaa pidempiä reittejä joka päivä, koska niiden rasitus olematon.
1 VASTAUS:
Lueppas tarkoin ne latuhoitosäännöt. III-luokan ladut ajetaan 36 tunnin kuluessa lumisateen loputtua. Jos satelee lunta kolmena päivänä peräkkäin, niin menee vielä se neljäs päivä ja vasta sitten ajetaan - jos ei sada taas lunta. Ei ne oo varsinaisia hiihtolatuja niin kun mainostetaan.
+Lisää kommentti
On vaan hyvä, että kansallispuiston alueelta löytyy vielä hiljaisempiäkin latuja, joissa saa kokea olevansa erämaassa ja vanhassa kunnon Lapissa Läänissä mahtavan suuressa. Lähiladuilla, joita koneet päivittäin hinkkaavat, kokee olevansa Manskun ruuhkassa.

Muutama sentti lunta ei haittaa erämaahiihtoa, josta nautitaan hitaasti lykkien.

Susia pelkäävät kaapuntilaiset pysykööt taajamien lähistöllä.
1
Ilmoita
Taas, lumet ovat peittäneet latualueet ja koneet makaa hallissa. Tätä tämä on ollut ja sama jatkuu.

Kun on 2000 eur /vko maksanut mökistä niin onhan täällä lämmintä odottaa ladun aukaisua. Jotkut lähtivät jo Huminaan Koffin virttä veisaamaan.
4 VASTAUSTA:
Kyllä kerkeet mennä Koffin virttä veisaamaan Sinäkin. Sääennusteen mukaan siellä satelee lunta koko tämän päivän ja huomisenkin. Latuhoitajan päiväkirjan mukaan "Lumisateen ja -myrskyn jälkeen ne hoidetaan hiihtokuntoon hoitoaluejärjestyksessä. Ensimmäisenä hoidetaan I-hoitoalueen ladut (128 km)." Siis "JÄLKEEN". Hoidetaan siis sitten kun lumisate on lakannut, eli aikaisintaan keskiviikkona, jos silloin ei sada lunta ennusteesta poiketen. Ne III-alueen ladut voidaan hoitaa sitten aikaisintaan torstaina (36 tunnin sääntö), jos ei sada uutta lunta silloin. Joten huoletta voit ottaa kunnon kännin. Kohmelo ennättää parantua huomisen aikana. Koetetaan muistaa tulevina vuosina, että umpista voi hiihtää halvemmalla muualla kuin Ylläksellä. Ja känninkin saa muualla paljon halvemmalla.
umpisenhiihtäjä kirjoitti:
Kyllä kerkeet mennä Koffin virttä veisaamaan Sinäkin. Sääennusteen mukaan siellä satelee lunta koko tämän päivän ja huomisenkin. Latuhoitajan päiväkirjan mukaan "Lumisateen ja -myrskyn jälkeen ne hoidetaan hiihtokuntoon hoitoaluejärjestyksessä. Ensimmäisenä hoidetaan I-hoitoalueen ladut (128 km)." Siis "JÄLKEEN". Hoidetaan siis sitten kun lumisate on lakannut, eli aikaisintaan keskiviikkona, jos silloin ei sada lunta ennusteesta poiketen. Ne III-alueen ladut voidaan hoitaa sitten aikaisintaan torstaina (36 tunnin sääntö), jos ei sada uutta lunta silloin. Joten huoletta voit ottaa kunnon kännin. Kohmelo ennättää parantua huomisen aikana. Koetetaan muistaa tulevina vuosina, että umpista voi hiihtää halvemmalla muualla kuin Ylläksellä. Ja känninkin saa muualla paljon halvemmalla.
Mitkä ladut ne on niitä I-alueen latuja? Minulle saattas riittää nekin, kun en uskalla laskee suuria mäkiä. Monta kertaa oon yrittänyt netistä tietoo löytää, mutta en osaa löytää. Vai onks seki tieto julistettu salaiseksi. Oli tarkotus lähtee Ylläkselle pääsiäisen jälkeen, mutta taitaa mieli muuttua. Jos se tieto löytyy netistä, niin linkki, kiitos.
annekatariina kirjoitti:
Mitkä ladut ne on niitä I-alueen latuja? Minulle saattas riittää nekin, kun en uskalla laskee suuria mäkiä. Monta kertaa oon yrittänyt netistä tietoo löytää, mutta en osaa löytää. Vai onks seki tieto julistettu salaiseksi. Oli tarkotus lähtee Ylläkselle pääsiäisen jälkeen, mutta taitaa mieli muuttua. Jos se tieto löytyy netistä, niin linkki, kiitos.
Et sie kuule tollasta tietoo netistä saa. Se on nykysin Ylläksellä salaista ja maksullista. Ylläksellä on hätä kun matkailijat haluu entistä enempi tänne Leville ja Ylläs taantuu. Saapihan sitä kokeilla tuommostaki konstia.
annekatariina kirjoitti:
Mitkä ladut ne on niitä I-alueen latuja? Minulle saattas riittää nekin, kun en uskalla laskee suuria mäkiä. Monta kertaa oon yrittänyt netistä tietoo löytää, mutta en osaa löytää. Vai onks seki tieto julistettu salaiseksi. Oli tarkotus lähtee Ylläkselle pääsiäisen jälkeen, mutta taitaa mieli muuttua. Jos se tieto löytyy netistä, niin linkki, kiitos.
Tuolta löytyy vielä latukartta ilmaiseksi, tosin pari vuotta vanha, mutta lienee ajantasalla. Mutta kopsaa kiireesti talteen, veikkaan, että poistavat pikaisesti, kun tämän hoksaavat. http://www.akasmylly.fi/userData/akasmylly-cafe-q09a/latukartta-2014-pallas-yllastunturin-kansallispuisto.pdf
+Lisää kommentti
Kyllä Kekkosellekin latu poljettiin, 40 rajan varusmiestä avasi latua ja perässähiihtäjät sippailivat. Se oli oikiaa hiihdon aikaa se.
Ilmoita
Niin, latutilanteen äänestyksessä Ylläs johtaa parhaiten hoidettujen latujen äänimäärässä.
Ilmoita
Erillissopimuksella koneen saa ajamaan eteen haluttua hiihtoreittiä pitkin.
2 VASTAUSTA:
Mitähän mahtaa maksaa, jos ottaa 6 tunnin lenkille koneen eteen ajamaan ?
menopaluupäälle kirjoitti:
Mitähän mahtaa maksaa, jos ottaa 6 tunnin lenkille koneen eteen ajamaan ?
Kannattaa huilata vaan sitä Kohvin laulua, säästää korillisen tunnissa.
+Lisää kommentti
I lautalue on tunturikeskuksen lähialue, joka kyllä riittää monelle. Siellä on helpomipa ja vaativampia reittejä. Yleensä Pääsiäisen aikaan kaikki ladut ovat huippu kunnossa, joten Ylläkselle vain.
1 VASTAUS:
Mistä sie tiijät, että pääsiäisen aikaan ladut on huippu kunnossa? Ei sellasta oo missää luvattu. Eihän pyhäsin kannattane latukonneilla ajjaa, kun pittää maksaa tuplapalkat.
+Lisää kommentti
Aito mies ei joutavia vingu, se hiihtää oli latuja tai ei. Nykyajan trikoomiehet vinkuu, jos ladulle on lennähtänyt hieman puuterilunta. Kai niillä meikit valuu...
1 VASTAUS:
Tosi on. Aito mies hiihtää umpista, eikä mene Ylläkselle turhaan rahojaan tuhlaamaan, koskapa umpista löytyy kotinurkiltakin. Sitten aito mies laulaa iltaisin niillä rahoilla Koffin virsiä.
+Lisää kommentti
On kyllä ihme vinkumista. Kannattaa ostaa paperinen latukartta. Siitä selviää reitit ja välimatkat. On myös hoitoluokka.

10 euron hinnalla näkee puhelimella mistä on ajettu. Jos 2000 euron mökin vuokraajalle tuo on liian iso summa, niin sitten ei voi valittaa, että ei tiedä latujen kuntoa.

Ison rinnekoneen saa edelle ajamaan varmasti 100 eur/h. Rinnekoneella juuri ajettu latu ei välttämättä ole sen parempi kuin muutaman päivän vanha, jos kone pöyhii nihkeää lunta pintaan. Latuja ei kannata missään ajaa, jos ei ole tarvetta. Ajaminen maksaa joka paikassa.

Lomasää on sattumasta kiinni. Joskus tuulee koko viikon ja aurinkoa ei näy. Joskus sataa koko viikon ja lt on nollassa. Aina ei voi voittaa. Jos haluaa vakio olosuhteita, kannattaa mennä hiihtoputkeen ja hiihtää siellä 500 m pätkää edes takaisin.

Ei pidä kauhistus, jos lunta on 2 cm ladulla. Joskus luistaa tosi hyvin silläkin. On pehmeää luistella, eikä käy nilkkoihin. Muutama kun mennyt, niin perinteistä ihan ok mennä, jos mm-kisoihin treenaa.

Ylläksellä äkäskeron, aakenuksen, lainion ja hannukaisen kulmien harvat ajokerrat ymmärrän. Eihän siellä moni hiihdä, vaikka ladut olisi tosi hyvässä kunnossa. Jälkiä on helppo katsoa. Samoin kurtakon latu. Ei moni hiihdä.

Kannattaa suunnitella viikon lenkit huomioiden ajot. Ke on äkäskeron lenkki. To on aakenuksen ympäri. Kannattaa huomioida myös tuulet. Turha mennä itään suolle kovalla tuulella.

Levi ja saariselkä ovat varmasti hyviä paikkoja. Levin ladut käy helposti aika tutuiksi, jos hiihtää 300-400 km/viikko.

Vaihtelu virkistää. Käy eri paikoissa eri vuosina. Koli, vuokatti ja kuusamo on myös hyviä vaihtoehtoja.

Aloitukseen vastine on, että ylläksen ladut ei todellakaan ole huonosti hoidettu. Ne ovat järkevällä tavalla hoidettuja. Ei jokaisen muutaman sentin jälkeen voida rinnekoneella ajaa 300 km.
2 VASTAUSTA:
Kylhän toi on enempi periaate- ja moraalikysymys, kun rahakysymys. Mökkihinnat oikeesti saattaa olla isolle sakille tuon pari tonnii. Ylläs houkuttelee luokseen nimenomaan hiihtäjiä hyvillä reiteillä ja kommeilla maisemilla. Kun sitten hiihtäjät tullee niin taas yritetää rahastaa jokkaista ennen kun pääsee ladulle. Se on pikkuraha mutta sen pyytäminen v----taa suunnattomasti. Monella on tunteet pinnasa ja järki jää sivvuun. Kyllä latutiedon pitäs kuuluu majotushintaan. Se on muuten hiton huono perustelu, että niitä kaukasempia erämaaltuja ei kannata ussein ajjaa, kun niillä on niin vähän hiihtäjiä. Asian pitäs olla just toisinpäin. Hiihtäjät tullee Ylläkselle just siksi että siellä pääsee niille syrjäisille kulmille hiihtään. Mutta tavalliselle hiihtelijälle riittää että sinne mennee yhtenä päivänä viikosta tekkeen oikein erämaahiihtoa, ei jaksa enempää. Tommonen päivä valitaan ylleensä ilmojen mukkaan. Ei tavallinen hiihtelijä lähe sinne vain ke tai to, jos ei ole kunnon ilmaa. Sitten kun mennee niin jos se latu ei oo kunnossa, niin pettymys on pirunmoinen. Ei ole ihme, että Ylläksen kävijämäärät ottaa takapakkia. Ei siitä pääse mihinkää, että asia koetaan niin että Ylläksen matkailu valehtelee, kun väittää että latuja on 330 km. Kun suurin osa niistä on sellasia että ovat hiihtiokunnossa vain ajoittain. On se tietysti latuyhtiön kannalta järkevää latuhoitoa, että niitä hoidetaan mahdollisimman pienellä rahalla. Mutta onko se järkevää Ylläksen matkailun kannalta?
minäkipetyin kirjoitti:
Kylhän toi on enempi periaate- ja moraalikysymys, kun rahakysymys. Mökkihinnat oikeesti saattaa olla isolle sakille tuon pari tonnii. Ylläs houkuttelee luokseen nimenomaan hiihtäjiä hyvillä reiteillä ja kommeilla maisemilla. Kun sitten hiihtäjät tullee niin taas yritetää rahastaa jokkaista ennen kun pääsee ladulle. Se on pikkuraha mutta sen pyytäminen v----taa suunnattomasti. Monella on tunteet pinnasa ja järki jää sivvuun. Kyllä latutiedon pitäs kuuluu majotushintaan. Se on muuten hiton huono perustelu, että niitä kaukasempia erämaaltuja ei kannata ussein ajjaa, kun niillä on niin vähän hiihtäjiä. Asian pitäs olla just toisinpäin. Hiihtäjät tullee Ylläkselle just siksi että siellä pääsee niille syrjäisille kulmille hiihtään. Mutta tavalliselle hiihtelijälle riittää että sinne mennee yhtenä päivänä viikosta tekkeen oikein erämaahiihtoa, ei jaksa enempää. Tommonen päivä valitaan ylleensä ilmojen mukkaan. Ei tavallinen hiihtelijä lähe sinne vain ke tai to, jos ei ole kunnon ilmaa. Sitten kun mennee niin jos se latu ei oo kunnossa, niin pettymys on pirunmoinen. Ei ole ihme, että Ylläksen kävijämäärät ottaa takapakkia. Ei siitä pääse mihinkää, että asia koetaan niin että Ylläksen matkailu valehtelee, kun väittää että latuja on 330 km. Kun suurin osa niistä on sellasia että ovat hiihtiokunnossa vain ajoittain. On se tietysti latuyhtiön kannalta järkevää latuhoitoa, että niitä hoidetaan mahdollisimman pienellä rahalla. Mutta onko se järkevää Ylläksen matkailun kannalta?
Ainaki parikymmentä kertaa olen Ylläksen maisemista nauttinu hiihtämällä. Minäkin olen tykänny erityisesti noista erämaaladuista. Hienoja reittejä on ainaki nämä: Haavepalon kautta Aakenuksen laelle ja sitä pitkin Pyhäjärven kämpälle tai Moloslehdon porokämpälle. Kotamajalta Kukasvaarojen välistä Pyhäjärvelle. Äkäskeron ympäryslenkki. Ylläksen ja Levin väli. Aika mukavia on myös Hannukaisen lenkki ja Lainion kierros. Mutta jäävät välliin tänä vuona ja varmaan lähivuosina. On sattunu parina vuonna, että nuo lenkit on aika huonosa kunnossa. Aakenuksen laella ei lumi haittaa, kun tuuli sen vie, mutta sen jälkeen... Ja samon muillakin reiteillä. Eikä ollu edes kovia lumisatteita. Nyt hiiheltiin Levillä ja oli positiivinen kokemus. Huhtikuussa on vuorosa Saariselkä, saapi nähä miten siellä on hommat hoidettu.
+Lisää kommentti
Kyllä ne ovat ihan riittävän hyvässä kunnossa aina.
Turhia valittajia on maa täynnä.
Toista kierrosta olen maapallon ympäri hiihtäny (km) ja aina on ladut olleet "riitävän" hyvässä kunnossa. Ei niitä kukaan ehdi tuiskukeleillä huippukunnossa pitää.
Välillä ei latua ollenkaan.
4 VASTAUSTA:
Noin vähäisillä kilometreillä ei oikea hiihtäjä rupea kehuskelemaan. Jo kauan sitten oli Oloksella yhden petäjän kyljessä kyltti, että joku hiihtoneuvos oli siinä kohtaa saanut 100 000 km täyteen. Kuinka paljon lienee hiihtänyt senkin jälkeen?
kmkmkmkmkm kirjoitti:
Noin vähäisillä kilometreillä ei oikea hiihtäjä rupea kehuskelemaan. Jo kauan sitten oli Oloksella yhden petäjän kyljessä kyltti, että joku hiihtoneuvos oli siinä kohtaa saanut 100 000 km täyteen. Kuinka paljon lienee hiihtänyt senkin jälkeen?
Se oli latuneuvos Esko Lankila, jolle tuo 100 000 tuli täyteen jo 2001 ja miehellä oli vielä hiihtoaikaa vuoteen 2009. Paljonko lienee tullut lisää.
kmkmkmkmkm kirjoitti:
Noin vähäisillä kilometreillä ei oikea hiihtäjä rupea kehuskelemaan. Jo kauan sitten oli Oloksella yhden petäjän kyljessä kyltti, että joku hiihtoneuvos oli siinä kohtaa saanut 100 000 km täyteen. Kuinka paljon lienee hiihtänyt senkin jälkeen?
Kehu omia määrisi! Taijat olla niitä ns. "kun velipoika" Tai sukulaismies teki sitä ja tätä.
Olen tavannut teikäläisiä eteläsuomen vinkujia joka talavi niin lapissa kun muuallakin:
montakm kirjoitti:
Se oli latuneuvos Esko Lankila, jolle tuo 100 000 tuli täyteen jo 2001 ja miehellä oli vielä hiihtoaikaa vuoteen 2009. Paljonko lienee tullut lisää.
Minulla on jo neljäs miljoona kilometriä täynnä,viides menossa.
+Lisää kommentti
Omia huomioitani Ylläksen laduista näin sunnuntaihiihtäjän näkökulmasta (juuri palasin Ylläkseltä jossa viikon olin)
- latukarttaa ei ollut saatavilla netistä ennen matkaa, joten jäi suunnittelematta etukäteen nuo reitit. En luota sähköiseen, joten ostan aina paperisen latukartan. 10 euroa maksoi ja sillä pärjäsi.
- hiihtelin lähinnä I ja II latuja. Kesänginkeitaalle vievät ladut supersuosittuja ja kuluneita! Pienen plussakelin jälkeen ladut todella roskaiset, ei näkynyt latukonetta päiviin. Kesänginkeitaalle vievän metsäladun alamäissa latu rikkoontunut koska hiihtäjät jarruttelivat ladun rikki, eli sielläkin olisi kaivattu vähän enempi latukonetta. Ladut jäisiä ja suorastaan vaarallisia kun vähänkin oli plussaa ja pakkasta sekaisin.
- Erehdyksissäni lähdin hiihtämään koirapolulle koiran kanssa vain huomatakseni ettei siinä pystynyt edes luistelemaan kun oli niin kapea. Toki olihan jossain ettei sinne latu-uraa ajeta mikä on ok, mutta olisin luullut että se olisi riittävän leveä luisteluhiihtoon. Äkäslompolon puolella ei koiralatuja lähes ollenkaan......
- Kesänginjärvelle ei ajeta latua miksi, nyt oli niin röpelöinen pinta että sopi vaan pertsaa meneville ja luisteluhiihtäjille hengenvaarallinen, kaikki lähti metsän kautta
- Latukahviloiden ryöstöhinnat ainakin eräässä nimeltä mainitsemattomassa majassa. Mehu 2 euroa ja kuppi oli ekspressokuppi, huh huh! Muuten en tarjontaa katsonutkaan.
- Latujen varrella voisi olla enempikin pysähdyspaikkoja kuin ne harvat kodat. Ei kaikilla paukut riitä monen kilometrin hiihtelyyn ilman taukoja eli ei tarvitse olla edes laavu vaan riittäisi hyvin esimerkiksi penkit pientä taukoa varten, esim. Latvamaja-Kahvikeidas on jotain 6km niin siinä oli ainakin pari kohtaa johon olisi hyvin voinut laittaa puupenkkejä joihinkin leveimpiin kohtiin.
- Ladut kaikki hiihtäjien käytössä, tosi vaikea löytää kävelyyn mitään polkuja tms. Ymmärrän toki että hiihtäjille ladut jne mutta hiihdon jälkeen voi olla tarpeen verrytellä kävellen.
- Laavuilla olisi hyvä jos olisi jotain penkinlämmittäjiä, pelkkä tuli ei riitä ja kaikki nyt ei mitään reppua ala kantamaan hiihtäessään
3 VASTAUSTA:
Vaikka nuo jotkut ilmeiset Ylläksen yrittäjät yrittää kehuskella, että latujen hoito on hyvää, niin EI se ole. Sinäkin olet sen todennut monen muun tavoin. Se on äärettömän ärsyttävää, että se latujen kuntotieto on tehty salaiseksi ja maksulliseksi. Olisi myös todella mukavaa, jos latukartta olisi netissä ja voisi etukäteen suunnitella reittejään. Mökit maksaa hirveitä, latukahvilat samoin, eikä muistakaan palveluista voi mitään muuta sanoa. Kyllä niihin hintoihin pitäisi sisältyä latujen kuntotieto ja latujen pitäisi olla moitteettomassa kunnossa, jos luonnonilmiöt ei kunnostusta estä, kuten ei nytkään. Hiihtämään turistit tulee ja maksavat nuo hirmuhinnat. Löysin netistä latuhoitajan päiväkirjan facebook sivut. Siellä ihmiset yrittää epätoivoisesti kysellä, että onko se tai se latu kunnossa tai että minnepäin on kone latua ajanut, jotta voisi sinne hiihdellä. Turhaan tietysti. Koska se tieto on salaista ja maksullista. Mutta se tieto sieltä selviää, että hyvin usein latukoneet pitää täydellisen rokulipäivän, eivätkä aja ollenkaan, säästetään. Kuten esim tänään lauantaina 19.3.16. Eikö liene tarpeeksi hiihtäjiä nyt sesonkiaikana? Vai onko niin, että jos joku on niin tyhmä, että jää ns. vaihtopäivänä Ylläkselle hiihtämään, niin hänelle ei anneta mitään arvoa? Ladut ainakaan ei ole moitteettomassa kunnossa. Muutama päivä sitten siellä facebookissa oli tietoa, että koneet seisoo, kun oli rikki ja konemiehet aiheellisesti varoitteli jäisistä ja vaarallisista laduista. Kyllä Ylläkselle kaivattaisiin pientä asennemuutosta.
parempaatoivotaan kirjoitti:
Vaikka nuo jotkut ilmeiset Ylläksen yrittäjät yrittää kehuskella, että latujen hoito on hyvää, niin EI se ole. Sinäkin olet sen todennut monen muun tavoin. Se on äärettömän ärsyttävää, että se latujen kuntotieto on tehty salaiseksi ja maksulliseksi. Olisi myös todella mukavaa, jos latukartta olisi netissä ja voisi etukäteen suunnitella reittejään. Mökit maksaa hirveitä, latukahvilat samoin, eikä muistakaan palveluista voi mitään muuta sanoa. Kyllä niihin hintoihin pitäisi sisältyä latujen kuntotieto ja latujen pitäisi olla moitteettomassa kunnossa, jos luonnonilmiöt ei kunnostusta estä, kuten ei nytkään. Hiihtämään turistit tulee ja maksavat nuo hirmuhinnat. Löysin netistä latuhoitajan päiväkirjan facebook sivut. Siellä ihmiset yrittää epätoivoisesti kysellä, että onko se tai se latu kunnossa tai että minnepäin on kone latua ajanut, jotta voisi sinne hiihdellä. Turhaan tietysti. Koska se tieto on salaista ja maksullista. Mutta se tieto sieltä selviää, että hyvin usein latukoneet pitää täydellisen rokulipäivän, eivätkä aja ollenkaan, säästetään. Kuten esim tänään lauantaina 19.3.16. Eikö liene tarpeeksi hiihtäjiä nyt sesonkiaikana? Vai onko niin, että jos joku on niin tyhmä, että jää ns. vaihtopäivänä Ylläkselle hiihtämään, niin hänelle ei anneta mitään arvoa? Ladut ainakaan ei ole moitteettomassa kunnossa. Muutama päivä sitten siellä facebookissa oli tietoa, että koneet seisoo, kun oli rikki ja konemiehet aiheellisesti varoitteli jäisistä ja vaarallisista laduista. Kyllä Ylläkselle kaivattaisiin pientä asennemuutosta.
Tosiaan tuolta facebookista ilmenee, että on väliin päiviä, et koneet ei aja latuja ollenkaan. Se on kovin kummallista, koska sielä netissä on myös Latuhoitajan päiväkirja, joka tarkoin selitää miten ladut hoidetaan. Sielä lukkee selvästi : I-hoitoalueen ladut hoidetaan päivittäin. Siis joka päivä. Pittääkö sanoo nätisti, että Ylläs antaa erreyksesä väärää tietoo vai voisko sannoo suoraan että valehtelee. Ei tarvii hirveesti ihmetellä jos joku pettyy Ylläkseen.
valehtelija kirjoitti:
Tosiaan tuolta facebookista ilmenee, että on väliin päiviä, et koneet ei aja latuja ollenkaan. Se on kovin kummallista, koska sielä netissä on myös Latuhoitajan päiväkirja, joka tarkoin selitää miten ladut hoidetaan. Sielä lukkee selvästi : I-hoitoalueen ladut hoidetaan päivittäin. Siis joka päivä. Pittääkö sanoo nätisti, että Ylläs antaa erreyksesä väärää tietoo vai voisko sannoo suoraan että valehtelee. Ei tarvii hirveesti ihmetellä jos joku pettyy Ylläkseen.
Kyllä tulee lisää pettyneitä. La 10.4. oli se hiihtotapahtuma ja tuolta facebookista ilmeni, että sen takia ei hoidettu edes I-luokan latuja, vaikka niin luvataan tehdä joka päivä. Yksi luisteluhiihtäjä kirjoitti, että joutu palaamaan takaisin Ylläsjärvelle Latvamajan reitiltä, kun baana oli järkyttävässä kunnossa. Varmaan suuri joukko muitakin hiihtäjiä palasi tai tarpoi ladulla kiroillen. Kaikki ei viitti kirjoittaa, vaan pistää asian muistiinsa. Latumiesten selitys oli, että ei ollut miehiä, kun oli se hiihtotapahtuma. Höpsistä hyvät aikamiehet. Miehiä kyllä riittää, jos on halua järjestää ja hoitaa hommat. Nyt puuttuu se halu ajoittain. Taitoa teillä kyllä on, kun vain teette.
+Lisää kommentti
Tulevalla viikolla Yllässeudunn latuja hiihtää Porin kokoisen kaupungin asukasmäärän verran hiihtäjiä.

On ihime, jos ladut ei ole ajettuja !
Ilmoita
Kunhan Metsähallituslaki etenee ja puistot yksityistetään, niin hiihto saadaan lopetettua totaalisesti. Vain omistajat saavat hiihtää.
Ilmoita
Kehitys kehittyy Ylläkselläkin. Itse kukin tykönään miettiköön meneekö parempaan vai huonompaan suuntaan. Latujen hoidosta voi olla montaakin mieltä. Jos enempi hiihtää, löytyy välillä hyvässäkin kunnossa oleva pätkä ja sitten niitä huonompia pätkiä. Näin kävi meillekin jokin aika sitten ja monesti ennenkin. Kun silmäilin Ylläksen latujen facebookin sivuja, niin tokihan siellä enemmistö kehuu latuja, lienevätkö pikku pätkän hiihtäjiä vai vuokramökkien omistajia, joille korkeammat latumaksuosuudet olisi suuri kauhistus... Mutta sitten on muutama rohkea, joka uskaltaa omalla nimellään kertoa, että ladut olivat hyvinkin surkeassa kunnossa. Ovat varmaankin tosi pettyneitä latujen kuntoon ja saattavat pahimmillaan miettiä muitakin hiihtopaikkoja seuraavaksi talveksi. Vielä maaliskuussa Ylläksen Yhdyskuntateknisen Huollon (hoitaa ladut) sivuilta löytyi "Latuhoitajan päiväkirja". Siinä vakaasti vannottiin, että "I-hoitoalueen ladut hoidetaan päivittäin ja II-hoitoalueen ladut tarvittaessa kulumisesta ja sääolosuhteista riippuen". Sieltä facebookin sivuilta samaan aikaan toki ilmeni, että ladunhoitajat pitivät välipäiviä varsin usein ja silloin kaikki ladut jätettiin hoitamatta. Mutta kehitystä tapahtuu, Ylläkselläkin. Tuo "Latuhoitajan päiväkirja" on poistettu netistä kokonaan. Mutta nyt löytyy selvät sävelet Ylläksen nettisivuilta, kohdasta "Latujen hoitoluokat". Siellä kerrotaan, että "I-luokan latuja hoidetaan tarpeen mukaan päivittäin ensilumilta alkaen. II-luokan ladut hoidetaan 1.2.-1.5. tarpeen mukaan joka kolmas päivä, tai jos lunta sataa yli 3 cm. III-luokan latuja hoidetaan 15.2.-1.5. tarpeen mukaan vähintään kerran viikossa (lumisateesta tai -myrskystä maksimissaan 36 tuntia." Se on erinomaisen selvää tekstiä. Nyt hiihtäjille ei anneta enää katteettomia lupauksia latujen hyvästä hoidosta. Tuo "tarpeen mukaan" kertoo kaiken. Siitä päättää tietenkin ja ymmärrettävästi latujen hoidosta vastaava henkilö. Hänelle se "tarpeen mukaan" voi olla hieman erilainen kuin nirsolle himohiihtäjälle. Parhaimmillaan hyvillä ilmoilla ja vähäisillä hiihtäjämäärillä voi olla niinkin, että latuja ei tarvitse hoitaa kertaakaan viikon aikana, paitsi Myllyhiihdon latu keskiviikkona ja Aakenuksen latu torstaina, koska niin on luvattu. Siispä nyt pulinat pois! Ken menee Ylläkselle murtomaahiihtämään, hänen tulee ymmärtää, että ladut ovat aina "tarpeen mukaisessa" kunnossa. Jos hiihtäjä on eri mieltä latujen kunnosta, hän on väärässä, sillä ei hänelle ole kukaan luvannutkaan sen parempaa latujen kuntoa kuin mitä vastaan tulee.
Ilmoita
Nyt kun hanki on kovaa, onnettomuuksia on ollut taas päivittäin. Huoltokelkat ja Pelastuslaitos joutuvat käyttämään hiihtoreittejä, joten varokaa laskuissa, etenkin laskuissa Totovaaraan ja Homevaarasta. Kelkka ja pulkka tekevät laskuihin pahat urat, jolloin auraamalla jarruttaminen on erittäin vaikeaa.

Ladunhoitajat tekevät parhaansa, olosuhteet huomioon ottaen, eivätkä potki Lehdon pakkia niinkuin Tuntemattomassa.
Ilmoita
Joo-o. Aika paljon olen hiihtänyt Ylläksellä, ja paljon muuallakin, ja aina ovat ladut olleet kiitettäviä. Pikkuisen ihmetyttää tuo muutamien ylenpalttinen mollaus. Lähden Hannukaisen parkilta johonkin suuntaan paivittäin pari viikkoa vuosittain. Aina olleet ykkösluokan ladut.
Ilmoita
Onkohan täälläkin trollit liikkeellä....... Hiihdän aina Ylläksellä.
Ilmoita
Sehän on niin, että ei oo väliä puhutaanko hyvvää vai pahhaa. Pääasia on, että puhutaan. Entinen tyttökin tuumasi, että kunnia meni, mutta maine kasvaa. Hyvä noin, bisnes pyörii ja rahhaa tulee.
Ilmoita
Taisi Ylläs saada Latutilanteen äänestyksessä enemmän ääniä kuin neljä seuraavaksi sijoittunutta hiihtoaluetta yhteensä.
Ilmoita
Paas etsien "ENTER" siitä näppäimistöltäs. Ei siinä mitään, asiaa kirjoitat mutta sen lukeminen on kamalaa kun kaikki on yhtä massaa ja samaa pötköä.

http://koulut.tampere.fi/materiaalit/kieli/1_5_2_2.html

"http://koulut.tampere.fi/materiaalit/kieli/1_5_2_2.html"
Ilmoita
Lomailijahan voi vaikuttaa latujen kuntoon, valitsemalla sellaisen majoituksen joka on maksanut latumaksunsa, ehkä näin tulisi lisää maksajia --> lisää rahaa -->paremmat ladut. Nimet maksaneista löytyy Googlesta, latumaksut Ylläs ...
Ilmoita
Oman kokemukseni mukaan latujen kunto on ollut maaliskuussa pääosin ihan OK. Kyllä minä ymmärrän sen että jos luvassa on 3 päivää lumisadetta niin ne väliajot menevät aika hukkaan tai että jossain Sumupuljuilla joutuu käyttämään vähän omaakin harkintaa. Enemmän ottaa päähän se, että jos on hyvää ilmaa niin edes eniten tahkottuja pätkiä ei ajeta päivittäin. Jos ilma heiluu nollan molemmin niin joku metsälatu Kesängin keitaalle tai Velhon kodan pätkä alkaa olla latu-uraton ja hemmetin jäinen jo parin päivän jälkeen.

Mutta kyllä säistä se suurin vaihtelu tulee. Viime keväänä oli hienot tykyt puissa kun mentiin, ja sitten toisena päivänä suojakeli ja tuuli tiputtivat ne tykyt ja samalla tonnikaupalla männyn oksia ja kuorihaketta laduille jossa ne sitten "ilahduttivat" koko loppuviikon. Ei sellainen lähde oikein edes latukoneella, mutta kyllä siinä tilanteessa se "tarpeen mukaan" tulkittiin mielestäni aika pitkäksi.
1 VASTAUS:
Tuollaisia samansuunatisia kokemuksia on parilta talvelta. Ei siellä oikein haluta pitää latuja kunnossa. Olosuhteet toki vaikuttaa, mutta liekö tuo viisasta säästöä. Kovin se on harmillista, kun latuverkosto on Lapin paras vaihtelultaan ja maisemiltaan. Mutta tänä talvena hiihdellään huonommissa maisemissa, sen verran tympäsee tuo touhu Ylläksellä.
+Lisää kommentti
Hiihtolomaviikoilta on ainakin positiivisia kokemuksia latujen kunnosta yli 10 vuoden ajalta. Latukoneita näkyy ajelevan kyllä ihan riittävästi. Päivällä välillä jopa haitaksi asti. Illalla myös tekevät ahkerasti töitä.

Itse olen ainoastaan kerran ajautunut ladulle, jossa oli lunta ehkä noin 5 cm, eikä sitä oltu huollettu muutamaan päivään. Pitkiäkin lenkkejä on tullut hiihdettyä. Ehkä kaikki ladut eivät aina ole ihan tiptop ja kevään jäisistä keleistä en osaa sanoa. Siinä ei kyllä latukonekaan juuri auta, jos välillä on suojaa ja välillä pakkasta.

Kahviloiden hinnat ovat toki aika kovia, mutta erämaassa on erämaan hinnat, opetti isäukkokin jo aikoinaan. Jos jollakin ei ole varaa ostaa 5 € mehua ja munkkia, kannattaa ottaa se reppu mukaan ja nautiskella eväitä maisemia katsellen tai laavulla, joita myös kiitettävästi on reitillä.

Latukartta saisi olla tutustumista varten kyllä netissä näytillä, siitä voi palautetta antaa Ylläkselle! Aikanaan se oli ja vuosien mittaan resoluutiota on pienennetty vuosi vuodelta. Enää siitä ei saa selvää :) !

Vastaavia latuja ei kuitenkaan mielestäni ole muualla Suomessa. Itse ainakin tykkään Ylläksellä hiihdellä ja hiihdän jatkossakin. Seuraavaksi taas hiihtolomalla!
4 VASTAUSTA:
Aakenuksen ja Yläperän seutu on vielä avaamati, sinne ei edes kannata yrittää hiihtolomilla. Sääli sinänsä, lumitilanne on hyvä ja ne ovat mukavimpia hiihtoalueita.

Kahviloita voi verrata nykypäivänä Hell Sinskajain herraskahviloihin, jooiden hinnat on ainakin samaa tasoa.
Toi on kyllä aivan käsittämätön juttu, että latukarttaa ei voi netissä etukäteen tarkastella. Mieidän perhe on nuori perhe eikä oo kertaakaan Ylläksellä käyty. Muutamassa muussa paikassa kyllä. Nyt suunnitellaan hiihtoloman murtsikkahiihtoja. Mutta ei pysty aatteleen Ylläksen hiihtoja kun ei oo kartta. Pitää mennä muualle, harmi.
tyhmiäköneon kirjoitti:
Toi on kyllä aivan käsittämätön juttu, että latukarttaa ei voi netissä etukäteen tarkastella. Mieidän perhe on nuori perhe eikä oo kertaakaan Ylläksellä käyty. Muutamassa muussa paikassa kyllä. Nyt suunnitellaan hiihtoloman murtsikkahiihtoja. Mutta ei pysty aatteleen Ylläksen hiihtoja kun ei oo kartta. Pitää mennä muualle, harmi.
Tuossa on vissi perä. Etelän kirjakaupoissa ei ole Ylläksen latukarttaa. Netissä vaan pelkkää LillinLällytystä.

Mielummin varaa jonnekin muualle kuten Saariselälle.
tyhmiäköneon kirjoitti:
Toi on kyllä aivan käsittämätön juttu, että latukarttaa ei voi netissä etukäteen tarkastella. Mieidän perhe on nuori perhe eikä oo kertaakaan Ylläksellä käyty. Muutamassa muussa paikassa kyllä. Nyt suunnitellaan hiihtoloman murtsikkahiihtoja. Mutta ei pysty aatteleen Ylläksen hiihtoja kun ei oo kartta. Pitää mennä muualle, harmi.
Tuo Ylläksen karttakikkailu on kyllä syvältä. Siellä taitaa olla just teini-iän ohittaneet nörttipojat kiusanteossa, pelkkää ilkeyttähän tuo on. Eikö Kolarissa ole kunnanjohtajaa, joka osaisi sanoa kaapille paikan?
+Lisää kommentti
Joko Myllyn latu on auki ? Kai Peurakaltioon sentään pääsee ?
Ilmoita
3s luokan lavut puhkastaan 15.2
1 VASTAUS:
No hyvä, viikkoa ennen etelän hiihtolomia. Pääsevät vähän kovettumaan ennenkuin kova käyttö alkaa.
+Lisää kommentti
Olen Ylläksellä käynyt 15 vuotta kesäisin ja talvisin ja maaliskuun 23 pv. menen 3 viikoksi. Ladut ovat olleet huippukunnossa aina.
Mutta tuliko kenellekkään mieleen, että tuo latujen hoito maksetaan pääasiassa latumaksuilla.
Tunturin ympärillä on tuhansia lomaosakkeita, mutta monikaan noista "juppikartanon" omistajista ei halua maksaa latumaksua. Keskustelin tästä aiheesta kerran erään paikallisen yrittäjän kanssa, ja hän totesi että ongelma on siinä kun se latumaksu pahusvieköön on vapaaehtoinen ja pakolliseksi maksuksi sitä ei kuulemma saa millään.

Parasta kysyä vuokraisännältä, että onko latumaksu maksettu, ja jos ei ole niin hakee uuden kämpän, jossa asiat on kunnossa.

Täällä mediassa saa asiat leviämään melko helposti, varsinkin negatiiviset jutut, kuten tästäkin viestiketjusta ilmenee.

Tässä linkki:

http://www.yllas.fi/tekemista/hiihto/latumaksu.html

Ja tästä löytyy maksaneet:

http://www.yllas.fi/media/latumaksun-maksaneet/latumaksu-maksajat-23012017.pdf
Ilmoita
Ylläs on lestishomojen mesta, Ruka paras.
1 VASTAUS:
Joo, meillä on niin haaskaa tai voitha sieki rutkuttaa reikääs sielä ruskajanrajala
+Lisää kommentti
Peurakaltioon pääsee, vaikka uralla onkin jo 15 cm uutta lunta
1 VASTAUS:
Nii pääsi joo, ko kuvasiva Peltsin Lappia. Nyt se on jo niin tukossa, ettei siitä viihti hihtää ko ei tullu mukkaan umpisen suksea
+Lisää kommentti
Ylläksen sivuhat vaikuttaa pelkältä tilausansalta
Ilmoita
Kyllä osaa porukka valittaa ja ilmeisesti vaatia, että kaiken pitäisi olla ilmaista. Kommunismi on jo kaatunut. Maksan mielelläni mökistäni siitä vaaditun latumaksun, jonka lisäksi ostan jokaiseen käyttämääni suksiparin suksimerkin á 5 €. Kun hoidan oman osuuteni mulla on myös oikeus vaatia jotain. Vietämme Ylläksellä vuosittain 15-17 viikkoa, ja mielestäni ladut ovat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa. On kohtuutonta vaatia että juuri sillä viikolla kun satutte olemaan Ylläksellä, ja säätila tekee tepposet, latujen pitäisi siitäkin huolimatta olla kaikki viimeisen päälle hoidetut.
Auttakaa latupartioita hoitamaan latuja ostamalla suksiinne latumerkit, ja liimatkaa ne suksiin, näkevät sitten nuukemmat, että jotkut sentään pyrkivät osallistumaan kustannuksiin.
4 VASTAUSTA:
Kolarin Kommunistit voivat yhä hyvin ja omistavat Ylläksen
Ettäs kehtaatkin tommosii kirjootella. Kun me etelän varikset sinne tullaan viikoksi tai kahdeksi hiihtelemään ja mökistä maksetaan vuokraa liki tonni tai jopa ylikin viikolta, niin jo vain hitto vie se pitää riittää. Mittää ei ole vaadittu ilmaseksi, vaan kaikesta on jo etukätteen maksettu tosi paljo. On kyllä järjettömyyden huippu vaatia siihen lisäksi, että turistin pitäs ostaa suksitarroja, jotta olisi ne hiihtoladut paremmasa kunnosa. Kun me turistit sinne tullaan hiihteleen ja maksetaan kaikesta pirun paljo, niin kyllä oletus on että ladut on hoidettu kunnolla. Kokemusta on, että välliin se hoito on pahasti retuperällä, vaikka huonot ilmatkaan ei oo esteenä. Latumiehet vaan pittää välillä täydellisiä lepopäiviä. Se on kuulkaas niin, että niitä on semmosiaki hiihtokeskuksia, joisa turistista pijetään hyvää huolta ja ladut on kunnossa. Viime talvena oli huonot kokemukset Ylläkseltäja Leviltä hyvät. Tänä talvena ei ku---kaan Ylläkselle päin.
isäStalininkläpit kirjoitti:
Kolarin Kommunistit voivat yhä hyvin ja omistavat Ylläksen
Kyllä net on Sippilän etelän kommunistit, ken Järven ja Lompolon nykyään omistaa.

Vaan kepulaisen tasa-arvon nimissä voitais palauttaa tontit järvikylien suvuille ja saisivat vuokralle nämä etelän varikset nuo tonttinsa.
laskekaa-lakanalle kirjoitti:
Kyllä net on Sippilän etelän kommunistit, ken Järven ja Lompolon nykyään omistaa.

Vaan kepulaisen tasa-arvon nimissä voitais palauttaa tontit järvikylien suvuille ja saisivat vuokralle nämä etelän varikset nuo tonttinsa.
Sipilä nussii tontit itselleen ja Bernerille, ei niitä enää köyhälle kansalle takaisin anna
+Lisää kommentti
Olenko nyt käsittänyt asian oikein? Jos joku suunnittelee hiihtomatkaa tuonne ja haluaa tutustua etukäteen latuverkostoon, joutuu hankkimaan jonkin maksullisen mobiilisovelluksen.

Jos noin on, niin tuohan on ihan pöljä systeemi. Ensin pitää maksaa siitä että näkee kaikessa rauhassa kotona mihin joutuu ostamaan suksiinsa hiihtoon oikeuttavan tarran.

Vai ollaanko pikkuhiljaa lipumassa samaan systeemiin koko matkailubisneksessä?Nähtävästi kohta on vallalla sellainen tilanne, että kun suunnittelet matkaa vaikka johonkin etelän lomahelvettiin joudut ostamaan ensin kännykkääsi sovelluksen joka näyttää kuvia hotellista ja reitin uimarannalle.
1 VASTAUS:
Olet käsittänyt asian ihan oikein. Ylläksellä ovat tosiaankin noin pöljiä. Mutta voinet olla silti huoletta. Ei muualla olla matkailubisneksessä niin hulluja, että itse sitä tieten tahtoen vaikeutetaan ja ajetaan siten alas. Vain Ylläkseltä löytyy tuommoista hulluutta. Jätetään Ylläs rauhaan, hiihtäkööt siellä keskenään ja ostelkoon suksitarroja toinen toisilleen.
+Lisää kommentti
Tiesitkö "entinenylläsfani", että Levillä tuosta karttapalvelusta joutuu myös maksamaan, tutkippa kartta tarkemmin.
3 VASTAUSTA:
Kylläpä sinä ilmeinen mökin omistaja Ylläksellä kirjoitat täyttä potaskaa. Ei tässä ollut kyse mistään karttapalvelusta. Oli kyse siitä, että voiko kotona ennen Lappiin lähtöä katsella netistä latukarttoja ja suunnitella päivän hiihtoretkiään jo etukäteen ja ainakin haaveilla, että hiihtelen tuonne ja tänne ja tuolla käyn latukahvilassa jne. Ylläksen latukarttaa ei ole, ei voi mitään etukäteen suunnitella. Sen sijaan Levin latukartta löytyy helposti ja sitä voi suurentaa ja pienentää, tutkia tarkasti. Kaikki tulee näkyville, välimatkat, latukahvilat, laavut ym. On tosi mukava etukäteen suunnitella reittinsä. Levin ja Ylläksen palvelutasossa on valtava ero ja Ylläs aivan tahallaan häviää tämän kisan.
entinenylläsfani kirjoitti:
Kylläpä sinä ilmeinen mökin omistaja Ylläksellä kirjoitat täyttä potaskaa. Ei tässä ollut kyse mistään karttapalvelusta. Oli kyse siitä, että voiko kotona ennen Lappiin lähtöä katsella netistä latukarttoja ja suunnitella päivän hiihtoretkiään jo etukäteen ja ainakin haaveilla, että hiihtelen tuonne ja tänne ja tuolla käyn latukahvilassa jne. Ylläksen latukarttaa ei ole, ei voi mitään etukäteen suunnitella. Sen sijaan Levin latukartta löytyy helposti ja sitä voi suurentaa ja pienentää, tutkia tarkasti. Kaikki tulee näkyville, välimatkat, latukahvilat, laavut ym. On tosi mukava etukäteen suunnitella reittinsä. Levin ja Ylläksen palvelutasossa on valtava ero ja Ylläs aivan tahallaan häviää tämän kisan.
Jos sinulle on 10 €:n kausimaksu kynnyskysymys jolla pääsee tutkimaan latuverkkoa ja kahviloita kotona tai Kämpin baarissa, niin miksi liikut sitten Levillä, siihen sinulla kyllä näyttää olevan varaa.
kyrsä60 kirjoitti:
Jos sinulle on 10 €:n kausimaksu kynnyskysymys jolla pääsee tutkimaan latuverkkoa ja kahviloita kotona tai Kämpin baarissa, niin miksi liikut sitten Levillä, siihen sinulla kyllä näyttää olevan varaa.
Mie itse hiihtelen kyllä vain Kuusamossa, kun sielä on parhaat senssit ja mökkikin. Mut en mie kyllä pysty mitenkää käsittään, että miks pitäs maksaa 10 euroo siitä ilosta, että saapi katella netistä Ylläksen latukarttaa. Kaikki tietohan on nykysi netissä ja ilmasta se siellä on. Kyllä on ahneuven piru sokassu Ylläksen porukan. Luulis hävettävän.
+Lisää kommentti
Hilluhanget on myyty taas täyteen Ylläkselle. Menee pitkään, että vaihtuu se seuraava sukupolvi, joka ei vielä osaa ulkoa reittiverkkoa. Toki, joillekin se on Riemuliiteristä Pirtuliiteriin.
10 VASTAUSTA:
Onhan tuo Ylläksen latureittiverkko tullut tutuksi, enkä juurikaan minkäänlaista karttatietoo tarvitse. Ihan vaan tiedoksi, että löytyy se ilmainenkin latukartta kahviloineen sieltä Ylläksen nettisivuilta.
kyrsä60 kirjoitti:
Onhan tuo Ylläksen latureittiverkko tullut tutuksi, enkä juurikaan minkäänlaista karttatietoo tarvitse. Ihan vaan tiedoksi, että löytyy se ilmainenkin latukartta kahviloineen sieltä Ylläksen nettisivuilta.
ei siitä nettikartas mitään näe, eikä tarviikaan
kyrsä60 kirjoitti:
Onhan tuo Ylläksen latureittiverkko tullut tutuksi, enkä juurikaan minkäänlaista karttatietoo tarvitse. Ihan vaan tiedoksi, että löytyy se ilmainenkin latukartta kahviloineen sieltä Ylläksen nettisivuilta.
Tuo on totta. Kyllä siellä lukee:"Pääset tutustumaan latukarttaan jo ennen lomaasi kartat-osiosta." Sieltä löytyy Talviurheilukartta, joka on siis mahdollisesti latukartta. Se kartta on tehty niin pieneksi, että siitä ei varmasti saa mitään selvää, eikä sitä pysty millään normaalilla konstilla suurentamaan. Minun isolta ja hyvältä näyttöruudulta erottuu juuri ja juuri teksti "Yhteistyössä" kartan yläreunassa. Mistään muusta ei saa selvää. Haiskahtaa vahvasti pelkältä kiusanteolta tuommoinen karttahomma. Mutta eikös se olekin niin, että "vahingonilo on paras ilo."
karttafriikki kirjoitti:
Tuo on totta. Kyllä siellä lukee:"Pääset tutustumaan latukarttaan jo ennen lomaasi kartat-osiosta." Sieltä löytyy Talviurheilukartta, joka on siis mahdollisesti latukartta. Se kartta on tehty niin pieneksi, että siitä ei varmasti saa mitään selvää, eikä sitä pysty millään normaalilla konstilla suurentamaan. Minun isolta ja hyvältä näyttöruudulta erottuu juuri ja juuri teksti "Yhteistyössä" kartan yläreunassa. Mistään muusta ei saa selvää. Haiskahtaa vahvasti pelkältä kiusanteolta tuommoinen karttahomma. Mutta eikös se olekin niin, että "vahingonilo on paras ilo."
Näin on. Ylläksen nettisivut on vallannut joku idiootti. Vanhat olivat vielä jollaintavalla matkailijaa palvelevat. Nämä nykyiset vain haisevat.
kusettajatliikenteessä kirjoitti:
Näin on. Ylläksen nettisivut on vallannut joku idiootti. Vanhat olivat vielä jollaintavalla matkailijaa palvelevat. Nämä nykyiset vain haisevat.
Onhan siellä ne webkamerat, joista suurin osa ei toimi, eivät näytä lämpötilaa eivätkä kävijälaskuria, niinkuin ennen,
karttafriikki kirjoitti:
Tuo on totta. Kyllä siellä lukee:"Pääset tutustumaan latukarttaan jo ennen lomaasi kartat-osiosta." Sieltä löytyy Talviurheilukartta, joka on siis mahdollisesti latukartta. Se kartta on tehty niin pieneksi, että siitä ei varmasti saa mitään selvää, eikä sitä pysty millään normaalilla konstilla suurentamaan. Minun isolta ja hyvältä näyttöruudulta erottuu juuri ja juuri teksti "Yhteistyössä" kartan yläreunassa. Mistään muusta ei saa selvää. Haiskahtaa vahvasti pelkältä kiusanteolta tuommoinen karttahomma. Mutta eikös se olekin niin, että "vahingonilo on paras ilo."
Kehitys kehittyy, jopa Ylläksellä. Nyt tuota Talviurheilukarttaa on korjattu siten, että se on hieman tarkempi ja siinä näkyy erivärisiä viivoja, jotka ovat varmaankin latuja. Mutta ei sitä näkymää voi suurentaa, eikä sen avulla pysty mitään suunnittelemaan, eikä siitä vieläkään mitään selvää saa. Nimeksikin on vaihdettu "Latukartta-2017_2" siinä linkissä. Tarkoitus lieneekin vain näyttää, että tämmöinen kartta on olemassa. Oikein mainiota ylläsmäistä informaatiota ja palvelua.
karttafriikki kirjoitti:
Kehitys kehittyy, jopa Ylläksellä. Nyt tuota Talviurheilukarttaa on korjattu siten, että se on hieman tarkempi ja siinä näkyy erivärisiä viivoja, jotka ovat varmaankin latuja. Mutta ei sitä näkymää voi suurentaa, eikä sen avulla pysty mitään suunnittelemaan, eikä siitä vieläkään mitään selvää saa. Nimeksikin on vaihdettu "Latukartta-2017_2" siinä linkissä. Tarkoitus lieneekin vain näyttää, että tämmöinen kartta on olemassa. Oikein mainiota ylläsmäistä informaatiota ja palvelua.
Volkwagenin logo tuossa näkyy ylhäällä, muista ei selvää saa. Oisko samanlainen huijaus kuin VWn päästöissä ?

Joko Leviltä pääsee hiihtämään Ylläkselle ?
kusetuksenmakua kirjoitti:
Volkwagenin logo tuossa näkyy ylhäällä, muista ei selvää saa. Oisko samanlainen huijaus kuin VWn päästöissä ?

Joko Leviltä pääsee hiihtämään Ylläkselle ?
On tuo auki, mutta ajetaan vaan torstaisin, joten seuraa tilannetta. Ei ole harvinaista, että tulee 20 cm lunta yössä ja silloin uraa ei meinaa päästä läpi. Ainakaan luistelusuksella.
aukion kirjoitti:
On tuo auki, mutta ajetaan vaan torstaisin, joten seuraa tilannetta. Ei ole harvinaista, että tulee 20 cm lunta yössä ja silloin uraa ei meinaa päästä läpi. Ainakaan luistelusuksella.
Huippukunnossa, kiitos ylläpidolle
aukion kirjoitti:
On tuo auki, mutta ajetaan vaan torstaisin, joten seuraa tilannetta. Ei ole harvinaista, että tulee 20 cm lunta yössä ja silloin uraa ei meinaa päästä läpi. Ainakaan luistelusuksella.
Onko se tosiaan niin että osa laduista ajetaan vain torstaina? vaikutaa pikkusen huijauksele kun kerrotaan että latuja on 330km ja ei sitte olekaa. Voishan ne piirrellä karttaan niitä vielä lissää ja mainostaa että on 500 km ja ilmotella ettei ole keretty ajjaan aivan kaikkia.
+Lisää kommentti
Nyt Myllylle, ladut erinomaisessa kunossa, toisin kuin etelässä, jossa kuulemma voiteet tulee taivaalta. Ainakin, jos Lahtelaisia on uskominen.
1 VASTAUS:
Myllyllä soittaa ja laulattaa Hanuri-Janne

Latua kannattaa myrkyttää mennessään omalla hanurilla
+Lisää kommentti
Kohta kun avokaivos on käynnissä, niin myrkyt tulee ihan ilman hiihtäjiäkin. Kukaan ei enää osta Ylläksen mökkejä, päinvastoin, kaikki ovat myymässä.
Ilmoita
Kuka jaksaa nillittää jostain 10euron kartasta? 10euroa haloo! Ei ne ladut pysy kunnossa pelkällä pyhällä hengellä. Hiihtäminen on muutenkin älyttömän halpaa. Saamme olla kiitollisia että ladut yleensä ovat ilmaisia. Toisinkin voisi olla.
4 VASTAUSTA:
Kuka tuollaista kännykarttaa edes viittii ostaa. Kuruissa ei matkapuhelin / gps kuulu ollenkaan eikä siitä näytöstä näe mitään auringonpaisteessa. Sitten jos sitä oikeasti tarvitsee, akku onkin jo tyhjä.

Vaan kaikenmaailman nörttilöille varmaan ihan hyvä korvike hiihtämiselle, saa kaljalasin ääressä tutkia latureittejä.
kahjonkeksintö kirjoitti:
Kuka tuollaista kännykarttaa edes viittii ostaa. Kuruissa ei matkapuhelin / gps kuulu ollenkaan eikä siitä näytöstä näe mitään auringonpaisteessa. Sitten jos sitä oikeasti tarvitsee, akku onkin jo tyhjä.

Vaan kaikenmaailman nörttilöille varmaan ihan hyvä korvike hiihtämiselle, saa kaljalasin ääressä tutkia latureittejä.
Olet köyhä luuseripelle jolla ei ole varaa 10€ latukarttaan.
IhmePellejäSitäOnkin kirjoitti:
Olet köyhä luuseripelle jolla ei ole varaa 10€ latukarttaan.
Selevä. Et oo vaan kaivoksen kätyri.
Ei varmaan ole kysymys siitä 10 euron hinnasta, vaan PERIAATTEESTA. Kun sinne Ylläkselle etelän ihmiset tulee hiihtämään, niin ne maksaa hiton kovan hinnan majoituksistaan. Siihen kyllä pitää kuulua ilmaiset latukartat ja kunnossapitotiedot. Pistäkää niihin majoitushintoihin se 10€ lisää ja jakakaa kaikille kartat. Tosiasia tietysti on, että jo monena vuonna olette sen 10€ niihin hintoihin lisänneet, mutta kartat on jääneet jakamatta. Kelpaahan se raha ahneelle, kun tyhmät turistit maksaa. Mutta voi olla, että ei maksa ikuisesti.
+Lisää kommentti
Hakeudu homo hoitoon !
1 VASTAUS:
Tahi hiihtämään
+Lisää kommentti
Ei ole aiheetonta tuo latujen moitiskelu hiihtäjien taholta. Kuukkelissa Kurtakon Lapin Kievarin yrittäjä sanoo suoraan; "ladut on hoitamatta". Kun juuri oltiin Ylläksellä ja oli ihanteelliset ilmat latujen hoidon kannalta niin kohtuullisessa kunnossa olivatten pääosin ja osittain jopa erinomaisessa kunnossa. Mutta oli kyllä huonostikin hoidettuja pätkiä. Miksi hitossa sielä Ylläksellä aatellaan, että hiihtäjien pitäsi maksaa se latujen hoito erikseen. Nehän maksaa sen jo hirveissä mökki- ja hotellivuokrissa ja latukahvilamaksuissa. Miksei sitä rahaa oteta sieltä? Minäpä ehotan. Pistäkäätten ainakin Latvamajan, Kotamajan, Kesängin keitaan, Aurinkotuvan, Luosujärven ja Velhon kodan ovenpieleen kävijälaskuri. Jokaisesta ohimenneestä peritään 50 centtiä latujen hoitoon siltä yrittäjältä. Ei se jää yrittäjän vahinkoksi. Ossaa ne lisätä sen 50 centtiä sujuvasti hintoihin. On kyllä oikeesti tainneet sen jo tehäki. Ei ole kuulkaa latuhoitorahoista puutetta sen jälkheen. Ei se tyhmä etelän turisti hoksaa, että hinnat on kihautettu ylöspäin ja maksaa mielellään mehumukista vaikka vitosen. Ja kaikki olisi tyytyväisiä.
1 VASTAUS:
Vaan meinaatko kurtakonkompuroija jotta kahvilayrittäjät joutaa maksamaan omien eväiden syöjien ja lämmittelylläkävijöiden/ällistelijöiden kynnyksen ylityksestä? Ne yrittäjät hoitavat mm. paskahuusseista ohikulkijoidenkin jätökset ilman eri korvausta, sekin on varmaan sisällytetty myyntiartikkeleiden hintaan, mutta ei noissa olosuhteissa toimiminen ole halpaa. Aukioloajoissa ja hintatasossa on varmaan paljonkin arvostelun aihetta, kietämättä toiminnassa on vähän "kermankuorinnan makua", mutta asiakashan äänestää jaloillaan.

Muutamassa kahviossa oli taannoin laskurit, n. 3/4 kävijöistä oli maksavia asiakkaita, miksi yrittäjän pitäisi maksaa "ohimenneistä"? Tuo mitä edesmennyt Taisto kommentoi latuhoitoyhtälön mahdottomuudesta ja syistä on totta, raha ei riitä noin mittavan latuverkon hoitoon avloppiyhtiölläkään kun urakkasumma on parisataatuhatta liian pieni kuluihin nähden.
+Lisää kommentti
Edellinen urakoitsija ,joka hoiti työsä paremmin kuin sillä urakkasummalla mikä hänelle maksettiin olisi ollut edes mahdollista.HERRA niittyranta kuitenkin savusti hänet ulos,on varmaan nyt tyytyväinen kun homma "toimii"Sillä rahalla mikä latujen hoidosta maksetaan ei ole mahdollista hoitaa näin suurta latuverkostoa.Ylläksellä keksittiin että laitetaanpas kunnan omistama "viemäriyhdistys"urakoitsijaksi ja tietenkin kuntalaiset maksamaan vesimaksuissa puuttuvat eurot,näin se toimii !!
Ilmoita
Toimiihan se kun kuntalaiset maksaa.
1 VASTAUS:
Juurikin näin, mutta vain jotenkin...
+Lisää kommentti
Nyhä latua valamistuu jahka ehithän, konneitta pitää huoltaa ja kalajotella
Ilmoita
Kyllähän "turistiyhistyksen"neidot hymyilee ja koittaa selittää asiat parhainpäin.Tosiasiahan on että liika on liikaa kun on laduista kyse,maksajia puuttuu.
Ilmoita
Mitäs sillä miljoonalla saatiin, joka investoitiin siihen alueen tietotukseen ?
1 VASTAUS:
Sen verran olen tuosta akkunasta seurannu, että Pattayalla vietettiin nokkasällien toimesta kaunista aikaa kaksi viikkoa. Tuli takas niin saaneen näkösiä sällejä että.
+Lisää kommentti
Suunniteltiin että lähettäsi jouluksi jonnekin Lappiin ja hiiheltäsiin kun ollaan jo senioreita ja aikaaki on. Yritin selailla ylläksenkin sivuja jotta miten sielä on latuja. Mutta ei löydy tietoo. Monessa kohtaa kyllä tulee vastaan jotta osta latukartta 10 euroo. Kuka perskules on niin tyhmä että ostelee karttoja kun vasta miettiia asiaa. On sielä tieto että latuja on 330 km, mutta että on 3 luokkaa ja vain ykkösluokkaa hoidetaan nyt. Mutta ei löydy tietoo mitä ne hoidetut ladut on. Miksi tämä on jotenkin salatiedettä. Tullee tunne että ei meitä siellä suuremmin kaivata. Löytyykö nuo tiedot jostain helposti vai onko ne tosissaan salaisia.
1 VASTAUS:
Selän tiedot löytyy, menkää sinne
+Lisää kommentti
28 PAKKASTA, ladut on hyvät jokka on auki, vaan ei ole tunkua kuin Pirtun tanssilattialla.
Ilmoita
Montako km on nyt jo latuja? Mistä sen voisi tietää? Kun on niin monta hoitotasoa. Ja eikö ne kaikki 330 km olekaan auki???
1 VASTAUS:
Edes tuolta maksulliselta se ei selviä, hinkkaavat välillä niitä latukahviloille meneviä osia.

Se on vaan mentävä katsomaan.
+Lisää kommentti
Vasta ne hiihtolomille yrittävät avata, silloinkaan ei välttämättä ihan koko verkkoa, kiimahangille vasta. Leville ei päästetä ennen maaliskuuta, muutenkan porukka hiihtäisi sinne.
4 VASTAUSTA:
Kiitos asiallisesta tiedosta. Mepä ajellaankin nyt hiihtolomalla suoraan tuonne Leville oamlla autolla.
etelänvetelät kirjoitti:
Kiitos asiallisesta tiedosta. Mepä ajellaankin nyt hiihtolomalla suoraan tuonne Leville oamlla autolla.
eipä näytä Levikään ennää hiihtoreittejä, saman maksumuurin taakse veivät kimppakivassa, taitavat rakastaa toistensa unuksia paikalliset rahakeisarit.

Taijan männä tosiaankin Hetan Hiihtomaahan hiihtämään, Koko Pallaksen reitistö käytössä ja Nammalassa maaliman paraat kahavit.
Mikä paikka on Nammala?
eilöydy kirjoitti:
Mikä paikka on Nammala?
Et oo tainnu hetkeen käydä Nammalakurussa, Mettähjallistus hävitti kahavilan oliko 2012, harmi, ei saa Ekberkeleestä niin hyöö kahavia ko oli Nammalasa.
+Lisää kommentti
Nammalan kahvion säilyttämiseksi kerättiin isot nimilistat, vaan ei auttanut. Kun lopetetaan niin lopetetaan, virkamiehen pää ei käänny.
3 VASTAUSTA:
Millon sielä on kahvila ollut? Talvella, syksyllä, ympäri vuoden? Olen joskus ruska-aikaan ohi kävellyt, mutta jäi menemättä sisälle eikä kahvilan kyltti silmiin sattunut. Sehän olisi aivan loistava paikka hiihtäjille ja ruskan käveljöille. Virkamiehet voi tehdä uusia päätöksiä. Eikös tuo sopisi nykyvihreitten tavoitteisiin, että ihmiset saadaan luontoon. Pitäisi siis vihreät saada vaatimaan sinne kahviota ja varmasti onnistuisi. Kaikkihan tehdään heidän vaatimustensa mukaan. Nyt olisi oikeasti hyvä tavoite. Varmaan apurahojakin heiltä löytyi yrittäjälle.
cafekahvila kirjoitti:
Millon sielä on kahvila ollut? Talvella, syksyllä, ympäri vuoden? Olen joskus ruska-aikaan ohi kävellyt, mutta jäi menemättä sisälle eikä kahvilan kyltti silmiin sattunut. Sehän olisi aivan loistava paikka hiihtäjille ja ruskan käveljöille. Virkamiehet voi tehdä uusia päätöksiä. Eikös tuo sopisi nykyvihreitten tavoitteisiin, että ihmiset saadaan luontoon. Pitäisi siis vihreät saada vaatimaan sinne kahviota ja varmasti onnistuisi. Kaikkihan tehdään heidän vaatimustensa mukaan. Nyt olisi oikeasti hyvä tavoite. Varmaan apurahojakin heiltä löytyi yrittäjälle.
Kahvila määrättiin lopetettavaksi, KOVASTA VASTUSTUKSESTA HUOLIMATTA, keväällä 2012.

Taisi olla vielä niin, että vihreät itse tukivat tuota, koska olivat havainneet mönkijänuran.
pallaksenpöllö kirjoitti:
Kahvila määrättiin lopetettavaksi, KOVASTA VASTUSTUKSESTA HUOLIMATTA, keväällä 2012.

Taisi olla vielä niin, että vihreät itse tukivat tuota, koska olivat havainneet mönkijänuran.
Kyllä siinä oli myös lappilaista katteuttakin, kylässä kahviota pitävät väittivät asiakkaiden menevän kairaan päiväkahavit imasemmaan. Yhtäkään lisäasiakasta eivät tällä tempulla saaneet.
+Lisää kommentti
ALLEKIRJOITTANEITA oli vain 1172 ja se ei riittänyt. mettähjallituksen mukaan luontoa kului liikaa, kun sinne ajettiin mönkijällä kerran vuodessa ennen lumien tuloa, syksyn tarkastus ja noin 100 kg tavaraa.

Sen sijaan mettähjallitus parturoi tundra-alueen erämaita ja saaria mm. Oulujärvellä ja mitään niihin ei enää kasva.
Ilmoita
III-hoitoluokan ladut otetaan käyttöön 15.2. niinkuin aiemipnakin vuosina eli hiihtolomille koko verkko lukuunottamatta Levin yhdyslatuja, ettette karkaa sinne synnin pesään.

Nuo kun viikossa hiihtää, tietää hiihtäneensä, täydet työpäivät.
Ilmoita
Ultrahiihtäjät kiertää nuo päivässä, mutta siinä ei olla Monosella illalla Pirtussa
Ilmoita
Voiko tuohon Ylläksen maksukarttaan luottaa, että Aakenuksen itäpuoli olisi auki kaikkineen ?
1 VASTAUS:
3s luokan ladut on vieläkin ajamatta
+Lisää kommentti
Kuertunturilla ei ole hoitoluokkaa ollenkaan, vaan sinnekin menee hyvöö latua, pääsee jopa luikkareilla
1 VASTAUS:
no mutta eihän tuollaista edes ole mobiilissa, kyllä tämä Ylläshiihto on sekaisin kuin ellun kanat

puhelimen kanssa kun lähdet tuonne -25 pakkaseen, niin kapula sammuu heti ja saatat eksyä vaarallisesti
+Lisää kommentti
Saatiinko III-verkkoa jo auki ?
1 VASTAUS:
Turhaan työ huolehitta noista 2 ja 3 luokan laduista. Mainoksisa ne on ja pitää olla ja turistit tullee. Mutta joka täälä hiihtelee, niin on varminta valita latusa silleen,että pirtukirkko näkyy tai ainaki mökä sieltä kuuluu. Sillo ei tartte pelätä kännykän sammumista eikä nestevajausta. Sellanen se on meile se toiveturisti.
+Lisää kommentti
Ainakin Aakenuspirtin ohi menevät ladut avattiin jo. Aakenuksen päälle ei latua mene, kelkallahan sinne on tehty uritusta aiemmin, mutta nyt en huomannut, no luikkarilla olin liikenteessä, ei sitä ehkä kaikkea näekään, kun luulee olevansa takaa-ajettuna karussa. Tulee äkkii Statlooperit, jos liikaa vilkuilee.
Ilmoita
Ladut ei tuota pörhöille mitään ,eikä tanssipaikat.Juoppojen mesta koko ylläs.Mäkihommeleissa nyljetään etelänlomailijan perheen viimeinenkin killinki.Lapin lomailu syö oman oksansa poikki.
2 VASTAUSTA:
Kyllä Ylläs on hiljainen kylä, meneppä kattomaan sitä örvellystä Levin keskustaan tai Hullun Poron liepeille, sehän on oikea Helvetin Esikartano
Ne on kuules nuo etelän ihmiset tuosa suhteesa outoja. Ite asiasa ne on mielissään, kun mennee Lapissa hirveesti rahhaa. Se on sitten mukava kerrostalonaapurille kehua retostaa että käytiin viiikon reissu Ylläksellä ja makso pikkusen yli 4 tonnia. Siinä kateelliset kahtelee sitten vieressä. Että vois hintoja vaikka pikkusen kihauttaa ylöskin päin. Erityisesti kaljatuopin hintaa ylemmäksi. Se maistuu kalja turistin suusa entistä paremmalle, kun hinta on esim. 12,99 euroo.
+Lisää kommentti
Kuulin tossa latukahavilassa, että Ylläksellä on noin 350 km hiihdettävää latua parhaillaan, eli 20 km enemmän kuin virallisesti kerrotaan.
Ilmoita
Kyllä Ylläksellä ladut on viimesenpäälle hyvässä kunnossa , jos niitä joku valittaa niin se kermaperse voi kattoo peiliin .
Ilmoita
Niin Lapissa ei vieläkään ole tajuttu, että se valitettavasti iltapäivällä ehkä heräävä rinnekonekuski latuja auraamaan on itseasiassa paikan tärkein käyntikortti. Ja paras lomafiiliksen kasvattaja. Säätiedotustakin saa seurata.

Kannattaisi aliurakoinnissa panostaa jopa laatuun.

Itäsuomessakin on ajat sitten tajuttu, että ladut ajetaan lasten mentyä nukkumaan tai sitten viimehädässä kukonlaulun aikaan aamuvirkuille. Latupohjahan monesti ottaa sen tunnin pari kiinteytyä, ennemmin kun on parasta hiihtää.

Hiihtäjät ja lomalla olevat lapset kun yleensä ei rapuloita oottele iltapäiville aamu parasta aikaa sujakoida.

En ota kantaa onko Ylläksellä latuja vai ei. Rinteet toki hyvä pitää hyvänä myös.
Ilmoita
Jos Enontekiöön olisi paremmat yhteydet (yöjuna) vaihtaisin mökin sinne. Kevväällä lähen taas suurtuntureille, kausi jatkuu paraissa paikoissa kesäkuun alkuun saakka.

Hettaan ei nouse myöskään kaivoksen käryt ja sontaveet puuttuu.
Ilmoita
No onko siellä latuja vai ei ?

Onko siellä ladut kunossa vai ei?

Mikäs siinä on niin vaikeeta? Kuka vetää välistä jos latumaksuja kerätään mutta mitään ei viittitä hoitaa? Onko Ylläksellä joku taho joka vetää liiviinsä suuret summat? Pankaa nimi tänne ja vetäkää latuhuijari lokaan ja tuhoon!
Ilmoita
Hetan ladut löytyy ajantasaisine tietoineen netistä
Ilmoita
Kyllä on tosiaan niin, että kun Leviltä hiihtää Ylläkselle, niin latuverkon taso muuttuu kun alkaa Ylläksen hoitovastuualue. Tykyt on pudonneena ladulle verta näkyi parissa paikkaa Aakenusseudulla, missä hiihtäjät ovat niihin kaatuilleet. Lähempänä Lompoloa hoito on taas parempaa.
Ilmoita
Kertovat ,että rahamiehet ovat tulleet ylläksen yritysmaailmaan.Kaikki asiat suuntautuu vain
voitto rahan keräämiseen.Törkeetä lapin kansan maineen pilaamista.Lapin kansa on kautta
aikojen tunnettu anteliaana ja ihmisläheisenä porukkana.Tanssipaikkakin on suljettu ,koska
hiihtoporukka pääsi liian halpaan illanviettoon.
2 VASTAUSTA:
Riemuliiterissä oli hypyt 7.3 - 20.4 välisenä aikana, muutoin paikka oli auki latukahavilana. Leviltä saakka ajeltiin, vaan tanssittajia ei ole niinko vanahaanaikaan.
Leenajatytöt kirjoitti:
Riemuliiterissä oli hypyt 7.3 - 20.4 välisenä aikana, muutoin paikka oli auki latukahavilana. Leviltä saakka ajeltiin, vaan tanssittajia ei ole niinko vanahaanaikaan.
Niin, mutta sinnekin tuli kova pääsymaksu
+Lisää kommentti
Oon ihmetelly jatkuvaa porua Ylläksen latujen hoidosta. Kun matkailussa pyörii alueella 80 milj € liikevaihto niin luulisi, että siitä riittäisi vuosittain se puoli milliä latujen hoitoon. Mökkiläisiltäkin otetaan niin paljon kiinteistöveroa, että yksin tuolla rahasummalla voitaisiin hoitaa koko latuverkko ja jäisi rahaa ylikin. Kuitenkin matkailuväki on raivonpäisenä syyttelemässä, jos joku mökki "lintsaa" latumaksuista. Latujen hoito on yrittäjien investointi, joka tulee moninkertaisena takaisin tulojen muodossa. Ihan samalla lailla jos täällä etelässä virittelee yritystoimintaa, niin aivan luonnollisesti siihen kuuluu investointeja, jotka pitää maksaa omasta pussista. Itse hiihtelen Lapissa lähinnnä erämaiden puolella. Todettakoon, että kun kymmenkunta vuota sitten vietin pääsiäistä Ylläksen suunnalla, ladut olivat ihan hyvät.
Ilmoita
Ihmettelen myös Ylläksen latujen huonosta hoidosta kirjoittajia. Taisi nyt olla 25v peräkkäin pohjoisen latuja kiertäneenä(Ylläs, Ruka, Saariselkä , Salla ym.) Viikot 13-14 tänäkin vuonna Ylläksellä. Kolmosen hoitoluokan latuja suurin osa mitä tuli luisteltua. Vaikka kolmosen reittejä ei ajetakkaan joka päivä hiihdettävässä kunnossa joka tapauksessa nekin on.
Mistähän ja millaisilta laduilta nämä alituiseen valittajat sikiää???
Vaiko nämä valittajat niitä jotka hiihtelee sen muutaman kerran vuodessa ja juurikin lomallaan!

ps. Ensi vuonnakin Ylläkselle samat kaksi viikkoa...
1 VASTAUS:
Pääsiäisen jälkeen tuli 20 cm lunta lisää, vielä kunnon tuulen kanssa, ja silloin III-hoitoluokan ladut olivat ajamatta Aakenusseudulla. Ne toki kunnostettiin Ylläs-Levi tapahtumaan.

Nykyisin arvioidaan, että jo tuhannet ihmiset hiihtävät Levi-Ylläs välin, joten toivottavaa olisi, että reitit olisivat samalla tasolla myös Ylläksen päässä kuin Levin päässä.

Myönnettävä on, että lähin kone Ylläsjärvellä joutuu ajamaan pitkän matkan, ennenkuin se pääsee apajille. Kustannuskysymys kieltämättä.
+Lisää kommentti
Lentokeli ja rapsakka pakkanen. Kyllä täällä yhä kelepaa.
2 VASTAUSTA:
Siinäpä se. Lunta on ja kelejä olisi. Mutta latuja ei hoideta. Latuvastaavat suureen ääneen julistaa, että latuja ei hoideta, kun ei ole hiihtäjiä. Kuinkas niitä olisi hiihtäjiä, kun ei ole latuja? Ja hotelliyrittäjätkin pistää lapun luukulle, kun ei ole turisteja. Kuinkas niitä olisi, kun ei ole hotellihuonetta? Sehän ilmoitetaan jo syksyllä, että turha Ylläkselle on toukokuussa tulla, palveluita ei ole. Tämä on kuulkaas muutamille mökin omistajille aika ikävä asia. Eläkeläisenä olisi aikaa hiihdellä toukokuun ihanilla ilmoilla ja keleillä. Olisi niitä myös vuokralaisia tulossa, jos...
Lompolon Sportia alkoi taas omatoimisesti hoitaa latuja.
+Lisää kommentti
Liukkailla laduilla vielä tänään, upeaa. Kohta ei auta enää mitkään hoidotkaan, notkelmissa vettä jopa jäätyneen lumen päällä.
Ilmoita
Se on jo melkein joulukuu. Ylläs kertoo reippaasti nettisivuillaan, että latuja on 0 metriä. On meilä varsinainen hiihtokeskus! Oikein naurattaa. Pitkin Suomea on varmaan jo kymmeniä pikkukyliäkin, joissa hiihdetään viime talven säilölumella. Ja sitten tietysti muutama oikea hiihtokeskus. Miksi Ylläs ei siirry nykyaikaan. Ei se olisi konsti eikä mikään tykitellä talvella lunta varastoon ja tekaista siitä muutama kilometri latua. Paljonko Ylläksen yrittäjät menettää liikevaihtoa tämmöisen saamattomuuden takia? Se on kuulkaa katkera paikka niille, jotka osti loma-asunnon alkutalven omia hiihtoja varten. Tai vuokrattavaksi. Eipä ole vuokralaisia. Taitaa Kolarin kunta aivan tahallaan tuota ruususen unta nukkua. Kunnalle riittää, kun kiinteistöverotulot juoksee. Maisemiltaan Ylläs olisi paras hiihtokeskus kunhan pääsisi hiihtämään. Taitasi olla parasta Ylläkselle, että ei tulisi lunta sinne koko talvena. Ehkä heräisivät unestaan silloin.
3 VASTAUSTA:
Kyllä siellä latuja on ja hiihtämään pääsee. Ei vaan näy tuossa, koska ei huolleta.
Tiedoksi kirjoitti:
Kyllä siellä latuja on ja hiihtämään pääsee. Ei vaan näy tuossa, koska ei huolleta.
Järven jäällä pikkuinen lenkki perinteisen latua! Että sellanen HIIHTOKESKUS on Ylläs!
Juu täällä Ylläksellä ollaan tämä vikko oltu eikä hiihtämään päästy kuin vasta eilen. Jäällä hiihtäminen ei ole ihan sama asia kuin oikeasti maastossa.

Olisi ne kiva turisteillekin kertoa ne ladut jos niitä kerran on. Itse olen ollut käsityksessä että ei ole.
+Lisää kommentti
Ainahan tuosta on tapeltu ja kerran koitettukin rinteeseen tehdä, mutta huono siitä tuli.

Ensilumen latu olisi hyvä rakentaa Aurinkotuvan ja Tunturihotellin välille.
1 VASTAUS:
Ei missään nimesä sinne. Se pitää ehottomasti olla täälä Äkäslompolon puolela.
+Lisää kommentti
Lämpöladun alku olisi hyvä lumettaa, Saariselän tapaan toimimalla
1 VASTAUS:
Sielä Sääriselälä näkkyy olevan sitä tekolumilatua jo 5 km yhteen suuntaan ja kun takasi hiihtelee niin se on jo kympin lenkki. Se käypi katteeksi kun Ylläksen mökin ikkunasta ulos kattelee.
+Lisää kommentti
EIKÖHÄN SIELTÄ KOOHTA ALA TULLA LUNTA TAAS käyttää plussalla ja sitten tulhee
Ilmoita
Ylläs on selvästi edelläkävijä näissä ilmastotalkoissa. Kun ei tehdä tekolunta, vähenee saasteet. Kun ei ajella latukoneilla, vähenee saasteet. Ja on se iso säästö rahassakin, kun ei mene sähköä, vettä, polttoaineita ja palkkakuluja turhuuteen. Ylläs voisi julistautua vihreeksi hiihtokeskukseksi. Seuraavaksi siellä voitaisiin päättää, että valaistuilla laduilla ei koskaan enää sytytetä valoja, säästyy sähköä ja paljon. Nykyiset otsalamput on niin hyviä, että jokainen voi hiihdellä niiden valossa. Olisi romantistakin. Ja oikeestaan voisi sen latujen teon lopettaa kokonaan, vaikka olisi luntakin. Jos joku haluaa, niin hiihdelköön umpisessa. Tulisi säästöä tosi paljon. Eikä tarvitsisisi etsiskellä työvoimaa latujen tekoon. Saisi miehet makoilla mukavasti kotisohvalla. Eikä kellään olisi aihetta valittaa, että on huonosti hoidetut ladut, kun niitä hoidettuja latuja ei ole olleskaan.
Ilmoita
Ei tule, taivas on kirkas ja kaakon taivaalla komeat revontulet. Vaan kyllä vituttaa, kun mökki maksoi 2000 e ja sukselle päästäkseen pitää ajaa Muonioon ja Leville. Matkaluisteltu toki on jo.
Ilmoita
Nyt antaa lunta, vaan ei riitä itsenäisyyspäiville
1 VASTAUS:
Ei tuosta tiedä, tuhuuttaa ainakin Järvellä nyt kunnolla, saatais vain nuo konemiehet pankolta alas
+Lisää kommentti
Koe Ylläksen ensilumi, pyöräillen----niin mainostavat---- tuohon voisi vielä lisätä---Ylläs--the real crapland---oikia paskomaa
Ilmoita
Lämpölatu tampattu ja uutta tulee
Ilmoita
Suomen hienoin latuverkosto on kyllä Ylläksellä. Onneksi lunta tulee ja latuja aukeaa sitä tahtia, että hirvittää. Kitisijät kitisee ja hiihtäjät hiihtää.
1 VASTAUS:
Tuossapa se hirvittävä ristiriita onkin. Ylläksellä on Suomen hienoin latuverkosto. Siis kartalla. Ja myös joskus maaliskuussa jonkun päivän, jos on ollut pitkään tuulettomia ja sateettomia ilmoja, jolloin jopa viikko sitten kunnostetut ladut ovat vielä kunnossa. Mutta se on liki lottovoitto, jos noilla päivin sattuu Ylläkselle. Muulloin se latujen hoito on vähän hällä väliä, vaikka olisi luntakin. Ja monesti juuri niin, että kun sitä lunta sataa, niin menee päiväkausia, että latuja ei ajeta, koska tosiasia tietysti on, että ei ne lumisateella kovin kauan pysy hyvässä kunnossa. Ei haluta siis palvella moitteettomasti. Ja tietysti tulee siitä melkoinen säästökin, kun ei mene polttoainetta ja miehet saa maata pankolla. Se on näet silleen, että tavallinen hiihtoturisti haluasi hiihdellä koko ajan eri reittejä ja nauttia upeista maisemista. Niitä maisemia olisi kyllä Ylläksellä, mutta ladut on liian usein ummessa. Ne himohiihtäjät on erikseen. Niille riittäisi se kilometrin lenkki, jota saa kiertää räkä poskella tuntikausia. Ei ne kerkee maisemia edes vilkaista.
+Lisää kommentti
Latuja kun löytyy, niin itkutkin loppuu
1 VASTAUS:
Niin, mutta pertsan urat on vielä huonot, nilkat ja polvet lukossa pitää hiihtää.
+Lisää kommentti
Mikäs siellä on valaistujen latujen tilanne, toimiiko valaisimet ?

Sääriselällä joka toinen lamppu rikki ja vielä laskuissa, joten pakkasessa toimiva otsalamppu mukaan.
2 VASTAUSTA:
Valaistu verkko on auki ja valot kunnossa, vaan lunta kaivataan lisää
Leenajatytöt kirjoitti:
Valaistu verkko on auki ja valot kunnossa, vaan lunta kaivataan lisää
Upeeta, aamusta lähdettiin Helsingistä, nyt ollaa Huutokauppakeisarin tiluksilla.
+Lisää kommentti
Kävin tänään joulupäivänä hiihtämässä Ylläksellä. Ykkös luokan ladut olivat ummessa lumisateen jäljiltä. Jatkossa vien rahani muualle.
5 VASTAUSTA:
Täysin normaalia ja tavanomaista toimintaa tuo oli ennenkin Ylläksellä. Tuommoista oli jo muutama vuosi sitten ja sen jälkeen en ole kyllä käynytkään. Kiitos tiedosta, ei ole aihetta tulla kokeilemaan.
Ilmeisesti jäänyt kuntohiihtäjältä se kymppi tuomatta, jolla olisi voinut latujen tilanteen katsoa.
https://www.yllas.fi/shop
Ylläksenhiihtäjä kirjoitti:
Ilmeisesti jäänyt kuntohiihtäjältä se kymppi tuomatta, jolla olisi voinut latujen tilanteen katsoa.
https://www.yllas.fi/shop
Ymmärrät asian täysin väärin. Ei kyse ole kympeistä. Toki se on täysin hullua että hiihtoturistin pitää maksaa siitä, että saa tietää onko latuja hoidettu. Olennaista asiassa on se, että Ylläksen latuja hoidetaan luvattoman huonosti. Kun turisti sinne tulee, niin oletusarvona täytyy olla, että ladut ovat aina hyvässä kunnossa. Jos sattuu satamaan lunta, niin silloin koneet voi ajaa jatkuvasti ja kaikki on tyytyväisiä. Myös konemiehet, kun saavat reiluja ylityökorvauksia.
Voitko kertoa kuinka latujen kunto olisi ollut parempi jos olisin sitä netistä seurannut? Jopa kemissä ko. palvelu on ilmainen. Siellä on tarkoitus palvella ladun käyttäjiä.
Kuntohiihtäjä2 kirjoitti:
Voitko kertoa kuinka latujen kunto olisi ollut parempi jos olisin sitä netistä seurannut? Jopa kemissä ko. palvelu on ilmainen. Siellä on tarkoitus palvella ladun käyttäjiä.
Olet oikeessa. Täysin pähkähullu systeemi kehitetty Ylläkselle. Pitää maksaa siitä, että saa tietää, että latuja ei ole hoidettu. Siellä taitaa olla oikein määriteltynä joku aikaraja, että jos sataa lunta, niin latuja ei hoideta kuin vasta jonkin ajan kuluttua. On siinä meillä hiihtokeskus!
+Lisää kommentti
Rohki kasunu
Ilmoita
Kas tässä ihan ilmaista tietoa tiedottomille !
https://www.facebook.com/yllaksenladut/
Ilmoita
ihminen on sopeutuva ja kekseliäs

siksi Ylläkselle ei ole saatu edes kunnon hotellia, vain lääviä

taas on Järvelä latut ajamata, vaan lunta alakaa olla poloveen saakka
2 VASTAUSTA:
"taas on Järvelä latut ajamata, vaan lunta alakaa olla poloveen saakka."

Mikä Lapin syrjäseutujen juntti heinäkenkä Aslakki tuolla kielellä mongertaa? Aslakit ovat niin yksinkertaista sakkia, että ne eivät ole oppineet edes suomea.
Suomeksi tuo olisi pitänyt kirjoittaa: Taas on järvellä ladut ajamatta, vaikka lunta alkaa olla polveen saakka.
Parempihan teillä etelän "viisailla" olisi vain pysyä siellä etelässä,ei teitä täällä kukaan kaipaa.
+Lisää kommentti
Se on

ajamati

JOS ET OSHAA MEJÄN KEELTHÄ ELÄ IES YRITÄ
2 VASTAUSTA:
Siinäpä näemmä toinen pohjoisen heinäkenkä Aslakki mongertamassa junttikieltään
Se on kuulkaas ykslysti, miten kirjottaa. Kirjakieltä vaiko murretta. Olennaista on, että taas on ladut ajamatta. Ylläksellä ei siis vieläkään haluta hoitaa latuja.
+Lisää kommentti
Myö ei olla täällä juopottelemassa,

myö ollaan täälä hiihtämässä

Rokkaa siteeraten
1 VASTAUS:
Rokka lausui Jorma Kariluodolle (nosteli turhaan päätään) :

Myö ei olla täällä kuolemassa

Myö ollaan täällä Tappamassa

Siinä hyvä ohjelause myös nykypäivän edustushiihtäjille
+Lisää kommentti
Siinäpähän etelälän vetelät myökytätte ja työkytätte aivan vapaasti.
Ilmoita
JOKO LEVI-YLLÄS VÄLI ON PUHKAISTU ?

PÄÄSEEKÄ AAKENUSPIRTILLE?
1 VASTAUS:
Viisi viikkoa on ollut pakkasta koko ajan alle -20 enpä ole noin kaukana käynyt, tuskin koneetkaan. Saattaa olla pohjattu eli luikkarilla voi päästä läpi.

Tuohon maksukarttaan ei kannata täysin luottaa, ajavat muutakin kuin mitä sinne välitetään.

Hilluhangilla sitten käydään Levillä.
+Lisää kommentti
Eikö aiheesta voisi aloittaa uutta ketjua.

Kuten aiemmin, 1000 riviä sitten, on kerrottu, hiihtolomiksi aletaan laittamaan 3s verkon reitistöjä.

Jos atk toimii eikä kiina ja neuvostoliitto häiritse satelliitteja, infogissiin viedään tietoja.
Ilmoita
Aakenukselta pääsee Levin verkkoon ja Pirtille.
1 VASTAUS:
Myös Ylläsjärveltä pääsee Aakunusjärvelle ja vaikka Leville saakka. Verkko on auki. Ihan voideltava suksi toimii parhaiten, vaikka välillä huhtikuun lämpöjä eli jo nyt käy plussalla.
+Lisää kommentti
On se vaan hyvä, että mömmökisat ovat ohi

ja me tavan hiihtäjät pääsemme taas haukkumaan Yllästä,

maailman parasta hiihtopaikkaa
3 VASTAUSTA:
Miksi Levin väylät ovat leveämmät ja paremmin hoidetut ?
Vasenvaioikea kirjoitti:
Miksi Levin väylät ovat leveämmät ja paremmin hoidetut ?
KANSALLISPUISTON ALUEELLA EI SAA LEVENTÄÄ VÄYLIÄ
LAKIMÄÄRÄÄ kirjoitti:
KANSALLISPUISTON ALUEELLA EI SAA LEVENTÄÄ VÄYLIÄ
Höpsistä. Levillä halutaan hiihtäjiä palvella.
+Lisää kommentti
Kännikalat vie rahansa ahneille bisumiehille.
Ei kannata lähteä kotimaisemista kurjuutta
ja ikäviä asioita hakemaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ylläksen latujen huono hoito

Täälä hiihtopalstalla on kyllä jo useessa ketjussa juttua Ylläksen latujen huonosta hoidosta, mutta silti kirjootan ja ihmettelen. Tarkootus olis näet lähtee Lappiin, mutta panee miettiin, että onko enää tarpeen mennäkään Ylläkselle.Meilläki on jo kokemusta, että latujen hoito huononee vuosi vuodelta. Ihmisiä tuntuu ärsyttävän suunnattomasti, että latujen kunnosta ei anneta tietoo muuta ko rahhaa vastaan. Ja valittavat, että ei se tieto ees näy kännykästä eikä kaikki ossaa sitä käyttää tai ei sitä älypuhelinta ees oo kaikilla. Nettisivuilta kuiteski löysin sen facebookin ja siellä Ylläksen ladut. Taitaa latukonemies sinne jottain kirjootella. Mutta aivan liian vähän. On sielä joku maininta että huomenna ajetaan se ja se latu. Sellasta tietoo pitäs olla enempi. Mutta sitte on kovin usein että huomenna pijetäänki välipäivä eli ei ajeta ollenkaa latuja. Ihmeellistä matkailupalvelua. Onhan se tietysti yrittäjälle hyvä lisätulo, kun säästyy palkat ja polttoaineet. Ylläs mainostaa, että latuja on 330 km. Törkeetä valehtelua. Ei ole kun ei niitä hoideta. Nyt mulleki selvis, että sielä on 3 hoitoluokkaa. Sitä I-luokkaa on vain 128 km ja se on varmaan aika hyväsä kunnossa monesti ja riittää niile, jotka hiihtelee päiväsä sen 5-10 km. Mutta sitte se törkein asia. III-luokan latuja on 138 km. Niitä ei hoideta juuri koskaan. Pari pätkää luvataan hoitaan ainaki kerran viikosa. Latuhoitajan päiväkirja sannoo näistä III-luokan laduista: " ladut hoidetaan aina lumisateen jälkeen 36 tunnin sisällä sateen päättyymisestä." Siis tullee sellasia aikoja, että niitä ei hoideta ollenkaa. Kun sattaa lunta su, ma ja ti, niinku monesti satelee, niin tarkottaako se sitä, että koko aikana latuja ei ajeta. Tiistain jälkeen ootellaan pahimmillaan se 36 tuntia. Siis ainakaan vielä ke ei latuja ajeta. Kun sitte sattuu sateleen lunta to, niin taas ootellaan 36 tuntia. Saattaa mennä koko lomavikko, että III-luokan ladut ei oo kunnosa. Eipä oo ihme, jos Ylläksen latuja moititaan huonosti hoidetuksi. Olis hirveen hyvvää palvelua, jos sieltä facebookista vois lukkee, että mitkä ladut on nyt kunnossa tai että mtkä ajellaan huomiseksi kuntoon. Kertokaapa onko Levin ladut paremmasa hoidossa. On kauan kun on sielä käyty, mutta pittää pistää kyllä mietintään tuo vaihtoehto.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta