vakava punasuminen ja masennus

Punastelevamasentunut

Moi,
Oon nuori tyttö joka punastelee iha kauheesti. Tätä punastelua vakaventaa vie se et mulla on paha masennus! Itken aamusin ennen koulua monista syistä ja yks pahin on se punastelu!!! Sit ku meen luokkaan ja itku punotus on vie kasvoilla nii kuuluu mulle liian, liian "kauheita" kommentteja!
Sit ku kaikki alkaa huutaan suunnilleen jotai "Vi**usä oot punanen!! Haha" nii sit mennää...
Mun kasvot muuttuu NIIN punaseks et yritän kattoo lattiaan tai pois luokasta et en punastuis enempää. Okeiisti tää on kauhee ongelma ja tiiän ettten oo yksin . Meidän luokalla oli yks toinen tyttö joka punasteli... mut ei enää... Auttakaa mua pliiiis jotenki! Kiitti kaikille jo etukäteen
:*

8

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • punastelevamasentunut

      Tarkotin siis vakava punastuminen
      Ja masennus

      • jo.vuodesta.1958

        Sinun pitää ap alkaa työstämään ongelmaasi. Olen mies. Nuorukaisena ja ihan aikuisikään asti punastelin rankasti.
        Aloin pääsemään ongelmasta Emile Couen pienen kirjasen avulla.

        Harjoittelin itsekseni vuosikymmeniä saadakseni enemmän itsetuntoa. Olin yliherkkä. Seksuaalisuuteni oli hyvin patoutunutta.
        Voisin auttaa sinua. Ongelmana vaan että voisit ripustautua auttajaasi. Kokeile itse vaikka netistä löytämilläsi eväillä.

        Yks helpompi tie on alkaa harrastamaan kevyttä kotipunttiharjoitusta. Siitä saisit lisää itsevarmuutta.


    • aikuistunutmies

      Varmaa on se, että kun tulet vähän vanhemmaksi niin punastelut loppuu .Olet ilmeisen herkkä ja voit tuntea alemmuutta. Fiksut ihmiset eivät huomauttele punastumisestasi, mutta tyhmät koheltajat luulee olevansa hyvinkin fiksuja ,kun ovat aukoneet päätänsä. Olen itse ollut samalla tavalla punastuva ja joskus masentunut kuin itse kerrot olevasi mutta kyllä ikä on tasoittanut. Hyvä fyysinen kunto (lenkkeily)auttaa asiaa. Olet ihmisyhteisössä paljon parempi ,kyvykkäämpi ,suositumpi ,halutumpi kuin esim. narsistinen persoonallisuus , joka ei tunne missään elämänvaiheessa häpeää eikä syyllisyyttä.

    • Sinulleavuksi

      Hei, kokeile meikkiä, tässä ote eräästä tekstistä: "Joe Blasco on peittävää, samoin jotkut mineraalimeikit. Osta myös sellainen vihreä peiteväri. Varaa kosmetologilta tai tavaratalon kosmetiikkamyyjältä esittely/opastusaika ja kerro hänelle huolesi." Älä juo paljon kahvia siinä on kofeiinia se lisää pelkoja ja jännitystä. Syö perusruoan lisäksi terveellinen välipala enintään 3 tunnin välein. Verensokerin vaihtelut lisäävät myös pelkoja ja jännitystä. Aspiriinipilleri entero 100 mg vähentää psykosomaattisia oireita, mutta ei niitä kannata liikaa syödä. Tarvittaessa käy terkkarissa ja pyydä masennukseen apua. Ota joka päivä teelusikallinen kylmäpuristettua rypsiöljyä, siinä on omega-3 rasvahappoa jota ilman aivot eivät tule toimeen, sillä aivojen kuivapainosta noin 60 prosenttia on rasvaa ja loput proteiineja ja hiilihydraatteja, rasvoja hajoaa aivoista joka päivä. Tsemppiä sinulle!

    • Sinulleavuksi

      Vielä lisäksi kuuntele kivaa musiikkia, sillä on parantava vaikutus varsinkin ennen nukahtamista vähintään noin 10 min.

    • samojakokenut

      Peittävä meikki on hyvä konkreettinen neuvo aluksi. Jos ei ala menemään ohi, ota kouluterveydenhoitajaan tai lääkäriin yhteyttä. Tai koulukuraattoriin tai koulupsykologiin, tvs. Joku heistä voi määrätä sinulle kevyttä mielialalääkettä tvs. että pääset pahimman yli.

      Lohdutukseksi voin sanoa, että nämä menee ohi vanhemmalla iällä. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitää kärsiä vuosikausia vielä koulussa ollessasi punastumisesta. Minä itsekin kärsin jossain vaiheessa punastumisesta, mutta liian kauan. Olisi kannattanut hakea apua paljon aikaisemmin.

    • ReinoV

      TÄMÄ KIKKA ON ILMAINEN JA AUTTAA AINA! AINA!

      Vedä suusi hymyyn peilin edessä jolloin näet poskipäiden kohoavan eräänlaisena kumpuna. Se on yleensä se alue, joka punastuu. Tai voi se olla joillakin isompi alue, tai pienempikin (mutta tuskin pienempi nyt kuitenkaan) vaan se ei ole pääasia. Pääasia on, että hinkkaat sitä aluetta hiekkapaperilla. Et liian paljon, eli et niin että se alkaa märkimään tai aiheuttaa sietämätöntä kipua tai on tulipunainen, vaan sen verran, että se peittää koko punastelevan alueen. Suosittelen tässä tapauksessa enemmän painallusta kuin pientä. Sitten kun ihoa on kuorittu hiekkapaperilla, hankaat ja hinkkaat tuota punervaa kohtaa syljellä, jolloin alkaa pistely. Tällöin puna jää siihen koko päiväksi, riippuen tietysti painalluksen voimasta ja kestosta. Näin peität punastelusi. Ei tarvii maksaa mistään verisuoneien katkasuista (jotka eivät aina auta tai aiheuttavat huonoja seuraamuksia kehossa) tai meikeistä tai ihme puutereista sun muusta rasvasta tai öljystä tai hypnoosiistunnosta tai muusta tilpehööristä. Eikä pojat mitään puuteria yleensä laitakaan. En minäkään. Mulle se olisi liian kallista ja en tykkäisi kun aina joutuisi huolehtimaan suihkun ja muun kanssa. Tämä hiekkapaperi jutska säilyy suihkun ja muun läpi. Kukaan ei ihmettele sun punaisia poskia. Ei kukaan. Ei kukaan. Muista se. Ei kukaan. Sitä vastoin jos posket lehahtelevat punaisiksi, niin sitä kyllä ihmetellään. Valitse: 1. Jatkatko punasteluasi 2. Tuhlaatko aikaa ja rahaa kalliisiin tilpehööreihin vai 3. Ostat halpaa hiekkapaperia ja vedät naamasi koko päivän kestävällä suojauksella.

      P.S. Muista ostaa vahvaa hiekkapaperia.

    • Wadala

      On monta näkökantaa jokaiseen asiaan :)
      Jokaisella meistä on joku ominaisuus, josta emme ehkä niin paljon pidä, mutta
      ei niistä ominaisuuksista tarvitse eikä saisi alkaa kärsimään !
      Tiedän monta punastelijaa, jotka viis veisaa, mitä mieltä muut on siitä !!!
      Ymmärrän kyllä ponttisi, on inhottavaa olla huomionkohteena oireesta, josta kärsit.
      Mutta juttu on niin, että kaverisi ovat paitsi tyhmiä niin myös julmia - tyhmyyttään !
      Ei varmaan paljon lohduta, että tämä aikakausi menee ohi ja on fiksujakin ihmisiä olemassa, mutta niin vain se on. Ei sinun tarvitse ikääsi olla samojen koulukavereitten kanssa !
      Toivon että vanhempasi tukevat sinua ja että sinulla hyviä fiksuja ystäviäkin, jotka auttavat, tukevat ja rohkaisevat sinua ja pääset masennuksestasikin !
      Olet kelpo yksilö, söpö ja ihana tyttö ! Usko ja luota itseesi !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe