Itsemurha aikeet velkojen takia

tuhoontuomittu

Olen 24-vuotias nuori nainen joka on sössinyt raha-asiansa todella pahasti. En näe muuta ulospääsyä kuin kuolema. Itseäni voin vain syyttää tästä, pikavippihelvetistä joka alkoi 20-vuotiaana. Olen todella masentunut tilanteeni takia. Velkaa noin 20 000. En muutenkaan tiedä mitä elämältäni haluan (työ), enkä usko että koskaan tulen selviämään tästä.

En muutenkaan usko että kuolemani vaikuttaisi pahasti läheisiini, olisivat ennemminkin helpottuneita päätöksestäni.

23

1725

Vastaukset

 • Tuttu tilanne mutta ei kannata vaipua synkkyyteen.. soita velkaneuvojalle ja sanot tilanteesi. Osaavat kyllä laskea tulosi/menosi ja miten tilanteesta selviät. Itse olin myös pahassa tilanteessa ja kukaan ei siitä tiennyt ennen kuin ymmärsin avata suuni ja kertoa totuuden. Sekin jo helpotti sitä ahdistusta mitä olin sisälläni vuosia pitänyt. Mulla oli kanssa kaikenlaisia vippejä 20 000e ja elämä tuntu siltä et ei tässä oo mitään järkeä kun vähäinenki palkka meni ulos-ottoon. Ja niillä vähäisillä rahoilla rupesin sit iltaisin juomaan että asiat ei vaivais yöllä. Se oli kyllä se viimeinen virhe. Rahaa kului ja laskuja kerääntyi entistä enemmän. 2vuotta meni että se touhu loppui. mutta niistä on nyt selvitty ja elämä jatkuu.. ja ikinä en enää vippejä ota.

  • Mites voi velkaneuvojalle soittaa kun niille on kuukausien jonot?Ei auta tällä hetkellä mitenkään.En tiedä mitä tehdä???Toivottomalta näyttää ja tuntuu ettei jaksa enää!!


 • Tsemppiä sinne. Ihan kuin melkein omaa tekstiäni lukisin. Itsekin käynyt todella syvissä ajatuksissa ja olin myös hukassa mitä työtä haluaisi tehdä. Velkaa suunnilleen saman verran. Parin käänteen jälkeen olen löytänyt työpaikan jossa viihdyn ja minut vakinaistetaan kuukauden sisällä. Siitä se pikkuhiljaa alkaa velkakin lyhenemään, ja pari-kolme vuotta niin saan kaiken maksettua mikäli hoidan työni.

  Älä heitä elämääsi hukkaan 20000 euron takia, se on paljon arvokkaampi. Olet vasta 24, elämässäsi ehtii tapahtua vielä vaikka mitä hyvää. Älä luovuta. Taistele.

  Tsemppiä!

 • Täällä velkaa 50 000 euroa ulosotossa. Näyttääkö elämä ruusuiselta? No ei. Vituttaa ja asia pyörii mielessä joka päivä, joka ikinen päivä. Raskaalta tuntuu ja tulevaisuus näyttää harmaalta. Oma vika kun velat tein, epäonnistuin siis elämässä täysin.

 • Ajatttelin puoli vuotta sitten tehdä itsemurhan ulkomailla, lähdin yksin reissuun sitä varten. Otin vippejä 'viimeistä matkaa' varten ( ettei kukaan läheinen/tuttu olisi minua löytänyt). Mutta yllättäen matkani aikana sukulaiseni kuoli sydänkohtaukseen eikä minulla ollut sydäntä aiheuttaa perheelleni lisää surua samaan aikaan.

  Haluaisin myös tapailla miehiä mutta en pysty sillä velat painaa päälle enkä halua että kukaan saa tietää näistä. Tilanteeni tuntuu vielä masentuneemmalta mutta kuka nyt velkahelvetissä olevaa haluaisi tapailla/seurustella.

 • Kokeilepa näin Naistenpäivän kunniaksi soittaa Takuu-Säätiön Velkalinjalle, p. 0800 9 8009. Raha on vain väline, eikä mikään ihmisyyden mitta.

 • Mulla on pelivelkaa ulosotossa n. 100t ja kyllä, narua on kerran soviteltu kaulan ympärille. Mutta sitten ajattelin että vitut, mähän en elämästä luovu rahan takia. Mulla on mukava duuni, missä viihdyn ja paljon harrastuksia, joten ei noita kerkee niin paljon ees miettii nykyään. Oikestaan vaan palkkapäivänä vähän vituttaa, mut sekin menee sit ohi. Rahan kans pitää vaan olla tarkka, et riittää kaikkeen tarpeelliseen. Muistan kyllä sillon kun ns. oli tilanne päälle, kaikki kaatu niskaan ja tajusin etten selviä tästä enään. Ahdisti välillä niin ettei henkeä saanut... Ja siihen se sit johtikin, et hain auton perältä hinausköyden. Nyt on kiitollinen, etten sitä tehnyt. AINA, muista AINA tulee ne paremmat päivät, vaikka kuinka tuntus tänää paskalta. Muistakaa, puhukaa jollekkin. Kukaan elämää arvostava ei sua manaa alimpaan helvettiin rahan takia. Jos ei tukee löydy ympäriltä, nii sit mennä vaik jonnekkin ammattilaiselle. Mut tärkeetä et pääsee purkaa sitä kuonaa sisältä jonnekkin. Jollekkin riittää liikunta, joku tarvii juttukaverin. Toistan nyt vielä, et älkää oikeesti rahan takia tehkää mitään itellenne. Mä ymmärrän niitä jotka tekee itsarin jotka kärsii vakavasta masennuksesta ja ahdistuksesta ja haluu niitten loppuvan. Ja tottakai rahahuolet voi sut ajaa tosi huonoon jamaan, jos et ajoissa tartu tilanteeseen. Mut se että tajuat että oot kussu asiat ja sit naru kaulaan tosta noin vaan, niin miettikää vielä...

 • Muista, ettet ole yksin. Meitä on muitakin pikavippeihin sortuneita, älä heitä elämääsi hukkaan rahan takia.

 • 24v ja 20 kiloo velkaa ei meinaa mitään

 • 21v mies täällä ja 14k kiloa pelivelkaa, työtä ei ole ja korvausrahat menevät vuokraan ja asumistuki elämiseen, siinä sitten lyhentelet 1000e+ kuukausi eriä, noh ulosottoonhan suurimmat ovat menneet jo, mutta ahdistus on VALTAVA ja kun oikeasti älyää mitä on mennyt tekemään siis ottanut 14 tonnia velkaa pelataksesi hedelmävitunpelejä.. Elän elämäni pahinta vaihetta tähän mennessä.

  • Maksat sen minkä jaksat. Tärkeintä on rauhottuminen. Et ole ainut. Raha on vain rahaa. Toivottavasti löydät kivan tytön, joka jakaa arkea kanssasi. Jokainen on ainutlaatuinen ja jokainen tekee virheitä


 • Kyllä. Vanha hyväksi koettu tapa. Jeesus sovitti muinoin omat ja jopa muidenkin synnit ristillä riippuen, lopulta kuolemalla.

  Köysi saattaa olla helpompi tapa?

 • Tehty, mikä tehty. Menneisyyteen et voi vaikuttaa.
  Katse eteenpäin ja mielenkiinnolla selvittämään mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
  Muutaman vuoden kuluttua tämän päivän murheet on kaukana takana ja loistava tulevaisuus alkamassa.

 • Olen 27v yrittäjä ja 2 lapsen isä. Teen joka päivä töitä mahdollisimman paljon että olisi kaikki mitä ö perhe tarvii mutta töitä ei ole ollu tarpeeksi joten olen jouduin ottamaan 2v sisällä 4 tonnia lainaa ja nyt 9 tonnia mätkyjä. en pysty enää. Olen epäonnistunut täysin isänä. Joka kuukausi laskujen jälkeen 0e rahaa laskujen jälkeen

  • Anonyymi, pystyt suoriutumaan ongelmastasi. Olet varmasti miettinyt eri ratkaisuja, joilla saada raha-asiasi parempaan kuntoon. Ehket ole vielä ottanut ensimmäistä askelta: kysynyt apua velkaneuvojalta? Se on henkisesti iso askel, mutta joudut ottamaan sen. Selvitä siis heti töiden jälkeen lähiseutusi talous- ja velkaneuvonnan yhteystiedot, ja varaa sinne aika.

   Terveisin,
   Suhteellisuus


 • Selkärankaa ! Ruikuttamisen sijaan ala lyhentää velkojasi !

  • Näin juuri. Vain luuserit ruikuttavat. Pitikö sitä velkaa ottaa, jos ei ollut mitään aikeita maksaa niitä takaisin? Luuseri.


 • 24 vuotias.
  Elämäsi on vielä edessäsi. Nyt olet 27 v.
  Jos olet hengissä on velkasi tietenkin kasvanut, jos et ole yhtään maksanut, mutta jos et pysty yhtään maksamaan on sinulla n. 12 vuotta kitumista jäljellä. Pääset niistä eroon ennen kun täytät 40.
  Minä velkaannuin 42 vuotiaana ja pääsin niistä eroon kun olin 62v.
  Maksoin joka sentin.

 • 1000000 suomalaisella aikuisella pitäisi olla vain käteistä taskussa, eikä kännykkä/luottokortti/pankkikortti maksuvalmiutta, koska eivät osaa käsitellä näkymätöntä rahaa/maksamista, käteinen näkyy heti kun se lähtee kädestä, koko ajan tilanteen tasalla! Ei olisi niin paljon pikavippaajia/maksuhäiriöisiä.

 • Älkäähän nyt. Ei ne velat mitään haittaa. Mihin sitä rahaa tarvitsee? Aina saa toimeentulotukea ja voi elää mukava sosiaalipummin elämää ilman huolta huomisesta ja jos haluaa jotain tekemsitä, voi mennä työkokeiluun tai johonkin kivoilel työkkärin kursseille, esim. rakentamaan linnunpönttöjä tai ruumisarkkuja tai pussittamaan muttereita. Vapaa-ajalla voi soitella kitaraa ja lukea hyviä kirjoja ja syödä makaronia ja ketsuppia. Mikäs sen helmpompaa ja kivempaa elämää? Unohtakaa tuollaiset itsetuhoaikeet jonkun mitättömien raha-asioiden takia. Raha on vain kapitalistisen yhteiskunnan paska juttu, joka on kaiken pahan alku ja juuri. Onnellisimmat ihmiset asuvat Intiassa, ja heilä ei ole paljoa rahaa. Koska raha ei tuo onnea.

  t. Oolofi-83

  • "Onnellisimmat ihmiset asuvat Intiassa, ja heilä ei ole paljoa rahaa."

   Juu... Varsinkin ne, jotka parhaillaan kuolevat miljoonakaupungeissa veden puutteeseen, ovat kaikkein onnellisimpia.


  • Oolofi puhuu asiaa. Makaronilla ja ketsupilla pärjää hyvin, ja jos jotain eksoottisempaa herkkua tekee mieli, niin näin kesäisin pystyy käymään kaapimassa bajamajojen pohjista herkkuja. Valtio maksaa asunnot, puhelimet, netit, ruoat, sähköt, vedet, lämmitykset ja vaatteet. Mitäpä sitä ihminen enää rahaa muutoin tarttee? Pystyy päivät pitkät ryyppäämään rannalla. Välillä voi käydä ottamassa lisää vauhtia muutamalla ilmaisella yöllä valtionhotellissa kuuluisine hernekeittolautasineen.


 • Mutta minullapa on kaksi 100 euron velkaa eikä rahaa maksaa niitä takaisin. En näen ulospääsytietä ja saatan muuttaa Ruotsiin. Tai Norjaan.

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.