Outo kuva ongelma

aina_ongelmia

Minulla on siis playstation 3 (uusin firmware), HDMI 1.4 kaapeli joka on 10 m pitkä (merkki Caliber) ja televisiona Philips jonka malli on 47pft5209/12. Kyseisen television teknisiin tietoihin pääsee seuraavasta linkistä:

http://www.philips.fi/c-p/47PFT5209_12/5000-series-full-hd-led-tv-ambilight-kahdella-sivulla-ja-digital-crystal-clear/tekniset-tiedot

Minulla siis meni edellinen HDMI johto rikki (liitin hajosi vahingossa) jonka takia ostin tuon nykyisen caliber merkkisen johdon. Tuota ennen ps3 toimi moitteettomasti televisioni kanssa. Mutta kun ostin tuon kaapelin ja yritän sillä saada kuvaa niin en saa kuin 576p resoluutiolla kuvaa. Jos ruksaan kaikki 576p, 720p, 1080i ja 1080p niin ei tule kuvaa. Jos vain 1080p niin ei silloinkaan. Kuvaa ei tule myös jos painan ps3 asetuksista tuota "automaattinen" kohtaa tuolta "Valitse asetustapa" kohdasta. Eli kuva tulee vain manuaalisesti ja vain tuolla 576p resoluutiolla.

Ennen on siis toiminut vanhalla kaapelilla kaikki resoluutiot. Voiko ongelma johtua siitä että kaapeli on 1.4v? Jos yhdistän kaapelin tietokoneen ja television välille niin kuva tulee hienosti näkyviin ja kaikki resoluutiot toimivat. Outo juttu on lisäksi se että tietokone - tv yhdistelmä toimii kummallakin HDMI liitännällä televisiosta. Mutta jos yritän ps3 - tv yhdistelmää niin kuva näkyy 576p tarkkuudella HDMI 2 liittimellä mutta hdmi 1 liittimellä kuva on musta (kokoajan siis) ja noin 10sek välein tulee parin sekunnin ajan "lumihiutaleita" ruutu täyteen. Kerran tuli kuva sillä HDMI 1 liittimelläkin mutta kun nopeasti yritin kokeilla muita resoluutioita kuin 576p niin ei tullut kuvaa.

Onko kellään ideoita?

5

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aina_ongelmia

      Lisäystä edelliseen:

      PS3 resetointia yritetty myös pari kertaa mutta turhaan. HDMI 1 liittimellä tuo resetointi yritys ei tuota kuvaa mutta HDMI liittimellä 2 se tuo kyllä. Mutta se ei auta kuitenkaan mitään, vain tuo 576p resoluutio näkyy.

    • tietoa_hdmi

      ps3 tarvitsee kuten nykyisin vähän jokainen laite kaksi suunaisen HDMI-kaapelin jossa on "PS3-tuki" .. joka tarkoitukeen on oma johto. vaikka maalikon simissä johdoissa ei ole eroa, mutta säikeiden paksuus ja pituus ratkaisee.. HDMI-kaapeli pitäsi olla aika paksu jotta 10metrin matkan kantaa parhaalla laadulla. ite pysyn mahdollisimman lyhyessä johdoissa.
      -
      https://fi.wikipedia.org/wiki/HDMI
      -
      tuettu johto:
      High Speed v1.4 HDMI-kaapeli
      -
      sinun johto: on v1.4 hdmi-kaapeli joka on tarkoitettu yhdyskaapeliksi audio järjestelmään ja videotykkiin (HDMI-kaapeli Caliber 10 m 1.4 kullattu).
      -
      Halvalla saa vai rupia takamukseen..
      -

      • aina_ongelmia

        Kiitos vastauksesta!

        Veikkaan että olet oikeassa että kaapelissa on se ongelma. Saan lähipäivien aikana toisen HDMI kaapelin mikä toimii kaverilla (v 1.3) ja jos se toimii mulla myös niin sitten ostan sen siltä ja piän ton nykyisen kaapelin tietokoneen ja television välillä kun se sillä kerta toimii hienosti. Tai sitten vaan palautan sen takaisin myyjälle ja käytän sitä toista kaapelia kaikkiin tarkoituksiin mahdollisuuksien mukaan vaikka olisi parempi kieltämättä kun olisi oma kaapeli tv-ps3 ja tv-tietokone välille.

        Ilmoitan tänne vielä erikseen että ratkeaako ongelma kaapelin vaihtamisella kun saan sen käsiini!


    • hdmioneroja

      Itsellä oli samoin, ei näy ps3 <-> tv, mutta kaapeli toimii ps4/pc <-> tv kanssa. kaapeli ostettu aikanaan videotykkiin.

    • aina_ongelmia

      Vika johtui kaapelista. Toimii nyt hdmi v 1.3 kaapelilla tv-ps3 yhdistelmä. Onneksi on käyttöä tuolle v 1.4 kaapelille sentään tietokone-tv välille niin ei ihan hukkaan mennyt sekään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4688
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2785
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      209
      1817
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe