Kottaraisten häviäminen

Missähänovat

Sanovat että karjan laiduntamisen väheneminen olisi syy Kottaraisten määrien heikentymiseen? Väärin,väärin. Kottaraisten vähenemistä ei saa laittaa maanviljelijöiden syyksi tai heidän vastuulleen. Ei! Kottaraisia pyydetään maailmalla verkoilla ihan laillisesti! Jopa Eurooppalaiset maat hyväksyvät muuttolintujen kevät ja syyspyynnin ?? Lisäksi Aasian maissa aivan yleisesti pyydetään muuttolintuja toreilla myytäväksi ?

7

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 89uikuyt5

      Pölhö on taas irti. Normaaleilla olisi asiaa otsikkoon, mutta tervejärkiset pidättäytyvät debatista. Rauhoitu hömelö ja asettele asiasi siistimmin. Asia on järkevä ja käsittelemisen arvoinen.

    • aloittajalta

      Nyt kaikki luonnonsuojelusta kiinnostuneet immeiset. Termokset täyteen, rinkat rensseliin. Ja matkalle brysseliin vaatimaan ja heti pikkulintujen pyynnin täyskieltoa !
      Ei mitään liitoorava hössötystä ennää vaan kaikki matkalle ja het.

    • mielipidekirjoit

      No jaa, ja sitten se pyynti kohdistuu vain Suomeen asumaan tuleviin kottaraisiin vai?

      Kyllähän tämä sama asia otettiin esille yhdessä mielipidekirjoituksessa Hesarissa viikko tai puolitoista sitten. Esitettiin aivan samaa, että kun kottaraisella on joitakin sellaisia paikkoja, joihin niitä suurena ryhmä kokoontuu lepäilemään niin siellä niitä pyydystetään verkoilla ja on tietoisesti ja tarkoituksellisesti myrkytetty hengiltä.

      Tähän mielipidekirjoitukseen tuli sitten vastaus, jossa esitettiin paremmaksi syyksi juuri tuota maassamme tapahtunutta karjatalouden muutosta. Se esitettiin nimenomaan järkevämpänä syynä. Etsikää itse Hesarin arkistoista nämä kirjoitukset 10.3. ja 12.3.

      Ensimmäisessä kerrotaan tuon hävittämisvimman alkaneen 70-luvulla. Toisessa kerrotaan, että kottaraiskannan taantuminen on nykyään jo pysähtynyt.

    • Maatalonpoika

      Joskus 2000- luvun alussa minulla oli kolmessa pöntössä kottaraisella pesä. Tonttini vieressä oli lehmätila, jossa karjaa laidunnettin. Sitten laittoivat karjan korkealaitaiseen. Pesinnät alkoivat vähetä tontillani, kunnes loppuivat kokonaan. Tuo karjatila oli ainut ehkä n. 2km säteellä. Uskoisin että laidunnusten loppumisella täällä maaseudulla, on ollu valtava merkitys kottaraisen kannoille.

      • ukkoJo

        Lapsuudessani 70-luvulla tehtiin täällä Kainuussakin kottaraisen pesiä koulun veistotunneilla. Ei tehdä enää. Nyt tehdään pesiä tiaisen kokoisille kolopesijöille. Kottaraiset hävisivät Kainuusta jo 80-luvulla. En ole sen koomin nähnyt ensimmäistäkään. Toinen hävinnyt on kuukkeli. Ja kolmas metsät. (Nyt on nk. "metsienmiehen" aika loihe lausumaan taimikkoisen kliseensä).

        t. Kainuulainen (72 ha)


      • kabel_

        Voi olla näin. Itsellä maaseudulla noin 1 ha ajeltuja nurmikoita, muttei kottaraisia ole näkynyt 90 luvun jälkeen, vaikka pönttöjä löytyisikin.
        Milleuniumin aikoihin näin Pietarissa puistoissa jättiparvia kottaraisia.


    • kokokotarainen

      Kyllä meirän pihapiirin pönttöihin tuli kottarainen asumaan kun navetta tuli kilometrin päähän. Menikö viittävuotta kun navetta lopetettiin liika pienenä, kottaraisia ei ole sen jälkeen näkyny.
      Toivoisin että luontoaktivistit tekisivät pönttöjä navettojen läheisyyteen (tarkoitan kottaraisen pönttöjä). Täälläpäin mettästysseurat tekevät pönttöjä ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1666
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1305
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1166
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1158
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1055
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1051
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      967
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      844
    Aihe