Asfaltoinnin heikko kohta

kirstunvartijalletöitä

Tänäkin keväänä olen ihmetellyt sitä, että miksi asfaltin saumat aukeavat melko uudessakin asfaltissa. Eli se sauma joka jää kaistojen väliin. Miksei sitä tiivistetä jo tietä päällystettäessä? 2 vuotta asfaltoinnin jälkeen saumaa jo käy joku bitumikannulla täyttämässä ja silloinkin vain niistä kohdista missä vaurio näkyy. Kolmantena keväänä paikkaamatta jääneistä kohdista ja paikatuistakin alkaa jo asfalttikokkareita irrota. Käsittämättömän huonoa työtä tai työmenetelmiä. Monin paikoin uudelleen asfaltointi joudutaan tekemään sellaiseenkin tiehen jossa urat eivät ole ongelma, vaan ainoastaan mureneva sauma, jonka viereltä isoja asfaltti laattoja alkaa irrota. Ketä tämän touhun maksaa, ketä tällä tienaa? No tuohon kysymykseen taitaa olla vastaus selvä.

6

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiSeOleMikäänIhme

      Vuosia tienhoitovaroista on säästetty ja kartellit hinnoitelleet yläkanttiin. Huono valvonta ja huono materiaali. Ei tarvita enää kuin hillitön suolaus ja lämpimät talvet, niin rapautuminen hoitaa homman.

    • MaanTapa

      Eihän mitään tuotteitakaan tehdä sillä tavalla, että ne kestävät. Kartellilta menisi leipäpuu, jos tie kestäisi kymmeniä vuosia.

    • kirstunvartijalletöitä

      noinhan se taitaa olla, mutta myös ostajan oma valvonta näyttää olevan heikkoa. luulisi että tämä asfaltoinnin selvästi heikko kohta kiinnittäisi myös ostajan huomion. sopimuspapereita ei tietysti ole näytillä, mutta luulisin että kovin montaa tienpätkää ei ole takuuna uudelleen päällystetty. ilmeisesti homma menee veronmaksajien piikkiin.

    • Jyrä_yrittää_kyllä

      Kyllä sitä saumaa tiivistetään tarmokkaasti, mutta kun pitää yhdistää kaksi massaa, jotka on vedetty eri aikaan ja ovat erilämpöisiä, tulos on väistämättä huonompi kuin keskellä laattaa. Siksi on itsestään selvää, että päällysteen heikoin kohta on juuri saumassa.

      Onneksi kuormitus ja kulutus yleensä ovat kaistojen välissä kevyempää. Jos sauma olisi ajourassa, se repeäisi melko nopeasti.

    • Näin_se_menee

      Kun saumaan jää rako, niin se täyttyy tietysti vedellä ja jäätyessä vesi rikkoo saumaa lisää. Erityisesti pakkasella kun suolalla jääpintaa sulatetaan vedeksi ja hetken päästä se taas jäätyy ja näin tehdään jatkuvasti talviaikaan kuukausikaupalla, niin eipä ihme, jos asfaltti rikkoutuu.

      • opelius

        Tai jos siihen vedettäisiin 5 senttiä uutta päällystettä ei olisi ongelmia, mutta nyt vedetään sentti uutta raidetta raiteitten päälle joka kestää jopa viikon, eli viimeksi 10 äijää oli paikkaamassa tietä bitumipaikoilla ja kas uutta reikää pukkaa, eli olisi ollut sama kuin olisivat paikan päällä polttaneet ne rahat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      127
      3227
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1275
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1086
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      13
      1043
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      54
      972
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      966
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      934
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      839
    Aihe