Asfaltoinnin heikko kohta

kirstunvartijalletöitä

Tänäkin keväänä olen ihmetellyt sitä, että miksi asfaltin saumat aukeavat melko uudessakin asfaltissa. Eli se sauma joka jää kaistojen väliin. Miksei sitä tiivistetä jo tietä päällystettäessä? 2 vuotta asfaltoinnin jälkeen saumaa jo käy joku bitumikannulla täyttämässä ja silloinkin vain niistä kohdista missä vaurio näkyy. Kolmantena keväänä paikkaamatta jääneistä kohdista ja paikatuistakin alkaa jo asfalttikokkareita irrota. Käsittämättömän huonoa työtä tai työmenetelmiä. Monin paikoin uudelleen asfaltointi joudutaan tekemään sellaiseenkin tiehen jossa urat eivät ole ongelma, vaan ainoastaan mureneva sauma, jonka viereltä isoja asfaltti laattoja alkaa irrota. Ketä tämän touhun maksaa, ketä tällä tienaa? No tuohon kysymykseen taitaa olla vastaus selvä.

6

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiSeOleMikäänIhme

      Vuosia tienhoitovaroista on säästetty ja kartellit hinnoitelleet yläkanttiin. Huono valvonta ja huono materiaali. Ei tarvita enää kuin hillitön suolaus ja lämpimät talvet, niin rapautuminen hoitaa homman.

    • MaanTapa

      Eihän mitään tuotteitakaan tehdä sillä tavalla, että ne kestävät. Kartellilta menisi leipäpuu, jos tie kestäisi kymmeniä vuosia.

    • kirstunvartijalletöitä

      noinhan se taitaa olla, mutta myös ostajan oma valvonta näyttää olevan heikkoa. luulisi että tämä asfaltoinnin selvästi heikko kohta kiinnittäisi myös ostajan huomion. sopimuspapereita ei tietysti ole näytillä, mutta luulisin että kovin montaa tienpätkää ei ole takuuna uudelleen päällystetty. ilmeisesti homma menee veronmaksajien piikkiin.

    • Jyrä_yrittää_kyllä

      Kyllä sitä saumaa tiivistetään tarmokkaasti, mutta kun pitää yhdistää kaksi massaa, jotka on vedetty eri aikaan ja ovat erilämpöisiä, tulos on väistämättä huonompi kuin keskellä laattaa. Siksi on itsestään selvää, että päällysteen heikoin kohta on juuri saumassa.

      Onneksi kuormitus ja kulutus yleensä ovat kaistojen välissä kevyempää. Jos sauma olisi ajourassa, se repeäisi melko nopeasti.

    • Näin_se_menee

      Kun saumaan jää rako, niin se täyttyy tietysti vedellä ja jäätyessä vesi rikkoo saumaa lisää. Erityisesti pakkasella kun suolalla jääpintaa sulatetaan vedeksi ja hetken päästä se taas jäätyy ja näin tehdään jatkuvasti talviaikaan kuukausikaupalla, niin eipä ihme, jos asfaltti rikkoutuu.

      • opelius

        Tai jos siihen vedettäisiin 5 senttiä uutta päällystettä ei olisi ongelmia, mutta nyt vedetään sentti uutta raidetta raiteitten päälle joka kestää jopa viikon, eli viimeksi 10 äijää oli paikkaamassa tietä bitumipaikoilla ja kas uutta reikää pukkaa, eli olisi ollut sama kuin olisivat paikan päällä polttaneet ne rahat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1326
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1195
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      906
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      904
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      77
      809
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      764
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      764
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      756
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      744
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      675
    Aihe