Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aloitan sijoittamaan

Strategia

Tutustuinpa paljon kehuttuihin Seligsonin rahastoihin. Ajattelin alkuun laittaa kaiken osakkeisiin kun on useampi vuosi aikaa. Sitten iski kuitenkin epäilys, jos vaikka tartteis osan rahoista aikaisemmin ja osuu isompi laskuvaihe just silloin. Eihän sitä tiedä vaikka tulee jotain isompaa hankintaa, kaikkea kun ei nyt osaa ennakoida. Kommentteja?

Jos siis seuraavasti:

Top Global Brands 80 %
Rahamarkkina 10 %
Euro-Obligaatio 10 %

14

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korkokikkailija

      Parempi 20 % suoraan rahamarkkinaan nykyisessä korkoympäristössä!

    • lhku

      Rahamarkkina ei ole millään lailla järkevä kohde nykyisessä korkoympäristössä. Huomattavasti paremman tuoton saa osastolta TF-bank/Norwegian/Nordax säästötilit.

      Tietysti tilannetta kannattaa jatkossa tarkkailla, josko jossain vaiheessa tulisi sellainen vaihe, että rahamarkkinarahasto olisikin taas parempi vaihtoehto.

    • uskopoisvaan

      Asuntorahasto on paras pitkän aikavälin sijoitus tällä hetkellä. Jos Eurovaluutta hajoaa tai osakemarkkina dippaa kunnolla, niin rahastojen pienehköt vuokra-asunnot ovat aina haluttuja. Isojen asuntojen hinnat laskee kun ihmiset ei kykene maksamaan lainojaan ja menee vuokralle.

    • Jooooooooooooo-o

      Joo. Toi Seligsonin rahastojuttu on parempi ku sossu tai hedelmäpelit. Sieltä saa aina rahnaa, jopa tarveharkintaisesti, kun perse on auki.

    • upis

      Suosittelisin hajauttamaan laajemmin osakkeisiin vaikka Brands, Pharma ja Phoebus kolmeen erilaiseen rahastoon.

    • twainffs

      Jos haluat perehtyä sijoittamiseen ota noita passiivisia osakerahastoja mutta jos haluat valmiita ratkaisuja niin sitten pharmaa ja phoebusta. Jos haluat samanlaisen riskin ja tuoton kuin noissa yhdistelmärahastoissa voit passiivisiin korkorahastoihin ja osakerahastoihin hajauttaa halutun riskin.

      • fsaah

        Ei hyvin hajautettu indeksirahasto vaadi mitään erityisempää perehtymistä. Ei ainakaan yhtään enempää kuinrajallinen toimialarahasto tyyliin Pharma (joka on tosin Seligsonin laskuissa passiivinen indeksirahasto).

        Ennemmin vaatisin perehtymistä niiltä, jotka laittavat rahansa aktiivisiin rahastoihin, olkoon sitten Seligsonin taikka jonkun muun tahon hoitamia. Indeksirahastot tuottavat yleensä sen minkä lupaavatkin (eli indeksin tuotto miinus kulut) mutta aktiiviset rahastot lupaavat kuun taivaalta mutta keskimäärin antavat kuusenkäpyjä. Mistä tiedät, että juuri valitsemasi rahaston hoitaja on sellainen harvinainen tapaus, joka päihittää indeksin tulevaisuudessa?


    • Kysynpä

      Entä Global Brands tai Pharma? Järkeä sijoittaa pitkällä tähtäimellä?

      • kewadq

        Kumpikin ihan hyviä sijoituskohteita. Pharma on tietysti suppea toimialarahasto, joten sille ei kannata kovin suurta painoa laittaa - jollet ole varma että lääkeala on tulevaisuuden hitti, joka peittoaa kaikki muut.


    • uskopoisvaan

      Tässäpä hyvä sijoituskohde, ei heilu vaikka pörssi heiluisi.

    • Kysynä

      Mikä on ei kovin paino? Esim. summa tai prosenttia sijoituksista?

    • Kysynpä

      Viittaan kewadqin kirjoittamaan "ei kannata kovin suurta painoa laittaa "

      • kewadq

        Se riippuu sijoitussalkun kokonaisuudesta ja sijoitustrategiasta. Mutta ennen kaikkea rahastomaailmassa ei ole kyse siitä, mikä on yhden rahaston paino, vaan mikä on kaikkien salkun rahastojen sisältämien arvopaperien tai niiden muodostamien ryhmien paino. Siis salkun toimialajakauma, maantieteellinen jakauma jne.

        Edellä kun kirjoitin, että Pharman paino ei kannata olla kovin suuri, tarkoitin todellisuudessa että tämän kyseisen toimialan eli lääke- ja terveyssektorin paino salkussa ei kannata olla kovin suuri.

        Maailma-osakeindekseissä lääke- ja terveysalan osuus on 10-15 %. Sitä voi ajatella "neutraalina" painona tälle sektorille. Ali- tai ylipainotus tarkoittaa, että odotat alan pärjäävän jatkossa huonommin tai paremmin kuin muut sektorit. Tuo luku on nyt osuus salkun osakesijoituksista, eli laskettuna ilman korko- ja muita sijoituksia.


    • Teukka__

      Osake/korkosuhde on kyllä täysin sinun itse päätettävä. Siihen löytyy kaikenlaisia katsontakantoja, mutta 80/20 on melko korkean riskin (pitkän säästöajan) valinta. Omasta mielestäni hieman koroissa on senkin puolesta hyvä, koska jos sattuu kunnon romahdus (2008-09) voit myydä korkoja ja ostaa osakkeita tilalle.
      50/50 on jo hyvin konservatiivinen suhde, eläkerahastot suosivat tätä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe