Tarvitaanko katsastusta ollenkaan?

yksityhmä

Kävin viimeviikolla katsastamassa autoni. Katsastusta perustellaan kahdella pääotsikolla, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Turvallisuuteen liittyy ehdottomasti tärkeinpänä jarrut. Ympäristöystävällisyyteen liittyy vain ja ainoastaan pakokaasujen mittaus.

Katsastuksesta teki erikoisen se, että siellä ei pystytty tutkimaan jarrruja (nelivetoinen auto) eikä pakokaasuja (veloitettiin?), koska kyseisen auton moottorin ohjaus ei anna ryntayttää moottoria ilman sen kuormittamista.

Sammuneet valopolttimot näkee kyllä poliisikin liikennevalvonnassaan, joten niitä on turha katsastuksessa tutkailla. Eihän katsastuksessa toimiva valo tarkoita edes sitä, että se toimii ajettaessa katsastusasemalta pois!

Kuka osaa perustella mihin auton katsastusta tarvitaan?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 95owner

      Katsastutoiminta on annettu yksityisille sijoittajille ja se onkin huipputehokas rahastusautomaatti. Tehokkaat alan lobbarit pitävät sen vielä pitkään voimissaan. (ei toki mitään korruptiota, kun sitä ei Suomessa edes ole). Oikeasti sitä ei enää tarvittaisi enää nykyaikana, riittäisi, että on esittää ajantasainen huoltokirja leimoineen ja että auto on kunnossa päällisin puolin, jos tarkastetaan tien päällä. Vastuu on joka tapauksessa, kuten tähänkin asti, auton kuljettajalla.

    • k.atsastaja

      Nelivetoisen auton jarrut tutkitaan samanlai kuin muidenkin, ilman dynamometritestausta. Tosin tämäkin on mahdollista riippuen nelivedon rakenteesta ja/tai dynamometristä. Eikä jarruja pelkästään tutkia dynolla, vaan levyt ja palat yms. osat tutkitaan nostimella.

      Kyseessä ilmeisesti VAG-konsernin diesel. Kyllä niistäkin pystyy savutusmittauksen tekemään, moottori ei vain kierrä kuin 2500 rpm. Tulos on toki 0, mutta niin se on muissakin uudemmissa autoissa. Se, onko nykyinen savutusmittaus mielekäs euro 5 tai uudemmille moottoreille, voidaan olla monta mieltä.

      • yksityhmä

        Olisin toki odottanut katsastajalta jonkinlaista tutkimista jarrujen osalta. Hänpä vain tokaisi, että tutkimaton paikka, koska autossa oli talvirenkailla peltivanteet ja muovikapselit. Ei näy levyt, palat eikä oikeastaan mikään muukaan jarrun osa. Letkua vähän hiplaili.

        Mutta alkuperäinen kysymys juurikin oli että mihin katsastusta tarvitaan, jos ei pystytä jarruja tutkimaan ollenkaan ja pakokaasupäästöjen tutkiminen on turhaa?


    • klonsklons

      Aivan turhaa kyttäämistä, paska romut menee läpi ja uusia vehkeitä kierrätetään konttorilla! Auto huijareiden vehkeet on kammottavia!

    • caaaaapas

      Kukaan ei osaa kertoa syytä miksi autoja on katsastettu 100 vuotta... No minäpä kerron sen oikean syyn. Autoja katsastetaan tyhmyyden takia, thats it. Muuta syytä ei ole olemassa.

    • puzzlepeli

      Autoja katsastetaan, mutta silti liikenteessä liikkuu karmaisevia pommeja: kolariautoista rakenneltuja virityksiä joista ei edes tiedetä, että ovat kolariautoja ja rakenneltuja. Vasta sitten, kun auto jää tielle tms. tulee tenkkapoo, että mikäs tämän "auton" historia oikein on. Mitään tietoa ei löydy mistään ja jos löytyy, on useamman auton tiedot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe