Ympäristölupahakemus

Tänään Lieksan lehdessä oli asiasta juttu paalimuovien kierrätyksestä ja siinä oli valtuutettu antanut lausunnon,ettei toiminnasta olisi haittaa?

Muovien käsittelystä muualla Suomessa on ympäristöviranomaiset olleet tarkkoina jo maatalouden osalta ohjeistuksin.
Paalit on avattava sisätiloissa jolloin sillä täytyy olla myöskin liuoksen talteenotto järjestetty,ettei valumia pääse ympäristöön.Paaleja ei myöskään saa säilyttää ojien ja vesistöjen läheisyydessä.
Muovien säilytyksessa on myös ohjeet,ettei ne pääse kosteuden ja auringonvalon haittavaikutuksille.
Eli esim juuri Rauhalassa todettiin että muovit olisi ulkona taivasalla ennen käsittelyä.

Terveysvaikutukset on myös EU alueella todettu PVC muovien osalta joita käsitellään on määräykset Ftaattihapon estereitä .Ftaattien altistuminen on myös uhkatekijä
Ftaattien haitat terveydelle on todettu vaikutukset kohdistuu miesten hedelmmällisyydelle ja miehille tulee naispuolisia ominaisuuksia ja lapsille muodostuu piilokiveksisyyttä ja epämuodostumia siinä muodossa. samoin eläimillä.
Ihmisillä haittana on sitten keskivartalolihavuus ja insuliiniresistenssiin eli Liabetes tulee lisääntymään siten myöskin käyttäytymishäiriöt.
Eli nämä asiat ovat luettavissa netissä jota nyt ei ole kerrottu.

Olen jo aikaisemmin todennut,että hyvin vähän yritys on mitenkään tiedottanut ja keskustellut asukkaisen kanssa. Knnatta myöskin käydä lukemassa artikkeli 4.3.2016 Maaseudun tulevaisuus lehdestä
Kuvani vahvistui asiasta MK

81

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjaan Diabetes tulee lisääntymään MK

    • HeiHemmo

      Ohhoh, nythän esitetään mielenkiintoisia väitteitä rehupaalien osalta!
      "Paaleja ei myöskään saa säilyttää ojien ja vesistöjen läheisyydessä.
      Muovien säilytyksessa on myös ohjeet,ettei ne pääse kosteuden ja auringonvalon haittavaikutuksille."

      Eli noin 99,9% Suomen maatiloista rikkoo näitä aloittajan esittämiä määräyksiä, säilyttäessään rehupaalinsa pellolla sateen ja auringonvalon armoilla, sekä yleensä jonkun ojan pientareella.

      Mutta mutta, onko nämä asiat tosiaan kirjattu jossakin lakipykälässä noin, vai onko ne pelkästään vastustusta lietsovaa huhupuhetta niin kuin moni asia tähän liittyen?

      • Katso netistä maatilojen ympäristölupahakemukset ja viranomaisen lausunnot.
        Myöskin lupaa ei herunut maatiloille kyseisten muovien polttamiseen.

        Eli nämä seikat kun yrittäjä selvittää ja viranomaiset niin hyvä on nyt asiassa on toimittu piilossa kansalta kuntayhtymän toimesta MK


      • Olen saamaa mieltä kirjoittajan kanssa että noiden paalien säilytyksestä nimenomaan tietämättömyydestä johtuen.MK


    • EsteritPuutteessa

      Ja jos olette seuranneet tuorerehun tekoa, niin siinä se aiv litku pölisee muuallekkin kuin rehun sekaan sinne kärrinlavalle! Eipäs siihen ole keksitty kerruuallasta ettei se litku mene sinne minne ei pitäisi? Samoin liekepaskatkin valuu ojista vesistöön? Ainahan nuo rehupaalit on pellonreunassa, ja ojan vieressä, harvoin keskellä peltoa! Turhaa vouhkaamista, mutta pääsia ettei saada uusia työpaikkoja!
      Mk on huolisaan lisääntymisestä? Tarkoitatko esterin kanssa josta kirjoitit? Pidetään vaan kivekset piilossa ja annetaan olla esterin rauhassa,,kun on sitä ikääkin jo!

      • Estereitä on muitakin kuin sinulla sängyssä? eli puhutaan noista PVC aineista se on eri asia se mikä sulla on mielessä vaikka kivi tippuis varpaille MK


      • Olen kirjoituksessani tukeutunut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisuun joka on minulla ympäristömyrkyt


    • EiMyrkkyjäYmpäristöön

      Jos sulla on ne ympäristömyrkyt, niin vie ne jäteasemalle, ei maksa mitään? Mutta älä levittele niitä myrkkyjä ympäristöön!

      • Kiitos hyvä huomio
        Olen tukeutunut terveyden ja hyvinvointilaitoksen julkaisuun ympäristömyrkyt ja tuo julkaisu on minulla johon asiassa tukeudun (ennenkuin tukehdun) Kuitenkin ihminen saa noita ftalaatteja ravinnon kautta mutta myöskin hengitysilman kautta mutta kuitenkin lapsilla tuo annos päivässä rajat voi ylittyä.Lisäksi jotkin erityisryhmät saattavat altistua normaalia enenmän kayttämällä tiettyjä lääkkeitä tai sairaalahoidon yhteydessä. Näin siis terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisussa todetaan MK


      • eikiitosmarkkua

        Suksi Korpinen jo suohon noine jaarituksinesi. Omat tietosi ja varsinkin taitosi tulkita tietoja ovat surkeat.


    • Asiantuntijaaaa

      Esteri puutteessa: Se mikä "pölisee" silppurin torvesta on kosteutta ja hienojakoista heinää eikä mitään happoa, jos tuon verran laitettaisiin happoa rehuun että se pölisisi niin kuormassa olisi ainakin puolet nestettä. Ja se lietepaska ei valu minnekään ojiin jos sitä ei sitä sinne ajeta.

      KORPISELLE: Et ukko tiedä hevonvitun vertaa pyöröpaalien käsittelystä. Se mitä paaleista tulee jos ovat märkiä on typpipitoista vettä eikä mitään ftalaatteja. Eikä noista muoveista leviä mitään myrkkyä, koska PVC-muovi on ihan eri ainetta kuin aine mistä käärintämuivi tehdään. Jos et usko, niin ota pätlä viemäriputkea jossa lukee pvc ja laita se tuleen, savu on kellertävää ja pahan hajuista. Pyöröpaalimuovi on polupropeenis jota polttaessa syntyy vettä ja hiilidoiksidia.
      Ja mitä tuohon sinun muovien säilytykseen tulee, niin tuo aurinko ja sade ovat meinittu siitä syystä, että muovi rullalla ollessaan ei tykkää auringon pidempiaikaisesta vaikutuksiste ja sade pehmittää muovin sisällä olevan hylsyn sellaiseksi että sitä ei saa käärintäkoneen muovinlevittäjään kunnolla paikalleen.

      Tervetuloa tänne maalle kaikki katsomaan miten muoveista valuu myrkyt vesiin ja paska juoksee ojaa pitkin vesistöihin.

    • Tupajumisko

      Ihmisillä haittana on sitten keskivartalolihavuus ja insuliiniresistenssiin eli Liabetes tulee lisääntymään siten myöskin käyttäytymishäiriöt.

      Onko tuo liabetes joku uusi lääketieteellinen löytö? Minulla on ollut jo viisi vuotta paha vapina vasemmassa kädessä ja se aiheuttaa stressiä ja vitutusta siinä määrin että voin kuvitella olevani käyttäytymishäiriöinen.
      Asun pyöröpaalipellon liähellä ja taloni on juri tuon pellon rinteen alapuolella. Nyt män mökki myyntiin ja muuttu tuli lappiin jollekin tunturille ettei valumia pääse pilaamaan elämääni. Harmittaa vain jättää PVC-lakana matkasta pois sillä olen lätrännyt siinä vaimoni kanssa eroottisia hetkiä ties kuinka monta kertaa.

      • Oli kirjoitusvirhe ja korjasin sen DIABETES Jätän nuo eroottiset kirjoitukset sinun mielikuvitukseen tokko edes alapää tottelee vaikka yläpään tekee mieli.
        Pitäisikö sulle ostaa lipputanko pihaan niin seisoisi edes joku talossa pystyssä


    • Huraniodi2co3

      Mistä korpinen on löytänyt ftaattihapon kun googlettamalla ei löytynyt mitään ftaatteja, tämä happo on lähimpänä minkä haku antoi.
      Lienet taas kerran jossakin klotostrifäärissä seikkailemassa missä on maan hallitsijana SUURI ja mahtava Stläpäåkkeri.



      Phthalic-acid-2D-skeletal.png
      Tunnisteet
      Muut nimet orto-ftaalihappo
      1,2-bentseenidikarboksyylihappo
      CAS-numero 88-99-3
      Ominaisuudet
      Molekyylikaava C8H6O4
      Moolimassa 166,1 g/mol
      Ulkomuoto kiteinen jauhe
      Sulamispiste 210 - 211 °C (hajoaa) (483 - 484 K)
      Kiehumispiste - °C (- K)
      Tiheys 1,6 g/cm3
      Liukoisuus veteen 0,574 g/100 ml (20 °C)
      Ftaalihappo on aromaattinen dikarboksyylihappo, joka on huoneenlämmössä (20 °C) olomuodoltaan kiteistä jauhetta. Sen kemiallinen kaava on C8H6O4 ja rakennekaava on C6H4(COOH)2. Ftaalihaposta käytetään myös nimityksiä orto-ftaalihappo ja 1,2-bentseenidikarboksyylihappo.

      Ftaalihapon moolimassa on 166,1 g/mol, sulamispiste 210 - 211 °C (hajoaa), suhteellinen tiheys 1,6 g/cm3 (vesi = 1,0 g/cm3), liukoisuus veteen 20 °C lämpötilassa 0,574 g/100 ml, leimahduspiste 168 °C o.c. ja CAS-numero 88-99-3.

      Ftaalihappoa käytetään ftalaattien ja alkydihartsien valmistukseen.

      Ympäristö- ja terveysvaikutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Lyhytaikainen altistuminen ftaalihapolle ärsyttää silmiä, ihoa ja hengitysteitä.

      Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Ftaalihapon (orto-ftaalihappo, 1,2-bentseenidikarboksyylihappo) isomeerisia muotoja ovat:

      isoftaalihappo eli meta-ftaalihappo eli 1,3-bentseenidikarboksyylihappo
      tereftaalihappo eli para-ftaalihappo eli 1,4-bentseenidikarboksyylihappo
      Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Ftaalihapon kansainvälinen kemikaalikortti
      Tämä kemiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

    • tekoviisas

      Huvittaa tuo Make kun ei tiedä mistään mitään,hyväpä se tietysti täällä päteä luulotiedolla.

      • ontouhua

        Eniten tuossa farssissa huvittaa ( hävettää ) tuo kaavan käsittely.
        Yksi ukko sai viranhaltijan paskomaan housuunsa.


      • Joo nyt on ripulia liikkeellä mutta kysymys on FTALAATIEN HAITOISTA Olen lainannut THL julkaisua eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
        Eli perustan asiani siihen MK


      • joutavaapaskaa
        markkukorpinen kirjoitti:

        Joo nyt on ripulia liikkeellä mutta kysymys on FTALAATIEN HAITOISTA Olen lainannut THL julkaisua eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
        Eli perustan asiani siihen MK

        Korpisella se on edelleenkin hyvin suuria vaikeuksia tajuta ( YMMÄRTÄÄ),, että, ettei niitä pyöröpaaleja ole kukaan ollut tuomassakaan niiltä pelloilta taajamaan.
        Kyse on ja tulee olemaan rehupaalien pakkausmuoveista. Eli yksinkertaisesti polupropeenismuovikääreestä.
        Tähän on kyllä sanottava että on todella järkyttävää kuunnella , kun äijä valehtelee hurmoksessa silmät kirkkaina. Ja tuon on sitten uskonut lautakunta ja esittelevä virkamies.
        On muuten asioidenhoito Lieksassa varsin löyhäpäistä.


      • Unemployed
        joutavaapaskaa kirjoitti:

        Korpisella se on edelleenkin hyvin suuria vaikeuksia tajuta ( YMMÄRTÄÄ),, että, ettei niitä pyöröpaaleja ole kukaan ollut tuomassakaan niiltä pelloilta taajamaan.
        Kyse on ja tulee olemaan rehupaalien pakkausmuoveista. Eli yksinkertaisesti polupropeenismuovikääreestä.
        Tähän on kyllä sanottava että on todella järkyttävää kuunnella , kun äijä valehtelee hurmoksessa silmät kirkkaina. Ja tuon on sitten uskonut lautakunta ja esittelevä virkamies.
        On muuten asioidenhoito Lieksassa varsin löyhäpäistä.

        Niinpä.Yrittäjä olisi OSTANUT tilat Lieksasta firmalleen ja antanut työtä monelle(samalla sitoutunut paikkakunnalle oman hallin myötä).Alkoi itku ja valitus.Yrittäjälle tarjotaan vaihtoehtoisia tiloja VUOKRALLE (helppo nostaa koneet kyytiin ja etsiä uusi paikkakunta,ulinahan jatkuu vaikka luvan saisivatkin).Useita uusia työpaikkoja tiedossa pitkän ajan jälkeen Lieksaan niin mahdoton valitus,en ymmärrä vai onko lieksasta työttömät jonnekkin hävinny.Ei meistä kaikista työttömistä ole karaoke kuninkaiksi,tai suomi24 palstalle itseään jalustalle nostamaan saati hoiva alalle.Tarvittas ihan perus teollistakin työtä.


      • Falalelia
        markkukorpinen kirjoitti:

        Joo nyt on ripulia liikkeellä mutta kysymys on FTALAATIEN HAITOISTA Olen lainannut THL julkaisua eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
        Eli perustan asiani siihen MK

        Mitä nuo sinun flataatit on? Netistä ei moisia löydy.


      • joutavaapaskaa kirjoitti:

        Korpisella se on edelleenkin hyvin suuria vaikeuksia tajuta ( YMMÄRTÄÄ),, että, ettei niitä pyöröpaaleja ole kukaan ollut tuomassakaan niiltä pelloilta taajamaan.
        Kyse on ja tulee olemaan rehupaalien pakkausmuoveista. Eli yksinkertaisesti polupropeenismuovikääreestä.
        Tähän on kyllä sanottava että on todella järkyttävää kuunnella , kun äijä valehtelee hurmoksessa silmät kirkkaina. Ja tuon on sitten uskonut lautakunta ja esittelevä virkamies.
        On muuten asioidenhoito Lieksassa varsin löyhäpäistä.

        Ensinnäkin nytkin lehdestä saattoi lukea että nuo pyöröpaalin likaiset muovit on taivasalla juuri silloin syntyy niitä päästöjä maaperään ja ilmakehään, pitoisuudet ovat aivan toista kuin maatiloilla.


      • työttömänäkyl
        Unemployed kirjoitti:

        Niinpä.Yrittäjä olisi OSTANUT tilat Lieksasta firmalleen ja antanut työtä monelle(samalla sitoutunut paikkakunnalle oman hallin myötä).Alkoi itku ja valitus.Yrittäjälle tarjotaan vaihtoehtoisia tiloja VUOKRALLE (helppo nostaa koneet kyytiin ja etsiä uusi paikkakunta,ulinahan jatkuu vaikka luvan saisivatkin).Useita uusia työpaikkoja tiedossa pitkän ajan jälkeen Lieksaan niin mahdoton valitus,en ymmärrä vai onko lieksasta työttömät jonnekkin hävinny.Ei meistä kaikista työttömistä ole karaoke kuninkaiksi,tai suomi24 palstalle itseään jalustalle nostamaan saati hoiva alalle.Tarvittas ihan perus teollistakin työtä.

        Ei Lieksan työttömät ota tuommoista paskaduunia vastaan. Pitäiskö muka alkaa muovia lajittelemaan pienellä palkalla. Ei kiitos.


      • Jos epäilette minun pätevyyttä jonkun kirjoitusvirheen perusteella jonka olen korjannut niin ilmoitan Teille ,että olen myös työsuojelukouluttaja ollut aikanaan johon olen pätevyyden hankkinut eli myöskin tutkinut eri asioita.
        Olen myöskin todennut,että todella nyt yritys voisi pitää julkisen tilaisuuden Lieksassa ja vastata kysymyksiin.
        On selvää kuitenkin,että toimin tässä yhteydessä jälleen nimelläni ja olen myös pyrkinyt olemaan asiallinen vaan todella saatan antaa takaisin noille mulukuttajille kuten aikanaan yksi emäntä tuumasi, mutta hän tarvitsee kunnon miestä eikä mulkuttajaa joka ei vastuuta kanna ja on selkärangaton kun aikanaan mies meni vieraisiin ja nainen oli jokin apuväline huoltajan niin akat tuumasi yhdessä suin kuin suuren hauen kita auki nauraen ,että olisiko sillä selkätukia kun on niin perin juurin selkärangaton mies. eli ryhti ja rehellisyys puuttu MK


      • Falalelia kirjoitti:

        Mitä nuo sinun flataatit on? Netistä ei moisia löydy.

        Olen asian oikaisut kirjoitusvirhe eli kysymys on FTALAATEILLE ALTISTUMISESTA ja haitat terveydelle MK


      • Unemployed kirjoitti:

        Niinpä.Yrittäjä olisi OSTANUT tilat Lieksasta firmalleen ja antanut työtä monelle(samalla sitoutunut paikkakunnalle oman hallin myötä).Alkoi itku ja valitus.Yrittäjälle tarjotaan vaihtoehtoisia tiloja VUOKRALLE (helppo nostaa koneet kyytiin ja etsiä uusi paikkakunta,ulinahan jatkuu vaikka luvan saisivatkin).Useita uusia työpaikkoja tiedossa pitkän ajan jälkeen Lieksaan niin mahdoton valitus,en ymmärrä vai onko lieksasta työttömät jonnekkin hävinny.Ei meistä kaikista työttömistä ole karaoke kuninkaiksi,tai suomi24 palstalle itseään jalustalle nostamaan saati hoiva alalle.Tarvittas ihan perus teollistakin työtä.

        Pysytään aiheessa.Eli monessa yhteydessä olen todennut jos yrityksen toiminta kestää päivänvalon,eli voivat perusteellisesti esitellä toimintaansa ja samoin valvovat viranomaiset niin asia on ok.
        Mutta jos niistä selvityksiä ei myöskään kaupungintaholta tule asia etenee vastoin kunta ja hallintolakia ja se jos mika on sitten tumpelointia kuten on joku todennut mutta olen myöskin lausunut joskus määritelmän untuvikot asialla, eli kuin juuri uskoon tulleet ja luoja paratkoon sellaisista paimenista myös on varoitus isossa kirjassa MK


      • vaiKaatopaikkaRauhalaan
        markkukorpinen kirjoitti:

        Jos epäilette minun pätevyyttä jonkun kirjoitusvirheen perusteella jonka olen korjannut niin ilmoitan Teille ,että olen myös työsuojelukouluttaja ollut aikanaan johon olen pätevyyden hankkinut eli myöskin tutkinut eri asioita.
        Olen myöskin todennut,että todella nyt yritys voisi pitää julkisen tilaisuuden Lieksassa ja vastata kysymyksiin.
        On selvää kuitenkin,että toimin tässä yhteydessä jälleen nimelläni ja olen myös pyrkinyt olemaan asiallinen vaan todella saatan antaa takaisin noille mulukuttajille kuten aikanaan yksi emäntä tuumasi, mutta hän tarvitsee kunnon miestä eikä mulkuttajaa joka ei vastuuta kanna ja on selkärangaton kun aikanaan mies meni vieraisiin ja nainen oli jokin apuväline huoltajan niin akat tuumasi yhdessä suin kuin suuren hauen kita auki nauraen ,että olisiko sillä selkätukia kun on niin perin juurin selkärangaton mies. eli ryhti ja rehellisyys puuttu MK

        Ihan varmasti ei tarvitse edes epäillä pätevyyttäsi. Tunnettua MarkkuKorpisen tavaramerkkiä on itsensä kehuminen ja joutavan paskan jauhanta. Ja siinäkään ei ole totuutta mukana.


    • tekoviisas

      Ei edes tiedä mikä pyöröpaali on.Amcor vieressä kranuloi ja valmistaa PE-muovia,mitään haittoja ja hajua ei leviä mihinkään.Täällä yksi mikä ei juurikaan mistään tajua paasaa käsittelyaineista,kohta ilmeisesti vastaus tulee aivan muuhun kuin tässä edellisissä kirjoitetuissa.

      • Puhut eri aineista


    • EsteritPuutteessa

      Ei se lietepaska ojiin valu, vaan siitä liukenevat ravinteet, ihan yhtä lailla kuin joku fosfori tms. joka rehevöittää vesistöjä! Ainakin katku on mahtava siinä aiv rehun teossa, en tiedä sitten paljonko menee minne ei tarvitsisi! Mutta sanokaapas asioista perillä olevat miksi kalkkia ajetaan talvella pelloille? Miksei laiteta syksyllä ennen maan muokkausta? Vissiin kait siksi kun nykyisin vain kylvetään vanhalle sänegelle, ja maata ei muokata! En ole nähnyt juuri syyskyntöjä kovin tiheästi!

      • Sänkikö

        Mitä vittt sä höpiset? Ensin muokataan syksyllä ja sit kylvetään keväällä sängelle! Täh?


    • Kalkkisko

      Mitä väl kalkinlevityksen ajankohdallaon ? Ei mitään. Talvella on vaan siistimpää kun ei tarvii rypeä ravassa.
      Pysy tuulen alapuolella jos mahdollista niin ei muurahaishappo haise.
      Etpä ole paljoa ulkona käyny kun et ole kynnettyä peltoa nähnyt ja loppupelissä on jokaisen oma asia kyntääkö vai ei. Ja toisaalta syksyllä ky netystä pellosta valuu ne fosforit ja muut ravinteen helpommin kuin kyntämättömästä.

      • Olen aikanaan ollut maatalon poika ja tottunut talikon varteen,sen jälkeen olen siivonnut ihmisten paskaa peräpäästä ja myöskin kurkkupaskaa seiniltä saakka.
        Joten "paska haisoo ja palalaikka soi" MK


    • EsteritPuutteessa

      Eikös se kalkki olisi viisainta laittaa syksyllä pellolle ennen kyntämistä, sitä tarkoitan! Tuossa ole seurannut naapurin hommaa, niin ei ole kyntänyt syksyllä ainakaan kolmeen vuoteen? Keväällä siihen vanhan sängenpäälle laittaa uutta siementä kasvamaan?

    • EsteritPuutteessa

      Jäi sanomatta että eikös se pelto mene muokkamatta jo kovaksi kuin lentokenttä? Tietysti säästöä syntyy kun ei ole polttoainekuluja muokkaushommista!

    • tekoviisas

      Amcorin painovärit tuhoavat maailman,eikö niin?Onko luvat kunnossa?Vastaa uuno

    • jormajormanpoika

      Byrokratia kaikissa muodoissaan on hanurista. Miten ihmeessä sitä on Suomessa pärjätty satoja vuosia ilman ympäristölupia, mutta nyt ilman ympäristölupaa elinkeinon harjoittaminen on rikos??! Käsittämätöntä touhua.

      Hallituksen piti purkaa byrokratiaa, sääntelyä ja normeja, mutta sitä luodaankin koko ajan vain lisää. Yrittäminen käy tätä menoa mahdottomaksi, eikä siihen mene enää kauan.

      • Olet oikeassa siinä että jonkun kylän pihalla soi todella hanuri, ja sitä kuunneltiin ulkohuussissa jopa lykäten pellolle sopivaa lannoitetta. Mutta sitten tuli nuo vesi vessat kuten aikanaan syrjäseudun koululle joka oli lähellä nevaa. Sitähän naapurini maalaispoika ihmetteli tovin,että kun paska menee nevalle ,että viheltää.
        Todella normien purkaminen ei ole sitä, että jonkun yritystoimintaa rajoitetaan ihan huvikseen vaanettä toiminta olisi yleisesti hyväksyttyä.
        Olet siinä oikeassa ,että hyvin monimutkaista on esim maatalouden tuki josta juuri oli esimerkki ja joku virkamies hyllytettiin korkealla palkalla.
        Eli näitä toimia jos jos olette hyväksymässä että juuri maatalousyrittäjille luodaan jokaisesta toimesta tilinteko ja sitten heitä käytetään hyväksi niin se sotii ainakin minuan ajatusta vastaan että tiliä saa odottaa. toki tuon burokratian olen itse kokenut Kelan toiminnassa kun olen sanavalmis ihminen ja kun on sukuvika että suksi ei luista niin varsinkin vaikeuksia kasattiin siltä taholta riittämiin. Eilen jopa katsoin televisioohjelman miten ihmisiä kohdellaan mielivaltaisesti näkemättä ihmistä. Tunnen nuokin asiat työni kautta ja koskaan en halunnut katsoa papereita ennakkoon ihmisistä joita jotkut olivat laatineet( paskaa) vaan rakensin ennakkoluulottoman mielipiteen mitä taitoja ihmisellä on ja mitä voidaan kehittääMK


      • Farmit sivustolta löytyy jopa ohjeet .Eli kun käytetään säilöntäaineita ja kun ne sitten tuodaan jätemuovina niin niissä on säilöntäainejäämiä Täytyy huolehtia,ettei niihin pääse esim lapset käsiksi pitää olla puhdasta vettä silmänhuuhteluun.
        Aineet tulee varastoida siten,että ne on erillään kuumista pinnoista sytytyslähteistä sekä emksisistä ja syttyvistä kemikaaleista eli varastopaikka suojattuna auringonvalolta ja näinhän ilmoituksen mukaan ei ole vaan muovit on ulkona.
        Esim jos varastoidaan suuria määriä syövyttävää säilöntäainetta sisältävää materiaalia on paloviranomaisten lupa olla.jo maataloudessakin.

        Vuotojen ja valumien käsittely mikäli säilöntäainetta pääsee valumaan maahan on se kerättävä talteen Juuri siitä oli myös näkemykseni jo aikaisemmin esitettynä on siis mahdollista että valumat pääsevät vesistöön ja viemäriverkostoon ja luontoon jolloin tarvitaan neutralointia kalkkia ja varmaa on että siitäkin on oma haitta näin toimiessa

        Eli nämä seikat oli Rauhalassa tiedossa
        Näin siis ohjeet on jo maatiloille olemassa lainaus Farmit MK


      • potostaja
        markkukorpinen kirjoitti:

        Farmit sivustolta löytyy jopa ohjeet .Eli kun käytetään säilöntäaineita ja kun ne sitten tuodaan jätemuovina niin niissä on säilöntäainejäämiä Täytyy huolehtia,ettei niihin pääse esim lapset käsiksi pitää olla puhdasta vettä silmänhuuhteluun.
        Aineet tulee varastoida siten,että ne on erillään kuumista pinnoista sytytyslähteistä sekä emksisistä ja syttyvistä kemikaaleista eli varastopaikka suojattuna auringonvalolta ja näinhän ilmoituksen mukaan ei ole vaan muovit on ulkona.
        Esim jos varastoidaan suuria määriä syövyttävää säilöntäainetta sisältävää materiaalia on paloviranomaisten lupa olla.jo maataloudessakin.

        Vuotojen ja valumien käsittely mikäli säilöntäainetta pääsee valumaan maahan on se kerättävä talteen Juuri siitä oli myös näkemykseni jo aikaisemmin esitettynä on siis mahdollista että valumat pääsevät vesistöön ja viemäriverkostoon ja luontoon jolloin tarvitaan neutralointia kalkkia ja varmaa on että siitäkin on oma haitta näin toimiessa

        Eli nämä seikat oli Rauhalassa tiedossa
        Näin siis ohjeet on jo maatiloille olemassa lainaus Farmit MK

        no on aikamoinen juttu tuoda noita muovikasoja lähelle omakotialuetta. Olen katsellut taloa Iljanniemestä. Luovutan nyt suosiolla. En halua muovilaitoksen viereen.


      • naapurusto
        potostaja kirjoitti:

        no on aikamoinen juttu tuoda noita muovikasoja lähelle omakotialuetta. Olen katsellut taloa Iljanniemestä. Luovutan nyt suosiolla. En halua muovilaitoksen viereen.

        Maksaako kaupunki talojen arvonalennukset? Ihmettelen, että uusi ympäristösihteeri odottaa laitosta iloiten.


      • naapurusto kirjoitti:

        Maksaako kaupunki talojen arvonalennukset? Ihmettelen, että uusi ympäristösihteeri odottaa laitosta iloiten.

        Todella nyt on asia niin että henkilö eli ympäristösihteeri on lausunut ennakkoon mielipitteen joten olisi parasta jäävätä itsensä asian käsittelystä.
        Esitän tähänkin perusteen Hallintolaki 10 § 6 mom ,jos luottamus hänen puolueettomuuteensa vaarantuu erityisestä syystä.
        Erityinen syy on ennen asian käsittelystä annettu puoltava lausunto julkisuudessa ennenkuin asiaa on käsitelty viranomaisessa


      • erkonheikki
        markkukorpinen kirjoitti:

        Todella nyt on asia niin että henkilö eli ympäristösihteeri on lausunut ennakkoon mielipitteen joten olisi parasta jäävätä itsensä asian käsittelystä.
        Esitän tähänkin perusteen Hallintolaki 10 § 6 mom ,jos luottamus hänen puolueettomuuteensa vaarantuu erityisestä syystä.
        Erityinen syy on ennen asian käsittelystä annettu puoltava lausunto julkisuudessa ennenkuin asiaa on käsitelty viranomaisessa

        Minäkin ihmettelen julkisuuteen annettua puoltavaa lausuntoa ympäristösihteerin taholta. Eikös päätös tehdä vasta sitten kun mahdolliset tarvittavat lisäselvitykset on saatu. On ilmeistä, että asukkaat valittavat. Asianomaisen pitäisi nyt pikaisesti jäävätä itsensä. Korpinen on oikeassa!


      • murhainen
        markkukorpinen kirjoitti:

        Farmit sivustolta löytyy jopa ohjeet .Eli kun käytetään säilöntäaineita ja kun ne sitten tuodaan jätemuovina niin niissä on säilöntäainejäämiä Täytyy huolehtia,ettei niihin pääse esim lapset käsiksi pitää olla puhdasta vettä silmänhuuhteluun.
        Aineet tulee varastoida siten,että ne on erillään kuumista pinnoista sytytyslähteistä sekä emksisistä ja syttyvistä kemikaaleista eli varastopaikka suojattuna auringonvalolta ja näinhän ilmoituksen mukaan ei ole vaan muovit on ulkona.
        Esim jos varastoidaan suuria määriä syövyttävää säilöntäainetta sisältävää materiaalia on paloviranomaisten lupa olla.jo maataloudessakin.

        Vuotojen ja valumien käsittely mikäli säilöntäainetta pääsee valumaan maahan on se kerättävä talteen Juuri siitä oli myös näkemykseni jo aikaisemmin esitettynä on siis mahdollista että valumat pääsevät vesistöön ja viemäriverkostoon ja luontoon jolloin tarvitaan neutralointia kalkkia ja varmaa on että siitäkin on oma haitta näin toimiessa

        Eli nämä seikat oli Rauhalassa tiedossa
        Näin siis ohjeet on jo maatiloille olemassa lainaus Farmit MK

        Mä en ymmärrä miten lehmät voi mitenkään pysyä hengissä, jos ne syö tommosta myrkkyä.

        Vai olisko sittekki niin, että sitä säilöntäainetta on siinä heinässä (ei siis muovissa, vaan heinässä) äärettömän vähän, eikä sekään kuitenkaan ole myrkyllistä? Kun sitä kuitenkin on luonnossa hyttysissä ja muurahaisissa sisäänrakennettuna. Vai pitäisikö nekin kieltää?


      • murhainen kirjoitti:

        Mä en ymmärrä miten lehmät voi mitenkään pysyä hengissä, jos ne syö tommosta myrkkyä.

        Vai olisko sittekki niin, että sitä säilöntäainetta on siinä heinässä (ei siis muovissa, vaan heinässä) äärettömän vähän, eikä sekään kuitenkaan ole myrkyllistä? Kun sitä kuitenkin on luonnossa hyttysissä ja muurahaisissa sisäänrakennettuna. Vai pitäisikö nekin kieltää?

        Kyllä säilönnässä käytetään muurahaishappoa noin 3-4 litraa paalissa jossa rehun säilyvyys saadaan aikaan Aivan oikein totesit että luonnossa on myös eri hyönteisiä ja varsin moni on hyönteisen pistolle myös allerginen minua pisti pari hyönteistä käteen marjassa ja silloin oli hyvä ottaa kyypakkauksesta vastalääkettä.
        Muurahaishappo on varitöntä pistävänhajuista syövyttävää ja savuavaa nestettä ja varsinkin kosteassa ilmanalassa muodostaa sumua.
        Muurahaishappo myös syövyttää metallia esimerkiksi alumiinia,lyijyä ja valurautaa

        Siksi esim viljelijät ovat siirtyneet maitohappobakteereja sisältäviin menetelmiin koska tuo menetelmä aiheuttaa toisinaan huonolaatuista satoa joka jääryy talvella jos korjausvaiheessa jää vettä joka haittaa sitten maidon laadussa ja juustoissa jopa makuna
        Paalien säilytykseesä paras sijoitus olisi jonkun murskeen päällä ,ettei tuholaiset pääse niihin käsiksi ja myöskin Lintujen varalta pitäisi olla verkot
        Myöskin peltojen kannalta on tärkeä,että leikkaus ei tuo multaa rehun tai sisällä laaksomaisissa olosuhteissa liikaa vettä ,jolloin koko sato siitä kärsii ja on pilaantunutta Tiedot netistä


      • eivieläkään
        markkukorpinen kirjoitti:

        Kyllä säilönnässä käytetään muurahaishappoa noin 3-4 litraa paalissa jossa rehun säilyvyys saadaan aikaan Aivan oikein totesit että luonnossa on myös eri hyönteisiä ja varsin moni on hyönteisen pistolle myös allerginen minua pisti pari hyönteistä käteen marjassa ja silloin oli hyvä ottaa kyypakkauksesta vastalääkettä.
        Muurahaishappo on varitöntä pistävänhajuista syövyttävää ja savuavaa nestettä ja varsinkin kosteassa ilmanalassa muodostaa sumua.
        Muurahaishappo myös syövyttää metallia esimerkiksi alumiinia,lyijyä ja valurautaa

        Siksi esim viljelijät ovat siirtyneet maitohappobakteereja sisältäviin menetelmiin koska tuo menetelmä aiheuttaa toisinaan huonolaatuista satoa joka jääryy talvella jos korjausvaiheessa jää vettä joka haittaa sitten maidon laadussa ja juustoissa jopa makuna
        Paalien säilytykseesä paras sijoitus olisi jonkun murskeen päällä ,ettei tuholaiset pääse niihin käsiksi ja myöskin Lintujen varalta pitäisi olla verkot
        Myöskin peltojen kannalta on tärkeä,että leikkaus ei tuo multaa rehun tai sisällä laaksomaisissa olosuhteissa liikaa vettä ,jolloin koko sato siitä kärsii ja on pilaantunutta Tiedot netistä

        Mä en edelleenkään ymmärrä miten lehmät voi mitenkään pysyä hengissä, jos ne syö tommosta myrkkyä.


      • Minä en sekaanu lehmiin enkä myöskään sonniinn Mk


      • vastaaapina
        markkukorpinen kirjoitti:

        Minä en sekaanu lehmiin enkä myöskään sonniinn Mk

        Etkä myöskään saa vastattua yksinkertaiseen kysymykseen:

        Jos kerran rehun säilöntäaine on niin kammottavaa myrkkyä, että muovia pesevää tehdasta pitää vastustaa viimeiseen asti, niin miten rehua syövät lehmät voivat pysyä hengissä?


    • pykäläjamomentti

      Minkä momentin mukaan kamerakäräjillä pärjää?

      • Ehkä tuonnekkin jos tulee kameravalvonta niin silloin pitää muistaa yksityisyyden suoja työelämässä laki (759/2004)ja henkilötietolaki 22.4.1999/523
        Viime aikoina toisaalla on puhuttu salakatselusta joka koski TV tunnettua henkilöä Salakatselu ja salakuuntelu on rikoslain alaista toimintaa.
        Eli tämä tästä vaikka ei kuulune varsinaiseen asiaan MK


    • myrkkymuovitpois

      MK on perehtynyt työsuojelukysymyksiin ja jos kerran ripulia esiintyy niin kertoohan se muovin myrkyllisyyvestä. Turha on teijä kinastella MK:n kanssa kun työsuojeluihmisillen nuo asiat on opetettu kurssilla.

      • Ymmärrän kyllä huumorinkin MK


      • markkukorpinen kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä huumorinkin MK

        Nyt kuitenkin tuo jonkun huumori on lähtenyt lipsumaan jopa poliisin nimellä sekä jopa lehdestä mukamas sähköpostiin joita on saaneet jotkin lehdet ja yksityiset henkilöt ja jälleen kun ei pärjätä asioissa niin ruvetaan häiriköimään noiden pornokuvien kanssa ja kehoitetaan liitymään erään puolueen nuorisojoukkoon jotka puuhastelivat pornokuvissa ,joten otin sitten yhteyden kyseiseen puoluetoimistoon sekä lehteen joka oli jo ilmoituksen siitä viranomaisille tehnyt.
        Todella sairasta


      • Hieman tuntuu siltä,että jollakin eri mieltä asioista olevalla on näpit pelissä eli teksti on samanlaista mitä ilmaantui asiaan toisaalla mitä nyt kaupunginhallitus on päättämässä eli viraston toimintoja kuntaliiton asuntolaan mielenterveys ja päihdeyksikkö ja alueen asukkaita ei ole informoitu asiasta.
        Tuohon kirjoitukseen on sitten ilmaantunut hyvin törkeä kirjoitus ja samanlaista törkyä sitten tulee sähköpostiini pornokuvin maustettuna.

        Mutta selvää on että asioista pitää pystyä keskustelemaan asiallisesti ja ainoastaan asiat asiana eikä panettelemalla ihmistä tai ihmisiä .MK


    • yläpito

      Pysytäämpäs ketjun asiassa,pornosivut ovat erikseen.

      • Todella esiinnyt nyt jopa ylläpidon nimissä kuten toisessakin ketjussa olet siten häirikkö.
        Selvää on kuitenkin että jokaiseen toimeen on omat säädöksensä olemassa ja myöskin kaavat ja ympäristölupa asiat niitä ei huutokaupassa palsanmäki tarjoa


    • Kirjotahhanmeille

      Kerro meille markku vielä niistä karaokemestaruuksista? Montako niitä olikaan?

      • Monenlaista ympäristöä olen nähnyt ,vaan tänään olen nauttinut ulkoilusta ja kahvitellut ja jutellut kaupunginjohtajan kanssa samassa tapahtumassa joka oli Pärnällä.
        Jotta hieman samaa asiaa sivusi myös kaupunginjohtaja toivottaen menestystä nyt noihin tangokisoihin ja SM karaokeen jossa olen jatkossa.
        Selväksi tuli myös toimintani, että tunnen Lieksan asioita pitkältä ajalta ja miten asioita hoidetaan yhteistyössä ja esim nyt on trategiaseminaari 7.4. kulttuurikeskuksella ja nyt toiveena oli myös hänellä, että ihmiset tulisi paikalle
        Joten näin voimme työskennellä yhteistuumin jopa epävirallisesti ihminen ihmiselle MK


    • työkkentelijä

      Milläs mandaatilla ja kenelle sinä Markku työskentelet? Kaupunkilaiset eivät ole sinua mihinkään pestiin äänestäneet.

      • Vai niin olen kuitenkin valittu moneen eri tehtävään juuri Teidän äänestajien luvalla. VÄITTÄMÄSI ON VÄÄRÄ Eli olen hyvin itsenäinen ajatteliaja ollut aina mutta huolehtikaa nyt sitten siitä,etten voi osallistua koskaan tämän vaalikauden aikana varhaiskasvatus ja sivistyslautakunnan asioihin tai sosiaali ja terveyslautakunnan asiohin
        Olette nimittäin aikanaan valtakirjan tehtävään antaneet.OLEN VIRALLISESTI VALITTU JOHONKIN LAUTAKUNTAAN VARAJÄSENEKSI JOTEN ARVOSTELUSSI SATTUU OMAAN NILKKAASI,
        Mutta ennenkaikkea olen kuntalainen ja tiedän todella menettelytavat miten toimia vaikka ei ole sita heittämääsi mandaattia minulla on joka tapauksessa yhtäläiset oikeudet kuin sinullla jarrumiehellä.
        Selvää on että en pienestä piikistä ropassani hätkähdä joka on vain hyttysen piston vertaista ,joten koita nyt rauhoittua jo vihdoinkin älälkä lähde enää tuolle kohtaani häpäisyn tille kun siitä ei hyvää seuraa MK


    • Omallaluvalla

      Omalla luvalla vissiinkin? Se on sama kuin ruveta evankelistaksi, sitten ollaan ihan kuin viittävaille pappeja, ja omalla luvalla!
      Tuo on niinkuin valelääkärin hommaa!

      • Jos olen Suomeen syntynyt niin minulla on täällä yhtälaiset oikeudet kuin jollakin perus lieksalaisella jotka muuten ovat varmaan nuorenpia kuin mitä olen asunut lieksassa
        Mutta mitä tulee tuohon ympäristoasiaan ja evankelistaan niin yhtymäkohta on olemassa. Meidän ihmisten tehtävänä on viljellä ja varjella luomakuntaa-
        Mitä sitten tulee pappeuteen seurakunnan paimeneen niin älköön hän olkoon äsken kääntynyt ettei ylpistyisi, olkoon hän taitava opettamaan ja kiistojen ulkopuolella näin vapaasti Raamattua tulkiten.yhden naisen mies joka hallitsee perheensä ellei hän hallitse perhettä niin ei myös seurakuntaa. Mk


      • varsinaisia-jonnyHolmesi
        markkukorpinen kirjoitti:

        Jos olen Suomeen syntynyt niin minulla on täällä yhtälaiset oikeudet kuin jollakin perus lieksalaisella jotka muuten ovat varmaan nuorenpia kuin mitä olen asunut lieksassa
        Mutta mitä tulee tuohon ympäristoasiaan ja evankelistaan niin yhtymäkohta on olemassa. Meidän ihmisten tehtävänä on viljellä ja varjella luomakuntaa-
        Mitä sitten tulee pappeuteen seurakunnan paimeneen niin älköön hän olkoon äsken kääntynyt ettei ylpistyisi, olkoon hän taitava opettamaan ja kiistojen ulkopuolella näin vapaasti Raamattua tulkiten.yhden naisen mies joka hallitsee perheensä ellei hän hallitse perhettä niin ei myös seurakuntaa. Mk

        Vain johan vitsin murjasit Lieksan seurakunnasta pappien suhteen.


      • äläviittinny
        markkukorpinen kirjoitti:

        Jos olen Suomeen syntynyt niin minulla on täällä yhtälaiset oikeudet kuin jollakin perus lieksalaisella jotka muuten ovat varmaan nuorenpia kuin mitä olen asunut lieksassa
        Mutta mitä tulee tuohon ympäristoasiaan ja evankelistaan niin yhtymäkohta on olemassa. Meidän ihmisten tehtävänä on viljellä ja varjella luomakuntaa-
        Mitä sitten tulee pappeuteen seurakunnan paimeneen niin älköön hän olkoon äsken kääntynyt ettei ylpistyisi, olkoon hän taitava opettamaan ja kiistojen ulkopuolella näin vapaasti Raamattua tulkiten.yhden naisen mies joka hallitsee perheensä ellei hän hallitse perhettä niin ei myös seurakuntaa. Mk

        On sinulla samat oikeudet, mutta et edusta ketään muuta kuin itseäsi.


    • traagetiapaalaveeri

      Onneksi on laillisesti valitut edustajat kaupungillamme,kiitos siitä.

      • Voi sinua nyt todella on kuntalaisten kuuleminen käynnissä eli et taida nyt asiaa tuntea. todella nyt on aika tulla noihin kuntalaisten kuulemistilaisuuksiin esittämään mielipiteesi. sitä tuo asia merkitsee. Juuri sinulla nyt on aika sanoa mielipiteesi ajoissa millaisen tulevaisuuden haluat kohdallesi . eli tuo tulkintasi oli väärä tällä kertaa MK


      • vaihappa-jalluun
        markkukorpinen kirjoitti:

        Voi sinua nyt todella on kuntalaisten kuuleminen käynnissä eli et taida nyt asiaa tuntea. todella nyt on aika tulla noihin kuntalaisten kuulemistilaisuuksiin esittämään mielipiteesi. sitä tuo asia merkitsee. Juuri sinulla nyt on aika sanoa mielipiteesi ajoissa millaisen tulevaisuuden haluat kohdallesi . eli tuo tulkintasi oli väärä tällä kertaa MK

        Korpinen on hurmostilassa näköjään. Liekkohän taas mehujaan pullottamassa perunakellarissaan kossun kera. Näyttäs taas siltä.


    • leimaamatta

      eikös se varajäsenyys ole kuin urheilutermein että kun muut lähtee kisoihin niin varamies jää kotiin oottelee mahdollista kisapassia

      • Kirjoittaja lähtee todella Haminaan josta tuli jälleen nyt sekavaa sähköpostia pornoa ja uhkauksia kohtaani "nyrkillä lättyyn" ja kirjoittaja AH voi heittää minua tiiliskivellä päähän.
        Jokohan olisi viranomaisilla kiinnostusta selvittää kuka uhkailee?

        Tuollainen uhkailu on myös todella myös ympäristökysymys MK


      • Olet verrannut urheilutermiä varalla olosta ,kuitenkin aina jokainen henkilö on tärkeällä paikalla myöskin varalla ,siihenkin asiaan tarvitaan kykyä ja taitoa niin urheilussa kuin politiikassa
        Mutta nimenomaan pitää muistaa se asia, mistä tehtävästä on kyse valitettavasti kaikki ei sitä käsitä. kokouksessa jos aletaan puhumaan hilavitkuttimesta tai urheilu menee politiikaksi ,jossa epäurheilijamaisesti käyttäydytään

        Nyt on kyse ympäristöluvasta ja millaisen ympäristön haluamme miten kaavoituksessa huomioidaan eri asiat. Nyt on myöskin toisaalla kysymys esim suojelualueiden laajentaminen joka on sitten oma asia keskustella.MK


    • Vastarannankiisket

      Jos siellä asiantuntemusta tarvitaan, niin älä mene sinne, vaan anna asiantuntijoiden hoitaa hommat! Kerkiää niitä asioita sitten vastustaa myöhemminkin, kunhan tiedetään mitä vastustaa! Vai onko niin että kun mennään paikalle, niin heti huudetaan ovelta,,,asiasta en mitään tiedä, mutta vastustan jyrkästi!

      • Ehkä tuollainen tapa kuulunee sinulle. purppastaan sitten jälkikäteen.
        Minulla on kyllä yleensä ollut toisenlainen tyyli ja tapa hoitaa asioita ja monessa olen mukana nytkin lähden kokoukseen.MK


    • monessamukana

      Mitäpä aiot vastustaa tälläkertaa?

      • En ole kovin vastustaja ja olen hyvin suvaitsevainen yleensä ja olisi hyvä jos nyt olisi naamiaiset kun muutenkin toimit nimimerkin takaa niin sinulle sopisi iso kortsu päähän


    • KortsujutuiksiMeni

      Kortsusta puheenollen,,miksei isäs ja äitisi käyttänyt kortsua aikoinaan? Jos olisi käyttäneet, niin et olisi jokahommaa vastustamassa kun sinua ei olisi! Tyydyttikö vastaus?

      • Monenlaista harmia on noista "kakaroista " jotka eivät tunne sitä sukulvea jotka kävivät sodan ja eivät myöskään sitä seikkaa mitä oli sota ja mitä on ollut sitten maamme rakentaminen.seuraaville sukupolville.
        Suunsoittajia nyt on sitten meitä kohtaan jotka ymmärrämme sodan käyneitä ja jotka kuulimme niitä todellisia kauhukertomuksia lapsena joku kertoi että kuunteli niitä pöydän alla salaa.
        Nyt meillä on kuitenkin pidettävä huoli ympäristöstä joka on meidän tehtävänä Suojella ja varjella kuten sanassa todetaan.
        Sinä ystäväni joka olet vaittelijä niin kerrohan sitten montako asiaa olen vastustanut, oelen paremminkin tehnyt esityksiä ja aloitteita moneen asiaan mutta toki aina jo vuosien ajan olet ollut tuholaisena ja mitään saamattomana kiusaajana nain olen asian ymmärtänyt koska esiinnyt nimimerkin takaa ja siellähän todella puhut kuin aikanaan anoppini totesi henkilöstä puhuu suun mausteeksi, en oikein asiaa silloin ymmärtänyt kuten en ettoneetakaan mitä se tarkoitti
        Olen edelleen sanojeni takana Ympäristölupa asiasta MK


    • KortsujutuiksiMeni

      Taisit muuten vastustaa sitäkin uimahallin kameratallenne hommaa? Vai muistanko väärin?

    • eteenpäinsanomummo

      keskustelun taso lieksaassa menee yleensä asiassa kuin asiassa jossakin vaiheessa sota-tai veteraanikortin vilautteluun..historia on hyvä muistaa mutta ei siihen kannata jähmettyä kun nyt eletään 2000-lukua.katsokaa eteenpäin eikä taakse

      • Keskustelussa mennään varsinaisesta asiasta henkilökohtaisuuksiin .eli sellaista toimintaa harjoittaa trollit
        On kuitenkin niinkin, että todella tuolla ystävälläni ei ole tietoa siitä miten toimitaan aloitteesta päätökseen.
        On selvää myös se että uimahallissa on kameravalvonta ja en ole sitä vastustanut ja yleensäkkään vaan on eri asia miten se toteutetaan ettei syyllistytä laittomuuksiin.Edelleenkään et ole kertonut sitten kuka pitää rekisteriä sataman valvonnan osalta koska sellainen pitää olla jos kerran on tallentava kameravalvonta .

        Mutta missä vaiheessa on nyt sitten kyseinen ympäristölupa-anomus ainakin Rauhalan osalta yrittäjä keskeytti luvan anomisen MK


    • olisihhanideaa

      Kamppanja:Lopetaan varamiehen ketjuihin vastailu?

    • PykälätJaMomentit

      Tehdään niin, höpisköön varamies lakipykälistä yksinään!

      • Ideanikkari

        Perhospuutarhassa on mukava ympäristö siellä on talitintti ja papukaija papukaija matkii ja on oppinut kiroilemaan ja nyt matkii talitiaista Lieksassakin on havaittavissa samanlaista kielenkäyttöä.Mitä papukaija nyt hokee

        Vittu titityy


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1650
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      71
      1313
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1238
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      179
      1065
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      153
      1019
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      1004
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      61
      861
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      784
    Aihe