Win7:n asentaminen useaan koneeseen

aloittelija

Minulla on töissä tehtävän asentaa moniin koneisiin Windows 7 ja siihen kaikki päivitykset. Kuitenkin päivitysten hakeminen netistä tuntuu hitaalta. Mikä olisi nopein tapa asentaa samanlaiset systeemit moniin koneisiin? Ei kai sitä voi suoraan kloonata kun kuhunkin koneeseen pitää laittaa oma lisenssi? Kannattaako pistää pystyyn palvelin, josta haen kaikki päivitykset ja softat?

8

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ClonezillaIlmainen

      OK. Tee se kuin ammattilaiset, Clonezillalla voit asentaa sen kerralla vaihka tuhanteen..
      Katso nettistä ohjeet ja youtube video clonezillan käytöstä.
      Todella helpoo ja nopeeta.

      Clonezilla on paras ja ilmainen, on olemassa vastaavia kaupallisiakin, mutta mielestäni ei edes yhtä hyviä.

      • Ohjeetnetissä

        Ei yritysmailmassa koskaan se lisenssi ole se, joka koneen tarrassa on, joten älä siittä huoli, jos lisenssit on olemassa. eli se tarra :D
        Sekin selvinnee netin ohjeista kuinka teet tämän, eli ei missään tapauksessa aktivoida kaikkia erikseen, johan siinä menee kartoki norttiakain;D

        Tunnin hommaan ei kannata tuhrata kokoviikkoa.


      • Jotenkinnäin

    • OEM_vai_Volyymi

      Kyllä se melkein varmin tapa on asentaa joka koneellee erikseen,, varsinkin jos koneissa on erilaiset sisuskalut. Ja riippuu onko lisenssi OEM, vai ns. Volyymilisenssi.
      Jälkimmäisen vaihtoehdon voi asentaa etänä yhdeltä koneelta, mutta sekin vaatii, että koneet on verkotettu esim. intranettiin.
      Alle 10 koneen systeemin asentaisin ainakin itse joka koneen erikseen. Asennus käyntiin vaan joka koneeseen, ja kun asennus valmis, päivitykset käyntiin. Tulee samalla työpaikkaliikuntaa, kun käyt klikkailemassa hiirellä joka koneilla asennusta eteenpäin..

      • OEM_vai_Volyymi

      • Ajankäyttökysymys

        Varmain ja varmin???
        Jos haaluaa tuhrata ja saa tuhrata aikaa siihen rutosti... niin mikäettei,
        Oikeesti IT-alalla ei sellaista aikaa ole!

        Clonezilla vastaus on hyvä, itsekkin käyttänyt sitä ja silloin koneet oli erilaisia, josten en asentanut ihan valmista pakettia vaan, vaan paketin joka oli optimoissa windows seiskan uudestaan joka koneelle, tällöin saatavissa olevat ajurit piti sisältyä siihen.
        Huomioiden attä windowsin asennus kestänee sen 40 min noin puhtaana, Clonella se asentuu kymmenessä minuutissa, sitten ne muut tarvittavat ohjelma. Joihin helposti menee neljäkin tuntia per kone. Jotka asentuu clonella samalla kuin windows.
        Siiten verkkoasetutusten luonti, joka monessa varkossa on aikaavievää.
        Tämäkin poistuu Cloneasennuksessa.

        Mutta ihan kuinka kukin haluaa, Mutta aikaa säästää julmetusti ja takuulla saa samallaisen joka koneesta. Non yhden luokan noin 30 konetta voi juosta siinnä ympyrää, ok. onnistuu ihan puhtaanakin päivässä jos medioita riittää joka koneelle.
        Oikeesti satojen koneiden seminaareissa ei moiseen ole aikaa.
        Milestäni raja menee 10 konee tiimoilla.
        Ja jos koneita on vielä pitkin poikin rakennusta, en todellakaan alkaisi niitä kanniskeleen tai juokseen rakennusta ympäri!

        Tosin pitäähän se cloonikone asentaa kokonaisuudessaan ja asetella ja tarkistaa viruksista ym ym. että kaikki on cloonessa täysin kohdallaan, enne muihinkoneisiin asentamista. siihen menee helposti se yksi päivä, jos kyseessä on windows 7 ja toimistohjelmat ja niiden tukiohjelmat.

        Ajureita cloonattu kone hakee itsekkin, koska olen törmännyt että vaihka laitteet joskus ihan saman tyyppimerkinnän vehkeitä, on niissä erilaisia komponettejä, esim wlan kortit on tällaisia. kone osaa hakea ajurit itse!

        Ubuntun kohdalla taas asia on tyystin erilainen, koska sen asennus kestää noin kymmenenminuuttia ja siinä on toimistohjelmat heti valmiina. Joten ubuntu on selvästi helpompi asentaa erikseen isoonkin määrään koneita.

        Mutta opinnäytteenä laitteiden asennus Clonezillalla varmaan hyvä meriitti omille taidoillesi! Näyttä hienolta ja ei ole yhtään vaikeeta!
        Vaan saa sinut ns. ammattilaisten toimitapoihin.


      • Unohdaserverit

        Verkkoasennus palvelin, joo.. sitä käytetään joissakin tapauksissa, joissa on erittäin hajautettu it-järjestelmä, hitusen vanhahtava toimitapa, mutta joskus tällaisenkin tehnyt. enemmän windowssia käynistetään ihan verkkokkorttikutsulla palvelimelta kuin että asennus suoritetaan palvelimelta.

        Asennus palvelin luotu silloin, kun laiteissin halutaan windows joka poikeaa siittä puhtaasta asennuksesta, koska osaan tietoturvan takia ei haluta tehdä tai kyetä tekeen asennusmediaa joka sisältäisi kaikki asennuksen muutokset, on se silloin helpompi tehdä serverillä. Näissä tapauksissa myös windowsin päivitys ohjataan omalle serverille ja estetään sen kysely microsoftille.
        Nykyään moinen järjestelmä päivittyy pilalle ja alkaa päivitellä taas itseään microsoftilta jos Serverin ylläpito ei ole osaavaa.
        Tällaisen asennus-serverin tekeminen, ylläpito ja käyttö ei ole helppoa, joten sitä en suosittele ainakaan aloittelijoille, embedded käytäntyjen hallinta ja muut vastaavat.


      • HyvätietääMYÖS

        En tiedä missä organiasstiossa olet niitä asentelemassa, mutta usin organisaatioissa on tähän tarkoitukseen sertificoitu toimintatapa, josta ei saa poiketa. Usein ne kaupalliset ohjelmatkin tai sitten clonezilla, tai vastaavat.

        Yhdistyksissä ei tällaisia tapoja monestikkaan ole, joten sillä on valinnanvapaus itse päättää toimintapa.
        Muista kuitenkin että laitteista ei saa päästää nettiin ennen virustorjunnan asennusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10536
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2829
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1626
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1418
    Aihe