PPO:n mitarit pörssimaailmassa

mittaritkertoo

Tulkinta
P/E-luku kertoo, kuinka monessa vuodessa yritys tekisi markkina-arvonsa verran tulosta, mikäli tulos pysyisi ennallaan. P/E-luku vaihtelee toimialoittain. Mitä kasvuhakuisemmasta yrityksestä tai toimialasta on kyse, sitä korkeamman arvon P/E-luku yleensä saa. Sijoittaja on valmis maksamaan kasvuodotuksista.

Matalan kasvun yrityksissä ja toimialoilla P/E-luku saa yleensä keskimääräistä matalamman arvon. Suomalaisilla pörssiyhtiöillä keskimääräinen P/E-luku toteutuneilla tuloksilla ja vuoden lopun kursseilla laskettuna on ollut vuosina 2001-2010 keskimäärin 16.

PPO 0n 5,32

ANVIAN P/E 61,82 ja P/E 1,51

12

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikiinnostasijoittajia

      ..ilmankos siellä ripanetissä ei osuuskunnan markkina-arvo on vain puolet taseen todellisesta arvosta viimeisimpään tilinpäätökseen verrattuna ?

      Kuka ostaisi tuollaisella odotusarvolla niitä ? Vain hallitus ja sisäpiiri varmaan hamuaa niitä saadakseen purkuvaiheessa tuplattua osuuksiensa arvon ylijäämän palautuksena ?

      • totta-on

        Arvohan niitä osuuksia yrittää ostella ja hallinto painaa arvoa alaspäin niin, että hinta tulisi mahdollisimman miellyttävä. Siten vain purkuun ja hinta tuplaa ja rekliiniit lopsaan. Tuohan näyttää olevan hallinnon päämäärä. Kaappaushan näyttäisi tehtävän vielä omistajien omilla rahoilla ja välimiesoikeuden päätöksellä.


    • mihinpääomakatoaa

      ..jakokelpoinen ylijäämä 2013 oli 174 M€

      ... vastaava 2014 oli 108 M€

      ..nyt 96 M€..

      Mihin ne miljoonat katoaa, ei ainakaan korkoa ole tuottaneet koska silloinhan olisi pitänyt lukjen olla toisinpäin..

      On se melkoinen korkon syöjä tuo osuuskunnan hallinto ja organisaatio !

      ..niin ja askotti..anaali, ei kannata uikuttaa "hyvyyttänne joka on röyhkeittänne !

    • porssipelaaja

      No ei noista Privanetin Ostot /Myynnit kappalemääristä ja euromääristä saa tavan kansalainen mitään selevää, eikä kait ole tarkoituskaan että sais. Pitäs olla opastusta ja helppiä pörssipeliin tarjolla .

      • sekavaa-on

        Hallintohan niitä ostaa alihintaan Arvolle. Kenelle sitten siirtyvät Arvolta ja mihin hintaa, se on kuulema liikesalaisuus. Rekisteröinti on se viimeinen kikkailu millä voiraan karhata tavalliset pois pelikentältä. Ketä kiinnostaa ostaa osuuksia jos ei ole varmuutta edes osuupääoman koron maksusta. Kenen on osuudet joita ei rekisteröidä ja lunastaako hallitus ne 120€/kappale.


    • kauppasijoitustietäjät

      Kaksi kauppa-ja sijoitustieteilijää kävelee kadulla ja näkee läjän lehmänpaskaa. Kauppatieteiljä A tarjoaa sijoitustieteilijä K:lle 600 euroa, jos tämä suostuu syömään puolet lehmänpaskasta. K suostuu ja pistelee hyvällä ruokahalulla puolet läjästä poskeensa. A maksaa sovitun palkkion.

      Syötyään kakkaläjästä puolet sijoitustieteilijä K tarjoaa kauppatieteilijä A:lle 600 euroa, jos tämä suostuu syömään loput läjästä. A ei tietenkään voi kieltäytyä noin hyvästä tarjouksesta vaan hotkaisee sujuvasti loput lehmänpaskasta ja saa 600 satasensa takaisin.

      600 euron helposta tienesteistä tyytyväisenä kauppa- ja sijoitustieteilijät jatkavat matkaansa.

      Hetken kuluttua sijoitustieteilijä K alkaa pohtia ääneen.. kumpikaan ei oikeastaan tainnut ansaita mitään mutta joutui syömään aika tujauksen lehmänpaskaa, olikohan nyt ihan järkevä kauppa ?

      Kauppatieteilijä A toteaa tyytyväisenä : Tottakait oli, siitähän syntyi paljon liikevaihtoa !

      Epäselväksi jäi kenen lehmän oli alunperin paska joka löytyi kadulta

      • ilmanoikeutta

        siinä tehtiin laittomasti liikevaihtoa


    • avoimuuttatiedottamiseen

      Paljonko on osuuskunta PPO:n jakokelpoinen pääoma ?2013, 2014, 2015

      Onko siinä mukana liittymismaksurahastointi ?

      Paljonko on vastaavaa viivan alla ?2013,2014, 2015

      Paljonko on tase ?2013,2014, 2015

      Yksinkertaisia kysymyksiä johon jäsenet haluaa vastaukset. Kiitos

    • osaakojokuvastata

      Mistä saa osuuskunnan jäsen tilinpäätöstiedot tarkastettavaksi ? Kiinnostaa :

      - jakokelpoisen oman pääoman määrä

      - paljonko on liittymismaksurahasto

      - paljonko on vastaavaa 2013-2014-2015

      - paljonko on tase 2013-2014-2015

    • jakelumuille

      Ylivieska maailmankartalle- ja syystä, koska

      kaks möhläystä seudulla on tehty, ensin kunnallispolitiikan terävin kärki(pikkupolitiikot) myivät Vieska Energian linjoineen- siitä saatiin kaupunkilaisten nautittavaksi konserttisali, sitten tämä PPO:n teletoiminnan ja valokaapelein myynti kännykkäfirmalle ja 174 miljoonan rahat ovat nyt noteerattu missälie privenetissä markkina-arvoltaan 53,36 megaeuroksi. Ja osuuksien kauppa käy! Ja rahat vähenee hyvää vauhtia oikeisiin taskuihin. PPO johto ja hallinto edustaa sitä itsekkäiden ja ahneiden ja alistajien joukkoa, jotka rikkaiden polkiessa köyhiä köyhemmiksi, viemällä lapsilta ja sairailta hoidon ja jättämällä vanhukset ilman turvaa niin teidän dynaamisessa menossanne voi heikolta polla seota ja sitten sytytetään kirkko...

    • faktatkertoofaktat

      P/S-luku kertoo, kuinka moninkertainen yrityksen markkina-arvo on suhteessa vuosiliikevaihtoon. PPO:n P/S on 0,63 ( esim Anvian=Vaasan Puhelin P/S on 1,31)

      Onko PPO matalan katetason vai korkeakatteisessa liiketoiminnassa ?
      Julkistetaan suuria visioita mutta todellisuus on ihan toinen käytännössä.

      P/E-luku kertoo, kuinka monessa vuodessa yritys tekisi markkina-arvonsa verran tulosta, mikäli tulos pysyisi ennallaan. Kasvuhakuisesta yrityksestä kun on kyse, sitä korkeamman arvon P/E-luku saa. Sijoittaja on valmis maksamaan kasvuodotuksista.
      Matalan kasvun yrityksissä ja toimialoilla P/E-luku saa yleensä keskimääräistä matalamman arvon
      PPO:n P/E on 5,58 ja Anvian=Vaasan Puhelin 61,82..miten tässä nyt näin on käynyt ?

      Koetaanko PPO kasvuhakuiseksi..kasvuodotuksia tuottavaksi. Ei todellakaan !
      Onko PPO sijoittajia kiinnostava. Ei ole tuon markkina-analyysin arvon mukaan.

      P/B-luku kertoo, kuinka moninkertainen yrityksen markkina-arvo on suhteessa taseen mukaiseen omaan pääomaan. Yrityksillä, joilla oman pääoman tuotto ja kasvunäkymät ovat vaatimattomia, P/B-luku on alhainen. Yrityksillä, joilla oman pääoman tuotto on korkea, P/B-luku on sen arvo korkea.

      PPO:n P/B 0,55 ja Anvian=Vaasan Puhelin 1,51

      Tämä kyllä ihmetyttää kun rahaa (pääomaa tasenn mukaan) on 87 M€ mutta markkina-arvo vain 50 M€ .. luvut ei oikein mätsää, eikö ole luottamusta tekoihin vai mistähän epäsuhta johtuu ?

      Osaako joku päätöksissä mukana oleva vastata vai onko "salaista tietoa" ?

    • törsäyslopetettava

      Olivat sen kuntonurkan sisu tarkasteneet Raahessa johon ppo on törsännyt rahaa koko ajan tukieuroina, nytkin oli 46 ooo € tappiota tullut 250 ooo euron liikevaihdolla. Sehän on samanlaista bisnestä kuin itse "konsernin" emoyhtiöllä..

      On se kiva reppana tilintarkastajalla kuitata 20 ooo e tarkastuspalkkio kun lausunnossaan mainitsee..olemme tarkasteneet tilit ja yrityksen tuloskunnon riittävällä evidenssillä. Lausuntonamme toteamme yrityksen talous- ja tuloskunnon olevan käymiemme kirjauksien pohjalta hyvän. Tappioita on kirjattu -46 ooo joka siirretään tulevien vuosien voittotilille. Laitteet on liisattu, vakuuksia ei ole ja vuokrasitoumuksia v.2021 asti 600 ooo euroa.

      Ei tule tekemään koskaan sijoituksille tuottoa. Eli on oikein huippusijoitusasiantuntija ollut sopimassa, vissiin jotain tuttuja tai kumminkaimoja on tukien saaja tilinpäätöksen jollekkin allekirjoittajalle tai tarkastajalle ? Kauanko hallinto osuuskunnassa antaa moisen jatkua ?.. niin ja se koko masto kompleksi tuottaa myös tappiota mutta se piiloitetaan "konsernin" taseisiin ja kirjauksiin.. senkin hallinnoi sama "huippuammattilainen" monien tutkintojensa antamilla neuvoilla.. ja tappiota tulee kun saa törsätä jäsenien rahoilla ja itse isolla palkalla.

      Mitenkähän tuohon tukemiseen suhtautuu muut Raahen kuntokeskukset jotka toimii liiketaloudellisesti omillaan mutta niiden omistuksia käytetään kilpailevan yrityksen auttamiseen jatkuvasti. Osaltani ei voi hyväksyä noin epäreilua ja epätasapuolista toimintaa ja tuskin muutkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe