Tarja on paras naitvissin laulaja

luuarkkuniitäodottaa

ja kuuluu alkuperäiseen miehistöön. Harmillista, että joku taustalla oleva bändin jäsen tuli niin kateelliseksi, että halusi Tarjasta eroon. Mutta se on sellaista se pikkusieluinen, negatiivinen kiteeläinen kateus. Tarja oli bandin keulakuva ihan kuten kuuluukin, hiukan silleen kuin Debbie Harrykin.
Noh, Naitvis on kuollut ja kuopattu, eikä sitä kannata enää ylös kaivaa, lahonneet ruumiit tuppaavat muutenkin lemuamaan.

77

1100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinmeitäjokaista

      Oletko yksinäinen ja kaipaat juttuseuraa...? Ei mikään ihme, jos sinulla on tapana aina ottaa aiheeksi vanhoja, moneen kertaan kaluttuja asioita. Negatiivisuus ja nariseminen eivät nekään ole mitenkään viehättäviä piirteitä. Koetahan kehittää itseäsi.

    • cnjdielaksdjfh

      "Noh, Naitvis on kuollut ja kuopattu, eikä sitä kannata enää ylös kaivaa, lahonneet ruumiit tuppaavat muutenkin lemuamaan."
      Känni päälle - nyt itketään !!!

    • samahomotrolli

      Homopoika trollaa siellä taas ja itkee ikoninsa perään...ei kiinnosta....

      • hihihahahoho

        Kyllä näkyy kiinnostavan kun vaivauduit kommentoimaan. Huvittavia nämä katkerat fanipojat...kyttäävät trolleja joita inhoavat, hahaha!


      • nomuttakatoppas
        hihihahahoho kirjoitti:

        Kyllä näkyy kiinnostavan kun vaivauduit kommentoimaan. Huvittavia nämä katkerat fanipojat...kyttäävät trolleja joita inhoavat, hahaha!

        Homopoikakin tuli ikoniaan puolustamaan.

        Hyvä, että myönnät asioita, kaapissa olo on ollut varmaan junttihomolle vaikeaa;)


      • haaahhhahhahhah

        Siinä se tuli taas; olet siis jäänyt ala-asteelaisen tasolle tuolla homottelulla... no mitäpä muuta voikaan odottaa hieman yksinkertaiselta fanipojalta, eiköhän se uhmaikä sinullakin joskus pääty :)


      • toivottavastihelpotti
        haaahhhahhahhah kirjoitti:

        Siinä se tuli taas; olet siis jäänyt ala-asteelaisen tasolle tuolla homottelulla... no mitäpä muuta voikaan odottaa hieman yksinkertaiselta fanipojalta, eiköhän se uhmaikä sinullakin joskus pääty :)

        Hyvä, että kuitenkin myönsit asian, minkä kaikki jo tiesivätkin: homopoika tulee aina vaan puolustamaan ikoniaan.

        Tiedän, että varsinkin maaseudulla varmaan vaikeaa asioita myöntää, mutta nyt varmaan voit paremmin...


      • faniavituttaahahaha
        toivottavastihelpotti kirjoitti:

        Hyvä, että kuitenkin myönsit asian, minkä kaikki jo tiesivätkin: homopoika tulee aina vaan puolustamaan ikoniaan.

        Tiedän, että varsinkin maaseudulla varmaan vaikeaa asioita myöntää, mutta nyt varmaan voit paremmin...

        Missä vaiheessa olen myöntänyt yhtään mitään? Ottaako fanipoikaa noin pahasti päähän? Hah! On se kova paikka kun kaikki eivät ole kanssasi samaa mieltä...


    • KolhoalaulantaaTarjalta

      Tarja Turusella oli varmaankin osuutta Nightwishin noustessa suosioon, mutta en usko hänen osuutensa olleen ratkaisevan. Tärkein tekijä Nightwishin menestykselle oli ja on Tuomas Holopaisen sävellystaidot. Klassisen laulutyylin opinnot eivät ole välttämätön edellytys naislaulajalle metalli- ja rokkibändeissä. Esimerkiksi Within Temptation ja Evanescence ovat suosittuja bändejä, ja niiden naislaulajat eivät ole saaneet klassisen laulun koulutusta. Itse asiassa laulaminen pelkästään klassisella laulutyylillä ei ole suosittua metalli- ja rokkibändeissä, ja Tarjakin on yrittänyt yli kymmenen vuoden ajan opetella laulamaan ei-klassisella laulutyylillä sen jälkeen kun 3 vuotta klassisen laulun opintoja Saksassa pilasivat hänen alkuperäisen äänensä. Kuulostaa siltä, ettei Tarja ole mitenkään hyvin edistynyt poppilaulutyylin opinnoissa. Tämäkin pätkä Tarjan Memorya Venäjän kiertueelta 2016 on kolho ja kamala, kun Tarja korostaa ja venyttää sanoja epäaidolla tavalla. Verratkaapa vaikka Streisandiin, Boyleen ja Laura Voutilaiseen. He laulavat tunteikkaasti ja saavat laulun elämään.
      https://www.youtube.com/watch?v=if-4b1RI_mE
      https://www.youtube.com/watch?v=ZpLPxb-PZEY
      https://www.youtube.com/watch?v=olsxcpWxGwk&list=RDolsxcpWxGwk

      • noonhansekuultu

        Turusen ralli-englanti on kammottavaa. Hävettää suomalaisena, kun meidän koulujärjestelmää kuitenkin kehutaan niin paljon ja kuitenkin esim. Floor puhuu niin kaunista, täydellistä englantia....


      • heviä

      • kaunistaSimonelta
        heviä kirjoitti:

        Epica - Memory, https://www.youtube.com/watch?v=EuOqYqxqEOU

        Nätistipä osaa Simone Simons laulaa Memoryn, ja hänkin laulaa sen paljon paremmin kuin Tarja Turunen. Tarkkaan ottaen tämä Memory-tallenne ei ole Epican versio, kun koko bändi ei esitä sitä.


    • umpitollokansa

      Ilman trolleja palsta olisi valitettavasti kuollut, koska suomalaisista on niin hienoa keskustella päivänpolttavista asioista vieraan vallan omistamissa Facebookissa ja Twitterissä. Mitäpä muuta voi odottaa umpitollolta kansalta.

    • NW2007Floorruleshyvähyvä

      Mutta pääasiahan on , että Ari Koivunen on sexy hottis ja Cheek on monilahjakas! Jasmin Mäntylällä on "se tunne " ja Martinan velat maksettu! Kyllähän täällä näitä päivänpolttavat juttuja riittää!

    • NW2007Floorruleshyvähyvä

      Vitsi, vitsi:D

    • KateuttaRahasta

      Entisessä Nightwishissa oli kateutta, mutta ketjun aloittaja esittää kateuden syyn ja kohteen väärin. Tarja Turunen ja siippansa Marcelo Cabuli olivat aikoinaan sitä mieltä, että Tarja oli Nightwishin keulakuvana bändin tärkein jäsen. Tämä käsitys johti siihen, ettei pariskunta Cabuli ollut tyytyväinen Tarjan saamaan viidesosaan Nightwishin levy- ja keikkatuloista. Nightwishissa ei ollut taiteellisia ja musikaalisia erimielisyyksiä, mutta kateutta ja tyytymättömyyttä rahanjaosta oli sen sijaan rutkasti. Cabulit olivat rahasta kateellisia muille bändiläisille ja erityisesti Holopaiselle, joka tienasi laulujen tekijänä selvästi muita enemmän. Mahtoivatkohan Cabulit myös kuvitella, että aloittaessaan soolouransa Tarja voi periä Nightwishin aikaiset faninsa, jotka ostavat Tarjan albumeita miljoonatolkulla ja täyttävät areenatasoiset konserttitilat. Jos näin kuvittelivat, joutuivat pettymään.

    • toohighhopes
    • Muodonmuutoksista

      Olen aina tykännyt Nightwishistä, kun biiseissä on niin ihanat melodiat. Tarjan äänestä pidin, mutta ajattelin silti aina, että vaikka hän onkin hyvä laulaja, niin oopperalaulajana hän ei ehkä välttämättä ole kuitenkaan siitä kaikista lahjakkaimmasta päästä. Anetten äänestä en tykännyt yhtään, mutta tykkäsin siitä huolimatta kuunnella Nightwishiä, koska Anetten kanssa tehdyille albumeille ilmestyi niin uskomattoman upeita biisejä, että niiden melodioita oli pakko saada kuunnella.Nyt kun Floor sitten esittää näitä biisejä, niin mun mielestä ne kuulostavat paremmilta, kuin koskaan ennen. Aivan kuin Floor olisi herättänyt nämä vanhat biisit eloon. Floor näyttää lavalla siltä, aivan kuin hän nauttisi yli kaiken Nightwishin biisien esittämisestä, ja uskon että näin varmasti onkin. Tarja näytti siltä, aivan kuin häntä joko jännittäisi, vituttaisi, tai siten kaikki energia menisi äänen tuottamiseen. Tarja näytti silti söpöltä. Anette näytti ärsyttävältä, vastenmieliseltä ja kuulosti siltä myös.

      • kuumottaavieläkin

        Mutta Anette näytti naisista kaikkein pantavimmalta. Naisellisin ja eroottisin.


      • kademarcelolle
        kuumottaavieläkin kirjoitti:

        Mutta Anette näytti naisista kaikkein pantavimmalta. Naisellisin ja eroottisin.

        Ei ole.

        Tarjan parhaat puolet:
        Kaunis hymy, rinnat, peppu, ääni. On se ihana !


    • osteoporooosi

      marco hietala sanoi haastattelussa että levybisnes tekee nykyisin väkisin artisteista homoja. Tämä muokkaaminen alkaa jo ennen tähteyttä. mm. jari sillanpää korkattiin ennen tangofinaaleja raa´asti ruotsin laivalla levymoguleitten kourissa viskinhuuruisen illan päätteeksi. Tämän jälkeen hänet pakotettiin peppumieheksi tai muuten ei levysopparia tule. Myös hietala sanoi että tarotin alkuaikoina yhtye juotettiin humalaan ja heistä otettiin peräaukonlevitys kuvia känniin juottamisen jälkeen. Aamulla hietala ei enää muistanut työnnettiinkö peppuun jotain muutakin kuin leijonapullo. sairas on tämä maailma. jos nuo kuvat joskus tulevat julkisuuteen niin se on tarotin ja naitvissin loppu.

      • EnUskoKaikkea

        Ihmisestä ei tule homoseksuaalia pakottamalla tai raiskauksen seurauksena, vaan homous johtuu osin geeneistä, osin äidin raskaudenaikaisesta hormonitoiminnasta ja osin henkilön kasvuympäristöstä. En epäile, etteikö osa levybisnespomoista haluaisi palveluitaan korvattavan myös seksin muodossa. En kuitenkaan usko siihen, että todella lahjakkaan artistin on pakko alistua moiseen. Pitää olla harvinaisen tyhmä, jos laittaa pornokuvia (aitoja tai fotoshopattuja) julkisuuteen jostakin tunnetusta henkilöstä, siitä kun joutuu syytteeseen.


    • puhutasiaaKateuttaRsta

      Kun Tarja lähti soolouralle, niin ajattelin, että kukaan , ei sitten vaan niin kukaan, pysty säveltämään sille yhtä hyviä biisejä, mitä Tuomas Holopainen oli säveltänyt sen laulettavaksi Nightwishissä. Olin oikeassa. Tarjan levystä tulikin sitten hyvä, mutta ei yhtä hyvä, mitä Nightwishin levyistä. Tykkään yhdestä ainoasta Tarjan biisistä, ja sen nimi on se I walk Alone, tai jotain...Siinä on mun mielestä nätti melodia. Muista biiseissä en oikein saa mitään irti. Olen oikein urakalla yrittänyt niitä kuunnella, mutaa en vaan saa niistä mitään irti. Nimimerkki KateuttaRahasta puhuu asiaa!

    • vaionkonäin

      i walk alone kertoo miten homostelun jälkeen sielun täyttää tyhjyys ja on mentävä pois. muistaakseni cheekillä on myös vastaava kokemus biisissä mun mentävä on tai jotain. yhdyn osteoporoosiin. levybisnes on homobisnes nykyään. sairas on maailma ja sairaammaksi tulee. onneksi saamme kohta sharia lain käyttöön niin luomakunta palaa alkuperäiseeen muotoonsa.

    • Amoralonparas

      Nightwish on mun mielestä maailman paras hevi bändi. Niin helvetin hyviä biisit ovat. Ihan sama, kuka siinä on solistina. Kunhan vaan osaa laulaa. Joku puhui täällä Ari Koivusesta. Jumalauta...Koivunen kun olis Nightwishin solistina, niin saatana, siitä vasta oliskin menestys! oikeesti! Tosin NW keikkailee jo ympäri maailman, joten sehän on jo menestynyt! Ari voi rauhassa saatella Amoralin maailman tähteyteen! Hyviä biisejä niilläkin, vaikkei yhtä hyviä, kuin NW:llä!

    • yhteistyöhaaveitako

      Täällä on taas liikkeellä joku Ari Koivusen ja Tuomas Holopaisen fani,joka muuttaa jokaisen keskustelun linjan niin,että puheenaihe lopulta kääntyy Ariin tai Tuomakseen ja heidän ylistämisee.Ihan sama mikä keskustelun aihe on,niin kohta se käännetään Ariin tai Tuomakseen.Ari Koivus osastolla joku on sitä mieltä,että Tuomas Holopaisen pitäis säveltää Ari Koivuselle levyllisen biisejä.Ettei olis tämä sama tyyppi kirjoittanut senkin tekstin?Häh?

    • Tarjaonparas

      Ja miten tää kaikki liittyy Tarja Turuseen? Luitkohan olleenkaan tota ketjun aloitusta?

    • Tarjaonihgu

      Tarja on aivan ihana. Tarja näyttää lähes JUMALAISELTA farkuissa ja t-paidassa! Ehdottomasti Suomen parhaimpia laulajia! Ei muutakuin ääni Lontoon radion!

    • evilone

      Toscanan auringon alla on totta kyllä laitettu homouden siemen monen suomalais-artistin pyllyyn. Hietala puhuu asiaa. jamppa tuominen, sanni, antti tuisku ja jopa reetukin on korkattu rajusti peppuun siellä vaikkei tätä vielä pari vuotta sitten myöntänytkään. pokp records oli aikanaan täynnä homoja ja mustajärvellä vieläkin perse hellänä. komppaan tässä kyllä hietakaa ja uskon että hänkin on mitä on vastoin tahtoaan jos tarotia sinne sohittu(sohitaan vieläkin?). totuus tulee julki pikkuhiljaa...

    • luuarkkuniitäodottaa

      Oon hämmästynyt aloituksen saamasta huomiosta ;]

    • ckarisma

      Tarjalla on sitä mitä sanotaan karismaksi. Ihan järjetöntä kuinka yksi ihminen saa palstan sekaisin. Herättää syviä tunteita!

      • montaalajia

        Näin se menee. Kaikki eivät herätä keskustelua ja tunteita


    • RUMAAON

      TARJA TURUNEN ON KAUHEEEEEEEEEEEE, ÄÄNI JÄÄTÄ JA MUU SANONKO MITÄ

      • kerrojo

        Sano vaan. Anna tulla....


      • huhjahuh

        Tarja Turunen on esittänyt etukäteen yhden tulevan albuminsa laulun, ja sen nimi on No bitter end. Onpa karmeata äänenkäyttöä tässä kappaleessa, Turunen laulaa pitkät pätkät tekomöräkällä äänellä. Jos Turunen olisi aikanaan laulanut Nightwishin lauluja tälleensä, kato olisi käynyt fanikunnassa.
        https://www.youtube.com/watch?v=MPEOxD3V5qg


      • Nightwish4ever

        Voi ristus mitä paskaa !


      • voiceofjoy

    • voiceofjoy
      • jne__

        Juurikin näin. Nyt ollaan jo ytimessä. ;)


      • öksjioföioer

        Kun mennään enempi rock-osastolle Taapella on äänenmuodostus melkolailla hukassa. Pätkittäistä ulvontaa ja sekin vääräaikaista, eli lady jätättää kuten hänellä on ollut kautta aikain tapana. Lavasäteilystä ei oikein voi puhua. Liikehdintä on kun jalkapuolella hirvellä - kun omat fanit tykkää, mitäpä se meille muille kuuluu.


      • kyllävaanjoo
        öksjioföioer kirjoitti:

        Kun mennään enempi rock-osastolle Taapella on äänenmuodostus melkolailla hukassa. Pätkittäistä ulvontaa ja sekin vääräaikaista, eli lady jätättää kuten hänellä on ollut kautta aikain tapana. Lavasäteilystä ei oikein voi puhua. Liikehdintä on kun jalkapuolella hirvellä - kun omat fanit tykkää, mitäpä se meille muille kuuluu.

        Homoikoni Turunen saisi kyllä keskittyä Ave Marian eri versioihin ja jättää NW biisien raiskaaminen jo vähitellen.

        Siinä kun nt vaan on se ongelma, että yleisö haluaa kuulla käytännössä ainostaan niitä.

        Mistähän se johtuis...


      • voiceofjoy

        Minusta Tarjan versio on oikein piristävä ja rokkaava. Maestro Holopainenkin on tuosta varmasti tyytyväinen.:) Tarjan keikkasetissä on suunnilleen yksi NW-biisi menneiden aikojen kunniaksi ja fanien iloksi.


    • voiceofjoy

      Tarjan bändiin on tullut Etelä-Amerikkalaista elämää miehistönvaihdosten myötä. Intensiivistä menoa.:)
      Tarja - Victim of Ritual / Slaying the Dreamer / Die Alive / Until My Last Breath
      https://www.youtube.com/watch?v=9VzzlOyVCOc

      • voiceofjoy

        Kerrassaan mainiota menoa sähellyksineen. 'Shit happens'.:) Kyllä Tarja on täysverinen ammattilainen, sanovat pahat kielet mitä hyvänsä.
        Tarja - 500 Letters / Ciaran´s Well / Falling Awake / I Walk Alone / Anteroom of Death
        https://www.youtube.com/watch?v=x6EmC-MvgT4


      • minnetaitokatosi

        Olen Nightwish-fani ja voi että tykkäsin Tarjasta ja äänestänsä aikoinaan. Minusta nyky-Tarja on tulkitsijana vain haamu entisestä Tarjasta. Nykyänsä on laulu millainen tahansa, iloinen, surullinen, hempeä, raisu, vihamielinen jne, Tarja esittää ne kaikki samalla tavalla. Eleet, ilmeet ja liikkuminenkin ovat lavalla samanlaisia joka laulun kohdalla. On hirveän tylsää katsella nyky-Tarjan live-esityksiä, toista oli ennen. Ja miksi ihmeessä Tarja esittää myös sellaisia Nightwishin lauluja, jotka tarvitsevat vahvaäänisen mieslaulajan, kun sellaista ei hänellä ole bändissään.
        Korvakuulokehässäkän Tarja näytti hoitavan hyvin, sitä en kiellä.


      • voiceofjoy

        Minulle ei tule lainkaan tuollainen vaikutelma näistä Montevideon viime vuoden tuubinäytteistä. Tarja on eteläamerikkalaisen kuumaverinen verrattuna eurooppalaisen huoliteltuun Nightwishiin, johon Floor on tuonut aimo annoksen elävyyttä.
        Minusta millään kappaleella ei ole yhtä oikeata tulkintatapaa. Holopaisen sanoma 'on oltava nöyrä laulun edessä' kääntyy ajatuksissani täydelliseksi artistin vapaudeksi elää hetkessä.
        Tarjan äänenkäyttö on nykyisin paljon kiehtovampaa kuin Nightwishin aikana. Rumaksi väitetty sävy sopii raskaaseen rockilmaisuunkin. Siinä on noitamaista metallia, mikä alkaa vetää puoleensa pienen totuttelun jälkeen. Ehdottoman omaperäistä.:)
        Tarja - Damned and Divine / Neverlight / Until Silence / No Bitter End / Goldfinger
        https://www.youtube.com/watch?v=CcFnO_6Bvow


      • voiceofjoy

        Tarja & Alex Scholpp & Barilari: Tarjan Colours in the road -kiertuebändin veljekset kitaristi Julian ja basisti Pit Barrett, kosketinsoittaja Guillermo De Medio ja rumpali Nicolas Polo ovat bändissä Barilari, joka on Rata Blancan Adrian Barilarin sooloprojekti. Sessiomuusikkoina vuosien takaa on tuttuja nimiä.:)
        https://en.wikipedia.org/wiki/Barilari
        http://www.metal-archives.com/artists/Guillermo_d'Medio/110114
        Kitaristi Alex Scholpp on tehnyt Tarjan kanssa yhteistyötä soolouran alusta alkaen.
        http://www.metal-archives.com/artists/Alex_Scholpp/10598
        https://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Scholpp


      • voiceofjoy

      • voiceofjoy

    • voiceofjoy
    • floristiminäkin

      No voihan se olla, mutta harva kestää kuunnella Tarjaa. Eiköhän nämä ole pitkälti makukysmyksiä. Toisaalta jo Anetesta huomattiin, että hän kaikkine puutteineen korvalle Tarjaa miellyttävämpi, Floor on huippu.

      • tosiharvaa

        Harva ;)) sulla on erikoinen käsitys "harvasta". Ehkä sun kannattaa puhua vaan omista tuntemuksistas ;]]


    • jepjepjepjepulis

      Nightwishing suosiosta 50 % kuuluu tarjalle. Toinen 50 % tuomakselle. Tarjan potkujen jälkeen, bändi ei ole ollut entisensä. Tämä uusi solisti on ihan kohtuullinen korvike Tarjalle, mutta ei se sama bändi enää ole.

      • läpäläpäpaskaa

        NW ei ole koskaan ollut niin suosittu kuin nykyään. Festivaaleilla nimi on noussut jo toiseen riviin sieltä kolmannesta missä oli Olzonin ja neljännestä missä oli Turusen aikaan. NW on nykyään samalla tasolla Ramsteinin ja Disturbedin etc kanssa ja yläpuolella vain todella isot nimet (Metallica, AC/DC, Iron Maiden etc)


      • Essab

      • juurikinniin
        Essab kirjoitti:

        Kyllä vain. Missäs kohtaa Nightwishi on Download festifalin ohjelmistossa.. kakkosena heti Iron Maidenin jälkeen. Että silleen.

        https://downloadfestival.co.uk/lineup/poster

        Tätä juuri tarkoitin - suurempi kuin koskaan ja kaukana kuolleesta,


      • Kunniasillejollesekuuluu

        Vai että 50% Nightwishin suosiosta olisi Tarjan ansiota ja loput 50% Tuomaksen ansiota. Näin ei ole varmasti. Tämän logiikan mukaan Tarjan pitäisi nyt soolourallaan olla suurin piirtein yhtä suosittu kauin Nightwish, vaan kun on kaukana siitä. Luova voima Nightwishin takana oli ja on edelleen Tuomas. Toki Tarjalla oli osuutta Nightwishin suosion nousussa, mutta se osuus ei ollut ratkaiseva. Nightwish olisi menestynyt kenen tahansa hyvän naislaulajan kanssa. Lisäksi vielä, osa Nightwishin faneista ei edes tykännyt Tarjan äänestä mutta kestivät häntä Tuomaksen sävellysten ja Marcon takia.


      • jepjepjepjepulisjep

        No prosenteista voidaan aina kiistellä, mutta mistäs Holopainen olisi pieraissut toisen oopperatyylillä metallia laulavan naislaulajan Kiteellä 90-luvulla? He olivat sentään nuoruuden tovereita ja yhdessä he tämän bändin kehittivät ja ideoivat (Vuorisen kanssa). Kannattaa tutustua bändin historiaan, jos väittää olevansa fani.

        Minusta on väärin, että Turusen ansioita kokoajan yritetään jälkikäteen mitätöidä tälläkin palstalla. Varmaan muukin laulaja olisi voinut laulaa Holopaisen musiikkia, mutta olisiko se johtanut sellaiseen suursuosioon? Ja olisiko hän saanut rekrytoitua yhtä taitavan laulajan? Vähän epäilen. Tottakai holopainen on luova voima, mutta Turusen tulkinnnan ansiosta bändi erottui massasta ja nousi suosioon. Tarjan ansiosta suuri yleisö suomessa kiinnostui bändistä ja Tarja oli suorastaan jumalallisessa asemassa erityisesti Etelä-Amerikassa.

        Sekin kannattaa muistaa, että Holopainen oli myös alkuaikoina melkoisen ujo ja syrjäänvetäytyvä. Nykyään hän vetää toki aivan suvereenisti mediajutut, mutta alussa Turunen hoiti supliikkimimminä lauluhommien ohella myös edustamisen.

        En minä väitä, että bändin uudellenjärjestely oli väärin, kun homma ei kertakaikkiaan enää toiminut, mutta kyllä Turusen merkitys oli kiistaton.


      • niinsiistuota
        jepjepjepjepulisjep kirjoitti:

        No prosenteista voidaan aina kiistellä, mutta mistäs Holopainen olisi pieraissut toisen oopperatyylillä metallia laulavan naislaulajan Kiteellä 90-luvulla? He olivat sentään nuoruuden tovereita ja yhdessä he tämän bändin kehittivät ja ideoivat (Vuorisen kanssa). Kannattaa tutustua bändin historiaan, jos väittää olevansa fani.

        Minusta on väärin, että Turusen ansioita kokoajan yritetään jälkikäteen mitätöidä tälläkin palstalla. Varmaan muukin laulaja olisi voinut laulaa Holopaisen musiikkia, mutta olisiko se johtanut sellaiseen suursuosioon? Ja olisiko hän saanut rekrytoitua yhtä taitavan laulajan? Vähän epäilen. Tottakai holopainen on luova voima, mutta Turusen tulkinnnan ansiosta bändi erottui massasta ja nousi suosioon. Tarjan ansiosta suuri yleisö suomessa kiinnostui bändistä ja Tarja oli suorastaan jumalallisessa asemassa erityisesti Etelä-Amerikassa.

        Sekin kannattaa muistaa, että Holopainen oli myös alkuaikoina melkoisen ujo ja syrjäänvetäytyvä. Nykyään hän vetää toki aivan suvereenisti mediajutut, mutta alussa Turunen hoiti supliikkimimminä lauluhommien ohella myös edustamisen.

        En minä väitä, että bändin uudellenjärjestely oli väärin, kun homma ei kertakaikkiaan enää toiminut, mutta kyllä Turusen merkitys oli kiistaton.

        Suomessa on monta ihan oikeaakin oopperalaulajaa ja kyllä niitä olisi löytynyt, jos ei KIteeltä niin myöhemmin muualta.

        Kyllä laulajia maailmassa riittää...


    • Anette on parempi kuin Tarja ja Floor. Anette ajan "Amaranth" mielestäni Nightwishin paras biisi. Tarja ajalta hyviä ovat "Elvenpath" ja "Nemo", mutta mielestäni Anette on parempi laulaja kokonaisuudessaan. Jossain biisissä esimerkiksi Nemossa Tarja on ehkä parempi kuin Anette.

      Floor ei pärjää kahdelle aikaisemmalle kuin englanninkielen taidossa. Jouduin viime vuonna lahjottamaan Nightwishin silloin uusimman "Floor"-levyn kreikkalaiselle ystävälleni. Kreikkalainen bööna otti Nightwishin levyn hevarina vastaan, mutta itse en siitä pitänyt. Anette ja Tarja aika oli parempaa kuin Floor hetken uusimmassa Nightwishissä.

      Bye, bye Tarja ja miksei myös pian Floor! Bändi on minusta hyvä ja diggaan sitä, mutta viimeinen laulaja saisi olla parempi! Täytyy myöntää se, että Tarjan aikaan bändi oli parempi ainakin laulajan osalta! Miksei Floorista voi tulla vuosien kuluessa parempi, mutta en nyt diggaa häntä toisin kuin Tarjaa ja Anettea.

      Jokatapauksessa Nightwish on vieläkin hyvä bändi ja siitä on kiva puhua ulkomaalaisille positiiviseen sävyyn.

      • voiluojasentään

        Holopainen sanoo, että Amaranth on hänen nopeiden syntynyt biisinsä ja siltä se kuulostaakin.

        Pop-lauja Olzon on kevyesti huonoin NW laulaja...


      • voiluojasentään kirjoitti:

        Holopainen sanoo, että Amaranth on hänen nopeiden syntynyt biisinsä ja siltä se kuulostaakin.

        Pop-lauja Olzon on kevyesti huonoin NW laulaja...

        Minusta Amaranth on parasta Nightwishiä. Parhaillaan YouTubesta soi taustalla tietokoneessani kyseinen biisi - 83 miljoona kuuntelua sillä on Tubessa. Sillä perusteella kyseinen biisi on ainakin Internetissä Nightwishin suosituin biisi. Minusta se on NW:n paras ja Anette Olzon paras laulaja! Luonnollisesti on perusteita pitää Tarjaakin jollakin kriteereillä parhaimpana, mutta ei mielestäni milloinkaan Flooria.

        Anette laulaa hyvin myös muita biisejä esimerkiksi "Bye Bye"! Onko Tarjan puolustajia netissä? Miksi Tarja on parempi kuin Anette?


    • semmostaseon

      Tarja oli alkuperäinen laulaja ja hänen ansiostaan musakeskusteluun tuli tämä "oopperametalli" tai "oopperahevi". Itse olin aivan myyty kuin kuulin ekaa kertaa. Se oli aivan ainutlaatuinen soundi... Aivan ihana bändi kaikilla tavoin. Sääli että tuli eripuraa.

      Anetten liittyessä, tuli paljon popimpi meininki. Ei mimmi huono laulaja ole missään nimessä, mutta aikamoinen shokki itselleni tuo muutos. Ei juuri tunnistanut samaksi bändiksi. Ei mitään pahaa sanottavaa hänestä. Päinvastoin sympaattinen nainen. Silti itselleäni kiinnostus lopahti jotenkin.

      Minua muuten ärsyttää tavallaan se tapa millä osa nightwishfaneista koitti tämän laulajavaihdoksen aikana mitätöidä Tarjan ansioita ja merkitystä. Se jotenkin jätti pahan maun suuhun. Edelleenkin, tarjan ajoista ei kannata paljon mennä juttelemaan virallisille sivuille, missä on vain yksi hyväksytty totuus.

      Sama homma muuten Anetten suhteen. Hänestäkin yritettiin monien "fanien" toimesta tehty syntipukkia, kun tuli niitä vaikeuksia. Eikä hänenkään kohtelu ollut kaikkein reiluinta. Samanlaista likapyykkiä ei onneksi pesty julkisuudessa, mutta kyllähän sieltä rivien välistä saattoi lukea yhtä sun toista.

      Tämä Floori on sitten jonkinlainen kompromissi näiden kahden tyylin väliltä. Henkilönä hän on varmaan paljon kovempi kuin nämä kaksi aikaisempaa laulajaa, ja pitää ehkä enemmän puoliaankin.

      • semmostaseon: "Tarja oli alkuperäinen laulaja ja hänen ansiostaan musakeskusteluun tuli tämä "oopperametalli" tai "oopperahevi". Itse olin aivan myyty kuin kuulin ekaa kertaa. Se oli aivan ainutlaatuinen soundi... Aivan ihana bändi kaikilla tavoin."

        Täytyy tunnustaa se, että jossain lauluissa alkuperäisellä laulaja Tarjalla on tosi hieno ääni. Mielestäni Anette popimpi tyyli oli hyvä vain bändille. Valitettavasti Floor ei ole samaa tasoa kuin aiemmat laulajat, miksi en enää niin hirvittävästi diggaa uudempaa Nightwishiä.

        Yhdessä vitsissä Nightwishin Tarja herää aamulla eräs paikka märkkänä. Puoliääneen kuin ajatuksissaan hän Kiteen murteella pohtii argentiinalaiselle puolisolleen: 'Marcello sie varmaan "nait vissiin" (nightwishiin) miua miun nukkuessa viime yönä.' Kerrottuna tuo kuulostaa paremmalta. Tuo ei tainut olla Kiteen seudun murretta, ainakin jotakin sinne päin.

        Ehkä ilman tätä argentiinalaista Tarja olisi ollut bändin laulajana vielä tänä päivänäkin? Mitä mieltä olette?


      • 012MXTR12

        Kiitos Tarja kommentista, ihan ite vauvaiduit kirjoittamaan?


      • semmostaseon
        SININEN.ENKELI kirjoitti:

        semmostaseon: "Tarja oli alkuperäinen laulaja ja hänen ansiostaan musakeskusteluun tuli tämä "oopperametalli" tai "oopperahevi". Itse olin aivan myyty kuin kuulin ekaa kertaa. Se oli aivan ainutlaatuinen soundi... Aivan ihana bändi kaikilla tavoin."

        Täytyy tunnustaa se, että jossain lauluissa alkuperäisellä laulaja Tarjalla on tosi hieno ääni. Mielestäni Anette popimpi tyyli oli hyvä vain bändille. Valitettavasti Floor ei ole samaa tasoa kuin aiemmat laulajat, miksi en enää niin hirvittävästi diggaa uudempaa Nightwishiä.

        Yhdessä vitsissä Nightwishin Tarja herää aamulla eräs paikka märkkänä. Puoliääneen kuin ajatuksissaan hän Kiteen murteella pohtii argentiinalaiselle puolisolleen: 'Marcello sie varmaan "nait vissiin" (nightwishiin) miua miun nukkuessa viime yönä.' Kerrottuna tuo kuulostaa paremmalta. Tuo ei tainut olla Kiteen seudun murretta, ainakin jotakin sinne päin.

        Ehkä ilman tätä argentiinalaista Tarja olisi ollut bändin laulajana vielä tänä päivänäkin? Mitä mieltä olette?

        Tuo oli aika hyvä juttu pakko myöntää. Kiteen rules. :D

        Luulen, että tiet olisvat jossain vaiheessa joka tapauksessa menneet erilleen. Tarja halusi lopulta tehdä soolouraa ja henkilökemiat olisivat joka tapauksessa menneet ristiin. Minä luulen, että bändin äijiä jotenkin kismitti se, että Tarja oli sellainen keulakuva ja stara. Ei siinä yksi managerimies lopulta ollut kovin ratkaiseva. Syyt olivat paljon syvemmällä bändin kemioissa.

        Anette oli lopulta aika hyvä valinta siinä mielessä, että kukaan ei voinut ajatellekkaan hänen kopioivan tarjaa. Kyllä tuo Amaranthkin on hyvä biisi, kuuntelen mielelläni, mutta ei se ihan sama bändi enää ole. Silti hyvää musaa kuitenkin. Ajan kanssa nämä kappaleet ehkä saavat lisää ylistystäkin.

        Nyt tästä uusimmasta kokoonpanosta olen innostunut kaikkein vähiten. En tiedä mistä se johtuu. Ehkä vaan olen kasvanut ulos nightwishin fanittamisesta. Vanhoja levyjä kyllä kuuntelen mielelläni edelleen :)


      • semmostaseon kirjoitti:

        Tuo oli aika hyvä juttu pakko myöntää. Kiteen rules. :D

        Luulen, että tiet olisvat jossain vaiheessa joka tapauksessa menneet erilleen. Tarja halusi lopulta tehdä soolouraa ja henkilökemiat olisivat joka tapauksessa menneet ristiin. Minä luulen, että bändin äijiä jotenkin kismitti se, että Tarja oli sellainen keulakuva ja stara. Ei siinä yksi managerimies lopulta ollut kovin ratkaiseva. Syyt olivat paljon syvemmällä bändin kemioissa.

        Anette oli lopulta aika hyvä valinta siinä mielessä, että kukaan ei voinut ajatellekkaan hänen kopioivan tarjaa. Kyllä tuo Amaranthkin on hyvä biisi, kuuntelen mielelläni, mutta ei se ihan sama bändi enää ole. Silti hyvää musaa kuitenkin. Ajan kanssa nämä kappaleet ehkä saavat lisää ylistystäkin.

        Nyt tästä uusimmasta kokoonpanosta olen innostunut kaikkein vähiten. En tiedä mistä se johtuu. Ehkä vaan olen kasvanut ulos nightwishin fanittamisesta. Vanhoja levyjä kyllä kuuntelen mielelläni edelleen :)

        semmostaseon: "Nyt tästä uusimmasta kokoonpanosta olen innostunut kaikkein vähiten. En tiedä mistä se johtuu. Ehkä vaan olen kasvanut ulos nightwishin fanittamisesta. Vanhoja levyjä kyllä kuuntelen mielelläni edelleen :)"

        Sama täällä vanhoja levytyksiä tulee kuunneltua, mutta yhden Floorin aikaisista levyistä lahjoitin pois, kun ei enää oikein napannut. Kaksi aikaisempaa laulajaa oli parempia.


    • Itsetykkäänkylläkin

      Aloin kuuntelemaan vasta flooria.

    • Jurrin_Ykä

      Ainoastaan idootti tai musiikista täysin ymmärtämätön voi nillittää vuodesta toiseen "Tarja rakas, tuu takas".
      Nightwish ei ole oopperaa, eikä edes aina metallia, hevistä puhumattakaan. Toisaalta Tarja Turunen ei ole oopperalaulaja, ei ole sitä koskaan ollut. Tarjan suurin ongelma on laulutekniikan yksipuolisuus ja epäpuhtaus. Kun hän laulaa nykyisin jonkun Nightwishin aikaisen pravurinsa se kuulostaa aika kamalalta. Tarjan laulutekniikka riittää siihen tarkoitukseen missä roolissa hän on faneilleen ja Mr Cabulille ollut - lypsylehmä. On toki hyvä, että Tarja pystyy elättämään perheensä, hänellä on edelleen vanhaa fani-ryhmää. Ei Tarjan suosio tai epäsuosio ole Nightwishilta pois, päin vastoin.
      Tosiaan, Tarjalla ei ole musiikillisesti uutta anettavaa Nightwishille, ainoastaan muistot.
      Jos asia ei ole näiden vuosien aikaan selvinnyt, sanon sen nyt: Nightwishin suosio pohjaa loistavaan musiikkiin, tarttuviin kauniisiin melodioihin. Ne toimivat akustisesti, pelkkinä pianoesityksinä tai sinfonisella orkesterillä ja kuorolla höystettynä. Tämä kaikki on yhteistä hyvälle musiikille, joka soi ja viihdyttää myös ilman solistia.
      Floor Jansen on bändille onnenkantamoinen. Toki Floor tunnettiin bändin- ja fanien kesken aijemmin, jopa joku taisi ehdottaa tyttöstä 2005 jälkeen solistiksi. Muistan lukeneeni 2007 Nightwish-foorumilta Floorin onnittelut Annetelle, joten läheltä liippasi.

      • mielenkiintoistasinänäs

        Turunen vaihtoi pop-ääneen ja saa nyt paskaa päällensä. Katsokaapa youtubesta "No bitter endin" lkommentteja.

        Floor on sanonut haastattelussa ettei olisi liittynyt Nightwishiin vuonna 2006 vaikka olisi pyydetty, koska hänellä oli oma rakas bändinsä After Forever vielä silloin...


      • mietinpävain

        Hupaisaa miten Holopaisen fanipojat ja -tytöt juoksevat heti kiihkeästi haukkumaan Tarjaa, kun joku esittää vähän kritiikkiä nykyisestä kokoonpanosta ja vertaa sitä aikaisempaan.

        Minä en kyllä ymmärrä oikeasti noin vihamielistä reaktiota. Tässähän nyt puhutaan ihan vaan musiikista, eikä mistään uskonnosta tai politiikasta. Minusta aika ala-arvoisesti sanottu Turusesta tuo "lypsylehmä".

        Nightwish on hieno bändi, mutta sillä on kyllä melkoisesti vittumaisia faneja.. Silti musaa kyllä mielellään kuuntelee, mutta tuo fanatismi kyllä oudoksuttaa.

        ps. Kannattaa lukea soundista Holopaisen haastattelu (http://www.soundi.fi/uutiset/tuomas-holopainen-soundille-tarjan-kanssa-hoidimme-asian-aarimmaisen-ei-ammattimaisesti/) , jossa hän toteaa:

        "Tuomas haluaa oma-aloitteisesti palata hetkeksi vuosikymmenen takaiseen Tarja Turusen erottamiseen.

        − Tarjan kanssa hoidimme asian äärimmäisen ei-ammattimaisesti. Asiat meni niin kuin niiden piti mennä, mutta tapa millä se tehtiin oli huono. Sen voivat meistä kaikki myöntää, Tuomas tunnustaa.

        − Nurkkaan ajettu eläin ei toimi järkevästi, se haluaa vain pois nurkasta keinolla millä hyvänsä. Mutta siinä tilanteessa kaikki toimivat väärin, se oli erittäin huonosti hoidettu tilanne."


      • Jurrin_Ykä
        mietinpävain kirjoitti:

        Hupaisaa miten Holopaisen fanipojat ja -tytöt juoksevat heti kiihkeästi haukkumaan Tarjaa, kun joku esittää vähän kritiikkiä nykyisestä kokoonpanosta ja vertaa sitä aikaisempaan.

        Minä en kyllä ymmärrä oikeasti noin vihamielistä reaktiota. Tässähän nyt puhutaan ihan vaan musiikista, eikä mistään uskonnosta tai politiikasta. Minusta aika ala-arvoisesti sanottu Turusesta tuo "lypsylehmä".

        Nightwish on hieno bändi, mutta sillä on kyllä melkoisesti vittumaisia faneja.. Silti musaa kyllä mielellään kuuntelee, mutta tuo fanatismi kyllä oudoksuttaa.

        ps. Kannattaa lukea soundista Holopaisen haastattelu (http://www.soundi.fi/uutiset/tuomas-holopainen-soundille-tarjan-kanssa-hoidimme-asian-aarimmaisen-ei-ammattimaisesti/) , jossa hän toteaa:

        "Tuomas haluaa oma-aloitteisesti palata hetkeksi vuosikymmenen takaiseen Tarja Turusen erottamiseen.

        − Tarjan kanssa hoidimme asian äärimmäisen ei-ammattimaisesti. Asiat meni niin kuin niiden piti mennä, mutta tapa millä se tehtiin oli huono. Sen voivat meistä kaikki myöntää, Tuomas tunnustaa.

        − Nurkkaan ajettu eläin ei toimi järkevästi, se haluaa vain pois nurkasta keinolla millä hyvänsä. Mutta siinä tilanteessa kaikki toimivat väärin, se oli erittäin huonosti hoidettu tilanne."

        Vaikka asiaa kuinka väännetään ja käännetään fakta on se , että Cabuleille nousi kusi päähän, ei Tuomakselle eikä bändille. Kun vitutuskäyrä nousi kohti kattoa, jotain oli tehtävä ja Taape sai kenkää.
        Taapen (Cabulit) erotus poiki kaksi asiaa; musiikki pystyi uudistumaan ja keikat sujuivat terveeltä pohjalta. Mr Cabulilla pyöri dollarit silmissä, mutta hän ei tajunnut sitä miten ne taalat hankitaan. Nyt bändi on valmis stadionkeikkoihin, mutta ei 2000 luvun alussa.


      • NW-Defender
        mietinpävain kirjoitti:

        Hupaisaa miten Holopaisen fanipojat ja -tytöt juoksevat heti kiihkeästi haukkumaan Tarjaa, kun joku esittää vähän kritiikkiä nykyisestä kokoonpanosta ja vertaa sitä aikaisempaan.

        Minä en kyllä ymmärrä oikeasti noin vihamielistä reaktiota. Tässähän nyt puhutaan ihan vaan musiikista, eikä mistään uskonnosta tai politiikasta. Minusta aika ala-arvoisesti sanottu Turusesta tuo "lypsylehmä".

        Nightwish on hieno bändi, mutta sillä on kyllä melkoisesti vittumaisia faneja.. Silti musaa kyllä mielellään kuuntelee, mutta tuo fanatismi kyllä oudoksuttaa.

        ps. Kannattaa lukea soundista Holopaisen haastattelu (http://www.soundi.fi/uutiset/tuomas-holopainen-soundille-tarjan-kanssa-hoidimme-asian-aarimmaisen-ei-ammattimaisesti/) , jossa hän toteaa:

        "Tuomas haluaa oma-aloitteisesti palata hetkeksi vuosikymmenen takaiseen Tarja Turusen erottamiseen.

        − Tarjan kanssa hoidimme asian äärimmäisen ei-ammattimaisesti. Asiat meni niin kuin niiden piti mennä, mutta tapa millä se tehtiin oli huono. Sen voivat meistä kaikki myöntää, Tuomas tunnustaa.

        − Nurkkaan ajettu eläin ei toimi järkevästi, se haluaa vain pois nurkasta keinolla millä hyvänsä. Mutta siinä tilanteessa kaikki toimivat väärin, se oli erittäin huonosti hoidettu tilanne."

        Aivan selvä kateellinen luuseripaska. Totuus tuhoaa kaltaisesi mitättömät luuserit. Ja hyvä niin.


      • sallinappanahka
        mietinpävain kirjoitti:

        Hupaisaa miten Holopaisen fanipojat ja -tytöt juoksevat heti kiihkeästi haukkumaan Tarjaa, kun joku esittää vähän kritiikkiä nykyisestä kokoonpanosta ja vertaa sitä aikaisempaan.

        Minä en kyllä ymmärrä oikeasti noin vihamielistä reaktiota. Tässähän nyt puhutaan ihan vaan musiikista, eikä mistään uskonnosta tai politiikasta. Minusta aika ala-arvoisesti sanottu Turusesta tuo "lypsylehmä".

        Nightwish on hieno bändi, mutta sillä on kyllä melkoisesti vittumaisia faneja.. Silti musaa kyllä mielellään kuuntelee, mutta tuo fanatismi kyllä oudoksuttaa.

        ps. Kannattaa lukea soundista Holopaisen haastattelu (http://www.soundi.fi/uutiset/tuomas-holopainen-soundille-tarjan-kanssa-hoidimme-asian-aarimmaisen-ei-ammattimaisesti/) , jossa hän toteaa:

        "Tuomas haluaa oma-aloitteisesti palata hetkeksi vuosikymmenen takaiseen Tarja Turusen erottamiseen.

        − Tarjan kanssa hoidimme asian äärimmäisen ei-ammattimaisesti. Asiat meni niin kuin niiden piti mennä, mutta tapa millä se tehtiin oli huono. Sen voivat meistä kaikki myöntää, Tuomas tunnustaa.

        − Nurkkaan ajettu eläin ei toimi järkevästi, se haluaa vain pois nurkasta keinolla millä hyvänsä. Mutta siinä tilanteessa kaikki toimivat väärin, se oli erittäin huonosti hoidettu tilanne."

        Pisti silmään, sehän on ollut nyt (2/2015) kelkassa puolitoista vuotta. Ehkä virallisesti, mutta Floor astui lavalle jo 1.10.2012, reilusti yli kaksi vuotta ennen haastattelua. Minä olen nyt kuunnellut Nightwishia puolisentoista vuotta Holopaisen tietämättä. Flooritonta Nightwishia tuskin kuuntelisin.:)


    • sallinappanahka

      Ohjelmisto on näköjään pantu uusiksi sitten, sitten, sitten universumin valovoimaisimman laulajattaren ilmestymisen kokoonpanoon.:)
      Nightwish - Shudder Before the Beautiful & Yours Is An Empty Hope (Live in Kiev 2016)
      https://www.youtube.com/watch?v=ZCn2Nct0Y3E

      • sallinappanahka

    • Tarjafani

      Tarjalla on kauniimpi ääni kuin tällä uudella laulajalla. Hajotkaa siihen fanipojat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      137
      1380
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1205
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      163
      872
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      26
      866
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      746
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      152
      746
    7. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      738
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      733
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      28
      604
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      37
      585
    Aihe