TA Asumisoikeus Jätkäsaari Länsisatamankatu 36

Kentieshaku

Kohde tulossa hakuun lähiaikoina, ilmoitetaan TA:n sivuilla.

122

6302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä-lähtee

      Voi mikä uutinen!
      Hasollakin on tulossa uusia ym. toimijoilla!

    • kiinnostavakohde
      • faarae

        Miten näitä oikein haetaan, kun olen aiemmin jättänyt vain Hasolle, mutta tästä TA:n systeemistä ei saa mitään selvää, että voiko haun kohdentaa juuri tiettyyn toivomaansa huoneistoon.


      • Tarjouksen.saanut

        Muistaakseni haetaan tässä vaiheessa vain kohteen tasolla, ei asuntojen. Jos numerosi on riittävän pieni, lähettävät sitten aikanaan sinulle kirjeen jossa todetaan: olet sijalla 68 kaikkiin kohteen 50 asuntoon. Tuosta sitten alkaa se neuvotteluprosessi mitä tiettyä asuntoa olet hakemassa.


    • keeukkonen
    • Miappi

      Millaisillas numeroilla kukakin on alustavasti suunnitellut hakevansa näitä? Onko yhtä kova tunku kuin Hasolle: sijainti kun on hyvä mutta vastikkeet todennäköisesti kalliimpia?

    • Hyvämesta

      Ajattelin hakea pientä asuntoa tästä, mutta vähän hassua kyllä, että "vihreän" talon edestä kulkee ajorata. Ja rakentamisen pauke kuuluu kauas tulevaisuuteen. Tässä mielessä Sandis oli kyllä parempi. Mutta yhteisöstä voi tulla kiva - pahimmat perusjuntit eivät astu jalallakaan vihreistä Vihreimpään.

    • Kauhistuttaaajatuskin

      En muuttaisi. Hirvittävä tuulinen rakennustyömaa.

      • Jätkäsaarelainen

        Kävin illan pimeydessä katsomassa Länsisatamankatu 36:n tonttia. Alue oli aidattu eikä pimeässä nähnyt kyltissä olevia tietoja asunnoista, mutta otin kännykällä kuvan kyltistä. Sen mukaan taloon on tulossa seuraavan kokoisia asuntoja:

        19 kpl 2h kt, 50 m2
        16 kpl 3h kt, 56-56,5 m2
        5 kpl 3h k, 68,5 m2
        7 kpl 3h kt, 69 m2
        8 kpl 4h k, 82 m2.

        Arvioitu valmistuminen 6/2017 (tuskin mahdollista). Asuntojen keskipinta-alaksi tulee noin 60,5 m2. Tuon mukaan asuntoihin ei tulisi saunoja. Taloon ei tulisi ollenkaan kovin pieniä asuntoja, ja aika pieniä ovat huoneet noissa 56-56,5 m2:n kolmen huoneen asunnoissa. Tontin takaa kulki rekkoja, jotka olivat oletettavasti menossa kohti Crusellin siltaa, mutta rekkojen kulku Crusellin sillan kautta loppuu tulevaisuudessa. Rekat määrätään kulkemaan Tyynenmerenkatua pitkin. Talolta on noin 400 metrin matka ratikka 8:n päätepysäkille ja sama matka 9:n Bunkkerin pysäkille, tällä hetkellä työmaa-aitojen takia ehkä 600 metriä Bunkkerin pysäkille.

        Talolta on suora näköyhteys nykyiseen Länsiterminaaliin, mutta uusi satamarakennus valmistuu 500 metriä etelämmäksi. Ylimmistä kerroksista pitäisi olla merinäköala.

        Jännä nähdä vastikkeiden hinnat.


      • hiphei123

        Luulen että tästä voi saada korkeammallakin numerolla asunnon. Kahdesta syystä:

        1) Ei ole HASO, vaan TA. TA'n kohteissa on aina vähemmän hakijoita koska vuokrat on korkeammat. Halvimman asunnon hinta pyörii tässä varmaan 700€/kk paikkeilla.

        2) Tähän ei ole yhden hengen asuntokuntia muuttamassa, koska ei ole pieniä asuntoja tarjolla. Isompiin on aina vähemmän hakijoita.


      • Jätkäsaareen
        hiphei123 kirjoitti:

        Luulen että tästä voi saada korkeammallakin numerolla asunnon. Kahdesta syystä:

        1) Ei ole HASO, vaan TA. TA'n kohteissa on aina vähemmän hakijoita koska vuokrat on korkeammat. Halvimman asunnon hinta pyörii tässä varmaan 700€/kk paikkeilla.

        2) Tähän ei ole yhden hengen asuntokuntia muuttamassa, koska ei ole pieniä asuntoja tarjolla. Isompiin on aina vähemmän hakijoita.

        On siellä näköjään 19 kaksiota ja myös hyvin pieniä kolmioita. Kyllä noihin yhden hengen asuntokuntia muuttaa. Oma ryhmänsä ovat lisäksi eronneet isät/äidit, jotka ovat tosin yksin kirjoilla mutta lapset saattavat asua puoletkin ajasta asunnossa.


    • Ehkä_Kiinnostaa

      Luultavasti haen numerolla 4XXXX neliöitä tai kolmioita, riippuu vastikkeesta ja asunnon pohjista. Jätkäsaari asuinpaikkana kiinnostaisi kovastikin ja HASO:n seuraavien Jätkäsaaren kohteiden (Sandiksen jälkeen) valmistumisesta ei ole tietoa.

    • Jätkäöööö

      Nyt mennään huhtikuuta, piti tulla haluun jo tammikuussa. Mikähän mättää, ei voi olla enää Sandiksen keskeneräisen asuntohaun vaikutusta. Em.listassa on 55 asuntoa, onko kyseessä ne asumisoikeusasunnot vai samaan kiinteistöön tulevat vuokra-asunnot?

      • Jätkäsaarelainen

        Otin kuvan Länsisatamankatu 36:n kyltistä. Se on asumioikeustalon osoite, vuokratalolla on eri osoite. Kyltissä lukee TA-asumisoikeus Oy rakennuttaa asumisoikeusasuntoja, Länsisatamankatu 36 ja sitten nuo tiedot asunnoista ja pääurakoitsijasta ym.

        Vaikea sanoa, miksi on viivästynyt. Eihän Sandiksen hakukaan ole vielä täysin valmis. Ta osaisi varmaan itse kertoa.


      • luulisin_niin

        TA:lta markkinoidaan muita asuntoja tällä hetkellä. Voihan olla että syy on taktinen. Jätkäsaaren asunnot tekevät helposti kauppaa joten on syytä yrittää myydä ensin vähemmän suositummat kohteet.


      • tammihelmimaalis

        "piti tulla haluun jo tammikuussa"
        Kuka näin on sanonut. Ei noi TA:n kohteet oo ennenkään tullu hakuun ennen rakentamisen alkua. Rosalankujalla taidettiin olla jo kolmatta kerrosta pystyttämässä kun haku alkoi.


      • Jätkäsaarelainen

        TA:n Malminkartanon asumisoikeusasuntojen ensimmäinen haku on päättynyt ja nyt asuntoihin on menossa jatkuva haku. Asuntojen haku alkoi näköjään tasan vuotta ennen kuin talon pitäisi valmistua, 27.2.2016 alkoi haku ja arvioitu valmistuminen on 27.2.2017.

        Jos samalla aikataululla mentäisiin Länsisatamankatu 36:n kanssa, niin voisi kuvitella haun alkavan 6/2016, kun arvioitu valmistuminen on 6/2017.


    • uutiskirjekin

      Itselläni tieto, että haku loppukesästä. En muista, että mistä näin olen lukenut.

    • Tatattatatatatatataaaaaa

      Loppuvuodesta 2015 TA:sta kerrottiin että haku Tammikuussa, sitten helmikuussa, sitten pian, ja nyt kerrotaan että lähitulevaisuudessa.
      On muuten ensimmäinen tällainen talo laatuaan - en kyllä kattohuoneistoa uskaltaisi ostaa.

    • Tämän_päivän_tieto

      Kysyessäni tänään haun aikataulua, sain vastaukseksi että markkinointi alkaisi viikolla 19 tai 20 eli 9.5 tai 16.5 alkavalla viikolla.

    • Nyt_löytyy_tiedot

      Nyt asunnot löytyvät ainakin Oikotie.fi sivustolta, haku alkaa 7.5.

    • MeinasinjohakeA

      Ta:n sivuilla voi jo tehdä hakemuksen. Itse taidan jättää väliin, vaikka kaupunkiasuminen houkuttaisikin. Suurimmat syyt: saunan puute ja avokeittiö-olohuone. Täytyy vielä funtsia.

      • haussamukana

        Täältä löytyy yks hakija, mutta ei taida numero riittää vaikka vastike onkin korkeempi kuin HASOn kohteissa ja parvekkeet on miniatyyrikokoa eikä parvekkeiden suuntakaan ole optimaalinen.

        Sen lisäksi en usko ton viherhomman toimivuuteen käytännössä ja näen jo sielunisilmissä kuinka viherosastolle laitetaan valvontalameroita kun Laila epäilee Leilan käyneen yöllä leikkaamassa Lailan ruohosipulit.

        Sen lisäksi jos sinne muuttaa lapsiperheitä muuttuvat ne yhteiset terassitilat lasten leikkipaikoiksi ja sitä meteliä ei kestä erkkikään eli jos muutatte niin valitkaa kämppä mahdollisimman kaukaa niistä yhteistiloista.


    • Hyvältä.vaikuttaa

      Fiksusti toteutettu kohde TA:lta. Huomioita:
      -hinnoittelu vähintäänkin kohtuullinen etenkin kantakaupungin kohteeksi
      -myös pieniä kolmioita, joiden vuokrat hyvinkin kilpailukykyiset. Perheet voivat itse päättää haluavatko hieman tilavampaa lähiöistä vai kompaktia Etelä-Helsingistä
      -osa kaksioista poikkeeaa pohjaratkaisultaan perinteestä, hyvä näin
      -TA:lla tässäkin kohteessa puolet lyhyempi odotusaika kauppojen teosta talon valmistumiseen HASO:oon verrattuna, mitä pidän hyvänä

      Miinuksena runsas liukuovien käyttö makuuhuoneissa. Eivät varmasti yhtä äänitiiviitä kuin perinteiset ovet, ongelma etenkin lapsipeheille.

      • Liukuovista

        Liukuovia oli myös runsaasti Sandiksen perheasunnoissa. Ne sai kuitenkin muutettua tavallisiksi laakaoviksi. Tulee tosin kalliiksi.


    • awaa

      Erityisesti 57 neliön kolmio vaikuttaa herkulta. Siinä on tilaa niin yhdelle, kahdelle kuin lapsiperheellekin. Ylimääräisestä huoneesta voisi tehdä vaikka työhuoneen, jolloin se ei olisi edes liian iso yhdelle hengelle. Vastike on myös pienempi kuin esim. Hekan pitsibetoni-vuokratalossa, joten hinnaltaan tämä on varsin kohtuullinen. Myös asuntoon liitetty varastokomero on hieno idea. Jos ei olisi Sandiksessa tärpännyt, niin tämä olisi ollut varteenotettava vaihtoehto.
      Luultavasti pienet asuntokohtaiset parvekkeet selittyy sillä, että yhteisiä vihertiloja on niin paljon.

      • ksaksssaaa

        "Myös asuntoon liitetty varastokomero on hieno idea"
        Joidenkin mielestä näköjään sekin voi olla hyvä asia, että huoneistokohtaisia kellarikomeroita ei ole.

        "Vastike on myös pienempi kuin esim. Hekan pitsibetoni-vuokratalossa"
        Ne vuokrat mitä minä olen HEKAn kohteissa nähnyt niin on ollu uusissa kantakaupunkikohteissa samaa luokkaa tai alempia kuin tässä TA:n kohteessa eli tarkoitatko, että TA:n miniatyyri 57neliötä kolmiossa, jossa kellarivarastokin on tuotu huoneistoon pienentämään asumispinta-alaa on halvempi jos sitä vertaa johonkin HEKAn 87neliöiseen kolmioon.

        ps.muistakaa hankkia kokoontaitettava tuoli parvekkeelle sillä parvekkeelle aukeavat ovet estävät muunlaisen kalustuksen.


      • awaa

        Heka Länsisatamankatu 23:n vuokra on 14,32 neliöltä. Vaihtopörssissä joku on yrittänyt päästä eroon 61 neliön kaksiostaan, jossa vuokra oli yli 900 euroa. Joten kyllä se on kalliimpi kuin tämä ta:n kohde.
        Se turha roina, joka yleensä lojuu kellarivarastossa, joutaisi paremminkin kiertoon tai kaatopaikalle (auton renkaat on poikkeus). Asunnossa sijaitseva varasto saa ihmiset miettimään, mitä oikeasti tarvitsee säilyttää. Ehkä se onkin ajatuksena tässä ekologisessa kohteessa?


      • Pikkukorjaus
        awaa kirjoitti:

        Heka Länsisatamankatu 23:n vuokra on 14,32 neliöltä. Vaihtopörssissä joku on yrittänyt päästä eroon 61 neliön kaksiostaan, jossa vuokra oli yli 900 euroa. Joten kyllä se on kalliimpi kuin tämä ta:n kohde.
        Se turha roina, joka yleensä lojuu kellarivarastossa, joutaisi paremminkin kiertoon tai kaatopaikalle (auton renkaat on poikkeus). Asunnossa sijaitseva varasto saa ihmiset miettimään, mitä oikeasti tarvitsee säilyttää. Ehkä se onkin ajatuksena tässä ekologisessa kohteessa?

        Se vaan, ettei niitä auton renkaita saisi säilyttää kellarivarastossa. Pelastuslaitos. Paloturvallisuus.


      • awaa
        awaa kirjoitti:

        Heka Länsisatamankatu 23:n vuokra on 14,32 neliöltä. Vaihtopörssissä joku on yrittänyt päästä eroon 61 neliön kaksiostaan, jossa vuokra oli yli 900 euroa. Joten kyllä se on kalliimpi kuin tämä ta:n kohde.
        Se turha roina, joka yleensä lojuu kellarivarastossa, joutaisi paremminkin kiertoon tai kaatopaikalle (auton renkaat on poikkeus). Asunnossa sijaitseva varasto saa ihmiset miettimään, mitä oikeasti tarvitsee säilyttää. Ehkä se onkin ajatuksena tässä ekologisessa kohteessa?

        Pahoittelen, kirjoitin aiemmin väärää tietoa. Katsoin huolimattomasti tuon 57 neliöisen kolmion vastikkeen hinnan. Vastike on siis sama kuin pitsibetonitalossa, ei halvempi. Kantakaupungin asunnoksi kuitenkin ihan siedettävä.


      • palo_tarkastaja
        Pikkukorjaus kirjoitti:

        Se vaan, ettei niitä auton renkaita saisi säilyttää kellarivarastossa. Pelastuslaitos. Paloturvallisuus.

        "Se vaan, ettei niitä auton renkaita saisi säilyttää kellarivarastossa. Pelastuslaitos. Paloturvallisuus."
        HÖPÖHÖPÖ

        Jotkut taloyhtiöt ovat säännöissään kieltäneet auronrenkauden säitytyksen verkkokellareissa vedoten renkaiden aiheuttamaan palokuormaan, mutta pelastuslainsäädäntö ei näin vaadi tekemään.


      • taasniintätä
        awaa kirjoitti:

        Heka Länsisatamankatu 23:n vuokra on 14,32 neliöltä. Vaihtopörssissä joku on yrittänyt päästä eroon 61 neliön kaksiostaan, jossa vuokra oli yli 900 euroa. Joten kyllä se on kalliimpi kuin tämä ta:n kohde.
        Se turha roina, joka yleensä lojuu kellarivarastossa, joutaisi paremminkin kiertoon tai kaatopaikalle (auton renkaat on poikkeus). Asunnossa sijaitseva varasto saa ihmiset miettimään, mitä oikeasti tarvitsee säilyttää. Ehkä se onkin ajatuksena tässä ekologisessa kohteessa?

        "Joten kyllä se on kalliimpi kuin tämä ta:n kohde. "
        HÖPÖHÖPÖ
        Ota selvää niistä vuokrista.


        "Se turha roina, joka yleensä lojuu kellarivarastossa, joutaisi paremminkin kiertoon tai kaatopaikalle (auton renkaat on poikkeus). Asunnossa sijaitseva varasto saa ihmiset miettimään, mitä oikeasti tarvitsee säilyttää."

        Voi elämä näitä selityksiä.


      • onvaikeeta
        taasniintätä kirjoitti:

        "Joten kyllä se on kalliimpi kuin tämä ta:n kohde. "
        HÖPÖHÖPÖ
        Ota selvää niistä vuokrista.


        "Se turha roina, joka yleensä lojuu kellarivarastossa, joutaisi paremminkin kiertoon tai kaatopaikalle (auton renkaat on poikkeus). Asunnossa sijaitseva varasto saa ihmiset miettimään, mitä oikeasti tarvitsee säilyttää."

        Voi elämä näitä selityksiä.

        Pitsibetonitalo on kallis. Varastotilan taas voi käyttää vaatekomerona/huoneena, mutta siihen ei taida höpöhöpömielensäpahoittajan mielikuvitus riittää.


      • Pikkukorjaus
        palo_tarkastaja kirjoitti:

        "Se vaan, ettei niitä auton renkaita saisi säilyttää kellarivarastossa. Pelastuslaitos. Paloturvallisuus."
        HÖPÖHÖPÖ

        Jotkut taloyhtiöt ovat säännöissään kieltäneet auronrenkauden säitytyksen verkkokellareissa vedoten renkaiden aiheuttamaan palokuormaan, mutta pelastuslainsäädäntö ei näin vaadi tekemään.

        Ei ollut eikä ole meidän taloyhtiön säännöissä. Oli palotarkastus ja palotarkastaja määräsi autonrenkaat pois kellarikomeroista. Näin tapahtui meidän taloyhtiössä Helsingissä kymmenen vuotta sitten. En sitten tiedä, oliko tässä tapauksessa jotkin erityiset perusteet vai mikä, mutta näin määräsi.


    • Nökyykö_meri

      Minä taidan laittaa hakemuksen tuonne numerolla 4X XXX, haen luultavasti noita n. 69 m2 kolmioita. Pitää käydä katsomassa ihan paikan päällä miten tuo talo sijoittuu esim merinäköalaa ajatellen, näkyyköhän meri niistä kulmassa olevista kolmioista ?

      • Muutostyöt-tarpeen

        No kiva, mutta onko wessa nyt varmasti keskellä asuntoa ja lähellä makuupaikkasi?
        Siispä nyt kiirellä muutostöitä tilaamaan!
        2 2


      • Jätkäsaarelainen

        Noista 68,5 m2:n ja 57 m2:n asunnoista pitäisi näkyä meri, ainakin ylemmistä. Länsisatamankatu nousee hieman ylämäkeen, kun lähdetään esim. Bunkkerin ratikkapysäkiltä kävelemään kohti TA:n taloa. Jos tulkitsen oikein uuttahelsinkia.fi-nettisivulla olevia tulevan rakentamisen karttoja, niin TA:n talon eteen ei pitäisi tulla mitään rakennusta merinäköalan tielle.

        Huonona puolena noissa asunnoissa on se, että niissä ei ole parvekelasitusta, vaan se pitäisi vielä lisäksi maksaa itse.


      • Lasitukset

        Länsisatamankadun puoleiset parvekkeet on lasitettu ainakin esitteen mukaan, eikö?


      • Jätkäsaarelainen

        Esitteen mukaan kaikki Länsisatamankadun puoleiset parvekkeet lasitetaan, eli suurin osa parvekkeista. Pohjakuvien kohdalla lukee vielä kaikki asunnot, jotka lasitetaan ja ne, joissa on lasitusvaraus.

        Se, mikä on hullua, on, että missään ei kerrota muiden kuin toisen kerroksen asuntojen hinta ja vastike. Ei ole siis luetteloa, missä lukisi jokaisen asunnon hinta ja vastike. Vai onko joku nähnyt jossain kaikki hinnat? Pitäisi hakea tietämättä oikeaa vastiketta. En luultavasti haekaan, mutta varmaan hakijat haluaisivat tietää, mikä ylempien kerrosten asunnoissa on vastike ja hinta.


    • EmmääEnen

      Juu emmäkään sitten hae... jos et sinäkään!

      • Jätkäsaarelainen

        Niin, asun Hason asumisoikeusasunnossa Jätkäsaaressa. En näe syytä vaihtaa huomattavasti edullisempaa ja paremmin varusteltua asuntoa paljon kalliimpaan asumisoikeusasuntoon, vaikka lisätilaa kaipaisinkin.

        Tarkoitus oli ensin hakea, mutta vastikkeet ovat aika korkeat Hasoon verrattuna. Lisäksi TA:lla ne alkavat yleensä nousta heti seuraavana vuonna. Tuo alkuvastike on vielä siedettävä.


    • peraarep

      Muutama huomio kohteesta. Yksi hissi 55asunnolle joista pienin on 50m2 joten aika ruuhka tulee hisseillä olemaan, no kuntohan siinä kasvaa kun rappusten käyttö lisääntyy.
      Parvekkeelle mahtuu kaksi ihmistä seisoskelemaan, mutta istumapaikkojen järjestäminen onkin jo sitten ihan eri juttu.

      Ei verkkokellaria.

      Yhteispuutarhakattosysteemi on yhteinen 55asumisoikeusasunnon ja 63vuokrakämpän kanssa. Prosyyreissä mainostetaan suunnittelun lähtökohtana olleen yhteisöllisyyden, mutta kun suomalainen ei ole yhteisöllinen. Hiton kiva idea periaatteessa, mutta niin on kommunismikin periaatteessa hyvä, mutta kun se ei käytännössä toimi. Näen jo sielunisilmin kuinka yhteisöllisesti asukkaat vääntävät kättä kuka saa käyttöoikeuden ruohosipulilaareihin tai mitä nyt sinne haluaakin kylvää sillä läheskään kaikille ei paikat riitä. Ja toinen vääntö tulee saako terassilla ottaa bisseä jos toistakin ja saako siellä viettää aikaansa muutkin kuin talon asukkaat ja jos ei niin minkälainen passi jaetaan asukkaille, jolla asuminen todistetaan.

      Eteläisillä parvekkeilla pitäis olla aika avoimet näkymät koska etelässä on urheilupuisto eikä mitään korkeita rakennuksia ole siihen suuntaa tulossa. Atlantinkaaren 13-kerroksiset rakennukset sitten peittävät näköalaa lounaaseen.

      • Sosiaalinen.ihminen

        Samaa mieltä yhteisöllisyydestä. Asuminen Helsingissä on muutenkin niin kallista että näistä yhteistiloista en maksaisi senttiäkään lisää.
        Ja täytyy muistaa että Helsingissä jos missä on jo vaikka kuinka paljon tiloja toisten ihmisten tapaamiseen kapakoista kirjastoihin ja kaikenlaisiin kulttuurilaitoksiin ihan vain muutaman mainitakseni.


      • päsperjaakkonen
        Sosiaalinen.ihminen kirjoitti:

        Samaa mieltä yhteisöllisyydestä. Asuminen Helsingissä on muutenkin niin kallista että näistä yhteistiloista en maksaisi senttiäkään lisää.
        Ja täytyy muistaa että Helsingissä jos missä on jo vaikka kuinka paljon tiloja toisten ihmisten tapaamiseen kapakoista kirjastoihin ja kaikenlaisiin kulttuurilaitoksiin ihan vain muutaman mainitakseni.

        Idea yhteisöllisyydestä on ihan kiva, mutta kun käytäntö on näyttänyt, että yhteisöllisyys loppuu jo yhtiön pesutuvan käyttämisessä ja turhan täyteen ahdetussa pyöräkellarissa näistäkin on kokemusta viime talvelta. Karseet väännöt asukaskokouksissa.


    • Mikrokupu

      Juuri tsekkasin hakulomaketta kyseiseen kohteeseen, pähkäilin eikö haettavia asuntoja voi mitenkään tarkemmin eritellä, voi hakea vain köntässä neliömäärän mukaan?

      En myöskään löytänyt tietoja kaikkien asuntojen hinnoista, näkyvillä oli vain esimerkit (halvimmat?) kustakin asuntokoosta. Vai oliko vain hyvin piilotettu..?

      • faarae

        Näin minulle kerrottiin TAn asiakaspalvelusta, että ensin haetaan kohdekohtaisesti tietyn kokoluokan asuntoja ja vasta sitten jos numero riittää, pääsee tekemään huoneistokohtaisia valintoja, mutta siitä varsinaisesti ei sen enempää tehty selkoa, josko esimerkiksi neliömäärän rajauksella voisi olla merkitystä suuntaan tai toiseen.


      • Mikrokupu
        faarae kirjoitti:

        Näin minulle kerrottiin TAn asiakaspalvelusta, että ensin haetaan kohdekohtaisesti tietyn kokoluokan asuntoja ja vasta sitten jos numero riittää, pääsee tekemään huoneistokohtaisia valintoja, mutta siitä varsinaisesti ei sen enempää tehty selkoa, josko esimerkiksi neliömäärän rajauksella voisi olla merkitystä suuntaan tai toiseen.

        Ok kiitos tiedosta, sinänsä selkeämpää tuo TA:n hakutapa. Ja reilua, kuten tuolla alempana todetaan.


    • sejsiefos

      Tuo hakutapa on kuitenkin armollisempi hakijoita kohtaan, koska silloin aidosti pienemmät numerot voittavat. Sandiksessa käytetty viiden kohteen valinta johti siihen, että huonosti kun valitsi niin 15 vuotta vanha numerokaan ei aina riittänyt. Kerroskohtainen taktikointikin vähenee.
      Mitä tulee yhteisöllisyyteen, niin sehän on vapaaehtoista. Olen ihan varma, että hakijoita riittää tähän kohteeseen.

    • Vihreistävihrein

      Länsisatamankatu 36 tontilla käyty, eikä voi kuin ihmetellä miksi noinkin hyvällä paikalla oleva talo on voitu pilata uskomattomilla suunnitelmilla!
      On RST-kasviverkko parvekkeen edessä maisemaa pilaamassa jaa biodiversiteetti katto, jossa tutkitaan mm. hyönteisten kehittymistä. Kääpiö parvekkeen lasituskin pitää osan asukkaista itse hankkia ja yhden hissin varassa ajelee koko talo.
      Mitenhän parvekkeiden kasvulaatikon hoito on suunniteltu? Julkisivua koristavat istutukset ovat arvatenkin yhdenmukaisia ja niiden hyvä hoito ei kaikilta onnistu.
      Huolestuttavinta oli kuitenkin rakennusfirma, joka talon rakentaa. Heillähän on kuulemma kohteita Helsingissä, joita ei vielä vuosien asumisen jälkeenkään ole pystytty luovuttamaan, koska virheitä riittää eikä rakentamisen aikataulut välttämättä pysy aikataulussa.

    • sinnevaan

      Voiko olla ankeempaa paikkaa asua? Satama-alueella. Todella ahtaasti rakennettua. Ei minkäänlaista vihreetä missään ja merituuli käy.

      • Sääukko

        Kyllä siitä ajan myötä tulee ihan viihtyisä paikka asua, tuo aika saattaa olla tosin pitkä.
        Mutta paikallinen ilmasto saattaa olla suurimmalle osalle muuttajista yllätys. Jätkäsaari on niin etelässä että siellä vallitsee jokseenkin täydellinen meri-ilmasto. Kevät on kylmä ja jatkuu juhannuksen paikkeille. Kesäkin on viileä, saarta ympäröi noin 15-asteinen vesi joka merituulen ohella viilentää tehokkaasti. Ne onnekkaat joilla on merinäköala parvekkeelta joutuvat ihailemaan sitä villatakit päällä, kesälläkin.Hyvä puoli toki on että kerrostaloissa usein tukalia hellepäiviä ei juuri ole.
        Syksy on ainoa vuodenaika jolloin lämpötila on Manner-Helsinkiin verrattuna lämmin, tosin merituuli voi viedä tämänkin ilon. Talvella lämpötila on meren jäätymiseen asti muuta Helsinkiä korkeampi, mutta meren jäädyttyä siellä on sitäkin suurempi tarve paksuihin vaatteisiin, jälleen tuulen vuoksi. Valkeat joulut voi unohtaa samoin kuin lasten lumileikit ennen tammi-helmikuussa mahdollisesti alkavaa lyhyeksi jäävää lumista hetkeä. Luminen talvi jää Jätkäsaaressa siitäkin syystä lyhyeksi, että vilkas laivaliikenne rikkoo tehokkaasti jäätä jolloin 0-asteinen vesi pienenkin auringonpaisteen kera sulattaa lumen nopeasti pois. Ja silloin on taas pitkän, hyytävän kevään vuoro.
        Yhteenvetona muutto Jätkäsaareen vastaa suunnilleen Oulun korkeudelle asettumista, lämpimänä vuodenaikana jopa hieman pohjoisemmaksi, kylmänä Oulua etelämmäksi.


      • jhdjfhjs

        Täyttä pöperrystä ja urbaanilegendaa.
        Meri-ilmasto ulottuu rannikolla pitkälle sisämaahan, sillä ei se tuuli pysähdy siihen rantaviivaan. Ja hyvin ainakin täällä Espoon puolella meren läheisyydessä tarkenee, lähinnä poikkeavaa on syksyisin muutaman viikon jakso, jolloin kosteutta tuntuu olevan enemmän, mutta sekin johtuu todennäköisesti siitä, että taloyhtiö ei kytke lämmitystä päälle ennenkuin pakkasten tultua.


      • Kanta-asukas
        Sääukko kirjoitti:

        Kyllä siitä ajan myötä tulee ihan viihtyisä paikka asua, tuo aika saattaa olla tosin pitkä.
        Mutta paikallinen ilmasto saattaa olla suurimmalle osalle muuttajista yllätys. Jätkäsaari on niin etelässä että siellä vallitsee jokseenkin täydellinen meri-ilmasto. Kevät on kylmä ja jatkuu juhannuksen paikkeille. Kesäkin on viileä, saarta ympäröi noin 15-asteinen vesi joka merituulen ohella viilentää tehokkaasti. Ne onnekkaat joilla on merinäköala parvekkeelta joutuvat ihailemaan sitä villatakit päällä, kesälläkin.Hyvä puoli toki on että kerrostaloissa usein tukalia hellepäiviä ei juuri ole.
        Syksy on ainoa vuodenaika jolloin lämpötila on Manner-Helsinkiin verrattuna lämmin, tosin merituuli voi viedä tämänkin ilon. Talvella lämpötila on meren jäätymiseen asti muuta Helsinkiä korkeampi, mutta meren jäädyttyä siellä on sitäkin suurempi tarve paksuihin vaatteisiin, jälleen tuulen vuoksi. Valkeat joulut voi unohtaa samoin kuin lasten lumileikit ennen tammi-helmikuussa mahdollisesti alkavaa lyhyeksi jäävää lumista hetkeä. Luminen talvi jää Jätkäsaaressa siitäkin syystä lyhyeksi, että vilkas laivaliikenne rikkoo tehokkaasti jäätä jolloin 0-asteinen vesi pienenkin auringonpaisteen kera sulattaa lumen nopeasti pois. Ja silloin on taas pitkän, hyytävän kevään vuoro.
        Yhteenvetona muutto Jätkäsaareen vastaa suunnilleen Oulun korkeudelle asettumista, lämpimänä vuodenaikana jopa hieman pohjoisemmaksi, kylmänä Oulua etelämmäksi.

        Samaa mieltä, ihan väärää tietoa. Jätkäsaaressa jo neljä vuotta asuneena voin vain todeta että hyvä mesta asua kaikkina vuodenaikoina. Samat ongelmat ja ilot säiden suhteen kuin muuallakin Stadissa. Isona plussana - täällä ei ole hyttysiä 😀


    • mikrokupu

      Jätkäsaaren ilmaston vertaaminen Ouluun tuntuu aika kaukaa haetulta ;)

      Itse asunut vuosikausia naapuri-Ruoholahdessa ja ainoa mikä täällä etelärannalla joskus kiusaa on tuuli, eipä ilmasto nyt muuten tunnu erilaiselta sisempään Helsinkiin verrattuna. Kesän kohokohtina on mm vuorovene Pihlajasaareen, voisi kuvitella Jätkäsaarenkin saavan samanlaisia palveluja.

      • Sääukko

        Täytyy näköjään laittaa virallista dataa kun ei muuten uskota. Tässä Ilmatieteen laitoksen mittaustulokset tänään klo 9.00.

        Kaivopuisto 12.7
        Helsinki-Vantaa 17.7
        Oulu 15

        Tuon eron huomaa helpoiten ensimmäisinä lumisina päivinä. Lähtekää ajamaan Etelä-Helsingistä, lunta ei ole missään. Käpylän korkeudella alkaa räntäsade joka kuitenkin sulaa heti. Tikkurilan kohdalla sataa lunta ja Tuusulaan saavuttaessa voisi jo hiihtää.


      • ex-ruoholahtelainen
        Sääukko kirjoitti:

        Täytyy näköjään laittaa virallista dataa kun ei muuten uskota. Tässä Ilmatieteen laitoksen mittaustulokset tänään klo 9.00.

        Kaivopuisto 12.7
        Helsinki-Vantaa 17.7
        Oulu 15

        Tuon eron huomaa helpoiten ensimmäisinä lumisina päivinä. Lähtekää ajamaan Etelä-Helsingistä, lunta ei ole missään. Käpylän korkeudella alkaa räntäsade joka kuitenkin sulaa heti. Tikkurilan kohdalla sataa lunta ja Tuusulaan saavuttaessa voisi jo hiihtää.

        "lämpötila on Manner-Helsinkiin verrattuna"
        "Tikkurilan kohdalla sataa lunta ja Tuusulaan "
        Missä vaiheessa Tikkurila, Tuusula ja Vantaan lentokenttä on liitetty Manner-Helsinkiin?

        En muuten tarvinnut villapaitaa parvekkeella Ruoholahdessa silloin kun siellä asuin.


      • Sääukko
        ex-ruoholahtelainen kirjoitti:

        "lämpötila on Manner-Helsinkiin verrattuna"
        "Tikkurilan kohdalla sataa lunta ja Tuusulaan "
        Missä vaiheessa Tikkurila, Tuusula ja Vantaan lentokenttä on liitetty Manner-Helsinkiin?

        En muuten tarvinnut villapaitaa parvekkeella Ruoholahdessa silloin kun siellä asuin.

        Ilmatieteen laitoksen pohjoisin mittauspiste Helsingissä on Kumpulassa, meri on melko lähellä eikä ilmasto siellä ole sama kuin Manner-Helsingissä. Tiedän tämän kokemuksesta: asun itse Pohjois-Helsingissä ja sää täällä on aina jokseenkin sama kuin Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tikkurilan ja Tuusulan otin esimerkeiksi koska kirjoittaja Espoosta väitti meri-ilmaston ulottuvan pitkälle sisämaahan. Tuo väite ei pidä paikkaansa kuten postaamani lämpötilat tältä päivältä osoittavat.
        Ruoholahdesta. Mukavaa että et ole tarvinnut villapaitaa, Ruoholahdessa on meri-ilmasto, myönnän sen. Mutta se on jo valmis, tiheästi rakennettu kaupunginosa mitä Jätkäsaari ei ole pitkään aikaan. Talot lämmittävät ilmaa samoin liikenne jota Ruoholahdessa on paljon. Helsingin ydinkeskustassa on selvästi lämpimämpää kuin vastaavavalla etäisyydellä merestä sijaitsevissa lähiöissä metsistä puhumattakaan.
        Kirjoitin tuon jutun Jätkäsaaresta koska minun ja monen muun mielestä Suomessa on turhan kylmä ilmasto. Asuinpaikan valinnalla jo ihan suppeallakin alalla voi kuitenkin valita sen kuinka kylmässä elää. Erot ovat tosiaan useita asteita, ja siihen vielä merituuli päälle.


      • jhdjfhjs

        Luulisi että löytyy tolkullisempaakin aihetta keskustelulle. Se Jätkäsaaren kylmyys kun voi yllättää ihan muualta suuntaa kuin mereltä.


      • onsäitäpidelly
        Sääukko kirjoitti:

        Ilmatieteen laitoksen pohjoisin mittauspiste Helsingissä on Kumpulassa, meri on melko lähellä eikä ilmasto siellä ole sama kuin Manner-Helsingissä. Tiedän tämän kokemuksesta: asun itse Pohjois-Helsingissä ja sää täällä on aina jokseenkin sama kuin Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tikkurilan ja Tuusulan otin esimerkeiksi koska kirjoittaja Espoosta väitti meri-ilmaston ulottuvan pitkälle sisämaahan. Tuo väite ei pidä paikkaansa kuten postaamani lämpötilat tältä päivältä osoittavat.
        Ruoholahdesta. Mukavaa että et ole tarvinnut villapaitaa, Ruoholahdessa on meri-ilmasto, myönnän sen. Mutta se on jo valmis, tiheästi rakennettu kaupunginosa mitä Jätkäsaari ei ole pitkään aikaan. Talot lämmittävät ilmaa samoin liikenne jota Ruoholahdessa on paljon. Helsingin ydinkeskustassa on selvästi lämpimämpää kuin vastaavavalla etäisyydellä merestä sijaitsevissa lähiöissä metsistä puhumattakaan.
        Kirjoitin tuon jutun Jätkäsaaresta koska minun ja monen muun mielestä Suomessa on turhan kylmä ilmasto. Asuinpaikan valinnalla jo ihan suppeallakin alalla voi kuitenkin valita sen kuinka kylmässä elää. Erot ovat tosiaan useita asteita, ja siihen vielä merituuli päälle.

        """Tuo väite ei pidä paikkaansa kuten postaamani lämpötilat tältä päivältä osoittavat."""
        Ja tämän päivän mittaukset taas kumoavat väitteesi.
        Kaisaniemi 21 astetta ja oulu 11 astetta.
        Voi elämä sun juttuja.

        ps. asuin Ruoholahdessa silloin kun se ei ollut täyteen rakennettu eli aikana kun Lepakkoa asuttivat tenunenät ja muutin pois vähän sen jälkeen kun Lepakko oli vallattu.

        """Mukavaa että et ole tarvinnut villapaitaa, Ruoholahdessa on meri-ilmasto, myönnän sen. Mutta se on jo valmis, tiheästi rakennettu kaupunginosa mitä Jätkäsaari ei ole pitkään aikaan. Talot lämmittävät ilmaa samoin liikenne jota Ruoholahdessa on paljon."""


    • aikataulu

      Onko kukaan saanut vielä tarjousta?

      • uushaku

        Juu, kiinnostaa myös milloin alkaa tarjouksia tulemaan:)


    • Kasvilaatikko

      Tänään tuli tarjouspostia! Toi parveke on kyllä niin niin ... piip :)

      • Ruohislainen

        Millaisella numerolla sait? Mulla 17 Xxx. Haettu 21 vuotta sitten ja ei ole tullut postia....


      • hfhfhfhfhtujf
        Ruohislainen kirjoitti:

        Millaisella numerolla sait? Mulla 17 Xxx. Haettu 21 vuotta sitten ja ei ole tullut postia....

        Ole huoleti, tuolla numerolla tulet saamaan postia takuuvarmasti. Käsittääkseni ne ei vielä jaa asuntoja vaan ilmoittavat monentenako on hakijajoukossa ja pyytävät laittamaan halutuimmat asunnot järjestykseen.


      • Ruohislainen

        Kysyin sieltä milloin tulee tieto ja vastaus oli tämä:
        " Länsisatamankatu 36 ensimmäinen tarjouskierros on tehty. Hakemusten suuren määrän vuoksi hakemukset käsitellään vaiheittain. Postitamme tarjouskierroksella oleville tarjouskirjeen postitse"

        Kannattaako tässä nyt enää odotella jos ei ole saanut postia....??


      • Ruohislainen
        hfhfhfhfhtujf kirjoitti:

        Ole huoleti, tuolla numerolla tulet saamaan postia takuuvarmasti. Käsittääkseni ne ei vielä jaa asuntoja vaan ilmoittavat monentenako on hakijajoukossa ja pyytävät laittamaan halutuimmat asunnot järjestykseen.

        Kiitos infosta. En tiedä miten nämä hommat menee, kun ekaa kertaa olen nyt kiinnostunut kohteesta ja hakemassa. Toivottavasti näin :)


      • gsghhwheh
        Ruohislainen kirjoitti:

        Kiitos infosta. En tiedä miten nämä hommat menee, kun ekaa kertaa olen nyt kiinnostunut kohteesta ja hakemassa. Toivottavasti näin :)

        En minäkään tiedä miten tämän kanssa toimitaan, mutta ennen on toimittu em. tavalla.

        esim. Sain nyt keväällä erään TA:n uudiskohteen tarjouksen ja se oli tälläinen.
        Tarjoamme asuntoa plää plää....
        Tarjouksen tulee vastata 1.4.2016 mennessä. Voitte käyttää tarjouslomaketta. Tarjouskirje on lähetetty useammalle hakijalle yhtä aikaa. Olette kohteen kaikkiin vapaina oleviin asuntoihin sijalla 70.

        Ja tässä tarjouksessa ei oltu nimetty mitään tiettyä asuntoa vaan kaikki uudet kämpät oli tässä vaiheessa tarjottuna.

        Ja siinä hakulomakkeessa oli:
        vastaus tarjoukseen (hyväksyn)
        Mikäli tarjottuja asuntoja on useita, ensisijainen asuntoni on_____
        toissijaiset asunnot ovat________

        Eli pitäisin kyllä selviönä, että tarjouskirje vielä sulle tulee, mutta monentenako olet jonossa onkin jo ihan toinen juttu ja kannattaa muistaa, että vaikka olisi jonossa vasta 50. niin todennäköisesti siitä edeltä putoilee porukkaa pois kun eivät saakkaan juuri sitä toivottua asuntoa jne...


      • Ruohislainen
        gsghhwheh kirjoitti:

        En minäkään tiedä miten tämän kanssa toimitaan, mutta ennen on toimittu em. tavalla.

        esim. Sain nyt keväällä erään TA:n uudiskohteen tarjouksen ja se oli tälläinen.
        Tarjoamme asuntoa plää plää....
        Tarjouksen tulee vastata 1.4.2016 mennessä. Voitte käyttää tarjouslomaketta. Tarjouskirje on lähetetty useammalle hakijalle yhtä aikaa. Olette kohteen kaikkiin vapaina oleviin asuntoihin sijalla 70.

        Ja tässä tarjouksessa ei oltu nimetty mitään tiettyä asuntoa vaan kaikki uudet kämpät oli tässä vaiheessa tarjottuna.

        Ja siinä hakulomakkeessa oli:
        vastaus tarjoukseen (hyväksyn)
        Mikäli tarjottuja asuntoja on useita, ensisijainen asuntoni on_____
        toissijaiset asunnot ovat________

        Eli pitäisin kyllä selviönä, että tarjouskirje vielä sulle tulee, mutta monentenako olet jonossa onkin jo ihan toinen juttu ja kannattaa muistaa, että vaikka olisi jonossa vasta 50. niin todennäköisesti siitä edeltä putoilee porukkaa pois kun eivät saakkaan juuri sitä toivottua asuntoa jne...

        Ok, kiitos. Luultavasti olen jo pudonnut, koska laitoin kiinnostuksen vain muutamaan asuntoon siinä. Jos ei niistä natsaa, niin tämä nykyinen on parempi. Katellaan...


    • Kirje_tuliX

      Postia tuli, olin kiinnostunut 68-69 m2 kolmioista ja sijalla 38 numerolla 4X XXX. Nyt pitääkin sitten miettiä haenko, kohde ei ole minulle oikein ideaali eikä kiire hakemisella/muutolla ole.

      • Kirje_tuliXX

        Laitoin nyt kuitenkin hakemuksen. Saa nähdä miten käyt tuola numerolla 4X XXX.


      • Ruohislainen

        Tiedätkö kuinka monta " toissijaista" asuntoa voi listata?


      • kirja_tulixx

        Ei minusta hakemuksessa ollut siihen mitään rajoitusta.


      • hakuses

        Miten se prosessi jatkuu tästä, jos nyt hyväksyy ja luettelee siihen ne toivomansa huoneistot, kun aika paljon on jonossa.


    • päätöstuli

      Voi huokaista helpotuksesta. Ei tarvitse enää pähkäillä, että haluaako satama-alueelle asumaan. Hirvittävä määrä hakijoita edellä, vaikka numero 7X xxx. Hienompiakin paikkoja pääkaupunkiseudulla on asua.

      • pähkä

        Minulla suurempi numero kuin sinulla, mutta mielestäni silti vielä aivan realistiset mahdollisuudet kun oletettavasti kaikki hakeneet eivät kuitenkaan sitten loppupeleissä ole mukana. Tosin voihan se kokohaitari vaikuttaa tässä lisäksi.


    • Jätkäsaareen

      Sain postia numerolla 5x xxx. Todennäköisesti vastaan tarjoukseen myöntävästi, sillä isomman asunnon tarve on suuri ja kaipaan takaisin kantakaupungin suuntaan. Ne parvekkeet eivät kyllä ole ihan ideaalit, kun ovat niin pieniä. Harmillista, että se istutuslaatikko on melkein koko parvekkeen kokoinen. Lapsia ajatellen mietityttää myös se turvallisuus: nimittäin jos lapsi pääsisi kipuamaan siihen istutuslaatikolle, niin sieltä olisi hengenvaarallinen pudotus alas. :( Onkohan siinä istutuslaatikonkin kohdalla parvekelasituksia tai sitten siinä laatikon ja parvekkeen välissä. Lapsia (2- ja 3-vuotiaat) ajatellen toivoisin, että parveke olisi kokonaan lasitettu.

    • Interesting_

      Kohteesta vielä: se viljelypalstaidea on mielestäni loistava, samoin se, että kasveille ja niiden kasvatukselle on kunnolla tilaa. Tosin itse olen ehkä hieman maltillisempi ja olisi se pelkkä kattoalue riittänyt sekä tavalliset parvekelaatiot vaikkapa kukkia varten tai sitten joku pienempi istutuslaatikko siinä oman parvekkeen sisällä, mutta siten, että se pinta-ala olisi tuota nykyistä tuntuvasti pienempi. Lisäksi olisi ollut mukavaa, jos kattoalueella olisi ollut tilaa esim. aurinkotuoleille tai grillaus-/barbecuepaikalle nyt, kun ne omat parvekkeet ovat niin pieniä. Muutenhan kohteen sijainti on oikein bueno ja merituuli ja pieni viileyskään ei haittaa.

      • hyvakohde

        Hassua että ihmiset kritisoi istutuslaatikoita vaikka nimenomaan kyseessä on ns. vihreä rakennuskohde.


      • jahas_
        hyvakohde kirjoitti:

        Hassua että ihmiset kritisoi istutuslaatikoita vaikka nimenomaan kyseessä on ns. vihreä rakennuskohde.

        Nooh, rajansa se on istutuslaatikollakin. :D Pienemmät ois riittäneet mainiosti. :)


      • Ruohislainen

        Onneks niitä ei tarvii itse hoitaa, istutella eikä kastella...


    • mikrokupu

      Tuli postia, numerolla 12X XXX kokonaissijoitus 168, haettavia asuntoja siis yhteensä 55. Näköjään asemat paranevat joka kerta suosikkikohteissakin, jono siis liikkuu.

    • Ihmehomma

      Joo, tarjous tuli postissa. Kuinka monta asuntoa voi laittaa sen ensimmäisen jälkeen seuraaviksi kiinnostuskohteiksi? Jos on esim jonossa nro 20, niin jos laittaa 21 asuntoa kiinnostuksen kohteeksi, eikö silloin varmasti saa ainakin sen viimeisen?

    • make-e

      Onko siinäkin talossa ontelolaatta-välipohjat?

    • Ruohislainen

      Hei, onko kukaan vielä saanut lopullista asuntotarjousta?

      • Tarjous_tulix

        Tänään tuli tarjous, numerolla 4X XXX toiseksi laittamaani asuntoon (68,5 m2). Nyt sitten mietitään.


    • Urbaania

      Aika huikeeta. Tarjous tuli. Voisiko sitä muka kieltäytyä uudesta asunnosta, mistä merinäköala ja parveke länteen? Ei ihan se asunto, mikä ykkösenä, mutta olen tyytyväinen.

      • Ruohislainen

        No hyvä, että tapahtuu.. Katotaan saadaanko numerolla 1X XXX mitään? Ei oo tullu postia....


      • Xxxxxxxxaer

        Eteläparvekkeet on ainoat, joihin jää merinäköala. Parin vuoden päästä on rakennettu länsipuoli täyteen korkeita kerrostaloja...


      • meniyli

        Voiko siitä yksilöidystä tarjouksestakin vielä kieltäytyä, vai joutuuko niistä itse valitsemistaan ottamaan sen mille on omalla numerolla yltänyt?

        Sehän menee mahdottoman vaikeaksi, jos joku kieltäytyy tällä toisella kierroksella vaikkapa eteläpuolen ylimmän kerroksen kaksiosta, vai ilmoitetaanko siitä heti sille ko. huoneistoon seuraavana jonossa olleelle, että nyt se sinun ykkösvaihtoehto olisi vapaana ja se mitä tarjottiin kerrosta alempaa kaiketi myös valittavana.


      • Jätkäsaarelainen

        Kyllä itäparvekkeilta pitäisi olla merinäköala, eli nykyiseen satamarakennukseen päin. Talolta on pieni rinne satamarakennukseen päin eikä siihen pitäisi tulla mitään asuintaloja. Vai ymmärsinkö väärin, eikö talossa olekaan parvekkeita itään päin tai itä-kaakkoon?


      • Vhgy
        meniyli kirjoitti:

        Voiko siitä yksilöidystä tarjouksestakin vielä kieltäytyä, vai joutuuko niistä itse valitsemistaan ottamaan sen mille on omalla numerolla yltänyt?

        Sehän menee mahdottoman vaikeaksi, jos joku kieltäytyy tällä toisella kierroksella vaikkapa eteläpuolen ylimmän kerroksen kaksiosta, vai ilmoitetaanko siitä heti sille ko. huoneistoon seuraavana jonossa olleelle, että nyt se sinun ykkösvaihtoehto olisi vapaana ja se mitä tarjottiin kerrosta alempaa kaiketi myös valittavana.

        Tämä olis kyllä kiva tietää....


    • Thuyyg

      Hyväntoivonkadun puoleiset parvekkeet ovat siis satamaan päin ja eteen tulee 2 suurta urheilupuistoa, ei taloja. Siinä on 2 rappua asumisoikeusasuntoja ja koko loppu sivu tulee olemaan vuokra-asuntoja. Muiden parvekkeiden eteen rakennetaan mm. 13-kerroksisia Hasoja.

    • luontoa

      Onko tänne kukaan muuttamassa? Täällä varauksessa asunto, mutta ympäristö mietityttää. Pystyykö keskellä rakennustyömaata asumaan.

    • effea

      Rakentaminen etenee merelle päin. Toisin sanoen kun muuttaa uuteen kohteeseen niin ympärillä on yleensä jo rakennettuja tai valmistumassa olevia taloja. Kyllä noissa rakennussuunnitelmissa pyritään ottamaan huomioon se että ihmiset pystyvät asumaan keskeneräiselläkin alueella.
      Jos ei halua rakenteilla olevaan kohteeseen, niin on todennäköistä ettei saa ihan heti saman alueen valmistakaan asuntoa. Käy niin kuin muilla suosituilla kantakaupungin alueilla, että jonot sen kun kasvaa (vrt. Arabia, Kalasatama, Jätkäsaari, Pikkuhuopis, Ruohis, jopa Hermanni ja Herttoniemi). Näiden alueiden vanhoihin kohteisiin ei tahdo päästä millään (paitsi Avaimen ylikalliisiin asuntoihin). Olin todella ällistynyt kun kuulin, että eräskin Herttoniemen kaksio meni pitkälti yli 10 vuotta vanhalle numerolle ja muita ottajia olisi ollut vaikka kuinka paljon. Minusta se ei ole edes hyvä alue.

    • Kuinkaskävikään

      Jätkäsaari on varmasti huikea paikka asua vuonna 2030. Tässä ketjussa keskustelu tyrehtynyt, vaikka asuntojen jako lienee nyt kuumimmillaan. Ei taida porukka olla kovinkaan innostunut uudesta viherkohteesta? Melkein Länsiterminaalin ovella. Minkähänlaista meteliä esim. laivat pitävät yöaikaan... Rekkaliikenne onneksi ohjattu satamaan Atlantinkaaren kautta.

      • Jätkäsaarelainen

        Laivoista tulee myös saasteita parvekkeelle ym. Tupruttaa mustia pilviä asuinalueelle. Saasteista on lehtijuttukin tehty, en vain tähän hätään sitä löydä netistä.


      • EiKäynytKuinkaan

        Ei näytä vielä kilpailukykyiseltä nykyiseen asuntooni Portugalissa verrattuna ;) Täytyy seurailla tilanteen kehitystä pk-seudulla ja ottaa vanhat numerot käyttöön, kun kihti alkaa vaivata tai maksa muistuttaa olemassaolostaan.


    • Harvain-demokratiaa-Hki

      Kiihkeä on tahti paikan päällä käydessäni monta taloa ja kohdetta noussut ja uutta tulee ja maita ja alustöitä ja tiestöä tehdään!
      Oikeaa työn ja tekemisen meininkiä!
      Vaikea hahmottaa paikan päällä miten ne talot sijoittuvat kartalle?
      En osannut arvioida esim. mihin kohtaan siinä kaikessa sijoittuu se puistomainen kaistale yms. vaikea vielä arvata edes miten ns. lopullinen järjestys ja ilme on alueella.
      En ole itse näillä näkymin menossa tai sijoittumassa alueelle, mutta kiinnostavaa katsoa kun tulevaa kaupunginosaa rakennetaan.
      Sen voi todeta jo nyt kovin on ahtaat pääväylät josta laivalle ja satamaan pitäisi päästä! Pullonkaulat ovat olemassa jo nyt, kun alue on vasta tekeillä.

      Se ihmetyttää suunnittelussa jota on toki valmisteltu jopa kymmeniä vuosia ja ehkä "asiantuntijoiden" johdolla H:gin kaupungissa jota johtaa nyt mm. Mikko Aho suunnitteluvirastostaan käsin.

      Hieno titteli tuo "virastopäällikkö" onko etteivät he kukaan ole kansalaisten eli asukkaiden asialla, epäilen jos heidän ja esim. asukkaiden välillä on jo korkea muuri! Mutta kansalaisdemokratiasta puhutaan niin innolla!

      http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/medialle/asiantuntijoita

    • Mikrokupu

      Yllätyksenä tuli vasta nyt tarjous 50m2 asunnosta, järjestysnumero 12X XXX, sijoitus alunperin 168. Alunperin koetin vain kepillä jäätä, mutta nyt sitten äkkiä päätettävä. Pienempi ja halvempi sopisi paremmin, mutta eipä kantakaupungissa paljon valinnavaraa ASO-kämpissä...

    • jännäjätkäsaari

      Ohhoh! Eli vaikuttaa siltä, että todella moni jättää ostamatta, vaikka tärppäisikin. Monta asiaa pitääkin miettiä - ja siltikin sitä ostaa sian säkissä. Kuulin, että hakemusten käsittely on ollut vaikea prosessi, koska hakijoita ollut tuhottoman paljon.

      • mikrokupu

        Oli todella yllätys, että näköjään useampikin hylännyt tarjouksen kyseisestä asunnosta, minkähänlainen sika siellä säkissä odottaa.

        Monille HASO:n Atlantinkaari varmaankin se ykkösvaihtoehto ja tämä vain lämmittelyä? Itsellekin viereen tuleva HASO (3 vuoden kuluttua?) olisi se ykkönen, mutta onko siellä sitten 10v vanhalla numerolla mitään jakoa...


      • JätinVäiLiin

        Minä olen yksi niistä joka sai tarjouksen kolmiosta mutta päätin jättää ottamatta. Lähinnä vain siksi että asunnon pohjaratkaisu ei kauheasti miellyttänyt, ei myöskään pieni parveke. Itselläni on numero 4X XXX ja haluan käyttää sen mieluiten Haso:n kohteeseen ja sellaiseen asuntoon joka oikeasti toimii meidän perheelle.


      • siinäpäsitä
        mikrokupu kirjoitti:

        Oli todella yllätys, että näköjään useampikin hylännyt tarjouksen kyseisestä asunnosta, minkähänlainen sika siellä säkissä odottaa.

        Monille HASO:n Atlantinkaari varmaankin se ykkösvaihtoehto ja tämä vain lämmittelyä? Itsellekin viereen tuleva HASO (3 vuoden kuluttua?) olisi se ykkönen, mutta onko siellä sitten 10v vanhalla numerolla mitään jakoa...

        Se kun on uudenlaista asumista ja moni ehkä vielä vierastaa yhteisöllisyyden ajatusta, kun siitä tässämuodossa meillä ei ole vielä paljoa kokemuksia eikä vakiintuneita pelisääntöjä. Ja voihan se jopa olla, että asujaimisto koostuu sen vuoksi keskimääräistä rohkeammista ja ennakkoluulottomista yksilöistä, vaikka en minä nyt näe siinä mitään hirveää riskiä, kun eroon pääsee ostohinnalla milloin tahansa. Tässä vaiheessa voi vielä tökkiä, mutta jo kymmenen vuoden kuluttua on takuuvarmasti statusta. Oikeastaan nyt on alkanut kaduttamaan että skippasin, sillä hyvinkin joku luukku olisi kuitenkin tipahtanut.


      • mikrokupu
        siinäpäsitä kirjoitti:

        Se kun on uudenlaista asumista ja moni ehkä vielä vierastaa yhteisöllisyyden ajatusta, kun siitä tässämuodossa meillä ei ole vielä paljoa kokemuksia eikä vakiintuneita pelisääntöjä. Ja voihan se jopa olla, että asujaimisto koostuu sen vuoksi keskimääräistä rohkeammista ja ennakkoluulottomista yksilöistä, vaikka en minä nyt näe siinä mitään hirveää riskiä, kun eroon pääsee ostohinnalla milloin tahansa. Tässä vaiheessa voi vielä tökkiä, mutta jo kymmenen vuoden kuluttua on takuuvarmasti statusta. Oikeastaan nyt on alkanut kaduttamaan että skippasin, sillä hyvinkin joku luukku olisi kuitenkin tipahtanut.

        Tuo viherrakentaminen kuulostaa sinänsä oikein hyvältä, mukava bonus.

        Ainoa mikä tässä enää mietityttää on n. 3v vuoden päästä viereen tuleva HASO:n yli 170 asunnon Atlantinkaari. Tarjolla edullisempia asuntoja, maltillisempi vastikkeen nousu? Mikä sitten onkaan oman aso-numeron 12X XXX rankkaus silloin...


      • siinäpäsitä
        mikrokupu kirjoitti:

        Tuo viherrakentaminen kuulostaa sinänsä oikein hyvältä, mukava bonus.

        Ainoa mikä tässä enää mietityttää on n. 3v vuoden päästä viereen tuleva HASO:n yli 170 asunnon Atlantinkaari. Tarjolla edullisempia asuntoja, maltillisempi vastikkeen nousu? Mikä sitten onkaan oman aso-numeron 12X XXX rankkaus silloin...

        "Ainoa mikä tässä enää mietityttää on n. 3v vuoden päästä viereen tuleva HASO:n yli 170 asunnon Atlantinkaari. Tarjolla edullisempia asuntoja, maltillisempi vastikkeen nousu? Mikä sitten onkaan oman aso-numeron 12X XXX rankkaus silloin..."

        Enpä jättäisi sen varaan noinkin suurella numerolla, mutta jotakin osviittaa saattaisi Hasolla olla aiemmista kohteista, jotensakin minulla sellainen käsitys että Hason keskustan kohteissa on menty alle 60 000.


    • jrjrjre

      Missä hinnoissa noiden 50-51 neliön asuntojen vastikkeet pyörivät?

      • mikrokupu

        Tässä kohteessa vastikkeet alk. 714e/50m2, aso-maksu alk. 30350e ja vesimaksu 15e.


      • Hasolainen

        Vertailun vuoksi Hason Kap Hornin kadulla 45 m2:n kaksio, sauna, iso lasitettu parveke, parketit maksaa n. 547 €/kk. Pienissä asunnoissa on vielä suhteessa suurempi vastike. Kaksio 59,5 m2 maksaa vähän yli 600 €. Talo on kolme vuotta vanha elokuun lopussa.


      • xxxxy

        Parempi vertailukohde lienee vuonna 2017 Jätkäsaareen valmistuva Haso Sandis, jossa 56 m2 asunnon vastike on alkaen 639€ vesimaksut ja asomaksu on 32777 €. Kun otetaan vielä huomioon TA:n talon parempi sijainti mm. merinäköalaa ajatellen, hintaero ei lopulta ole kovin iso.


      • Hasolainen

        Tämä Kap Hornin kadun kohde on siitä hyvä vertailukohde, että se kertoo, miten Hasossa vastikkeen hinta kehittyy. Kolmessa vuodessa vastike on laskenut pienessä asunnossa yhteensä 100 eurolla. No, korothan ovat matalalla, mutta Hasossa ei muutenkaan vastike paljoa nouse. Isommissa asunnoissa vastike on laskenut enemmän, 94 m2:n asunto maksaa alle 900 euroa.


    • mikrokupu

      Hintaeroa HASO:n asuntoihin tosiaan on jonkin verran, HASO:n pieni kaksio Jätkäsaaressa olisi kyllä bueno.

      Tarjotussa TA:n kaksiossa on sopiva sijainti 3. kerroksessa, ikkunat länteen (ei merinäköalaa), kellarikomerot on korvattu varastohuoneella asunnossa, ei saunaa (en tarvitse).

      • Juu_näin_on

        Ero tulee pitkässä juoksussa vastikkeiden vuosittaisissa korotuksissa. HASO:lla ne ovat kohtuulliset tai niitä ei jopa tule. TA korottaa varmasti.


      • mikrokupu
        Juu_näin_on kirjoitti:

        Ero tulee pitkässä juoksussa vastikkeiden vuosittaisissa korotuksissa. HASO:lla ne ovat kohtuulliset tai niitä ei jopa tule. TA korottaa varmasti.

        Näin se näköjään menee kun kommentteja googlasi ja siksi päätin jättää allekirjoittamatta. Kohta seuraava saa TA:lta postia :)


    • Kääpäläinen
    • Joko on muutot takana? Hyväntoivonkadun puoleinen osa alkaa olla muuttovalmis pian ja härdelli alkaa kun 66 asuntoon muutetaan samaan aikaan.

      • Asot-ovat-valmiit

        Kiersin tänään Jätkäsaarta ja huomasin, että asoissa asutaan jo. Asumisoikeusasunnot valmistuivat 29.6.. Vuokra-asunnot valmistuvat 29.9. Siksi osa talosta on vielä viimeistelemättä, myös se yhteisöllinen kerros. Viherkatto varmaan tehdään myöhemmin. Näytti ihan kivalta talolta, mutta ne parvekkeet olivat kyllä tosi pienet.


      • Wonderwhy
        Asot-ovat-valmiit kirjoitti:

        Kiersin tänään Jätkäsaarta ja huomasin, että asoissa asutaan jo. Asumisoikeusasunnot valmistuivat 29.6.. Vuokra-asunnot valmistuvat 29.9. Siksi osa talosta on vielä viimeistelemättä, myös se yhteisöllinen kerros. Viherkatto varmaan tehdään myöhemmin. Näytti ihan kivalta talolta, mutta ne parvekkeet olivat kyllä tosi pienet.

        Joo pieniltä näyttivät omaankin silmään. Miksiköhän näitä uusia parvekkeita ei lasiteta?


    • kukkasia

      Parvekkeilla ei ole mitään virkaa. Vilkas liikenne, osin edelleen rekkoja, jyrisee alta.

    • Voivoitsaa

      Kävin katsomassa, varsinainen "city-vihreä", mutta vielä huolestuttavammalta näytti loistoristeilijän ilmoille syytämä savu juuri sillä kohtaa ja korkeudella, johon atlanninkaaren 16-kerroksiset tulee.

      • Hyifaaaan

        Minä kävin katsomassa tämän lisäksi myös Sandista. Ei enää yhtään harmita etten asuntoa saanut! Ihan järkyttäviä taloja! Erottuvat todella muista eivätkä edukseen. Eipä ketään kehtaisi edes kylään pyytää ja joka kerta inhottaisi kun kotoa poistuu. Jopa Stadin asuntojen pitsitalo näytti hyvältä Sandikseen verrattuna. Onnea vaan asunnon saajille! Mikäli sama linja jatkuu, eipähän tarvitse hakea muitakaan Jätkäsaaren tulevia asoja.


      • Vihreistavihrein

        Sandishan on samannäköinen kuin esitteessä. Hyvältä näytti ainakin kap hornin kadulta katsottuna. Kunhan puisto valmistuu niin alkaa jätkäsaarikin näyttää viihtyisältä ja mitä tulee ta:n kohteeseen, niin mielenkiinnolla odotan ensi kesää ja talon viheristutuksia.


      • Ouagafar
        Vihreistavihrein kirjoitti:

        Sandishan on samannäköinen kuin esitteessä. Hyvältä näytti ainakin kap hornin kadulta katsottuna. Kunhan puisto valmistuu niin alkaa jätkäsaarikin näyttää viihtyisältä ja mitä tulee ta:n kohteeseen, niin mielenkiinnolla odotan ensi kesää ja talon viheristutuksia.

        Ensi kesänäkö ne tulevat? Entä talon katto, joko siellä voi viettää aikaa jne, vai valmistuuko sekin vasta myöhemmin?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe