Säkylän Leiritien "rantatontit" eivät kelpaa

Minnerakentaa

Vuosi sitten Lusikkaojan tontit tulivat varattaviksi ja kunnassa oletettiin että kaikki menevät heti niinkuin vesi kuumille kiville, että höyrypilvi vain jää. Toisin kävi, yhtään tonttia ei myyty, vaikka kunta ilmoitti silloin että tontit arvotaan kiinnostuneiden kesken!

Lukuisien vuosien valmistelun jälkeen Leiritien kaava saatiin vahvistetuksi. Tonttien ostajien kannalta kaavasta tuli , sinänsä hyvään paikkaan, pahin mahdollinen vaihtoehto.
Tontteja on nyt yhdeksän. Hintoja on jo alennettu kun ensimmäistäkään ei ole myyty.

Tonteissa ei kuitenkaan ole vikana hinta vaan ympäristö, kaava ja rakennuslupavalvonta.

Kaikki tontit on sijoitettu korkean penkereen juureen, penkereen jonka päällä sijaitsevat niiden ihmisten omakotitalot jotka eivät olisi hyväksyneet minkäänlaista kaavaa heidän tonttiensa ja järvinäköalan väliin ja valittivat kaikissa kaavan vaiheissa. Nämä ihmiset ovat edelleen kiukkuisia ja viha siirtyy luultavasti niihin jotka aikovat rakentaa Leiritielle ja näin pilata penkalla asujien yhteyden Pyhäjärveen.
Kunta mainostaa "tontteja Pyhäjärven rannassa". Todellisuudessa tonttien ja järven rannan välissä kulkee kAKSI tietä ja ranta-alue on ns yhteinen puistoalue. Ensin alueesta pistää silmään kaksi jätevesipumppaamoa, matonpesupaikka, rantalueen epäsiisteys eli kaatopaikkamaisuus ja toisessa päässä jonkun grillikatosta pihakeinua ja paljon roinaa jotka eivät ainakaan lisää viihtyvyyttä ja antavat olettaa että välttämättä joka yö ei myöskään nukkumarauhaa ole.
Alueelle syntyy "kahden kerroksen" asukkaita, niitä jotka asuvat leiritiellä ja niitä jotka "kyttäävät" ylhäältä penkalta mitä alataloissa tehdään. Korkeusero on niin suuri että mikään aita ei yksityisyyttä takaa.

Kun tontit ovat alavalla paikalla, ranta ja "rantapuisto" hoitamattomana puskistuu ei voi edes puhua tulevaisuuden järvinäköalasta.

Jos tontin kuitenkin päättää hankkia, alkaa "riitely" rakennusluvasta päättävän rakennustarkastajan kanssa sekä näiden penkalla asuvien valittajien kanssa siitä minkälaiseen taloon voi saada luvan. Pidetyistä kehityskeskusteluista huolimatta rakennusluvan myöntäjän käyttäytyminen asiakkaita kohtaan ei ole parantunut.

Jos kuitenkin joku päättää hankkia tontin Leiritieltä niin sitten, kun lupa on lainvoimaisena kädessä, rakennustyötä valvovan toisen rakennustarkastajan kanssa tulee hyvin toimeen, kun noudattaa lupaehtoja ja rakennusmääräyksiä.

9

2367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VoisinkinRakennuttaa

      Antaa kateellisten ja köyhien kyylätä. Jos on noin lähellä pyhäjärven rantaa niin kyllä ottajia löytyy.

      Leiripaikka ei todellakaan ole teidän vanhojen homeisten rintamamiestalojen omistajien paikkaa. Uudet asukkaat pistävät kunnon lukaalit järven rantaan. Ei heitä kiinnosta kaltaisesi kateellisen kyyläilyt. Ja jos kotirauhaa häiritset niin virkavalta kantaa sinut vittuun rannastani.

      • kaavoitusoikeusonkunnan

        Ranta ei tule koskaan olemaan sinun, etkä sinä koskaan häädä ketään pois yleiseltä ranta-alueelta. Jos et ole täysin perseaukinen niin miksi et jo ole ostanut tonttia. Tässähän on ollut vuosi aikaa. Taidat olla niitä alkoholisoituneita mölyapinoita jotka häiritsevät nyt jo lähiseudun asukkaita.
        Miksi kunta kehottaa tarjoamaan myös jo " varatuista tonteista" jos kaupat olisivat tulossa.
        Kunnalla oli ensimmäinen kaavaehdotus paras esitetyistä. Naapurit ja Ely- keskus tuhosivat hyvän kaavaehdotuksen.
        Niinkuin on ehdotettu Ely-keskus pitäisi lopettaa ja kaavoitusmonopoli pitäisi olla kunnan yksinoikeus. Toivotaan että Köyliön kalanviljelynlaitoksen kaavassa näkyy paremmin kunnan oma tahto.


    • Poismuuttaja

      Ei tonttikaupan esteenä suinkaan ole paikka tai hinta. Mutta ei muuttotappiokuntaan uskalla kukaan rakentaa kallista taloa kalliille tontille, koska taloa ei saa tarvittaessa myytyä edes rakennuskustannusten hinnalla. Kiinnostuneet voivat vikaista alueen myytäviä taloja ja rantatontteja jotka ovat olleet vuosia myyntilistoilla, eikä hinnanlakunkaan jälkeen kiinnosta ketään. Talo josta ei saa myynnissä hintaa on arvoton ja pirun kallis. Säkylässä Katismaan alueellakin vielä rantatontteja myymättä, sekä Yläneen ja Euran alueella. Ja pitää huomata että edullisia kuivanmaan tontteja kunnallistekniikalla varustettuna on vapaana Säkylässä reilu 100.

    • PkeleenTunarit

      Sen verran leirialueen valittajaurpot saivat aikaan, että kaavoitus venyi ja koitti lama. Siinä suurin syy miksei kauppa käy. Hyvää pääsiäistä kuitenkin erityisesti sille aktiiviselle kaksikolle, joka jaksoi kerätä alueelta nimilistaa kaavavalitukseen sekä ely-keskuksen virkamiehille sinne jonnekin Porin periferiaan, missä tiedetään parhaiten, miten Säkylässä sopii rakentaa.

      • Minnemeneekyla

        Säkylässä lama alkoi kun lännen konepaja savustettiin ulos ja menetettiin työpaikat lännen alueella. Nyt kunta suurin työllistäjä (ei tuota verotuloja kuntaan)


      • Rantatontiton

        Toisin kuin tässä keskusteluketjussa aikaisemmin on väitetty, niin todellisuudessa Säkylän kunnalla ei ole ensimmäistäkään rantatonttia myytävänä!
        Ei Katismaassa, ei Haapsaaressa eikä Leititiellä!


      • Köörnummelainen

        Aivan oikea havainto. Tosin eivät yksityisten myytävänä olevat rantatontitkaan kiinnosta, eikä edes myytävä saari. Pyhäjärven veden laatukin alkaa olla lännen saostusaltaiden tasoa. Odotetaan kesän helteitä ja haistellaan


      • Anonyymi
        Minnemeneekyla kirjoitti:

        Säkylässä lama alkoi kun lännen konepaja savustettiin ulos ja menetettiin työpaikat lännen alueella. Nyt kunta suurin työllistäjä (ei tuota verotuloja kuntaan)

        Siitä vaan lampaita kasvattamaan villan tuotantoa ja värjäystä sekä mikä tuottaa tuloja on leirintä alueen hoito ja mökin vuokraus.


    • monarch

      Mistä nämä jutut tulee, joku muukin on tajunnut tämän kaiken mädännäisyyden,heh. Vielä kun lisää kohtaan: "miten säkylässä sopii rakentaa" => ja miten sopii asua. Kyyliä riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe