Faktaa uusliberaaleille

rtghtrhtrhtr

1

289

  Vastaukset

  • http://archive.is/QnGT

   Luonnehdin itseäni kansallisliberaaliksi. Kansallisliberalismissa yhdistyvät nimensä mukaisesti kansallismielisyys ja liberalistinen politiikka. Kansallisliberalismiin kuuluu olennaisesti ajatus itsenäisestä kansallisvaltiosta, jossa arvostetaan laajoja yksilönvapauksia ja vastuuta, sananvapautta, demokratiaa, alhaista verotusta, vapaata markkinataloutta sekä isänmaallisuutta. Kansallisliberalismin yhtenä suomalaisena kehittäjänä voidaan pitää pohjoismaisen klassisen liberalismin tärkeintä hahmoa ja taloustieteen isää, Anders Chydeniusta (1729-1803), jonka kynästä ovat lähtöisin muun muassa seuraavat, vielä nykyisinkin hyvin ajankohtaiset, kirjoitukset:

   "Mitä enemmän jossakin yhteiskunnassa toisilla on tilaisuus elää toisten työstä ja mitä vähemmän toiset saavat itse nauttia vaivansa hedelmiä, sitä enemmän ahkeruus lamautuu. Edelliset tulevat ylpeiksi, jälkimmäiset toivottomiksi, ja molemmat haluttomiksi."

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   187
   4606