Kalevalainen jäsenkorjaus

Veroyllätys

Ajattelin mennä kurssille, mutta joutuisin maksamaan arvonlisäveron 24%, jos tekisin jäsenkorjausta! Eipä paljon ole asia esillä? Kirjanpitokulut nousisivat 87e /kk alvin ilmoitusten takia. Sehän tekisi 1044e / vuosi! Olen koulutettu hieroja ja siitä en joudu maksamaan alvia ollenkaan.

19

1808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilirotta

      Kaikista vaihtoehtohoidoista pitää maksaa tuo 24% ja joka kuukausi on annettava arvonlisäverosta. Arvonlisäverovelvolliseksi on ilmoittauduttava, mikäli myy tai mainostaa myyvänsä sellaisia palveluita. Verottajan kanssa ei kannata riskeereta. Tietysti tilitoimisto ottaa siitä perusmaksun. 87e / kk on aika edullinen, monet veloittavat yli 100e.
      Tiedot:
      https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Arvonlisaverotus/Terveyden_ja_sairaanhoidon_arvonlisavero(30713) Lainaus:

      "3.5 Vaihtoehtohoidot
      Vaihtoehtohoitoja on käsitelty vaihtoehtohoitoja koskevan lainsäädännön tarpeita selvittäneen työryhmän raportissa (Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksiä 2009:17). Vaihtoehtohoidoilla tarkoitetaan hoitoja, joiden antaminen ei perustu lääketieteelliseen tietoon. Vaihtoehtohoitojen vaikuttavuutta ei ole osoitettu tieteellisin tutkimuksin. Vaihtoehtohoidot eivät kuulu terveydenhuollon ammattihenkilön peruskoulutukseen.

      Vaihtoehtohoitoja ovat muun muassa eräät antroposofiseen lääketieteeseen perustuvat hoidot, aromaterapia, fytoterapia, homeopatia, Kajava-terapia, perinteinen suomalainen jäsenkorjaus, perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvat hoidot, reflegsologia ja vyöhyketerapia.

      Vaihtoehtohoidot eivät ole arvonlisäverottomia terveyden- ja sairaanhoitopalveluja. Vaihtoehtohoitojen myynnistä suoritetaan arvonlisävero silloinkin, kun palvelun suorittaja on terveydenhuollon ammattihenkilö."-

      • U.hieroja

        Tuskin kukaan koulutettu hieroja maksaa alvia jäsenkorjauksesta, mikäli kaikki toiminta todellakin on käsinsuoritettua hoitamista. Jotkut kansanparantajat ym. kouluttautuvat hierojiksi nimenomaan alv-vapauden takia. Ehkä "harmaa-alue" mutta yleisesti hyväksytty ja toteutettu.

        Eri asia, jos harjoittaa esim. vähittäismyyntiä, vetää meditaatio-kursseja, antaa bioresonanssi-terapiaa ym.


      • Jäsenkorjaus

        > Vaihtoehtohoidoilla tarkoitetaan hoitoja, joiden antaminen ei perustu lääketieteelliseen tietoon. Vaihtoehtohoitojen vaikuttavuutta ei ole osoitettu tieteellisin tutkimuksin....

        Miksi lääketiede ei ole tutkinut näitä hoitomuotoja, jos tämä on kynnyskysymys?

        Sitä vastoin tavallisen pulliaisenkin "tiede", tieto kertoo sen, että jos nikamat tai nivelet eivat ole kodallaan, niin ei siihen vaivaan ne tieteelliset pillerit, eikä edes hieronnatkaan taida paljon apua tuoda? Eihän hierojalla ole tietoa, eikä edes lupa ruveta manipuloimaan tukirankaa, joka ko. tapauksissa on ensiarvoisen tärkeää, JOS sen potilaan etua ja hyvinvointia yritetään ajatella ja ajaa!
        Mutta tämä ei liene kuitenkaan se pääasia toiminnassa? Silloinhan kivut ja vaivat voisivat loppua lyhyeen, jos esim. ne tukirangan virheet korjattaisiin?

        Tämä nähtävästi ei ole kaikkien osapuolten etujen mukaista, vaan että kaikella tavoin jarrutetaan näitä korjauksia, ja siten pidetään "lehmä" hyvässä "lypsykunnossa"!


      • jäseniensäloksauttelija

        Minulla aikoinaan loksahti lonkka jotenkin paikaltaan.
        Menin terveyskeskukseen, jotain kipulääkettä siihen olisi annettu.
        En ottanut, kun en uskonut auttavan. Hassua tosiaan, ettei terveydenhullossa tarjota tuollaiseen lonkan loksauttamista kohdalleen. Eikö se nyt olisi loogisinta, jos lonkka on loksahtanut paikaltaan ? No kotona sitten joitakin viikkoja jalkaani vääntelin ihan ilmaiseksi , kunnes loksahti, ja vaiva hoitui sitten sillä.


    • Varottaja

      Verottaja on kierrellyt hoitopaikkoja, se ei ole mitään harmaata aluetta. Arvonlisäverovelvolliseksi on ilmoittauduttava ja vero maksettava sellaisen hoidon osalta. joka on vaikkapa jäsenkorjaus. Olitpa sitten koulutettu hieroja, fysioterapeutti yms. joka ilmoitat tekeväsi jäsenkorjausta on sinun joka kuukausi annettava alv-ilmoitus, vaikka et saisikaan siitä tuloja. Asia on yksiselitteinen, "Vaihtoehtohoitojen myynnistä suoritetaan arvonlisävero silloinkin, kun palvelun suorittaja on terveydenhuollon ammattihenkilö."
      Mitään eroa ei ole sillä tekeekö sivutoimisesti yms. siitä maksat, mitä mainostat tekeväsi.
      Asiakkaalle pitää kuittiin kirjoittaa ja eritellä alv alainen hoidon osa. Laki on muuttunut v. 2013.
      Koulutetun hierojan tekemä työ on alv vapaata, muusta on alv maksettava. Ellei ilmoittaudu arvonlisäverovelvolliseksi voi joutua maksamaan veronkorotuksen ja koko toiminnan ajalta. Voi maksaa tuhansia euroja sitten kerralla.

      • U.hieroja

        Totta! Näin lakipykälät sanovat. Tällä hetkellä ei varmaankaan kannata sanoa, että kuka "jäsenkorjaaja-koulutettu hieroja" ei maksa alvia, vaan maksaako joku...

        Luultavasti maalaisjärki ja tolkku astuvat mukaan, jos aletaan tekemään "ratsioita" Jäsenkorjaus sisältää hieronta-tekniikoita, joten on koomista väittää, että tämä ote ja painallus on alvillinen ja tämä ei. Jos esim. koulutettu Osteopaatti käy jäsenkorjaus-kurssin, niin on entistä vaikeampi määrittää, mikä on osteopatiaa ja mikä jäsenkorjausta...


      • tilivaje

        Ei auta maalaisjärki kun lukee verolaissa, että on maksettava alv. Jos ilmoitat esim. mainoksessa hieroja-jäsenkorjaus yms. tulet jo sillä alv ilmoitusvelvolliseksi, koska oletettavasti saat siitä ansioita, jotka ovat arvolisäveron alaisia. Jos mainostat vain pelkastään koulutettu hieroja se on silloin arvonlisäverotonta eikä kuukausittaisia ilmoituksia tarvitse antaa.


      • tilivaje

        Fysioterapeutti, osteopaatti, joka mainostaa antavansa arvonlisäverollista palvelua, on ilmoitusvelvollinen siitä.


      • Verovilppi

        Verovilpistä voi ilmoittaa tänne nimettömästi https://www.vero.fi/fi-FI/Palaute/Anna_vihje_verovilpista(35143)
        Verottaja on kiitollinen ja kaikki ilmoitukset tutkitaan.
        Kuitti pitää antaa, se ei riitä että kysyy halutaanko sitä, se pitää kirjoittaa.
        Kuitista pitää näkyä myös arvonlisävero, jos myynti on muuta kuin laissa säädetty lääketieteellinen hoito. Kaikenlainen jäsenkorjaus, myös kalevalainen jäsenkorjaus, on arvonlisäverollista, koska koulutus ei ole lääketieteen mukainen koulutus. Jäsenkorjaus määritellään vaihtoehtohoitoihin.
        Hoidon antajan on ilmoittauduttava arvonlisäverovelvolliseksi ja annettava ilmoitus kuukausittain.


      • Jotain-tolkkua

        Holmö laki, varsinkin "koulutettu hieroja-jäsenkorjaaja" tapauksessa ja hölmö k...pää jos ilmiantaa.

        Toki lakeja pitää noudattaa, mutta miksi...MIKSI säädetään lakeja, jotka vaikeuttavat "kädestä suuhun" elävien pienyrittäjien elämää ja yrittävät ajaa alas toimivia hoitoja, joista olisi hyötyä virtallisessakin terveydenhuollossa...


      • Reilupekka

    • velkan

      YTJ- Yrityshaku. Täältä voit katsoa kuka ilmoittaa " Liiketoiminnasta arvonlisävelvollinen". Kirjoita yrityksen nimi hakukenttään.
      https://tietopalvelu.ytj.fi/

      • viivästyskorko

        Aikamoinen lisä kuukausittain maksaa pelkästään tuo kirjanpitomaksu ja siihen vielä työstä arvonlisävero. Tekee vuositasolla yhteensä yli 7000e kulut, jos aikoo elää jäsenkorjauksella... Ei liene ihme ettei asiasta mainosteta.


      • U.hieroja

        Juu, näin on. Hölmö laki, jos koulutettuhieroja muuttuu alv-velvolliseksi taitojen parannuttua.
        Itse en ole Kalevalainen-jäsenkorjaaja, mutta olen käynyt lisäkursseja ja hieman itseopiskellut mm. lihaskalvoterapiaa, akupainantaa, mobilisoivaa hierontaa ym. joita käytän osana "normaali hierontaa" Olen parikertaa käynyt K-jäsenkorjaajan vastaanotolla ja todennut monien tekniikoiden olevan samantapaisia, mitä käytän itsekkin.

        Jos terveydenhuollon ammattihenkilö käy jäsenkorjauskurssin, ei kannata mainostaa j-korjausta, vaan mobilisoivaa hierontaa, lihaskalvoterapiaa ym. ...nämä sopivat kyllä koulutetun hieroja "työkalu pakkiin", kiropraktiset manipulaatiot taas eivät kuulu....


      • Lääkintävahti

        Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta ei varmaankaan tule mitään virallista hoitoa samasta syystä. "Siinä ei ole tuloksiltaan mitään uutta, mitä ei jo olisi tarjota hoitona virallisen lääkinnän puolella", totesi eräs lääkäri haastattelussa.
        Hyvä mainostemppu sinänsä, joka toiminut 20 vuotta. Kohtuudella sen" virallistamisen" olisi voinut odottaa toteutuneen noin pitkässä ajassa, eihän siihen tarvita kuin kolme toisistaan riippumatonta tutkimusta, onnistunutta sellaista, mutta niitä ei vaan ole tehty.
        Sitten tämä naurettava "nimi suojattu" kalevalainen jäsenkorjaus, se on oikeasti EU:n nimisuoja yhdistyksille liiketoiminnan suojaamiseen bisneksen tekoa varten. Sen saa yhdistykset automaattisesti täyttämällä hakemuksen ja maksamalla 930e. Kyseessä on siis yhdistyksen itse maksama tavaramerkki. Tavaramerkin saamiseksi ei tarvita hoitotuloksia (kuten muka yksi valaistunut kalevalainen kuuppa punaisena väitti ), tarvitaan vain rahat rekisteröintiviraston tilille.

        Me kaikki hierojat tiedämme, että tuloksia saadaan joskus hyvinkin vaikeissa tapauksissa eikä siihen tarvita jäsenkorjausta. Menetelmiä voi hyvin yhdistellä. Itse en pidä näistä kalevalaisten kursseista, on liian bisnesvetoinen. Vaikka suorittaisin kurssit ja saisin todistuksen, pitäisi silti aina maksaa seurantakoulutusmaksut, että sais käyttää kalevalainen jäsenkorjaus nimeä. Kuvittele sama hierojalle... Käyt hierojakoulun, hierot ja ammattitaito kasvaa ja sitten pitäisi alkaa maksamaan "lisäkoulutuksesta", että saat käyttää koulutettu hieroja nimikettä.


      • Marlen

        Vanha ketju mutta iloksemme täytyy todeta että Kuopion yliopisto on todennut ja tutkinut hoidon toimivuuden. Eipä vaan ole silti saanut vapautusta ALV :sta.


    • Veroapukkaa

      Olisikohan niin, että ongelmien SYIDEN poistaminen ei olekaan hyvää hoitoa?
      Sitä pitää välttää kaikin mokomin. Vielä verotuksenkin keinoin sitä yritetään pitää minimissä. Se kun voisi jopa vähentää niiden perinteisten hoitojen ja pillerien tarvetta.

    • Eiparane

      Kolme kertaa olen käynyt selkäkipujen vuoksi kalevalaisessa käsittelyssä mutta ei minkäänlaista apua. Enkä oikein ymmärrä miten sellaisella käsittelyllä voisikaan olla mitään parantavaa vaikutusta

    • Kysynvaan

      Onko pillerit ja piikit auttaneet?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe