En oikein ymmärrä miksi kyseinen "titteli" on keksitty ja miksi ihmeessä se vanhenee eli joudut uusimaan sen tietyin väliajoin samoin kuin työturvakortit, tulityökortit, hygieeniapassit jne.
Onko Suomessa liikaa virkamiehiä, että on täytynyt keksiä turhia kursseja työntekijoille, että virkamiehielläkin olisi jotain mistä rahastetaan ja valvotaan.
Sähkömies tai putkimies valmistuu ammattikoulusta ja saa oikeudet tekdä hommia koko ikänsä, ajokorttikin on voimassa useita vuosikymmeniä miksi siis noita muita kortteja joutuu päivittämään muutaman vuoden välein.
Luulisi, että kun asia kerran opetetaan niin sen sitten osaa ja jos materiaalit muuttuu niin voisi olla jotain lisäkoulutusta TARVITTAESSA.
Vastuu kuitenkin on tekijällä eikä kurssin järjestäjällä.
Vedeneristyssertifikaatti
8
190
Vastaukset
- remppamies1
Noin on, koulut ja virastot homehtuu eikä noilla kursseilla niihin ole vaikutusta, kun on SUUNNITELTU SUTTA, RAKENNUSTEOLLISUUS/SUUNNITTELIJAT sen määrää miten rakennetaan, ja syytetään rakennusmiestä niistäkin !
- s.ähkö
Ei sähköhommiakaan saa enää tehdä kuin 5 vuotta kerrallaan. Sen jälkeen on ammattitaito mennyttä. Sen tosin saa takaisin kun maksaa korttifirmalle pari sataa.
- BauHerr
Korjataanpa väärinkäsityksiä:
VTT: märkätilanasentajien sertifiointi on teollisuuden tapa siirtää vastuu työntekijöille, joilla ei ole tajua kemiasta. Miljardivastuut on siirretty hyödyllisille idiooteille ja teollisuus voi jatkaa vastuusta vapaana. VTT:lle taas sertifiointi on business as usual. Sen vuoksi kortti kannattaa myydä useaan kertaan.
Sähkö- tai putkiasentajan tutkinnolla ei saa itsenäisesti tehdä alan töitä. Niitä varten tarvitaan sähköpuolella vähintään S2, KVV puolella KVV ja ilmanvaihtopuolella IV vastaavan pätevyys. Pätevyyksiä duunari ei saa, ellei hinkkaa lisää koulujen penkkejä. Uusilla pätevyysmuutoksilla Suomesta on tehty Intian tapainen kastiyhteiskunta.
Korttikoulutus on taas business as usual. Koulutus on höttöä ja hömppää, mutta ilman pelkorteeja töihin ei pääse. Kouluttajat ja koulutusta järjestävät organisaatiot tienaavat.
Virkamiehiä on AIVAN LIIKAA. Kyseessä on tulonsiirto nuorilta keski-ikäisille, koska nuoret aloittavat yksityisen sektorin huonopalkkaisssa töissä ja pääsevät virkamiehiksi sitten keski-ikää lähestyessään. Virkamiesten ainoa tehtävä on tehdä kaikesta byrokratiaa, jotta he saisivat lisää virkoja. Vessassa saa käydä ilman hygieniapassia, mutta siihenkin tulee lopulta muustos. Odottakaa vaan!
Julkisen sektorin osuus Suomen taloudesta on reilusti yli puolet. Sipilän nörttihallituksen kilpailykykyhankkeilla ei ole mitään merkitystä, koska pääasia - julkisen sektroin kutistaminen sellaisiin mittoihin, jota talous kestää, ei ole edes alkanut. Tämän vuoksi jokaisen tulisi maksimoida kaikki tulonsiirrot omaan taskuun ja pakottaa näin hallitus suursiivoukseen. Mitä nopeammin romahdus tapahtuu, sitä kivuttomampi se on. Voisikohan se johtua siitä, että määräykset muuttuvat ja tekijän halutaan olevan ajantasalla niiden suhteen??
Ääliömäinen aloitus!- Viraton_mies
Valitettavasti vedeneristysmääräykset ei ole muuttuneet kertaakaan sen jälkeen kuin niitä alettiin käyttämään.
Mutta, mitä nyt talon myyjä mistään tietäisi, sehän on käynyt oikein kolutuksen siihen, että osaa myydä ihmisille asuntoja.
Suomessa on vaan liian suuri virkamieskoneisto ja niille on täytynyt keksiä töitä joita ne valvoo, ettei menisi ihan kynän pyörittelyksi.
Eihän vakuutusyhtiöt vaadi, että märkätilojen vedeneristäjän tulee olla sertifikaatin omaava ja miksi vaatisi, kun ei ne kuitenkaan korvaa jos joku ajan kanssa on vuotanut.
- oma.toimi.nen
Kolme vuotta sitten tehtiin talo johon tein itse kaikki vesieristystyöt. Kukaan ei kysellyt sertifikaattia missään vaiheessa.
Olen tosin (lähinnä mielenkiinnosta) osallistunut Cascon muutaman tunnin vesieristyskurssille, kun sellaiselle joskus ilmaiseksi pääsin. Jonkun kortin sielta sain, mutta ei mitään sertifikaattia. Eikä sitä korttiakaan kukaan kysellyt. As Oy on tietysti toinen juttu kuin oma okt. - Vakuutusyhtiö
vahinkotapauksessa kyllä kysyy sertifikaatin perään,jos haet korvausta.niin se menee.
- BauHerr
"vahinkotapauksessa kyllä kysyy sertifikaatin perään,jos haet korvausta.niin se menee."
Ei kysy, sillä vakuutusehdoissa on hittasti aiheutuvat ongelmat suljettu korvattavien vahinkojen ulkopuolelle. Kotivakuutus tai kiintiestövakuutus korvaa äkilliset tapahtumat, esimerkiksi putken rikkoutumisesta aiheutuneet. Silloinkin tehdään kaikenlaisia vähennyksiä mm. iästä. Tämän Viraton_mies jo totesi.
Hitaasti rakenteeseen imeytyvän kosteuden ongelmat maksaa omakotiasuja itse, os oy:ssä osakas taloyhtiön kassan kautta, jne.
Työntekijän korvausvelvollisuus riippuu siitä, onko hän ollut teettäjään työsuhteessa. Korvaus tulee käytännössä vain, jos teko on ollut tahallinen. Muita kupruja yleensä "kohtuullistetaan", ts. tilaaja voi parhaassa tapauksessa saada pienen korvauksen ja suuret oikeudenkäyntikulut.
Tahallisuus on sinänsä ihan "hauska" juttu, koska käytännössä työntekijän kannattaa tehdä virheitä. Esimerkiksi putkimiehet jättävät putkia tahallaan vuotamaan sellaisiin paikkoihin, että varmasti huomataan ja tilataan takaisin. Kas, jos ehtii lähteä työmaalta ajoissa, niin saa kilometrikorvaukset ja haalarinvaihtorahan sekä parhaassa tapauksessa hätätyölisän.
Miksi tehdä priimaa, kun sekundaa tekemällä tienaa huomattavasti enemmän?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1135263
- 675064
- 914124
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753610Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603218- 432801
- 152297
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️531934- 401800
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.381649