Meidän Karkun VOK:ki näyttäisi toistaiseksi pelast

Siunaa-VOKkimme

Kylmät väreet kulki selkäpiissä kun kuulin että 53 VOK:ia ollaan lopettamassa. Tuli mieleen että miten meidän Karkun pienille pakolaisille tehdyn VOK:in käy. Lopetetaanko noiden lasten ainoa turvapaikka tässä maailmassa noin vaan, kylmästi.
LOPETETTAVAT VOKIT
● Helsinki/Koskela, Helsingin kaupunki 240 paikkaa, 31.5. mennessä.
● Helsinki/Sturenkatu, SPR 280 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Helsinki/Vuoranta, SPR 98 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Hyrynsalmi, SPR 150 paikkaa, 30.6. mennessä.
● Joutsa, SPR 150 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Kangasala, SPR 390 paikkaa, 31.5. mennessä.
● Keitele SPR 100 paikkaa, 30.9 mennessä.
● Kokemäki, SPR 100 paikkaa, 30.6. mennessä.
● Kouvola/Valkeala, SPR 85 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Maalahti/Tolvis & Tuvas, SPR 74 paikkaa, 30.6. mennessä.
● Muhos, SPR 200 paikkaa, 31.7. mennessä.
● Oulu/Hiukkavaara, SPR 340 paikkaa, 30.6. mennessä.
● Petäjävesi, SPR 90 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Raasepori/Resort, SPR 300 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Rovaniemi/Muurola, SPR 300 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Ruovesi/Ruhala, SPR 89 paikkaa, 30.9. mennessä.
● Saarijärvi/Mellikka, SPR 60 paikkaa, 30.6. mennessä.
● Savonlinna/Kerimäki, Viittakivi Oy 55 paikkaa, 30.6. mennessä.
● Tervola, SPR 150 paikkaa, 30.5. mennessä.
● Turku/Turun retkeilymaja, SPR 100 paikkaa, 30.4. mennessä.
● Vihti, SPR 178 paikkaa, 30.9. mennessä.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001147716.html

Onneksi Karkun Vokki vielä pelastui. Jos oikein hyvin käy niin se ei lopu vielä syksylläkään. Silloin pienokeiset voivat aloittaa koulussa käymisen yhdessä Sastamalan muiden lasten kanssa. Kannattaa kaikkien muistaa iltarukouksessa mainita pyyntönä, että saisivat Karkussa hyvää työtä tehneet Vapaaehtoisjärjestöt jatkaa edelleen hyvää hommaansa Karkun Vokissa, ja meidän ainoa vokki säästyisi tuholta.

86

1401

Vastaukset

 • aikasmoinen lista

  • Tässä ei ollut mitään uutta. Poistakaa kommentti


 • Arvokasta työtä järjestoöt siellä tekevät, voimia siihen.
  Onneksi keskus saa jatkaa.

  • Tosiaankin arvokasta.......yli kolme(3)kertaa arvokkaampaakuin tavallisella veronmaksajalla on varaa elää.


 • Hyvä asia myös Pihlajalinnalle!

 • Saadaan sieltä ahkeria ihmisiä, kunhan oppivat kielen!

  • Huonosti-työ-maittaa kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Höpsistä, olen käynyt Karkun vastaanottokeskuksessa ja siellä kerrottiin, että asukkaat osallistuvat mielellään talkootöihin. Johonkin työhön oli pyydetty muutamia tekijöitä ja vapaaehtoisia ilmoittautui paljon enemmän.


  • Huonosti-työ-maittaa kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Rajat kiinni, ja heti !!


  • Unna86 kirjoitti:

   Höpsistä, olen käynyt Karkun vastaanottokeskuksessa ja siellä kerrottiin, että asukkaat osallistuvat mielellään talkootöihin. Johonkin työhön oli pyydetty muutamia tekijöitä ja vapaaehtoisia ilmoittautui paljon enemmän.

   "Höpsistä, olen käynyt Karkun vastaanottokeskuksessa ja siellä kerrottiin, että asukkaat osallistuvat mielellään talkootöihin. Johonkin työhön oli pyydetty muutamia tekijöitä ja vapaaehtoisia ilmoittautui paljon enemmän." Jopas oli satua ja tarina!!! Eivät tee/osallistu mihinkään! Paitsi rahanjakotilaisuuksiin! Ja tämä on tosi! Toisin kuin tuo ed. kirjoittaja esittää. "Siellä kerrottiin..." Kuka kertoi??? VOK päällikkökö?! Just! Selvittäkää oikeasti, totuus on toinen.


 • Naisten asenne muuttuu ajan kanssa - ja miestenkin.

  • "Naisten asenne muuttuu ajan kanssa - ja miestenkin. " Et taida tuntea kys. alueen kulttuuria! Miesten asenne sanelee naisten aseman ja ajatukset. Ja tuo slam ei muutu!


 • annetaan nyt edes mahdollisuus näille pakolaisille, jotka sodan keskeltä tänne ovat tullet turvaan

  • >>annetaan nyt edes mahdollisuus näille pakolaisille, jotka sodan keskeltä tänne ovat tullet turvaan>>

   Ainoakaan tänne Suomeen tulleista ei ole tullut *sodan keskeltä*. Kyllä ne ovat olleet jo Turkin puolella, YK:n valvomilla leireillä turvassa sodankäynniltä. Sen jälkeen reissataan noin 10.000 € rhasummalla 9 Euroopan maan lävitse, jotka eivät varmana ole sotaa käyviä maita.
   Tullaan lukutaidottomina tänne työttömyyden riivaamaan ja talouden lamassa jo 8 vuotta olleeseen Suomeen, meidän sosiaaliavulla elätettäväksi.

   Sama vyöry sitä paitsi jatkuu, nyt tulee jo Eurooppaan ja Suomeenkin "pakolais"-väkeä Bangla Deshistä ja Nigeriasta. Siellä Banglassa on jossa on 163 miljoonaa asukasta ja Afrikan Nigeriassa 181 miljoonaa asukasta.
   Ei Bangla Deshissä mitään sotaa käydä, kuten ei käydä 70% Irakin valtion alueestakaan. Ei sieltä läheskään kaikki mistään "sodan keskeltä" lähde, ei ole sodittu suurimmassa osassa Irakia 10 vuoteen.

   Otetaan nyt faktat faktoina, ja löperät vasemmistolaispuheet sellaisina pehmoisina vasureiden hölinöinä.


 • Onkohan aloittaja kyseinen kirkonmies, joka on monille kehuskellut et käy vaan nukkumassa yövuoroja siellä. Easymoney.

  • Käräyttäkää nyt joku moinen saasta


  • Härskiä toimintaa !!!


 • Aiemmin puhuttiin, että kaikki autotallit tyhjennettiin 10 km säteellä pakolaiskeskuksesta. Nyt taitaa olla rauahallisempaa porukkaa.

 • Kannattaa muuten kirjautua jäseneksi Facebook ryhmään nimeltään "Karkku VOK volunteers".

  Nuo ovat niin kajahtanutta väkeä. Nuo siellä FB-ryhmässä ja Karkussa touhuavat suomalaiset vapaaehtoiset. Nurkkahullija ovat, ja niin pahasti, että niiden höpöjuttuja siksi lueskelee ihan omaksi huvikseen.
  Nyt hankitaan että mamut alkavat opettaa vapaaehtoisväelle arabian kielen aakkosmerkkejä. Ja muutamia arabiankielisiä lauseita. Minä pyytäisin opettamaan akjajaisiksi myuutamia tehokkaita arabian kirosanoja. Vastalahjaksi sutten nuo kajahtaneet kotimaiset vievät arabeille vanhoja polkupyöriä, ja kuskaavat niitä autoillaan Tampereelle ostoksille, ja opettavat virkkaamaan.

  Sikäli tietysti hienoa että kaikki ovat niin tosissaan tuolla! Se että uskaltaa tehdä kajahtaneitakin asioita tosissaan ja nauttia vielä siitä, niin ei sekään ole mikään ihan pikkujuttu. Hattuia sopii nostaa Karkun kajahtaneille.
  Kyynisyyttä näkee muutenkin, ja siksi noiden vok-touhojen seurailu on ihan hyvää vastaterapiaa.

 • Läpensä sairas ihmiskauppabisnes jossa terveitä ja hyväkuntoisia rintamakarkureita hyysätään veronmaksajien rahoilla. HYI SAATANA.

  • Ihan samaa mieltä. Kaikki apu täsmäapuna paikan päälle, jolloin apu on kaikkien saatavilla eikä vaan härskeimpien. Sitä paitsi kannattaa äänestää persuja, siinä on ainoa puolue, joka vielä ajaa Suomen ja suomalaisten asiaa !


 • Ilmankos kaikki vokkilaiset niin puolustelee töitänsä, jos kerta saa palkan nukkumisesta.

 • Lapseni oppimisesta ala-asteella ei meinaa enään tulla mitään. Siellä on muutama "pakolais lapsukainen" häirinnyt tunteja niin paljon.

  • Mamut pilaavat suomen.


  • ei niin pieni porukka mitään pilaa
   karkus on kylähulluja omastakin takaa


 • Voi, voi. Alkaa hyyssäreillekkin totuus tuleen ilmi. Suurinosa niistä niin ihanista lapsukaisista onkin täysi ikäisiä.

 • karkku on hyvä paikka pakolaisnaisille
  voivat käydä kaunistautumassa ja hoidoissa koululla

  • Muuten hyvä, mut ne naiset joutuu pitäön sitä huivia, niiden miehet ei päästä niitä sellaseen ja siellä taitaa olla vaan pari naista


  • sulla on väärää tietoa


  • "karkku on hyvä paikka pakolaisnaisille voivat käydä kaunistautumassa ja hoidoissa koululla" Niin. Ne "pakolaismiehet" ei naisiaan päästä kaunistautumaan koululle. Se on kyllä nähty. Kaikkea voit nimimerkki "kaunottarina" kuvitella - mutta totuus on toisenlainen. :) Ja tuo huivin pakkopitäminen on sekin totta. Tule vaikka katsomaan.


 • Varokaa näitä lampaiden nussijoita karkkulaiset! Ja lampaat varokaa eritotten!

  • Voi syntyä pelloilla oleviin laumoihin mustia lampaita, jos nuo pääsevät mielensä mukaan tekemään.


 • Siivoustyöt ja jälleenrakennus on alkanut, olisi siellä töitä nuorille miehille.

  Irakin tilanne on rauhoittunut kuitenkin siinä määrin että, Irakin pääministeri Haider Jawad Kadhim Al-Abadi on kutsunut KAIKKI irakilaiset takaisin kotiin, koska sota alkaa olla ohi ja KAIKKIA irakilaisia tarvitaan jälleenrakennukseen.

  Toisin sanoen, irakilaiset voisivat aivan hyvin palata takaisin kotimaahansa ja elää kuten ennenkin, elää rauhassa ja jälleenrakentaa kotimaatansa. ISISiltä vapautettuja alueita vakautetaan.

  Jälleenrakennus on alkanut ISISiltä vapautettuja alueita jälleenrakennetaan YK:n kehitysohjelma UNDP:n (United Nations Development Programme) hallinnoiman Irakin vakauttamisrahaston kautta neljässä läänissä 17 alueella. Kesällä ja syksyllä 2016 tähän liittyviä projekteja oli meneillään Anbarin läänin Ramadin,Fallujan ja Garman alueilla, Nineven läänin Rabian, Sinjarin, Sinunin ja Qayaran alueilla, Salahal-Dinin läänin Tikritin, Dawrin ja Mukayshifahin alueilla sekä Diyalan läänin Saadiyassa.Myös Anbarin läänin Hitissä ja Makhmurin piirikunnassa on aloitettu uusia humanitaarisia operaatioita.

  Nineven läänin ja Mosulin vakauttamistoimia on myös suunniteltu.Tuhansia ihmisiä on palkattu siivoamaan sodan jälkiä, julkisia rakennuksia ja kulkuväyliä. Sadoille yrityksille on annettu rahoitusta ja infrastruktuuria kuten voimalaitoksia, sähköverkkoja ja vedenpuhdistuslaitoksia on korjattu. ISISiltä vapautetuilla alueilla on myös laajamittaisia työllistämisprojekteja.

  https://www.youtube.com/watch?v=N6Ko1m1jGdg

  Elämä palailee normaaliksi Mosulissakin, vaan töitä pitää tehdä. Kaikille Suomessakin oleskeleville turvapaikanhakijoille olisi hommia.

  https://www.youtube.com/watch?v=o4q9JtdLjlw

 • Jossakin päin Suomea vastaanottokeskuksen mamut on saatu keräämään mustikoita, ihan myytäväksi saakka.
  http://www.hs.fi/paivanlehti/06082017/art-2000005315935.html

  Karkussakin tiedusteltiin, että olisiko kukaan asukeista halukas keräämään kyselijöille mustikoita. Kysyjät lupasivat maksaa 10L ämpärillisestä 45€ verran, eli ihan saman kuin mitä torihintakin on.

  Metsissämme on kyllä marjoja tänäkin vuonna. Ketään ei ole toistaiseksi saatu keräämään 10 L ämpärillistä täyteen, on liian kovaa ja kuumaa hommaa kuulema.

  • Kyllä kuule viime syksynäkin useampi turvapaikanhakija tuolla keräsi mustikoita ja myi ämpäritolkulla. Ostin itsekin.


 • Karkun karvaranteet ovat kyllä sellainen rasite siellä käyville työntekijöille, ainainen kitinä ja valitus!
  Pakolaisia ei heistä kukaan ole mutta hyväuskoisille karkkulaisille suvakeille hyvää aviomies ainesta, mukava sitten kylänraitilla näytellä mulattipenskoja kuin harvinaista koiranpentua!

  • Montakohan ihmistä tuolla on Karkun VOK:illa palkkatöissä, asukkeja siellä lienee vajaa 100 henkeä enää?
   Mutta kai siellä pitää olla henkilökunnalla 3-vuoropäivystys jatkuvasti, vähän niinkuin jossain vanhainkodeissakin?


 • Koville ottaa joillekin meistä kantasuomalaisistakin maahanmuuttapakolaisten oleskelu paikkakunnallamme nimittäin? Sama henkilö eri nimimerkeillä tosin, tuossa edellä on kirjoitellut useampia eri kirjoituksia, aina samalla aksentilla! Eli huonosti ovat asiat Karkussa hänen mielestään,, kun paikkakunnalla on maamuja värittämässä paikallista raittia karkkulaisten lisäksi. Kyllä maamupakolaisena Suomeen tulleiden ihmisten täällä Suomessa olo ja sijoittautuminen on hoidettu ihan ajatuksella ja päätetty eri instansseissa, ei siihen tarvi meidän paikallisten taviksien puuttua arvosteluineemme? Ja lopuksi, tottaikai tarvitaan ympärivuorokautinen päivystys kohteessa jossa asuu ja on majoittautuneena erityisryhmä. Tässä tapauksessa maahanmuuttajapakoiaiset. Aivan rinnastettavissa vanhainkotien, sairaaloiden, lasten kesäleirien ym. vastaavien ympärivuorokautiseen päivystykseen.

 • noista afgaani pakoloisista ei suomessa ole yhtään hyvää sanottavaa!
  Syyllistyneet useisiin todella törkeisiin rikoksiin, huumeet ja muut lieveilmiöt näissä partalapsukaisissa odotettavissa, asioita ei osta ratkaista muuten kuin väkivallalla ja naisten alistamisella, kivikautinen kulttuuri yhdistettynä pohjoismaiseen kulttuuriin ei voi kun törmätä yhteen, ikinä eivät työllisty tai edes halua, hakevat täältä vain sopivaa yksinkertaista miehenpuutteessa olevaa haahuiljiaa jotta saavat jalansijan Suomeen!
  Odotettavissa, kunniamurhia, happohyökkäyksiä, ja väkivaltaa sekä ainaista kelajäsenyyttä!

  • No niinpä. Ja lisäksi hallitus päästi tuhansittain pakenemaan maan alle. Puolueista vain persut ajaa Suomen ja suomalaisten asiaa !


 • Terveiset Turusta 18.8.2017.

  • Islamilainen terrorismi on nyt Turussa, joka ei ole kovin kaukana. Välimatka Sastamala - Turku on vain 115 km. Alkaa turvallisuusrako ohenemaan jo tälläkin nurkalla.

   Edelleen noin 40 kpl VOK:eja eri puolilla Suomea. Niissä sotilasikäisiä nuoria miehiä, monet Irakin tai Isisin joukoista karanneita. Meillä ittellämme on yksi voki.

   Islami ei vaan sovi eikä sopeudu Eurooppaan, vaikka Angela Merkel kuinka väittäisi muuta.


 • Ehkä nyt on viisainta varoa myös tällä Karkussa.

  • Poliisi ja Juha Sipilä sanoi että kaikki suomalaiset voivat edelleenkin tuntea olonsa turvalliseksi.

   Mitäs siihen on lisättävää.

   Ei noi 30.000 isis-sotilasta meidän turvallisuutta vie, ei edes Turussa. Kaikki on turvassa, myös meillä Karkussa. Juha Sipilä takaa.


 • Luuletko sinä, että minä uskon tuota.

 • Saadaan uusia puukottajia sastamalaan, ei ihme että poliiseita näkee useammin karkussa kuin normi kansalaisia.

 • Kylmät väreet kulkee selkäpiissä , todellakin NYT! Vaan muista syistä!

 • Eikun ostamaman nut noita matoja -lentavia sellaisia. Ja keitiov...

 • Karkun Vokki on saman kokoinen kuin Kankaanpäässä. Nämä molemmat ovat pikkuruisia paikkoja, maan 6:ksi pienimmät VOK:it asukasmäärältänsä.
  http://imgur.com/a/47liX

  Petipaikkoja mainostetaan Karkussa olevan 120 kappaletta, mutta ei sanota että montako asukasta siellä on. Kyllä tämä paikka on yksi niistä lopettamisen tiellä olevista kohteista.

  Noin pienelle porukalle ei vaan kannata 3:een vuoroon ylläpitää vartiohenkilökuntaa. Ja ruoan laittajia ja pyykinpesijöitä siihen päälle.

 • Karkussa on välit kiristyneet paikallisen M-ryhmän kauppiaan ja Karkku-VOK:in asukaskunnan välillä. Kauppias on saanut varastelevia asukkeja kiinni useasti, ja nyt vahtii tavallista tarkemmin aina kun vokin meluisa väki tulee asioimaan kauppaan.

  Vokkilaiset taas valittelevat että kauppias kyttää heitä rasistisesti. He ovat täysin viattomia, eikä koskaan varasteta. Pattitilanne ja kyräily jatkuu.

 • Pitää muistaa,että kyseessä on vasta epäily,siitä,että kauppias kyttäisi rasistisesti.Varastihan se Väinämöinenkin aikoinaan ja varastaahan Suomalaiset.Ei saa ajatella heti rasistisesti vaikka matu vähän keppostelisi ja tekisi pienen atakin välillä.Kyllähän jokaisen pitää ymmärtää,että nämä kunniakansalaiset ovat sitä vähemmistöä ja sotapakolais lapsukaiset eivät ymmärrä vielä kaikkia sääntöjä.Ei rasisteja Karkkuun ei rasisteja mihinkään.

  • Milloinkahan noista Karkun kunniakansalaisista ensimmäiset pääsevät oikean työn syrjään kiinni?

   Kaksi vuotta on nyt kotoutettu, saatu lahjoituksina mattoja ja keittiökoneita ja astiastoja ja opeteltu alkuasukkaiden kieltä.

   Joko voisi odottaa että ne vähitellen kykenisivät vaikka tukkisavottaan tai maatilojen lomittajiksi tms, hanttihommiin?


  • Riuskaa-työvoimaa kirjoitti:

   Milloinkahan noista Karkun kunniakansalaisista ensimmäiset pääsevät oikean työn syrjään kiinni?

   Kaksi vuotta on nyt kotoutettu, saatu lahjoituksina mattoja ja keittiökoneita ja astiastoja ja opeteltu alkuasukkaiden kieltä.

   Joko voisi odottaa että ne vähitellen kykenisivät vaikka tukkisavottaan tai maatilojen lomittajiksi tms, hanttihommiin?

   Se työllistäminen voi olla se ongelma kun Suomessa ei ole kysyntää tuommoisille moniosaajille.Ne kun ovat tietojen mukaan Hävittäjälentäjiä,Astrofyysikoita,Erikoilääkäreitä ja vaikka mitä muuta.Todellisuudessa on Karkkulaisten ruvettava pikku hiljaa sopeutumaan heidän tapoihinsa ja on se Monikulttuurisuus rikkaus.Tiedä vaikka Karkussakin joku kokisi tuon rikkauden.Veron maksajilta saa Rahaa jonka voi nostaa Kultaseinästä,että pääse kylille läpsyttelemään.Niillä on niin kovia traumoja,että on se hyvä kun Vapaaehtoiset auttavat.Nuo on kokeneet,niin kovia,että edes 3 sukupolvi ei pääse kiinni työnsyrjään saatika osaisivat Suomenkielen ja auttaminen on mukavaa.Otetaan vähän pois Eläkeläisiltä,Työttömiltä ja Lapsilta,niin voidaan kuljettaa vaikka 5miljoona apua tarvitsevaa Suomeen.Sekin,että koulussa on vähän levotonta,niin johtuu siitä kun saa koko ajan pelätä,että Rasistit hyökkää.


 • > Kyllä kuule viime syksynäkin useampi turvapaikanhakija tuolla
  > keräsi mustikoita ja myi ämpäritolkulla. Ostin itsekin.

  Jos maataloushommat luonnaa, niin sitten kesällä sokerijuurikaspelloille taimia harventamaan. Siitä maksetaan 1 centti/metri.

  Suonenjoki tarvii kesäkuun lopussa satoja mansikanpoimijoita. Sinne ei ole vaikeata ajaa, jos on hyvät kestävät arabialaiset selät Karkussa marjoja poimimaan. Mustikka-aika tulee taas, ja sen perästä puolukka- ja lakka-aikakin vielä, lokakuun lopulle saakka poimittavaa.

  Sellainen 10 ämpärillistä pomittuja mustikoita vuoden aikana, se ei ole kovin kummoinen saavutus. Siis suhteutettuna noin Karkun VOK:in 100 asukkaan asukasmäärään.

  Se pikkuinen mustikkaraha ei kata eikä kustanna edes yhden asukkaan, puolen kuukauden asumisen kustannuksia.

 • Nämä perseläpimaiden matut ovat vain pukamia Suomen taloudessa.
  Miksi Suomeen otetaan näitä perseläpimaiden alkuasukkaita joita karkun vokkikin on täynnä? asiallisia vastauksia, kiitos!

 • Rajat kiinni ja marakatit kotimaihinsa heti!!!

 • Afgaanimatut vittuun! Kivikautiset heimot ovat niitä karkun moniosaajia.
  Ehkä oppivat tulensytyttämään kun vuosisadat vierivät!

 • Miksi jotkin kommentoijat käyttyvät rasistisesti esim.Karkkulaisia kohtaan ja vertaavat kunniakansalaisia lapsiin ja vanhuksiin.Mikä kumma pistää vihamaan noin Karkkulaisia ja sitä kautta Suomalaisia.Vai osaa ne oikein poimia Mustikoita no sillä se Suomi nousee varmasti vaikka siinäkin poljetaan Taivanilaisten poimijoiden oikeutta ja syödään heidän leipää.Myöskin tuo Lapsi ja vanhus viha on uskomatonta.Jokainen läpsyttelijä maksaa ja ne rahat on pois lapsilta ja vanhuksilta.Kuinkahan moni Karkun asukkaista on aitoja turvapaikan hakijoita kun sota ei ole turvapaikalle edellytys.Ihmisoikeus sopimuksessa on maininta,että henkilökohtainen vaino on edellytys turvapaikkaan ja Duplinin asetuksessa pitää turvapaikkaa hakea sieltä maasta johon ensimmäisenä saapuu.Suurinosa Suomeen tulleista tuli Ruotsista jossa niitä tuskin vainottiin,mutta Suomessa kun on suurimmat sossu yms tuet,niin tottakai ihmiset hakeutuu sinne missä on paras kultaseinä ja kun pääminesteri lupasi oikein asunnon kaikille.Suomessa on lisäksi hyödyllisiä hölmöja jotka tarjoavat pipariakin avosylin ja kyllä kultamunakin piparin perään ymmärtää.Katsotaan nyt rauhassa mihinkä tuo sastamalan tilanne menee kun kaupungin päättäjät eivät kovin mielellään noita ota kaupunkin rahoille.Pistetään miekkari pystyyn jos on tarvetta tulevaisuudessa.Karkkuun sitä on jo muutaman kerran mietitty vakavasti.

 • Sanon vaan että lukekaa mv lehteä.

  • Niin luen minäkin. Ja äänestän muuten perussuomalaisia.


 • Kaikkea hyvää vaan Karkkulaisille. Kmäki porukan saatte lisäksi.

 • Vammalassa on ollut vastaanottokeskus 3,5 vuoden ajan, Pudasjärvellä sellainen on ollut 10 vuoden ajan. Nyt Pudasjärven asukkaat ovat saaneet Vokistansa tapreekseen, ja kunta-aloitteella haetaan vokin sulkemista.
  https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6655

  Jos kunta-aloitteen allekirjoittaa 2% kunnan asukkaista, asia on otettava kunnanhallituksessa käsittelyyn 6 kk kuluessa. Sastamalan kokoisessa kaupungissa tämä tarkoittaisi 330 allekirjoittajaa.

  • Helposti tuplaantuisi.
   Kuka laittaa vireille?


 • Paljonko maksaa Sastamalalle nyt näiden "uuskarkkulaisten" täysihoito kun kulut siirtyvät nyt Sastamalan maksettavaksi? Satojatuhansia? Miljoonia?
  Kuka on tietoinen?
  Valtion kustantama täysihoito on tullut tiensäpäähän, NYT SASTAMALA MAKSAA JOKA EURON Tästä eteenpäin!

  • mitkä kulut siirtyy Sastamalan maksettavaksi ja miksi? Ei Karkun vokkia olla lopettamassa ja toimintaa jatkuu edelleen sellaisena. Ja vaikka toiminta loppuisikin, siellä asuvat ihmiset siirrettäisiin muihin vokkeihin. Selitätkö ystävällisesti mistä tulee tämän mieltäsi vaivaava kulujen siirtyminen Sastamalalle?


  • "Selitätkö ystävällisesti mistä tulee tämän mieltäsi
   vaivaava kulujen siirtyminen Sastamalalle? "

   Eikö mula Sastamalan Vokista ole siirtynyt yhtään asukkaita pysyvästi asumaan Sastamalaan? Juuri nöiden ihmisten elättäminen ja sosiaalihoito siirtyy tykkänään Sastamalan veronmaksajien maksettavaksi. Minun mielestäni niitä asukkaita on purettu sieltä koko 3-vuotisen olemassaolon ajan, joka vuosi, ja siirretty normaaleihin asuntoihin asumaan.

   Olihan se Porissa tunnetuksi tullut, kirkkkovaltuutettutappojuttukin juuri näitä ulos sijoitettuja karkun miehiä.

   Yhden pakolais-asukkaan asutus- ja ruokintakulut ovat noin 22.000 euroa vuodessa. Päälle tulevat erilaiset tulkkauspalvelut ja muu omakielinen vapaaehtoinen mutta verovaroilla maksettava kulttuurihumppa.

   Kysymys vain kuuluu, että miten monta kymmentä tai sataa niitä pysyvästi asutettuja on? Minkäänlaista työvoimapulaahan meillä Sastamalassa ei ole, että sitten noilla muka kyetty löytämään tai kehittämään jotakin palkallisia työtehtäviä?


  • Eiköhän ne asukkaat ymmärrä muuttaa kiireesti muualle kuin Sastamalaan, eihän kukaan muukaan ulkopuolisetkaan halua tulla teidän umpiossa asuvien sastamalaiaten keskuuteen kuuntelemaan tuota sekopäistä vaahtoamista ja vielä vääristämällä asioita


  • Onhan-näistä-kuluja kirjoitti:

   "Selitätkö ystävällisesti mistä tulee tämän mieltäsi
   vaivaava kulujen siirtyminen Sastamalalle? "

   Eikö mula Sastamalan Vokista ole siirtynyt yhtään asukkaita pysyvästi asumaan Sastamalaan? Juuri nöiden ihmisten elättäminen ja sosiaalihoito siirtyy tykkänään Sastamalan veronmaksajien maksettavaksi. Minun mielestäni niitä asukkaita on purettu sieltä koko 3-vuotisen olemassaolon ajan, joka vuosi, ja siirretty normaaleihin asuntoihin asumaan.

   Olihan se Porissa tunnetuksi tullut, kirkkkovaltuutettutappojuttukin juuri näitä ulos sijoitettuja karkun miehiä.

   Yhden pakolais-asukkaan asutus- ja ruokintakulut ovat noin 22.000 euroa vuodessa. Päälle tulevat erilaiset tulkkauspalvelut ja muu omakielinen vapaaehtoinen mutta verovaroilla maksettava kulttuurihumppa.

   Kysymys vain kuuluu, että miten monta kymmentä tai sataa niitä pysyvästi asutettuja on? Minkäänlaista työvoimapulaahan meillä Sastamalassa ei ole, että sitten noilla muka kyetty löytämään tai kehittämään jotakin palkallisia työtehtäviä?

   Vaatii ainakin kolmen veronmaksajan verotulot, jos noita elättelee. Ei ole mahdollista, paitsi Soros-ketkun lahjoituksilla tai valtion tuella, jonka vuoksi valtio ottaa velkaa koko ajan lisää.
   PS unohtui ohje katsoa
   ketutus.fi
   opetusvideo


 • Eikös se SPR rohmua näistä suurimmat tulot muistaakseni oliko 140 vrk yhdeltä ja nyt ne perkele laitetaan asumaan oikeitten ihmisten kanssa,

  • Perustele oikea ihminen ja miksi muualta tulleet eivät olisi oikeita ihmisiä?


  • Viittaa varmaan mustaan apinageeniin, joka noissa kaikissa Sisiliaa etelämpää tulevissa on mukana. Apinamaisuus näkyy kasvoissa ja ilmenee suurena aggressiivisuutena.


 • VOK:issa on uusi johtaja. Edellinen sanoi ittensä irti, ja tilalle tuli naisjohtaja. SDP-jäsenkirja on taskussa tällä uudella rouvalla.

  • Mitä Karkun kylä liittyy uutisointiin? Mieshän on Porilainen ja eikä edes asunut Karkun vastaanottokeskuksessa eikä edes Sastamalassa.


  • Kohta saat itteki nauiraa jutulle, kun kuulet.


  • samaa minäkin ihmettelin, jos joku selventäisi


 • Täällä rieguva SDP-jäsenkirjaa kantava moderaattoriakka ei anna laittaa linkkiä, eikä anna kertoa edes suusanallsiestikaan asiaa.

  Tuo on kerrottu viime syyskuussa täällä Sastamalan saitilla, ja linkit ja kaikki.

  Mutta nyt tuo kuukautiskierrostansa kipeästi kärsivä SDP-akka on sitä mieltä, että muslimitappajan Sastamalassa asumisesta ei saa sanoa sanaakaan. Tuolla se tappaja oli, finskan rekkafirmalla harjoittelijana.

 • Täällä rieguva SDP-jäsenkirjaa kantava moderaattoriakka ei anna laittaa linkkiä, eikä anna kertoa edes suusanallsiestikaan asiaa.

  Tuo on kerrottu viime syyskuussa täällä Sastamalan saitilla, ja linkit ja kaikki.

  Mutta nyt tuo kuukautiskierrostansa kipeästi kärsivä SDP-akka on sitä mieltä, että muslimitappajan Sastamalassa asumisesta ei saa sanoa sanaakaan. Tuolla se tappaja oli, finskan rekkafirmalla harjoittelijana.

 • Nyt se sitten suljetaan 1.10.2019

  • Kuulin tuon saman asian toista kautta, että Karkun VOK tosiaan suljetaan lokakuun ensimmäisenä päivänä. Hieno homma että lähtee.

   Tosin Sastamalalle jää jälkeen noita elätettäviä, joilta Valtion maksama 3 vuotta 2015...2018 kestänyt pakolaisten ylläpito on jo kulunut umpeen.
   Sastamala joutuu vastaamaan heidän asuttamisestaan, ruokkimisestaan ja vaatettamisestaan hauatan saakka.


 • Lue järkyttävä uutinen Aamulehdestä otsikolla:

  "Adil Al Hmedawi itki metsässä koko päivän, kun hän kuuli uutisen: kodiksi kasvanut vastaanottokeskus Karkussa aiotaan lopettaa – ”Emme voi aloittaa vielä kerran uutta elämää”

  (Suoraa linkkiä ei voi laitata, koska täällä on jo pitkään ollut kummallinen moderaattori, joka deletoi linkkejä sisältävät asiallisetkin viestit,)

  Jutussa Karkun nykyinen asukas tilittää kivan Karkun kotinsa menettämistä.

 • "– Tämä on ollut paras vastaanottokeskus koko Suomessa. Itkin
  koko päivän metsässä, kun kuulin, että tämä aiotaan lakkauttaa."

  Kyllä Sastanmalassa osataan ulkomaalaisia kestitä ja huoltaa. Perhe on asunut Suomessa 4 vuotta, mutta edelleenkään ei osata suomenkieltä "kittos" ja "hoomenta" sanoja enempää.

  Velkaisen kunnan vähiä verorahoja reilusti haisemaan, että saadaan tarjottua Suomen paras vastaanottokeskus, kaikkine pesulapalveluineen, viikonloppuretkineen ym.

 • Neljä vuotta on asuttu ja mitään ei ole tullut valmista.
  Muuta ei ole tehty kuin maleksittu pitkin Karkun kylänraittia.

  • Noi ei tosiaan ole mitään toimeen tarttujien väkeä noi hiekakerämaista tänne pakoon tulleet ihmiset. Ne ei tosiaan ole mitään sitkeitä ja yritteliäitä ja kekseliäitä vietnamilaisia, jotka sopeutuu minne tahansa.

   Siellä hiekkamailla nuo on lampaiden paimentamisilla ja vaihdantataloudella eläneet iät ja ajat. Vaikeata sopeutua länsimaisiin tapoihin ja elämään ja säntilliseen työetiikkaan.


 • Kuinka moni on työllistynyt?

Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.