Traktorilla kouluun!

Mitä ootte mieltä et nuoret ajaa kouluun traktorilla?
Mää ainakin ajan Valmetilla ja Natikalla kouluun, hieno perinne!

16

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 399T

      Eihän siinä mitään, jos ajaa ihimisiksi.
      Kaahaalut ja konhotukset ei oo hyvä juttu.

    • Sutasiko_takakumi

      Kai muistat, että jääketjut tai puolitelat on hyvä varuste. Myös vetovaijeri tai -ketju kannattaa pitää mukana samoin hyvä pistolapio. Pääsöö ainakin satavarmasti kouluun, jos luonnonolosuhteet meinaa olla ylivoimmaaset. Hyvä tukkivinssi nostolaitokses on myös oiva apu, kun jorpakosta hilaa ittensä takaasi tielle.

    • Valtra.on.erikseen

      Valmetit ja Natikat alkavat olemaan jo niin vanhoja että joutavat kevyempään ajoon.
      Mutta kuinkas aloittaja oikein molemmilla kykenee ajamaan kouluun.

    • dfsögjo

      Kait niihin sitten eri polttoaineet ostetaan, vai tuetaanko verorahoilla koulubensojakin?

      • maatonpelle

        ....Osta sieki oma traktori ni ei tarvi täällä tarvi mölytä :).


      • superluminal

        Traktoreissa ei ole ottomoottoria, vaan diesel. Ja polttoöljyllä voi ajaa ihan laillisesti muutakin kun maatalousajoa. Ja vielä, mitä muiden polttoaineet sulle kuuluu? Etkö itse maksaisi vähemmän jos voisit.


      • jake_51
        superluminal kirjoitti:

        Traktoreissa ei ole ottomoottoria, vaan diesel. Ja polttoöljyllä voi ajaa ihan laillisesti muutakin kun maatalousajoa. Ja vielä, mitä muiden polttoaineet sulle kuuluu? Etkö itse maksaisi vähemmän jos voisit.

        Vain omistaja voi ajaa, ei siis talon poika. Pitää ainakin merkata toiseksi omistajaksi traktoriin, niin sitten voi ajella kouluajoja, eikä tarvitse käyttää dieseliä.


    • Traktorilla

      Traktori on mitä mainioin kulkuväline koulumatkoille. Voi ottaa kirjojakin mukaan niin ettei tarvitse selkä vääränä niitä kantaa. Minusta traktoriopetusta pitäisi olla ihan kouluaineena. Esimerkiksi traktorin turvallisuus, dieselmoottorin huolto, renkaan vaihto, työkoneiden käyttö, korjaus jne ovat ihan hyödyllisiä aiheita. Koulu voisi tarjota lohkolämmittimille sähköpaikat. Sitä tietoa pääsee heti hyödyntämään. Olisin itsekin aikoinani kiinnostunut koulusta enemmän jos olisi päässyt traktorilla kouluun. Ei mitään nössöjä mopoautoja. Kyllä traktorioppi aina kirkkohistorian voittaa. Pappatunturi oli lumessa aika huono etenemään. Talvella ketjut päälle niin voi noukkia ojaan ajaneen koulubussinkin tielle.

      • Ankea_lapsuus

        No pirnales, meilläki oli maatilataloutta, muttei traktorista yhtään mitään oppia. Olishan traktorioppi lyönyt laudalta tosiaan kirkkohistorian, biologian ja kemiankin jopa äidinkielen sijamuoto-opiskeluineen. Eikä olisi tarvinnu olla komiaa naisopettajaakaa siinä ainees. Voi jukravita, kun koulua piti käydä pula-aikana. Ei ikänä mee nämä nallekarkit elämäs tasan.


      • 399T
        Ankea_lapsuus kirjoitti:

        No pirnales, meilläki oli maatilataloutta, muttei traktorista yhtään mitään oppia. Olishan traktorioppi lyönyt laudalta tosiaan kirkkohistorian, biologian ja kemiankin jopa äidinkielen sijamuoto-opiskeluineen. Eikä olisi tarvinnu olla komiaa naisopettajaakaa siinä ainees. Voi jukravita, kun koulua piti käydä pula-aikana. Ei ikänä mee nämä nallekarkit elämäs tasan.

        Ammattikoulussa opiskeltiin traktorista paljon, tosin havaintovälineinä oli vanhoja tvh:n MF 175 ja Majoreita jotka kyllä purettiin ja kasattiin kokonaan. Silloinhan elettiin mahtavaa 70-lukua.

        Kyllä siihenkin leipääntyy, kun sitä tarpeeksi tekee.


    • 399T

      Ennenvanhaan sai traktorikortin 16 vuotiaana, olin silloin ammattikoulussa maatalouskoneasentajalinjalla ja koulumatka oli vähän liian pitkä. Illalla kylillä IH sai kyytiä, ihan sivistyneesti.
      Mopolla ajelin muuten, mopoautorotiskoista ei silloin puhuttu mitään, 2T-bensa maksoi 1 markan /litra.

    • Kouluun.ja.työpaikalle

      Duunaritkin vois ajaa työpaikalle traktorilla. Vanha zetor tai massikka kävisi siihen ihan hyvin. Hytillisen Leylandin saa 3 tonnilla. Sinne vaan läppäri ja nahkasalkku mukaan. Sais työmatka-ajosta kilometrikorvauksen. Jos lumilinko perässä niin vois aamulla pyyhkästä sivutien pois lumista kun puhtaanapito ei sivuteille kerkiä. Peräkärryyn vaan jalasmökki niin olisi neuvotteluhuonekin aina matkassa mukana.

      • Ministerikulkuneuvo

        Traktori on kulkuvälineenä maalaisilla ja koululaisilla. Lisätään porukkaa, duunarit töihin traktoriedulla. Voi oikaista metsän läpi jos on tarve ja kiire.

        Uutena välineenä, korvataan ministeriaudit ja mersut traktoreilla. Peräkärryyn mahtuu useampikin ministeri kerralla olkipaalien päälle istumaan. Tulisi kansakin lähemmäs jos ministeri tulisi traktorilla teollisuuslaitoksen vihkiäisiin. Maa- ja mömmöministerin pakollinen edustuspeli olisi vanha Valmetti. Tiilipäällä voisi kuskina toimia kaikki kaverit vuorotellen.

        Itsenäisyyspäivän iltavastaanotolle tultaisiin Zetoreilla Mariankadun puolelta.


    • Monkkimähöne

      Kyllä. Se on asiaa ajaa rakkorilla kouluun ja muutenkii. Kouluissa voitas puhua koneista ja maatalouden hommista ja muistakin koneista eikä vaan jostain netistä ja netistä ja netin tärkeydestä. Raktori se on ollu tärkee ennen aikaan eikä netti ja raktoreista pitäisi kertoa enemmän ja asiaa eikä vaan jostain nykyhöpötyksistä. Ite ku olin koulussa ja piti tehä esitelmä niin tein esitelmän joka kertoi jokaisesta valmetin mallista järjestyksessä esim tekniset tiedot kuvia ja muuta asiaa alusta loppuun

    • Anonyymi

      Traficom:
      Polttoainemaksun maksuvelvollinen

      Polttoainemaksu määrätään sen maksettavaksi, jonka omistuksessa ajoneuvo on ollut, kun lievemmin verotettua tai verotonta polttoainetta on käytetty.
      Jos ajoneuvo on toisen hallinnassa, polttoainemaksun verovelvolliseksi tulee ajoneuvon haltija tai tosiasiallinen käyttäjä (esimerkiksi kuljettaja).

    • Anonyymi

      Kyllä ei millään ole perusteltua ,että possu niskojen kakarat menisivät kouluun traktoreilla. Täytyyhän possuniskojen vanhempien ymmärtää ,että ei maataloustukiaiset ole tarkoitettu kakaroiden huvi ajoon.Suomessa on unohdettu yleisissä keskusteluissa se millaisia yhteiskunnan elättejä possuniskat ovat.Useasti tuodaan esiin sosiaaliturvan kustannukset, mutta kesantopelloista ei paljoa hiiskuta.Puhutaan omavaraisuudesta mutta maksetaan siitä ,että possuniskat ei viljele peltojaan ja siitä maksetaan vielä korvaus.Helppoja leikkauskohteita suomessa olisi eläkeleikkausten sijaan, PUOLUETUET,MAATALOUSTUET,VALTION FIRMOJEN päälliköiden palkat ja bonustulot esim Finnair.Politiikojen sopeutusraha esim SDP Paateron viiden vuoden edut. Ei muuta kuin Paaterokin sinne vain hakemaan töitä viikon välein entisen tasoiseen ansioon.Kyllä nämä ovat sellaisia suojatyöpaikkoja ja ei kaakonkulman edustajat ole saaneet mitään aikaan puolueesta riippumatta .Eduskunnassa joko nukkuu tai on muissa maailmoissa suu auki kuin linnunpönttö,useasti TVssä nähty ilmiö.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe