Järjetöntä.

niinturhaa

Eilisessä tulli ohjelmassa jimillä kyttäsivät venjällä käyviä päiväristeiljöitä. Hohhoijaa kolme tullimiestä kyttää ja takavarikoi kun jollain on litra väkevää ja yksi kalja repussa. Kun nämä valopäät ovat keksineet, että 22h pitää olla maissa, että tulee tuontioikeus ei EU maista. Halvemmaksi tulisi jos antaisivat ihmisten tuoda yks kalja ja yksi vodkapullo ja nuo tullmehet ja/tai naiset olisivat jossain ihan muissa tehtevissä kuten vaikka niitä laittomia aineita valvomassa joka on paljon tärkeempää kuin tuo..

Mä en ymmärrä tätä suomen alkoholin monopolisointa ja verottamista. Mikä siinä on niin tärkeetä? Jos se kerran on hyvä juttu niin miksi löytyy lukuisia maista eism. euroopassa jossa ei ole näin? ja tuo vironkin kyttääminen mikä on omaan käyttöön ja mikä ei on avan turhaa hommaa. Kalliikksi tulee tuollaiset turhat tullimiehet/naiset. Voitaisiin laskea alkoholiveroa ja purkaa monopoli. Senjälkeen puolelle tullimiehille/naisille kenkää joka korvaa menetetyt eurot. En todellakaan ymmärrä näitä alkoholin veronkorottajia ja monopolin kanattajia.

7

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_turhaa

      Opettele vajakki kirjoittamaan, jutustasi ei saa edes Erkki selvää.

      Venäjä ei ole EU-maa ja sillä selvä. Tullia ei todellisuudessa yksittäiset pullot paljon kiinnosta, aseet, huumeet, tupakka ja viina tulevat samaa reittiä Suomeen ja sen pitäisi kiinnostaa kaikkia.

      • paremminkirjoitettu

        No anteeksi. Lukihäiriöille ei voi mitään ,mutta kuitenkin kyttäsivät yhtä vodka ja kaljapulloa vaikka olisi ollut varmasti tärkeämpääkin kytättävää. Venäjä ei tosiaan ole eu maa ja suomi saa näin tehdä, mutta onko tässä mitään järkeä? Se oli pontti kun verorahoista palaa paljon enempi tullimeisten /naisten palkkoihin kuin menetetyt verot yhdestä vodka ja kaljapullosta.
        Nyt on myös hitaammin kirjoitettu ja kirjoitusvirheet tarkastettu.


      • Aloittaja kirjoittikin "että tulee tuontioikeus ei EU maista", josta ainakin minä sain selvää. Ei-EU -maista siis.


    • hyvä.me

      'Ei_turhaa' näyttää olevan käsityskyvyltään alakoululainen.
      Suomen tulli esim. kiertää EU:n tupakan tuontivapautta sillä että se on omapäisesti määrännyt että askeissa pitää olla sekä suomenkieliset että ruotsinkieliset varoitustekstit. Niinpä Virosta ei voi tuoda enempää kuin Venäjältä.

      • Ei_todellakaan_turhaa

        Mikä estää laittamasta varoitustekstejä askeihin, vajakki.
        Tuonti ei EU-maista on yhtenäinen kaikissa EU-maissa, mikä tässä on vaikeata ymmärtää?

        Se mitä tv:stä tulee on yksi ja ainoa todellisuus? Herää pahvi, huumeet, aseet, väärennetyt passit jne on se mitä näiltä päivämatkaajilta todellisuudessa etsitään ja aivan syystä. Todellisuudessa viinaa ja tupakkaa tuodaan autokuormissa, ei taskuissa tai kasseissa - se ehkä kiinnostaa tv:n katsojaa eipä juuri muita.


    • inva_lidi

      Vajakki "Ei_turhaa" ei olekaan ihan 100 pros. vajakki koska osaa (ihan itte?) vaihtaa nimimerkin: Uusi hieno versio on "Ei_todellakaan_turhaa. Peruskoulun ala-aste on parin vuoden päästä läpäisty. Tietysti edellyttäen että ei tuplaa.

    • inva_liidi

      Ihan itse - kirjoitan viestini, yleensä ilman tautologiaa tai muuta sekoilua. En ole käynyt edes peruskoulun ala-astetta, kävin kansakoulun ja kansalaiskoulun ennen jatko-opintoja. Tästä huolimatta osaan erottaa viihde ja tosi-tv:n toisistaan, sekä sen mikä on fiktiivistä ja mikä todellista - vajakki.

      Jos tuonti ja sen valvonta kiinnostaa - kannatta mennä vaikka tulliin töihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe