velkaako pitäs otta nurkat täyteen

vanhapappa54

on se kumma jos vähän säästää ja sattuu saamaan osinkoja niin se vaikutta siihen niin paljon että kelalta ei sa asumistukea. velkaa vaa satoja tonneja autoihin ja asuntoihin ja kaikeeen. eikä vanhha kunnon säästäminen enäää ole mistään kotoisin kaikki tuotot pienentää tukia kaikki velka lisää. on käsittänyt että yrirtyksiin sijoittaminen on hyvää eikä mammonan ostaminen.

9

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hummani.hei

      Niin se tuntuu menevän. Matti hummaa rahat menemään, Teppo säästää sukanvarteen pahan päivän varalle... Ja yhteiskunta palkitsee Matin siitä, että kuluttanut rahansa.

      Aiemmin asumistukisysteemi oli silti vieläkin tiukempi, omaisuuskin laskettiin tuloksi tietyllä kaavalla, vaikka omaisuus ei olisi mitään tuottanutkaan. Eli parempaan suuntaan on menty, mutta voisivat vähän miettiä tuota.

      Se on sitten eri juttu jos on isosti rikas, ei sellaiselle tarvitse asumistukea antaa, mutta Kelan ei pitäisi olla heti kimpussa, jos on esim. töissä ollessaan pystynyt vähän säästämään sukanvarteen.

    • OletkoElätti

      Ei kai sosialituet ole tarkoiteut siihen, että ihmiset laittaisivat ne säästöön. Ne on tarkoitettu siihen, että yleensä tulee toimeen.

      Jos omaisuutta / tuloja pitää käyttää elämiseen. Jos niitä on sen verran, että niillä tulee toimeen, niin ei ole muiden veronmaksajien velvollisuus elättää kaltaisiasi.

      Ne osinkosi pitää käyttää elämiseen, ei säästämiseen.

      • E.Lätti

        Tässä oli kai suhteellisen pienistä osinkotuloista kumminkin kyse, ei sellaisista millä tulee jo toimeen. Huono se on sekin, jos ihmisiä kannustetaan elämään kädestä suuhun. Sossussa on vielä jyrkempi systeemi: jos vähänkään on säästöjä edes korottomalla tilillä, niin ne pitää ensin käyttää ennen kuin mitään saa. Oikeudenmukaista? Ehkä teoriassa. Käytännössä johtaa siihen, ettei sossun asiakkaan kannata edes yrittää säästää mitään. Kaikki, mitä tulee, on sama pistää menemään.


    • OnOikeudenmukaista

      "jos vähänkään on säästöjä edes korottomalla tilillä, niin ne pitää ensin käyttää ennen kuin mitään saa. Oikeudenmukaista?"

      Nimen omaan on oikeudenmukaista. Toimeentulotuki on viimesijainen tuki, eli ensin on käytettävä KAIKKI omat varat, ja vasta sitten mennään veronmaksajien lompakolle.
      Ei muiden veronmaksajien velvollisuus ole sinin säästöjä kartuttaa.

      • E.Lätti

        Niin, tähän viimesijaisuuteen vedotaan ja muodollisesti asian kuuluukin olla noin kuin sanot. Käytännössä systeemi johtaa kuitenkin siihen, että sossuporukka on heti hakemassa maksusitoumusta kun tulee jokin yllättävä meno, kun säästöön ei tahdo jäädä... ja jos joku erehtyy jotain säästämään, kohta oppii ettei kannata.


    • Kaikillekko

      Kyllä tarkat tulo-ja menotositteet kai vielä ovat sosiaalituen perusta,minkä pohjalta sitten joku saa tai ei saa tukea.Tukihan on viimeinen tarpeeseen pohjautuva elämiseen tarkoitettu tuki....!Toivottavasti kaikki ymmärtävät tämän,tulot mistä tahansa,pitää ja kuuluukin pienentää tukia.

    • Puolensa_ja_puolensa

      Niin, avainsana on tulot! Tällä hetkellä vain tuki pienenee, vaikka kiristää vyötä ja säästää. Jonkun eriskummallisen ajatuksen mukaan sama tilillä oleva säästö voi olla tuloa kuukaudesta toiseen. Enkä tarkoita nyt mitään tuhansia tai kymmeniä tuhansia euroja, vaan vaikkapa 50 euroa. Mitä toimeentulotuloa saava tästä oppi, laita kaikki palamaan, jos tulee yllätyksiä, yhteiskunta maksaa.

    • eläksaaja

      Itse olen ihmetellyt, kun olen saanut eläkkeensaajan asumistukea, vaikka mulla on sijoitusrahastossa yli kolmekymmentä tuhatta euroa. Mutta eläkkeeni on sen verran pieni (1600e brutto/kk), ettei se riitä elinkustannuksiin ja joudun hissuksiin syömään tuota pääomaa. Tosin nyt se on onneksi jonkin verran tuottanutkin, joten se ei niin kovaa vauhtia hupene. Mutta kuitenkin vuokra on yli 950e/kk ja autopaikka ja sähkö päälle. Asumistukea saan vähän yli sata euroa kuukaudessa. Nyt on just tarkistus ja jännään, muuttuuko summa.

      • OmaisuusVähentää

        Omaisuutesi, joka ylittää noin 16.000€, vaikuttaa tuen määrään.

        Nopeasti laskien noilla tuloilla, ja omaisuudella sinulla on lisäomavastuuta, omaisuudesta ja tuloista johtuvaa noin 350€. Eli tuon verran vähemmän saat tuosta sijoitusrahastosta johtuen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      592
      16196
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14354
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      365
      9178
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      44
      5005
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      4397
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      148
      2801
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      108
      1718
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1309
    9. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1217
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1215
    Aihe