SuperAlkon hintojen korotus

luomunlipittäjä

Hei luomuviinin lipittäjät.

Olettekos huomanneet Viron SuperAlkon uuden hinnoittelun!

Evergreen Monastrell Organic 14% 75cl hinnan korotus alkuvuodesta. Vanha hinta oli 5.50e/plo joten muutama laatikko (12plo) tuli kotiin tuomisiksi, nyt uusi hinta on 8.99e/plo.
Litra maksaa siis 11.99e, kotimaisessa alkossa sanainen viini litran pullossa 9.98, josta saa vielä pantin (40snt), joten Alkosta ostettuna pullotavarana 2.41e/l halvempaa.

Muutenkin samaisen liikkeen luomuviinien hinnat ovat nousseet rutkasti, esim. Adobe Reserva Organic 13,5% 75cl puna/valkoviini maksoi aimmin 5.5e nyt 7.75e.

Omat luomuviininhakureissuni suuntautuvat jatkossa ihan muualle kuin SuperAlkoon!

6

218

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • veronousi

   Vero nousi 2016 virossa. Eipä sieltä enää mitään jaloviinoja kannata hakea kun alkaa olla samoissa hinnoissa alkon kanssa. Kalja,siideri,lonkero boxit on ainoat jossa hintaerot on suuria ja näissä ralli tulee jatkumaan niinkauan kuin suomi laskee järjetöntä olut siideri veroaan ja tuo myös vahvemmat oluet ja viinit ruokakauppoihin. Helppoa olisi lopettaa viinaralli nyt kun viro nostaa veroaan.

  • brbrb

   Mun mielstä tallinkin laiva ei ole nostanut vimmevuodesta yhtään hintoja. Menevät täysin vielä 2015 verotuksen hinnoilla. Superalkossakin hinnat nousi vasta 1.3.2106. Onkohan jotain varstoja jotka voi myydä vielä vanhalla verolla?

   • rbrbbr

    Niin joo ja onhan superalkossa kobbarberg siideri 0,5l 1,1€ Viimevuonna 1,30€ Suomessa lähes 3€ . Jotain sentään laskeekin vaikka vero nousee. Suomessa tämä ei ole mahdollista,koska alko ja monopoli.


   • Mo_no_po_li
    rbrbbr kirjoitti:

    Niin joo ja onhan superalkossa kobbarberg siideri 0,5l 1,1€ Viimevuonna 1,30€ Suomessa lähes 3€ . Jotain sentään laskeekin vaikka vero nousee. Suomessa tämä ei ole mahdollista,koska alko ja monopoli.

    Monopoli ei koske 4.7% ja alle olevia alkoholijuomia...voivat aivan vapaasti kilpailla hinnalla jos haluavat. Yksi rajoitus on - alkoholia ei saa myydä tappiolla, eikä ilman veroja. Eikä tietenkään lapsille, kännisille jne.

    Alkosssa esim Kopparberg Pear maksaa 3,23€, kaupoissa yleensä hieman yli tai alle 3€ - se siitä kilpailusta. Voisivat kilpailla - mutta ei kannata eikä ole tarvetta.


  • Juomanlatkija

   Pulloviinien hinnoissa erot Suomen Alkossa ja Tallinnan alan myymälöissä ovatkin monessa tapauksessa marginaaliset.

   Sen sijaan BiB-pakatuissa pahviviineissä ero on todella suuri, niissä Alko on lätkäissyt hintaan katetta oikein kunnolla!

   Ostan pulloviinini useimmiten laivalta ja pahviviinit Tallinnasta maista. Komerossa tällä hetkellä pulloissa laatikoittain ostettua punaista Sangre de Toroa ja Gérard Bertrandia (”laivan viini”) sekä punaista ja valkoista Casillero del Diabloa, pahvipakkauksissa punaista Sangre de Toroa.

   Kun ottaa V-varustamon XPRS:lle mukaan auton parkkiin sekä tekee ja maksaa menomatkalla vähintään 250 euron tilauksen, odottavat viihdejuomat Tallinnasta jalkaisin laivalle palatessa autokannella siististi takapuskurin tuntumassa, josta ne on helppo nostella kyytiin. Oivallinen palvelu! Ne muutamat maista halvemmalla ostetut pahvipänikät jaksaa raahata laivalle pyörillä varustetussa laukussa.

   Maissa olen viime reissuillani asioinut enemmän Norde Centrumin uudistetussa Callessa kuin SuperAlkossa.

   Alko minulla on ollut kotipuolessa kohta vuoden päivät lähimmän ruokakaupan yhteydessä, mutta montakaan pulloa ei ole tullut ostetuksi. Ne hinnat, ne hinnat!

   • Juomanlatkija

    Niin – tulkoon vielä todetuksi, että aloitus oli varsinaisesti suunnattu luomuviinin lipittäjille... Sellainen en väitä olevani, eivätkä mainitsemani tuotemerkit edusta luomuviinien kategoriaa. En pode kemikaalikauhua tai -allergiaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   95
   3215
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   316
   2718
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   143
   2003
  4. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   417
   1502
  5. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   69
   1497
  6. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1423
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1042
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   49
   855
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   58
   854
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   143
   823
  Aihe