SuperAlkon hintojen korotus

luomunlipittäjä

Hei luomuviinin lipittäjät.

Olettekos huomanneet Viron SuperAlkon uuden hinnoittelun!

Evergreen Monastrell Organic 14% 75cl hinnan korotus alkuvuodesta. Vanha hinta oli 5.50e/plo joten muutama laatikko (12plo) tuli kotiin tuomisiksi, nyt uusi hinta on 8.99e/plo.
Litra maksaa siis 11.99e, kotimaisessa alkossa sanainen viini litran pullossa 9.98, josta saa vielä pantin (40snt), joten Alkosta ostettuna pullotavarana 2.41e/l halvempaa.

Muutenkin samaisen liikkeen luomuviinien hinnat ovat nousseet rutkasti, esim. Adobe Reserva Organic 13,5% 75cl puna/valkoviini maksoi aimmin 5.5e nyt 7.75e.

Omat luomuviininhakureissuni suuntautuvat jatkossa ihan muualle kuin SuperAlkoon!

6

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veronousi

      Vero nousi 2016 virossa. Eipä sieltä enää mitään jaloviinoja kannata hakea kun alkaa olla samoissa hinnoissa alkon kanssa. Kalja,siideri,lonkero boxit on ainoat jossa hintaerot on suuria ja näissä ralli tulee jatkumaan niinkauan kuin suomi laskee järjetöntä olut siideri veroaan ja tuo myös vahvemmat oluet ja viinit ruokakauppoihin. Helppoa olisi lopettaa viinaralli nyt kun viro nostaa veroaan.

    • brbrb

      Mun mielstä tallinkin laiva ei ole nostanut vimmevuodesta yhtään hintoja. Menevät täysin vielä 2015 verotuksen hinnoilla. Superalkossakin hinnat nousi vasta 1.3.2106. Onkohan jotain varstoja jotka voi myydä vielä vanhalla verolla?

      • rbrbbr

        Niin joo ja onhan superalkossa kobbarberg siideri 0,5l 1,1€ Viimevuonna 1,30€ Suomessa lähes 3€ . Jotain sentään laskeekin vaikka vero nousee. Suomessa tämä ei ole mahdollista,koska alko ja monopoli.


      • Mo_no_po_li
        rbrbbr kirjoitti:

        Niin joo ja onhan superalkossa kobbarberg siideri 0,5l 1,1€ Viimevuonna 1,30€ Suomessa lähes 3€ . Jotain sentään laskeekin vaikka vero nousee. Suomessa tämä ei ole mahdollista,koska alko ja monopoli.

        Monopoli ei koske 4.7% ja alle olevia alkoholijuomia...voivat aivan vapaasti kilpailla hinnalla jos haluavat. Yksi rajoitus on - alkoholia ei saa myydä tappiolla, eikä ilman veroja. Eikä tietenkään lapsille, kännisille jne.

        Alkosssa esim Kopparberg Pear maksaa 3,23€, kaupoissa yleensä hieman yli tai alle 3€ - se siitä kilpailusta. Voisivat kilpailla - mutta ei kannata eikä ole tarvetta.


    • Juomanlatkija

      Pulloviinien hinnoissa erot Suomen Alkossa ja Tallinnan alan myymälöissä ovatkin monessa tapauksessa marginaaliset.

      Sen sijaan BiB-pakatuissa pahviviineissä ero on todella suuri, niissä Alko on lätkäissyt hintaan katetta oikein kunnolla!

      Ostan pulloviinini useimmiten laivalta ja pahviviinit Tallinnasta maista. Komerossa tällä hetkellä pulloissa laatikoittain ostettua punaista Sangre de Toroa ja Gérard Bertrandia (”laivan viini”) sekä punaista ja valkoista Casillero del Diabloa, pahvipakkauksissa punaista Sangre de Toroa.

      Kun ottaa V-varustamon XPRS:lle mukaan auton parkkiin sekä tekee ja maksaa menomatkalla vähintään 250 euron tilauksen, odottavat viihdejuomat Tallinnasta jalkaisin laivalle palatessa autokannella siististi takapuskurin tuntumassa, josta ne on helppo nostella kyytiin. Oivallinen palvelu! Ne muutamat maista halvemmalla ostetut pahvipänikät jaksaa raahata laivalle pyörillä varustetussa laukussa.

      Maissa olen viime reissuillani asioinut enemmän Norde Centrumin uudistetussa Callessa kuin SuperAlkossa.

      Alko minulla on ollut kotipuolessa kohta vuoden päivät lähimmän ruokakaupan yhteydessä, mutta montakaan pulloa ei ole tullut ostetuksi. Ne hinnat, ne hinnat!

      • Juomanlatkija

        Niin – tulkoon vielä todetuksi, että aloitus oli varsinaisesti suunnattu luomuviinin lipittäjille... Sellainen en väitä olevani, eivätkä mainitsemani tuotemerkit edusta luomuviinien kategoriaa. En pode kemikaalikauhua tai -allergiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe