Voi tätä elämää

Sama-kierre-aina

Kertokaa hyvät ihmiset, mitä tässä tulisi tehdä.
Mies on alkoholisoitumassa kovaa vauhtia, jos ei ole jo holisti.
Joka viikonloppu kännissä, joka päättyy jokainen kerta sammumiseen. Kun jäi työttömäksi, viikonloppukaan ei enää riitä vaan jatkuu ties kuinka monta päivää.
Jokainen kerta järjestää ensin riidan ja siten lupa on saatu...
On lisäksi väkivaltainen kännissä, viime aikoina vähemmän, kun olen soittanut apua.
Eikä hän ole enää nuori mies, vaan myöhempi keski-ikä on saavutettu.

Tänäänkin lähti kaupungille ja monen tunnin jälkeen paikansin hänet huonomaineiseen kapakkiin, käväisin kurkkaamassa, missä kunnossa ja tarjosin kyytiä. Ei kelvannut.
Vihaisesta sisimmästään huolimatta en pelkää häntä, mutta kuppi alkaa tulla yli.
Miten tuollaiseen käytökseen tulisi reagoida?
Onko ainoa keino panna kepit hihassa maailmalle ja ostaa vielä evääksi muutama puteli?

5

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-juoppo

      Niin ikävä kyllä se olisi viisain teko, mutta et varmaankaan silti aio sitä tehdä..?

      Selvästikin miehesi juo alkoholistisesti ja on siis alkoholisti, eli riippuvainen alkoholista. Kyseessä on hyvin yksinkertainen sairaus jonka sairas henkilö itse kieltää mahdollisimman pitkään.
      Alkoholismi kehittyy vuosien myötä aina vaan pahempaan suuntaan, ja hoitamattomana se johtaa usein kuolemaan. Alkoholismi tappaakin enemmän työikäistä väestöä kuin mikään muu yksittäinen sairaus.

      Vaikka sairaus on oireiltaan hyvin selkeä, niin sen hoitaminen on osoittautunut varsinkin meillä Suomessa hyvin haastavaksi.
      Kotioloissa alkoholistia ei juurikaan voi auttaa, sillä juova alkoholisti muuttaa kaiken saamansa avun palvelemaan omaa juomistaan. Ja näin alkoholistin läheiset ihmiset muuttuvatkin vuosien myötä juomisen "mahdollistajiksi". Jokainen alkoholisti tarvitsee ympärilleen näitä mahdollistajia, joita ilman juominen olisi vaikeampaa.

      Jos haluat saada oikeaa tietoa siitä mitä sinun kannattaa/pitäisi tehdä, niin parasta apua saat alkoholistien läheisiltä, puolisoilta, lapsilta, vanhemmilta tai ystäviltä, eli sellaisilta ihmisiltä jotka ovat eläneet saman elämäntilanteen läpi. Heitä tapaat esim. Al-Anon ryhmissä, ja tietoa näistä ryhmistä saat netissä esim. googlettamalla Al-Anon.
      Entisenä juoppona en osaa sinua tämän paremmin ohjeistaa.

    • Helpompi.ois.päisään

      Oikea ja realistinen ohje ex-juopolta. Ja armollinen ... epäilevä toteamus.
      Itse ison vastoinkäymisen tullessa ensi töikseni vetaisen kännin. Esim. kun tuli tieto, että avioero on väistämätön. On yleinen tokaisu työelämässäkin ison muutoksen uhatessa: ei muuta kun perskänni.
      Mutta jo muutaman kännin jälkeen pitää alkaa toipumisen tavoittelu. Rankkaa rämpimistähän se on, mutta selvin päin on mentävä, muuten ei saa koskaan asioitaan kasaan.
      Voimia aloittelijalle!

    • neuvo1

      jätä se ja rupea nauttimaan elämästä....niin minä tein

    • ÄläTyriNyt

      Mitä sen perässä juokset ja sen olemisia kyttäät? Hitto!
      Puhu kerran suusi puhtaaksi (kun hän on täysin selvä) ja kerro hänelle miten sinä asian ja tilanteen koet. Älä jäkätä, äläkä mäkätä, älä syytä! Totea rauhallisesti ykskantaan, mutta niin että hän sen kuulee. Raivoava nainen on huvittava, rauhallinen selkeästi lyhyesti puhuva nainen on suorastaan pelottava :-)
      Ei hänen tarvitse sitä sanomaasi nyt tajuta, kunhan kuulee!!!! Älä siis huuda tai uhkaile jättämisellä tai muulla. Jos uhkaat ilman että sen toteutat, sinun pelisi on iäksi pelattu.
      Lyhyt etukäteen tarkkaan mietitty puheenvuoro ja KUN se ei auta.... Lähe vetään siitä suhteesta. Lupaahan se mies kyllä vaikka mitä, jos sitäkään! Jätkä on itse oman valintansa tehnyt ja VAIN HÄN VOI SEN MUUKSI MUUTTAA! Et sinä auta vaikka kuinka paasaisit ja kyttäisit, auttaisit ja hyysäisit. Väkivalta pahenee ja raaistuu kerta kerralta! Usko puhe!

      Nyt ihan ensitöiksesi luet huolella ja moneen kertaan alla olevasta linkissä löytyvän tekstin. Sitten mietit moneen monituiseen kertaan onko loppujen lopuksi mitään mitä sinä voisit asialle tehdä. Se päätös sitten taas onkin kokonaan sinun päätöksesi.
      Yhtään pulloa tai muuta alkoholipitoista et hänelle hanki! Et koskaan! Onko asia ymmärretty! Et auta häntä juomaan!!!!!!!! Se on hänen valintansa. Ei sinun!

      Luepa tuo linkki: "Alkoholiriippuvuuden kotihoitomenetelmien kehitys alkoholiriippuvuuden pahetessa" ja haeskentele itsekin päihdelinkit sun muut alkoholista ja alkoholismista ja sen kehittymisestä, seurauksista ja vaaroista kertovat linkit. Sielä eli täältä netistä löytyy tuhat samaa tarinaa.
      Keskity nyt siihen mitä alkoholistiksi kehkeytyvän tai jo alkoholistina olevan kanssa eläminen tulee SINULLE olemaan ja mitä se jo tosiasiassa on. Et ole poikkeus. Ei hänkään ole mikään poikkeus ja ihmemies johon samat kertomukset eivät pätisi tai sama sairaus ei samalla tavalla "tehoaisi".

      http://juhakemppinen.fi/index.php?id=qef5ckuin4tnkv

      • EiHelpottanut

        Kiitos linkistä, luin sen.
        Avasin sen suurin toivein ja täytyy myöntää, että lopetettuani lukemisen olin pettynyt.
        Ymmärsin, että hyväksy alkoholismi ja sen liitännäisseuraukset, ymmärrä alkoholistia, hän on sairas, silittele myötäkarvaan, mutta älä tee sitäkään. Alkoholisti on monitaituri, tavallista älykkäämpi ja kieroilija, jonka pitää saada antaa juomisellaan terrorisoida perhettään ja päästä vastuusta kuin koira veräjästä. Läheiset kun ovat yksinkertaisia ja väärin toimivia, joille syyllisyys ja vastuuta kuuluu, mutta jotka eivät saa tehdä asialle yhtään mitään.
        Ei helpottanut!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe