Kondylooman (syylien) pienentäminen kotikonstein

masked

Sain kondylooman vuonna 2013, tai ainakin epäilin sitä kondyloomaksi. Sukupuolitautien poliklinikalla eivät nähneet mitään, ja jäi sitten kalliit reseptilääkkeetkin hankkimatta. Minulla oli loppuvaiheessa kaksi (1-2 mm) syylää siittimen varressa. 2015 luulin niiden jo kokonaan kadonneen, mutta vakituinen parisuhde ja runsas seksin määrä saivat ne taas turpoamaan esiin. Kumppani otti asian vastaan hyvin rauhallisesti.

Tutustuin netissä Aldara-lääkkeeseen. Kuulemma kunnon kemikaalia, jolla jotkut väittivät saaneensa tuloksiakin aikaan. Mutta monet myös kirvelyä vailla tuloksia. Ja aine myös maksaa julmetusti. Pienen hipun saisi tilattua netistä 135 eurolla, mutta sen oikeellisuudesta ei tietenkään voisi olla varma. Lääkäriltä sitä puolestaan saisi luotettavasti, ja ehkä aavistuksen halvemmallakin, mutta en kuitenkaan lähtenyt tähän.

Sitten palasin katsomaan kotikonsteja, ja löysinkin YouTubesta toimivaksi väitetyn käsisyylien poistovideon, jossa etikalla kastettu syylän kokoinen pumpulituppo laitetaan syylän päälle, ja peitetään imukykyisellä laastarilla (ilmeisesti päiväksi). Järkeilin, että jos laastarilla, teipillä ja tipalla etikkaa saa syylän pois kädestä, niin miksei myös alempaa? Eri papylloomahan se varmasti on kuin kädessä, mutta miksen kokeilisi?

Tein seuraavaa: Tein kuten videossa neuvottiin, eli laitoin syylän kokoisen etikkapallon syylän päälle, ja laastarin ko. etikkapallon päälle.

Lopputulos: Järjetön kirvely ja laastarin poisto n. 15 minuutin päästä. Lisäksi syylä sai etikkaa vain hieman, ja sivulla oleva iho eniten. Laastari ei pidellyt etikkapalloa / itseään paikallaan, ja käytyin myös aivan liikaa etikkaa: puolikkaan tipan sijaan varmaan n. 2-3 tippaa. Mutta syylä lähti, vaikka melkein huti menikin! Tuore, uusiutunut iho poisti tästä syntyneen ruven noin viikon kuluessa, ja nyt vehje on "Good as new!"

Toisen syylän kohdalla mietin tarkkaan, miten sen kanssa menettelen. Mietin näkemääni videota enemmän: Menin vieläkin pidemmälle hifistelyssä. Puhkaisin pienen, syylän mittaisen reiän Micropore-teippiin (luultavasti moni muukin teippi olisi käynyt), ja liiskasin sen tiukasti pestyn ja kuivatun siittimen varteen niin, että syylä tuli siitä esiin niin paljon kuin pystyi.

Sitten kostutin syylän kokoisen, todella pienen pumpulista pyöritellyn pallon ko. reiän (eli syylän) päälle. Tämän laitoksen päällystin laastarilla. Laastarina käytin Micropore-teippiä ja pumpulia, mutta luultavasti esim. metrilaastarin palakin olisi käynyt, jos vain liima olisi pitänyt. Laastarin tehtävä oli siis vain pitää etikkapalloa paikallaan, ja imeä liika etikka itseensä. Laastari siis saman suuntaisesti siittimeen asetetun Micropore-teipinpätkän päälle. Ja ei kuin housut jalkaan ja menoksi.

Etikkapallo liotti syylää etikassa, siinä missä Micropore-teippi suojasi ympäröivää ihoa etikalta. Päällimmäinen laastari puolestaan imi etikkaa itseensä sen verran, ettei se päässyt leviämään muualle. Prosessi oli käytännössä täysin kivuton.

Tämän härdellin kohtuulliseksi pitoajaksi totesin 24 tuntia, eli suihkussakäyntivälin. En 15 minuuttia, kuten ensimmäisen syylän kohdalla! Tällä tekniikalla ensimmäisen käsittelyn myötä syylä muuttui ihon värisestä valkoiseksi. Totesin olleeni ehkä liian varovainen. Seuraavalla kerralla olin vähän rohkeampi, lisäsin etikan määrää aavistuksen, ja nyt sain syylästä kauniin tummanpunaisen; ihan kuin iho olisi mennyt ruvelle, mutta syylä se oli. Toistin käsittelyn varmuudeksi vielä parina päivänä tämän jälkeen. Ja lopulta irroitin syylän kuin ruven konsanaan.

Ensimmäisen syylän poistosta on aikaa n. 2 viikkoa, ja ainakin toistaiseksi iho on siltä kohtaa täysin sileä. Syylää (jos sellaista enää onkaan) voisi koittaa saada esiin sheivaamalla ihoa ja jatkamalla etikkakäsittelyä päivittäin, mutta en ole toistaiseksi ryhtynyt siihen.

Vaikka kondylooma ehkä jäikin, niin syylät lähtivät, tai ainakin pienenivät niin paljon, etten enää pysty havaitsemaan niitä. Syylien ilmestymistahti on ollut nyt 1 pieni per 18 kk, ja jos se siinä pysyy, niin kyllä tällaisen käsittelyn voi kerran vuodessa tai kahdessa tehdä. Seksikumppaneita tietysti joutuu asiasta jatkossakin huomauttamaan, mutta onhan se kiva, että vehje on kunnossa.

Tämän prosessin kallein komponentti oli ehkä Micropore-teippi, jota parin syylän poistoon kuluisi vajaa rulla. Kuluneen etikan ja pumpulin määrä oli mitättömän pieni. Verrattuna vaivalloiseen lääkärikäyntiin ja kalliin lääkkeen hankintaan tämä on mielestäni äärimmäisen hyvä konsti pienennellä syyliään.

6

10404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • masked

      Edit: Etikkana käytin Pirkan normaalia kaupasta saatavaa etikkaa, jossa on 10 % etikkahappoa.

      Amatöörivideo, mistä kehitys lähti, on tässä. Videosta poiketen en kuitenkaan suosittele ihon suojaamatta jättämistä. Videosta poiketen en myöskään suosittele kehnoa teippaamista. https://www.youtube.com/watch?v=RxxVhuM9Eu0

    • JaniKK

      Itellä samat vaivat ja aion kokeilla etikkahoitoa. Mitäköhän etikkaa käytit? Videolla omenaviinietikkaa ja kehottivat pitämään teippiä 3 viikkoa, aika pitkä aika.

    • Monoxxx

      Itsekin huomasin peniksen juuressa pari syylää ja sitten tarkemmin katsottuna kiveksien puolella kukkakaalimaista systeemiä. Pienen googlailun jälkeen ehdin jo tilata uusiseelantilaista somxl seerumia reilun 30 dollarin purnukan. En sitten viitsinyt odotella lääkkeen saapumista postista ja menin lekuriin. Yleislääkäri tiiraili munan juurta hetken ja yritimme yhdessä tehdä diagnoosia. Meinasi jo laittaa lähetteen ihotautispesialistille. Päätti kuitenkin kirjoittaa reseptin Condyline-litkulle. Pari kymppiä maksoi. Sitä sivelin ekaks kolme päivää. Iho meni aika ruvelle ja kirveli, laitoin kyllä varmaan reilummin kuin ohjeessa sanottiin. Sitten neljän päivän tauko ja kolmen päivän uusintakäsittely. Tämän jälkeen syylät ja ruusukkeet hävis. Käsittelyn olis voinut toistaa 5 kertaa jos ei olis toiminut. Eli suosittelen vaan rohkeasti lääkäriin menemistä. Tämäkin yleislääkäri kertoi nähneensä kaikenlaisia ja huomattavasti pahempia visvasyyliä ja joutuneensa penslaamaan niitä peräsuolen puolelta paljonkin.

      • SetäSamuli78

        Moi.

        Mulla kanssa tuli kondylooma ja tuota aloittavan ohjetta kokeilin. Toimi. Hieman nopeutin toimintaa, ja laitoin enemmän etikkaa. Pari päivää ja saaton reipiä syylät pois. Hieman tuli verta toisesta, mutta toinen oli aivan valkoinen ja lähti ihan pinseteillä pois. Ilmastointiteipillä peitin ne. Olisi ollut fiksua toki suojata tervettä ihoa enemmän . Kiitos joka tapauksessa :)


    • infoo888888888888

      Kuule lueppa tietoa syylistä.

      Niitä ilmenee kaikille mihin tahansa kropan osaan jopa intiimialueelle ilman mitään muuta selitystä, kuin se että se kulkee suvussa tai vain sattuu ilmenemään.

      Kondylomaa kuten muitakin yleisimpiä seksitauteja voit epäillä vasta sitten, kun virtsaat verta, virtsaaminen on kivuliasta ja alavatsassa tuntuu vihlovaa kipua joka menee ja tulee omia aikojaan ilman että jännität lihaksia. Näkyvät merkit ilmenevät aikaisintaan vuoden kuluttua tartunnasta ja sitä ennen testit vahvistavat asian.

      Oletkos niitä miehiä jotka raapivat muniaan koska kutiaa? Mahdollisesti vain olet raapinut ihon rikki ja syylä johtuu vain ihon ärtymisestä (kyllä, ei sitä pelkästään hyvien käytösten takia suositella välttämään.)

      Käy apteekista katsomassa hajusteetonta intiimialueelle tarkoitettua pesuainetta ja rasvaa kuten bepanteenia, pese ja voitele koko intiimi alue hyvin ja vaihda alushousuja säännöllisesti, tämä saattaa auttaa asiaa.

      Syylät voivat tulla ja mennä ilman mitään aiheuttajaa, mutta niiden aiheuttaja on ihon ärtyminen ja epähygieenisyys ei mitkään taudit (taudit aiheuttavat syyliltä näyttäviä pahkuroita, mutta ne eivät ole syyliä).

    • SyylätönKuminkäyttäjä

      Tuo viimeinen kirjoitus turhaa lohduttelua aloittajalle ja muille syylähemmoille...
      Aloittaja varmaankin sama heppu,kun tv chatissa kyselee naista ja pimppaa,koittaa vakuutella,että jos vähän kastaa,ei tartu😏

      Opetelkaa ÄÄLIÖT käyttämään KUMIA!!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1565
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1404
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1295
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1176
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe