"Työväki" on nykyään keskiluokkaa

olkaammeihmisiksi

Vasemmisto on köyhän aisalla ja pyrkii tasoittamaan elintasoeroja. Hyvä niin.

Mutta miksi työttömät on vasemmistolle sokea piste?

Yhtreiskuntamme syvin kuilu ei kulje hyväpalkkaisten ja heikkopalkaisten välillä. SWitäkin toki esiintyy, mutta se ei ole syvin ja eniten epätasa-arvoa tuottava railo enään nykyaikana.

Maamme syvin kuilu on työssä käyvien ja työttömien välinen ero!

Tätä epätasa-arvoa voisi loiventaa jakamalla työtä tasaisemmin. Ja kun tästä vielä mitä ilmeisimmin seuraisi jonkun verran ripeämpää talouskasvua, joskaan ei niin pljon kuin oikiestupuolueet arvioi, niin mikä oliskaan sen solidaarisempaa?

Työn solidaarisempi jako tarkoittaisi käytännössä matalempia palkkoja. Ay-liike ei siihen suostu koska he ovat lobbareita joiden tehtävä on olla etujärjestö.

Ay-liike tänä päivänä keskiluokkaisten edunvalvoja. moni perinteinen duunari kuuluu korkeampaan keskiluokkaan (ahtaajat, lennonvalvojat, paperiduunarit).

Vasemmiston pitäsi huolehtia köyhistä ja heikoista - tehokkaasti järjestäytynyt keskiluokka ei vasemmiston huolenpitoa eniten kaipaa. Mutta äänestävät heitä niin kauan kun vasemmisto ei ymmärrä kohdentaa kohdentaa työnsä ideologiansa mukaisesti tämän päivän - ja huomisen - heikkohin.

4

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rätypeku

      Persut hallituksessa eivät aja työväen asiaa, vaan pyrkivät nujertamaan sekä AY-liikkeen että työläiset yrittämällä pakkolakeja, haluamalla alentaa palkkoja ja vähentää saavutettuja etuja vaikka kehittyneessä valtiossa pitäisi olla juuri päinvastoin.

      Kyllä työmies on palkkansa ansainnut ja luuserit voivat vähän nähdä nälkää. Se tekee vain hyvää linjoille.

      • sinisalonen

        Haista vittu viherpunikki.


    • yuhijoök

      Ehkä unohdetaan se,että työ ei ole poliittinen liike vaan ihmisen mahdollisuus yrittää elämässä eteen päin ja koettaa hankkia itselleen hyvää. Tuo on tunnismerkillistä kapitalistiselle yhteiskunnalle,jossa omistajuutta ja yrittämistä suositaan ja kannustetaan yksityisen ihmisen toimena hankkia itselleen hyvää työllään.

      Sosialismissa lähinnä yksityisomistus on kirosanaa lähellä oleva ominaisuus tai tuomittava seikka ,sikäli että omistuksen kautta ei kukaan saisi nousta eriarvoiseen asemaan toisen kanssa.Sosialismi on katsottavissa lähinnä tasapäistämiseksi ja yhteiskommuuni elämän muotoa ihannoivaksi elämänmuodoksi.Sosialismi siis suosii yhteisomistajuutta ja yhteisöllistä taspäistämistä jossa omistajuus on katsottu yheisölliseksi oikeudeksi,ei yksilön eduksi ,joka kautta hän voisi hakkia omaa hyvää yhteisön edun ohi tai lisäksi.

      Liian usein yhteisöllisyys tai yhteiskunnan sovinnallisuus yhteiskunta sopimuksen kautta liitetään sosialismiin.Sitä se ei missään nimassä ole. Aiemin on yhteiskunnassa huolehdittu yhteisöllisesti köyhemmistä naapuri/sukulais suhtein avustaen kyläyhteisö huolenpidon kautta. Yhteiskunnan kehityksen myötä ja teollistumisen edetessä on luoto yhteiskuntaan yhteisiäö sääntöjä ja nykyisin sosiaaliturva järjestelmiä kattamaan tuota kadonnutta kylä yhteisömallin huolenpito "mallia".
      Näin siksi,että ihmiset eivät elä enää yhteisöissä lähekkäin huolehtien toisistaan ja naapuruus suhteet eivät ole enää sukulais suhteisia / ikänsä lähekkäin ihmisten ylläpitämiä.

      Muutetaan työnperäsää ja kehitys on kulkenut.On katsottu ,että on turvattava vanhuus työttömyys ja sairauden aihettamat tilanteet ,samaa yhteisöllisyyttä noudattaen.Tuo on se yhteiskunta sopimus ,joka on ajan saatossa syntynyt vastamaan nykyäjan tarpeita ja yhetiskunna yhteenkuuluvaisuus sopimuksia.Sillä ei ole mitään tekemistä sosialismin kanssa,vaan se on yhteisöllisyyden ja yhteiskunta sopimuksen perusteita,joka on Suomalaisen yhteiskunnan yhteisen yhteenkuuluvaisuuden perusta. Asia on ratkaistu yhteisellä sopimuksella ja perustuslailla turvaten, kyseisellä tavalla turvaten yhteiskunnan hyvinvointi ja lähimmäisistä huolehtiminen ajanhengessä veroituksen kautta. Näin koska nykymuodon veroitus on se mistä asiat katetaan ihmisten eläessä hajautetusti ja sidokkeitta lähimmäisiinsä työn ja yhteiskunnan rakenteen muututtua.

      Tänäpäivänä toimeentulon hankkiminen ,teollistumisen myötä ei anna enää myöden 24/24 h huolehtimiseen joten luonnolliseksi toimimuodoksi on muodostun nykyinen toimimuoto,joka myös sinällään pitää yllä tuota yhteisöllisyyttä ja toimii sidokkeena kansakunnaksi sitouttamiseksi .Kansakunnaksi ,jota kutsutaan Suomi .

    • rikkaudesta.saamisesta

      Jos markkinat eivät vedä, ei ole kauppaa, eikä työtä. Tämä on karu totuus. Ei osata tehdä kauppaa, eikä viittitä tehdä työtäkään.
      Otan esimerkin. Meillä on tuossa mansikkatila, se ei enää ota suomalaisia nuoria töihin. Miksi? Siksi, kun he tulevat ja olevat paripäivää töissä, he lähtevät.
      Miksi lähtevät? Koska työssä pitää tehdä työtä ja jollakin tulee vaikka selkä kipeäksi. Ei jakseta.

      Tämähän on totuus, koska ja kun kuitenkin joku sen tekee.

      Sitten tulee samalla palkalla rajantakaa tekijä, ja poimii.

      Tavallaan nyt täällä on samaa, kuin aikoinaan meillä oli nälkä, eikä sosiaalituki ollut sellaista kuin nyt.

      Esim. veljeni lähti Ruotsiin nälkäpakolaiseksi. Ruotsalaiset eivät tehneet sitä työtä, mitä me sitten teimme. Olimme ala-arvoisia heidän silmissään ja pienemmällä palkalla sitten rehkittiin sitä, mitä heille ei kelvannut rehkiä.

      No, nyt Ruotsin- valtio maksaa eläkettä veljelle, josta verottaja ja siirtosummat repii enemmän kuin kunkku maksaa, eli tämä nälkäpakolainen maksaa vuodessa 40 euroa enemmän kuin saa.
      Mutta onhan tämä kotimaan eläke parempi josta maksaa erotuksen.

      Ennen aloittaessani työn, tein vuoden pitkää päivää. Aamusta kuin aurinko nousi, lähdettin töihin ja illalla kun aurinko laski, tultiin takaisin.
      Se oli raskasta työtä. Se vei selkäni jota nyt vanhana sairastelen.
      Ei ollut sinävuonna palkkaa, kuin leivän sain syödäkseni, asunnon, vaatteita tarpeen mukaan, siis haalarit ja rukkaset, lakin.

      Mutta opin työnteon. Maksoin sen hinnan ja niillä kynsillä opin olemaan vaikka nokasta riihenseinässä kiinni, jos oli tarpeen...

      Siinä työnsivussa olen auttanut vanhuksia, naapureissani. Kävin 100 km. päässä töissä. Palatessa talvella lykin lunta toistenpihoista -ilman korvausta. Kuntoilin. Vaihdoin paitaa välillä ja jatkoin, emäntä pesi pyykit. Mutta, kiitoksen sain ja hyvän mielen.
      Se työnteko opetti työhön. Eikä se, että joku tuntui epämiellyttävälle, ollut määräävä tekijä. Joskus olisi työstä palatessa voinut nostaa jalat sohvalle ja huilata, mutta kun se vanhus naapurissa sanoi, nitroa syödessä, että tuossa ne lähellä asuu minun jälkopolvi, muttei he jouda. Laskettelevat ja urheilevat, ovat reissussa, tai muu seikka välillä esti se "terveemmän" työn.
      No, tämä on haastamisessa sitä puntarointia teille, mikä elämässä on tärkeää.
      Tietenkin raha, sitä tarvitaan. Mutta, jos jotenkin saadaan joku euro nykästyä jostain, on se hyvä tehdä, ilman "mielihyvää" ettei ruumis kärsisi. Se olisi tervettä se.

      Me olemme hyväosaisia kaikki. On lähes kaikilla koti, lämmintä jääkaappi, televisiokin saattaa olla ja kännykkä.
      Vaatteitakin on ja jalkineet.

      Mutta, kaikilla maailmassa ei sitä ole ja jos he katsovat meitä, me olemme rikkaita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe