Ristijärveläisten mopopoikien vanhemmille

Jotaintolkkuasentään

Ristijärven keskustassa on alkanut mopopoikien ralli. Tuntitolkulla jyrrätään keskustassa edestakaisin, ajelu häiritsee varsinkin vanhuksia, jotka ovat harmissaan . Asiasta on keskusteltu asukkaiden kesken. Mopopoikien vanhemmat voisivat vähän ohjeistaa lapsiaan missä sopii revitellä, niin ettei ulkopuolisten tarvitse puuttua asiaan.

36

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pappatunturilla

      Antaahan poekien pörryytellä,ei sitä voi kieltää

    • Kuria_saatana

      Taitaa olla silleen että vanhemmille puhumisella ei oo mitään vaikutusta, koska kasvatusta ei ole tehty jo aikaisemmin niin miksi nytkään?
      Pitää vaan ilmoitella ahkerasti turhasta ja häiritsevästä ajosta taajamassa.
      Ja mopothan voisi joku viranomainen ratsata muutaman kerran kuukaudessa, kilvetön mopo,sakko ja ajoneuvoverolappu taskussa jonnekin nöyrtyy käyttäytymään ihmisiksi.

    • antaaajaa

      ei oo montaa nuorta enää kylässä, ja pitäähän mopoillakin ajosta saada nauttia. elekää höpöttäkö turhia. tulevia veronmaksajia sentään. pitää nuorillakin olla sija.

    • Entinen_nuori

      Voi kun saisi itsekkin olla jälleen nuori. Ajeleisin tuunatulla ärtsyllä mopolla pitkin katuja, neitokainen kyydissä. Kun vääntäisin reippaammanpuoleisesti ratsuni kaasukahvaa, tuntisin kuinka takana istuva neito tikentaisi suloisilla käsillään otettaan vyötäröstäni. Silloin hänen herkät ja ah, niin terhakkaat nännit painuisivat selkääni vasten. Silloin sitä tuntisi olevansa oikea mies.

    • IlmanRistinsielua

      Eilen oli torstai ja ajoin Ristijärven läpi klo 17 jälkeen kirkonristeyksestä pankkiautomaatille (muuten, hyvä kun se on saanut olla kylällä), ei ketään koko raitilla liikkumassa. Klo 20 jälkeen lähdin kauppaan, ajoin S-markettiin päin, oli yksi koiran ulkoiluttaja, yksi sauvakävelijä, kaksi tuli S-marketista. Mietin miten täällä jaksaisi viettää eläkepäiviään jos pääasiallinen asuinpaikka olisi Ristijärvi.

      • nettijakamera

        On täällä paljonkin mielenkiintoista: mopoilla ajetaan lujaa ja paikallinen Village People-väki ottaa torilla mittaa toisistaan. Mikäli joku haluaa katsella illanviettoa, niin FaceBookissa on filmiä kahdesta autoilevasta urhosta. Infrapunakameralla kuvattu pätkä kertoo enemmän kuin viisi sanaa paikallisten puppelipoikien touhusta. Takana näkyvä traktoriautokin on varmaan asiaan kuuluva. Siitä vain tunnistamaan tuttu punaniska ja sen tavat.


      • odottaaaa

        Linkki kiitos?


    • Papparainenkin

      Pikkusieluista. Anna poikien pörryytellä, niin mekin nuorena.

      • Hyvääkesäämopopojille

        Tämähän on joka keväinen ongelma, vähän joka kunnassa. Fiksuja nämä meidän nuoret täällä ovat, kun niitä ohjeistaa, mutta pitää ymmärtää, missä pörräillään iltaisin tuntitolkulla mopoilla, Ei varmaan mukava kuunnella pärinää iltaisin,(saati kesällä, kun ikkunat pitää olla avoinna). Nuorille pitää osoittaa paikka, missä voi ajella mielensä mukaan, niin ettei pärinä häiritse asukkaita.. Ei nuoret sitä itse tuossa iässä ymmärrä, eikä varmaan itsekkään aikaanaan ymmärretty.


      • suvaitsevaisuuden.tuuli

        Sitä sanotaan liikenteeksi, sitä pärinää, kun ajoneuvoliikkuu. Eihän sitä talvella kuulu, koska tuskin talvella ajellaan mopolla. Autot pärisevät kesät talvet. Talvelle vielä aurauskalusto, ym. Täällä kaunungissa liikennettä on aivan riittävästi. Vieläpä pärjätään sen kanssa, ikkuna auki tai kiinni. Sitä ennen pärrättiin Tunturi- ja Soliferi mopolla. Parasta ajoi Kavasaki 350 cc. jne. Siis aina on ollut liikennettä.
        Ehkä pahempi olisi se, että porukka jalkautuisi, ottaisi olut- purkin käteen ja suusanallisesti "saastuttaisi" ilmaa. Kumpi ja kampi?

        Ehkä ajatellen elämää toisella tavalla homma jatkuu. Itse nukun hyvin yöni. Korvani kuulee määrätyt äänet, suljen ne mielestäni ulos ja kas, minä nukun.
        Nukun vaikka katepillarissa, tai veturissa. Ei pidä kuunnella sitä, mikä häiritsee, vaan jättää sen mielessään ulkopuolelle. Sen oppii.

        Aikoinaan kun vielä olin työelämässä, nyt ole ansaitulla eläkkeellä. Niin pienellä ruokatauolla vetäsin miehistöhuoneessa nokoset. Siivooja kysyi, että miten sinä pystyit nukkumaan, kun imuroin sun vieressä. Totesin, ettei se minua haittaa. Se on kotonakin parasta unilääkettä. Siis ajatus- ja äänimaaliman voi jakaa, jos on tarpeen. Täytyy vain opetella. Opetella siihen, ettei kaikkea ala --kuuntelemaan--.

        Vaimonkin puhe tuntuu musiikilta, eikä tule avioriitoja, kun ei kaikkea "kuule".

        Ja voihan ne nuoret ajaa hieman pidemmän lenkin.

        Elämä on tällaista.


    • Elä_aukaise

      Miksi kesällä pitää olla ikkunat auki?
      Tarviitko lisää kuumaailmaa asuntoosi?
      Hanki ilmastointi niin ei tarvii aukoa ikkunoita.

      • Kaikillaeiniinhyvä

        No halloo, asut varmaan ilmasoidussa asunnossa. Ainakin meillä kun asutaan kunnan vuokra-asunnossa tässä kylällä, ei täällä ole ilmasointia asunnoissa, kesällä asunto kuin pätsi, ikkunat pidetään illan ja yön ajan auki, että saadaan vähän viileämpää ilmaa sisään. Tätä asiaa et näköjään sinä eikä varmaan moni muukaan ole tullut ajatelluksi. Se siitä kesäillan rauhasta täällä kylällä viitaen aloittajan viestiin.


    • antaaajaa

      no pitäsikko ne nuoret sijoittaa jonnekkin etemmäs, että kylällä saavat rauhan. no mitenkä koirat.

    • jeanpierrekusela

      Tarkotatko Kainuun Ristijärveä? Siellä on siis riesana MOPOT? Ei oo todellista!
      Onko siellä niin paljo nuorisoa että ihan ristiksi asti?
      Eikö sitä maenosteta senioorivillageksi? Toi oli päivän paras siis kiitos siitä (heh..hee)

    • Väärä_kohde

      Losoperse vanhemmilla ei perät nouse sohvalta jälkikasvun toimia seuraamaan.
      Luullaan että oma lapsi on niin ja niin älykäs ettei meidän Finni-Jonne kylillä mitään haittaa aiheuta.
      Virhe, se teidän penikka on yhtä tyhmä kuin te vanhemmatkin.
      Käytösmallit omaksutaan suurimmaksi osaksi kotoa.
      Vanhemmille painetta niin moporalli loppuu.

    • Himojensa_uhrit

      Jos ristijärveläiset olisivat käyttäneet aikoinaan ehkäisyä tai pidättäytyneet seksistä, ei tätä mopoilu ongelmaa olisi. Olisi vain rauhallisia seniilejä senioreita, joista ei olisi harmia kenellekkään.

    • Sivustaihmetteliä

      Tuskin muutama mopo kauheaa ääntä aiheuttaa.Itse olen parhaimmillaan neljä mopoiliaa nähnyt ajelemassa samaan aikaan.Ei Ristijärvellä nuorilla ole muutakaan tekemistä nuorisotalo on auki 1-2 kertaa viikossa.Antaa ajaa mieluummin ajelevat kuin olevat pahanteossa

      • Ardebulkkaa

        Kaikki mopot pitäs polttaa! Niistä ei ole mitään muutakun haittaa! Ristijärvi on hirvien valtaama villilänsi. Mutta myös te kukkahattutädit voitte huolehtia omista asioista!!


    • Saatanan_moukarit

      Moi pitää mennä :)

    • Huono_ilmasto

      Mopokortti 18v ja auton ajokortti 25v olisi sopiva, kun nykynuoret tuntuu kehittyvän hitaanlaisesti.

      • Saatananupee

        Mitä nyt taas Jouni?


    • HERÄTYSRISTIJÄRVI

      Ihan sairasta hommaa täällä ristijärvellä:) mitään ei saa tehä ku kaikesta valitetaan.. Ja sitten vielä ihmetellään, että miks kaikki vihaa tätä paikkaa ja miksi nuoret muuttaa pois.

    • Hahhahhahahaa

      Muuttakaa muualle jos on nii kamalaa :D Ette te tuu mopoja saamaan Ristijärveltä pois, ette sitten millään ;)

    • Raipatirallallaa

      Se o pantava mopeti myynttii ja myyntituloilla lähettävä keitolle: Holoi loi loi laa! Me hoelattaa illoin ja raitilla virtemme soi...

    • kukkahattusetä

      mieluummin nuoret ajakoon mopoilla ku joisivat kaljaa ja viinaa ja tekevät tuhojaan

    • Kummahommaperkele

      Tällä kylällä ei kuule paljoa nuorisoa enää ole. Antakaa jo perkele niitten rällätä jos haluavat.

    • sivustaihmetteliä

      niitä poliisejakaan tarvii aina soittaa jos joku mopoilija ajelee vähänkin. antakaa ajaa vaan rauhassa

    • Eipä_paapota_turhaan

      Pitää soittaa aina, kuri ja järjestys tekee mopo-jonnesta kunnon kansalaisen.

    • pikkusielu

      kun maailma pyörii pienenpientä ympyrää niin se alkaa ahistaa itseäänki

    • 88400

      Keväällä olin käymässä Ristijärvellä ja ajoin illansuussa kylänraittia. Yhtään mopoa en nähnyt. Uuden kunnatalon edustalla oli kylän nuorisoa. Onko tuo ainut paikka johon kokoonnutaan. Eihän sille tietenkään mitään voi noin pienessä kunnassa, mutta on surkeaa katseltavaa........

    • Kesäläinen

      Olkaa iloisia, että on jotain liikennettä raitilla. Kivempi se niin on.

      • karjaha

        Me ukot ja akat olemme iloisia, että kylällä on vielä mopopoikia ja mahdollisesti myös tyttöjä. Äänet ei meitä haittaa ja haittaa, niin korvatulpat löytyvät.


    • Ristijärveenkyllästynyt

      Vittuako se teijä persettä kutittaa jos mopoilla vähän ajetaan...hankkikaa oma elämä jos ei oo muuta tekemistä ku ruikuttaa jossakin suomi24 ihan turhan päiväsestä asiasta. vittuttaa suoraan sanoen tommoset ihmiset jotka tietää toisten asiat paremmin kun ite. täällä ripalla niitä ihmsiä riittää joka lähtöön. aina joku työntämässä nokkasa toisten asioihin. lopettaakaaha tommonen joutavan päivänen kyttäämine varsinki kun teijä katseet on semmosia että teille ois markan velekaa.

      • lehtoripehtori

        Erinomaista suomenkieltä! Koulutus on mennyt perille, tai ainakin yritystä on.


    • antaaajaa

      juurikin näin

    • elämänkäpälä

      Just joo, kun ei oo omaa elämää, ei sitä muillakaan saa olla...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe