Vielä Ranskan muukalaislegioonasta...

15VuottaRiitti

Tällä palstalla on aika paljon ollut kyselyä miten päästä muukalaislegioonaan ja mitä siellä on ja mitä tehdään, palkasta jne. niin kerronpa teille kyselijöille miksi te ette ikinä pääse Ranskan muukalaislegioonaan:

- Ensinnäkin jos ette osaa etsiä noista asioista oikeaa tietoa ko. lafkan virallisilta nettisivuilta, niin äo:nne ei voi olla kovin korkea. Ja legioonassa se ei voi olla kovin matalakaan. www.legion-etrangere.com

- Ranskan kielen taitoa ei virallisesti vaadita, mutta tuskin pääsee tänä päivänä kukaan joka ei osaa ko. kieltä huom. hyvin puhua... Ranskankielisiä hakijoita riittää kyllä.

- Hyvä kunto ja silmälasittomuus etc. ei riitä. Tänä päivänä legioonalla on varaa valita kokenutta jengiä riveihinsä etenkin itä-euroopan seuduilta... Suomalaisilla vellihousuilla ei ole mitään todellista taistelukokemusta.

- Legioonassa olette töissä 24/7. Suomalaiset ovat tottuneet max. 8h työpäiviin ja ylipitkiin lomiin. Jopa armeijan väki.

- Legioonassa ette perusta perheitä ettekä elä normaalia elämää, perhe on legioonakaverit ja sellainen sosiaalisuus mikä on hyväksi siellä on suomalaisille vierasta.

- Yksinkertaisesti: legioona sopii hyvin harvalle sinne päässeellekin. Vaikka moni suomalainen juoppo valehtelee siellä olleensa, on niitäkin jotka sinne asti ovat päässeet ja tulleet sitten vellit housussa takasin Suomeen juopottelemaan.

Ja vielä niistä entisten legioonalaisten tarinoista... Älkää kovin paljon uskoko, edes K.Pietiläisen juttuja. Vaikka hän on taatusti legioonassa ollut, vieläpä pitkän aikaa, tehnyt hienon uran niin äijä ei taatusti ole seikkaillut niin monessa paikassa ja tehtävässä kuin kertoo olleensa. Esimerkkejä:

- Ensinnäkin Pietiläinen oli alokkaiden koulutushommissa ja sotilaspoliisina. Sellaisiako ihmisiä tarvitaan taisteluissa joissa käyttöä on ennen kaikkea erikoisjoukoilla?

- Kongo/Zaire oli paikka jossa todistettavasti oli legioonalaisia Suomestakin. Mutta Pietiläisen mukana olo on hieman kyseenalainen juttu: Osa hänen kertomastaan on kuin kopio Hyeena Hämäläisen vanhoista romaaneista. Ja ne kirjat julkaistiin jo kauan ennen Kytin tarinoita. On toki mahdollista että Kolwezin taisteluissa olisi ollut myös Pietiläinen, koska muistaakseni jostain syystä legioona halusi käyttää ko. operaatiossa myös uusia miehiä ihan vain kokemuksen saamiseksi.

- Ruandan juttu on aivan tuulesta temmattu. YK:n touhu koko Ruandassa oli aivan onnetonta touhua, eivätkä he juurikaan käyttäneet aseita siellä. YK:n ja länsimaiden toiminta Ruandassa oli kaikkea muuta kuin hyvää, joukot pakenivat sieltä heti kun kansanmurha alkoi. (Eivät sentään kaikki... asiasta kohta lisää)Katsokaa sellainen elokuva kuin Hotelli Ruanda tai lukeaa mieluummin sellainen kirja kuin Hotellinjohtaja(kirjoittanut Paul Rusesabagina). Niistä käy ilmi länsimaiden haluttomuus tehdä oikeastaan mitään kansanmurhan estämiseksi, vaikka se olisi ehdottomasti kuulunut YK:n tehtäviin. Eli ottakaa selvää keitä sankareita Ruandan tapahtumissa todellisuudessa esiintyi... Niitä olivat jo mainitsemani Rusesabagina sekä mm. Mbaye Diagne niminen senegalilainen YK sotilas, joka ei paennut maasta ja hoiti kunnialla tehtävänsä loppuun saakka... Kerrottakoon sellainenkin yksityiskohta että Ruandassa tapahtui verilöylyn alkuvaiheessa suuri belgialaisiin rauhanturvaajiin kohdistunut hyökkäys. Belgialaisia johti Thierry Lotin niminen luutnantti joka myös kaatui ase kädessä. Kymmenen belgialaista siis teilattiin ennen kaikkea viidakkoveitsiä käyttäen.

- Jugoslavian tehtävässä on kirjan mukaan paljon sellaista mikä ei voi pitää paikkansa, mutta niistä täällä on kirjoitettukin jo aiemmin.

- Osallistuiko Pietiläinen Djiboutissa kaapatun koulubussin vapauttamiseen? Aivan mahdotonta se ei ole. Mutta tästäkin Hyeena Hämäläinen kirjoitti melko yksityiskohtaisin sanoin jo aiemmin mainitsemissani romaaneissaan... Liekö ne inspiroineet myös Pietiläisen kirjoittamaan omia "muistelmiaan". Olisi tosin mielenkiintoista tietää mistä Hämäläinen on yksityiskohtaisia faktatietoja saanut jo 80- luvulla kirjoihinsa...

Myös Suomen armeijassa olen törmännyt jopa upseereihin jotka ovat kertomansa mukaan legioonassa palvelleet. PASKAPUHETTA. Tornihuhuja on intti väärällään ja sekös harmittaa. Ei kai Suomen armeijaan voida ottaa töihin väkeä jotka ovat aiemmin palvelleet vieraan vallan joukoissa?

Eli lyhyesti: 2000-luvulla ei suomalaista legioonaan huolita. Älkääkä te entiset veteraanit täällä veistelkö satujanne... Ei 15-vuoden palvelun jälkeen myönnetyllä eläkkeellä vielä eletä. Eikä niihin kansainvälisiin hommiin ole sentään lähes jokaista täällä legioonalaiseksi itseään kutsuvaa jannua voitu kutsua :) Jos SUomessa on hankala YK:n hommiin päästä niin kerronpa vaan että Legioonassa se on vielä hankalampaa...

10

1473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3REP

      Minkä ikäinen kirjoittelee??
      Saan myös selville jos haluan.
      Legioonan eläkkeellä elää kyllä ja sielä kertyneillä säästöillä jo pitkään.Ota huomioon
      että legioonan käyneen tuskin jäävät suomeen tylsistymään vaan töitä on tarjolla
      ulkomailla ja seikkailu jatkuu..kunnes loppuu.
      Poista typerä kirjoituksesi poika!

    • PER3

      No kovilleko otti jonkun kirjoitus, kuinkahan saat selville minkä ikäinen kirjoittaja on ja mitäpä sillä tiedolla tekisit?

      Mielestäni juuri sinun 3REP kirjoituksesi on se typerä!

      Äläkä ala väittämään että tuo 3REP on joku yksikkösi tunnus legioonassa sillä sinä et ole tainnut nähdä muuta kuin pussikaljalegioonan!

    • 2reg

      Sä et tiedä legioonassa hei yhtään mitään.

    • paskapuheita

      Aloittajasta saa sellaisen kuva ettei yksikään muu Suomalainen ole ollut legioonassa paitsi hän itse! Voi voi kun näitä ressukoita riittää jotka uskovat jo itsekin olleensa legioonassa 15 vuotta! Ne jotka on siellä olleet niin tuskin siitä täällä suomi24:llä siitä ovat kehumassa.

    • 1cl

      Meitä on täällä Ranskassa nyt vähän yli 20 Suomalaista ja todellakaan tämä ei ole mikään hankala paikka päästä sisälle jos vaan on motivaatiota tehdä töitä tässä yhteisössä missä on kaikki kansallisuudet sekaisin ja pieni bordelli aina päällä.
      Itse olen ollu täällä kaksi ja puoli vuotta.

      • 1cl

        Ja pakko vielä sanoa että ei me yleensä näihin palstoihin kirjoitella mutta joskus luulot tästä paikasta on vaan niin vituillaan että huh huh.
        Ja tietty onhan se hauska lukea sit reaktioita ku kukaan ei usko tai jotain siihen suuntaa.

        Itse palvelen tällä hetkellä 2 regiment etranger de genie niissä pioneerinä
        Saint CHRISTOL on tukikohta.

        Saakohan tänne jollain vitulle kuvan liitettyä niin uskotte ehkä jotain.


    • VeteraaniKorsikalt

      Juu juu, mieki oom lekioonassa tääl Pönttövuoren navetas duunaamas Mansikkii sieraimeen. Olin jo 50 luvul 40vuotiaana lekioonas ja sitte muutin Pattijoelle kesäkessuks. Oom muutenkii laitoskamaa, nää keltaset aamulääkkeet sotkee pääpöm lopullisest. Ny iltapuuro ja yölääkkeet, hoopolas on tämmöst.

      • Ihmeettelijä

        Onko totta että kun sivelee heppiin vähän sinappia ja sitten panee Mansikkiä sieraimeen niin saa kunnon kyydin jos vain jaksaa pitää sarvistä kiinni?


    • 5kjo

      Katoin pätkän legioonalaisista joten olen jo valmis taisteluun...

    • joopajoojajoo

      Mitä helvettiä tämä kuuluu maanpuolustukseen? Ei Suomen eikä monen muunkaan. Joka täällä kyselee miten päästä legioonaan, niin tuskin kestää siellä 2 päivää. Aloittaja tuskin ollut muualla kuin alokkaana perunankuorinta joukoissa vähälahjaisten joukkueessa. Ei voi muuta sanoa kuin.....paskahousuja sitä riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe