Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

voiko luottaa

äkeä

Sijoitimme vaimoni kanssa noin 2vuotta sitten Nordea 75 rahastoon 20,000euroa, ajatellen että saisimme sille vähän tuottoa. Toisin kävi,koko tämän ajan se on ollut 1500-2000euroa miinuksella eikä loppua näy. Pääsisi edes nollille, niin voisi lopettaa sen. Itse olen sijoittanut pienemmän summan osakkeihin itse, jotka ovat kuitenkin tuottaneet. Mietinkin minkälaisia sijoittajia Nordean ekonomit on. Kysynkin onko parempia ja tuottavampia rahastoja kuin Nordea?

11

2208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jklkg

      Onko sinulla itselläsi tieto ja ymmärrys siitä, minkälaisia sijoituksia tuo rahasto sisältää, ja mikä on sen kulutaso? Noista asioistahan sen tuotto muodostuu. Ja ihan yhtä lailla muiden rahastojen tuotto koostuu noista asioista. Uuden rahaston valinnassa muista, että mennyt tuotto ei ole tae tulevasta. Teillä oli varmaankin 2 vuotta sitten myös joku hyvä syy, miksi sijoititte neljänneksen varoista korkoihin?

      Miksi et voi lopettaa rahastoa tappiolla? Tänä vuonna tappiot saa vähentää myös muista pääomatuloista, ei pelkästään voitoista.

    • Maltilla

      Tuollaisen rahaston kanssa kaksi vuotta on lyhyt aika. N. 5 vuotta minimi, parempi 10 vuotta. Ei kannata nyt nostella tappiolla, tyhmän touhua semmoinen.

    • sharkkk

      Seligson Pharos, suosittelen lämpimästi.

      • lhku

        Millä perusteella? Kerro siitä, mitä rahasto sisältää, ja millä perusteella se on hyvä/huono juttu.

        No minäpä kerron oman mielipiteeni... Pharoksesta puolet on korkosijoituksia. Periaatteessa aloittajan nykyinen sijoituskohde (75 % osakesijoituksia) pitäisi olla pitkällä aikavälillä parempi sijoituskohde huolimatta suuremmasta kulutasosta. Kummassakin rahastossa osakesalkku on maailmanlaajuinen, ja toimialapainotuskin on hyvin samankaltainen.

        Historiallisten tuottojen perusteella Nordea 75 päihitti Pharoksen reilusti v2012-2015. Osakekurssien laskiessa (kuten 2011) osakepainotteinen Nordea 75 tietysti painuu enemmän. Eli toisin sanoen, suurempi osakepaino -> suurempi heilunta.

        Nordea 75:n kulutaso on kyllä luokassa törkeä. Mutta ennen kuin aloittaja ryntää seuraavaan kohteeseen, hänen pitäisi tehdä kotiläksyt ja selvittää itselle (ja vaimolle) sopiva riskitaso. Jos tavoittelee suurempaa tuottoa, pitää hyväksyä suurempi riski ja heilunta.


      • Teukka__

        Ei oikein tunnu kumpikaan vakuuttavan, jos viimeistä kahta vuotta katsoo.
        Nordea 75: -7,5-10% (aloittajan mukaan)
        Pharos: 8,4%

        Mutta passiiviset:
        Seligsonin obligaatio: 14%
        Stoxx 1800 (euromääräine tuottoindeksi): 26%

        Eli noista itse koottuna 75-25 salkku about 23% ja 50-50:kin 20%.


      • lhku
        Teukka__ kirjoitti:

        Ei oikein tunnu kumpikaan vakuuttavan, jos viimeistä kahta vuotta katsoo.
        Nordea 75: -7,5-10% (aloittajan mukaan)
        Pharos: 8,4%

        Mutta passiiviset:
        Seligsonin obligaatio: 14%
        Stoxx 1800 (euromääräine tuottoindeksi): 26%

        Eli noista itse koottuna 75-25 salkku about 23% ja 50-50:kin 20%.

        Viimeinen kaksi vuotta on ollut kohtuullisen hankalaa mille tahansa sijoituskohteelle. Edellinen vuosi oli joillain osakemarkkinoilla vielä erinomainen (osittain valuuttakurssien ansiosta - esim. jenkit matasi dollareissa mutta nousi euroissa). Viimeisen vuoden kurssit ovat yleisesti sahanneet edestakaisin, pysyen keskimäärin aika lailla samoissa. Pitkät korot (kuten myös mainitsemasi Seligsonin euro-oblikaatio) niiasivat viime keväänä reilusti, kun korot hypähtivät vähän ylöspäin.

        Jos katsotaan 1v tuottoja (näkee Morningstarilta suoraan, toisin kuin 2v) niin Nordea 75 kasvun tuotto on -7,9 %. Pharos A:n tuotto -5,4 %. Samaan aikaan Nordnet Superrahasto Suomi on tuottanut -6,6 % ja iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUR) -7,7 %. Seligsonin euro-obligaation viimeisen 1v tuotto on huimat 0,55 %. STOXX Global 1800 näyttäisi olleen viimeisen vuoden lievässä laskussa.

        Totta kai voit poimia maailmalta erilaisia menneisyydessä tietyllä aikajaksolla hyvin menestyneitä rahastoja, niin aktiivisista kuin passiivisistakin. Mutta tiedätkö mitkä markkinat, sijoituslajit ja rahastot tulevat olemaan seuraavan 1-2 vuoden ajan tuottoisimpia?


    • nöyrästi

      Jatkaisin pari kolme vuotta ihan rauhassa, olette aikanaan taas komeasti plussalla. Nyt
      pohjilta/halvemmalla/heilunnan aikaan 2016-2017 olisi hyvä ostella kuukausittain pienillä summilla lisääkin.

      • Vain_Nordea_plussalla

        Ja kun jatketaan ihan rauhassa jokunen vuosi, Nordea ehtii napata toiset 10 % salkusta itselleen. Jopa pankkitili on parempi paikka rahoille kuin nuo yhdistelmärahastot, eihän siellä sentään peritä miinuskorkoa.


      • Nordea_aina_plussalla

        On tosiaankin yksi asia mihin voit luottaa vuoren varmasti: meni rahaston arvo ylös tai alas, niin Nordea voittaa. Sinä kannat riskit, Nordea kerää takuutuoton.

        Nordean osakkeenomistajana olen iloinen, että kaltaisiasi riittää.


      • youpayou
        Nordea_aina_plussalla kirjoitti:

        On tosiaankin yksi asia mihin voit luottaa vuoren varmasti: meni rahaston arvo ylös tai alas, niin Nordea voittaa. Sinä kannat riskit, Nordea kerää takuutuoton.

        Nordean osakkeenomistajana olen iloinen, että kaltaisiasi riittää.

        Ainahan sijoittaja kantaa riskin. Nordean paras aika on ohi. Kannattaa katsoa muita kohteita.


    • abcd--

      Jokin ei nyt täsmää. Kun katsoo Nordean Säästö 75 -nimisen rahaston käyrää, niin kyllä, tällä hetkellä se on noin 10% viime vuoden huhtikuussa olleen huippunsa alapuolella. Mutta jos lähtöpäiväksi otetaan 1.4.2014, nykyinen arvo on noussut siitä noin 20%. eikä missään vaiheessa ole ollut aloittajan väittämää vähintään 7,5% alkuperäisen alapuolella.

      Eli vääristeleekö aloittaja tahallaan vai onko kyse viimeisen kahden vuoden sijasta viimeisestä vuodesta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe