Paljon avoimia paikkoja opettajille

Camomilla2

Onpas taas paljon opettajia haussa Virolahdelle. Ihan kuin isoissa kaupungeissa. Onko jokin vinksallaan? Ihmettelen vaan, kun sama toistuu tänäkin keväänä.

126

4874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti1

      Taitaa olla vaikea työympäristö, jos miettii henkilöstön vaihtuvuutta. Virojoen koululta on lähtenyt useampi valitus aluehallintovirastoon, ymmärtääkseni juuri työoloista. Usein työpaikkojen ilmapiiri on suoraan verrannollinen johtajistoon, eli katse rehtoreihin.

    • Koululainen2016

      Käytännössä kunta tekee työsopimuksen elokuun alusta toukokuun/kesäkuun vaihteeseen.Tällä säästetään huomattava summa loma,eläke yms. maksuja.Jos erehdytään vakinaistamaan paikka ja työntekijä onkin aivan jotain muuta kuin odottaa sopii niin kuinka päästä eroon?Tai jos opettaja on vuosia!!!!! sairauslomalla kuten kuntamme länsipäässä.Opettajien työpahoinvointi on suoraan verrannollinen luokkien meteliin ja häirikkötenaviin.Ei me muut aikuisetkaan jaksettaisi jos meidän työpisteessä joku kiljuisi 45minuuttia 5 kertaa päivässä.

      • äiti1

        Häirikkötenaviin???? Huvittava vastaus. Siis opettajien työhyvinvointi on suoraan verrannollinen luokkien meteliin ja häirikkötenaviin. Just. Jatka vain sairaslomaasi, jotta ne häirikkötenavat rauhoittuisi, kun tulet takaisin ja jaksat taas kasvavien lasten kanssa. Hyvässä työyhteisössä on vertaistuki työkavereilta ja siten jaksaa niitä ns. häirikkötenaviakin eli paljolti oman käytöksesi tuotoksia.


      • Camomilla2

        Miksi sitten Kymenlaakson kaupunkeihin on vähemmän avoimia paikkoja? Haminakin lomauttaa opettajat vuosittain säästöjen takia, mutta uusia opettajia ei silti haeta isoja määriä. Kotka, Kouvola jne. eivät hae kokoajan uusia.


      • Verokirjat_jakoon
        äiti1 kirjoitti:

        Häirikkötenaviin???? Huvittava vastaus. Siis opettajien työhyvinvointi on suoraan verrannollinen luokkien meteliin ja häirikkötenaviin. Just. Jatka vain sairaslomaasi, jotta ne häirikkötenavat rauhoittuisi, kun tulet takaisin ja jaksat taas kasvavien lasten kanssa. Hyvässä työyhteisössä on vertaistuki työkavereilta ja siten jaksaa niitä ns. häirikkötenaviakin eli paljolti oman käytöksesi tuotoksia.

        Eiköhän se suurin ongelma ole se huutava häirikköjohtaja, ei ne oppilaat. Jotta johtajalla olisi kykyä toimia ja johtaa pitää ansaita se auktoriteetti. Ei tarvitse olla edes kasvastustieteen maisteri, että tajuaa sen ettei substanssiosaamisen puutetta voi huutamalla korjata. Miksi toimialajohtajan esimiehet ei puutu asiaan vaikka asia on ollut tiedossa jo vuosikymmenen. Tiettävästi koulutustakin on annettu (maksettu), mutta joskus vain on niin ettei kannettu vesi "hanhen selässä pysy". Tässä viestiketjussa on niin paljon asiallisiakin viestejä, että olisi hyvä jos se johtotiimikin nämä lukisi. Mutta taitaa olla niin että vaikka tämän suoraan sähköpostiin kopioisi, ei sitä osaa avata kuin se toimistosihteeri ja hänkin poistaa sen välittömästi kun ei esimiehen reaktiota halua vastaanottaa.


    • Jessejamesu

      Opettajat asuu lukukauden jossain vuokralla, muu perhe ja elämä on muualla.

      • Jessejamesu

        Kun sitten työpaikka irtoaa sieltä jostain jää väliaikainen työpaikka ja Virolahden orit 26 senttisine pippeleineen.


      • jouduinryöstetyksi26cm

        Kirottua, vievät siemenet sisällään mennessään. Sehän on ryöstö kun erinomaiset geenit viedään muualle kasvamaan.


    • exvirolahtiope

      Viestiketjussa tuli esille, että sopimus päätoimisille tehdään kesäkuun alkuun. Joillekin luvataan työsopimus elokuun loppuun (täydet 12kk) mutta tässä tulevan kesän aikana se voi muuttuakin kesäkuun alkuun (10kk töitä). Ei se motivoi olemaan toista vuotta samassa paikassa. Minä jouduin valitsemaan lyhyemmän työsopimuksen kun minulla ei ollut muita vaihtoehtoja.

      Paikkakuntana Virolahti on aivan kauhea jos itse opettaja ei ole Kymenlaaksosta kotoisin. Jokapaikkaan on pitkä matka ja Virolahdella ei ole käytännössä mitään vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia (ei minun aikana ainakaan ollut kunnon liikuntapaikkoja esimerkiksi kunnon kuntosalia).

      Hyvinä asioina tuosta Virolahden yläasteesta ja lukiosta voin sanoa sen, että opettajat ja oppilaat ovat pääsääntöisesti mukavia kunhan opettaja osaa pitää sopivan kurimäärän luokassa. Lisäksi oppilasryhmät ovat pieniä.

      Nimimerkillä kokemusta on.

      • Jeppesssss

        PItkä matka joka paikkaan, sehän on ihan miten sen ajattelee. Autossa ei tarvitse kuin istua niin se vie vaikka minne.

        Rakas naapuri Venäjä on kävelymatkan päässä jos siellä suunnalla tykkää liikkua. Ulkoilu, kalastus, eräjormailu mahdollisuudet ovat mitä parhaimmat.

        Pöntöstä saa kaiken Suomessa laittoman jos sellaista on vailla, viranomaisten silmien alla "laillisesti".

        Mitä kuntosaliin ja muuhun tulee vaatisi se vain samanlaista intoa kiun rivitaloista riitely niin alkaisi tapahtua.


    • Minäkinolinsiellä

      Joillekin luvataan työsopimus elokuun loppuun (täydet 12kk) mutta tässä tulevan kesän aikana se voi muuttuakin kesäkuun alkuun (10kk töitä). Ei se motivoi olemaan toista vuotta samassa paikassa.

      Nämä lupaukset, lyhyet työsopimukset ja henkilöstön vaihtuvuus taitaa olla johtajiston halua näyttää, olla vaikutusvaltaisia yhteisön jäseniä. Virolahden palveluksessa olleena jokunen vuosi sitten sain tutustua pienen paikkakunnan pieniin suurella egolla varustettuihin " mukajohtajiin". Johtajana olemisesta ei ollut tietoakaan, oli vain halu olla sitä Virolahden kermaa ilman sydäntä ja ammattitaitoa. Ja työntekijät hiljentyivät pelätessään oman paikkansa menettämistä.

      • Kerroppa

        Ketä ne "johtajat" olivat ja mikä siinä johtamisessa oli vikana?


      • Minäkinolinsiellä
        Kerroppa kirjoitti:

        Ketä ne "johtajat" olivat ja mikä siinä johtamisessa oli vikana?

        No, enpäs nyt taida nimiä mainita, koska ei kosketa enää minua, olen työllistynyt ja kotiutunut jo muualle, onnekseni isompaan kaupunkiin. Joskus tätä palstaa luen, Virolahti on lähellä sydäntäni ja halusin vain ottaa osaa keskusteluun, kun näköjään siellä jatkuu sama show. Kuten moni muukin pikkuruinen kunta, pikkuruisine johtajineen kaipaisi Virolahtikin näköjään uusia tuulia ulkopuolelta. Kuka sen pikkumaisuuden vain kestäisi ja onnistuisi purkamaan.


      • Kaameameininki

        Vaikka en itse opettaja olekaan,niin alleviivaan kybällä sen toteamuksen että Virolahti on kauhea paikka asua.


      • Jankeston
        Kaameameininki kirjoitti:

        Vaikka en itse opettaja olekaan,niin alleviivaan kybällä sen toteamuksen että Virolahti on kauhea paikka asua.

        Miksi?


      • Asukaskin
        Kerroppa kirjoitti:

        Ketä ne "johtajat" olivat ja mikä siinä johtamisessa oli vikana?

        Osuvasti kirjoitat sanan johtaja lainausmerkeillä ja varmasti siten osaat itsekkin arvioida osaamisen tason. Taitaa olla suurimman osan tiedossa nämä " johtajat ".


    • etsilleenn

      Kuka teki huorin?

      • justsilleen

        Täh? Liittyykö asia jotenkin aloitukseen? Tuliko kysymyksesi väärälle sivulle?


    • Kaimankummi

      Ihan sama onko opettajien hakua vai ei. Paikat on täytetty johtajien suosikeilla, pätevyyksistä, taidoista tai kokemuksesta ei ole näissä hauissa mitään arvoa. Paikat ovat useimmiten määrä-aikaisia ja siksi helpompi lempata ulos, jos ei enää naama miellytä tai muuten vaan on jotenkin " sopimaton " työpaikkaan. Tai siskon pojan kaiman kummi hakee työtä. Suhteet ratkaisee.

    • JärkeväRatkaisu

      Säästettäis huomattavasti jos pakkoliitettäis Kotka-Hamina-Virolahti-Miehikkälä ja pistettäis molempien pikkupitäjien koulut kiinni. Säästettäis huomattavasti. Menisivät sit Haminaan kouluun tai Lappeenrantaan. Toimii!!!!!

      • Ratkaisuhantuokin

        Mistä se säästö tulisi? Ja mitä ihmettä Miehikkälän uuteen koulukeskukseen laitettaisiin? Taisi olla arkipäivän huumoria, Melkein ymmärsin.


      • pakolaiskeskus
        Ratkaisuhantuokin kirjoitti:

        Mistä se säästö tulisi? Ja mitä ihmettä Miehikkälän uuteen koulukeskukseen laitettaisiin? Taisi olla arkipäivän huumoria, Melkein ymmärsin.

        Ehdotan paikan muuttamista pakolaiskeskukseksi.
        Vilkastuisi näivettynyt paikkakunta hetkessä.


    • JärkeväRatkaisu

      Koulukeskus voitais muuttaa vaikka vanhainkodiks.. Tai mielisairaalaks.

      • Ratkaisutuokin

        Asiakkaita ainenkin riittäisi, viereisestäkin kunnista.


    • VaihtoaOn

      Olisi mielenkiintoista tietää miten moni opettaja on vuosi toisensa jälkeen määräaikaisena ja pelko persiissä onko vielä ensi vuonna töitä vai viekö sen paikan joku sukulaistyttö tai naapurin tuttava. Miksi paikkoja ei vakinaisteta?

      • ainavalmismolo

        Virolahden miehet tykkää kun tytyt vaihtuu ;)


      • hmmmmm
        ainavalmismolo kirjoitti:

        Virolahden miehet tykkää kun tytyt vaihtuu ;)

        Meinaatko sitä, kun nykyisten miehet saa selville salarakkaan niin johtaja nappaa uuden tytyn. Uuden ja innokkaan pyrkyrin. Voit olla oikeassa. Kylillä kuulee ja näkeekin kaikenlaista. Mielenkiintoista.


    • Sivustaseurannut

      Ja vielä joku jaksaa ihmetellä miksi on taas paljon paikkoja avoinna... Ei tarvii kun lukea näitä "älykkäitä" (huomasitteko ja ymmärsittekö kaikki heittomerkit??) kirjoituksia täällä niin löytyy jo monta hyvää syytä siihen miksi Virojoelle ei haluta jäädä yhtä lukuvuotta pidemmäksi aikaa ja sen takia on aina keväisin niitä paikkoja avoinna. Ei kaltaistenne mielensäpahoittajien ja itsenne parhaaseen a-luokkaan luokittelevien täydellisten ihmisten kanssa kukaan halua elää, asua eikä työskennellä. Hankkikaa elämää..

      • KaikenKeskellä

        Veit varmasti sanat monen suusta. Tuollaista kuulee kyllä selän takana, mutta nenän edessä ollaan niin mielin kielin ja kieli ruskeena. Mutta voin kyllä sanoa, että voi täällä elää, työskennellä ja olla vaikkei luokittelekkaan itseään a-luokkaan ja täydellisyyteen. Täällä on yllättävän paljon suoraselkäisiäkin ihmisiä, mutta kestää aikansa kaivaa kultaa paskan seasta. Kaikkea hyvää sinulle sivustaseuraaja.


    • riittääköjärkitöihin-

      virojojella....vitun persaukiset ryssän perseen nuoliat jossakin kivityömaalla 10e tunti niin ollaan niin vitun rikkaita joku oli muinoin haminassa ahtaajana hyvä palkkasissa hommissa mut nekin sai kenkää

    • YksiUtelias

      Jokos ne opettajien paikat on täytetty ystävillä ja sukulaisilla? Eikös se ole ollut vähän Virojoen ja MIehikkälän tapa? Pidetään työntekijät hiljaisina työpaikan epäkohdista.

      • Jekse

        Eiköhän tuo ole koko maan tapa.


      • YksiUtelias

        Näinhän se on. Tullin Hartikainenkin on uuden elämän kynnyksellä, kun suhteet sekoitti työhönsä. Täällä kaakonkulmalla, kun vielä lähes kaikki on sitä sukua keskenään, on helppoa palkata aina vaan uusia tekijöitä. Mutta jokos ne paikat on täytetty?


    • Kysynvaann

      Taas on vaihtunut kesken kauden opettajat yläasteella. Enää ei riitä runsas vaihtuminen kesän aikanakaan. Mistä johtuu? Tällaisessa loputtomassa vaihtamisessa ei ole mitään hyvää.

      • vaihtari

        Katsos, vika ei olekkaan opettajissa/muussa henkilökunnassa vaan johdossa, joka henkilökuntaa valitsee ja johtaa. Sivistystoimen johdosta on jo useampana vuonna kuulunut arvostelua. Enimmäkseen selän takana, hiljaa purnaten. Taitaa nämä poislähtijät/ poistetut olla juuri niitä , jotka uskaltavat sanoa asioita ääneen.Moni koulujen työntekijöistä on " pakosta " ruskeakielisiä takinkääntäjiä sälyttääkseen työpaikkansa. Ei täällä Virolahdella ole mitään merkitystä oletko ammattitaitoinen, sillä on merkitystä miten osaat hiljaa nuoleskella johtajia. Alakoulun puolella on muuten sama tilanne ja siellä on jopa epäpätevää henkilökuntaa vaikka päteviä olisi tarjolla, ei siis mitään uutta auringon alla.


      • Kysynvaann

        Opettajat siis eroavat jatkuvasti sivistystoimenjohdon takia. Eikö silloin kannattaisi erottaa sivistystoimenjohto? Kuka sen voisi tehdä?


      • vaihtari
        Kysynvaann kirjoitti:

        Opettajat siis eroavat jatkuvasti sivistystoimenjohdon takia. Eikö silloin kannattaisi erottaa sivistystoimenjohto? Kuka sen voisi tehdä?

        No, siinäpä juuri ongelma piilee. Paikalliset päättäjät ovat keskenään sukua, kavereita, naapureita tai muuten linkitettyjä toisiinsa. Ovat kiitollisuudenvelassa, salaisuuksien jakajia tai muuten vaan läheisriippuvaisia. Uudet tulokkaat päättäjien paikoille ovat siis aina jotenkin liitoksissa vanhaan ja siten asiat ei muutu vaikka johtajia vaihdettaisiin. Surullisinta tässä on kuitenkin se, että saman annetaan jatkua sukupolvesta toiseen. Lapsetkin linkitetään tiettyyn piiriin ja heille ei edes anneta mahdollisuutta luoda omaa kuvaa maailmasta, sillä maailmankuva ja asenteet syötetään valmiina vauvasta alkaen. Surullinen maailma täällä kauniissa kaakonkulmassa.


      • tarkennatko
        vaihtari kirjoitti:

        No, siinäpä juuri ongelma piilee. Paikalliset päättäjät ovat keskenään sukua, kavereita, naapureita tai muuten linkitettyjä toisiinsa. Ovat kiitollisuudenvelassa, salaisuuksien jakajia tai muuten vaan läheisriippuvaisia. Uudet tulokkaat päättäjien paikoille ovat siis aina jotenkin liitoksissa vanhaan ja siten asiat ei muutu vaikka johtajia vaihdettaisiin. Surullisinta tässä on kuitenkin se, että saman annetaan jatkua sukupolvesta toiseen. Lapsetkin linkitetään tiettyyn piiriin ja heille ei edes anneta mahdollisuutta luoda omaa kuvaa maailmasta, sillä maailmankuva ja asenteet syötetään valmiina vauvasta alkaen. Surullinen maailma täällä kauniissa kaakonkulmassa.

        "salaisuuksien jakajia"

        millaisia salaisuuksia löytyy?


      • vaihtari
        tarkennatko kirjoitti:

        "salaisuuksien jakajia"

        millaisia salaisuuksia löytyy?

        Varmasti olet tietoinen itsekkin, jos täällä asustelet ( rahan ja vallan jako, tonttien jako, salasuhteet , työpaikat ). Julkisia salaisuuksia, joita vain selän takana levitellään. Se mikä pitää paikkansa onkin sitten eri asia, mutta sitoo kuin liima meitä paikkakuntalaisia, ei siihen ole irrotusainetta. Enemmän tarvittaisiin muualta tulleita, eikös? Mutta se vaatisi uudistumista ja edellisessä viestissäni kerroin jo miksi se ei vaan käy.


      • kollektiivisuus
        vaihtari kirjoitti:

        Varmasti olet tietoinen itsekkin, jos täällä asustelet ( rahan ja vallan jako, tonttien jako, salasuhteet , työpaikat ). Julkisia salaisuuksia, joita vain selän takana levitellään. Se mikä pitää paikkansa onkin sitten eri asia, mutta sitoo kuin liima meitä paikkakuntalaisia, ei siihen ole irrotusainetta. Enemmän tarvittaisiin muualta tulleita, eikös? Mutta se vaatisi uudistumista ja edellisessä viestissäni kerroin jo miksi se ei vaan käy.

        Sen täytyy luoda vahvaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta kun on sidoksissaan toisiinsa, kuin liimalla, ja varjeltavana niitä salaisuuksia, niitä hurjiakin, mitkä ei kestäisi päivänvaloa.


      • onneksiontinneri

        Kaateettomat lupaukset, pienen sisäpiirin suosiminen, salarakkaat ja kaikenlainen suhmurointi. Hyi, on kyllä pahempi liima kuin Epoxi ja vieläpä haisee kauas. Ja tähän lisäisin ettei edes ole läpinäkyvää liimaa, julkisia salaisuuksia. Mutta yhden liima kiinnittää ja toisen tukehduttaa.


    • MatalaonHomo

      eI KUKAAN HYVIN KOULUTETTU TULE SINNE PASKAN HAJUUN ASUMAAN JA ETENKÄÄN TÖITÄ TEKEMÄÄN

      • sanoen

        Vihainen henkilö, kun huutaa.... On täällä ihan ok asua ja töitä tehdä, kun vaan oppii pelisäännöt ja oikeat ihmiset ketä nuoleskella, muuten tipahtaa seuroista.


      • miten.tipahtaa
        sanoen kirjoitti:

        Vihainen henkilö, kun huutaa.... On täällä ihan ok asua ja töitä tehdä, kun vaan oppii pelisäännöt ja oikeat ihmiset ketä nuoleskella, muuten tipahtaa seuroista.

        Entä jos ei kuulu porukoihin?


      • sanoen

        Se on sitten heipat tai erakkous edessä. Tämä on raaka totuus.


      • Mimmi2-
        sanoen kirjoitti:

        Se on sitten heipat tai erakkous edessä. Tämä on raaka totuus.

        hommaa oma elämä mulla on paljon ystäviä


    • ExVirolahtinen

      Minulla reitti sivistysjohtaja/rehtorin alaisuudesta kävi virkavapaiden kautta muihin hommiin. Toimin opettajana nykyisinkin ja olen ertittäin tyytyväinen, kun vaihdoin työnantajaa.
      Nyt voin keskittyä työssäni siihen, mihin minut on opettajankoulutuksessa ohjattu. Oppilaiden kanssa työskentelyyn ja heidän kasvattamiseensa. Enää ei tarvitse keskittyä siihen miltä asiat esimiehen silmissä voivat näyttää ja mistä hän voi keksiä tavalla tai toisella moitittavaa. Lupauksia ei petetä ja minusta ei keksitä perättömiä asioita kollegoille. Moittimista oppilaiden kuullen ei myöskään tarvitse edes kuvitella. Nykyään on päinvastoin. Saan tukea ja asiantuntevaa apuakin oppilaiden ohjaamiseen.
      En saata ymmärtää miten niin vastuullisella paikalla voidaan toimia sillä tavalla. Pienessä syrjäisessä kunnassa voi nähtävästi tehdä ihan mitä vaan. Vaikka en ole enää paikalla todistamassa tapahtumien kulkua, niin olen huolestunut kuntalaisten puolesta. Yksi ihminen väärässä paikassa ja väärällä asenteella ja ilman minkäänlaista asiantuntemusta/ammatillista osamiista voi vaikuttaa todella monen tulevaisuuteen.

      • pelastit.elämäsi

        Kuulostaa siltä, ettet kuulunut porukkaan ja on sinun kannaltasi pelkästään hyvä, että ymmärsit lähteä paikkakunnalta ennen kuin jouduit kohtaamaan mitään kovempia keinoja.


      • NykVirolahtelainen

        Kiitos ExVirolahtinen kirjoituksestasi. Tästä olemme keskustelleet muutaman vanhemman kanssa. Oman lapsen puolesta ei uskalla nostaa epäkohtia koulussa, koska kohtelu voisi muuttua lasta kohtaan. Olen kuullut, että aikuisetkin saavat lähteä, jos jostain uskaltavat avata suunsa. Johan tuo " pelastit elämäsi"-nimimerkin uhkaavanoloinen mielipidekin sen näyttää. Ei vaan tunnu mistään löytyvän virkamiestä, joka uskaltaisi/haluaisi tehdä epäkohdille mitään. Saavutettu valta on säilytettävissä pelon tasapainolla. Alaiset, oppilaat ja vanhemmat pysyvät hiljaa, ettei ketään sattuisi.


      • pelastit.elämäsi
        NykVirolahtelainen kirjoitti:

        Kiitos ExVirolahtinen kirjoituksestasi. Tästä olemme keskustelleet muutaman vanhemman kanssa. Oman lapsen puolesta ei uskalla nostaa epäkohtia koulussa, koska kohtelu voisi muuttua lasta kohtaan. Olen kuullut, että aikuisetkin saavat lähteä, jos jostain uskaltavat avata suunsa. Johan tuo " pelastit elämäsi"-nimimerkin uhkaavanoloinen mielipidekin sen näyttää. Ei vaan tunnu mistään löytyvän virkamiestä, joka uskaltaisi/haluaisi tehdä epäkohdille mitään. Saavutettu valta on säilytettävissä pelon tasapainolla. Alaiset, oppilaat ja vanhemmat pysyvät hiljaa, ettei ketään sattuisi.

        Tarkoitus ei ollut kirjoittaa mitenkään uhkaavanoloisesti vaan kertoa totuudenmukaisesti elämänsä pelastaneelle, ettei hänen kokemus ole mikään poikkeus paikkakunnan työpaikoissa. Pahempaakin voi sattua, kovempia keinoja on olemassa. Hyvä, että hän sai uuden mahdollisuuden elämässään.


      • NykVirolahtelainen
        pelastit.elämäsi kirjoitti:

        Tarkoitus ei ollut kirjoittaa mitenkään uhkaavanoloisesti vaan kertoa totuudenmukaisesti elämänsä pelastaneelle, ettei hänen kokemus ole mikään poikkeus paikkakunnan työpaikoissa. Pahempaakin voi sattua, kovempia keinoja on olemassa. Hyvä, että hän sai uuden mahdollisuuden elämässään.

        Totuus on sitten aika karmaiseva 2000-luvun työpaikalla, jos noin on. " Kovemmat keinot " on näköjään hyväksytty työntekijöiden keskuudessa, pelon takiako? ExVirolahtinen on oikeassa, että asiantuntemus/ammatillinen osaaminen puuttuu. Aika ikävältä kuulostaa, mutta jotain tuollaista olenkin Vellikellon kulmilla kuullut.


    • opettajiasäälin

      Virolahdella on paljon ilkeitä ihmisiä, kateellisia ihmisiä sekä syvästi moraalisesti kieroutuneita ihmisiä sukupolvia kestäneen epänormaalin kasvatuksen tuloksena.
      Tähän kun yhdistetään työelämä ja kunnallispolitiikka niin ei ole ihme että asiat ovat siinä tilassa missä ne nyt ovat. Virheiden myöntäminen saatikka niiden näkeminen tuntuu olevan täysin ylivoimainen tehtävä. Nepotismi on todella syvällä juurissa ja jopa muualle muuttaneetkin tukevat sitä, jos mahdollista, omissa toimissaan.
      Käytöstavat ja perinteiset toista kunnioittavat sosiaaliset taidot loistavat poissaolollaan. Perinteistä kaavaa vastaan olevat paikkakuntalaiset saavat elinikäisen leiman. Osa taas tiedostaa ongelmat mutta on hiljaa niistä tietäen kommentoinnin seuraukset. Ryhmittymät jotka pitävät kovaa ääntä kunnallispolitiikassa ovat kaikki yhtä sekaisin. Järjen ääntä kun on vaikea löytää aikuisena jos siihen ei ole lapsuudessa ja nuoruudessa työkaluja annettu.
      Ollaan tilanteessa jossa joidenkin syntyperäisten virolahtelaisten on erittäin vaikeata sopeutua kyläyhteisöön. Ulkopaikkakuntalaisille tilanne on varmaan mahdoton.
      Ulkopaikkakuntalaiselle normaaleilla käytös- ja moraaliarvoilla varustetulle opettajalle täysin mahdotonta.
      Nuorisoa kehoitan muuttamaan pois ja kohtaamaan normaalin, terveen, yhteisön toimintaympäristöineen. Ilman sukupolvia kestäneitä vanhoja kaunoja joita pidetään hampaat irvessä hengissä samalla oman elämän myrkyttäen.
      Vuosikymmenien saatossa kylästä on kehittynyt enenevin määrin nepotistinen ilkeitten juoruakkojen kylä riippumatta sukupuolesta.
      Kierre ei katkea ilman uutta verta ja näkemyksiä.
      Vanha koira ei myöskään opi uusia temppuja joten muutos tulee vasta parin sukupolven päästä jos silloinkaan.

      • NykVirolahtelainen

        Niin, uutta verta ja näkemyksiä kaivattaisiin, mutta ne savustetaan ulos ennenkuin edes ehtivät a:ta sanoa. Vaikeintahan ihmiselle on kohdata omat heikkoutensa ja siksi on aina helpompi mollata toista ihmistä, ohjata huomio johonkin muuhun kuin itseensä.
        Se on harmillista, että oman sosiaalisen paikan menettämisen pelko ajaa kehittymisen edelle. Ja siinä olet oikeassa, että vanha koira ei opi uutta, Uskoisin, ettei muutosta tule ennekuin useampi sukupolvi on käynyt opiskelemassa ja työskentelemässä jossain ulkona. Ongelma tietenkin on, että haluavatko enää takaisin, kun ovat huomanneet paikkakunnan surullisuuden.
        Paljon koulutusta vaatisi paikkakunnan johtajat ja päättäjät. On totuttu, että yksi sanoo hyppää ja toiset kysyy ( jos uskaltaa ) " montako kertaa?"
        Onnea vaan KaakonKaksikkoon...


      • Nykyinenikäväkyllä

        Oppilaiden ja virolahtelaisten kanssa pärjää ihan hyvin. Siinä ei ole vaikeutta. ExVirolahtinen puhui asiaa. Jaan täysin hänen näkemyksen ja ymmärrän mistä hän puhuu. Pystyisin jatkamaan siihen vielä vaikka miten paljon.


      • YksiHuomioija
        Nykyinenikäväkyllä kirjoitti:

        Oppilaiden ja virolahtelaisten kanssa pärjää ihan hyvin. Siinä ei ole vaikeutta. ExVirolahtinen puhui asiaa. Jaan täysin hänen näkemyksen ja ymmärrän mistä hän puhuu. Pystyisin jatkamaan siihen vielä vaikka miten paljon.

        Aika monet voivat allekirjoittaa ExVirolahtelaisen kirjoituksen, mutta pelko oman työpaikan, omien lasten aseman tai oman yhteiskunnallisen aseman vaikeutuminen estää epäkohtiin puuttumisen. Virolahden koulusta on lähtenyt Aluehallintovirastoon kanteluita, mutta missään ei muutosta ole näkynyt juuri pelon takia. Johto osaa uhkailla, kiristää ja jättää työpaikatta, jos uskaltaa jotain sanoa. Vanhempien on taas oltava epäkohdista hiljaa, koska lasten kohtelu muuttuisi. Arvostan suurinta osaa opettajista, suurin osa jaksaa juuri oppilaiden takia. Olisi hieno asia, jos henkilökunta ja vanhemmat pitäisivät yhtä, silloin voisi moni asia muuttuakin. Kuitenkin tällä palstalla, kaupan kulmilla ja kylillä avaudutaan epäkohdista ja mikään ei muutu, jos vain takana puhutaan.


      • Epäkohdatpois
        YksiHuomioija kirjoitti:

        Aika monet voivat allekirjoittaa ExVirolahtelaisen kirjoituksen, mutta pelko oman työpaikan, omien lasten aseman tai oman yhteiskunnallisen aseman vaikeutuminen estää epäkohtiin puuttumisen. Virolahden koulusta on lähtenyt Aluehallintovirastoon kanteluita, mutta missään ei muutosta ole näkynyt juuri pelon takia. Johto osaa uhkailla, kiristää ja jättää työpaikatta, jos uskaltaa jotain sanoa. Vanhempien on taas oltava epäkohdista hiljaa, koska lasten kohtelu muuttuisi. Arvostan suurinta osaa opettajista, suurin osa jaksaa juuri oppilaiden takia. Olisi hieno asia, jos henkilökunta ja vanhemmat pitäisivät yhtä, silloin voisi moni asia muuttuakin. Kuitenkin tällä palstalla, kaupan kulmilla ja kylillä avaudutaan epäkohdista ja mikään ei muutu, jos vain takana puhutaan.

        Millä sinun mielestä sen muutoksen saisi aikaan?


      • ParasHuomioni
        Epäkohdatpois kirjoitti:

        Millä sinun mielestä sen muutoksen saisi aikaan?

        Äänestämällä kuntavaaleissa jotain muuta kuin keskustaa, ihan mitä tahansa muuta.


      • Kiinnostaisitietää
        YksiHuomioija kirjoitti:

        Aika monet voivat allekirjoittaa ExVirolahtelaisen kirjoituksen, mutta pelko oman työpaikan, omien lasten aseman tai oman yhteiskunnallisen aseman vaikeutuminen estää epäkohtiin puuttumisen. Virolahden koulusta on lähtenyt Aluehallintovirastoon kanteluita, mutta missään ei muutosta ole näkynyt juuri pelon takia. Johto osaa uhkailla, kiristää ja jättää työpaikatta, jos uskaltaa jotain sanoa. Vanhempien on taas oltava epäkohdista hiljaa, koska lasten kohtelu muuttuisi. Arvostan suurinta osaa opettajista, suurin osa jaksaa juuri oppilaiden takia. Olisi hieno asia, jos henkilökunta ja vanhemmat pitäisivät yhtä, silloin voisi moni asia muuttuakin. Kuitenkin tällä palstalla, kaupan kulmilla ja kylillä avaudutaan epäkohdista ja mikään ei muutu, jos vain takana puhutaan.

        Millaisista asioista tai kenestä on kanneltu?


      • YksiHuomioija
        Epäkohdatpois kirjoitti:

        Millä sinun mielestä sen muutoksen saisi aikaan?

        Epäkohdat saa pois korjaamalla ne. Jos epäkohta on huono maali, maalataan uudelleen. Jos epäkohta on taitamaton työntekijä, palkataan työn taitaja. Taitamattomat johtajat on tosin vaikea vaihtaa, koska pitävät toistensa puolia. Mutta muutos voisi käydä, jos edes oppisivat kuuntelemaan ja lukemaan alaisiaan. Ehkäpä matalan itsetunnon nostaminen voisi vapauttaa kuulemaan ja näkemään omaa napaa kauemmas?


      • YksiHuomioija
        Kiinnostaisitietää kirjoitti:

        Millaisista asioista tai kenestä on kanneltu?

        Voi pyhä yksinkertaisuus, juurihan kirjoitin ettei täällä tai kylillä puhuminen vie asioita eteenpäin. Jos olet paikkakuntalainen ja näet omaa napaasi pitemmälle niin tiedät, jos olet ulkopaikkakuntalainen et tarvitse tietoa. Elämä olisi niin paljon yksinkertaisempaa, kun kaikki yrittäisivät pitää oman tonttinsa puhtaana ja lopettaisi juoruamisen, mutta juuri sinunlaisesi " kuka, mitä, häh? " jatkaa kunniakkaasti juoruamisen perinnettä. Tartutaan haasteisiin asiallisesti jotta kehityttäisiin ja voitaisiin opettaa lapsillemmekin uusi tapa hoitaa vastoinkäymiset ja ristiriitatilanteet.


    • Miilukisu

      On se vaan kummallista, kun reksi on täysin kykenemätön hoitamaan hommiaan. Kyselee jatkuvasti ympärilläolevilta mitä tehdä ja laittaa tekemään omia töitään. Jatkuvasti kaikenlaisissa koulutuksissa, mutta oppi ei vaan mene perille. Vähänkin jos pitää käyttää järkeään jossain, niin ei onnistu. Ilmoittaa isoon ääneen ottavansa vastuun, mutta ei todellisuudessa tee sitä. Kaikkea muuta. Jälkikäteen vierittää syyn muille, vaikka on itse luvannut hoitaa Asian. Sitten kyselee miksi et tehnyt sitä ja miksi et tehnyt tätä kuten oli sovittu. Voisiko enää ikävämmin toimia?

      • JohtajallePellenaamari

        Olen työskennellyt johtajan alaisena, joka oli juuri kuvaamasi reksin oloinen. Ei siinä tilanteessa voi muuta kuin tehdä ne juoksevat työt, saada arki kulumaan niinkuin on parasta. Kehittymisestä, työpaikan viihtyvyydestä tai hyvästä yhteishengestä on huonon johtajan alaisuudessa turha edes haaveilla.
        Huono johtaja pitää alaisiaan pelossa; jos et mielistele minua niin tuossa on ovi! Huonoa johtajaa arvostellaan selän takana, naureskellaan tämän " kukkoilulle " ja yritetään selviytyä. Huono johtaja tekee parhaan tekonsa, kun antaa paikkansa jollekkin, joka uskaltaa ottaa vastuun ja antaa arvostusta alaisilleen. Huonosta johtajasta ei saa hyvää enää koskaan, koska on jo menettänyt alaistensa kunnioituksen .


    • sjshfdhasery

      Ei savua ilman tulta.

      • JohtajallePellenaamari

        Ei savua ilman tulta. Viestisi oli yhtä kryptinen kuin nikkisi, mutta nikki taitaa olla vain vikkelien sormien tuotosta? " Ei savua ilman tulta " , erikoinen vertaus, jos johtajuutta haluat kommentoida, koulukeskustelu kun on mennyt johtajakeskustelun alueelle. Tulkitsen asian niin, että monet johtajat ovat kyteviä kekäleitä, joita alaiset ovat vihdoin uskaltaneet alkaa sammuttaa. Työntekijät niin valtakunnan kuin pikkupomojen alaisina ovat heittäneet romukoppaan turhat auktoriteetit, jotka pönkittävät lahjaksi saadulla vallallaan vain omaa pientä egoaan. Olisi hienoa, jos näin 2000-luvulla ihmiset ymmärtäisivät, että johtajalta voi odottaa ammattiatitoa, empaattisuutta ja yhteistyökykyä. Todellinen johtaja on kaikkea tuota ja näin saavuttaa kunnioituksen ja ansaitsee johtajana arvostuksen. Sammutetaan turhat kekäleet ja annetaan kirkkaana loistavat tulet astua johtajan paikalle, sitten voisimme tehdä rauhassa töitämme ja nauttia oikeasta johtajuudesta.


      • luciusAbrody
        JohtajallePellenaamari kirjoitti:

        Ei savua ilman tulta. Viestisi oli yhtä kryptinen kuin nikkisi, mutta nikki taitaa olla vain vikkelien sormien tuotosta? " Ei savua ilman tulta " , erikoinen vertaus, jos johtajuutta haluat kommentoida, koulukeskustelu kun on mennyt johtajakeskustelun alueelle. Tulkitsen asian niin, että monet johtajat ovat kyteviä kekäleitä, joita alaiset ovat vihdoin uskaltaneet alkaa sammuttaa. Työntekijät niin valtakunnan kuin pikkupomojen alaisina ovat heittäneet romukoppaan turhat auktoriteetit, jotka pönkittävät lahjaksi saadulla vallallaan vain omaa pientä egoaan. Olisi hienoa, jos näin 2000-luvulla ihmiset ymmärtäisivät, että johtajalta voi odottaa ammattiatitoa, empaattisuutta ja yhteistyökykyä. Todellinen johtaja on kaikkea tuota ja näin saavuttaa kunnioituksen ja ansaitsee johtajana arvostuksen. Sammutetaan turhat kekäleet ja annetaan kirkkaana loistavat tulet astua johtajan paikalle, sitten voisimme tehdä rauhassa töitämme ja nauttia oikeasta johtajuudesta.

        Hyvä kun pohditte yhteisöasioita Virojoella.

        M. Night Shyamalan käsittelee yhteisöpsykologiaa elokuvassaan The Village (2004). Suosittelen katsomaan.

        Erittäin hyvä vertauskuvainnollinen elokuva. Nykymaailmassakin valtaapitävät haluavat käyttää keinotekoisia rajoja suojelemaan omaa valtaansa ja kontrolloimaan yhteisöä ja kehitystä. Valtaapitäville valta on kaikkein tärkeintä ja kehitys yhteisössä sallitaan vain jos se palvelee valtaapitävien valtaa. Valtaapitävät hallitsevat pelolla ja mieluummin eristävät yhteisönsä kuin ottavat vastaan todellisen kehityksen. Sellaisissa yhteisöissä on usein asioita, jotka eivät kestäisi päivänvaloa.


    • sjshfdhasery

      Tarkoitin vaan, että kun tästä johtamisesta viitsitään näinkin paljon kirjoitella, niin tuskin se ilman syytä tapahtuu.

      • JohtajallePellenaamari

        Oikeassa olet sjshfdhasery . Kylillä kuulee kaikenlaista, osaksi tietty täyttä puppua, mutta seassa totta ja jopa itsekin nähtyä. Pikku kylähän tämä on.
        Jos kaikki suunsa " väärässä " paikassa avanneet, " väärien " asioiden edestä puhuneet asettuisivat jonoon niin kyllä siitä ihan useamman henkilön letka tulisi, mutta he eivät enää ole palveluksessa joten jonoutuminen on mahdottomuus.
        Jos kaikki tällä hetkellä työsuhteessa olevat tyytymättömät johtajuuteen asettuisi jonoon niin siitäkin tulisi ihan mukavan pituinen jono, mutta sitten he saisivat muuttaa paikkansa TE-toimiston jonoon. Siksi on turvallisinta kirjoitella täällä, työpaikat ovat harvassa ja itsekunnioitus vaihtunut ruskeaan kieleen, ainahan asiat voi kuitenkin muuttua, voihan?????
        luciusAbrody : The Village on aika osuva elokuva moneen pikkukuntaan tai ehkäpä joihinkin valtioihinkin? Hyvä, yllättävä pätkä.


    • mitäkäynyt

      Ai mitä se itse nähty on tässä tapauksessa?

      • JohtajallePellenaamari

        Kaikenlaista ja ei mitään. Salarakkaat on kaikkein hauskimpia katsottavia, kun keskikylällä tapaillaan. Ei kai niitä nyt tosissaan tällä palstalla huudella, Vellikellon kulmilla on paljon hauskempi juoruilla. Sarkasmia tosikoille....


    • Linkkejäjakelen

      Onpas mielenkiintoinen keskusteluketju. Koulumaailmasta johtamistaitoihin. Toivottavasti myös päättäjät löytävät palstalle, sekä uskaltavat uudistaa asioita.
      Ajatuksia herättäviä linkkejä:
      http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201601120130214_tb.shtml
      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001744240.html
      http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/huonon-esimiehen-piirteet-sopivatko-pomoosi/5207868
      Joku mainitsi 2000-luvun ja edistysaskeleet johtamisen taidoista sekä alaisten oikeudesta odottaa tiettyjä asioita johtajilta. Totta. Mutta ei se 2000-luku vaan ihan vaan inhimillinen ote asioihin, sekä johtajalta että alaiselta. Eikä sitten anneta pissin nousta päähän pikku johtajat.

    • VanhaPerinneRomukoppaan

      Virolahden suurin ongelma on suuri kateus, jossa varmasti tässäkin ketjussa kuvattu oman "statuksen" laskun pelko on yksi keskeisimmistä syistä.

      Kaikki uudenlainen, vanhan "perinteen" haastava ajattelu oli ainakin 1970-luvun Virolahdella "punainen vaate" ja vieläpä niin, että mitä surkeammasta "perinteestä" oli kyse, niin sitä enemmän sitä puolustettiin. Nykytilanteestahan en omakohtaisesti mitään tiedä, mutta samaltahan tuo meno Virolahden koulumaailmassa ja vähän muussakin kunnan touhussa kuulostaa.

      Surullista, sillä nykyisin Virolahdella olisi oikeasti sijaintinsa puolesta erinomainen sauma kääntää kehityksen suunta kuihtumisesta kasvun uralle. Vielä 90-luvulla Virolahti oli oikeasti syrjässä, mutta uuden motarin valmistuttua siitä tulee liikenteen solmukohta (ja mm. Haminasta enemmän "syrjäseutu"), mikä kuntalaisten pitäisi nyt tiedostaa ja käyttää hyväkseen. Mutta eihän se onnistu, jos se naapurin kadehtiminen pysyy edelleen tärkeinpänä asiana koulumaailmasta alkaen.

    • eisosialisti

      Virolahden ongelma on se että kunta on täysin maataloussosialistien hallinnassa.

    • doduus

      Joku täällä kyseli sukulaissuhteita ja salaisuuksia.
      Tiedän ainakin parin jääneen kiinni epäilyttävästä reissusta navettaan siitä kiinni jääden jo nuorempana.

    • Sosiaalidemokraatti-

      Mie oon sosiaalidemokraatti ja juon viinaa et paskat tulee housuun ja mun akka on virolahden vittumaisin.

    • muijaasinussiva

      Muijasi tuntuu haluavan sosialistin kyrpää kaiket päivät

      • tämä.selvä

        Eli tarkoitat sitä, että tärkeintä ei ole se ketä nussit vaan se kenen napalanko olet


      • napalankosi
        tämä.selvä kirjoitti:

        Eli tarkoitat sitä, että tärkeintä ei ole se ketä nussit vaan se kenen napalanko olet

        Näinhän se Virolahdella menee. Mutta voiko siitä ketään syyttää, nautintoahan se on puolin jos toisin.


      • Minunomaonsinunkin
        napalankosi kirjoitti:

        Näinhän se Virolahdella menee. Mutta voiko siitä ketään syyttää, nautintoahan se on puolin jos toisin.

        Ja niinhän myö nautimma!!! Ei väliä kenen mies, kenen nainen, kunhan saa.... Nam.... Toisen oma on täällä kaikkien yhteistä, eihän veljeltä tai siskolta voi kieltää elämän suurinta nautintoa. Me Virolahtelaiset ollaan yhtä suurta antavaa perhettä. Me pidetäään yhtä, kaikessa.... Mutta miten ihmeessä tämä liittyy aiheen otsikkoon? No, sen tietää se pikkuinen piiri.... Nam....


    • Nykyaikana

      Yläasteella oppilaita käsketään menemään ulos ja jos ei mene, niin sitten vaan keskustellaan ja pyydellään menemään. Oppitunnilla käsketään olemaan hiljaa ja jos ei ole, niin taas anellaan olemaan hiljaa.
      Mitä koulutusta se sellainen on? Onko opettajilta viety kaikki keinot toimia? Maailmankuva vääristyy pahemman kerran. Miten tällä pumpulikasvatuksella pärjää jatkossa? Ei voi olla hyvä linjaus.

      • kullannupunäiti

        Nykyaikana..... Niin, nykyaikana, kun ei voi mennä toisten lapsia kasvattamaan tai ojentamaan, tai edes pyytämään esim. menemään ulos. Ja ei se näitten kullannuppujen syy ole, vaan kullannuppujen niin täydellisten vanhempien. " Minun nuppuani, kun kukaan ei komenna!!!!"
        Uskallappas edes vähän ojentaa lasta vaikka edes työsi puolesta niin saat vanhemmat silmillesi. Lapset ja nuoret ovat hyvin tietoisia oikeuksistaan, mutta velvollisuudet pidetään visusti piilossa - Kiitos usein ihanien " rakastavien " näin neuvovien vanhempien.

        No, onneksi on jalat maassa äitejä ja isiä , niitä, jotka näkevät kaikki ihmiset jotensakkin tasa-arvoisina, nostamatta itseään ja lapsiaan toisten yläpuolelle. Uskon tulevaisuuteen, koska omahyväisyys tulee joskus tukehtumaan omaan kaikkivoipaisuuteen ja sitten tulee olemaan tilaa nähdä toinen ihminen ainutlaatuisena ja arvokkaana.


    • Tajuantämän

      Jos nuorena ei vitsaa väännetä, niin vanhempana tulee lunta tupaan oikein kunnolla.

    • Erilainentyöpaikka

      Uudet opettajat huom! Jos olet lopettamassa ja vaihtamassa paikkaa, niin tarkkana kanslistin kanssa. Vaatii huutamalla isoon ääneen lahjoituksia tekemästään työstä. Jos olet pyytänyt kerrankin apua ihan rutiiniasiassa tai jossain tekemisessä on ollut muutettavaa, niin vaatimus voi olla tulossa. Niin kävi ainakin minulle ja en ole kuulemma poikkeus.

      Lisänä oli pitkin vuotta jatkunut valitus pienestä palkasta, vaikka tekee kuulemma työn erityisen hyvin ja suurin osa opettajistasekä reksi ihan päin p......ä. Luulisi sen riittäneen, kun keräsi useamman kerran kuussa rahaa johonkin lahjoihin, mutta koskaan ei tiennyt paljon keräyksestä meni perille. Hyvin näytti uppoavan suurimnpaan osaan opettajia. Ne joihin ei uponnut näyttivät olevan vihalistalla. Oli varmasti erikoisin työpaikka, jossa olen ollut ja tulen olemaan!

    • Miisul

      Paljon autokateutta. Isommalla ja kalliimmalla autolla ei olis pitänyt ajella. Toiset katsoo perään ihailevasti ja toiset kateellisina. Ikäviä puheita selän takana ja supinaa.
      Sit vielä seksiahdistelua. Siellä saa vapaasti ahdistella puhein, katsein, elein ja ilmein. Siinä ei puheet auta, kun kukaan ei välitä vaikka mitä kertois. Millä se ahdistelija saatais viimein pois sieltä?!!

    • veronmaksajana

      Taitaa riittää monenlaisia tapahtumia koulun sisällä. Paljon asiallista negaa näissä keskusteluissa.

      • VeronmaksajaMinäkin

        Täällä onkin asiallisia henkilöitä palveluksessa, mutta valitettavasti asialliset ihmiset vaikenevat, koska omat kuukaisitulot ovat tarpeellisia elämiseen. Ei mene häävisti heillä, jotka ovat yrittäneet korjata asioita oikeisiin ja lakienkin sanelemiin suuntiin. Vaikeneminen on palkkapussini sinetti.


    • Tahola

      Hyvin tuntuu olevan edustettuina nämä Virolahden kouluasiat lehdistössä nykyään. Päästäänkö kohta jo valtakunnanuutisiinkin.

      • terpeenilussi

        Pääsitte jo. Väärinkäytökset ei enää netin aikakaudella jää pienen piirin tiedoksi vaan myös toimittajat seuraavat näitä.


    • terpeenilussi
    • Mitäsmitässekoilua

      Nyt on jo ylen uutisissakin juttu noista klamilan koulun touhuista. Onnistuttiin pääsemään jo valtakunnanuutisiinkin. Saadaan todella hienoa julkisuutta! Kenestä tässä oikein on kyse? Ihmettelen kun ei ole tullut vielä selville.

    • hölmölänuutiset

      Maalaisuus,sisäsiittoisuus ja kotona lapsena opitut tavat ovat tiukassa. Tämä näkyy vanhempien toimintatavoissa ja geneettisessä perinnössä. Aivokapasiteetti ei riitä kuin älämölöämiseen. Asiat voisi hoitaa fiksummallakin tavalla. Harmi että menee monta sukupolvea ennen kuin hölmölä muuttuu. Kannattaa vierailla viikonloppuna paikallisissa kuppiloissa. Paljastuu se todellinen paikkakuntalainen.
      Saatiinhan taas yksi opettaja jota voidaan syyttää kun oma lapsi on imbesilli. Älämölö jatkukoon.

      • ja.jatkuuhan.se

        Juuri niin. Siitä on kyse. Tarvitsevat uhreja pönkittääkseen itseänsä. Tuossakin tapauksessa ilman opettajaan kohdistuvaa ajojahtia, olisivat nuo ajojahtiin osallistuvat täydelliset vanhemmat (ja osa henkilökunnasta?) vain tavallisia ihmisiä tavallisten ihmisten joukossa. Kun he kiusaavat opettajaa niin he muodostavat tietynlaisen täydellisten ihmisten joukon ja tuntevat itsensä paremmiksi kuin tavalliset ihmiset. Siinä paremmuudentunteessaan he olettavat, että heidän lapsensakin ovat lähtökohtaisesti täydellisiä, mutta opettaja muka jotenkin estää täydellisyyden näkymisen koulutuloksissa. Siksi he syyttävät väärää puuta.


      • Nytjomennyttä

        Ja kuinka moni teistä vanhempienhaukkujista tietää koko totuuden asiasta. Oman nuorimmaiseni itsetunnon sai survottua syvälle suohon, josta pikkuhiljaa on noustu ylös.


      • ylöskö.nousit
        Nytjomennyttä kirjoitti:

        Ja kuinka moni teistä vanhempienhaukkujista tietää koko totuuden asiasta. Oman nuorimmaiseni itsetunnon sai survottua syvälle suohon, josta pikkuhiljaa on noustu ylös.

        Ja olet aivan varma että opettaja oli syypää tilanteeseen? Vai oliko itsellesi kova paikka kun oma lapsi ei ollutkaan luokan lahjakkain ja sitten purat tyytymättömyytesi opettajaan? Taitaa olla kulkeutunut vivahteita kaupungista jossa opettajien julkinen ja raukkamainen mollaaminen tekosyillä on ollut tapa ja "oikeutettua" jo pidempään.

        Opetit tietty lapsellesi että opettaja on syyllinen ja häneen kohdistuva kampanja on oikein olipa tekosyyt mitä tahansa. Siten kasvatetaan ihmisiä, jotka tarvitsevat aina silmätikukseen jonkun luokkakaverin, kanssaihmisen, työkaverin jne. Olipa fiksua.


      • nytjomennyttä

        Minä tunnistan ja tiedän lapseni mahdolliset puutteet ja ongelmat. Mitään "kampanjoita" ei käyty. Omasta ja lapsieni puolesta olen onnellinen, että tuo aika on jo menneisyyttä. Toivon että kanteen tehneet vanhemmat jaksavat pitää puolensa paskanjauhajien kanssa.


    • Näin.se.menee

      Hyvä johtaja on luotettava ja rehellinen. Hänellä on myös kyky myötätuntoon ja empatiaan. Jos nämä asiat ovat kunnossa, niin työntekijät kokevat olonsa turvalliseksi ja pystyvät antamaan parhaan työpanoksensa.

      • Anonyymi

        Mites on? Onko nyt asiat muuttuneet? Voidaanko jo luottaa?


      • Anonyymi

        Onko jo nyt näin?


    • Heiminäjohdan
      • söpöilyäkeskenääm

        Olen jo jonkin aikaa yrittänyt neuvoa näitä ulkopaikkakuntalaisia muuttamaan takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Ei tänne tartte tulla sekottamaan meidän ihanaa lintukotoa: täällä me iloisina yhtenä suurena sukuna vaihdetaan miehiä, vaimoja, serkkuja. On turvallinen olo, kun samat johtaa ja meidän muiden tarttee vaan viilata kuutta varvastamme. Odotellaan isojen päätöksiä. Pidetään Kaakonkaksikko puhtaana ulkopaikkakuntalaisista, pysyy ongelmatkin maton alla.


      • Heiminäjohdan

      • Lukija1

        Tällainen tämän päivän Kaakon Kulmassa

        Mielipidekirjoitukset
        Oppilaita ei huomioitu
        24.8.2017 KK

        Sivistystoimenjohtaja-rehtori Auli Hyttinen on tehnyt omavaltaisen päätöksen siirtää Miehikkälän koulun apulaisrehtori Riitta Lyran sivuun. Oppilailta, joita asia koskee eniten, ei kuitenkaan ole kysytty mitään.
        Eikö meidän mielipiteemme ole tärkeä? Yläkoulussa on päivittäin tilanteita ja asioita, joissa apulaisrehtorin on oltava läsnä ja paikalla ihan heti. Keneltä me nyt kysymme ja kenen puoleen käännymme?
        Kaakon kaksikossa sivistystoimenjohtaja-rehtori Hyttinen on koulun hallinnollinen johtaja, joka ilmoittaa olevansa kerran viikossa käymässä koululla. Apulaisrehtori Riitta Lyra on johtanut koulun käytännön asioita paikan päällä. Nyt koulussa ei ole johtajaa paikalla ollenkaan.
        Apulaisrehtoriksi siirretty Mia Peltola on Kirkonkylän alakoulun koulunjohtaja ja luokanopettaja, eikä siksi ole ollenkaan paikalla Miehikkälän yläkoulussa. Hän ei myöskään ole käynyt esittäytymässä oppilaille ja nyt uudet seiskaluokkalaiset eivät edes tiedä kuka hän on.
        Vaadimme, että apulaisrehtori Riitta Lyra palaa takaisin meidän koulumme johtajaksi.

        Miehikkälän koulun oppilaskunnan hallitus 21.8.2017
        Joonas Salmela
        Essi Oikarinen
        Tiuku Raatikainen
        Miro Notkola
        Elmo Kirppu
        Kaapo Notkola
        Henna Oikarinen
        Polina Gavrilyuk
        Jesse Salmela
        Miki Likander
        Joni Kirppu
        Emil Kimmo


        Onneksi on valistuneita ja rohkeita nuoria, jotka ovat jotain muuta kuin monet vanhemmistaan. Ehkäpä nuoleskelu ja mielistely ei sittenkään periydy. Hyvä nuoret!


      • sokeritkastuu
        Lukija1 kirjoitti:

        Tällainen tämän päivän Kaakon Kulmassa

        Mielipidekirjoitukset
        Oppilaita ei huomioitu
        24.8.2017 KK

        Sivistystoimenjohtaja-rehtori Auli Hyttinen on tehnyt omavaltaisen päätöksen siirtää Miehikkälän koulun apulaisrehtori Riitta Lyran sivuun. Oppilailta, joita asia koskee eniten, ei kuitenkaan ole kysytty mitään.
        Eikö meidän mielipiteemme ole tärkeä? Yläkoulussa on päivittäin tilanteita ja asioita, joissa apulaisrehtorin on oltava läsnä ja paikalla ihan heti. Keneltä me nyt kysymme ja kenen puoleen käännymme?
        Kaakon kaksikossa sivistystoimenjohtaja-rehtori Hyttinen on koulun hallinnollinen johtaja, joka ilmoittaa olevansa kerran viikossa käymässä koululla. Apulaisrehtori Riitta Lyra on johtanut koulun käytännön asioita paikan päällä. Nyt koulussa ei ole johtajaa paikalla ollenkaan.
        Apulaisrehtoriksi siirretty Mia Peltola on Kirkonkylän alakoulun koulunjohtaja ja luokanopettaja, eikä siksi ole ollenkaan paikalla Miehikkälän yläkoulussa. Hän ei myöskään ole käynyt esittäytymässä oppilaille ja nyt uudet seiskaluokkalaiset eivät edes tiedä kuka hän on.
        Vaadimme, että apulaisrehtori Riitta Lyra palaa takaisin meidän koulumme johtajaksi.

        Miehikkälän koulun oppilaskunnan hallitus 21.8.2017
        Joonas Salmela
        Essi Oikarinen
        Tiuku Raatikainen
        Miro Notkola
        Elmo Kirppu
        Kaapo Notkola
        Henna Oikarinen
        Polina Gavrilyuk
        Jesse Salmela
        Miki Likander
        Joni Kirppu
        Emil Kimmo


        Onneksi on valistuneita ja rohkeita nuoria, jotka ovat jotain muuta kuin monet vanhemmistaan. Ehkäpä nuoleskelu ja mielistely ei sittenkään periydy. Hyvä nuoret!

        Kyllä pointsit meni nyt Miehikkälän nuorisolle ja ne "möllit" on nyt jossakin muualla...alkaa muistuttaa vanhaa satua "Keisarin uudet vaatteet". Valitettavasti itse keisari ei ole sitä vieläkään tajunnut ja vieläkin ihmeellisempää on ettei hovinarrikaan tajua vaikka oma selfie on ruudulla. Voi, voi kohta ei sillasta pääse, joutuu uimasille!


      • Lukija1
        sokeritkastuu kirjoitti:

        Kyllä pointsit meni nyt Miehikkälän nuorisolle ja ne "möllit" on nyt jossakin muualla...alkaa muistuttaa vanhaa satua "Keisarin uudet vaatteet". Valitettavasti itse keisari ei ole sitä vieläkään tajunnut ja vieläkin ihmeellisempää on ettei hovinarrikaan tajua vaikka oma selfie on ruudulla. Voi, voi kohta ei sillasta pääse, joutuu uimasille!

        Nyt putosin kuin Lilleri Lalleri aidalta, ei auennut vertauskuvasi.


      • sokeritkastuu

        Eiköhän toi seuraava sivistyslautakunnan kokous avaa noita fiktiivisiä henkilöhahmoja, vaikka yhteys todellisuuteen on juridistensyiden vuoksi täysin kuvitteellinen ja keksitty ja satua, kuten lautakunnalle valmistellun esityslistankin väittämät saattavat olla.(löytyy aiemmiasta viestiketjun viesateistä)


    • Onnittelutkunnalle

      Taas on päästy Kymensanomiin. Virolahti tunnetaan tällä menolla parhaiten koululaitoksestaan. Ainakin palstamillimetreillä mitattuna.

    • Lukija1

      Ja ihan aiheesta kirjoittavat, vihdoinkin.

    • hyvämiehikkälä

      Hyttinen ulos kun on asiat vialla omassa Klamilassa ja naapurissa Miehikkälässä. Toivottavasti sivistyslautakunta sai hyväksyttyä Lyran oikaisuvaatimuksen!

    • Hämmästynyt

      En voi kuin ihmetellä. Olin monta vuotta opettajana Virolahdella. Lähdin pois oman elämäntilanteeni muuttuessa, en työpaikasta/ johtajista johtuvista syistä. Uutena ihmisenä en nähnyt , enkä ymmärtänyt asioiden olevan sen laatuisia, kuin täällä väitetään. Toki olen eri paikkakunnilla asuneena törmännyt pienten paikkakuntien omiin keskinäisiin pulmiin, mutta niihin ei tarvitse ulkopuolisena ottanutta ollenkaan. Voi, miten olikaan mukavaa tehdä töitä pienten oppilaiden kanssa ja vanhempien kanssa asiat sujuivat.
      Tälle sivulle eksyin nyt sattumalta, kun lähdin katselemaan, josko Virolahdella olisi tänä keväänä opettajan paikkoja avoinna. Mahdollisesti olisin hakemassa. En ole kenenkään sukulainen, vaan aivan ulkopuolinen henkilö.
      Toivotan Virolahdelle oikein mukavaa aurinkoista kevättä siellä meren äärellä. Teillä on loistopaikka asua.

    • Anonyymi

      Ja nyt eletään vuotta 2020, sama jatkuu.... Ei mitään uutta KaakonKaksikon auringon alla!! Johto vaihtoon ja äkkiä, kun jo ties kuinka monetta vuotta painitaan samassa suossa!!

      • Anonyymi

        Uusi rehtori tuli taloon. Mutta minkälainen? Uspekistanista ainakin oppilaita. Pelastuuko lukio? Pysyykö opettajat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusi rehtori tuli taloon. Mutta minkälainen? Uspekistanista ainakin oppilaita. Pelastuuko lukio? Pysyykö opettajat?

        Olisin toivonut uuden rehtorin tutustuvan paikalliseen kulttuuriin sekä työ- että vapaa-ajalla. Nyt hyppäsi kyytiin kyselemättä, tutustumatta. Ollaan, että kuka hän on ja mikä onkaan hänen motiivinsa, olisiko tavoitteena tulla uudeksi sivistystoimenjohtajaksi? Toivoisin, että kunta antaisi näinkin isolle projektille, Uzbekistanin nuorille, aikaa suunnitella ja valmistella. Yhteistyöllä ollaan aikaisemmin pärjätty. Olisiko uusi rehtorimmekin valmis antamaan aikaa näinkin suurelle projektille? Miksi niin kiire? Opettajat ja muut nuorten tarvitsemat ihmiset tarvitsevat varmasti enemmän aikaa valmistautua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisin toivonut uuden rehtorin tutustuvan paikalliseen kulttuuriin sekä työ- että vapaa-ajalla. Nyt hyppäsi kyytiin kyselemättä, tutustumatta. Ollaan, että kuka hän on ja mikä onkaan hänen motiivinsa, olisiko tavoitteena tulla uudeksi sivistystoimenjohtajaksi? Toivoisin, että kunta antaisi näinkin isolle projektille, Uzbekistanin nuorille, aikaa suunnitella ja valmistella. Yhteistyöllä ollaan aikaisemmin pärjätty. Olisiko uusi rehtorimmekin valmis antamaan aikaa näinkin suurelle projektille? Miksi niin kiire? Opettajat ja muut nuorten tarvitsemat ihmiset tarvitsevat varmasti enemmän aikaa valmistautua.

        Kiire taitaa olla kova.


      • Anonyymi

        Hajota ja hallitse, näin taitaa olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiire taitaa olla kova.

        Kiire on kun ei ole kauanaikaa yhdessä paikassa viihtynyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiire on kun ei ole kauanaikaa yhdessä paikassa viihtynyt.

        Divide et impera.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Divide et impera.

        Läheltä nähneenä, kauan sitten, mikään ei ole muuttunut. " Ei mitään uutta auringon alla."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Läheltä nähneenä, kauan sitten, mikään ei ole muuttunut. " Ei mitään uutta auringon alla."

        Onkos tämän kevään opettajainvirat jo auki? Entäs rehtorinvirka?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkos tämän kevään opettajainvirat jo auki? Entäs rehtorinvirka?

        Huhti- toukokuussa varmaan paikat ainakin näennäisesti hakuun. Rehtori päässyt sisäpiireihin, taitaa täällä pysyä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huhti- toukokuussa varmaan paikat ainakin näennäisesti hakuun. Rehtori päässyt sisäpiireihin, taitaa täällä pysyä :D

        Divide et impera


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Divide et impera

        Totta tuokin.


    • Anonyymi

      Virolahti on kaamea paikkakunta. Vatipäiden ja varkaiden sisäsiittoinen kunta, jossa ei normijärkinen ja sivistynyt ihminen pysty asumaan. Vanhemmat ihmiset ovat aivan kuin hullunkurisista perheistä, kaikki samaa sukua ja samannimisiä, ei niitä erota toisistaan edes sukupuoli. Pokkuroivat toisiaan ilkeilyn välissä ja kaikki muualta tullut "aines" savustetaan paikkakunnalta ulos. Valehdellaan ja puhutaan pahaa toisista, suvut riitelee keskenään ja ilmapiiri on inhottava.

      Sitä en ymmärrä, miksi vielä tällä vuosituhannella joku paikallinen tärkeilijäsuku voi ohjailla muita asukkaita kuin itsevaltiaana. Manipuloivat jopa virkavaltaa, se on ennenkuulumatonta. Nimet ja tyypit on tiedossa, asiasta voisi olla kiinnostunut moni ylempikin taho.

    • Anonyymi

      Kokki Pousi kolmen koulun rehtoriksi tavaton virhe.Haminalainen Koskelakaan ei ole mikään ruudinkeksijä,vasta valmistunut surkeasta Itä-Suomen yliopistosta osallistui.kun isoisä on Virolahdelta,Koskela etenee "urallaan" Riitta Lyran kiusaamisesta on uusi tarina.Hyttiselle ei riittänyt,että Riitta oli menettänyt apulaisrehtorin tehtävän,Hyttinen piti kostaa ja keksiä vaihtoon.Koskela pois.Venäläinen Shmulyar oli valittu englannin opettajaksi vailla kelpoisuutta,kielitidistus erinomaisesta suullisesta ja kirjallisesta taidosta.Taipale palkkasi väärin perustein,kiero savolainen.Taipale savusti kaksi musiikin opettajaa,valitsi mieshenkilön ,jolla ei kelpoisuutta,ajelee parka Miehikkälästä Virojoelle Klamilan kautta,kun ei muuta työtä saa.Shmulyarilla on heikko suomen kieli,kehtaa opettaa S2.Myös Taipaleen valinta.Ukrainalaisille oli perusteltavissa valmistava,siihenkin oli otettu vailla kelpoisuutta.Taipale sotki kuntien asioita ja pakeni Parikkalaan.Taipaleesta tuli si vis tys joh ta ja,sählää ja pakenee sieltäkin.Pousi saattaa levittää muuten nuorten asioita muiden kuullen.

      • Anonyymi

        Asiavirheitä aika monta. Älä usko juoruja, ota asioista selvää ja sitten tule kertomaan mieltäsi vaivaavista jutuista. Tämä kanava on ehkä väärä , jos haluat jotain positiivista muutosta kuntien asioihin, Mutta ehkä haluatkin vain sotkea ja levittää pahaa verta keskuudessamme. Onneksi totuus tulee esille joskus.


    • Anonyymi

      Mikään ei muutu,kunnes lautakunnissa samoja klovneja ,Pousi ja Koskela Hyttisen kaa rajan toiselle puolelle saamaan kokemusta.Koskela ei älyä yhtään mitään,Hyttisen marioneetti.Hyttinen on todella röyhkeä ämmä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe