Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Saaristolaiset mottiin taas uutta aluepolitiikka

näinkö_mennään

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/862146/Saaristolaiset mottiin taas uutta aluepolitiikkaa

Turun Sanomat | 20.4.2016 4:32 | 3
Liikennekaarihankkeen alle uhkaa unohtua hanke saaristolaisten motittamisesta. Liikenne- ja viestintäministeriö on käynnistänyt kehittämishankkeen, ”jossa etsitään keinoja vastata nykyistä paremmin saariston muuttuviin liikkumis- ja kuljetustarpeisiin” (ministeriön tiedote 8.4.).

Tiedotteen mukaan saaristossa ”nykyiset, valtion hankkimat ja käyttäjille maksuttomat yhteysaluspalvelut saattavat olla esteenä saariston liikennepalvelumarkkinoiden kehittymiselle”.

Nykyisiä palveluja tiedotteessa kritisoidaan siitä, että ”yhteysalusliikenteen ensisijaisena tarkoituksena on huolehtia saariston vakituisten asukkaiden välttämättömistä matka- ja kuljetustarpeista. Esimerkiksi matkailun ja osa-aika-asukkaiden tarpeisiin nämä palvelut eivät välttämättä ole riittäviä”.

Ministeri Berner siis haluaa alasajaa vakituisia asiakkaita palvelevat maksuttomat palvelut ja kuvittelee tilalle syntyvän ”markkinehtoista liikennettä”, joka palvelisi matkailua ja osa-aika-asukkaita. Ehkä myös vakituisia asukkaita, mutta maksullisena?

Tämä on samaa linjaa, joka on jo tullut tutuksi ministeri Bernerin päätöksissä lakkauttaa junavuoroja ja hurskaasti toivoa tilalle markkinaehtoista liikennettä. Raideliikenne koski manteretta, nyt ovat iskun kohteena saaristojen asukkaat.

Outoa aluepolitiikkaa hallitukselta – turhahan tätä on kokonaan ministeri Bernerin piikkiin laittaa, täytyyhän koko hallituksen olla tietoisia näistä alueita kurjistavista hankkeista.

Hallituksen luulisi olevan tietoinen, että voimassa on edelleenkin saaristolaki ja sen viideskin pykälä:
”Valtion on pyrittävä huolehtimaan siitä, että saariston vakinaisella väestöllä on käytettävissään asumisen, toimeentulon ja välttämättömän asioinnin kannalta tarpeelliset liikenne- ja kuljetuspalvelut, sekä siitä, että nämä palvelut ovat mahdollisimman joustavat ja ilmaiset tai hinnaltaan kohtuulliset.”

Outoa aluepolitiikkaa
hallitukselta.

1

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinseonnähtävä

      Nauttikaa saaristolaiset vielä bussi kyydeitänne, tulevaisuudessa tulee katsastamattomat loppuun ajetut bussit liikenteeseen, kun yrittäjä vaihtuu.
      Ettäkö miksi katsastamattomat, jos taka päästä kuuluu kilin kalin kolin niksnaks, niin aivan varmasti on kyseessä katsastamaton bussi, ei muuta kuin ilmianto katsastuskonttoriin tai poliisille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2112
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      29
      1744
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1510
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1461
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1378
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1261
    Aihe