Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen tiedotuksesta

LukijanHuomioita

Tässä puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston henkilöstöyksikön kirje (19.4.2016 FI.PLM. 2016-2326) puolustusvoimien Pääesikunnalle:

”Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen kirje Dnro 3347/4/15/9.9.2015

Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksista käytettävä nimitys

Eduskunnan oikeusasiamies on liitteessä olevassa vastauksessaan ottanut kantaa sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksista tiedottamiseen. Eräissä puolustusvoimien hallintoyksiköiden tiedotteissa sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksista käytetty yksipuolista sotilasvala-nimitystä. Vaikkei nimityksellä olekaan ollut syrjivää tarkoitusta, puolustusministeriö pyytää Pääesikuntaa ohjeistamaan puolustusvoimien hallintoyksiköitä siten, että kaikessa sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuksia koskevassa tiedottamisessa, opetuksessa ja kirjoituksissa tilaisuuksista käytetään nimitystä ”Sotilasvala ja sotilasvakuutus”.

Ylijohtaja Raimo Jyväsjärvi

Vanhempi osastoesiupseeri Mika Peltoniemi”

5

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LUkijanHuomioita

      Tässsä ketjussaa parempi otsikko kuin samaa aihetta käsittelevässä toisessa avauksessa. Mahdollinen jatkokeskustelu mieluummin tässä ketjussa, jossa neutraali otsikko.

    • SanonnVaaan

      Porukkaa ei ole hyvä jakaa uskonnon takia. Kunnia ja omatunto riittää - kaikille. Jokainen voi sitten rukoilla ja vannoa uskonnollisesti itse tykönään.
      Sotilasvakuutus riittää.

      • stgöz

        Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.
        Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.
        Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.
        Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.


        Tämä vala ei koske sitten EU:ta, ja Natoa.
        Ja kokoomus sekä RKP on ajamassa Suomea Natoon täyttä päätä, ja valmistelevat pakkolakia, jolla Suomalainen mies pakotetaan sotimaan, ja kuolemaan vieraassa maassa...


    • OikeudenEsimerkki

      Valan/vakuutuksen voisi yhdistää uskontoneutraaliksi vakuutukseksi.
      Käräjäoikeudessa todistaja vala/vakuutus on eduskunnan viime vuonna tekemällä lakimuutoksella yhdistetty yhdeksi katsomuksellisesti neutraaliksi vakuutukseksi.
      Kesäkuussa 2016 eduskunta vahvisti lakimuutoksen, jolla tuomarin virkaan astumisen vala/vakuutus yhdistettiin katsomuksellisesti neutraaliksi vakuutukseksi.

    • KuulijanHuomio

      Ja asia oli esillä tänään Ylen uutisissa: http://yle.fi/uutiset/kaikkivaltiaan_ja_kaikkitietavan__sotilasvalaan_ehdotetaan_muutoksia/9066733

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe