70-luvun lasikuituvenettä

ostamassa

Mitä pitäisi huomioida jos ostaa 70-luvulla rakennetun Marinon valmistaman lasikuituvenee rattiohjauksella ja 30 hv:n moottorilla. Pilaako aika jotenkin lasikuitumateriaalia. Onko tuon ikäinen lasikuituvene automaattisesti ihan pommi vai meneekö vielä mökkikäytössä. Tuossa on kaksoispohjakin.

10

3237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussi

      Ihmiset käyttävät ja hoitavat veneitään eri tavoin, joten jokin vene voi olla vielä erittän hyväkin. Itselläni on -72 hankittu Leija avovene kalastuskäytössä ja vene on vielä todella hyvässä kunnossa, joskin siitä on hyvin huolehdittu ja tarvittavia kohtia on korjattu. Tutkimatta venettä ei tuosta voi sanoa mitään, moni tuon ajan vene on jo poistunut käytöstä. -70 luvulla ja myöhemminkin veneissä käytettiin paljon vaneria, jota ei välttämättä laminoitu molemminpuolin ja nämä osat ovat nyt entisiä. Jäykistäjät ovat saattaneet irrota kovassa käytössä, asiat selviävät tutkimalla. Aika ei sinäänsä lujitemuovia tuhoa, mutta kova käyttö ja huono hoito sen tekevät. Marino oli jo tuolloin tunnettu hyvä merkki.

      • kestävyys

        Moro,edellinen kirjoittaja jo aika paljon kertoikin.. Itsellä marinon tl-vene 60-luvulta,eikä uutta paljon häpeä,toki oli seissyt katoksessa 17 vuotta josta sen ostin pois,toki tuonikäisissä kuten 70-luvun veneissäkin on käytön jälkiä,mutta omasta mielestäni kyllä siihen aikaan tehdyt veneet ovat tukevampia kuin uudemmat,kannattaa tarkistaa kuten edellinen sanoi,palkit,pohja,itselläni ei ainakaan vanerit ole pehmenneet,tosin perälauta rupesi olemaan ehtoopuolella,nyt sekin korjattu,reikiä oli peilissä liikaa ilmeisesti sitä kautta vesi päässyt "muhimaan" vanerin kanssa.Vene sinänsä yllättävän hyvä ajaa,koneena omassa 55hp johnson,jostain 80-luvun alulta,mutta kulkee toki pienemmälläkin,edellinen moottori oli 20 hv:n ja kuulemma oli hyvin toiminut,ljohtuneeko sitten pohjanmallista että riittää..Suosittelen silti lämpimästi,mukava päiväajeluihin..


    • Finnvene

      Onhan se niin, että jos on mahdollisuudet niin lasikuituvenettä pystyy aina korjaamaan ja kuivattaa, mutta näissä abs veneissä on toinen juttu! itselläni on 60-Luvun pulpettivene ja hyvin toimii tosin joka toinen kesä saa pistää lasikuitua, kun veneen nokka hakkaa laituriin myrskyllä oma vika!

    • Sirius

      Marino veneet on rakennettu huolella ja ammattitaidolla.
      Uskon että sinunkin mainisemasi malli on ns käsinlaminoitu.
      Tarkista pohjan kunto onko murtumia/paikkauksia, onko muut pinnat yleensä ehjän näköisiä ts ei ns hiushalkeamia gelgoutissa.
      Tutki peräpeilin lujuus esin koputtelemalla-taivuttamalla. Tartu venee peränurkkaan ja hetiluta sitä. Jos runko reilusti taipuu ja joustaa on jäykkäreissä vilunkia. Vaikuttaako se ja mitä on toinen juttu. Tosin asiaa voidaan lasikuituveneessä aina myös melko helposti korjata.

    • Sirius

      Palaanpa vielä:
      Siis heiluta takanurkasta kun vene on vapaasti kölinsä varassa.
      Kaksoispohja: Tällä ei itse asiassa ole mitään tekemistä ns laivojen kaksoispohjan kanssa.
      Kyseessä lienee oleskelutilan lattia, jonka alla
      on veneen pilssi. Jos ulkopohja ja välipohja ovat ehjiä ei ko pilssissä tulisi olla vettä, jos on tulee se johtaa sieltä pois ja selvittää syy, mistä vesi on sinne päässyt?
      Jos pohja on sitävastoin ns sanwitsch rakenteinen, on se ehjänä olessaan etu. Vika (laminaatit irti väliaineesta) löytyy koputtelemalla. Voidaan korjata, on kuitenkin jo hieman vaativampi työ.

    • julle

      Kyllä marinon veneet on ollu laatutyötä kautta aikojen. Puolentusinaa 70-lukusta marinoa on itellä ollut ja on vieläkin pari.. Heikoin kohta voi olla peräpeili, kuten jo aikasemmissa viesteissä mainittiin. Jos kyseessä on pulpettimalli eli Swing ei perälaudan sisällä ole välttämättä edes vaneria, omassani oli 2 19mm mäntylautaa vierekkäin... Jos ei jaksa avata koko perälautaa pärjää ulkopuolisilla vaneri/alumiini vahvistuksilla aika pitkään. Itse olen pari tosi pommia Swingiä ostanut, mutta ne ovat olleet jo päälleppäin niin rumia ettei niihin olisi enää kukaan muu kuin sipoolainen kajonnut! Eli jos vene on siisti niin ei se huono ole. Hauskoja leluja ovat, kovempaan keliin vähän turhan kevyitä, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.

      • perälauta

        Itselläni kanssa edessä lähiaikoina peräpeilin vahvistus,sekä samalla korotus pitkärikistä moottoria varten,ja tuntui aika pehmeältä se peräpeili,täytyy sitten kirjoitella mitä sieltä löytyy kun avatuksi saa..


    • Anonyymi

      Älä tuommosia paskoja osta. Mitä vittua tuommosella edes meinaat tehdä? Jos moottori on jamaha niin uuden koneen osto on kohta edessä.

      • Anonyymi

        En ostanutkaan kuhan kysyin vuonna 2005


    • Anonyymi

      "Älä tuommosia paskoja osta. Mitä vittua tuommosella edes meinaat tehdä? Jos moottori on jamaha niin uuden koneen osto on kohta edessä. "


      Kyllä ostin. Olen ollut ostamaani 70-luvunMarinoon todella tyytyväinen 14 vuoden käytön jälkeen ja paljon on perheen kanssa ajeltu. Yamahakin on toiminut kuin unelma, ei mitään vikaa ja aikanaan sain siitä plussa-pisteetkin kun Keskolta ostin. Ja hankinta vielä kannatti. Marino on ottanut nämä 70-luvun veneet uus-tuotantoon, joten nyt saan omasta alkuperäisestä 70-luvun veneestä paljon paremman hinnan kuin mitä siitä 14 vuotta sitten maksoin. Ihan kun olisi löytänyt vanhan Ferrarin latolöytönä. Nyt vain vanhan jahalutun Marinon.

      Pelkästään positiivisia kokemuksia. kannatti ostaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe