Kuinka paljon autisteja on Suomessa

LHopiskelija

Olen tekemässä opinnäytetyötä autismista. Yksinkertaiseen kysymykseen, kuinka paljon autisteja on maassame on todella vaikea saada vastausta. Wikipediassa määrä ilmoitetaan välillä 0,9 - 2,6 %. Alan järjestöt eivät ole yksimielisiä määrästä. Kehitysvammaliitto ilmoittaa, että vain 40000 ihmisellä on kehitysvamma, vaikka Autismisäätiö ilmoittaa autistien määrksi 80000. Autismiliiton sivulla ilmoittaa luvuksi 50000. Wikipedian suurimmat arviot on jopa 140000. Mikä selittää näin suuret vaihtelut? Toivottavasti täältä saa taas oikeaa infoa.

9

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • idiotti

      Luin täältä infoa, jotta Asperger on nyt todettu parantumattomaksi ja siksi kaikki diagnosoidaan nykyään autisteiksi. Tämä selittääkin autistien rjähdysmäisen kasvun neljästä tuhannesta sataan neljäänkymmeneen tuhanteen. Eli autistit ovat lisääntyneet jopa neljä kertaa pakolaisten määrä! Slti media ja hallitus ovat olleet hiiren hiljaa tästä kehityksestä varsinkin kun vammaisten tukia leikataan säästöjen nimissä.

    • pyöveli1

      Tiedättekö, mitkä kolme paikkaa, ovat Viron vallan ajalla olleet virallisia mestaus- /teloituspaikkoja pääkaupunkiseudulla?

      Ottakaapa selvää, mikäli ettette.

      • 4-1998

        Mitkä?


    • Luotettavana_pidettävien

      tutkimusten perusteella Suomessa voi arvioida autisteja olevan noin 10-15 tuhatta henkilöä. Aspergerin syndroomaa potevia on noin 20-30 tuhatta. Sitten on epämääräinen määrä erilaisia "muita autisminkirjolaisia", joiden määrästä ei voi sanoa mitään asiallista arvioita. Autismiliitto ja muut vastaavat edunvalvontajärjestöt tietenkin ilmoittavat tarkoitushakuisesti "yläkanttiin" omat arvionsa, koska sellainen valehtelu saattaa auttaa heitä saamaan helpommin rahoitustukea omalle toiminnalle.

    • assimorkkis

      Kyllä ainakin dösissä, junissa ja aamiaiskuppiloissa 100% ihmisistä on autisteja ihan sanan alkuperäismerkityksessä "itse yksin" - olijoita. Jos joku tulee viereiselle istuimelle tai samaan pöytään ei häntä olla huomaavinaankaan. Tuppisuuna tuijotetaan kännykän näyttöä aivan kuin siinä olisi jotain mielenkiintoisampaa katsottavaa kuin vieressä tai edessä. Ystäviäkin etsitään mieluummin verkosta, kuin naapurista. Kapakoistakaan ei mukaan tartu kuin persaukisia yhden yön pummeja. Ainoa poikkeus on Vappu, jolloin otetaan viinaa lärvi täyteen ja sitten autistinen vappumorkkis kestää ainakin Jussin päivään asti.

    • Kiihtyvää

      kasvua auitistin määrässä todistaa mm. vakuutusyhtiöt, jotka epäävät vakuutuksia diagnoosin saaneilta asiakkailtaan. Kyllä autististen määrä lisääntyy, kun lääkäritkin suhtautuu kielteisesti asiakkaansa diagnoosin poistoon. Kun diagnoosin on saanut sitä on kannettava ikuisesti ellei asiaa vie potilasvahinkolautakuntaan ja pysty näyttämään virheen tapahtuneen. Tällöin on mahdollisuus myös korvaukseen potilasvahingosta.

      http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/voiko_lapsuuden_diagnoosin_kumota

      Toisin kun tuossa artikkelissa todetaan on tällä palstallakin osoitettu, että asperger merkittävästi lyhentää elinaikaa. Joten tämä seikka vaikuttaa myös vakuutuksen saantiin ja hinnoitteluun.

      • Faktatietoa

        Edelleen voisit miettiä mitä kirjoittelet mihinkin. Minun suvussani on suurin osa Asperger-henkilöitä, eikä kukaan heistä ole kuollut tavallista nuorempina, päinvastoin eläneet tavanomaista normi-ihmistä paljon pidempään.


      • gkdlslafnh

        Tuossa kirjoituksessasi ei muuten ole yhtäkään lausetta, jota ei pitäisi korjata. Koko kirjoituksesi sisällöstä ei kukaan selväjärkinen saa mitään tolkkua. Oletko psykoosissa?


    • Turhainfo

      On faktaa myös että autismi lyhentää ikää. Jos suku on pitkäikäistä, myös se lisääntyy. Eli ole onnellinen! Aspergeria ei ole myòskään suvussa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2255
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      68
      1897
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1705
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1631
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1594
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      145
      1563
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe