Verottaja ja Bitcoin

Etnäintänään

Huhun mukaan on verottaja alkanut tarkistamaan Bitcoinilaisten veronmaksua tarkemmin . Yhdelle työkaverille oli tullut selvityspyyntö verottjalta bitcoinien osalta. Ilmeisemmin tilitiedot oli jo verottajalla kun oli ollut tietoinen asioista.

12

1205

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verotmaksettava

      Onkohan petteri ilmoittanut bitcointulonsa verottajalle, vai ovatko käräjät taasen edessä? No sehän käräjäsali on pyörittäjälle tuttu ympäristö.;)

    • Verokarhu

      Onkos onecoinilaiset maksanu myymistään paketeista alvit suomeen?

      • nepuurotjavellit

        Eihän asiakkaat mitään myy, vaan me ostamme.;)


      • Sivustaseurannut

        Tässä nähdään vastustajien todellinen tieto Onecoinista. Kovaa kirjoitellaa mutta sitten tietämys on nolla. Tutustuppa Verokarhu vähän paremmin asioihin ennenkuin alat kirjoittelemaan mitään.


    • Bitcoinopiskelija

      Kun ostat tai myyt bitcoineja bittiraha.fi palvelun kautta, käyttämältäsi bitcoin address tililtä tapahtuu siirto sinun nimissäsi (in/out). Tämän jälkeen tämä bitaddress on "saastunut" ja sen käyttö on verottajan seurannassa.
      Verottaja asettaa seurannan päälle, jossa kirjautuu kaikki siirrot eri suuntiin. Myös kaikki ne tilit josta otat tai jonne siirrät "saastuvat". Tilin käyttämättä jättäminen ei auta asiaa, verottaja näkee että varat ovat ko. tilillä ja seuranta aktivoituu kun teet taas siirtoja vaikka vuosien päästä.

      Saastuminen tarkoittaa että lohkoketjujen seurantapalveluilla esim. lohkoketju.fi tilisi on seurannassa nollasaldoon saakka ja kaikille siirroille lasketaan voitto, joista tulee ennen pitkää veromätkyt.

      Jos myös tiliotteellasi näkyy maininta "Prasos Oy" olet seurannassa, tai paremminkin tuohon tilisiirtoon liittyvä bitaddress on seurannassa nollasaldoon saakka. Senkin jälkeen jos sinne ilmestyy saldoa.

      Noin yleissivistävästi on hyvä tietää että anonyyminä pysyt vain jos siirtoihin ei liity sinun nimi tai pankkitilinumerosi. Ei missään vaiheessa.
      Et voi myöskään koskaan maksaa mitään omia laskuja joissa on sinun nimi tai ne liittyvät sinuun.

      Paperilompakko kuin seteli on hyvä. Voit ostaa, myydä ja vaihtaa hyödykkeisiin ja niitä ei yhdistetä sinuun.

      Oletan että kohta joku alkaa myymään bitcoin-seteleitä (paperilappuja). Niitä ei voi hakkeroida kuten ei esim. muitakaan seteleitä lompakostasi.

      • Setelinkopio

        Anteeksi tyhmyyteni, mutta en ole jaksanut perehtyä kovin hyvin näihin asioihin. Jos paperilapulle kirjoitetulla koodilla voi siirtää bitcoineja, mikä estää kirjoittamasta samanlaisia lappuja enemmänkin? Voin kuvitella ja arvelenkin, että lohkoketju ei salli samaa siirtoa uudelleen, mutta mistä paperilapun saanut tietää onko siirto jo tehty?


      • pitkoinisti

        Bitcoinit ovat merkintöjä hajautetussa tietokannassa (blockchain), jota Bitcoin-verkon nodet ylläpitävät. Kaikki näkevät blockchainin sisällön, mutta mikäli haluat tehdä siirtoja osoitteesta toiseen, sinun tulee allekirjoittaa siirto lähettävän osoitteen salausavaimella (numerosarja). Voit kirjoittaa salausavaimen muistiin niin monelle lapulle kuin haluat, mutta tietysti käyttää sen "takana" olevat rahat vain kerran.

        Voit tarkistaa osoitteiden saldoja liittymällä osaksi bitcoin-verkkoa (asentamalla itsellesi Bitcoin-clientin) tai katsomalla kolmannen osapuolen palvelusta, esim: https://blockchain.info/, http://blockr.io/

        Kysy tarkemmin lisää, jos en tullut vastannut siihen mitä kysyit. Tsekkaa myös:

        https://www.youtube.com/watch?v=t5JGQXCTe3c


      • pitkoinisti

        Jatkoa vielä edelliseen... Jos otat bitcoinit vastaan paperilapulla (mitä en missään tilanteessa suosittele), niin suosittelen ehdottomasti niiden siirtämistä pikapuoliin sellaiseen osoitteeseen, jonka salausavaimen vain sinä itse tiedät.

        Paperilapun tapauksessa lapun antajalla on koska tahansa mahdollisuus käyttää rahoja, koska salausavain on myös hänen tiedossaan. Paperilompakko ei ole "setelin kopio".


      • hagbard

        Anteeksi kuinka, "kaikille siirroille lasketaan voitto"? Tähän kaipaisi kyllä lähteitä, sillä eihän siirto välttämättä tarkota myyntiä tai vaihtoa hyödykkeisiin tms!


    • VeroCoin

      Tulee samanlaista tekemään myös OneCoinissa. Virtuaalirahasta vero ja alvit maksettava euroina. Ihan hyvä juttu. Verolle vaan.

    • opettele_ajamaan

      pönttö, onecoin on huijaus, bitcoin ei

    • myydäpitäis

      Olisipa hyvä tietää sellaisia bitcoinin ostajia, jotka ostavat käteisellä. Tässä ostaja ja myyjä pysyvät anonyyminä. Eurot tiskiin ja coinit siirretään samalla välittömästi ostajan tilille. Tämähän menee vaikka tuolla kahvilassa tavatessa.
      Ei mitään tietojen vaihtoa. Kiitos ja näkemiin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2166
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2002
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      160
      1719
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      146
      1642
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe